Kako brijati ravnu britvu

Brijač je u jednom trenutku nezasluženo zaboravio većinu muške populacije, jer su Gilletteovi strojevi u obliku slova T, a zatim električni aparati za brijanje ušli u uporabu. Rad s njima nije tako traumatičan za početnike, međutim, i ne tako visoka kvaliteta. Opasan brijač pomaže čistom brijanju lica bez iritacije.

Što je britva

Drugi naziv instrumenta je oštrica, u svakodnevnom životu "strah". Radni dio je široka oštrica ugljika ili nehrđajućeg čelika. Noža ima glavu drugačijeg oblika (okrugla, pravokutna ili "francuska"), leđa (tupu stranu noža) i udubljenja. Što je veći udubljenje i širina noža, to se bolje prilagođava konture lica. Rep radnog dijela pomično je povezan s dugom ručkom, u kojoj se noža skriva nakon posla.

Najpopularniji "strahovi" izdaju se u njemačkom gradu Solingenu - jednom drugom svjetskom središtu britve (prvom - Sheffield). Proizvođači Dova, Thiers-Issarda i Bismarcka posebno su cijenjeni od strane istinskih ljubitelja "opasnosti", ali u trgovinama je teško pronaći autentične uzorke, bolje ih je naručiti na Internetu na specijaliziranim lokacijama. Nije loše pokazao japanski "strahovi" Titana. Koliko je ravno britva? U prosjeku, cijena započinje od 6,000 rubalja (ovo je uzorak uzoraka), ali ova je investicija izdržljiva jer će alat trajati više od godinu dana.

Brijanje kože

Postupak zahtijeva određenu razinu vještine. Za početnike, prva interakcija s ravnim britvama rijetko je uspješna, a rezultati su lošiji nego nakon korištenja T-oblika ili električnog alata. Ruka postaje tvrda i profesionalna negdje poslije sto. Glavne komponente sigurne i visokokvalitetne brijanja - mirno, pouzdanje u svoje postupke, mjerena kretanja i usklađenost sa svim pravilima.

Prednosti i nedostaci

Prije nego što naučite brijati ravnim britvom, svaki čovjek želi pobrinuti se da odabere pristojnu alternativu. Blade alat ima takve prednosti:

 • Niska cijena za dobru stvar. Ako je oštrica dobro zaštićena, može trajati životni vijek.
 • Alat pruža glatku obrijanu kožu, ne iritira lice.
 • Oštrica je gotovo uvijek oštra pa ne uklanja vlagu i ne zateže kožu.
 • "Briga" je lako rukovati.
 • Pomoću alata oštrice lako je oblikovati bradu i brkove.

Postoje "strahovi" i kontra:

 • Neiskusna osoba se lako može ozlijediti tijekom brijanja.
 • Zahtijeva dugu obuku u radu s ravnim britvom.
 • Uređaj mora biti zaštićen od vlage, dobro podmazan. Osim toga, potrebno je kupiti kožni pojas i abrazivnu tijesto.
 • Oštrica mora "ostati" najmanje 2 dana nakon upotrebe. Ako morate češće brijati, razmislite o kupnji drugog alata ili cjelokupnog seta.

trening

Kako brijati brijač bez opasnosti za vlastito zdravlje? Postupak mora biti dobro pripremljen. Na raspolaganju vam je:

 • oštar britva;
 • brus;
 • kožni remen, potreban za uređivanje;
 • četkica za brijanje (po mogućnosti od jazavca);
 • pjena za brijanje ili gel;
 • spremnik tople vode;
 • ogledalo;
 • prašak za zaustavljanje krvi kod rezanja.

Kada se sav inventar skuplja na jednom mjestu, možete početi brijanje. Vodič za pripremu:

 1. Brada mora biti zagrijana - tuširajte se ili čvrsto nanesite vrući ručnik na lice (dvaput to učinite).
 2. Napunite posudu s vrlo vrućom vodom i umočite četkicu u njega.
 3. Uklonite četkicu za brijanje, iscijedite preostalu vodu.
 4. Nanesite na mokro lice ili stisnite pjenu u zdjelu, umutite ga četkom.
 5. Pokrijte lice debelim slojem pjene. Morat će leći s gustom pikom.
 6. Ako je kosa previše zbijena, pričekajte 5 minuta i ponovno nanesite pjenu.

oprema

Kako brijati čovjeka ravnim britvom? Potrebno je provesti kratke pokrete, naginjući oštricu pod kutom od 15-20 ° prema ravnini kože. Osvjetljava rezni rub, a ne ruku, to jest, stvaraš neku vrstu ubrzanja, a lopatica briše kosu tromostom. U tom slučaju, morate osigurati točan kut nagiba oštrice i postaviti putanju. Držite nož s tri prsta ispred ručke.

Da bi se ravno kosilica lagano pomaknula, nemojte ga pomicati s cijelom ravninom, već pod kutom od 30-40 ° (kut rezanja) prema području rezanja kose. Glava britve stalno će se zabadati u tretirano područje. Istodobno lagano stegnite kožu. Ne biste se trebali osjećati poput brijača britve. Sve što se pričvršćuje na stubble sugerira da oštrica mora biti izoštrena ili predana za popravak.

Kako brijati bradu i brkove

Kada su svi pripremni postupci završeni, možete se spustiti na posao. Kako brijati čovjeka:

 • Počnite očistiti lice sa strane dominantne ruke. Proširite kožu i kratkim pokretom izvadite ravnu britvu iz hrama na stranu brade.
 • Premjestite oštricu uz rast kose.
 • Jedan prolaz s oštrim nožem dovoljno je da dobro očisti kožu kose.
 • S istim pokretima, polako brijanje obraza, brada, vrat.
 • Lako je simulirati obrise braće, jer ćete znati točno gdje se zaustaviti. Pomoći će vam stvoriti poseban stil.
 • Kako bi se osigurala savršena čistoća nekih područja lica, šetnja oštrice preko kože i protiv rasta dlačica.
 • Kako brijati brkovice? Potrebno je kretati samo u smjeru rast kose, inače riskirate ozlijediti nos.

Kako brijati mrvicu

Koristite oštricu u ovom slučaju, kao i kada brijete bradu i brkove. Nije bitno da li je moderna britva, sovjetska ili strana antikviteta: glavna stvar je da treba biti oštra. Tvoja glava treba biti mirna, a usredotočena ste na to. Algoritam akcija:

 • Provjerite trening. Razmotrite preporuke za krute čekinje (vrući ručnik, tuš, puno pjene i gel).
 • Obrijte lice koristeći sve gore navedene tehnike. Ako je kosa jako gusta, naizmjenično koristite dva britva.
 • Uklonite preostalu pjenu hladnom vodom kako biste zatvorili pore.
 • Suho brijanje, uredite i ulijte oštricu.

Oštrenje britva

Alat se mora periodično izoštriti, budući da je tupo oštrice često traumatičnija od oštrog. Brijač s izmjenjivim noževima ne treba ovaj postupak. Stacionarna oštrica izoštriti tako:

 • Potopite grindstone na 1000-6000 gustu vodu. Površina kamena mora biti potpuno ravna.
 • Postavite čitavu razrjeđivačku plohu na kamen i izvucite rezni rub samo prema naprijed ("na zrnu") uz kamen. Kada dođete do kraja, okrenite oštricu kroz stražnjicu i ponovite kretanje u suprotnom smjeru.
 • Kontrolirajte silu pritiskanja - ona mora biti jednaka za cijelu ravninu radnog ruba.
 • Brijač se mora prizemljiti. Prvo, prijeđite preko kamena nekoliko puta s oštricom od 1000 zrna, zatim upotrijebite 2-3-2 zrnca 2-3 puta i do 10.000 pijeska.
 • Za izoštravanje britve, možete koristiti kožnu remen i abrazivnu tijesto. Nanesite tijesto na oštricu i pijesak na glatkoj površini kože.

