Tehnologija za brijanje rasjeda

Mnogi majstori brijači radovali su kada je brijanje s ravnim britvicama zabranjeno sredinom 80-ih, nakon što je zemlja saznala o AIDS-u.

U nekim su barijerijama nastavili koristiti ovaj alat i nakon zabrane (kao što su sada!), Ali kad su slučajno saznali za to, oni su to uredili.

Polagano brijanje "strah" postalo je status usluga za prave muškarce s velikim novčanicima.

Proces brijanja, pripremni rad

Postupak se sastoji od nekoliko sekvencijalnih operacija i uključuje: pripremni rad, brijanje i završni rad.

Pripremni rad

To uključuje:

 • pranje ruku
 • koji pokriva kupca s ubrusom,
 • izrada sapunica (obično se koristi za brijanje),
 • Uređivanje britva

Važno je znati

Prije početka brijanja, frizerski salon dužan je obratiti pažnju na stanje kože posjetitelja. Ako posjetitelj ima bolest kože, pažljivo pregledajte mjesto lezije i, ako je potrebno, odmah pošaljite klijentu liječniku.

Pažljivo ispitivanje kože potrebno je iz nekog drugog razloga. Izgled svake osobe ima svoje osobine. Dakle, mnogi ljudi imaju nepravilnosti na licu i glavi, i prirodnog podrijetla (zbog izbočenih kostiju, molova itd.) I stečenih (ožiljci, ožiljci itd.).

Stoga, da ne biste smanjili kožu u procesu brijanja, s najvećim izbočinama (najopasnije kod brijanja), nakon sapuniciranja potrebno je ukloniti sapun sapunom.

Brijanje s ravnim britvom

Proces brijanja korak po korak

 • Nanesite sapun sa sapunom (ili krema za brijanje) na lice i glavu.
 1. Kremu za brijanje nanosi se na lice kružnim pokretima četke u smjeru kazaljke na satu u sljedećem redu: prvo se obrađuje područje brada, a zatim se obrađuje desna strana lica prema hramu.
 2. Prilikom pomicanja ruke od hrama natrag do brade, potrebno je obraditi submandibularnu šupljinu.
 3. Dalje, krema se nanosi na lijevoj strani lica na isti način kao na desnoj strani lica.
 4. Na vrhovima brkova se nanosi posljednja. Istodobno morate osigurati da krema ne dođe na usne ili nos. Ovaj dio rada obavlja se do kraja četke i samo jedne strane.
 • Brijanje prvi put (uz smjer rasta kose).
 1. Počnite s linije rubova kose na hramu s desne strane. Da biste to učinili, koristite glavu za brijanje kako biste uklonili sapun s vodom iz rubne linije, a zatim nastavite brijati.

  Tri koraka, kako zadržati ravnu britvu

  Brišući lice po drugi put također bi trebalo započeti s desne strane lica, smjer od vrata do linije obrubljenog hrama i do sredine brade.

  Brijanje lijeve strane lica, kao i desno, treba početi od vrata do linije rubova hrama i do sredine brade. Na mjestu od vrata do sredine brade, britva se drži drugom metodom, i do linije rubova hrama - prvom metodom.

  • Preostala područja lica obrađuju se drugi put u istom smjeru iu istom slijedu kao i prvi put.
  • Nakon brijanja morate ukloniti ostatke kreme s tretiranih dijelova kože. Da biste to učinili, obično koristite sterilnu tkaninu navlaženu toplom vodom ili operite tretiranu kožu vodom.
  • Završni rad nakon obrade uključuje uklanjanje sapunskih sapnica iz tretiranog područja glave ili lica i uklanjanje briseva. Preostale operacije (primjena vrućeg komprimiranja, osvježavanja s kolonjskim i sl.) Izvode se samo na zahtjev posjetitelja.

  Kako brijati ravnu britvu - video s majstorskom klasom:

  Briga o brizi, uređivanje

  Uređivanje britve na pojasu napravljeno je u istim pokretima kao i brušenje na kotaču. Bitna razlika leži u činjenici da je britva napredna uz pojas, a ne s reznim rubom, kao kod brušenja na osovini, ali s pikom.

  • Broj uzlišanih kretanja britva na pojasu varira u prosjeku od 10 do 20.
  • Da biste uklonili veliki osip od oštrice britve, najprije upotrijebite platnenu traku, a zatim ga pravilno vladajte kožnim remenom.

  Uređivanje ravnog britva na pojasu

  Nakon što uredite britvu na pojasu, provjerite stupanj njegove oštrine. Pod mikroskopom, ubod dobro usmjerenog britve ima mnogo malih, gotovo identičnih i redovitih izbočina i udubljenja (urez). Potonji su toliko mali da ih je nemoguće ispitati golim okom.

  Ovisno o obliku radne tkanine, britve se razlikuju od dubokog i plitkog polumjera.

  • Što je dublji utor, tanji rezni rub i obratno, britva s malim polumjerom ima deblji rub.
  • Brijač s tanjim oštricom lakše je uređivati ​​i rjeđe zahtijeva oštrenje, a britve s debljim reznim rubom vrlo je teško urediti i zahtijeva češu točku.

  Uređivanje ravnog britva na pojasu - video:

  Nakon višekratnog uređivanja britva na bilo kojem remenu (cerada ili kožu), površina je prekrivena metalnom prašinom i drugim onečišćivačima i čišćenjem potreba.

  Ako na remenu ima mastika, odstranjuje ga i remen se opere sapunskom vodom, utrlja i osuši.

  Brijanje ravnog britva: pravila i tehnika postupka

  Do nedavno je bilo moguće vidjeti kako se brijati ravnim britvom, ali sada iu svakodnevnom životu sve više muškaraca preferira. Korištenje opasne oštrice nije samo uklanjanje suvišne dlake na licu. Ova umjetnost s okusom adrenalina, vještina, koja treba biti izrezana.

  Što je britva

  Opasan ili oštar, britva je alat s otvorenom oštricom. Brijanje s ravnim britvama, često je uzrokovalo rezove, jer je to postupak koji zahtijeva hladnu glavu i stabilnu ruku.

  Postoje različite oštrice britva. One su teške, s jednog komada metala i olakšane - prazne i polu prazne. Jednostavan britva sastoji se od ručke i radnog dijela. Potonji, sa svoje strane, ima glavu, leđa s dvostrukom bazom, oštricom, eralnim (repom) i peta.

  Oštrica britva može biti okrugla, pravokutna, polukružna, kosa, "francuska" ili nazubljena. Pravokutna glava je najčešća, jer oštri uglovi omogućuju vam da brišete kosu na najudaljenijim mjestima, ali istodobno je i najopasnija vrsta uređaja. Oštrenje britve zahtijeva vrijeme i vještinu.

