Obrijte glavu u frizerski salon

Brijač za brijanje glave

Brijanje počinje u parietalnom području. Majstor stoji ispred klijenta, britva izvlači pjenu s vrha glave, tako da prsti ne klize kad se koža izvadi. Palac lijeve ruke mora se stegnuti u suprotnom smjeru britve. Brijač se postavlja pod kutom od 15-20 ° na površinu kože, kako bi se izbjegli rezovi.

Brijanje glave drugi put (Sl. 69, 70). Lathering se obavlja na isti način kao kod prvog brijanja.

Poglavlje III. Rad muškog brijačka

brijanje

Trenutno većina muškaraca se brije. Međutim, kvalificirani brijanje u brijačnici daje, naravno, najbolje rezultate, pogotovo ako se briše od istog učitelja, jer će moći proučiti značajke kože lica i rast klijentske kose. Frizerski salon uvijek traži ljude koji imaju vrlo tvrdu kosu ili nepravilnosti na površini kože.

Brijanje djeluje na kožu lica kao masaža: postaje mekana i podatna, dobiva ugodnu osjetljivu boju.

U frizerskim salonima brijati samo blade (opasno) britva. Brijanje se smatra jednostavnom operacijom, ali zahtijeva od majstora da ne svladava tehnike brijanja, ali i veliku pažnju, točno ispunjavanje svih higijenskih pravila i individualni pristup svakom klijentu.

Priprema za brijanje. Majstor sastaje klijenta s desne strane stolca tako da posjetitelj može ići do stolice s lijeve strane. Ako stolica nije pričvršćena na pod, onda ga treba lagano ukloniti prije nego što se klijent približi, a nakon što klijent nazove iza njega, mora se premjestiti na svoje mjesto.

Nakon postavljanja klijenta majstor stavlja čistu naslonu na naslon za glavu, a zatim pokriva prsluk klijenta s drugom salvukom i skriva krajeve salvete iza ovratnika košulje tako da pjena ili sapun ne mogu dobiti na klijentsko odijelo ili ovratnik. Tovni bi trebali ležati glatko, a ne pušiti. Nakon toga gospodar nastavlja s pripremom otopine za sapun.

Kuhanje sapunskih sudova. Za pripremu pjene u barbershopu koristili su sapun u prahu, struganje ili krema za brijanje. Uređaj (šalica tople vode i šalica u kojoj se razrjeđuje sapunska pjena) poslužuju se na pladnju. Prvo, čašu se ispere vrućom vodom iz šalice, a zatim se stavi na čašu tako da topla voda zagrijava čašu sapunskom vodom. Ako to nije učinjeno, pjena otopina će se brzo ohladiti.

Otopina sapunice je okrepljena četkom za brijanje. U frizerskim salonima dopušteno je koristiti samo sterilizirane četke koje dolaze na radno mjesto u papirnatom pakiranju. Na ambalaži postoji pečat tvrtke koja je obrađivala četkicu i datum. Vreća s četkom otvara se u nazočnosti klijenta. Papirnatu vrećicu obično se koristi za uklanjanje pjene iz britva.

Da biste tukli sudse, četkajte nekoliko sekundi u čašu vruće vode. Omekšat će i apsorbirati vodu. Izvadite četkicu iz čaše i pustite da isplahne suvišnom vodom i počne udarati otopinu sapuna u čaši sve dok se ne formira pahuljasta pjena, tako da ne ispire kožu lica.

Kada bušite otopinu sapuna u šalicu četkom, napravite kružne kretnje u smjeru kazaljke na satu. Nije potrebno kucati na dno šalice s četkom, jer će u tom slučaju četkica postati izlizana i pustiti bradu, a osobito brkove, četkom.

Kvaliteta sapunice ovisi o količini vode i praha (vrhnja), kao io temperaturi vode. Ako je voda jako vruća, sapun može piti i umjesto pjene, ljepljiv, poput pivarnog škroba, pojavit će se masa.

Soaping. Pod djelovanjem sapunske (alkalne) kose omekšava i briše lakše. Istodobno, vruća sapunska otopina omekšava kožu lica, ona postaje mekša i elastičnija, pa se stoga brijač više slobodno klizi nad njom. Osim toga, otopina sapuna jasno identificira područja na kojima se vrši brijanje.

Pjena se skuplja na četkici i slobodno se nanosi na lice (sl. 38) s glatkim kružnim pokretima u smjeru kazaljke na satu. Prvo, pranje brade, a zatim desna strana u hram, a zatim se, vraćajući se do brade, sapuniraju pravu submandibularnu šupljinu. Nakon toga stavljaju sapun na lijevu stranu lica i na posljednjoj ruci sapunaju brkove. Za sapun nije padao na nos i usne, četkanje brkova ne rotira. Ako, međutim, pjena još uvijek bude na usnama, nosu ili ušnoj školjci, onda je odmah potrebno ukloniti s ubrusom.

Ako je kosa vrlo uska, vrlo je korisno napraviti kompresiju prije brijanja. Područja lica koja se treba obrijati prvo su lagano natopljena, a zatim se nanesena presavijena krpa vlažna u vrućoj vodi 1-2 minuta. S istom krpom obrišu lice, i već raskošno nanesite sapun s kistom.

Ponekad je koža lica toliko nježna da sapun uzrokuje crvenilo. Natječajna koža se obično kombinira s vrlo mekom kosom. U tom slučaju, brijanje bez sapuna, ograničavajući samo trljanje kosu s toplom vodom.

Treba imati na umu da je dugotrajno zadržavanje otopine sapuna na koži, čak iu normalnom stanju, nepoželjno, stoga, nakon sapuniciranja, odmah počnete brijanje.

Tehnike za brijanje Uvijek brijanje u dva koraka: prvo u smjeru rast kose, a zatim protiv njihovog rasta. Potreba za obnavljanjem zbog činjenice da je kose za kosu elastična, kada se pritisne na vrh uboda, zakreće se, uzrokujući kosu koso. Brijač za brijanje postavljen pod kutom od 15-20 ° do površine kože. Da bi se brijao u potpunosti, još uvijek trebaju podići. To se postiže zatezanjem kože u smjeru suprotnom od pomicanja britve. Napetost kože također se postiže izravnavanjem neravnina, velikih i malih bora, koja sprečava rezove.

Brijanje treba biti glatka, kretanje britve mora biti lagano i česte, bez snažnog pritiska na kožu.

Pažljivo ugradite brijač, tako da malo dodiruje kožu, ali s cijelom površinom za rezanje, a ne na krajevima, što može dovesti do rezanja. Potrebno je raditi samo rukom, a britva bi trebala pomicati glavu naprijed koskom linijom.

Slijed brijanja Počnite brijati s desne strane lica, od samog hrama (sl. 39, a). Prije svega, britva uklanja sapun na rubu hrama, tako da možete točno postaviti britvu na rubove i bilo je prikladno povući kožu na hram. Povucite kožu prstom ili salvete. Prst, povucite kožu, trebao bi biti 2-3 cm od mjesta ugradnje britve. Moguće je premjestiti prst samo kada se britva izvadi iz kože lica.