Kako brijati britvu, a ne rezati

Mnogi muškarci briju lijes na licu. Da biste to učinili, koriste se trimerima, tkaninama, a ponekad i ravnim britvama. Da biste koristili najnoviji alat, morate imati posebne vještine. Danas ćemo govoriti kako brijati ravnim britvom.

Razmotrit ćemo mnoge preporuke za njegovu upotrebu. Također ćemo naučiti kako pratiti kožu nakon takvog postupka, kao i prednosti i nedostatke ovog britva.

Što je ravno britva?

Zvat će se opasni britva s zamjenjivim noževima - vijak. Brijač ima sklopivu strukturu u koju se umetaju različite lopatice. Takve su britve napravljene za korekciju frizura na hramovima, na stražnjoj strani glave i na korekciju spalionice. Koristili su ih sve dok nisu izumili sigurnosne britve.

Iako su se pojavili sigurni strojevi, mnogi muškarci više vole brijati ravnim britvom. Ovaj alat briše lice dobro, nakon čega postaje savršeno glatka.

Koja je opasnost?

Na pitanje je li opasno koristiti takvu britvu, možete definitivno reći da. Ovaj alat je vrlo oštar i možete se siromasiti. Koža na licu je vrlo nježna i lako je ozlijediti.

Osim lica, možete povrijediti vrat, uho i ruke. Praksa i znanje pomoći će vješto koristiti ravnu britvu bez rezanja.

Osnovna načela čistog brijanja (kako držati brijač, koja nagib, kako zategnuti kožu)

Početnik treba svladati osnovna načela korištenja britve. Važno je da oštrica uvijek bude oštra, olakšat će brijanje. Oštra oštrica brzo i učinkovito uklanja dlake s lica.

Ova se britva mora držati pod određenim kutom. Postoje tri načina za držanje ovog alata.

 • Palac bi trebao biti na dnu vrata i počiva na peti. Mali prst treba staviti na udubljenje repa. Stavite preostale prste na instrument uho.
 • Palac je ležao na ravnom dijelu groba, iznutra. Stavili smo mali prst na kopno jaružanje. Preostali prsti leže poput palca na vanjskom dijelu zrakoplova.
 • Indeks i srednji prst nalaze na unutrašnjosti grofa. Mali prst bi trebao biti na vrhu repa, a prstenasti prst u unutrašnjosti drške. Palac drži poklopac, na spoju svornjaka i oštrice. Istodobno, ubod bi trebao izgledati.

Brijač bi uvijek trebao pomicati glavu naprijed. Pazite da je alat pod kutom od najmanje 40 stupnjeva. Brijač djeluje vrlo jednostavno, glavna stvar je napraviti jasne i kratke pokrete s četkom. Nemojte pritiskati teško s oprezom jer će suzbiti kosu i oštetiti kožu.

Glavne prednosti ove metode brijanja su da alat uvijek može nositi s vama, služi dugo i ima izvrstan rezultat.

Tehnika brijanja s ravnim britvom (pripremna faza, instrukcija korak po korak)

Da biste sigurno brijali, morate znati kako koristiti i kako držati brijač. Tehnika brijanja počinje od pripremne faze:

 1. Potrebno je navlažiti lice toplom vodom. Za to možete tuširati. Zbog toga će vam se pore otvarati, kosa će se omekšati i postupak brijanja biti će bolji. Vlažite lice vrućim i vlažnim ručnikom.
 2. Nanesite ulje na bradicu. Ulje omekšava kosu i olakšava brijanje. Možete koristiti ulje jojobe, suncokret, kokos ili masline.
 3. Nekoliko minuta ostavite četkicu za brijanje u vrućoj vodi kako bi se omekšala. Najfinije četkice za brijanje izrađene su od jagodice.
 4. Upišite posudu sapunice ili krema. U tim proizvodima postoje ulja, oni pridonose boljem brijanju. Ako želite, možete koristiti posebne kože.
 5. Beat sapun s četkom kako bi ga gusta.
 6. Nanesite pjenu na čekinje. Ovaj alat ne bi trebao biti previše, jer će dodatna pjena samo ometati.

Kada budete spremni za postupak, možete početi brijati. Proces se sastoji od nekoliko faza.

 1. Skinite britvu tako da je između palca i tri prsta. Mnogi ne drže ručku, jer ne dopušta potpunu kontrolu britve. Palac bi trebao biti pod britvom vratu. Preostala tri prsta trebaju biti na drugoj strani alata.
 2. Kut brijega protiv kože ne smije prijeći 40 stupnjeva. Brijač ne smije biti paralelan ili okomito na licu.
 3. S druge strane, trebate rastegnuti kožu lica kako biste bolje brijali kosu. Zahvaljujući tome, nećete propustiti ni jednu kosu.
 4. Brijanje obraza treba u smjeru rast kose. Morate početi s vrha obraz. U procesu britve morate isprati stroj.
 5. Brijanje obraza, možete ići do brade i gornje usne. Da ne biste odrezali bradu, napravite kratke pokrete s oštricom. Usne se moraju stegnuti tijekom britve.
 6. Zatim možete nastaviti do vrata i područja ispod čeljusti. Ovi dijelovi mogu se obrijati na isti način kao i obrazi.
 7. Isprati pjenu s lica i ponovo ga primijeniti.
 8. Obrišite cijelo lice samo u suprotnom smjeru rasta kose. Budite vrlo oprezni da se ne biste izrezali.
 9. Nakon završetka postupka, isprati lice hladnom vodom da biste zatvorili pore.
 10. Koristite losion ili nakon balzam za brijanje.

U ovom trenutku proces brijanja je gotov. Ako ste početnik, često ćete se smanjiti, s vremenom ćete naučiti kako brzo i sigurno brijati. Nakon brijanja morate oprati oštricu i obrisati suho.

Lice za brijanje Straight Razor (video)

Prije nego počnete koristiti britvu, prođite kroz obuku koja će vam pomoći da ispravno koristite britve. Slijedi lekcije s videozapisima, pomoći će vam da uzmete u obzir sve nijanse.

Briga za stražnjicu

Za kožu nakon što je brijanje izgledalo zdravo, morate joj se brinuti. Neki kupuju posebne proizvode za njegu kože. Možete napraviti losione kako biste bili sigurni u sastav.

Hranite kožu uljem jer nakon brijanja lice izgleda suho i naborano. Posebna sredstva hidratiziraju kožu, olakšavaju razdražljivost i upalu.

Skladištenje i briga o ravnom britvom

Briga za oštar britva treba biti redovito i učinkovito, pomoći će održavanju alata u dobrom stanju dugo vremena. Ispravite britvu remenicom za remen. Možete čak poravnati oštricu pomoću pojasa. Morate držati oštricu na pojasu dok ne dobijete željeni rezultat. Nakon toga morate izoštriti britvu. Za ovo možete koristiti kamen za brušenje. Stroj za uzemljenje može se koristiti oko dva mjeseca, polako postaje dosadan.

Spremite alat na otvorenom i suhom mjestu. Vlažnost ne bi trebala pasti na britvu. Svakih dva mjeseca podmazujte oštricu uljem tako da ne plijenom.