  Udaljenost između leđa i vrha se mjeri u osam osam inča. Uske britve s oštricom od 4/8 koriste se za ispravljanje brade i brijanje u teško dostupnim mjestima. Najpopularnija veličina je 5/8, ali tu su i obožavatelji širokih oštrica 7/8 ili 8/8 inča.

  Još jedna važna karakteristika oštrice je oštrica geometrije. Može biti klinasto oblikovano, bikoncave ili miješano.

  Nož može biti od čelika različitih tipova:

  1. Damask - najviše izdržljiva, pouzdana i skupo. To je gotovo trajno sredstvo, ali teško je samljeti.
  2. Carbon. Oštrica ovog materijala može se izoštriti do skalpela. Istodobno, ugljični čelik je naglo korozivan.
  3. Nehrđajući. Oštrenje ovih oštrica nije lako, ali se ne boji korozije i traje dovoljno dugo.

  Ručka je izrađena od drveta, kostiju, rogova, čelika i plastike. Postoje skupi antikni modeli s ručkom od bjelokosti.

  prednosti

  Glavne prednosti brijanja su:

  1. Ne iritira osjetljivu kožu. Neki kozmetičari tvrde da je brijanje na taj način najsigurnije i čak korisno za kožu. To je zbog tehnika rezanja kose.
  2. Pruža čišći brijanje. Dobro izoštren alat u vještijim rukama brižno skida kosu od svojih sigurnih kolega.
  3. Oštrica se može izoštriti sami.
  4. Svestranost.
  5. Štednja zbog trajnosti.

  mane

  Glavni nedostatak britve leži u njegovu imenu. Nezaštićena oštrica u neiskusnim rukama može uzrokovati ozbiljne rezove, a slabo oštren može izazvati iritaciju kože i lošu kvalitetu brijanja. Brijač ne oprašta bradavicu, žurbu i nemar.

  Još jedan nedostatak je težina stjecanja dobrog alata i njegovih visokih troškova. Istodobno, kvalitetni britva trajat će dugi niz godina.

  Priprema za postupak i ono što vam je potrebno

  Profesionalni brijač prije početka brijanja staviti na mokro vruće ručnik. To je učinjeno kako bi se koža i kosa nježnije. Ručnik se čuva na licu oko 4 minute. Za omekšavanje čekinja koristite posebne regeneratore i ulja koja se trebaju isprati prije nanošenja kreme za brijanje.

  Kod kuće, prije rukovanja, morate oprati u toploj vodi i sapunu. Što je voda vruća, to je bolje.

  Brijanje treba kapacitet za pjenjenje krema i četkica za brijanje. Kist može biti odabran od jajeta, svinjetine ili sintetičkih čekinja. Veličina četkice bi trebala biti dovoljna za prikladnu primjenu kreme, a ne prevelika. Što je veći, to je veći trošak sredstava i to je vjerojatnije da će se prljaviti ili ulazi u nos ili usta.

  Prvo morate popuniti spremnik toplom vodom i staviti malu četku u nju. Nakon toga će postati mekana i kvalitativno će obavljati svoje funkcije - pjeniti i ravnomjerno nanijeti kremu na čekinje. Nakon parenja, kremu ili sapun se dodaju u posudu i pjenastu četkom. Rezultat bi trebao biti gusta i otporna pjena. Dobiveni proizvod treba pažljivo nanijeti na lice s laganim kružnim pokretima u debelom sloju.

  Pravila i tehnika brijanja

  Postoji nekoliko jednostavnih pravila o tome kako brijati ravnim britvom:

  1. Važno je zadržati mir tijekom postupka.
  2. Nož treba dobro izoštriti. To utječe i na kvalitetu brijanja i na njegovu sigurnost. Oštrije oštrice, to su manje rezovi.
  3. U procesu brijanja, koristeći ruke, povucite kožu prema dolje. To će uvelike olakšati uklanjanje čekinja povećanjem kuta gledanja i zaštitom od rezanja.
  4. Prvo, uklonite kosu u smjeru rasta, a zatim - protiv. Za postizanje optimalnih rezultata potrebno je 3 pristupa. Između njih potrebno je ponovno prekriti lice pjenom.
  5. Svaki pristup počinje kratkim potezima, a završava s dugim. Potrebno je stezati kožu rukom bez kočnice prije svakog pokreta ruke.
  6. Ne držite vrh bočno ili paralelno s kožom.
  7. Nema potrebe za dodatnim naporom tijekom brijanja.

  Kako držati brijač

  Možete održavati britva na različite načine:

  1. Palac se nalazi na stražnjoj strani leđa, a mali prst - na vrhu tako da se peta (ubod) nalazi između prsta i prstena. Ostali prsti drže se na rubu odozgo.
  2. Mali prst nalazi se na ušču repa, a veliki je na ravnome dijelu groba iznutra, a ostatak izvana. Ubod u ovom slučaju izgleda gore.
  3. Središnji i indeksni prsti postavljeni su na unutarnju stranu groba, prst prstena na unutarnjoj strani drška, držeći ga i mali prst na repu. Pomoću palca podržavamo piku na spoju drške s webom. Ubod u ovom slučaju također gleda, a ručka čvrsto pristaje zapešću.
  4. Četkica bi se trebala kretati često, lako, ritmično. Ako pritisnete oštricu ili stavite cijelu ruku u rad, možete se izrezati ili izvaditi vlasi.

  Pravilna napetost kože

  Tehnika brijanja s ravnim britvama također uključuje ispravno stezanje kože tijekom postupka. To bi trebalo biti učinjeno u suprotnom smjeru britve.

  Koža je rastegnuta s indeksom ili sredim prstom, koji je smješten 2-3 cm ispod noža. Tek nakon toga se britva pomiče.

  Kut noža

  Alat bi trebao pomicati glavu prema naprijed na nagibu od 30-40 °. To će osigurati lako klizanje i učinkovito uklanjanje dlačica. Ako je kut oštriji, britva će kliziti preko čekinja bez rezanja. Ako više, povećajte vjerojatnost rezanja. Kako bi se postigao potrebni nagib noža, nanosi se na ravnu površinu kože, a potom, postupno podizanje, postiže potrebni kut.

  Faze postupka

  Brijanje s ravnim britvom započinje s linije hrama, postavljajući oštricu na rubu, prema obrazu. Zatim usmjerite ručku na donju čeljust. U sredini obraze okrenite instrument u smjeru ušne sluznice i pomaknite se do čeljusti.

  Mi brijamo vrat od kuta donje čeljusti prema dolje. Posebno pazite da budete u uhu, gdje često postoje nepravilnosti i nabore kože. Kako bismo izbjegli rezove, palac je na bočnoj strani palcem slobodne ruke povlačenjem kože i pokrivanjem uha rukom kao graničnikom.

