Brijanje lica i glave

Preliminarni rad. Nakon što pozove posjetitelja, majstor dezinficira alate i pranja ruku, a zatim s papirom ili redovitim pokrivačem naslona za glavu stolice (kada briše lice), a drugom odjenom pokriva posjetitelja uobičajenom metodom.

Nakon pregleda kože klijenta počinju stvarati sapun. Obično se za to upotrebljava sapun u prahu ili posebna krema i vruća voda. Suspenzija sapuna treba biti dovoljno viskozna da ne izlazi iz kože, ali ne previše gusta, kao u potonjem slučaju neće moći dobro omekšati kosu. Stoga je nepraktično sipati veliku količinu vode u sapun u prahu istodobno, preporuča se dodati u malim obrocima.

Za izbacivanje sapunskih sapnica i nanošenja na kožu koristi se sterilna četka. Pruža kožu obično kružnim pokretima četke u smjeru kazaljke na satu.

Pažljivo pranje kože prije brijanja pridonosi visokokvalitetnoj izvedbi glavne operacije i pomaže u izbjegavanju neugodnih, bolnih osjeta. Kao rezultat djelovanja sapunskih sudova, stratum korneum kose omekšava i stoga će biti lakše odrezati s britvom. Koža je također izložena sapunu: ona, poput kose, omekšava i postaje elastičnija, što doprinosi boljem klizanju britve na svojoj površini.

Redoslijed sapunskih površina kože i lica prikazan je na sl. 68. Suspenzija sapuna počinje se primjenjivati ​​na glavi od stražnjeg dijela glave, a zatim prenesena na parietalnu površinu. Nakon tretmana parietalnog područja, obrađuje se desni vremenski dio kose. Prijelaz s desnog hrama lijevo kroz donji dio vrata na lijevi hram. Koža glave u vratu je tretirana sapunom.

Nakon obrade ovog područja, morate ponovno držati četku sapunom s vodom oko ruba rast kose. Proces nanošenja sapunice na vlasište završava.

Pjena za sapun primjenjuje se na licu s istim kružnim pokretima četke u smjeru kazaljke na satu, kao u tretmanu vlasišta, u sljedećem slijedu: prvo se obrađuje područje brada, a zatim desna strana lica prema hramu. Prilikom pomicanja ruke od hrama natrag do brade, potrebno je obraditi submandibularnu šupljinu. Zatim se na lijevoj strani lica primjenjuju sudovi na isti način kao i na desnoj strani lica.

Konačno, sapun se nanosi na brkove. Istodobno je potrebno osigurati da se pjena ne pojavi na usnama ili nosu. Ovaj dio rada obavlja se do kraja četke i samo jedne strane.

Brijanje glave. Brijanje po prvi put proizvedeno u smjeru rasta kose, i stoga treba početi s vrha.

Prva se tretira parietalnom površinom vlasišta. Razor držite prvi prijem. U procesu brijanja treba glatko kliziti preko vlasišta i oštrica britve ne smije se naginjati na kožu više od 15-20 ° (sl. 69).

Za lakše i lakše rezanje kose, kosilicu treba premjestiti uz kožu, a ne s cijelom ravninom rezne oštrice prema odsječenom dijelu kose, ali pod određenim kutom (30-40 °), tako da se glava aparata za brijanje neprestano uvlači u tretirano područje kose.

Dakle, rezanje kosa kada se brijanje vrši ne samo zbog pritiska na britvicu na dlaku, već i zbog nekog pomicanja britva uzduž ravnine uboda - to je, kao da je, rezanje kose.

Kosa za brijanje prati istezanje kože u smjeru suprotnom smjeru kretanja britve. Prst koji zategne kožu (obično indeks ili srednji prst) trebao bi biti oko 2 do 3 cm udaljen od britva. Da bi se koža lakše povukla, potrebno je skinuti pjenu na malom području na području krune. Obično se ova operacija izvodi s britvom ili krpom.

Sekvenca brijanja svakog dijela kože je kako slijedi: prvo, parietalni dio kose se obrađuje, počevši od vrha glave, zatim područje desnog hrama, stražnjeg dijela glave i vrata, a zatim područje lijevog hrama. Dakle, počevši od parijetalne regije u smjeru kazaljke na satu, svaki dio vlasišta prvo se tretira.

Tijekom brijanja glave po prvi put se britva održava uglavnom prvom metodom. Jedina iznimka je brijanje donjeg desnog dijela vrata u vratu i kose na području lijevog hrama, pri čemu se brijač drži na drugi način.

Nakon druge primjene sapunskih sudova na brijanje skalpera provodi se po drugi put - protiv rasta kose. Opći smjer brijanja je od perifernih površina vlasišta do središta (vrh). Postupak obrade svakog odjeljka je isti kao i kod prvog brijanja.

Prilikom obrade horizontalnih dijelova kože (regije krune) i donje desne desne okcipitalne regije u vratu, brijač se mora čuvati u prvoj dozi, a kod obrade preostalih područja u drugom prijemu (sl. 70).

Brijanje lice. Brijanje po prvi put (u smjeru rasta dlaka) započinje s linije kose za rubanje hrama na desnoj strani. Da biste to učinili, koristite glavu za brijanje kako biste uklonili sapun s vodom iz rubne linije, a zatim nastavite brijati. Brijač se drži prvom metodom (sl. 71, a). Počnite brijanje s desne strane lica. Zatim, držeći britvu drugu metodu, obrađuju cijeli desni obraz u sredinu brade i dio brkova (b). Podmuklinična šupljina desne strane lica treba obrađivati, održavajući britvu na prvom mjestu (c).

Liječenje lijeve strane lica također treba započeti s linije rubova hrama, a kad briše dio kose s hrama do vrata, brijač se drži u drugom koraku (d). Zatim, držeći britvu prvi prijem, trebate obraditi cijeli lijevi obraz do sredine brade i dijela brkova. Pri obradi submandibularne šupljine lijeve strane lica, britva se drži u drugom koraku (d).

Zatim, držeći britvu s prvom metodom, obradite brkove (f, g).

Kosa iznad brade obično je obrijana od posljednjeg. Brijač se drži u isto vrijeme drugom metodom (i).

Lice za brijanje po drugi put (protiv rasta dlaka) također bi trebalo započeti s desne strane lica, smjer brijanja - od vrata do linije rubova hrama i do sredine brade.

Brijanje lijeve strane lica, kao i desno, treba početi od vrata do linije rubova hrama i do sredine brade (k). Na mjestu od vrata do sredine brade, britva se drži drugom metodom, i do linije rubova hrama - prvom metodom.

Preostala područja lica obrađuju se drugi put u istom smjeru iu istom slijedu kao i prvi put.

Nakon brijanja morate ukloniti ostatke sapunaste otopine iz tretiranih dijelova kože. Da biste to učinili, obično koristite sterilnu tkaninu navlaženu toplom vodom ili operite tretiranu kožu vodom.