U prvoj fazi, držeći britvu na prvom prijemu (vidi sliku 39, a), obrije kosu od hrama do sredine obraza. Zatim lagano okrećite britvu, odrežite kosu prema ušnom režnju i dolje do vrata.

U drugoj fazi, kosa je obrijana od sredine obraza do sredine brade, uhvativši dio brkova (sl. 39, b), a zatim skrenuvši britvicu, brijajući kosu ispod brade u grkljan. Držite na drugom prijemu istog britva.

U trećoj fazi, kosa se obriše na submandibularnoj šupljini, od brade do vrata, držeći britvu ovisno o smjeru rasta kose prvom ili drugom tehnikom (sl. 39, c).

Nakon toga, idite na brijanje lijeve strane lica. Prva faza brijanja izvodi se na isti način kao i kod brijanja desne strane, samo se brijač drži u drugom koraku (sl. 40, a).

U drugom stupnju, lijeva strana je obrijana kao desno, samo se britva drži na prvoj poziciji (slika 40, b).

Kada brišete kosu duž submandibularne šupljine, dolje do vrata (treća faza), brijač se drži u drugom koraku (sl. 40, c).

Nakon završetka brijanja desne i lijeve strane lica, nastavljaju brijanje iznad brade i brkova. Šuplje se obriše odozdo prema gore, držeći britvu drugom metodom, brkove iz sredine prvo u jednu, a zatim drugu stranu, povlačeći kut usana dolje ubrusom. Brijač se pomiče prema prstu.

Kada se drugi put brijete, protiv rasta kose, počnite sa submaksilarnom šupljinom (sl. 41, a), brijte se do sredine obraza, a zatim u hram. Zatim obrijati kosu do sredine brade, uhvativši rub brkova i kut usana. Kada brišete desnu stranu lica, gospodar treba uvijek stajati desno od klijenta. Tada majstor odlazi na lijevu stranu i najprije briše područje od kuta vrata do sredine obraza, držeći britvu u drugom triku (sl. 41, b).

Za daljnji rad majstor izađe za stolom, a zatim, držeći britvu na prvom prijemu, obriše kosu od sredine obraza na lijevu hram. Da briju kosu na visinu od sredine obraza do sredine brade, majstor dolazi na desnu stranu klijentove stolice i drži britvu s prvim prijemom. Onda joj obriše brkove i bradavicu.

Sekvenca za brijanje opisana je u skladu s najčešćim smjerom rasta bradu i brkova. Međutim, u praksi se mora susresti s vrlo značajnim odstupanjima od pravila, stoga se redoslijed i metode rada mogu mijenjati. Treba upozoriti samo na takve postupke koji nam se ne čine potpuno etičkim. Dakle, ponekad, brijanje brkova, istezanje kože, držanje nosa, dezinfekcija kože, približavanje klijentu preblizu, gotovo ga grljenje laktovima itd.

Da biste provjerili je li kosa dobro obrijana, potrebno je na nekim mjestima na krajevima usana, na gornjoj bradi i submandibularnim šupljinama, lako držati prst vaše lijeve ruke protiv rasta kose. Ako se pronađe preostala kosa, tada bi ova područja trebala biti natopljena vodom (ili je bolje lagano trljati kosu iznad nje) i ponovno obrijati kosu protiv njihovog rasta.

Ako je za vrijeme brijanja napravljeno čak i najmanje ogrebotine ili ako krv izlazi iz rezova u neprimjećenom bubuljici, majstor treba odmah tretirati ranu s 3% vodikovim peroksidom.

Brijanje glave. Ako je kosa na glavi duga (više od 1 cm), preporučljivo je prvo odrezati pisaćim strojem. Kontaminirana glava prije brijanja treba prati toplom vodom i sapunom.

Kada brišete glavu, britva se održava uglavnom po prvoj uporabi. Prvo, prednji dio glave je obrijana, to jest, od vrha glave do čela, zatim gornjih vremenskih regija i hramova. Nakon toga, nastavite brijati kosu na stražnjoj strani glave. Obrijte kosu s bočnih strana u ušima, a zatim uzastopce na desnu i lijevu stranu glave.

Glava, poput lica, obrijana je u dva koraka, tj. Najprije u smjeru rasta kose, a drugi put u suprotnom smjeru. Vrlo tvrda kosa po drugi put je bolje ne brijati ili brijati na kosi crta, od uha do uha.

Obrijte vrat. Vrata su obrijana nakon šišanja, kada se izrađuje jasna granica. Brijač se zadržava u isto vrijeme prvom metodom i vodi se odozgo prema dolje. Koža je podignuta. Nakon brijanja vrat je lagano u prahu.

Korekcija obrva. U muškoj se sobi korekcija obrva smanjuje, u pravilu, za brijanje pojedinih ispupčenih kose. Kosa obrva raste vrlo sporo, tako da ih brijanje značajnije ne preporuča se. Korekcija obrva obrva dok držite prvi prijem i koža se učvršćuje. Osim toga, škare rezaju pojedinačno snažno izbočene dlake.

Završni rad nakon brijanja. Nakon brijanja, prvo oprati lice mokrom krpom, a zatim suhom krpom. Na zahtjev klijenta, osim toga, možete napraviti kompresiju ili masirati lice ili osvježiti svoje lice s Kölnom.

Stisnuti čisti kožu, postane nježniji. Napravite kompresiju tako. Sterilizirano brisanje se preklopilo nekoliko puta i neko vrijeme uronjeno u čašu vruće vode (60-70 ° C). Nakon uklanjanja iz vode, umak se iscijedi, a ako se ispostavi jako vruće, lagano se hladi, tako da je temperatura oko 42 ° C. Možete koristiti posebne uređaje - kompresore za zagrijavanje salvete.

Stavite kompresiju na sve obrijane dijelove lica. Salon je pritisnut na lice klijenta s dlanovima i prstima obje ruke. Nakon 1-1,5 minuta, salvete se uklanjaju, odmažu i brišu najprije obrijane dijelove lica, a zatim ostatak, a zatim se cijelo lice obrisati suhim salvama.

Nakon obloge možete masažu ili osvježiti lice s cologne ili primijeniti prah.

Masaža smiruje kožu uzbudljivom od brijanja, čini ga glatkom i gipkom opet. Na zahtjev klijenta, možete masažirati cijelo lice ili samo obrijane mjesta. Krema se odabire ovisno o stanju kože. Za suhu kožu nanesite kremu "Jutro", "Bijelo", "Bademovo mlijeko", "Benzojevsko mlijeko"; za masne - "Snowflake", "Crystal", "White Night", "Crvena Moskva", "Moskovsky", "Ideal", "Lemon", "Maska".

Ljeti se ne preporuča koristiti masno tkivo, jer uzrokuje znojenje lica. U ovom trenutku, bolje je primijeniti kremu ili losione, koji imaju značajku za hlađenje kože.