Korisni savjeti

Ako nemate praksu o upotrebi oštrih britva, trebate kupiti 13 cm dugu britvu, što će vam pomoći da naučite kako ga koristiti. Vještina će vam proći s vremenom, stoga nemojte biti obeshrabreni ako imate lošu brijanje.

Kako brijati ravno britva

Sadržaj članka:

Muškarci brijati u različitim intervalima. Dovoljno je da netko briše vegetaciju jednom svakih 5-7 dana, a drugi su prisiljeni brinuti se za lice dvaput dnevno. Što su čvršći čekinje, pažljivo ih treba obrijati. Vlasnici takve vegetacije nisu prikladni konvencionalni stroj i električni britva. Gotovo je nemoguće obrijati čisto, a čekinje se prilično brzo pojavljuju. Oni ogrebnu kožu i mogu izazvati upalu. Jedina prava odluka za takve ljude je britva.

Ako imate savršeno izoštravanje, visokokvalitetni britva, ili jednostavno "opasno", a savladali ste tehniku ​​brijanja, dugo možete osloboditi čekinja. "Hazard" praktički ne uzrokuje iritaciju i ne ostavlja rezove. Naravno, za to morate koristiti pravilnu tehniku ​​brijanja s ravnim britvama i vježbati puno.

Brijanje "strah" je prilično složen, ali istodobno intuitivan postupak. Da biste naučili kako ispravno nositi takav alat, morate puno vježbati. I bolje je odmah naučiti pravu tehniku ​​kako bi izbjegli pogreške i brzo steći potrebne vještine.

Želimo podijeliti znanje o tome kako brijati ravnu britvu. Sve dolje navedene informacije su osobno iskustvo stečeno tijekom godina. Osim materijala iz specijaliziranih časopisa i knjiga.

Koji su glavni principi čistog brijanja?

Oštrije je britva, to su manji čekinje

Oštrina oštrice je temeljni uvjet za pravilnu tehniku ​​brijanja s ravnim britvom. Loše oštrenje oštrice slabi sječivo. Moraju raditi s više napora ili pod većim kutem. Sve to dovodi samo do iritacije kože, rizika od ozljeda i nelagode. Ali ne jamči čistoću brijanja.

Morate brijati tako da lopatica klizi preko lica. "Hazard" mora biti pod strogo definiranim kutem i mora se premjestiti u pravom smjeru.

Osnovne metode održavanja britve

Za one koji žele shvatiti kako se brijati ravnim britvom, prvo saznajte kako to držati. Postoje tri osnovna načina za držanje alata u ruci (sl. 1):

Metoda jedan. Mali prst je na ušici drška, palac je na dnu vrata i počiva na peti. Preostali prsti na vrhu alata gore.

Drugi način. Mali prst je na vrhu repa, palac je na ravnom dijelu groba iznutra, dok su drugi prsti obrnuto izvana. Ova je tehnika gotovo identična prvoj, razlike u smjeru "straha". Na taj način udica gleda gore.

Treći put. Gutljaj britve gleda. Srednji i indeksni prsti - na unutrašnjosti groba, prst prstena drži unutrašnjost drška, mali prst - na repu. Velika drži rub gdje se drška povezuje s oštricom. Rukovanje "strahovima" mora se čvrsto uklopiti u zglob.

Posljednja, treća, recepcija, kako brijati ravnu britvu, smatra se nestandardnim, nije pronađena u specijaliziranoj literaturi za frizere i izumljena je iskustvom. Ali se koristi. Korisno je u onim slučajevima gdje se prve dvije metode ne mogu primijeniti (na primjer, kada ruke zatvore pogled), dok se "opasnost" mora pomaknuti "kroz kosu". Za one koji namjeravaju sami brijati, tu se tehniku ​​mora proučavati.

Kada radite s bilo kojom metodom za brijanje, treba zapamtiti opće pravilo: "strah" treba ukloniti kosu lako, ne treba ga teško pritisnuti.

Kut kose

Vjerojatno svi znaju da kosa na koži ne raste točno, ali pod određenim nagibom. Ovaj kut je otprilike isti za pojedinačne vlasi koje rastu na istom području kože. Ovo je još jedna važna točka koja se vrijedi prisjetiti kada radite sa "strahom".

Kako se proteže koža

Tehnika brijanja s ravnim britvom osigurava obvezno istezanje kože lica. Njezina je povukla u drugom smjeru iz smjera britve. Zapamtite da povlačenjem kože stoji blizu oštrice prije bilo kakvog novog pokreta alata. Koža se pruži jednim prstom. Morao je ležati unutar 2-3 centimetra od instrumenta. Najprikladnije je koristiti indeksni prst ili srednji prst lijeve ruke, ako je brijanje desna ruka ili desna ruka - ako je lijeva ruka.

Jasno je da za rad s "oprezom" morate koristiti obje ruke: jedan - drži alat, a drugi je uključen u istezanje kože. Bez toga, glatki brijanje neće raditi. Kako se protežu i kako brijati ravnu britvu možemo vidjeti na našem videu.

Postupak: prošireno područje kože, stavite nož, odrežite vegetaciju, alat je oduzet s lica. Dalje, novi dio je rastegnut, "opasnost" je stavljena i kosa je odsječen opet.

Posebna pozornost treba posvetiti onim područjima koja nemaju prirodnu napetost. Na primjer - obraze. Trebalo bi biti posebno dobro istezanje, inače postoji opasnost od ozljeda.

Nagib i smjer "strahova"

Alat uvijek pomiče glavu prema naprijed. Trebao bi se uvjeriti da je kosu pod kutom. Osigurava učinkovit i bezbolan brijanje. Nagib noža na površinu lica trebao bi biti od 30 do 40 °, a ne manji.

Lako je shvatiti kako pravilno brijati ravnu kosu: morate raditi s instrumentom često i lako, bez pritiska, kistom sudjeluje u pokretu, ritmičkim i laganim manipulacijama. Ovo je ključ za glatku i čistu brijanje. Nemoguće je pokušati staviti pritisak na "budnost" ili "uključiti" cijelu ruku u rad. To će samo dovesti do suzanja vegetacije i, kao rezultat, na iritaciju i bol.

Osnove tehnike brijanja britva

Pripremni stupanj

Prvo, ford se pere četkom za brijanje, a zatim započinje proces brijanja. Da biste bolje razumjeli kako brijati ravnim britvom, možete pogledati videozapis na ovoj stranici.

Počnite brijati iz hrama. Za početnike teško je odmah postaviti britvicu na pravilan kut, pa je najprije potrebno postaviti pločicu s oštricom i lagano podići leđa "opasnosti" za 30-40 °. Nadalje, potrebno je pomicati alat u smjeru brijanja. To je jednostavno, bez pritiska na kožu. Ako je oštrica oštrica, rezati će kosu bez ikakvih problema.

Obično brijanje u dva seta. Prvo, prolaze pored oštrice u smjeru rasta kose (rastom), a zatim obratno (protiv rasta). U prvom slučaju, moguće je riješiti se većine vegetacije, ali sitni vrhovi kose ostaju na koži. Da biste dobili osloboditi od njih su brijač drugi put. Prije toga, lice se opere ili navlaži toplom vodom. Nakon ponovnog brijanja koža postaje savršeno glatka.

Kako brijati desnu stranu lica u visini

Brijanje s ravnim britvom, kao što je prikazano u videu, počinje s linije hrama, a zatim se oštrica spušta do obraza (sl. 2, I-1). Alat se drži na prvom mjestu. Prije nego počnete vrijediti malo ukloniti pjenu iz hrama (staviti oštricu točno po rubu). U području hrama vrši se stezanje kože i rezanje kose istovremeno. Svjetlost manipulativnih ruku spušta svoje prvih nekoliko centimetara. Zatim, "strah" se kreće u donju čeljust. Rezanje kose mora biti popraćeno stezanjem kože. Prst bi trebao biti 1-2 centimetara od "straha".