1. Koje su metode za brijanje? 2. Koji je smjer rasta kose na glavi i licu? 3. U kojoj se sekciji briju vlasi prije brijanja? 4. U kojoj se sekciji opere lice prije brijanja? 5. Koje su operacije tehnološkog procesa brijanja glave prvi i drugi put? Lice za brijanje prvi i drugi put?

Brijanje lica i glave

Lice za brijanje frizera

Brijanje lica, poput brijanja glave, izvodi se dvaput - za rast kose i protiv rasta kose.

Sl. 71. Shema za obavljanje pilinga lica.

Zatim nastavite brijati lijevu stranu lica, stoji desno od klijenta (sl. 74):


Lice za brijanje po drugi put. Soaping se izvodi u istom slijedu kao kod prvog brijanja lica, samo protiv rasta dlačica.

Sl. 76. Shema izvedbe brijanja lica drugi put (lijeva strana)

Stadij III - stoji desno, briše drugi način držanja britve. Nakon toga, brkovi i šupljine supra brade obrijani su na isti način kao kod prvog brijanja, s pravim brkovima s prvom metodom, lijevi brkovi s drugom metodom uvijek za rast kose, gornji bradavski šupljini drugom metodom.

Nost. Kako bi se izbjeglo rezanje na takvoj koži, prije nanošenja sapun kreme, majstor treba nanijeti masnu ili hranjivu krema na kožu kako bi se omekšala britva. Također se preporučuje upotreba rabljenog britva.

Nova vizija

Beauty studio

friziranje

Brijanje lica i glave

Frizerski salon na visokoj razini trebao bi znati i moći brijati lice i glavu. Trenutno, zbog opasnosti od ugovaranja AIDS-a, brijanje u salonu je zabranjeno. Rijetko se može brijati pomoću upotrebljivih alata - u bolnicama, posebnim mirovinama itd. Koristite klijenta osobne alate za brijanje: četkicu, britve, ručnike itd.

Brijanje se izvodi sigurnosnim ili sigurnosnim britvom.

Brijanje lica

Ljudska kosa rijetko raste okomito na kožu glave. Obično imaju nagib pod kutom iu različitim smjerovima. U ograničenim područjima kose, većina kose je nagnuta na jednu stranu. Učitelj to mora uzeti u obzir. Stoga, nakon što je klijent sjedio na stolcu, potrebno je raspitati se o želji klijenta da ostavlja dio kose za oslobađanje brade ili brkova. Obratite pažnju na značajke kože i svojstva dlake braće (debljina, ukočenost). Obavijestiti klijenta o oblicima brade i brkova, pogodnih za vrstu lica, i o smjeru mode u tekućoj sezoni.

Tanke lice su prikladnije za bradove širokih silueta (ovalni, kvadratični, trapezoidni). Za punim licima, možete preporučiti konusnu bradu s neobrađenim obrazima ili konusnom obliku s kosom za kosu na obrazima.

S vrlo širokim jagodicama na tankom licu i kožnim oštećenjima na obrazima ili bradi (ožiljci, pigmentacija, mola, bradavice itd.) Preporučljivo je otpustiti bradu.

Veličina brade mora biti razmjerna rastu i ukupnom izgledu osobe. Brada ispravlja oblik lica i glave. Ljudi s niskim rastom nisu preporučeni da nose dugu bradu, jer širi i duži brad, manji i manji čovjek izgleda.

Uz velike značajke lica, širok ili dugački nosa raste brkove, koje glatke, skrivaju ove značajke izgleda.

Kosa za brijanje sastoji se od sljedećih operacija:

 1. soaping;
 2. brijanje po prvi put (u smjeru rast kose);
 3. opetovano sapun;
 4. brijanje po drugi put (protiv rasta kose).

Kod primarnog brijanja - u smjeru rasta dlačica - uklonite skupno. Istodobno, moguća je neujednačena rezanja, a krajevi kose na kratkim površinama ostaju u obliku traka na koži. Kada ponovno brijate - protiv smjera rasta kose - sve preostale dlake na razini kože su odsječene.

Središte rasta dlaka na glavi je kruna, od čega, u pravilu, kosa raste u svim smjerovima.

Brada je također središte rasta lica. Od njega dio kose je usmjeren prema središtu, a neki na stranu.

S vrlo krutim čekinjama, vrući kompresija se koristi za omekšavanje i olakšavanje procesa. Ponovno zagrijavanje pridonosi povećanju cirkulacije krvi, omekšava kožu i otvara pore.

Za suhu kožu, klijent treba nanijeti masnu kremu na lice prije sapuniciranja.

Klijent je prekriven ručnikom ili salvete, naslon za glavu je prekriven svježim papirom. Nakon pregleda kože i kose klijenta, priprema se otopina za sapun. Ako koža ili kosa pokazuju znakove bolesti, potrebno je prestati s servisom i poslati ga liječniku, objašnjavajući razlog neuspjeha.

Ako je koža naborana s godinama, trebala bi biti pripremljena za brijanje vrućim komprimiranjem ili masnom impregnacijom.

Komplet za brijanje sastoji se od šalice, šalice i ladice. Kipuća se voda ulije u čašu i sterilni četkom (četkom) spuštaju se 1-2 minute da omekšaju čekinje, a zatim se stisnu na rubove stakla kako bi se uklonila suvišna vlaga.

Sapunska pjena mora biti viskozna kako se ne bi isušila s kože, ali nije previše debela, inače neće moći omekšati kosu. Nije praktično uliti puno vode u sapun u prahu (ili vrhnja) odjednom, bolje je dodati vodu u malim obrocima.

Temeljito pranje kože prije brijanja pomaže u izbjegavanju bolne nelagode i potiče lako brijanje kose.

Nanesite pjenu kružnim pokretima (sl. 37) u smjeru kazaljke na satu, počevši s desne strane: od brade do jagodice u hramu ili od hrama do brade. Zatim na bradi i submandibularnoj regiji. Ista metoda ispire lijevu stranu lica. Upotreba sapunice na području brkova je posljednja stvar koju treba učiniti. Potrebno je osigurati da pjena ne dođe na usne ili u nos. Ovaj dio posla obavlja se s vrhom četke ili prstima četkicom za brijanje između prstiju, tvoreći uski vrh čekinja.

Brijanje lice po prvi put počinje linijom ruba kose na hramu s desne strane. Brijač glava uklanja pjenu s linije rubova tako da je vidljiva. Možete držati britva s vrhom gore ili s vrhom prema dolje.

Brijest se drži na prvoj poziciji: u desnoj se boji drži rucka s rukohvatom, a prstom, prstom na repu, palcem pade na pete, a ostali prsti na vratu s urezima. Stražnja strana četke je na vrhu (slika 38).

Druga metoda (slika 39): ručka je na dnu, a rezni rub je usmjeren prema gore. Palac je na vratu britve na dijelu učitelja. Ostali prsti nalaze se na drugoj strani britve.

Barber stoji desno od klijenta i obrađuje desnu stranu lica.