  Sada morate skinuti britva na treći način. Stavite alat usred obraz, usmjeravajući glavu ispod obrazovne kutije. Brijanje je nužno u smjeru usana, prolazi izbočina donje čeljusti i područje brkova. Uklanjanjem hrskavice u kutu usta, nožni dio instrumenta spušta se sve dok se ne podudara s linijom usta. Zatim brijte grmlje - kosu na donjoj usnici.

  Budući da na ovom mjestu postoji anatomska šupljina, potrebno je skinuti kožu s jezika iznutra. Pomaganje u oponašanju mišića i jezika može olakšati proces brijanja. Kada se brijete ispod donje usne, morate biti posebno pažljivi da ne skidate mali izbočinu pod njom.

  Sljedeći korak je brijanje brkova. U ovoj zoni, kosa raste od vrha do dna. Vrijedno je pomagati sami s mišićima lica, istezanjem i zaglađivanjem kože. Osim toga, možete podignuti vrh nosa sa slobodnom rukom.

  Skinemo britvu u rukama jednosmjernog, uklonimo kosu kratkim i jasnim potezima. Bočni dijelovi brkova se obriše s desna na lijevo s nožem britve, u smjeru sredine gornje usne, držeći britvu na treći način.

  Uklonite kosu od brade do sredine čeljusti, držeći alat na 1 ili 2 načina. Ovdje koži skinemo malo drugačije - na 2 strane s dva prsta slobodne ruke. Stavili smo jedan na bradu, drugi na čeljusti, i postavili britvu među njih. Uklonjene su kose, malo su se micale oko kuta čeljusti.

  Posljednja faza je brijanje vrata. Ovdje je opasno mjesto Adam. Kako bi se spriječio pojavu rezova, koža se malo sklanja s jedne strane. Bolje je održavati britva na dva načina.

  Ponovljeno uklanjanje dlačica izvodi se u suprotnom smjeru. Proces počinje ovaj put s dna vrata i završava u hramovima. Desna strana lica prikladnija je za brijanje na 3 načina, a lijeva - odabir opcije koja najmanje zasjeni pogledom.

  Krenuli smo dolje odozdo, glatko prolazili kroz kut čeljusti do obraz. Iz obrazuje se do brade, uklanjajući donji dio brkova i kose u uglovima usta dok se kreće. Konačno, brijanje brade i gornje usne. Ako je potreban treći set, brijanje se provodi protiv rasta dlačica.

  Brijanje glave s ravnim britvom počinje s prednje strane i sa strane. Pristup je isti kao i za lice. Prvo, obrijte kosu u smjeru rasta, a zatim protiv nje. Za obradu stražnjeg dijela glave pomoću ručnog ili stolnog zrcala.

  Brijanje ovog područja je teško zbog okcipitalnih nabora kože i zakrivljenosti lubanje. Ako niste sigurni u sebe, bolje je završiti brijanje pomoću sigurnog stroja.

  Briga za stražnjicu

  Nakon brijanja morate oprati ostatke pjene hladnom vodom kako biste zatvorili pore na koži. Budući da u procesu rada s otvorenom oštricom dolazi do pilinga (uklanja se gornji sloj epiderme), agresivni proizvodi za njegu kože, uključujući i one koji sadrže alkohol, mogu dovesti do iritacije i pilinga.

  Alkohol je prihvatljiv za obradu rezova i ogrebotina. Nakon pranja možete staviti ručnik na vaše lice vlažen toplom vodom ili izvarak bilja (kamilica, marelica, itd.) Uz dodatak eteričnih ulja.

  Oštrenje britva

  Postoji čitav niz preporuka o ispravljanju pravilnog britva.

  Oštrenje se provodi u nekoliko faza, koristeći kamenje različite abrazivnosti - magarca. Pravilo s pojasom. Po prvi put, GOI paste mogu se koristiti za izoštravanje korekcije.

  Prije početka oštrenja, potrebno je procijeniti i po potrebi ispraviti geometriju noža. Utječe na odabir metode mljevenja i oštrenja.

  Za određivanje geometrije, britva se postavlja na ravnu površinu i vidi koliko je razmaka između noža i površine. Rub i rub s obje strane trebali bi se dobro približiti ravnini. Ako postoje nedostaci, najprije ih se mora ukloniti kamenom s velikom abrazivnošću.

  Brijač, oštren na uglovima, kut oštrenja reznog ruba je 16 °. Proces se odvija na tri načina: uz pomoć kamena, brusnog papira i remena.

  kamen

  Kamenje vode navlažite vodom prije posla, a ulje - s uljem.

  Kod oštrenja, britva se postavlja na kamen s cijelom ravninom i nosi ga naprijed - na zrnu, a zatim natrag. Kako ne bi savijali rub, u procesu prolaska na oštrici nije moguće pritisnuti. Jednom rukom držite britvu za dršku, a drugom pritišćite nož na kamen. Okrenite alat samo kroz pokupiti.

  Kamenje za oštrenje britva u različitim fazama zahtijevat će različite. U početku se koristi 1000 kamenčića, na kojem se formira radni rub. Oštrenje ide sve dok se ne ispruži ravno i zaustavlja "plesanje" na zrcalu. Nakon tvorbe pravilne geometrije, oštrica s peta oštrog ruba postavljena je na rub kamena i ispružena do nosa, eliminirajući proreze.

  Zatim na kamenje 2-3 i 6-10 tisuća pijeska pod kontrolom povećala stavi glatke rizike od grubog kamena.

  Pojas

  Oštrenje ravnog britva po prvi put završava uređivanjem pojasa cipela. Zatim upotrijebite kožu, pojasevi trebaju biti malo šire od oštrice, tako da je uređivanje ujednačeno i obostrano. Jedna strana je izrađena od kože, druga je od tkanine. Za 15 postova na osnovi tkanine, na koži se nalazi 50 žica. Zbog praktičnosti napetost remena.

  U procesu izoštravanja, britva drži štap jednom rukom i pritisne na remen s drugom. Nož je postavljen ravno i povlači jezik prema naprijed. Uređivanje je popraćeno osebujnim zvukom.

  Površina pojasa mora biti čista i glatka, neispravan premaz treba očistiti i polirati. Prije upotrebe, trljajte pojas ruku kako biste zagrijali i uklonili čestice prašine.

  Nakon uređivanja aparata treba provjeriti kvalitetu izoštravanja. Da biste to učinili, napravite 5-10 svjetlosnih pošiljki s britvom na remenicu s obodnim tijelom naprijed, a zatim prerežite kosu na udaljenosti od 10 mm od prsta. Ako kosa nije izrezana, počnite najprije oštrenje.

  Savjet

  Najopasnija područja za brijanje s ravnim britvama su gornja usna, područje uha i Adamova kukica zbog nabora i udara uzrokovanih anatomijskom strukturom. Ovdje morate posebno paziti da izbjegnete rezove. Preporuča se pažljivo rastegnuti kožu rukama.

