Duljina kose za depilaciju voskom, šećerom i fitokemijom

Da bi proces depilacije bio najslabiji i brz, a rezultat vam dugo zadovoljava, potrebno je uzeti u obzir da je za svaku vrstu depilacije potrebna određena dužina kose.

Ako su dlake premale, ni vosak ni šećer neće moći nositi se s njima i ostat će čekinja koja će izaći za tjedan dana i postupak će se morati ponavljati. A ako se kosa ispostavi da je predugo, onda može postati zapetljano i bolni osjećaji se povećavaju.

 • Ako krenete na voštanje, optimalna duljina kose je po prvi put 7-10 mm, a zatim ne možete rasti više od 6 mm.
 • Kada duljina dlačica treba biti od 3 do 6 mm. Ako su dlake dugi, bol će se povećati. Naknadni postupci ne zahtijevaju snažnu obnovu dlačica, dovoljno je 3-4 mm.
 • Ako imate duljinu veću od 1 cm, poželjno je rezati višu dužinu škarama i češljem ili upotrijebiti poseban stroj.

Djevojke! Zapamtite da je duljina kose vrlo važan trenutak u procesu depilacije! Držite se gore navedenih preporuka i postupak depilacije će biti brz i gotovo bezbolan, a rezultat će trajati od 2 do 6 tjedana.

Ovo je važno!

 • Obavezno pročitajte kontraindikacije: Depilacija: kontraindikacije
 • Također preporučujemo čitanje važnog članka "Je li ozljeda depilacija"

Ovo je zanimljivo!

Fotografija - razlika između zone za brijanje i depilacije "Bikini".
Članak vizualno uspoređuje rezultate depilacije i brijanja u intimnom području.

Ovo je zanimljivo!

Fotografija - rezultat zona depilacije anusa.
U članku se opisuje postupak depilacije anus zone, predstavlja sliku rezultata.

Kako se izvodi depilacija voska? Walkthrough

O prednostima depilacije, sastava, djelotvornosti i načinima povećanja intervala između depilacija, pročitajte uvodni članak o waxingu. U nastavku ćemo raspravljati samo o metodologiji postupka.

Alati potrebni za depiliranje voska ovise o vrsti voska i formatu otpuštanja:

1. Prethodna priprema

Za postupak, kosa bi trebala biti dovoljno dugo. Najveća učinkovitost prikazana je za kosu oko 5 mm, ali je bolno ukloniti kosu od 8-10 mm, pa ih treba skratiti trimerom ili škarama.

Ako imate tendenciju da zatrudnite kosu - skinite kožu 2 dana prije postupka kako biste smanjili broj urušenih vlasi.

Dan prije postupka, ne možete se okupati, sunčati, pecati. Izvršite test alergije dan prije postupka.

2. Priprema kože i voska

Zagrijati vosak prema uputama proizvođača (ta temperatura ovisi o sastavu, stoga se razlikuje ovisno o različitim voscima). Obično se za to koriste posebni peći i voskovi, koji vam omogućuju određivanje temperature zagrijavanja, ali proizvođači "domaćih" toplih voskova također pišu upute za mikrovalnu / vodenu kupelj.

Koža mora biti suha, čista i ne masna. Ako ste anestezirali to područje (i ako ne znate kako, onda je instrukcija ovdje), onda je vrijeme za pranje anestetika (s vlažnom krpom). Zatim skinite kožu s salvete i dezinficirajte sa salicilnim alkoholom. (Postoje profesionalni proizvodi prije depilacije čiji je zadatak ukloniti višak masti i dezinficirati.)

Kada se depilira vrućim voskom ili šokira s klasičnim karamelom, kozmetički talk ponekad se primjenjuje na područje uz pomoć spužve, ručnika ili odjeće. To je učinjeno kako bi se smanjila adhezija voska i karamela na kožu i time zaštitila od oštećenja. Međutim, kada koristite talk u prahu, nećete moći ponovno koristiti vosak iz jedne trake.

Zatim provjerite temperaturu voska, uzrokujući malo na stražnjoj strani ruke. Ako je vosak previše vruć, pričekajte dok se malo ne ohladi.