Brijač mora biti čvrsto čvrsto u ruci kako ne bi skliznuo i smanjio klijenta. Kod brijanja potrebno je stisnuti kožu kako bi poravnala polje za brijanje ili neugodan prostor na obrazu jagodice ili u blizini kadice. Povucite kožu prstima njegove lijeve ruke u smjeru suprotnom od pokreta britva.

Da biste lakše učvrstili kožu, koristite salvete ili brijačovu glavu kako biste uklonili pjenu u željenom području kože.

Brijanje se vrši u smjeru rast kose. Prilikom kretanja, britva ne smije biti ravna, već pod kutom od 15-30 ° do dijela kose koja se rezati. To je osobito važno pri brijanju. Rezanje kose se javlja ne samo kao rezultat pritiska na britvicu na dlaku, već i uz određeni gibanje prema dolje na ravnini uboda, kao da kosu kosu kosu travu kao kosu - rezanje lopatice s oštricom (sl. 40).

Brijanje po drugi put. Prvo, lice se isperu na isti način kao kod prvog brijanja. Izrežite isti britva u suprotnom smjeru rastu kose tretiranog područja. Počnite s desne strane, a zatim se prebacite na dio brade i vrata, brijte lijevu stranu obraza i brade. Završite brijanje u području brkova. Mjesta za brijanje moguće je umočiti umjesto pjene drugi put i brijati na vlažnom tijelu, što daje dobre rezultate.

Nakon brijanja, uklonite preostalu pjenu. Da biste to učinili, obrišite lice krpom navlaženom toplom vodom ili isperite tretirana područja vodom.

Koža koja je nadražena brijanjem zahtijeva dodatnu obradu na njegovom omekšavanju i hlađenju. Da biste to učinili, koristite kremu, žele, prah. Koristite hladno obloge i kozmetiku s mentolom.

§ 29. Brijanje lica i glave

§ 29. Brijanje lica i glave

Preliminarni rad. Nakon što pozove posjetitelja, majstor dezinficira alate i pranja ruku, a zatim s papirom ili redovitim pokrivačem naslona za glavu stolice (kada briše lice), a drugom odjenom pokriva posjetitelja uobičajenom metodom.

Nakon pregleda kože klijenta počinju stvarati sapun. Obično se za to upotrebljava sapun u prahu ili posebna krema i vruća voda. Suspenzija sapuna treba biti dovoljno viskozna da ne izlazi iz kože, ali ne previše gusta, kao u potonjem slučaju neće moći dobro omekšati kosu. Stoga je nepraktično sipati veliku količinu vode u sapun u prahu istodobno, preporuča se dodati u malim obrocima.

Za izbacivanje sapunskih sapnica i nanošenja na kožu koristi se sterilna četka. Pruža kožu obično kružnim pokretima četke u smjeru kazaljke na satu.

Pažljivo pranje kože prije brijanja pridonosi visokokvalitetnoj izvedbi glavne operacije i pomaže u izbjegavanju neugodnih, bolnih osjeta. Kao rezultat djelovanja sapunskih sudova, stratum korneum kose omekšava i stoga će biti lakše odrezati s britvom. Koža je također izložena sapunu: ona, poput kose, omekšava i postaje elastičnija, što doprinosi boljem klizanju britve na svojoj površini.

Redoslijed sapunskih površina kože i lica prikazan je na sl. 68. Suspenzija sapuna počinje se primjenjivati ​​na glavi od stražnjeg dijela glave, a zatim prenesena na parietalnu površinu. Nakon tretmana parietalnog područja, obrađuje se desni vremenski dio kose. Prijelaz s desnog hrama lijevo kroz donji dio vrata na lijevi hram. Koža glave u vratu je tretirana sapunom.

Sl. 68. Shema pranja glave i lica kod brijanja: a - okcipitalno područje, b - vremenska i parietalna područja, c-brada

Nakon obrade ovog područja, morate ponovno držati četku sapunom s vodom oko ruba rast kose. Proces nanošenja sapunice na vlasište završava.

Pjena za sapun primjenjuje se na licu s istim kružnim pokretima četke u smjeru kazaljke na satu, kao u tretmanu vlasišta, u sljedećem slijedu: prvo se obrađuje područje brada, a zatim desna strana lica prema hramu. Prilikom pomicanja ruke od hrama natrag do brade, potrebno je obraditi submandibularnu šupljinu. Zatim se na lijevoj strani lica primjenjuju sudovi na isti način kao i na desnoj strani lica.

Konačno, sapun se nanosi na brkove. Istodobno je potrebno osigurati da se pjena ne pojavi na usnama ili nosu. Ovaj dio rada obavlja se do kraja četke i samo jedne strane.

Brijanje glave. Brijanje po prvi put proizvedeno u smjeru rasta kose, i stoga treba početi s vrha.

Prva se tretira parietalnom površinom vlasišta. Razor držite prvi prijem. U procesu brijanja treba glatko kliziti preko vlasišta i oštrica britve ne smije se naginjati na kožu više od 15-20 ° (sl. 69).

Za lakše i lakše rezanje kose, kosilicu treba premjestiti uz kožu, a ne s cijelom ravninom rezne oštrice prema odsječenom dijelu kose, ali pod određenim kutom (30-40 °), tako da se glava aparata za brijanje neprestano uvlači u tretirano područje kose.

Dakle, rezanje kosa kada se brijanje vrši ne samo zbog pritiska na britvicu na dlaku, već i zbog nekog pomicanja britva uzduž ravnine uboda - to je, kao da je, rezanje kose.

Sl. 69. Položaj britve kada se briše: a - krivo, b - desno

Kosa za brijanje prati istezanje kože u smjeru suprotnom smjeru kretanja britve. Prst koji zategne kožu (obično indeks ili srednji prst) trebao bi biti oko 2 do 3 cm udaljen od britva. Da bi se koža lakše povukla, potrebno je skinuti pjenu na malom području na području krune. Obično se ova operacija izvodi s britvom ili krpom.

Sekvenca brijanja svakog dijela kože je kako slijedi: prvo, parietalni dio kose se obrađuje, počevši od vrha glave, zatim područje desnog hrama, stražnjeg dijela glave i vrata, a zatim područje lijevog hrama. Dakle, počevši od parijetalne regije u smjeru kazaljke na satu, svaki dio vlasišta prvo se tretira.

Tijekom brijanja glave po prvi put se britva održava uglavnom prvom metodom. Jedina iznimka je brijanje donjeg desnog dijela vrata u vratu i kose na području lijevog hrama, pri čemu se brijač drži na drugi način.

Nakon druge primjene sapunskih sudova na brijanje skalpera provodi se po drugi put - protiv rasta kose. Opći smjer brijanja je od perifernih površina vlasišta do središta (vrh). Postupak obrade svakog odjeljka je isti kao i kod prvog brijanja.

Prilikom obrade horizontalnih dijelova kože (regije krune) i donje desne desne okcipitalne regije u vratu, brijač se mora čuvati u prvoj dozi, a kod obrade preostalih područja u drugom prijemu (sl. 70).