  Nemojte se sramiti i pomagati jezikom, mišići lica na licu, dalje istezanje kože. Tada će opasna područja postati dostupnija, a vidljivost će se povećati.

  Da biste sačuvali aparat, treba ga temeljito oprati i osušiti. Osim toga, možete podmazati metal s uljem radi zaštite od korozije.

  razor.rf - sve o strojevima za brijanje - t-oblik i ravne britve

  Ravne britve, strojevi u obliku slova T, uređaji za brijanje - sve o brijanju

  Brijanje glave ravnim britvom

  • dom
  • Tehnika za brijanje
  • Brijanje glave ravnim britvom

  Brijanje glave ravnim britvom

  Brijanje glave ravnim britvom - Savjeti za početnike

  1) Prvo, naučite brijati lice ravnim britvom.
  Preporučujem svima koji žele brijati glavu ravnim britvom prije svega kako bi naučili kako brijati lice ravnim britvom. Razlog je vrlo jednostavan: naučit ćete udobno držati britve u rukama.
  Brijanje glave u početku može biti neugodno. Držanje ravnog britva može biti neugodno odmah. To može dovesti do ogrebotina i ogrebotina.
  Ako brišete lice s ravnim britvama 7-10 puta, tada ćete biti puno jednostavniji kada se bavite glavom.
  Nemojte me krivo shvatiti, brijanje glave je sasvim drukčije od brijanja lica. Kutovi su vrlo različiti. Međutim, praksa brijanja lica olakšava prijelaz na glavu.

  2) Počnite s oštrim ravnim britvom.
  Kada kupite ne-kvalitetan britva, dobijete li dobro brijanje u ovom slučaju ?! Sigurno ne!
  Morate biti sigurni da je britva koju ste kupili izoštriti netko tko zna kako izoštriti opasne britve. Stoga je vrijedno kupovati kvalitetne britve od poznatih proizvođača.
  Budite uvjereni da je vaš britjak oštar. Dakle, ako ne možete dobro brijati, znat ćete da je razlog u vašoj tehnici, a ne u britvu.
  Alternativa za ovo je korištenje DOVO Shavette. Zamjenske nožice su neophodne za njih, pa sve što trebate učiniti je postaviti novu oštricu i sve je spremno za brijanje. Problemi mogu uzrokovati oštrice, u pravilu, vrlo su oštri. Vjerujem da ćete brusiti Shavett brže nego s ravnim britvom, stoga budite oprezni.

  Dovo Shavette - shavett s izmjenjivim britvim noževima

  3) Započnite s prednje strane i sa strane.
  Prednja i strana glave su najjednostavnija područja za učenje brijanja. Započnite s ovim područjima, a ako se osjećate ugodno brijanje ovim područjima, nastavite brijanje leđa vaše glave.

  4) Koristite rucno ogledalo za brijanje stražnje strane glave.
  Stražnji dio glave može biti vrlo teško obrijati, jer postoje zavoji. Potrebno je nekoliko minuta da prilagodite kut na kojem držite britvu na koži. Da biste vidjeli što radite, uvijek preporučujem prvo korištenje zrcala za ruku. To će vam pomoći da smanjite broj ogrebotina i rezova koje možete dobiti.
  Malo problematično kada gledate u zrcalo u drugom zrcalu. Vjerojatno će trebati malo vremena za koordiniranje kretanja oružja i kretanje po želji. S vremenom i praksom postat će navika.

  5) Ako vam se ne sviđa - zaustavite se.
  Brijanje glave s ravnim britvom je složen proces. Nećete ga gospodariti istodobno. Ako postoji područje koje ne možete brijati ravnim britvom, ne postoji ništa sramno zbog korištenja britve s uloškom za završetak posla.
  Isto se može reći ako ste uzrujani jer si puno toga izrezao. Samo završite posao s britvom s uloškom i pokušajte još jednom.
  Ako ste neudobni za brijanje određenog područja, nemojte se prisiljavati da ga brijete. Samo obrijte dijelove koji vam odgovaraju. S vremenom ćete postati bolji i bolji, a lako ćete brijati područja koja ste nekad mislili da ne možete brijati ravnim britvom.

  6) Počnite laganim kutom.
  Ako počnete brijati pod blagim kutom, manje je vjerojatno da ćete se smanjiti. Postoji vjerojatnost da nećete uhvatiti dovoljno i nemojte rezati kosu, ali u tom slučaju postupno povećavajte kut dok se britva ne odgurnu.
  Ako počnete previše cool, vjerojatnije je da ćete biti izrezani.
  Nadam se da ćete naći ove savjete korisne.

  Ako imate bilo kakvih osobnih preporuka, podijelite ih u nastavku u komentarima. Ako imate bilo kakvih pitanja, pošaljite ih i ja ću pokušati odgovoriti.

  Kako brijati ravno britva

  Sadržaj članka:

  Muškarci brijati u različitim intervalima. Dovoljno je da netko briše vegetaciju jednom svakih 5-7 dana, a drugi su prisiljeni brinuti se za lice dvaput dnevno. Što su čvršći čekinje, pažljivo ih treba obrijati. Vlasnici takve vegetacije nisu prikladni konvencionalni stroj i električni britva. Gotovo je nemoguće obrijati čisto, a čekinje se prilično brzo pojavljuju. Oni ogrebnu kožu i mogu izazvati upalu. Jedina prava odluka za takve ljude je britva.

  Ako imate savršeno izoštravanje, visokokvalitetni britva, ili jednostavno "opasno", a savladali ste tehniku ​​brijanja, dugo možete osloboditi čekinja. "Hazard" praktički ne uzrokuje iritaciju i ne ostavlja rezove. Naravno, za to morate koristiti pravilnu tehniku ​​brijanja s ravnim britvama i vježbati puno.

  Brijanje "strah" je prilično složen, ali istodobno intuitivan postupak. Da biste naučili kako ispravno nositi takav alat, morate puno vježbati. I bolje je odmah naučiti pravu tehniku ​​kako bi izbjegli pogreške i brzo steći potrebne vještine.

  Želimo podijeliti znanje o tome kako brijati ravnu britvu. Sve dolje navedene informacije su osobno iskustvo stečeno tijekom godina. Osim materijala iz specijaliziranih časopisa i knjiga.

  Koji su glavni principi čistog brijanja?

  Oštrije je britva, to su manji čekinje

  Oštrina oštrice je temeljni uvjet za pravilnu tehniku ​​brijanja s ravnim britvom. Loše oštrenje oštrice slabi sječivo. Moraju raditi s više napora ili pod većim kutem. Sve to dovodi samo do iritacije kože, rizika od ozljeda i nelagode. Ali ne jamči čistoću brijanja.

  Morate brijati tako da lopatica klizi preko lica. "Hazard" mora biti pod strogo definiranim kutem i mora se premjestiti u pravom smjeru.