U brijačnici je najbolje koristiti kremu u cijevima. Ako se kremom pakira u posude, izvadite ga staklenom šipkom. Tekuće kreme ili losioni se protresu prije upotrebe i nanesu na lice s vatom, a viskoznije - s prstima. Prava količina vrhnja se izvuče iz cijevi na dlan lijeve ruke, a zatim vrškom prsta desne ruke vrh se nanosi u malim dijelovima na obje strane čela, na krilima nosa, iznad krajeva usnica, na čeljusti i submandibularne udubine. Onda utrljajte krema dlanom desne ruke koja je preostala na lijevom dlanu, a zatim nastavite s masiranjem lica.

Kozmetička masaža nakon brijanja vrši se samo laganim, glatkim ritmičkim udarcem lica s prstima obje ruke.

Masiranje čela izvodi se na sljedeći način: prvo masirati područje iznad mosta nosa odozdo gore, a zatim čelo od sredine prema hramu. Koža oko očiju masira se kružnim gibanjem oko palpebralne pukotine: kapke u smjeru hrama i pod očima u suprotnom smjeru.

Masiranje donjeg dijela lica vrši se u skladu s glavnim smjerom pokretnog dijela mišića. Masa se vrši od vrha do dna, od ruba usta, masaža se izvodi krećući se prema čeljusti, iznad gornje usnice od sredine se masirati do uglova usta, od sredine do čeljusti masaža brade i kože ispod donje usne, krila nosa se masažu prema kutu usta, i jagodice - prema bradi (sl. 42).

Nakon masaže, morate ukloniti ostatke kreme s lica. Da biste to učinili, još jednom napravite kompresiju. U zaključku, možete osvježiti svoje lice s cologne i nanijeti prašak.

Osvježavanje lica s cologom obično se vrši s pištoljem za raspršivanje, ali možete uliti malu količinu dlana na dlan vaše desne ruke prekrivenom odraslim papirom, a zatim nanesite papir natopljen s colom na obrijane površine lica.

Ne treba mu obilno navlažiti ugrušak dok alkohol osuši kožu. Ako je koža vrlo osjetljiva, onda je bolje osvježiti lice s colognom razrijeđenim vodom.

Prašak, kao i ostale usluge, majstor obavlja na zahtjev klijenta. Puder se nanosi na cijelo lice ili samo na svojim obrijanim dijelovima, s pamučnim obrisom, koji je napravljen u prisutnosti klijenta.

Puder se nanosi na lice nebilo, lagani dodir tampona na kožu. Nakon toga, prašak se može ravnomjerno rasporediti preko lica čistim papirom.

Nakon masaže, prašak se obično primjenjuje kako slijedi. Malo prah se ulijeva u dlan, utrljao je između dlanova obiju ruku, a potom ga je nježno trljao u kožu nježnim nježnim pokretima, poput kreme za trljanje. Puder koji je dobio na obrve ili brkove uklonjen je komadom pamuka umočen u Kölnu ili vodu.

Na kraju rada, majstor uklanja salvete, koja je bila prekrivena odjećom za vrijeme brijanja i provjerava jesu li na odjeći sapun, komadi pamuka ili prah.

Opasna glava za brijanje

Frizerski salon na visokoj razini trebao bi znati i moći brijati lice i glavu. Trenutno, zbog opasnosti od ugovaranja AIDS-a, brijanje u salonu je zabranjeno. Rijetko se može brijati pomoću upotrebljivih alata - u bolnicama, posebnim mirovinama itd. Koristite klijenta osobne alate za brijanje: četkicu, britve, ručnike itd.

Brijanje se izvodi sigurnosnim ili sigurnosnim britvom.

Brijanje lica

Ljudska kosa rijetko raste okomito na kožu glave. Obično imaju nagib pod kutom iu različitim smjerovima. U ograničenim područjima kose, većina kose je nagnuta na jednu stranu. Učitelj to mora uzeti u obzir. Stoga, nakon što je klijent sjedio na stolcu, potrebno je raspitati se o želji klijenta da ostavlja dio kose za oslobađanje brade ili brkova. Obratite pažnju na značajke kože i svojstva dlake braće (debljina, ukočenost). Obavijestiti klijenta o oblicima brade i brkova, pogodnih za vrstu lica, i o smjeru mode u tekućoj sezoni.

Tanke lice su prikladnije za bradove širokih silueta (ovalni, kvadratični, trapezoidni). Za punim licima, možete preporučiti konusnu bradu s neobrađenim obrazima ili konusnom obliku s kosom za kosu na obrazima.

S vrlo širokim jagodicama na tankom licu i kožnim oštećenjima na obrazima ili bradi (ožiljci, pigmentacija, mola, bradavice itd.) Preporučljivo je otpustiti bradu.

Veličina brade mora biti razmjerna rastu i ukupnom izgledu osobe. Brada ispravlja oblik lica i glave. Ljudi s niskim rastom nisu preporučeni da nose dugu bradu, jer širi i duži brad, manji i manji čovjek izgleda.

Uz velike značajke lica, širok ili dugački nosa raste brkove, koje glatke, skrivaju ove značajke izgleda.

Kosa za brijanje sastoji se od sljedećih operacija:

 1. soaping;
 2. brijanje po prvi put (u smjeru rast kose);
 3. opetovano sapun;
 4. brijanje po drugi put (protiv rasta kose).

Kod primarnog brijanja - u smjeru rasta dlačica - uklonite skupno. Istodobno, moguća je neujednačena rezanja, a krajevi kose na kratkim površinama ostaju u obliku traka na koži. Kada ponovno brijate - protiv smjera rasta kose - sve preostale dlake na razini kože su odsječene.

Središte rasta dlaka na glavi je kruna, od čega, u pravilu, kosa raste u svim smjerovima.

Brada je također središte rasta lica. Od njega dio kose je usmjeren prema središtu, a neki na stranu.

S vrlo krutim čekinjama, vrući kompresija se koristi za omekšavanje i olakšavanje procesa. Ponovno zagrijavanje pridonosi povećanju cirkulacije krvi, omekšava kožu i otvara pore.

Za suhu kožu, klijent treba nanijeti masnu kremu na lice prije sapuniciranja.

Klijent je prekriven ručnikom ili salvete, naslon za glavu je prekriven svježim papirom. Nakon pregleda kože i kose klijenta, priprema se otopina za sapun. Ako koža ili kosa pokazuju znakove bolesti, potrebno je prestati s servisom i poslati ga liječniku, objašnjavajući razlog neuspjeha.

Ako je koža naborana s godinama, trebala bi biti pripremljena za brijanje vrućim komprimiranjem ili masnom impregnacijom.

Komplet za brijanje sastoji se od šalice, šalice i ladice. Kipuća se voda ulije u čašu i sterilni četkom (četkom) spuštaju se 1-2 minute da omekšaju čekinje, a zatim se stisnu na rubove stakla kako bi se uklonila suvišna vlaga.

Sapunska pjena mora biti viskozna kako se ne bi isušila s kože, ali nije previše debela, inače neće moći omekšati kosu. Nije praktično uliti puno vode u sapun u prahu (ili vrhnja) odjednom, bolje je dodati vodu u malim obrocima.