Usred obrazuje, nož lagano se okreće u smjeru režnja, a "strah" pomiče u čeljust (Sl. 2, I-2). Čini se da u kutu čeljusti dlake rastu u različitim smjerovima, u ovom slučaju je potrebno staviti nož tako da se briše u visini.

Nakon što je stigao do zavoja čeljusti, instrument je okrenut i nastavlja se spuštati prema vratu. Na ovom mjestu vrijedi posebno pažljivo odrezati vegetaciju blizu uha. Često se pojavljuje izbočenje ili mali nabori kože koji su dovoljno lako pogoditi oštricom i rezati. Kako brijati ravnim britvama kako biste izbjegli ozljede? S palcem pomaknite uho malo na stranu, ako nema nabora, a kada radite blizu uha, trebate ga još malo zatvoriti rukom.

Zatim, uzmite alat na treći način. "Hazard" je postavljen usred obraz, tako da je kraj njega ispod jagodice. Dakle, brijanje, krećeći se za usne. Istodobno prolazi uz maksilarno izbočenje i hvata mali dio lica na području brkova (Sl. 2, III-3). Približavajući se kutu usta, čarapu "strahovi" trebalo bi se spustiti malo niže, tako da se na kraju podudara s linijom usta. Zatim, oštrica prolazi u području takozvanih trzaja (kosa koja raste na donjoj usnici). Oni nisu uvijek u stanju brijati od prvog puta, jer su u maloj šupljini. U ovom slučaju, jednostavan će trik pomoći: trebate malo podignuti ovo mjesto svojim jezikom. Postoji izbočina koja će se lako obrijati. Kako to učiniti dok se brišete ravnim britvom vidjet ćete u videu. U tom se procesu uvijek morate sami služiti mišićima lica i jezika. To olakšava brijanje i štedi od ozljeda.

Treća metoda je odrezati vegetaciju u središte brade, sve dok vrh "opasnosti" i nosa ne budu u jednoj liniji (bolje je skinuti britva malo dalje od ove linije). Na ovom području lica treba biti osobito oprezan: brada je teško brijati, tako da trebate pravilno držati "strah".

Zatim se instrument uzima pomoću metode br. 2 ili br. 3, a kosa je izrezana od brade do usana (Sl. 2, II - III - 4). Ovdje je potrebno biti izuzetno oprezan i zaustaviti "strah" na vrijeme. Inače, oštrica će pogoditi donju usnicu, koja ima mali izbočenje. Na licu postoji nekoliko područja sklona ozljedi: Adam, uho i usne. Na tim mjestima trebali biste brijati s posebnom pažnjom.

Sljedeći korak je brijanje brkova. Ovo je teško područje: ovdje kosa raste od vrha do dna i prema pravilima za brijanje oštrica mora pasti s nosa na gornju usnicu. Ali to je teško učiniti jer je područje kože premalo. I tu je i velika vjerojatnost da dodirnu usnicu i ostavite rez. Kako brijati ravnu britvu u ovom slučaju? Vrlo jednostavno. Osoba koja se briše može se malo pomiriti sa svojim mišićima lica i napraviti kožu, gdje je to potrebno, malo šire i glatko. Ili povucite ruku preko vrha nosa, u kojem slučaju koža će se istegnuti i postati ravnomjerna.

Na području brkova "strah" ostaje prvi put. Kosa je odrezana svjetlom i kratkim manipulacijama instrumenta (Sl. 2, I - 5).

Bočna dio brkova je obrijan s desna na lijevo (sl. 2, III - 6). U radu je uključena samo kočnica s britvom. Alat se drži na trećem putu. Blade vodi do sredine brkova, ako veći brijanje, možete ozlijediti gornju usnicu.

Zatim se vegetacija izrezuje od brade do sredine čeljusti (Sl. 2, I - 7). "Hazard" se čuva na prvi način. Ovdje je koža malo drugačija nego inače: ovaj put koža se proteže u dva smjera. To je lako učiniti s dva prsta. Jedan je na bradi, a drugi na čeljusti, "strah" je između njih. Treba imati na umu da u ovom slučaju koža postaje manje elastična, što znači da će se rizik od ozljeda povećati. Stoga, u ovoj fazi morate lako raditi s alatom, bez udarca i promatrati kut podrezivanja dlake. Prolazeći ovo područje, trebali biste ukloniti kosu malo nižu od čeljusti kosti.

Posljednji korak u brijanju ovog dijela lica je vrat (Sl. 2, I - 8: 10). Ovdje je vrijedno obratiti posebnu pozornost na kožu na području Adamove jabuke, gdje se često pojavljuju rezovi. Kako bi ih izbjegao, koristi se sljedeći trik: koža od Adamove jabuke lagano je s jedne strane i već je brijala. Alat se drži na drugi način.

Brijanje "na kosi", trebali biste pratiti kvalitetu posla. Lice trebaju biti čiste, bez "grmlja" kose i ne-obrijanih područja.

Kako brijati lijevu stranu lica u visini

Alat se uzima na prvi način. Sock "strah" je postavljen tako da ruke ne ometaju pregled. Brijanje s ravnim britvom (to se vidi u videu) počinje od hrama (sl. 3, I - 1). Prvo, brijte 20-30 mm od granične crte. Važno je da linije rezanja na obje strane budu na istoj razini. Zbog toga je prikladno upravljati konvencionalnom linijom oka. Nož bi trebao ležati na hramu približno paralelnom ovom vodiču. Od hrama "strah" pada na obraz.

Zatim biste trebali brijati od sredine obrazova do brade (Sl. 3, II - 2). "Brinite" postavite malo ispod obrazovnice, tako da rezni rub stvara uvjetnu liniju od oka do ušne kapice. Na brijačem putu, kosa je obrijana na području grmlja i donjeg dijela lijeve šipke. "Briga" treba držati na drugi način. Ako oštrica ne može pokriti cijelu sapunastu površinu odjednom, a nakon prvog prolaska s britvom, ponovite postupak, pribavite li površine soaped.

Tijekom ove faze brijanja, polovica brkova je obrijana. Ali ponekad to nije dovoljno i trebate sami pomoći podizanjem vrha nosa i uklanjanjem vegetacije (Sl. 3, I - 3). U tom slučaju se koristi prva metoda držanja britve.

Na temelju pravilne tehnike brijanja s ravnim britvom, u sljedećem koraku postiže se preostala kosa na području brkova. To se vrši s lijeva na desno s malim nagibom. Vegetacija je izrezana u stranu u smjeru svog rasta. "Hazard" se održava na drugi način (Sl. 3, II - 4).

Zatim je oštrica postavljena blizu režnja i vegetacija je uklonjena s brade (Sl. 3, II - 5). Koža je rastegnuta dijagonalno - prema gore i prema uhu. Ako je lice tanko, a zatim brijanje ispod čeljusti, koža se izvlači samo gore.

Ako je za prvi pristup nemoguće ukloniti kosu po čitavoj širini mjesta, postupak se treba ponoviti još jednom, već već proći kroz mjesta na kojima ostaju sapuni.

Rad s desnom stranom lica, moguće je gotovo u potpunosti brijati područje od vrha brade do usne. Ali ako još postoje vlasi, onda je sada vrijeme da ih uklonite. "Briga" se uzima pomoću metode br. 2 ili br. 3 i uklanja se vegetacija (slika 3, II-III-6).