Brijanje lice. Brijanje po prvi put (u smjeru rasta dlaka) započinje s linije kose za rubanje hrama na desnoj strani. Da biste to učinili, koristite glavu za brijanje kako biste uklonili sapun s vodom iz rubne linije, a zatim nastavite brijati. Brijač se drži prvom metodom (sl. 71, a). Počnite brijanje s desne strane lica. Zatim, držeći britvu drugu metodu, obrađuju cijeli desni obraz u sredinu brade i dio brkova (b). Podmuklinična šupljina desne strane lica treba obrađivati, održavajući britvu na prvom mjestu (c).

Liječenje lijeve strane lica također treba započeti s linije rubova hrama, a kad briše dio kose s hrama do vrata, brijač se drži u drugom koraku (d). Zatim, držeći britvu prvi prijem, trebate obraditi cijeli lijevi obraz do sredine brade i dijela brkova. Pri obradi submandibularne šupljine lijeve strane lica, britva se drži u drugom koraku (d).

Sl. 70. Brijanje glave: a - prvi put, b - po drugi put

Zatim, držeći britvu s prvom metodom, obradite brkove (f, g).

Kosa iznad brade obično je obrijana od posljednjeg. Brijač se drži u isto vrijeme drugom metodom (i).

Sl. 71. Redoslijed brijanja

Lice za brijanje po drugi put (protiv rasta dlaka) također bi trebalo započeti s desne strane lica, smjer brijanja - od vrata do linije rubova hrama i do sredine brade.

Brijanje lijeve strane lica, kao i desno, treba početi od vrata do linije rubova hrama i do sredine brade (k). Na mjestu od vrata do sredine brade, britva se drži drugom metodom, i do linije rubova hrama - prvom metodom.

Preostala područja lica obrađuju se drugi put u istom smjeru iu istom slijedu kao i prvi put.

Nakon brijanja morate ukloniti ostatke sapunaste otopine iz tretiranih dijelova kože. Da biste to učinili, obično koristite sterilnu tkaninu navlaženu toplom vodom ili operite tretiranu kožu vodom.

1. Koje su metode za brijanje? 2. Koji je smjer rasta kose na glavi i licu? 3. U kojoj se sekciji briju vlasi prije brijanja? 4. U kojoj se sekciji opere lice prije brijanja? 5. Koje su operacije tehnološkog procesa brijanja glave prvi i drugi put? Lice za brijanje prvi i drugi put?

Brijanje lica i glave

Poglavlje 13. Brijanje glave i lica.

Da biste pravilno izvodili brijanje, morate pravilno koristiti alat, poznavati higijenske zahtjeve i proučiti značajke smjera rasta dlake na svakom području lica i glave.

Ljudska kosa obično raste ne okomito na kožu - oni su skloni prema njemu u različitim kutovima. Na svakom mjestu kose, većina kose je nagnuta na jednu stranu. To je ono što treba stalno razmotriti pri obavljanju brijanja.

Kosa za brijanje proizvodi se u dva koraka: brijanje u smjeru rast kose i brijanje u suprotnom smjeru.

Tijekom početnog brijanja - u smjeru rast kose - njihova skupa se uklanja i samo mali, kosi savjeti ostaju iznad površine kože. Pomoću sekundarnog brijanja - protiv smjera rasta kose - rezati kosu na razini kože.

Brada služi kao neobičan centar rasta kose na licu, kao i kruna na glavi, ali na glavi kosa je usmjerena sve do krune, a na bradi dio kose je usmjeren prema svom središtu, a dio na stranu. Istodobno, glavni smjer naginjanja dlake na kožu je od središta brade do grkljana, a istodobno duž lijevog i desnog submandibularnog udubljenja.

Postupak brijanja sastoji se od nekoliko sekvencijalnih operacija, uključujući pripremni rad, izravno brijanje i završni rad.

Pripremni rad uključuje dezinfekciju instrumenta, pranje ruku, brisanje klijenta s ubrusom, stvaranje sapunskih sudova i poravnavanje britva. Treba imati na umu da je dobar uređivač aparata za brijanje - glavni uvjet za uspješan rad brijanja.

Postupak brijanja sastoji se od sljedećih operacija:

1. Nanesite sapun na lice i glavu.

2. Brijanje prvi put (uz smjer rasta kose).

3. Sekundarna primjena suds.

4. Brijanje po drugi put (protiv smjera rasta kose).

Završni rad nakon brijanja uključuje: uklanjanje preostalih sapunskih sapnica iz tretiranog područja glave ili lica, uklanjanje briseva. Preostale operacije (primjena komprimiranja, osvježavanja s kolonjskim i sl.) Provode se samo na zahtjev klijenta.

Razmotrite ove operacije u slijedu.

Pripremni rad. Nakon što je pozvao klijenta, gospodar dezinficira alate i pranja ruku, a zatim naslonom pokriva naslon za glavu stolice (kada briše lice). Druga salveta je neophodna za pokrivanje klijenta.

Nakon pregleda kože klijenta treba nastaviti s pripremom sapunskih sudova. Obično se za to upotrebljava sapun praha (ili posebna krema) i vruća voda. Pjena za sapun trebala bi biti dovoljno viskozna da se ne skrene s kože, ali ne previše gusta, kao što u drugom slučaju neće moći dobro omekšati kosu.

Za izbacivanje sapunice i nanošenje na kožu pomoću sterilne četke. Pruža kožu obično kružnim pokretima četke u smjeru kazaljke na satu.

Temeljito pranje kože prije brijanja pridonosi visokokvalitetnoj izvedbi glavne operacije i izbjegava neugodne bolne senzacije.

Nanos sapunice na glavi počinje od stražnjeg dijela glave. Zatim idite na parietalno područje. Nakon tog procesa pravi vremenski dio kože. Prijelaz s desnog hrama lijevo kroz donji dio vrata na lijevi hram. Koža glave u vratu je tretirana sapunom.

Prilikom prerade ovog područja, morate ponovno držati četku sapunom s vodom oko ruba rast kose.

Proces nanošenja sapunice na vlasište završava.

Pjena za sapun se nanosi na licu s istim kružnim pokretima četke u smjeru kazaljke na satu, kao u tretmanu kose. U tom slučaju treba slijediti sljedeću sekvencu: prvo se liječi brada, zatim desnu stranu lica do hrama. Prilikom pomicanja ruke od hrama do brade, potrebno je obraditi submandibularnu šupljinu. Zatim se s lijeve strane lica primjenjuju sapunice u istom slijedu kao na desnoj strani.

Posljednja je primjena sapunice na vaše brkove. Istodobno je potrebno osigurati da pjena ne dođe na usne ili u nos. Ovaj dio rada obavlja se do kraja četke i samo jedne strane.

Prvo brijanje proizvedeno u smjeru rasta kose, pa stoga treba početi s vrha.