Temeljito pranje kože prije brijanja pomaže u izbjegavanju bolne nelagode i potiče lako brijanje kose.

Nanesite pjenu kružnim pokretima (sl. 37) u smjeru kazaljke na satu, počevši s desne strane: od brade do jagodice u hramu ili od hrama do brade. Zatim na bradi i submandibularnoj regiji. Ista metoda ispire lijevu stranu lica. Upotreba sapunice na području brkova je posljednja stvar koju treba učiniti. Potrebno je osigurati da pjena ne dođe na usne ili u nos. Ovaj dio posla obavlja se s vrhom četke ili prstima četkicom za brijanje između prstiju, tvoreći uski vrh čekinja.

Brijanje lice po prvi put počinje linijom ruba kose na hramu s desne strane. Brijač glava uklanja pjenu s linije rubova tako da je vidljiva. Možete držati britva s vrhom gore ili s vrhom prema dolje.

Brijest se drži na prvoj poziciji: u desnoj se boji drži rucka s rukohvatom, a prstom, prstom na repu, palcem pade na pete, a ostali prsti na vratu s urezima. Stražnja strana četke je na vrhu (slika 38).

Druga metoda (slika 39): ručka je na dnu, a rezni rub je usmjeren prema gore. Palac je na vratu britve na dijelu učitelja. Ostali prsti nalaze se na drugoj strani britve.

Barber stoji desno od klijenta i obrađuje desnu stranu lica.

Brijač mora biti čvrsto čvrsto u ruci kako ne bi skliznuo i smanjio klijenta. Kod brijanja potrebno je stisnuti kožu kako bi poravnala polje za brijanje ili neugodan prostor na obrazu jagodice ili u blizini kadice. Povucite kožu prstima njegove lijeve ruke u smjeru suprotnom od pokreta britva.

Da biste lakše učvrstili kožu, koristite salvete ili brijačovu glavu kako biste uklonili pjenu u željenom području kože.

Brijanje se vrši u smjeru rast kose. Prilikom kretanja, britva ne smije biti ravna, već pod kutom od 15-30 ° do dijela kose koja se rezati. To je osobito važno pri brijanju. Rezanje kose se javlja ne samo kao rezultat pritiska na britvicu na dlaku, već i uz određeni gibanje prema dolje na ravnini uboda, kao da kosu kosu kosu travu kao kosu - rezanje lopatice s oštricom (sl. 40).

Brijanje po drugi put. Prvo, lice se isperu na isti način kao kod prvog brijanja. Izrežite isti britva u suprotnom smjeru rastu kose tretiranog područja. Počnite s desne strane, a zatim se prebacite na dio brade i vrata, brijte lijevu stranu obraza i brade. Završite brijanje u području brkova. Mjesta za brijanje moguće je umočiti umjesto pjene drugi put i brijati na vlažnom tijelu, što daje dobre rezultate.

Nakon brijanja, uklonite preostalu pjenu. Da biste to učinili, obrišite lice krpom navlaženom toplom vodom ili isperite tretirana područja vodom.

Koža koja je nadražena brijanjem zahtijeva dodatnu obradu na njegovom omekšavanju i hlađenju. Da biste to učinili, koristite kremu, žele, prah. Koristite hladno obloge i kozmetiku s mentolom.

Obrijte glavu u frizerski salon

Poglavlje 13. Brijanje glave i lica.

Da biste pravilno izvodili brijanje, morate pravilno koristiti alat, poznavati higijenske zahtjeve i proučiti značajke smjera rasta dlake na svakom području lica i glave.

Ljudska kosa obično raste ne okomito na kožu - oni su skloni prema njemu u različitim kutovima. Na svakom mjestu kose, većina kose je nagnuta na jednu stranu. To je ono što treba stalno razmotriti pri obavljanju brijanja.

Kosa za brijanje proizvodi se u dva koraka: brijanje u smjeru rast kose i brijanje u suprotnom smjeru.

Tijekom početnog brijanja - u smjeru rast kose - njihova skupa se uklanja i samo mali, kosi savjeti ostaju iznad površine kože. Pomoću sekundarnog brijanja - protiv smjera rasta kose - rezati kosu na razini kože.

Brada služi kao neobičan centar rasta kose na licu, kao i kruna na glavi, ali na glavi kosa je usmjerena sve do krune, a na bradi dio kose usmjeren je prema svom središtu, a dio na stranu. Istodobno, glavni smjer naginjanja dlake na kožu je od središta brade do grkljana, a istodobno duž lijevog i desnog submandibularnog udubljenja.

Postupak brijanja sastoji se od nekoliko sekvencijalnih operacija, uključujući pripremni rad, izravno brijanje i završni rad.

Pripremni rad uključuje dezinfekciju instrumenta, pranje ruku, brisanje klijenta s ubrusom, stvaranje sapunica i uređivanje britva. Treba imati na umu da je dobar uređivač aparata za brijanje - glavni uvjet za uspješan rad brijanja.

Postupak brijanja sastoji se od sljedećih operacija:

1. Nanesite sapun na lice i glavu.

2. Brijanje prvi put (uz smjer rasta kose).

3. Sekundarna primjena suds.

4. Brijanje po drugi put (protiv smjera rasta kose).

Završni rad nakon brijanja uključuje: uklanjanje preostalih sapunskih sapnica iz tretiranog područja glave ili lica, uklanjanje briseva. Preostale operacije (primjena komprimiranja, osvježavanja s kolonjskim i sl.) Provode se samo na zahtjev klijenta.

Razmotrite ove operacije u slijedu.

Pripremni rad. Nakon što je pozvao klijenta, gospodar dezinficira alate i pranja ruku, a zatim naslonom pokriva naslon za glavu stolice (kada briše lice). Druga salveta je neophodna za pokrivanje klijenta.

Nakon pregleda kože klijenta treba nastaviti s pripremom sapunskih sudova. Obično se za to upotrebljava sapun praha (ili posebna krema) i vruća voda. Pjena za sapun trebala bi biti dovoljno viskozna da se ne skrene s kože, ali ne previše gusta, kao što u drugom slučaju neće moći dobro omekšati kosu.

Za izbacivanje sapunice i nanošenje na kožu pomoću sterilne četke. Pruža kožu obično kružnim pokretima četke u smjeru kazaljke na satu.

Temeljito pranje kože prije brijanja pridonosi visokokvalitetnoj izvedbi glavne operacije i izbjegava neugodne bolne senzacije.

Nanos sapunice na glavi počinje od stražnjeg dijela glave. Zatim idite na parietalno područje. Nakon tog procesa pravi vremenski dio kože. Prijelaz s desnog hrama lijevo kroz donji dio vrata na lijevi hram. Koža glave u vratu je tretirana sapunom.

Prilikom prerade ovog područja, morate ponovno držati četku sapunom s vodom oko ruba rast kose.

Proces nanošenja sapunice na vlasište završava.