Zatim, trebali biste ići brijati vrat. Prvo, prođite oštricu od brade do Adamove jabuke, zaobilazeći ga na lijevoj strani. Nemoguće je obrijati Adamovu jabuku, kao što je gore spomenuto, prijeti priječima. Potrebno je skinuti kožu na stranu, a tek onda ukloniti kosu. Onda ostatak vrata je obrijana. U jednom pristupu treba obrijati usku vegetacijsku traku (sl. 3, I - 8: 10), kosilicu treba staviti u donji dio čeljusti i dovesti do kraja kose. "Hazard" se čuva na prvi način.

Ponekad kosa na samom dnu vrata raste u suprotnom smjeru - odozdo prema gore. Kako brijati ravnim britvama ovdje: trebate promijeniti smjer alata, a istodobno ga trebate uzeti drugom metodom.

Kako brijati desnu stranu lica od rasta

Ponovno brijanje je potrebno za brijanje ostataka kose koji su ostali nakon prve faze postupka. I također kako bi koža savršeno glatka i čista obrijan.

Prije ponovnog brijanja morate ponovo oprati lice. Za ljude čije čekinje nisu previše teške, možete jednostavno navlažiti lice toplom vodom. Ali takav postupak mora biti nužno obavljen.

Kada brijaču brijač, kako slijedi iz video, "strah" kreće protiv rasta vegetacije. Uklanjanje čekinja počinje od vrata i završava u blizini hrama. Rad na desnoj strani lica obavlja se samo na treći način. Tijekom brijanja od čekinja, koža se također proteže u smjeru suprotnom od britva (Sl. 4).

Dakle, prvo morate proći kroz bateriju desnu stranu vrata (onu ispod uha) odozdo prema gore, a zatim morate glatko ići na obraz. Za ljude s tankom licu, najbolje mjesto za izlazak bit će mjesto u blizini uha, iza ugla donje čeljusti. Oni koji imaju puno lice, možete ići bilo gdje.

Završivši rad na obrazu, britva se diže u hram. Onda opet iz obraz "strah" pomiče se do brade. Istodobno, uklanjaju se čekinje donjeg dijela desnih brkova i u području kutu usta.

Zaključno, postupak bi trebao brijati čekinje na vratu. Kao na samom početku, alat bi trebao krenuti prema gore, od kade do brade.

Kako brijati lijevu stranu lica protiv rasta

Ovaj dio lica se također ispere ili navlaži toplom vodom. Lijeva strana se briše samo na drugi način.

Redoslijed donošenja "opreza" sličan je brijanju desne strane (slika 5). Prvo, od vrata, oštrica se vodi prema gore, blizu loze koja zaokružuje kut čeljusti i krene prema hramu. Dalje od sredine obraza su britva za bradu. Zatim su obrijani lijevi brkovi, vegetacija oko ugla usta i vrh brade. Zaključno, britva prolazi vrat odozdo prema gore do kosti čeljusti.

Ako su oba dijela lica obrijana, zadnji dodir ostaje - ponovno uklanjanje dlaka iznad i ispod usana. Na području brkova, "strah" pomiče "uzduž dlake", to jest, odozgo prema dolje. Ispod ruba usana - gore. Tijekom postupka, brijač se drži na drugi način.

Ako nakon ponovljenog brijanja još uvijek postoje "otoci" kose, onda ih se opet oprati i odstrani od rasta kose.

Iz gore opisanog članka postalo je jasno kako se brijati ravnim britvom. Da biste to učinili pravilno, da biste postigli glatku, očišćenu kožu i ne biste bili ozlijeđeni, trebali biste se sjetiti osnovnih pravila:

 • naučite osnovne načine držanja alata u ruci;
 • ukloniti kosu samo pod određenim kutom;
 • oštrica bi uvijek trebala biti što je moguće oštrija;
 • Prvo, prođite kroz alat u smjeru rast kose, a zatim u suprotnom smjeru.

Značajke za brijanje ravnog britva

Od davnih vremena, opasna ili oštrica britva bila je jedna od najčešćih. Zvao ga je "fiksni britva" britva. Ovaj je model smatrao najpopularnijim među ljudima do 1950-ih. Od tada, sigurnosni britve postaju široko rasprostranjeni. Brijač za brijanje ima niz prednosti.

Korištenje britve možete dobiti glatko obrijane podloge. Naravno, tehnika opasnog brijanja zahtijeva poseban razvoj. Jasno je da će na početku treninga vaše vještine biti znatno manje razvijene od upotrebe strojeva za jednokratnu upotrebu ili ponovne uporabe. Osim toga, možete se izrezati, iako pokušavate učiniti sve uredno i polako. Ovo je situacija s većinom snažnijega seksa. Međutim, kada ste ovladali ovom umjetnošću, možete dobiti lijepu i glatko obrijanu licu. Svaki put kad brijate bolje i bolje. Obično, tehnika korištenja britva svlada se negdje poslije stotine aplikacija.

Prednosti ravnog britva

jeftinoća

Prije svega, britva je jeftina u usporedbi s drugim alatima. Na primjer, čak i vrlo kvalitetan proizvod, uvezen iz Njemačke, koštat će vas po razumnoj cijeni koja ne prelazi 100 USD. U tom slučaju dobivate prilično pouzdan i visoko kvalitetan alat koji će vam poslužiti na neodređeno vrijeme. Istina, cijena je sekundarna s ostalim svojstvima ovog britva. Odmah je napomenuti da je razlika u kvaliteti između proizvoda u vrijednosti od $ 500 i $ 100 praktički beznačajna. Na mnoge načine, cijena ovisi o izgledu proizvoda, to jest materijalu ručke, raznim graviranjima i još mnogo toga. Što se tiče toplinske obrade i kvalitete metala, oni su obično usporedivi u takvim proizvodima. To je zbog činjenice da su svi ti proizvodi izrađeni iz istih praznina.

korisnost

Važna prednost od britve je da je brijanje ovim sredstvom vrlo korisno za kožu. Doista, kozmetičari kažu da je to najkorisniji brijanje za lice. Ovdje nije riječ o mističnim elementima, već o posebnim metodama rezanja kose i pripremi instrumenta za uporabu. Izravno brijanje sa ravnim britvama u sebi uključuje pripremu prije svakog postupka. Ovaj pripravak sastoji se od izravnavanja kožnog remena.

Ako ste uključeni u proces oštrenja proizvoda, tada će vam ruke odmah postati vještije i vještije, a sami ćete naučiti kako kontrolirati sebe. Tek nakon toga shvatit ćete da ništa ne može biti bolje od brijanja s britvom, potpuno pripremljenima vlastitim rukama. Osjećat ćete se kao čovjek iz prošlog stoljeća koji može sve raditi vlastitim rukama. Nakon što ste naučili izoštriti opasnu britvu, možete brzo izoštriti gotovo svaki nož za nekoliko minuta.

Upotreba kamata

Nemojte zaboraviti da je upotreba ravnog britva ne samo korisna, već i zanimljiva. Većina muškaraca koji počnu koristiti oprez često čitaju priču o njegovu stvaranju. Osim toga, zainteresirani su za povijest svih alata za rezanje, kao i hladnog oružja. Također ćete saznati o povijesti ekstrakcije i upotrebe abrazivnih komponenti, kao i načine njihova izoštravanja u različitim zemljama svijeta. Zato istražujete cijeli zanimljiv i neobičan mikroskopski svijet sječivo.