Prvo se tretira parijetalni dio vlasišta. Brijač se mora čuvati prvi unos. U procesu brijanja treba glatko kliziti preko vlasišta i oštrica britve ne smije se naginjati na kožu više od 15-20 °.

Za glatko i lakše rezanje kose, kosilicu treba premjestiti uz kožu, a ne s cijelom ravninom rezne oštrice prema odjeljku kose, ali pod određenim kutom (30-40 °), tako da se glava aparata za brijanje neprestano uvlači u tretirani dio dlaka.

Dakle, rezanje kosa kada se brijanje provodi ne samo zbog pritiska britve na dlake, već i zbog nekog pomicanja britva na ravnini uboda - kao da promatra kosu.

Brijanje se prati istezanjem kože u smjeru suprotnom smjeru kretanja britve.

Sekvenca brijanja svakog dijela kože je kako slijedi: prvo, parietalni dio kose se obrađuje, počevši od krune, zatim područje desnog hrama, stražnjeg dijela glave i vrata, a zatim područje lijevog hrama. Stoga, počevši od parietalnog područja, u smjeru kazaljke na satu, svaki dio kose se tretira prvi put.

Nakon druge primjene sapunaste otopine na kosi, brijanje se provodi po drugi put - protiv rasta kose. Opći smjer brijanja je od perifernih područja do središta (vrh). Postupak obrade svakog odjeljka je isti kao i kod prvog brijanja.

Prilikom obrade vodoravnih dijelova kože i donjeg desnog zatiljnog područja u vratu, treba se čuvati britva, dok preostala područja trebaju biti druga.

Lice za brijanje po prvi put (u smjeru rasta dlake) počinje s linije kose koja ruba u hramu. Da biste to učinili, koristite glavu za brijanje kako biste uklonili sapun s vodom iz rubne linije, a zatim nastavite brijati. Brijač treba držati prvi unos. Počnite brijanje s desne strane lica. Zatim, držeći britvu drugu metodu, obrađuju cijeli desni obraz u sredini brade i dijela brkova. Podmuklički šuplji desni dio lica trebao bi biti obrađen, tako da je britva također prva metoda.

Liječenje lijeve strane lica bi trebalo započeti slično - od linije ruba hrama, i kada briše dio kose iz hrama do vrata, brijač se drži u drugom koraku. Zatim, držeći britvu prvi prijem, trebate obraditi cijeli lijevi obraz do sredine brade i dijela brkova. Pri obradi submandibularne šupljine lijeve strane lica, britva se drži na drugom prijemu.

Zatim, držeći britvu prvi prijem, obradite brkove. Kosa iznad brade obično je obrijana od posljednjeg. Razvodnik istodobno drži drugi prijem.

Lice za brijanje po drugi put (protiv rasta kose) također bi trebalo početi s desne strane lica, smjer brijanja - od vrata do linije rubova hrama i do sredine brade.

Brijanje lijeve strane lica, kao i desno, treba početi od vrata do linije rubova hrama i do sredine brade. Na mjestu od vrata do sredine brade, britva se drži drugom metodom, i do linije rubova hrama - od prvog.

Preostala područja lica obrađuju se drugi put u istom smjeru iu istom slijedu kao i prvi put.

Nakon brijanja morate ukloniti ostatke sapunaste otopine iz tretiranih dijelova kože. Da biste to učinili, obično koristite sterilnu tkaninu navlaženu toplom vodom ili operite tretiranu kožu vodom.

Brijanje lica i glave - Preliminarni rad

Članak Kategorija:

Nakon što pozove posjetitelja, majstor dezinficira alate i pranja ruku, a zatim s papirom ili redovitim pokrivačem naslona za glavu stolice (kada briše lice), a drugom odjenom pokriva posjetitelja uobičajenom metodom.
Nakon pregleda kože klijenta počinju stvarati sapun. Obično se za to upotrebljava sapun u prahu ili posebna krema i vruća voda.


Sl. Shema sapunice glave i lica kod brijanja: a - okcipitalni dio, b - vremenski i parietalni dijelovi, c - bradu

Pjena mora biti dovoljno viskozna da se ne isprazni od kože, ali ne previše gusta, kao u potonjem slučaju neće moći dobro omekšati kosu. Stoga je nepraktično sipati veliku količinu vode u sapun u prahu istodobno, preporuča se dodati u malim obrocima.
Za izbacivanje sapunskih sapnica i nanošenja na kožu koristi se sterilna četka. Pruža kožu obično kružnim pokretima četke u smjeru kazaljke na satu.
Pažljivo pranje kože prije brijanja pridonosi visokokvalitetnoj izvedbi glavne operacije i pomaže u izbjegavanju neugodnih, bolnih osjeta. Kao rezultat djelovanja sapunskih sudova, stratum korneum kose omekšava i stoga će biti lakše odrezati s britvom. Koža je također izložena sapunu: ona, poput kose, omekšava i postaje elastičnija, što doprinosi boljem klizanju britve na svojoj površini.
Redoslijed sapunskih površina kože i lica prikazan je na sl. 59. Sapunice se počnu nanositi na glavu sa stražnje strane glave, a zatim se prenose na parietalno područje. Nakon tretmana parietalnog područja, obrađuje se desni vremenski dio kose. Prijelaz s desnog hrama lijevo kroz donji dio vrata na lijevi hram. kosa
poklopac glave u vratu se tretira sapunom.
Nakon obrade ovog područja, morate ponovno držati četku sapunom s vodom oko ruba rast kose. Proces nanošenja sapunice na vlasište završava.
Pjena za sapun primjenjuje se na licu s istim kružnim pokretima četke u smjeru kazaljke na satu, kao u tretmanu vlasišta, u sljedećem slijedu: prvo se obrađuje područje brada, a zatim desna strana lica prema hramu. Prilikom pomicanja ruke od hrama natrag do brade, potrebno je obraditi submandibularnu šupljinu. Zatim se na lijevoj strani lica primjenjuju sudovi na isti način kao i na desnoj strani lica.
Konačno, sapun se nanosi na brkove. Istodobno je potrebno osigurati da se pjena ne pojavi na usnama ili nosu. Ovaj dio rada obavlja se do kraja četke i samo jedne strane.

Obrijte lice i glavu.

Frizerski salon stoji desno od klijenta, počinje brijanje od hrama do vrata i brade, zatim odbacuje klijentovu glavu lagano udesno i briše lijevu stranu lica, a zatim briše kožu ispod donjih i iznad gornjih usana (mjesta koja su najteža za brijanje i lako vidljiva),

Tijekom brijanja nemojte dodirivati ​​ruku na uho i nos klijenta. Koža se treba istegnuti samo na mjestu brijanja.

Nakon brijanja koža mora biti čista, bez ikakvih ostataka pjene, uzrokujući neugodan osjećaj i prijetnju, klizanje prstiju, zategnuti druge površine kože. Kretanje lijeve ruke treba biti usklađeno pokretima desne ruke.