Pjena za sapun se nanosi na licu s istim kružnim pokretima četke u smjeru kazaljke na satu, kao u tretmanu kose. U tom slučaju treba slijediti sljedeću sekvencu: prvo se liječi brada, zatim desnu stranu lica do hrama. Prilikom pomicanja ruke od hrama do brade, potrebno je obraditi submandibularnu šupljinu. Zatim se s lijeve strane lica primjenjuju sapunice u istom slijedu kao na desnoj strani.

Posljednja je primjena sapunice na vaše brkove. Istodobno je potrebno osigurati da pjena ne dođe na usne ili u nos. Ovaj dio rada obavlja se do kraja četke i samo jedne strane.

Prvo brijanje proizvedeno u smjeru rasta kose, pa stoga treba početi s vrha.

Prvo se tretira parijetalni dio vlasišta. Brijač se mora čuvati prvi unos. U procesu brijanja treba glatko kliziti preko vlasišta i oštrica britve ne smije se naginjati na kožu više od 15-20 °.

Za glatko i lakše rezanje kose, kosilicu treba premjestiti uz kožu, a ne s cijelom ravninom rezne oštrice prema odjeljku kose, ali pod određenim kutom (30-40 °), tako da se glava aparata za brijanje neprestano uvlači u tretirani dio dlaka.

Dakle, rezanje kosa kada se brijanje provodi ne samo zbog pritiska britve na dlake, već i zbog nekog pomicanja britva na ravnini uboda - kao da promatra kosu.

Brijanje se prati istezanjem kože u smjeru suprotnom smjeru kretanja britve.

Sekvenca brijanja svakog dijela kože je kako slijedi: prvo, parietalni dio kose se obrađuje, počevši od krune, zatim područje desnog hrama, stražnjeg dijela glave i vrata, a zatim područje lijevog hrama. Stoga, počevši od parietalnog područja, u smjeru kazaljke na satu, svaki dio kose se tretira prvi put.

Nakon druge primjene sapunaste otopine na kosi, brijanje se provodi po drugi put - protiv rasta kose. Opći smjer brijanja je od perifernih područja do središta (vrh). Postupak obrade svakog odjeljka je isti kao i kod prvog brijanja.

Prilikom obrade vodoravnih dijelova kože i donjeg desnog zatiljnog područja u vratu, treba se čuvati britva, dok preostala područja trebaju biti druga.

Lice za brijanje po prvi put (u smjeru rasta dlake) počinje s linije kose koja ruba u hramu. Da biste to učinili, koristite glavu za brijanje kako biste uklonili sapun s vodom iz rubne linije, a zatim nastavite brijati. Brijač treba držati prvi unos. Počnite brijanje s desne strane lica. Zatim, držeći britvu drugu metodu, obrađuju cijeli desni obraz u sredini brade i dijela brkova. Podmuklički šuplji desni dio lica trebao bi biti obrađen, tako da je britva također prva metoda.

Liječenje lijeve strane lica bi trebalo započeti slično - od linije ruba hrama, i kada briše dio kose iz hrama do vrata, brijač se drži u drugom koraku. Zatim, držeći britvu prvi prijem, trebate obraditi cijeli lijevi obraz do sredine brade i dijela brkova. Pri obradi submandibularne šupljine lijeve strane lica, britva se drži na drugom prijemu.

Zatim, držeći britvu prvi prijem, obradite brkove. Kosa iznad brade obično je obrijana od posljednjeg. Razvodnik istodobno drži drugi prijem.

Lice za brijanje po drugi put (protiv rasta kose) također bi trebalo početi s desne strane lica, smjer brijanja - od vrata do linije rubova hrama i do sredine brade.

Brijanje lijeve strane lica, kao i desno, treba početi od vrata do linije rubova hrama i do sredine brade. Na mjestu od vrata do sredine brade, britva se drži drugom metodom, i do linije rubova hrama - od prvog.

Preostala područja lica obrađuju se drugi put u istom smjeru iu istom slijedu kao i prvi put.

Nakon brijanja morate ukloniti ostatke sapunaste otopine iz tretiranih dijelova kože. Da biste to učinili, obično koristite sterilnu tkaninu navlaženu toplom vodom ili operite tretiranu kožu vodom.

Brijanje glave kod kuće: osnovna pravila i značajke

Brijanje glave postalo je moderan frizerski trend. Želite li kardinalnu promjenu slike bez posebnih troškova? Umoran od gubitka kose i posjećivanje kozmetičkih salona? Članak će govoriti o svim zamršenostima samorastanja.

Bolje za brijanje kosom ćelav: električni britva, stroj ili stroj

Izbor tehničkih sredstava ovisi o obliku glave i stanju kože. Za zaokruženi oblik s glatkim poklopcem čak i brijanje glave s ravnim britve će učiniti. Osobe s osjetljivom kožom otežale su se jer se mogu pojaviti iritacije.

 1. Električni aparat za brijanje Kod rada s električnim britvama ostaju kratke vlasi koje su gotovo neprimjetne. Uz to, možete raditi bez gledanja u zrcalo. Pogodan za vlasnike konveksnih muljova i velikih ožiljaka: radni britva neće ih dodirnuti.
 2. Stroj. Kopira se sa zadatkom za nekoliko minuta. Noževi za struganje skoro ne ozlijediti kožu. Stroj je teško ukloniti meku kosu: ostavit će iza ćelavog repa.
 3. Strojni alat Sigurnosni brijač s plutajućom glavom pomoći će u izbjegavanju rezova. Možete kupiti poseban stroj za glavu. Zahvaljujući kotačima, neće propustiti niti jedno područje kože.

Da biste razumjeli koja je metoda uklanjanja dlaka najprikladnija, trebali biste isprobati sva tri uređaja. Strojevi i strojevi djeluju na svaki na svoj način. Za brijanje uzrokuje zadovoljstvo, morate odabrati svoj vlastiti pristup.

Kako brijati glavu muškaraca i žena tako da nema nikakvih rezova

Prije postupka morate obaviti pripremni rad. Ženska polovica morat će skratiti duljinu frizerskih škara. Možete se riješiti višak kose s strojem bez mlaznice. Nakon toga, na glavu ostaje poklopac od 1 mm.

Riješite se kose kod kuće nije teško. Potrebno je dobro ispariti kožu radi uklanjanja ostataka kose bez rezova. Najbolje je uzeti vrući tuš ili bacati topli ručnik preko glave. Za rad, preferira se gel za brijanje umjesto pjene. Njegova tekstura ne dopušta kontrolu kretanja stroja; Osim toga, pjena ne omekšava kosu.