Tehnika razrivača brijača

Tehnika rada oprezno uključuje niz faza u koracima, bez kojih nećete moći potpuno izjednačiti čekinje.

 1. Priprema bradu je prva i početna faza bilo kojeg brijanja. Da biste to učinili, morate neko vrijeme popiti topao tuš ili staviti zagrijani ručnik na vaše lice. Ako odlučite koristiti ručnik, morate ju potopiti u vrućoj vodi i nanijeti je na vaše lice dok se ne posve hladi. Da biste dobili mekanu i tanku čekinu, bolje je ponoviti ovaj postupak dva puta.
 2. Nakon pripreme brade trebate podesiti slavinu na najvišu temperaturu koju možete dobiti. Koristite ovu vodu za punjenje spremnika i navlažite četku ili četku u njemu.
 3. Zatim se iz četke iscijedi višak vode, a ostatak vode izlije. Uz pomoć ove četke potrebno je kotrljati pjenu izravno na licu ili u zdjelu.
 4. U sljedećem koraku morate nanijeti kremu ili sapun na lice na mjestima gdje se čekinje rastu. Pjena bi trebala biti prevrnuta i upletena do tada, sve dok ne leži u gustim slojevima. Pjena se nanosi na lice istim pokretima kao da ste ga slikali četkom. Bolje je koristiti četkicu za brijanje iz jazavca. Višak pjene uklanja se ručnikom, koji istodobno uklanja sebum iz folikula dlake kako bi vlaga mogla prodrijeti unutra. Primjena pjene na licu završava korištenjem kratkih, poput poteza boja, koji vam omogućuju prekrivanje vašeg lica sa najdubljim slojem.
 5. Nakon primjene pjene, pričekajte najmanje pet minuta. Iako imate grubu i nepopustljivu kosu, možete čekati još duže. Ako je sapun osušen, nakon 5 minuta ponovno nanosite pjenu. Dalje morate ponovno koristiti ručnik i držati ga malo. Općenito, važno je stvoriti što je moguće veći sloj pjene u području obraza i brade. To će štititi kožu što je više moguće i pravilno usmjeriti oštricu.
 6. U procesu brijanja koža treba biti stegnuta, osobito se to odnosi na područje s kojom izravno radite. Potrebno je osigurati da se pruži do maksimuma, što će osigurati najglađi i najsigurniji brijanje.
 7. Kut između brijača i kože trebao bi biti približno 20 stupnjeva. U tom slučaju, trebali biste pokušati ne izrezati kožu i ukloniti sve kose što bliže njoj. Da biste dobili odgovarajući kut, trebali biste staviti alat ravno i glatko podesite kut na 20 ili 30 stupnjeva. U procesu brijanja ne trebate truditi, budući da se lako možete rezati ravnim britvom.
 8. U procesu brijanja treba obaviti u tri prolaza, što će postići optimalnu glatkoću. Ako želite uštedjeti vrijeme, a vi ste zadovoljni nečasnim glatkim licem, tada ćete samo morati to učiniti, samo jedan prolaz i preskočiti ostala dva. Svaki od ovih odlomaka započinjete s kratkim potezima i završite s dugim. U tom slučaju, prvi put prolazi kroz rast kose.
 9. Drugi prolaz nije učinjen na putu, već preko kose. Stoga, ne možete brijati vrat, ali možete obraditi brade i obraze. Prije drugog prolaza nanovo nanosite pjenu kako biste dodatno ublažili kosu.
 10. Treći i posljednji odlomak je najteži i najopasniji, jer ovdje možete očekivati ​​različite probleme. To je zbog činjenice da je protiv rasta kose. Stoga je neophodno pažljivo brijanje tankova i svih kutnih mjesta na vratu. Iskusniji muškarci pokušavaju napraviti treći prolaz bez korištenja pjene, koristeći samo vodu. Tako da mogu bolje vidjeti sva područja koja briju. Međutim, ako je brada previše gusta i vaša koža je osjetljiva, tada je u ovoj fazi još bolje koristiti pjenu.
 11. Nakon završetka svih koraka za brijanje, potrebno je isprati pjenu hladnom vodom, jer zbog niske temperature može zatvoriti pore na koži.
 12. Čim završite sav posao s licem, vrijeme je da napravite britvu. Prvo ga morate osušiti. U tu svrhu trebate proći komad papira između polovica ručke. Ovo će ukloniti svu vlagu koja bi mogla ostati tamo. Uklanjanje vlage je važno jer su mnoge stare lopatice izrađene od visoko ugljičnog čelika, tako da mogu brzo hrđati. Oštrica se može izravnati kožnim remenom, a zatim nanijeti ulje na njega. To će zaštititi metal od negativnih učinaka vlage. Također, nemojte zaboraviti četkicu za četke, od kojih također trebate odstraniti višak vlage. Bolje je objesiti četkom četkom tako da se dobro suši.

Korisni savjeti

 1. Ako je moguće, zadržite brijač u kupaonici. To je zbog povećane vlage u ovoj sobi. Stoga, sve dok alat još uvijek leži tamo, može hrđati. To se posebno odnosi na proizvode od ugljičnog metala.
 2. Brijač bi trebao uvijek dobro izoštriti. Zapravo, oštar britva mnogo je sigurniji nego tup, jer će biti bolje rezati dlake, ali ne i ozlijediti kožu.
 3. Tehnika upotrebe britve ne osigurava upotrebu gelova i kreme u bocama. Ove kozmetike neće moći pravilno pripremiti kožu za opasno brijanje. Stoga, u ovom slučaju, bolje je uzeti uobičajenu šalicu za sapun i brijanje.
 4. Da biste dobro naučili kako brijati ravnu britvu, trebate to učiniti redovito. Kao rezultat toga, razviti ćete određenu njuh, uz pomoć kojega kasnije možete dobiti glatku kožu. Glavna stvar je da ne očajavate nakon prvih neuspjelih pokušaja i nastavite s poboljšavanjem vaših vještina, što će vam pomoći u savršenom savladavanju opasnog britva.
 5. Preporučljivo je početi učiti opasni brijanje samo ako se možete koncentrirati što je više moguće, tako da vas ništa ne ometa.
 6. Kao četka, bolje je koristiti proizvode od divljih čekinja. Ako imate više novca, onda bi najbolja opcija bila četka od badger vune.
 7. Ako je britva prestala dobro obavljati svoje funkcije i počela se držati i kliziti, trebali biste je zamijeniti. Za muškarce s mekim i ne previše guste vegetacije, jedan britva može biti dosta dugo. Što se tiče onih s gustom debelom bradom, oni moraju promijeniti češalj mnogo češće.
 8. Ako ste slučajno izrezali sebe, trebali biste upotrijebiti hemostatični prah koji se može kupiti u frizerskom salonu.

Dakle, opasna bitka je svestran i prilično učinkovit alat koji može pružiti najbolji mogući brijanje. Osim toga, uz pravi pristup da ga upotrijebite - užitak.

Kako brijati ravnim britvicama - korisne savjete, upute za videozapise

Brutalni, samouvjereni čovjek bi trebao moći brijati s opasnim ili oštrim britvama. Taj je predmet osobne higijene cijenio engleski gospodo, kao i ludi kriminalci u thrillima. Pogledajmo kako brijati ravnim britvom, koje nijanse treba uzeti u obzir kako bi se postigao savršeni rezultat, a ne ozlijediti se.