Brijanje, tj. Rebarenje, izvodi se, kao što je već rečeno, "na kaput", na osjetljivim i susjednim mjestima (vratu) s britvom, morate postupati vrlo pažljivo. Za brijanje lice se ispisuje samo na zahtjev klijenta, moľete navlaľiti lice vodom i brijati se na mokroj, što daje dobre rezultate.

Zbog prekomjernog brijanja, mogu se pojaviti simptomi kose koji se razvijaju u epidermisu, aknama, pa čak i sitnih bumps na koži. Kada se takva kosa pojavi blizu površinskog sloja kože, treba ga ukloniti dobro dezinficiranim pincetama.

Pravilno brijanje treba biti neprimjetno klijentu i potpuno bezbolno. Posebna znanja zahtijevaju rad s starom ili oštećenom kožom. Preporuča se pripremiti staru kožu za brijanje s vrućim komprimiranjem ili čak impregnacijom masti.

Higijena i sigurnost kod brijanja

Koža nadraženu tijekom brijanja postaje osjetljiva na sve vrste infekcija, pa se pravilima higijene treba strogo pridržavati tijekom brijanja. Uz frizerski salon trebao bi biti pribor za prvu pomoć. Ne preporučuje se pranje posjekotina s vodom, jer voda ne samo da dezinficira, već može uzrokovati trovanja krvi. Za dezinfekciju rana treba koristiti 60-70 posto etilnog alkohola ili 2-4 posto vodikovog peroksida. Svi alati koji se koriste tijekom rada trebaju biti dezinficirani, donje rublje treba biti potpuno čisto i svježe, a odabrana sredstva i pripravci trebaju biti odabrani u skladu s osobitosti kože klijenta.

Završni brijanje

Najispravniji završetak brijanja je da se lice klijenta ispere čistom vodom (ako lice nije izrezano) i da ih se osuši ubrusom ili čistim ručnikom, što je osobito važno zimi kad vlaga na licu može uzrokovati pukotine kože. Umjesto ručnika za posteljinu ponekad se koriste posebni papirnati papirići koji dobro apsorbiraju vodu. Ostali tretmani se provode u dogovoru s klijentom i na njegov zahtjev.

Alum se može koristiti za utrljati lice nakon brijanja - oni stisnuti krvne žile, čine kožu glatkom i zaustaviti krvarenje od manjih rezova. Međutim, oni se mogu koristiti u frizerskom salonu samo kad su osobna svojstva klijenta.

Koža nadraženu brijanjem zahtijeva omekšavanje, sužavanje povećanih pore, neutralizaciju i dezinfekciju, kao i hlađenje. Kozmetička trgovina nudi omekšivače kože, dezinficijensi, hlađenje, itd. U obliku tekućina, kreme, žele, praha i aerosola. Njihove glavne komponente su organske kiseline, antiseptici, alkohol, glicerin, salicilna kiselina, mentol, kamfor, alum, formalin i aromatske tvari. Kozmetička poslije brijanja pripremljena na 60% etilnog alkohola uz dodatak borne ili salicilne kiseline dobro obavlja svoju svrhu. Dodavanje mentola daje osvježavajući učinak.

Nakon brijanja, hladni oblog ima ugodan učinak na kožu, smiruje iritaciju i zateže pore. Treba imati na umu da tijekom brijanja koža gubi svoju zaštitnu kiselinsku ljusku, koja je baktericidna barijera, dakle, u pravilu, proizvodi poslije brijanja imaju kiselu reakciju.

Brijanje glave

Brijanje glave postalo je sasvim rijedak postupak. Prije nego što počnete brijati, provjerite točnost strukture klijentske lubanje, odredite smjer rasta kose, kao i mjesto čunjeva ili ožiljaka. Zatim operi glave, prisjećajući se mjesta iz kojih će biti posebno teško ukloniti pjenu. Brijanje glave je isto kao i brijanje lica, uvijek u skladu s smjerom rast kose ("na kosi"). Na zahtjev klijenta, možete napraviti brijanje glave, ali čak iu ovom slučaju, kosa je obrijana blago koso, "ne protiv vune". Koža istodobno treba biti malo rastegnuta.

Na kraju postupka glava se pažljivo operi, ako je moguće, lagana masaža s kremom za trljanje ili prahom. Ne treba zaboraviti da je koža na površini lubanje prilično mršava i vrlo osjetljiva. Posljednja faza sastoji se u upotrebi lijekova koji vraćaju zaštitnu kiselinsku ljusku kože.

Brijanje glave: prednosti i štete

Postupak uklanjanja viška vegetacije tijekom cijelog tijela u posljednjih nekoliko godina postao je vrlo popularan kod muškaraca i žena. Razlozi ove situacije leže na suvremen način i slike koje društvo donosi televiziju ili sjajne časopise.

Je li uklanjanje dlačica na različitim dijelovima tijela sigurno? Ili ovaj postupak ima negativne strane? Članak će razmotriti prednosti i štetu brijanja glave čaše, uklanjanjem čekinja i dlake na bikinijskoj površini.

Brijanje glave

Da biste sresti obrijane ćelavog čovjeka u ovom trenutku, nije tako rijedak. A žene ponekad pokazuju šokantne, brijajući kosu na glavi. Za žene, ova vrsta šišanja može biti način samoizražavanja, ili se koristi, na primjer, da privuče čovjeka koji vam se sviđa.

Moguće je istaknuti glavne prednosti zbog kojih ljudi preferiraju ovu frizuru. Prednosti brijanja glave mogu biti kako slijedi:

 • Praktičnost i praktičnost - takva frizura ne zahtijeva posebnu njegu;
 • oporavak - koža diše i nije slana, osobito ljeti;
 • mogućnost spremanja - nema potrebe za kupnjom proizvoda za njegu kose;
 • univerzalnost - frizura odgovara ljudima različitih dobnih kategorija i svakom stilu odjeće;
 • uzimajući osloboditi od kompleksa - ljudi često briju svoje glave kako bi sakrili znakove ćelavosti.

Pitanje koristi i štetu brijanja glave često je pitanje rasprave. Nije uvijek takva kardinalna promjena frizure mogu biti sigurna. Na primjer, ako osoba ima bolesti neurološke prirode, postoji velika šansa za otežavanje postojećih problema nakon brijanja glave.

Postoje brojne nedostatke koje osoba može suočiti prilikom odlučivanja na brijanje ćelav:

 • javno mnijenje - ljudi često povezuju sličnu sliku sa sudjelovanjem u kriminalnom svijetu;
 • problemi s osobnim dokumentima - kardinalne promjene u izgledu dugo vremena, kako bi se izbjegli problemi, zahtijevaju promjenu fotografija;
 • lišavanje glave zaštite od hladnoće - hipotermija dovodi do razvoja raznih bolesti. Također nema prirodne zaštite od vlasišta od pregrijavanja.