Trebam li brijati glavu bez parenja? Početnici će imati puno neugodnosti. Postoji mnogo opcija za kretanje. Savršeno glatku površinu može se postići poznavanjem smjera rasta dlake na svakom području glave. Tehnika kojom se vjerojatnost iritacije minimizira izgleda ovako:

 1. Glatke pokrete za pomicanje stroj iz čela prema vratu. Nakon svakog prolaska, britva se isprati u toploj vodi. Prednja kosa se uklanja protiv rasta, a na stražnjoj strani glave po visini. Ako odmah obrišete kosu kosu protiv rasta, to će dovesti do teških iritacija kože. Koža se drži rukom i provjerava glatkoću. Ostaci kose dobryvayut male pokrete.
 2. Nanesite svježi dio gela za brijanje na stražnjoj strani glave i uklonite kosu protiv rasta. Nož stroja se kreće od vrata do stražnjeg dijela glave, okomito prema gore. Brijač se prešućuje pri obradi subokupitalne šupljine.
 3. Povucite uho i usmjerite stroj s dna prema gore, izvršite kratke pokrete. Raditi na isti način s hramovima. U ovoj fazi morate paziti da ne oštete uho i ne brijete dio obrve.

Ova tehnika je pogodna za početnike. Tijekom vremena, ljubitelji ćelavih vrhova stječu vlastiti način brijanja. Koža će biti lakša od ostatka tijela. Kratko sunčanje čak i ton.

Nakon što se kosa ukloni iz glave, ostaci gela se isperu, a losion za poslije brijanja se nanosi. Za nježnu žensku kožu pogodno je mlijeko za tijelo. Neželjeno je koristiti sredstva koja sadrže alkohol: oni uzrokuju svrbež i skaliranje. Ozbiljna iritacija ukazuje na pogrešan izbor kozmetike. Mnogi se pomaze ispiranjem hladnom vodom odmah nakon brijanja. Dobro dokazana krema "Panthenol". Crvenilo i akne, koji dugo ne nestanu, sugeriraju da je bolje raditi s pisaćim strojem.

Pravilna briga o ćelavosti

Tanka koža je osjetljiva na vjetar i suhi zrak. Svaki dan se tretira s hidratantnim losionom. Prije odlaska iz kuće u toploj sezoni, krema za sunčanje je gumiran u glavu kako bi se izbjegle opekotine.

Širokopojasni pokrivala za glavu zaštitit će od ultraljubičastog zračenja. Zanemarivanje šešira i šešira zimi će dovesti do smrzavanja glave. U teškim mrazima suha ulja za kožu pogodna su za njegu.

Kod muškaraca, koža je sklona sjajiti od žena. Spasili su tonici na bazi alkohola. Primjenjuju se dva puta dnevno, ujutro i navečer. Sastav tonik osuši dermis. Svoju ćelavost možete obrisati muljevitim maramicama tijekom dana.

Koliko će kosa rasti nakon brijanja

Stopa rasta dlake za svaku osobu je čisto individualna. Na proces utječu dob, sezona godine i stanje zdravlja. Posljednju ulogu ne igra nasljedstvo. U prosjeku, kosa raste 1,5 mm mjesečno.

Brijanje pripisuje zdravstvena svojstva. Vjeruje se da će kosa, ponovno rasturiti, biti jača i deblja. Zapravo, struktura kose i stopa rasta ne ovise o dužini šišanja.

Koliko često ponovite postupak? Ako osoba želi trajno živjeti brutalno, svakodnevno će morati svrabati njegovu ćelavost. Kosa na stražnjem dijelu glave raste najbrže. Na dodir, čekinje se pojavljuju drugi dan nakon temeljitog brijanja glave. Za održavanje glatkoće morat će svakodnevno upravljati strojem. Brijanje jednom tjedno uzrokuje bol i akne.

Prednosti i nedostaci postupka

Muškarci i žene dolaze na ideju da briju glave iz raznih razloga. Uklanjanje dlaka ima svoje koristi i štetu. Prednosti kozmetičkih postupaka uključuju:

 1. Uštedite vrijeme i novac. Nema potrebe za sušenjem, oblikovanjem kose i redovitim posjetima kozmetičkom salonu.
 2. Nema prhuti. Svakodnevni losion za pranje i trljanje uklanja ljuskanje kožnih pahuljica.
 3. Zbrinjavanje nedostataka. Brijanje kosa s glavom najlakši je način da se riješite ćelavih točkica i sive kose.
 4. Cool u toplinu. Deblja kosa sprječava cirkulaciju zraka, zbog čega se glava zagrijava i znojenje.

Glatka koža ima svoje nedostatke, koje se ne mogu spominjati:

 1. Bald mjesto zamrzava pri niskoj temperaturi. U običnim ljudima, vlasište zagrijava tanko vlasište. Ljudi za brijanje morat će nositi šešir u jesen.
 2. Nedostaci strukture lubanje su vidljivi. Kosa skriva izbočine, udubine, čupavice i ožiljke.
 3. Znojenje u toplini. Da biste izbjegli pregrijavanje, potrebno je obrišite ćelavu glavu rupčićem i nositi kape slobodnog stana. Baseball kape i kape ne štite obrijanu glavu od sunca.
 4. Koštanje kože. Kako bi glava izgledala dobro njegovano, potrebno je povremeno napraviti masažu za poboljšanje cirkulacije krvi.

Unatoč dugotrajnom procesu i potrebi brige za ćelavu glavu u budućnosti, novi obožavatelji pojavljuju se na šišanju na nuli svake godine. Izvornu sliku odabiru ne samo muškarci već i fer spol. Brijanje dobro glave eliminira stereotipe i strahove. Osoba dobiva novi doživljaj promjene slike. Svakog dana iz ogledala, uvjerenje i hrabar lice će ga gledati.

Je li moguće trajno ukloniti kosu?

 • Je li pokušao sve moguće načine uklanjanja dlačica?
 • Zbog prekomjerne vegetacije osjećate se nesigurno, a ne lijepo.
 • Strahovali ste se čekanja za sljedećim pogubljenjem, prisjećajući se da ćete morati izdržati ponovno.
 • I što je najvažnije - učinak traje samo nekoliko dana.

A sada odgovorite na pitanje: to vam odgovara? Je li moguće podnijeti ovo? Koliko novaca ste već "iscurili" nedjelotvornim sredstvima i postupcima? Tako je - vrijeme je da se zaustaviš s njima! Slažete li se? Zato smo odlučili objaviti priču o našem pretplatniku Alini Borodini u kojoj vrlo detaljno govori kako je riješila problem pretjerane vegetacije za 1 dan zauvijek! Pročitajte više >>

§ 29. Brijanje lica i glave

§ 29. Brijanje lica i glave

Preliminarni rad. Nakon što pozove posjetitelja, majstor dezinficira alate i pranja ruku, a zatim s papirom ili redovitim pokrivačem naslona za glavu stolice (kada briše lice), a drugom odjenom pokriva posjetitelja uobičajenom metodom.

Nakon pregleda kože klijenta počinju stvarati sapun. Obično se za to upotrebljava sapun u prahu ili posebna krema i vruća voda. Suspenzija sapuna treba biti dovoljno viskozna da ne izlazi iz kože, ali ne previše gusta, kao u potonjem slučaju neće moći dobro omekšati kosu. Stoga je nepraktično sipati veliku količinu vode u sapun u prahu istodobno, preporuča se dodati u malim obrocima.

Za izbacivanje sapunskih sapnica i nanošenja na kožu koristi se sterilna četka. Pruža kožu obično kružnim pokretima četke u smjeru kazaljke na satu.