Malo teorije

Budite spremni na činjenicu da će prvi put biti daleko od ideala, ali s vremenom će se ruka navikavati na izvrsno kretanje. Mnogi se s pravom razmišljaju o tome - ako je oštrica toliko oštra, zašto je to opasno? Uostalom, možete koristiti upute - kako pravilno brijati čovjeka strojem - manje je traumatično. Činjenica je da britva uklanja najmanju dlaku na licu, koža je čista i glatka.

Stručni savjeti:

 • nikad ne koristite blade razor kad ste u lošem raspoloženju, umorni ili uznemireni zbog nečega, njegova upotreba zahtijeva maksimalnu koncentraciju i apsolutni mir;
 • po prvi put ne pokušavajte potpuno obrijati lice, počnite s ravnim područjima - obrazi;
 • proces je složen, tako da će trebati tjednima ili čak mjesecima da svladaju vještinu;
 • osim teorijskih informacija, svakako provjerite video - kako brijati ravnim britvom - živi primjer je uvijek učinkovitiji, pomoći će vam uhvatiti manje detalje.

I kao posljednja preporuka videa od najpoznatijih proizvođača oštrih britva - gospodina Bokera i njegovog sina.

Ovo je važno! Korištenje opasnog britva, osim savršeno glatke i glatke kože, može donijeti veliko moralno zadovoljstvo. Glavna stvar je imati strpljenje i metodično brusiti vještine, pokrete i vještine.

Proizvodi za osobnu njegu za opasno brijanje

 1. Opasan brijač. Nemojte kupovati britanske marke britve, jer njihov rub nije neravnomjeran, pogrešna geometrija. Takva oprema jednostavno nije prikladna za brijanje, nemoguće je izoštriti kineski oštricu.
 2. Remen za izravnavanje noža. Najčešće se koristi ručna (suspenzija) protežu, ali će stati druge vrste pojaseva. Prilikom odabira modela pazite na prisutnost tkanine.
 3. Sljedeći alati za njegu brade pomoćni, ali vrlo korisni:
 • posebni sapun ili pjena za ravnu britvu;
 • kist za brijanje;
 • čaše za pripremu pjene.

Nekoliko riječi o odabiru britve

Ako želite kupiti istinski kvalitetan oštricu sječiva, odaberite sljedeće marke - Dovo, Thiers-Issard i Böker. Ako je proračun ograničen, možete kupiti marku Giesen GoldDollar. Forsthoff. Njihova kvaliteta je nešto lošija od kvalitete poznatih robnih marki, ali općenito možete brijati. Ne zaboravite da se nova britva treba izoštriti.

Ovo je važno! Vintage brijači ni na koji način nisu inferiorni prema novim, skupim modelima, au nekim su pitanjima čak i nadmašili ih. Potražite takvu rijetkost na posebnom mjestu - klubu opasnih britva. Većina britva već su prošli test vremena i, naravno, visoku kvalitetu. Ako ste početnik, nemojte kupiti staru oštricu oštrica na eBayu - prema fotografijama koje se prikazuju na web mjestu, nemoguće je procijeniti kakvoću.

Kako urediti britvu

Blade britva jednaka je oružju i kako se mora slijediti i paziti na bilo koje oružje. Njega je poliranje noža na pojasu, koja mora biti izrađena od prave kože.

Brusenje se provodi prema slijedećoj shemi:

 • okrenite pojas iznutra;
 • lagano se protežu;
 • Oštrica treba biti usmjerena strogo prema osobi, a stražnji dio malo podignut iznad pojasa.

Postupak se redovito izvodi, ali odmah nakon brijanja ne možete brusiti oštricu - ostaju na površini mikrotaminacije, što može prouzročiti oštećenje.

Osnovni principi savršenog brijanja

 1. Glavna je tajna u oštroj oštrici.

Što je bolje oštreno nož, to je jednostavnije slijediti tehniku ​​brijanja, rezultat će biti bolji. Loše oštren nož će izazvati iritaciju kože.

 1. Kako držati brijač.

Postoje tri načina za držanje oštrice.

 • Mali prst na usjek, palac na dnu vrata i leži na peti, drugi prsti na grobu.
 • Mali prst na usjek rep, palac na grobu, ostali prsti izvana. Ova je metoda u mnogočemu slična prvoj. Razlika leži u smjeru noža - usmjerena je prema gore.
 • Nož je usmjeren prema gore, srednji i indeksni prsti smješteni su na unutarnjoj strani groba, prstenasti prst drži rep, palac je odabran u dijelu spoja s oštricom. Držite držač na ručnom zglobu.

Ovo je važno! Bez obzira na odabranu metodu, kosu treba ukloniti bez napora, nemoguće je pritisnuti oštricu.

 1. Kako ispravno zategnuti kožu.

Osnovno pravilo - napetost kože u suprotnom smjeru britve. Shema djelovanja je sljedeća:

 • koža s jednim prstom, najprikladnija je upotreba indeksa ili sredine;
 • prst koji se nalazi nekoliko centimetara od oštrice;
 • kožu treba stegnuti prije svakog kretanja britve.

Ovo je važno! Obratite posebnu pozornost na područja gdje je prirodna napetost kože minimalna. Prije svega, to se odnosi na obraze - ako nije dovoljno zategnuti kožu, možete biti ozlijeđeni.

 1. Kut i smjer noža.

Alat se uvijek treba pomicati s nožnim prstom (glavom) prema naprijed, kut nagiba nije manji od 30 stupnjeva, ali ne više od 40 stupnjeva.

Pokret bi trebao biti jednostavan, opušten. Samo se četka mora kretati - ritmički i često. Ako brijete cijelu ruku, kosa neće biti odrezana, ali izvukla, i to je bolno i iritantno.

Kako brijati ravnim britvama - video lekcije i praktične preporuke

Potrebno je pripremiti lice za postupak - uzeti vrući tuš ili dvaput za 5 minuta nanesite parni ručnik na lice.

Nakon toga, trebali biste potopiti četkicu za brijanje u najtoplijoj mogućoj vodi. Zatim morate iscijediti višak vode i prevrnuti pjenu u posudu gdje je četka natopljena (izlivena voda) ili izravno na licu. Prije nanošenja pjene mora biti mokro.

Pjena se nanosi na dijelove lica na kojima raste kosa, treba biti debela i gusta. Vrući ručnik uklanja dodatnu kaznu - to će očistiti lice sebuma. Ponovno nanesite pjenu kratkim potezima i ostavite 5-10 minuta. Ako se za to vrijeme sapun osuši, pjena se ponovo nanosi. Sloj pjene treba maksimalizirati - to štiti kožu od oštrog noža.

Ovo je važno! Tri najatraktivnija traumatska mjesta su Adam, uši, usne.

Sada možete nastaviti izravno na brijanje. Pokreti se izvode iz hrama. Ako prvi put koristite oštricu, jednostavno ga postavite na lice i podignite nož pod kutom od najmanje 30 stupnjeva i ne više od 40 stupnjeva.

Postupak kvalitete uključuje nekoliko koraka:

 • rast kose;
 • protiv rasta kose.

Prije drugog stupnja, lice se oprani i ponovno opere. Sada ćemo detaljnije razmotriti svaki stupanj.

Liječenje desne strane lica za rast kose

Pokret počinje s vremenske linije, spuštajući se u obraz. Razor mora zadržati prvi put. Prvo, uklonite malu pjenu na liniji hrama - to je neophodno da se točno izloži oštrica. Koža je malo rastegnuta i kosa je odsječena laganim pokretom. Na ovaj način, nekoliko centimetara se obrađuje prema dolje, a zatim se prebacite na čeljust. Da biste to učinili, usred noža u obrazu lagano se okreće u smjeru režnjeva.