Imajte na umu - takav šišanje može biti učinjeno kod kuće, međutim, preporučljivo je kontaktirati stručnjaka koji zna kako to ispravno i točno izvesti. Bez potrebnih vještina, lako je primijeniti rezove koji mogu biti upaljeni, a uvođenje gela ili pjene na ta područja znatno će pogoršati situaciju. Da biste spriječili pojavu infekcije, važno je dezinficirati odabrani uređaj prije početka postupka.

Uklanjanje dlake na licu

Prednosti brijanja lica su neporecive, bez obzira na karakteristike tijela svakog čovjeka. Postupak je podijeljen na suhu i mokru. U prvom slučaju koristi se električni aparat za brijanje - brži i sigurniji način nego upotrebu noža.

S druge strane, mokri postupak bolje osvježava kožu, sprječava pojavu akni.

Obavljanje ovog postupka svakodnevno će spriječiti nastanak bora. Važno je slijediti glavno pravilo - brijanje se provodi na rast kose. Nije preporučljivo odgoditi kožu.

Kako bi se izbjegli negativni učinci na kožu lica, čovjek bi trebao odgovorno razmotriti izbor visokokvalitetnog uređaja za brijanje i, uzimajući u obzir karakteristike tijela, odabrati alate koji se koriste prije i nakon postupka.

Stručnjaci preporučuju kupnju proizvoda s niskim udjelom alkohola i bez aromatskih aditiva. Nakon postupka trebate moisturize lice s krema - to će olakšati nadraženost kože, a u slučaju rezanja, to će brzina ozdravljenja.

Područje brijanja za brijanje

Žene se sklanjaju neželjenoj vegetaciji na tijelu, zaboravljajući na opasnosti za brijanje bikinija. Liječnici ističu neke od negativnih učinaka koje uklanjanje dlačica u intimnom području može uzrokovati:

 • pojava microcracks dovodi do pojave patogenih mikroorganizama. S slabim imunološkim sustavom vjerojatno će se razviti razne zarazne bolesti, uključujući virus papiloma. Uklanjanje dlačica s britvom u bikinijskom području može dovesti do razvoja genitalnih bradavica;
 • izgled iritacije, koji je popraćen oteklima, aknama, svrbež i bol. Ponovno brijanje često povećava područje iritacije;
 • pojava urastajuće kose, koja je popraćena razvojem upalnog procesa i uzrokuje znatne neugodnosti;

Ne zaboravite - Često brijanje pubisa vodi do činjenice da s vremenom kosa počinje rasti s većom brzinom i postati puno deblja.

Nakon što je donijela konačnu odluku o brijanju, morate slijediti neka pravila koja će vam pomoći da se spriječi pojava nepoželjnih posljedica.

Prije nego što nastavite s postupkom, važno je pripremiti kožu - predprijanje će značajno smanjiti bol procesa. To bi trebao biti pravilno odabran uređaj za brijanje - ne preporuča se koristiti istu oštricu za različite dijelove tijela.

Strogo je zabranjeno korištenje nečijeg stroja - ako se izreže, može doći do iritacije i upalni proces može početi kao rezultat infekcije.

Smiruje kožu 3-4 tjedna

Ova metoda uklanjanja dlaka još nije bila! Samo je razmazite.

Brijanje lica i glave

Poglavlje 13 Brijanje glave i lica

Da biste pravilno izvodili brijanje, morate pravilno koristiti alat, poznavati higijenske zahtjeve i proučiti značajke smjera rasta dlake na svakom području lica i glave.

Ljudska kosa obično raste ne okomito na kožu - oni su skloni prema njemu u različitim kutovima. Na svakom mjestu kose, većina kose je nagnuta na jednu stranu. To je ono što treba stalno razmotriti pri obavljanju brijanja.

Kosa za brijanje proizvodi se u dva koraka: brijanje u smjeru rast kose i brijanje u suprotnom smjeru.

Tijekom početnog brijanja - u smjeru rast kose - njihova skupa se uklanja i samo mali, kosi savjeti ostaju iznad površine kože. Pomoću sekundarnog brijanja - protiv smjera rasta kose - rezati kosu na razini kože.

Brada služi kao neobičan centar rasta kose na licu, kao i kruna na glavi, ali na glavi kosa je usmjerena sve do krune, a na bradi dio kose je usmjeren prema svom središtu, a dio na stranu. Istodobno, glavni smjer naginjanja dlake na kožu je od središta brade do grkljana, a istodobno duž lijevog i desnog submandibularnog udubljenja.

Postupak brijanja sastoji se od nekoliko sekvencijalnih operacija, uključujući pripremni rad, izravno brijanje i završni rad.

Pripremni rad uključuje dezinfekciju instrumenta, pranje ruku, brisanje klijenta s ubrusom, stvaranje sapunskih sudova i poravnavanje britva. Treba imati na umu da je dobar uređivač aparata za brijanje - glavni uvjet za uspješan rad brijanja.

Postupak brijanja sastoji se od sljedećih operacija:

1. Nanesite sapun na lice i glavu.

2. Brijanje prvi put (uz smjer rasta kose).

3. Sekundarna primjena suds.

4. Brijanje po drugi put (protiv smjera rasta kose).

Završni rad nakon brijanja uključuje: uklanjanje preostalih sapunskih sapnica iz tretiranog područja glave ili lica, uklanjanje briseva. Preostale operacije (primjena komprimiranja, osvježavanja s kolonjskim i sl.) Provode se samo na zahtjev klijenta.

Razmotrite ove operacije u slijedu.

Pripremni rad. Nakon što je pozvao klijenta, gospodar dezinficira alate i pranja ruku, a zatim naslonom pokriva naslon za glavu stolice (kada briše lice). Druga salveta je neophodna za pokrivanje klijenta.

Nakon pregleda kože klijenta treba nastaviti s pripremom sapunskih sudova. Obično se za to upotrebljava sapun praha (ili posebna krema) i vruća voda. Pjena za sapun trebala bi biti dovoljno viskozna da se ne skrene s kože, ali ne previše gusta, kao što u drugom slučaju neće moći dobro omekšati kosu.

Za izbacivanje sapunice i nanošenje na kožu pomoću sterilne četke. Pruža kožu obično kružnim pokretima četke u smjeru kazaljke na satu.

Temeljito pranje kože prije brijanja pridonosi visokokvalitetnoj izvedbi glavne operacije i izbjegava neugodne bolne senzacije.

Nanos sapunice na glavi počinje od stražnjeg dijela glave. Zatim idite na parietalno područje. Nakon tog procesa pravi vremenski dio kože. Prijelaz s desnog hrama lijevo kroz donji dio vrata na lijevi hram. Koža glave u vratu je tretirana sapunom.

Prilikom prerade ovog područja, morate ponovno držati četku sapunom s vodom oko ruba rast kose.

Proces nanošenja sapunice na vlasište završava.

Pjena za sapun se nanosi na licu s istim kružnim pokretima četke u smjeru kazaljke na satu, kao u tretmanu kose. U tom slučaju treba slijediti sljedeću sekvencu: prvo se liječi brada, zatim desnu stranu lica do hrama. Prilikom pomicanja ruke od hrama do brade, potrebno je obraditi submandibularnu šupljinu. Zatim se s lijeve strane lica primjenjuju sapunice u istom slijedu kao na desnoj strani.