Pažljivo pranje kože prije brijanja pridonosi visokokvalitetnoj izvedbi glavne operacije i pomaže u izbjegavanju neugodnih, bolnih osjeta. Kao rezultat djelovanja sapunskih sudova, stratum korneum kose omekšava i stoga će biti lakše odrezati s britvom. Koža je također izložena sapunu: ona, poput kose, omekšava i postaje elastičnija, što doprinosi boljem klizanju britve na svojoj površini.

Redoslijed sapunskih površina kože i lica prikazan je na sl. 68. Suspenzija sapuna počinje se primjenjivati ​​na glavi od stražnjeg dijela glave, a zatim prenesena na parietalnu površinu. Nakon tretmana parietalnog područja, obrađuje se desni vremenski dio kose. Prijelaz s desnog hrama lijevo kroz donji dio vrata na lijevi hram. Koža glave u vratu je tretirana sapunom.

Sl. 68. Shema pranja glave i lica kod brijanja: a - okcipitalno područje, b - vremenska i parietalna područja, c-brada

Nakon obrade ovog područja, morate ponovno držati četku sapunom s vodom oko ruba rast kose. Proces nanošenja sapunice na vlasište završava.

Pjena za sapun primjenjuje se na licu s istim kružnim pokretima četke u smjeru kazaljke na satu, kao u tretmanu vlasišta, u sljedećem slijedu: prvo se obrađuje područje brada, a zatim desna strana lica prema hramu. Prilikom pomicanja ruke od hrama natrag do brade, potrebno je obraditi submandibularnu šupljinu. Zatim se na lijevoj strani lica primjenjuju sudovi na isti način kao i na desnoj strani lica.

Konačno, sapun se nanosi na brkove. Istodobno je potrebno osigurati da se pjena ne pojavi na usnama ili nosu. Ovaj dio rada obavlja se do kraja četke i samo jedne strane.

Brijanje glave. Brijanje po prvi put proizvedeno u smjeru rasta kose, i stoga treba početi s vrha.

Prva se tretira parietalnom površinom vlasišta. Razor držite prvi prijem. U procesu brijanja treba glatko kliziti preko vlasišta i oštrica britve ne smije se naginjati na kožu više od 15-20 ° (sl. 69).

Za lakše i lakše rezanje kose, kosilicu treba premjestiti uz kožu, a ne s cijelom ravninom rezne oštrice prema odsječenom dijelu kose, ali pod određenim kutom (30-40 °), tako da se glava aparata za brijanje neprestano uvlači u tretirano područje kose.

Dakle, rezanje kosa kada se brijanje vrši ne samo zbog pritiska na britvicu na dlaku, već i zbog nekog pomicanja britva uzduž ravnine uboda - to je, kao da je, rezanje kose.

Sl. 69. Položaj britve kada se briše: a - krivo, b - desno

Kosa za brijanje prati istezanje kože u smjeru suprotnom smjeru kretanja britve. Prst koji zategne kožu (obično indeks ili srednji prst) trebao bi biti oko 2 do 3 cm udaljen od britva. Da bi se koža lakše povukla, potrebno je skinuti pjenu na malom području na području krune. Obično se ova operacija izvodi s britvom ili krpom.

Sekvenca brijanja svakog dijela kože je kako slijedi: prvo, parietalni dio kose se obrađuje, počevši od vrha glave, zatim područje desnog hrama, stražnjeg dijela glave i vrata, a zatim područje lijevog hrama. Dakle, počevši od parijetalne regije u smjeru kazaljke na satu, svaki dio vlasišta prvo se tretira.

Tijekom brijanja glave po prvi put se britva održava uglavnom prvom metodom. Jedina iznimka je brijanje donjeg desnog dijela vrata u vratu i kose na području lijevog hrama, pri čemu se brijač drži na drugi način.

Nakon druge primjene sapunskih sudova na brijanje skalpera provodi se po drugi put - protiv rasta kose. Opći smjer brijanja je od perifernih površina vlasišta do središta (vrh). Postupak obrade svakog odjeljka je isti kao i kod prvog brijanja.

Prilikom obrade horizontalnih dijelova kože (regije krune) i donje desne desne okcipitalne regije u vratu, brijač se mora čuvati u prvoj dozi, a kod obrade preostalih područja u drugom prijemu (sl. 70).

Brijanje lice. Brijanje po prvi put (u smjeru rasta dlaka) započinje s linije kose za rubanje hrama na desnoj strani. Da biste to učinili, koristite glavu za brijanje kako biste uklonili sapun s vodom iz rubne linije, a zatim nastavite brijati. Brijač se drži prvom metodom (sl. 71, a). Počnite brijanje s desne strane lica. Zatim, držeći britvu drugu metodu, obrađuju cijeli desni obraz u sredinu brade i dio brkova (b). Podmuklinična šupljina desne strane lica treba obrađivati, održavajući britvu na prvom mjestu (c).

Liječenje lijeve strane lica također treba započeti s linije rubova hrama, a kad briše dio kose s hrama do vrata, brijač se drži u drugom koraku (d). Zatim, držeći britvu prvi prijem, trebate obraditi cijeli lijevi obraz do sredine brade i dijela brkova. Pri obradi submandibularne šupljine lijeve strane lica, britva se drži u drugom koraku (d).

Sl. 70. Brijanje glave: a - prvi put, b - po drugi put

Zatim, držeći britvu s prvom metodom, obradite brkove (f, g).

Kosa iznad brade obično je obrijana od posljednjeg. Brijač se drži u isto vrijeme drugom metodom (i).

Sl. 71. Redoslijed brijanja

Lice za brijanje po drugi put (protiv rasta dlaka) također bi trebalo započeti s desne strane lica, smjer brijanja - od vrata do linije rubova hrama i do sredine brade.

Brijanje lijeve strane lica, kao i desno, treba početi od vrata do linije rubova hrama i do sredine brade (k). Na mjestu od vrata do sredine brade, britva se drži drugom metodom, i do linije rubova hrama - prvom metodom.

Preostala područja lica obrađuju se drugi put u istom smjeru iu istom slijedu kao i prvi put.

Nakon brijanja morate ukloniti ostatke sapunaste otopine iz tretiranih dijelova kože. Da biste to učinili, obično koristite sterilnu tkaninu navlaženu toplom vodom ili operite tretiranu kožu vodom.

1. Koje su metode za brijanje? 2. Koji je smjer rasta kose na glavi i licu? 3. U kojoj se sekciji briju vlasi prije brijanja? 4. U kojoj se sekciji opere lice prije brijanja? 5. Koje su operacije tehnološkog procesa brijanja glave prvi i drugi put? Lice za brijanje prvi i drugi put?

Brijanje glave

Ako ste ponosni nositelj besprijekorne lubanje, samo se želite probati u takvoj ulozi, ili imate bilo kakvih drugih razloga za potpuno izlaganje vlasišta, onda je ova usluga za vas.