Ovo je važno! U kutu čeljusti, dlačice imaju tendenciju da rastu kaotično, važno je kretati se u smjeru rasta.

S posebnom pažnjom treba tretirati područje blizu uha. Da biste to učinili, lagano povucite uho od noža i zatim izrežite kosu.

Zatim se oštrica treba uzeti na treći način, postavljen usred obraz, rub bi trebao biti smješten ispod obrazovne okvire. U tom položaju obradite obraz u smjeru usana.

Nakon toga, oštrica se pomiče prema dlačicama koje rastu ispod donje usne.

Savjet! Koristite jezik da formira mali izbočina, tako da rad s nožem je mnogo lakše. Tijekom cijelog procesa važno je koristiti mišiće lica - štiti od ozljeda.

Rezanje dlake na bradi, morate pratiti položaj britve, budući da se ovdje često pojavljuju rezovi. Od brade do usta, vlasi su odsječeni nožem u položaju 2 ili 3. Glavni zadatak je zaustaviti oštricu na vrijeme kako ne bi oštetio donju usnicu.

Modeliranje brkova je složen proces. S obzirom da kosa ovdje raste od vrha do dna, oštrica bi se trebala kretati. Nož treba držati u položaju 1. Kretanje mora biti kratko i čisto. Strana brkova je obrijana u smjeru s desna na lijevo, koristeći samo glavu noža. Kosa su izrezana na sredinu, krećući se niže, možete rezati usnicu.

Brijač se drži na prvom mjestu i obrađuje se od brade do središta čeljusti. Koža treba biti rastegnuta u dva smjera - jedan prst na bradi, drugi - na čeljusti, i oštrica - između njih. Alat radi brzo, jednostavno, bez pritiska.

Posljednja faza - brijanje vrata. Kako bi se izbjeglo smanjenje Adamove jabuke, koža u ovom dijelu vrata se povlači na stranu, a nakon toga se kosa odsiječe. Nož se drži u položaju 2.

Liječenje lijeve strane lica za rast kose

Razbojnik uzet u prvu poziciju, dok glava noža ne bi trebala preklapati pogled. Pokret počinje ponovo iz linije hrama. Nož je spušten za nekoliko centimetara, trebate osigurati da je rez desno i lijevo na istoj razini. Značajka - uvjetna linija oka. Brijač se spušta prema dolje u obrazu.

Nakon toga, oštrica se pomiče iz središta obraza prema bradi. Razor je postavljen na uvjetnu liniju od očiju do režnja. Tijekom obrade površina podgrupa i donji dio šupljina je lijevo. Kako bi se olakšao rezanje brkova, dovoljno je podignuti vrh nosa. Nož se drži u načinu od 1.

Sljedeća faza je rezanje preostalog dijela kose u području brkova - mali pokret s lijeva na desno. Dlačice treba odrezati u stranu u smjeru njihovog rasta. Oštrica u položaju 2.

Nož je postavljen blizu ušnih rupica i kretao se u smjeru brade. Kožu treba povući dijagonalno - do uha.

Što se tiče površine iznad gornje usne, može se ukloniti tretiranjem desne strane lica. Ako postoje manji dlake, uklanjaju se u ovoj fazi. Oštrica se uzima na 2 ili 3 načina.

Nakon toga, vlasi su odsječeni od vrata - oštrica se nosi od brade do Adamove jabuke. Izravno Adam Brijanje nemoguće. Potrebno je odgoditi malo kože i tek nakon toga obraditi područje.

Zatim idite na ostatak vrata - oštricu na položaju 1, postavite ispod čeljusti i malo se kretanja provodi do kraja rast kose.

Ovo je važno! U donjem dijelu vrata, kosa često raste odozdo prema gore. Da ih se briše, oštrica se uzima na drugi način i izvodi kretnju odozdo prema gore.

Liječenje desne strane lica protiv rasta kose

Potrebno je ponoviti korak za uklanjanje preostalih dlačica i dovršavanje procesa brijanja. Prije toga morate nanijeti pjenu, ako su čekinje mekane, samo operite toplom vodom.

Odrežite dlake s dekoltea, oštrica se pomiče u smjeru hrama. Desna strana lica obrađuje se s brijačem u položaju 3. Koža se napinje u suprotnom smjeru noža.

Prije svega, desna strana vrata se obrađuje ispod uha, nož se nježno kreće prema obrazu. Ako je lice tanko, najsigurnije je promijeniti smjer brijača blizu uha - iza donje čeljusti.

Nakon obrade obraza oštrica se pomiče u hram, a zatim opet od obraza do brade, dok su dlake u donjem desnom dijelu brkova odrezane i blizu desnog kuta usta.

U posljednjoj fazi, dlake su uklonjene na vratu. Oštrica se nastavlja pomicati odozdo prema gore, u smjeru od Adamove jabuke do brade.

Liječenje lijeve strane lica na rast kose

Lijeva strana lica je oprana ili jednostavno oprala. Prilikom prerade lijeve strane, oštrica se mora držati na drugi način.

Slijed djelovanja je vrlo sličan brijanju desne strane. Brijač se kreće od vrata do vrha, u blizini režnjega noža nježno zaobilazi režanj i pomiče se u hram.

Nakon toga, od središta obraza, oštrica se usmjerava prema bradi, zatim se obrađuje lijeva strana brkova i lijevi kut usta. U posljednjoj fazi, dlake u donjem dijelu vrata su obrijane do čeljusti. Sada zadnji detalj ostaje - za tretiranje područja oko usta. Uzduž linije rasta brkova, oštrica se kreće duž rasta - odozgo prema dolje. Ispod donje usne - smjer se mijenja - odozdo prema gore. Razor mora zadržati drugi način.

U početku je vjerojatno da će čak i nakon ponovne obrade biti idealno za rezanje svih dlačica, u kojem slučaju ponovno trebate prati lice i odrezati preostale vlasi protiv rasta.

Na kraju, svakako gledajte videozapis - kako brijati ravnim britvom. Majstor će vam reći kako odabrati prave alate, pripremiti pjenu i brijati kosu što je moguće sigurnije.

upozorenja

 1. Ako biste trebali treći put brijati, idite oko područja iznad gornje usne.
 2. Nikada nemojte tresti brkove odozdo prema gore, možete ozlijediti nos.
 3. Nikad ne uhvatite britve tijekom jeseni.
 4. Nemojte ići s otvorenim britvom.
 5. Pokret ne bi trebao biti incising, samo glatka i jasna.
 6. Prije nego što počnete brijati, smirite se i usredotočite.

Dakle, sada znate pravilno brijati ravnu britvu, fotografije i videozapisi pomoći će da se jasnije prouči tehnologija, slijed akcija.

Ako još niste spremni za ovladavanje značajkama tehnologije, upoznajte se s materijalom - kako brijati električni britva.

Za one koji vole savršeno glatku kožu, ponovno se prisjetimo osnovnih principa upotrebe sigurnosnog britva:

 • pažljivo proučite sva tri načina da držite oštricu;
 • rezati dlake samo pod određenim kutom - od 30 do 40 stupnjeva;
 • brine o oštrici, trebao bi biti savršeno oštar;
 • u prvoj fazi, rezati vlasi u smjeru njihovog rasta, a zatim - protiv rasta.

Obavezno podijelite materijal na društvenim mrežama jer rad s britvom treba oprez. Možda će naš materijal spasiti od ozljeda.

Vlažna sredstva za intimnu higijenu tijekom menopauze

Značajke pčelinjeg voska i njegov sastav