Posljednja je primjena sapunice na vaše brkove. Istodobno je potrebno osigurati da pjena ne dođe na usne ili u nos. Ovaj dio rada obavlja se do kraja četke i samo jedne strane.

Tehnologija brijanja glave

1. Opće informacije o brijanju. Brijanje - uklanjanje dlaka s lica i glave s britvom.

Otkako su braća i brkovi dali čovjeku hrabrost i čvrstoću. Muškarac s bradu i brkovima izgleda mnogo stariji od svojih godina, što omogućava mladom čovjeku da se osjeća kao odrasla osoba. U odrasloj dobi, braća ili brkovi također mogu služiti čovjeku u dobrom položaju, budući da se brijanje osjeća mlađima.

Potrebno je za brijanje:

- sigurnosni ili sigurnosni britve;

- četke (četke za brijanje), pomoću kojih otapaju sapun i nanose pjenu na licu ili glavi;

- sapunom (u obliku čipsa) ili gelovima za brijanje pjene, koji se temelje na sapunicama.

Sredstvo za brijanje treba dati obilnu pjenu koja se sastoji od malih mjehurića, bijele i uporni, ima antiseptična svojstva i slabu alkalnu reakciju, ne nadražuje kožu, ima ugodan miris;

- tekućine za ravnanje i omekšavanje kose prije brijanja (za one koji koriste električne aparate za brijanje);

- kreme, losioni, gelovi za njegu kože poslije brijanja;

- salvete, čašu, šalicu, ladicu za pribor i materijale.

2. Pripremni rad:

- pripremiti radno mjesto;

- pozovite klijenta na stolac (klijent mora sjediti udobno i slobodno, odmarajući glavu na naslonu za glavu);

- voditi dijalog s klijentom;

- gospodar mora oprati ruke i sterilizirati instrument u prisutnosti klijenta, ili koristiti sredstvo za jednokratnu upotrebu za pripremu kit za brijanje i pribor za prvu pomoć;

- dijagnosticirati vlasište, lice (za studij rast kose, dužina kose na licu, kako bi se utvrdilo: osjetljivost kože, oblik lica i vlasišta, strukture čeljusti, prisutnost naborima kože, depresije, rana, ogrebotina i nepravilnosti).

Klijenti s zaraznim bolestima, kao i pod utjecajem alkohola, ne služe;

- Zaštitite odjeću kupca od mogućih onečišćenja - osigurajte zaštitni ogrtač ili brisače. Pakiranje listova proces klijent (2salfetki), jedna salveta se nanosi oko ovratnika, od oko 5 cm tako da ga omatanje unutra - od polovice vrata na lijevu i desnu razinu uha (ubrus se koristi samo jednom), drugi platno polažu u obliku omotnice na klijenta dojke

a) kod brijanja glave koristite 2 salvete: 1 na ramena, 2. (u obliku omotnice) na prsima;

b) kada briše lice (3 umivaonika): 1-a - na ramenima, 2. (u obliku omotnice) na prsima, 3. sterilni za komprimiranje;

- pripremite sapun: iscijedite krema za brijanje u čašu ili posipajte sapunicu; ulijte kipuću vodu u čašu i stavite mali kist unutra 1-2 minute da omekšaju čekinje; stisnite rub čaše i pustite pjenu u kružnom gibanju; ako pljeve na licu tvrd kupca, a zatim prije nanošenja pjene od sapunice je potrebno napraviti vrući oblog (ručnik umočen u toplu vodu, a zatim ocijedite, twist u paketu i držite rub krpom, nakon potresanja da se ohladi malo tkiva na 45-50 ° C, a zatim Nanesite salon na lice kako bi se zadržao dok se ne ohladi, ako je potrebno, ponovite postupak.

3. Završni rad:

- isperite lice, glave vodom (ako nisu izrezane) i obrišite se s ubrusom;

- napraviti hladno oblog koji smiruje kožu (možete kontrastirati - hladno, vruće);

- primjenjuju se na kožu ili lice poslije brijanja koji sužava krvne žile i čini kožu glatkom i zaustavlja krvarenje (ali koristiti losione u brijačnici to je moguće samo ako je to klijent);

-. Na koži ili glava staviti kreme, želea, praha, aerosola, itd glavne komponente koje su - antiseptici, glicerin, salicilna kiselina, mentol, kamfor, aromatske tvari, itd (za omekšavanje, dezinfekciju, uklanjanje iritacije i hlađenje suženja. sada)

- Osvježite lice ili skalp s cologne ili eau de toilette na zahtjev klijenta;

- potvrditi da je klijent zadovoljan rezultatom rada;

- ukloniti tehnološko donje rublje;

- držite se na naplati.

4. Brijanje glave. Kožu lica i glave treba temeljito prskati. Poboljšava funkciju krvnih žila. Koža postaje elastična i elastična, a dlačice, zbog popunjavanja prostora između njih s sapunskim sapunom, popravljaju se, zauzimaju uspravnu poziciju. Kada sapun majstor čini kružnim pokretima s četkom, premlaćivanje obilne, debele pjene i primjenjujući ga na svim područjima kože da se obrijati. Ako se ispod bistrog sloja pjene neki dijelovi kože ostanu suhi, vegetacija se neće omekšati. Nepropisno sapuniranje je razlog zbog kojeg brijačica postaje bolna za klijenta, a rub britve postaje dosadan.

Kada radimo, mi održavamo britvu pod kutom od 15-20 na površinu kože, a koža se povlači u suprotnom smjeru kočenja. Napetost kože tijekom rada je neophodna ne samo za odabir ravnine za brijanje (naročito za naboranu kožu), već i za ispravno postavljanje kose na najudobniji kut do točke. Koža se pruži indeksom, sredinom ili palcem lijeve ruke, jednostavno ga pritiskujući u suprotnom smjeru brijanja. Nedovoljna napetost kože ili pogrešan položaj na površinu ruba britve znatno otežava postupak i čini ga bolnim (dlačica dosa, trzanje, pa čak i izbijanje). Ispravno rastegnuta koža stvara glatku i glatku površinu za vrh britve kako bi se pomicala, kosa se podigne u najprikladnijem kutu, što daje laganu, desno u korijenu, rez individualne kose odmah nakon što dođu u kontakt s britvom.

1. Brijanje glave po prvi put. Brijanje glave po prvi put je u smjeru rast kose. Cijeli proces brijanja uključuje 2 operacije - sapunom vlasišta i brijanja.

Svi materijali predstavljeni na web mjestu isključivo u svrhu upoznavanja čitatelja i ne traže komercijalne svrhe ili kršenje autorskih prava. Studell.Org (0.005 s.)

Pregled sredstava za svrbež na intimnim mjestima

Koji su vosak za depilaciju?