3. Postupak postupka

Ako je vosak spreman, nastavite s postupkom:

 1. Nanesite vosak s uloškom ili spatulom u smjeru rasta dlake u tankom sloju (topli vosak: 1-2 mm, vrući vosak: 1 mm). Volumen premaza ovisi o širini i duljini trake, kao io smjeru i debljini rasta kose: ponekad je prikladnije raditi u malim obrocima.
 2. Nanesite posebnu traku preko vrha i ravnomjerno iznad rasta kose 3-4 puta. Ako koristite vrući film vosak ili slatkiš slatkiš, tada se depilatorske trake ne trebaju - možete raditi s rukama. Štoviše, depilacijski sastav se ne smanjuje odmah, ali se malo drži na koži (prema uputama, 10-60 sekundi).
 3. Nakon nekoliko sekundi (5-10 sekundi za topli vosak ili 10-60 sekundi za vrući vosak), s oštrim pokretom, razdvojite traku voska u smjeru rasta kose, držeći i povlačenjem kože na kraju trake koju izvlačite (inače je moguće modrica). Imajte na umu da morate skidati na najnižem kutu kože (manje od 20 ° C), to jest paralelno s površinom kože, kako ne biste odstranili kosu i ne biste ozlijedili kožu.


Kosa je uklonjena slabo ako:

 • Koža ostaje masna.
 • Slojevi voska su previše tanki.
 • Pogrešan smjer uklanjanja voska.
 • Uklanjanje usporenog voska.
 • Prekratke dlake (mogu se ukloniti pincetom).

Pogledajmo opet videozapis. Djevojka prikazuje postupak depilacije toplim voskom:

Tehnika self depilacije s toplim voskom (od 1:30):

U ovom isječku depilacija se provodi vrućim voskom na pazuhu:

Ovdje vruće vosak nanosi se preko usne (imajte na umu da je nakon stanke kozmetičar stavio ruku - to uklanja nelagodu):

4. Završetak postupka depilacije

Po završetku uklanjanja dlačica, možete izvesti enzimski postupak uklanjanja dlaka ili barem primijeniti retardant za rast kose (na primjer, prema ovom uputama). To će povećati vrijeme između depilacija, ali je izborni korak.

Odstranjivanje voska treba ukloniti bilo kojim uljem (ili s posebnim sredstvima poslije depilacije) - s učinkom inhibicije rasta dlačica (ovaj efekt ima ulje za paprene metvice, ulje koroma komorače - to će biti zaseban materijal).

5. Njega nakon postupka

Nakon postupka, crvenilo se pojavljuje u obliku crvenih točkica. To je osobito istinito pri korištenju vrućeg voska. Obično crvene točkice nestanu nakon 3 do 24 sata.

Tijekom prva dva dana nakon postupka voska / šilinga treba izbjegavati sljedeće:

 • Sunčeve zrake;
 • Vrlo vruće kupke;
 • Uska odjeća koja može utrljati područje utjecaja;
 • Kozmetika za tijelo i lice, antiperspirante i dezodorante.

Za 3-4 dana preporuča se korištenje posebnih umirujućih losiona. U pravilu, nije nužno na nogama, ali u pazuha iu području bikini postoji visok rizik od razvoja infekcije, tako da se ova područja mogu liječiti klorheksidinom 2 puta dnevno sve dok crvenilo ne potisne.

Nekoliko dana nakon postupka, možete napraviti prvi piling protiv rastuće kose. U budućnosti, to bi trebalo biti učinjeno 2 puta tjedno, sve dok se vlasi ne vrate unatrag.

Povezani materijali

Selektivno citirajući materijale s web stranice, ne zaboravite označiti izvor: primjećuje se da ljudi koji to ne rade ne počinju prerastati životinjskom krznom. Puno kopiranje članaka zabranjeno je.

"Dlakavo pitanje" neće zamijeniti vašeg liječnika, pa se moje savjete i moje iskustvo uz poštenu količinu skepticizma: vaše tijelo je vaše genetsko obilježje i kombinacija stečenih bolesti.

Što je depilacija?

Waxing je vrsta kozmetičkog postupka, u kojem se uklanja neželjena dlačica tijela uz pomoć rastopljenog voska. Također u modernom svijetu - to je najlakši način da se žena pridržava kanona ljepote, koja pretpostavlja da žena ima glatku, svilenkastu kožu bez viška vegetacije.

prednosti

 • dostupnost i jednostavnost korištenja voska, uključujući i kod kuće;
 • kosa se brzo uklanja;
 • dugotrajan učinak;
 • tijekom vremena, trajna ozljeda žarulja dovodi do slabijeg rastu kose, kosa postaje tanja, lakša i mekša.

mane

 • s pogrešnim uklanjanjem voska u smjeru rasta kose, može se opaziti povećanje kose, kosa se ne može izbaciti, ali prekinuti na granici s kožom, a zatim dati brz novi rast;
 • raskrivanje voska postupno bez oštre trzajem uklanjanje dlačica vrlo je bolno;
 • iritacija kože nakon epilacije može trajati i do tri dana;
 • mogu biti alergični na vosak kod osoba koje su alergične na proizvode pčela i pelud, alergične na bilo koje komponente dodane vosku radi poboljšanja njegovih svojstava;
 • nemoguće se trajno riješiti kose, ukloniti ih voskom;
 • ako se postupak ne provede bezbrižno, na koži može ostati komadići voska koji se teško uklanjaju;
 • postoji opasnost od oštećenja kože, posebno nježne tanke kože u području prepona i na licu s formiranjem modrica, ako nije dovoljno fiksiranje kože;
 • Vosak uklanja pahuljastu kosu koja se s vremenom može pretvoriti u tamno i teško; Ovaj problem je osobito relevantan pri obavljanju depilacije na licu.