  Osnovne metode održavanja britve

  Za one koji žele shvatiti kako se brijati ravnim britvom, prvo saznajte kako to držati. Postoje tri osnovna načina za držanje alata u ruci (sl. 1):

  Metoda jedan. Mali prst je na ušici drška, palac je na dnu vrata i počiva na peti. Preostali prsti na vrhu alata gore.

  Drugi način. Mali prst je na vrhu repa, palac je na ravnom dijelu groba iznutra, dok su drugi prsti obrnuto izvana. Ova je tehnika gotovo identična prvoj, razlike u smjeru "straha". Na taj način udica gleda gore.

  Treći put. Gutljaj britve gleda. Srednji i indeksni prsti - na unutrašnjosti groba, prst prstena drži unutrašnjost drška, mali prst - na repu. Velika drži rub gdje se drška povezuje s oštricom. Rukovanje "strahovima" mora se čvrsto uklopiti u zglob.

  Posljednja, treća, recepcija, kako brijati ravnu britvu, smatra se nestandardnim, nije pronađena u specijaliziranoj literaturi za frizere i izumljena je iskustvom. Ali se koristi. Korisno je u onim slučajevima gdje se prve dvije metode ne mogu primijeniti (na primjer, kada ruke zatvore pogled), dok se "opasnost" mora pomaknuti "kroz kosu". Za one koji namjeravaju sami brijati, tu se tehniku ​​mora proučavati.

  Kada radite s bilo kojom metodom za brijanje, treba zapamtiti opće pravilo: "strah" treba ukloniti kosu lako, ne treba ga teško pritisnuti.

  Kut kose

  Vjerojatno svi znaju da kosa na koži ne raste točno, ali pod određenim nagibom. Ovaj kut je otprilike isti za pojedinačne vlasi koje rastu na istom području kože. Ovo je još jedna važna točka koja se vrijedi prisjetiti kada radite sa "strahom".

  Kako se proteže koža

  Tehnika brijanja s ravnim britvom osigurava obvezno istezanje kože lica. Njezina je povukla u drugom smjeru iz smjera britve. Zapamtite da povlačenjem kože stoji blizu oštrice prije bilo kakvog novog pokreta alata. Koža se pruži jednim prstom. Morao je ležati unutar 2-3 centimetra od instrumenta. Najprikladnije je koristiti indeksni prst ili srednji prst lijeve ruke, ako je brijanje desna ruka ili desna ruka - ako je lijeva ruka.

  Jasno je da za rad s "oprezom" morate koristiti obje ruke: jedan - drži alat, a drugi je uključen u istezanje kože. Bez toga, glatki brijanje neće raditi. Kako se protežu i kako brijati ravnu britvu možemo vidjeti na našem videu.

  Postupak: prošireno područje kože, stavite nož, odrežite vegetaciju, alat je oduzet s lica. Dalje, novi dio je rastegnut, "opasnost" je stavljena i kosa je odsječen opet.

  Posebna pozornost treba posvetiti onim područjima koja nemaju prirodnu napetost. Na primjer - obraze. Trebalo bi biti posebno dobro istezanje, inače postoji opasnost od ozljeda.

  Nagib i smjer "strahova"

  Alat uvijek pomiče glavu prema naprijed. Trebao bi se uvjeriti da je kosu pod kutom. Osigurava učinkovit i bezbolan brijanje. Nagib noža na površinu lica trebao bi biti od 30 do 40 °, a ne manji.

  Lako je shvatiti kako pravilno brijati ravnu kosu: morate raditi s instrumentom često i lako, bez pritiska, kistom sudjeluje u pokretu, ritmičkim i laganim manipulacijama. Ovo je ključ za glatku i čistu brijanje. Nemoguće je pokušati staviti pritisak na "budnost" ili "uključiti" cijelu ruku u rad. To će samo dovesti do suzanja vegetacije i, kao rezultat, na iritaciju i bol.

  Osnove tehnike brijanja britva

  Pripremni stupanj

  Prvo, ford se pere četkom za brijanje, a zatim započinje proces brijanja. Da biste bolje razumjeli kako brijati ravnim britvom, možete pogledati videozapis na ovoj stranici.

  Počnite brijati iz hrama. Za početnike teško je odmah postaviti britvicu na pravilan kut, pa je najprije potrebno postaviti pločicu s oštricom i lagano podići leđa "opasnosti" za 30-40 °. Nadalje, potrebno je pomicati alat u smjeru brijanja. To je jednostavno, bez pritiska na kožu. Ako je oštrica oštrica, rezati će kosu bez ikakvih problema.

  Obično brijanje u dva seta. Prvo, prolaze pored oštrice u smjeru rasta kose (rastom), a zatim obratno (protiv rasta). U prvom slučaju, moguće je riješiti se većine vegetacije, ali sitni vrhovi kose ostaju na koži. Da biste dobili osloboditi od njih su brijač drugi put. Prije toga, lice se opere ili navlaži toplom vodom. Nakon ponovnog brijanja koža postaje savršeno glatka.

  Kako brijati desnu stranu lica u visini

  Brijanje s ravnim britvom, kao što je prikazano u videu, počinje s linije hrama, a zatim se oštrica spušta do obraza (sl. 2, I-1). Alat se drži na prvom mjestu. Prije nego počnete vrijediti malo ukloniti pjenu iz hrama (staviti oštricu točno po rubu). U području hrama vrši se stezanje kože i rezanje kose istovremeno. Svjetlost manipulativnih ruku spušta svoje prvih nekoliko centimetara. Zatim, "strah" se kreće u donju čeljust. Rezanje kose mora biti popraćeno stezanjem kože. Prst bi trebao biti 1-2 centimetara od "straha".

  Usred obrazuje, nož lagano se okreće u smjeru režnja, a "strah" pomiče u čeljust (Sl. 2, I-2). Čini se da u kutu čeljusti dlake rastu u različitim smjerovima, u ovom slučaju je potrebno staviti nož tako da se briše u visini.

  Nakon što je stigao do zavoja čeljusti, instrument je okrenut i nastavlja se spuštati prema vratu. Na ovom mjestu vrijedi posebno pažljivo odrezati vegetaciju blizu uha. Često se pojavljuje izbočenje ili mali nabori kože koji su dovoljno lako pogoditi oštricom i rezati. Kako brijati ravnim britvama kako biste izbjegli ozljede? S palcem pomaknite uho malo na stranu, ako nema nabora, a kada radite blizu uha, trebate ga još malo zatvoriti rukom.