Brijanje glave s britvom. Koristimo tehnologije koje omogućuju postizanje savršenog rezultata, a istovremeno osiguravate i vašu sigurnost. Možete se uvjeriti u uspjeh, što se postiže profesionalnošću naših brijača i korištenjem suvremenih Tondeo britva s izmjenjivim jednokratnim lopaticama. Cijeli postupak odvija se na American Crew Shave, koji je osvojio svjetske profesionalne proizvode za muškarce.

Rezultat brijanja s ravnim britvom nije usporediv s onim kod kuće. Učinit ćemo sve kako bi skalp izgledali zdravi i dobro njegovani, kao i održavali glatki i bez premca izgled što je duže moguće.

Trajanje postupka je oko jedan sat.

5 savjeta za brijanje glave

Ako ste i vi odlučili konačno brijati glavu i ući u sve vrste ocjena ženskog srca, onda je ovaj članak za vas. Nije vrijedno dugo vremena razmišljati i bojati, ali sve se mora mudro pristupiti. Stoga je bolje stvoriti novu sliku koja nije sama kod kuće, ali se i dalje obratiti majstorima vašeg obrta. Na primjer, iskusan brijač precizno će vas voditi na "pravom putu", recite da li je to vrijedno raditi ili je bolje čekati nekoliko godina. A ako se odlučite, brzo se obrijte, spretno i bez ozljeda.

Dakle, što bi trebalo biti učinjeno kako se ne bi žalili zbog brijanja glave i da se Bruce Willis ne bi uvrijedila.

1. Odlučite o vrsti glave

Zvuči smiješno, ali prije nego što počnete brijanje, trebate točno razumjeti hoće li ta opcija odgovarati za kosu. Nažalost ili srećom, ne svaki čovjek ima savršenu lubanju, pa ako imate blago pointy ili ovoidnu glavu, zaboravite na sjajnu ćelavu glavu. Najviše od svega, šišanje "ćelav" je vlasnik okrugle glave. Ne možete odlučiti? Jedini savjet je otići na dobar brijač. Naravno, postoji još jedan izlaz - stavite gumenu kapu za bazen i pogledajte je li vam ta slika odgovara, ali morate priznati da ti kape ne odgovaraju nikome.

2. Pazite na svoje zdravlje

Da ne biste ozlijedili sebe morate pažljivo pristupiti izboru britve. Električni aparat za brijanje je najbolji, mekana i neće moći ozlijediti vlasište. Ali neće moći sve brijati, pa će ti ili majstor završiti kao redoviti britva. Da će dati željenu glatku glave.

3. Pripremite se

Prije brijanja morate uzeti topli tuš, a zatim će kosa postati mekša i savitljivija. Zatim ih dobro osušite. Ako je vaša kosa prvobitno duga, trebate je izrezati.

Nakon tuširanja, morate širiti glavu s agentom za brijanje i započeti s rezanjem.

4. Brijanje!

Ovdje su pravila jednostavna: u dobro osvijetljenoj sobi, ispred ogledala, vodite britvu od čela do stražnjeg dijela glave. Zato moraš ići po glavi. Preostale sekcije koje treba završiti s britvom odvojeno: iza ušiju, hramova, stražnjeg dijela glave. Kada je glava savršeno ćelavica - isperite je u vodi i nanesite losion poslije brijanja kako biste izbjegli iritaciju.

5. Ne zaboravite na njegu.

Baldness za brijanje je dovoljno lako i čini se da ova frizura ne zahtijeva nikakvu njegu, ali to nije. Tenderna koža zahtijeva dodatnu zaštitu. Prije izlaska, svakako koristite kreme sa SPF. Kreme za sunčanje će spasiti glavu od opeklina. Vlaženje je također potrebno na popisu, koristite sredstva za vlaženje, losione i gelove. Aloe vera gel, koji vlaži i štiti kožu, dobro funkcionira.

Slijedeći ova pravila, vaša glatka i dobro njegovana glava oduševljava ne samo vas, nego i one oko vas. Napuštanje kuće biti potpuno naoružan, iznenada netko će vas odvesti na Vin Diesel i tražiti autogram.

Brijanje glave ravnim radilicom - salon od početka do kraja

Trajanje - od 30 do 60 minuta.

Trošak je 1800 rubalja.

Usluga se obavlja mehaničkim pilingom kože, opasnim jednokratnim britvama (crna kosa) klasičnom metodom brijanja.

Metoda klasičnog brijanja podrazumijeva:

 • prethodno opeklina vlasišta,
 • pomoć pri brijanju, postupak brijanja,
 • zatvarajući pore s hladnim ručnikom
 • masaža glave (lice),
 • primjena ovlaživača.

Pri pružanju usluga koriste se jednokratni alati i potrošni materijali.

Goldfinch jamči sterilnost i sigurnost tijekom naših postupaka.

Brijanje glave u brijaču je klasična služba koja koristi jednokratnu jednokratnu brijač s obaveznim setom postupaka, nakon čega će glava biti ne samo uredno obrijana, nego će također zasjati dobro njegovan.

Puno muškaraca više vole da se riješe kose. Postoji mnogo razloga za ovu odluku kod muškaraca. Netko poput ove "frizure", netko skriva nadolazeće ćelavosti, netko je odlučio radikalno promijeniti stil ili se riješiti dosadne frizure...

Nije važno što je vaš razlog - teško je ukloniti kosu kod kuće na kvalitetan način. Uostalom, prvo morate prerezati kosu na nulu, a zatim dugo vremena iskočiti sve dlake. Puno je zgodnije doći u Barbershop Goldfinch, naručiti uslugu.

Što je kraljevska brijanje glave?

Brijanje kraljevskim brijačem je obrijana glava. Ne, možete dobiti gladak lubanju u redovitom berberu za manje novca. Još jedna stvar - pravi pristup, apsolutna sigurnost, higijena, kvalitetni alati i radni alati.

Razmatrana usluga je cijeli kompleks postupaka, i to:

 • Priprema faze (parenje vlasišta s ručnikom, prethodno tretirana vrućom parom uz dodatak eteričnih ulja).
 • Nakon stvrdnjavanja topline, američki Crew lijek primjenjuje se na kožu, a majstor briše glavu brijanjem (britva s zamjenjivom oštricom). Ovo je najviše higijenski alat za brijanje salona.
 • Na kraju postupka, na kožu se nanosi hladni oblog (zatvara pore) i masaža se vrši pomoću sredstava za vlaženje.

Prednosti ove usluge su mnoge: koža ostaje meka, glatka, a uredan izgled ostaje dovoljno dugo. Široka oštrica uklanja mnogo više vlasi u jednom prolazu nego što trimer može učiniti, a istodobno čisti kožu bez ozljede.

Jeste li odlučili pokriti glavu ili ste vjerni odabranoj slici? U Moskvi upravo sada možete naručiti uslugu brijanja glave ravnim britvom u Barbershop Shchegol. Možete se prijaviti za brijač ispunjavanjem online obrasca ili kontaktiranjem putem telefona.

Šugiranje kod kuće: savjeti i recepti za izradu šećerne paste

Što je potrebno za šerijatskog počasnog učitelja