  Zatim, uzmite alat na treći način. "Hazard" je postavljen usred obraz, tako da je kraj njega ispod jagodice. Dakle, brijanje, krećeći se za usne. Istodobno prolazi uz maksilarno izbočenje i hvata mali dio lica na području brkova (Sl. 2, III-3). Približavajući se kutu usta, čarapu "strahovi" trebalo bi se spustiti malo niže, tako da se na kraju podudara s linijom usta. Zatim, oštrica prolazi u području takozvanih trzaja (kosa koja raste na donjoj usnici). Oni nisu uvijek u stanju brijati od prvog puta, jer su u maloj šupljini. U ovom slučaju, jednostavan će trik pomoći: trebate malo podignuti ovo mjesto svojim jezikom. Postoji izbočina koja će se lako obrijati. Kako to učiniti dok se brišete ravnim britvom vidjet ćete u videu. U tom se procesu uvijek morate sami služiti mišićima lica i jezika. To olakšava brijanje i štedi od ozljeda.

  Treća metoda je odrezati vegetaciju u središte brade, sve dok vrh "opasnosti" i nosa ne budu u jednoj liniji (bolje je skinuti britva malo dalje od ove linije). Na ovom području lica treba biti osobito oprezan: brada je teško brijati, tako da trebate pravilno držati "strah".

  Zatim se instrument uzima pomoću metode br. 2 ili br. 3, a kosa je izrezana od brade do usana (Sl. 2, II - III - 4). Ovdje je potrebno biti izuzetno oprezan i zaustaviti "strah" na vrijeme. Inače, oštrica će pogoditi donju usnicu, koja ima mali izbočenje. Na licu postoji nekoliko područja sklona ozljedi: Adam, uho i usne. Na tim mjestima trebali biste brijati s posebnom pažnjom.

  Sljedeći korak je brijanje brkova. Ovo je teško područje: ovdje kosa raste od vrha do dna i prema pravilima za brijanje oštrica mora pasti s nosa na gornju usnicu. Ali to je teško učiniti jer je područje kože premalo. I tu je i velika vjerojatnost da dodirnu usnicu i ostavite rez. Kako brijati ravnu britvu u ovom slučaju? Vrlo jednostavno. Osoba koja se briše može se malo pomiriti sa svojim mišićima lica i napraviti kožu, gdje je to potrebno, malo šire i glatko. Ili povucite ruku preko vrha nosa, u kojem slučaju koža će se istegnuti i postati ravnomjerna.

  Na području brkova "strah" ostaje prvi put. Kosa je odrezana svjetlom i kratkim manipulacijama instrumenta (Sl. 2, I - 5).

  Bočna dio brkova je obrijan s desna na lijevo (sl. 2, III - 6). U radu je uključena samo kočnica s britvom. Alat se drži na trećem putu. Blade vodi do sredine brkova, ako veći brijanje, možete ozlijediti gornju usnicu.

  Zatim se vegetacija izrezuje od brade do sredine čeljusti (Sl. 2, I - 7). "Hazard" se čuva na prvi način. Ovdje je koža malo drugačija nego inače: ovaj put koža se proteže u dva smjera. To je lako učiniti s dva prsta. Jedan je na bradi, a drugi na čeljusti, "strah" je između njih. Treba imati na umu da u ovom slučaju koža postaje manje elastična, što znači da će se rizik od ozljeda povećati. Stoga, u ovoj fazi morate lako raditi s alatom, bez udarca i promatrati kut podrezivanja dlake. Prolazeći ovo područje, trebali biste ukloniti kosu malo nižu od čeljusti kosti.

  Posljednji korak u brijanju ovog dijela lica je vrat (Sl. 2, I - 8: 10). Ovdje je vrijedno obratiti posebnu pozornost na kožu na području Adamove jabuke, gdje se često pojavljuju rezovi. Kako bi ih izbjegao, koristi se sljedeći trik: koža od Adamove jabuke lagano je s jedne strane i već je brijala. Alat se drži na drugi način.

  Brijanje "na kosi", trebali biste pratiti kvalitetu posla. Lice trebaju biti čiste, bez "grmlja" kose i ne-obrijanih područja.

  Kako brijati lijevu stranu lica u visini

  Alat se uzima na prvi način. Sock "strah" je postavljen tako da ruke ne ometaju pregled. Brijanje s ravnim britvom (to se vidi u videu) počinje od hrama (sl. 3, I - 1). Prvo, brijte 20-30 mm od granične crte. Važno je da linije rezanja na obje strane budu na istoj razini. Zbog toga je prikladno upravljati konvencionalnom linijom oka. Nož bi trebao ležati na hramu približno paralelnom ovom vodiču. Od hrama "strah" pada na obraz.

  Zatim biste trebali brijati od sredine obrazova do brade (Sl. 3, II - 2). "Brinite" postavite malo ispod obrazovnice, tako da rezni rub stvara uvjetnu liniju od oka do ušne kapice. Na brijačem putu, kosa je obrijana na području grmlja i donjeg dijela lijeve šipke. "Briga" treba držati na drugi način. Ako oštrica ne može pokriti cijelu sapunastu površinu odjednom, a nakon prvog prolaska s britvom, ponovite postupak, pribavite li površine soaped.

  Tijekom ove faze brijanja, polovica brkova je obrijana. Ali ponekad to nije dovoljno i trebate sami pomoći podizanjem vrha nosa i uklanjanjem vegetacije (Sl. 3, I - 3). U tom slučaju se koristi prva metoda držanja britve.

  Na temelju pravilne tehnike brijanja s ravnim britvom, u sljedećem koraku postiže se preostala kosa na području brkova. To se vrši s lijeva na desno s malim nagibom. Vegetacija je izrezana u stranu u smjeru svog rasta. "Hazard" se održava na drugi način (Sl. 3, II - 4).

  Zatim je oštrica postavljena blizu režnja i vegetacija je uklonjena s brade (Sl. 3, II - 5). Koža je rastegnuta dijagonalno - prema gore i prema uhu. Ako je lice tanko, a zatim brijanje ispod čeljusti, koža se izvlači samo gore.

  Ako je za prvi pristup nemoguće ukloniti kosu po čitavoj širini mjesta, postupak se treba ponoviti još jednom, već već proći kroz mjesta na kojima ostaju sapuni.

  Rad s desnom stranom lica, moguće je gotovo u potpunosti brijati područje od vrha brade do usne. Ali ako još postoje vlasi, onda je sada vrijeme da ih uklonite. "Briga" se uzima pomoću metode br. 2 ili br. 3 i uklanja se vegetacija (slika 3, II-III-6).

  Zatim, trebali biste ići brijati vrat. Prvo, prođite oštricu od brade do Adamove jabuke, zaobilazeći ga na lijevoj strani. Nemoguće je obrijati Adamovu jabuku, kao što je gore spomenuto, prijeti priječima. Potrebno je skinuti kožu na stranu, a tek onda ukloniti kosu. Onda ostatak vrata je obrijana. U jednom pristupu treba obrijati usku vegetacijsku traku (sl. 3, I - 8: 10), kosilicu treba staviti u donji dio čeljusti i dovesti do kraja kose. "Hazard" se čuva na prvi način.

  Ponekad kosa na samom dnu vrata raste u suprotnom smjeru - odozdo prema gore. Kako brijati ravnim britvama ovdje: trebate promijeniti smjer alata, a istodobno ga trebate uzeti drugom metodom.

  Kako brijati desnu stranu lica od rasta

  Ponovno brijanje je potrebno za brijanje ostataka kose koji su ostali nakon prve faze postupka. I također kako bi koža savršeno glatka i čista obrijan.

  Prije ponovnog brijanja morate ponovo oprati lice. Za ljude čije čekinje nisu previše teške, možete jednostavno navlažiti lice toplom vodom. Ali takav postupak mora biti nužno obavljen.

  Kada brijaču brijač, kako slijedi iz video, "strah" kreće protiv rasta vegetacije. Uklanjanje čekinja počinje od vrata i završava u blizini hrama. Rad na desnoj strani lica obavlja se samo na treći način. Tijekom brijanja od čekinja, koža se također proteže u smjeru suprotnom od britva (Sl. 4).

  Dakle, prvo morate proći kroz bateriju desnu stranu vrata (onu ispod uha) odozdo prema gore, a zatim morate glatko ići na obraz. Za ljude s tankom licu, najbolje mjesto za izlazak bit će mjesto u blizini uha, iza ugla donje čeljusti. Oni koji imaju puno lice, možete ići bilo gdje.

  Završivši rad na obrazu, britva se diže u hram. Onda opet iz obraz "strah" pomiče se do brade. Istodobno, uklanjaju se čekinje donjeg dijela desnih brkova i u području kutu usta.

  Zaključno, postupak bi trebao brijati čekinje na vratu. Kao na samom početku, alat bi trebao krenuti prema gore, od kade do brade.

  Kako brijati lijevu stranu lica protiv rasta

  Ovaj dio lica se također ispere ili navlaži toplom vodom. Lijeva strana se briše samo na drugi način.

  Redoslijed donošenja "opreza" sličan je brijanju desne strane (slika 5). Prvo, od vrata, oštrica se vodi prema gore, blizu loze koja zaokružuje kut čeljusti i krene prema hramu. Dalje od sredine obraza su britva za bradu. Zatim su obrijani lijevi brkovi, vegetacija oko ugla usta i vrh brade. Zaključno, britva prolazi vrat odozdo prema gore do kosti čeljusti.

  Ako su oba dijela lica obrijana, zadnji dodir ostaje - ponovno uklanjanje dlaka iznad i ispod usana. Na području brkova, "strah" pomiče "uzduž dlake", to jest, odozgo prema dolje. Ispod ruba usana - gore. Tijekom postupka, brijač se drži na drugi način.

  Ako nakon ponovljenog brijanja još uvijek postoje "otoci" kose, onda ih se opet oprati i odstrani od rasta kose.

  Iz gore opisanog članka postalo je jasno kako se brijati ravnim britvom. Da biste to učinili pravilno, da biste postigli glatku, očišćenu kožu i ne biste bili ozlijeđeni, trebali biste se sjetiti osnovnih pravila:

  • naučite osnovne načine držanja alata u ruci;
  • ukloniti kosu samo pod određenim kutom;
  • oštrica bi uvijek trebala biti što je moguće oštrija;
  • Prvo, prođite kroz alat u smjeru rast kose, a zatim u suprotnom smjeru.

  Brijanje glave ravnim britvom

  Počnite s laganim, glatkim pokretima i brijanje u smjeru rast kose. Brijanje protiv rasta kose može dovesti do usađivanja kose ili osipa. Držite oštricu pod kutom od oko 30 stupnjeva. Kod oštrijog kuta nagiba riskirate rezanje sebe. Kada je više dosadno - ne brišete slamke. Pokret bi trebao biti lagan, bez pritiska. Neka sama britva obavlja svoj posao. Klikom na brijač će samo dovesti do rezanja.

  Brijanje desne strane lica

  Započnite s desne strane lica. Bacite lijevu ruku preko glave i povucite svoju kožu prstima, tako da pružite glatku površinu za brijanje. Brijanje od vrha do dna dok ne brijete polovicu desnog obrazu. Smanjite lijevu ruku još niže sve dok se prsti ne usred lica. Povucite kožu ponovno. Držite brijanje od vrha do dna sve dok je cijela desna strana lica obrijana.

  Brijanje desne strane lica ispod obraz

  Ispružite desni obraz u nastavku. Naslonite glavu natrag i lijevo, prstima lijeve ruke povucite kožu ispod čeljusti. Brijanje od vrha do dna ako vlakna rastu u tom smjeru.

  Obrijte lijevu stranu lica

  Mnogi desničari mijenjaju ruku kada briju lijevu stranu lica. Ako niste sigurni u svoju lijevu ruku, nastavite brijati desnu ruku.

  Stavite prste vaše lijeve ruke na lice neposredno iznad uha. Čvrsto povucite kožu. Desna ruka s britvom (prst brisača) ne smije ograničiti vidljivost. Brijanje odozgo prema dolje. Spustite prste vaše lijeve ruke dok pomičete britvu na dno obraza i brade. Nastavite zategnuti kožu.

  Briše lijevu stranu lica ispod obraz

  Obojite glavu natrag i desno, s lijevom rukom, povucite kožu prema dolje i brijte dok rastu kosu.

  Brijanje iznad gornje usne

  Povucite gornju usnicu prema dolje što je više moguće kako biste zategnuli kožu. Brijanje odozgo prema dolje.

  Izvucite donju usnicu koliko god je to moguće. Koža ispod usne i na bradi će se protezati i lakše će se brijati.

  Brijanje pod bradom

  Nagnite glavu natrag i podignite bradu. Koristite prste da povuku kožu prema dolje. Budite posebno oprezni kada se brijete ovo mjesto. Koža u blizini vrata je mnogo osjetljivija i sklona smanjenju.

  Ako želite da vaša koža bude glatka, kao dijete, morat ćete napraviti još nekoliko prolaza s britvom na i protiv rasta dlačica. Za početnike u ovom poslu preporučujemo vam da jednostavno prošetate po licu još jednom od vrha do dna. Brijanje preko i protiv rast kose povećava vjerojatnost rezanja.

  Nakon što ste stekli neko iskustvo s britvom, pokušajte dodati prolazi preko i protiv rasta dlačica. Kretanje kroz rast kose je kada brijate u smjeru okomito na onu u kojoj se čekinje rastu. Ako vam se glatkica na obrazu poveća od vrha do dna, na ovom ćete mjestu brijati s desna na lijevo ili s lijeva na desno. Brijanje protiv rasta dlačica (nećete vjerovati) znači brijanje prema smjeru u kojem vaše čekinje rastu. To je u biti suprotno od gornjeg dijela brijanja.

  Ako odlučite napraviti nekoliko prolaza, slijed je sljedeći:

  - Brijanje u smjeru rast kose.

  - Brijanje preko rast kose.

  - Brijanje protiv rasta dlačica.

  - Prije svakog prolaska, isperite lice i ponovo nanesite pjenu.

  Isprati lice hladnom vodom. Koristite mušku losion poslije brijanja. Losion pomaže smanjiti iritaciju kože, dok će izgledati zdravije. Možete primijeniti malu količinu talka na licu.

  Djelovanje na ogrebotine i rezove

  Rezovi i ogrebotine pojavljuju se iz nekoliko razloga, kao što su:

  - koristite tupo britve;

  - Neispravno prianjanje britve;

  - brijač za kosu previše konkavna;

  - brijati se velikom žurbom;

  - brijanje protiv rasta kose.

  Kada najprije brišete ravnu britvu, zasigurno ćete se izrezati. Ali ovo vas ne bi trebalo obeshrabriti. Rezovi se javljaju čak iu najboljem brijaču. Samo nastavite, a uskoro ćete sve dobiti pravo.

  Ako je rez manji, jednostavno ga pritišćite prstom. Ako to ne pomogne, nanesite malu antiseptičku kremu. Ako izrežete jugularnu venu, onda... ovo je jako loše. Bolje da to ne učinite.

  Tehnologija za brijanje rasjeda

  Mnogi majstori brijači radovali su kada je brijanje s ravnim britvicama zabranjeno sredinom 80-ih, nakon što je zemlja saznala o AIDS-u.

  U nekim su barijerijama nastavili koristiti ovaj alat i nakon zabrane (kao što su sada!), Ali kad su slučajno saznali za to, oni su to uredili.

  Polagano brijanje "strah" postalo je status usluga za prave muškarce s velikim novčanicima.

  Proces brijanja, pripremni rad

  Postupak se sastoji od nekoliko sekvencijalnih operacija i uključuje: pripremni rad, brijanje i završni rad.

  Pripremni rad

  To uključuje:

  • pranje ruku
  • koji pokriva kupca s ubrusom,
  • izrada sapunica (obično se koristi za brijanje),
  • Uređivanje britva

  Važno je znati

  Prije početka brijanja, frizerski salon dužan je obratiti pažnju na stanje kože posjetitelja. Ako posjetitelj ima bolest kože, pažljivo pregledajte mjesto lezije i, ako je potrebno, odmah pošaljite klijentu liječniku.

  Pažljivo ispitivanje kože potrebno je iz nekog drugog razloga. Izgled svake osobe ima svoje osobine. Dakle, mnogi ljudi imaju nepravilnosti na licu i glavi, i prirodnog podrijetla (zbog izbočenih kostiju, molova itd.) I stečenih (ožiljci, ožiljci itd.).

  Stoga, da ne biste smanjili kožu u procesu brijanja, s najvećim izbočinama (najopasnije kod brijanja), nakon sapuniciranja potrebno je ukloniti sapun sapunom.

  Brijanje s ravnim britvom

  Proces brijanja korak po korak

  • Nanesite sapun sa sapunom (ili krema za brijanje) na lice i glavu.
  1. Kremu za brijanje nanosi se na lice kružnim pokretima četke u smjeru kazaljke na satu u sljedećem redu: prvo se obrađuje područje brada, a zatim se obrađuje desna strana lica prema hramu.
  2. Prilikom pomicanja ruke od hrama natrag do brade, potrebno je obraditi submandibularnu šupljinu.
  3. Dalje, krema se nanosi na lijevoj strani lica na isti način kao na desnoj strani lica.
  4. Na vrhovima brkova se nanosi posljednja. Istodobno morate osigurati da krema ne dođe na usne ili nos. Ovaj dio rada obavlja se do kraja četke i samo jedne strane.
  • Brijanje prvi put (uz smjer rasta kose).
  1. Počnite s linije rubova kose na hramu s desne strane. Da biste to učinili, koristite glavu za brijanje kako biste uklonili sapun s vodom iz rubne linije, a zatim nastavite brijati.

   Tri koraka, kako zadržati ravnu britvu

   Brišući lice po drugi put također bi trebalo započeti s desne strane lica, smjer od vrata do linije obrubljenog hrama i do sredine brade.

   Brijanje lijeve strane lica, kao i desno, treba početi od vrata do linije rubova hrama i do sredine brade. Na mjestu od vrata do sredine brade, britva se drži drugom metodom, i do linije rubova hrama - prvom metodom.

   • Preostala područja lica obrađuju se drugi put u istom smjeru iu istom slijedu kao i prvi put.
   • Nakon brijanja morate ukloniti ostatke kreme s tretiranih dijelova kože. Da biste to učinili, obično koristite sterilnu tkaninu navlaženu toplom vodom ili operite tretiranu kožu vodom.
   • Završni rad nakon obrade uključuje uklanjanje sapunskih sapnica iz tretiranog područja glave ili lica i uklanjanje briseva. Preostale operacije (primjena vrućeg komprimiranja, osvježavanja s kolonjskim i sl.) Izvode se samo na zahtjev posjetitelja.

   Kako brijati ravnu britvu - video s majstorskom klasom:

   Briga o brizi, uređivanje

   Uređivanje britve na pojasu napravljeno je u istim pokretima kao i brušenje na kotaču. Bitna razlika leži u činjenici da je britva napredna uz pojas, a ne s reznim rubom, kao kod brušenja na osovini, ali s pikom.

   • Broj uzlišanih kretanja britva na pojasu varira u prosjeku od 10 do 20.
   • Da biste uklonili veliki osip od oštrice britve, najprije upotrijebite platnenu traku, a zatim ga pravilno vladajte kožnim remenom.

   Uređivanje ravnog britva na pojasu

   Nakon što uredite britvu na pojasu, provjerite stupanj njegove oštrine. Pod mikroskopom, ubod dobro usmjerenog britve ima mnogo malih, gotovo identičnih i redovitih izbočina i udubljenja (urez). Potonji su toliko mali da ih je nemoguće ispitati golim okom.

   Ovisno o obliku radne tkanine, britve se razlikuju od dubokog i plitkog polumjera.

   • Što je dublji utor, tanji rezni rub i obratno, britva s malim polumjerom ima deblji rub.
   • Brijač s tanjim oštricom lakše je uređivati ​​i rjeđe zahtijeva oštrenje, a britve s debljim reznim rubom vrlo je teško urediti i zahtijeva češu točku.

   Uređivanje ravnog britva na pojasu - video:

   Nakon višekratnog uređivanja britva na bilo kojem remenu (cerada ili kožu), površina je prekrivena metalnom prašinom i drugim onečišćivačima i čišćenjem potreba.

   Ako na remenu ima mastika, odstranjuje ga i remen se opere sapunskom vodom, utrlja i osuši.

Kako koristiti losion protiv urastao kose Aravia profesionalni

Kako podesiti obrve s navojem