Video: Waxing

Vosak, ovisno o načinu primjene, može biti toplo i vruće.

 • Toplo (meko)

Obično se nalazi u posebnoj kaseti, zahtijeva malo grijanje i nanosi se na kožu valjkom.

Koristi se za uklanjanje neželjenih dlačica iz kože ruku, nogu, trbuha i leđa.

Postupak se može obaviti u salonu i to možete učiniti kod kuće, ako imate posebnu vosak-taljev za kasete voska.

Topli vosak je slabo uklonjen sa površine kože i namještaja, jer treba koristiti posebna otapala ili posebne losione za kožu kako bi uklonili ostatke voska nakon postupka.

 • Vruće (tvrdo)

Najčešće se prodaje u pakiranim komadima i zahtijeva topljenje prije upotrebe u posebnom voskom koji se topi za kruti vosak.

Obično se zagrijava na temperaturu od 55-60 ° C, a zatim nanese na kožu drvenom lopaticom. Koristi se za uklanjanje neželjenih dlaka u pazuha, bikini, lica.

Ne zahtijeva zagrijavanje prije upotrebe, ali njegova upotreba, u pravilu, zahtijeva više vremena za postupak i čini ga bolnijom, jer hladno ne utječe na parenje na koži.

Područja tijela za uklanjanje

 • vruća područja voska: lice, pazuha, prepone;
 • područja na kojima je koža manje osjetljiva i gdje možete nanositi toplog voska za depilaciju: kožu na rukama, nogama, abdomenu, prsima i leđima.

Oslobađanje boli

Da biste smanjili bol, morate slijediti nekoliko jednostavnih pravila:

 • Potrebno je pratiti vaše senzacije tijekom epilacije u različitim danima menstrualnog ciklusa i odabrati najprikladniji period: najčešće najteži postupak prije i za vrijeme menstruacije, najlakša epilacija prenosi se u prvi tjedan nakon menstruacije;
 • uvečer, postupak je manje bolan nego ujutro;
 • treba proučiti učinak kave i alkohola na osjetljivost na bol: ako je postupak teže nakon šalice kože ili konzumiranja alkohola, bolje je odbiti piće prije epilacije;
 • toplina oslobađa senzacije tijekom postupka, pa će vam biti korisno pariti kožu u vrućoj kupki ili koristiti kompresije iz ručnika vlažne toplom vodom; iz istog razloga, nije potrebno anestezirati područje gdje se kosa mora ukloniti ledom;
 • izbor majstora, koji već ima iskustva u provođenju takvih postupaka, također će značajno utjecati na intenzitet boli: oštriji i jasniji pokreti tijekom uklanjanja dlaka, to će manje bolno biti;
 • ako je bol previše intenzivan, izvadite uklanjanje dlaka samo na početku dubokog daha, to će olakšati prijenos postupka;
 • 20-30 minuta prije postupka, možete uzeti lijekove protiv bolova, kao što su tempalgin, indometacin, ketoprofen, što će smanjiti osjetljivost na bol;
 • ako imate nisku granicu boli, a nijedna od gore navedenih metoda ne pomaže vam, na vašoj koži možete primijeniti sprej za lidokain ili Emla krema, nepropusnu za vlagu i zrak, najmanje 1 sat prije početka postupka.

Poznato je da depilacija voska, u usporedbi s drugim metodama, garantira najdulji učinak. Ovdje možete saznati na kojim područjima je bolje nanositi film vosak za depilaciju.

Anestezija krema za uklanjanje dlaka, jedan je od načina lokalne anestezije. Saznajte sve o metodama ublažavanja boli, što će vam pomoći da lako prenesete postupak po referenci.

kontraindikacije

 • varikozne vene na području gdje se planira depilacija;
 • oštećenje kože na mjestu namjeravanog korištenja voska;
 • trudnoća;
 • dekompenzirani dijabetes;
 • na benigne neoplazme kože, na primjer, molovi iz kojih raste kosa nisu poželjni za dodir;
 • papilomi, kondilomi, koji, kada se ozlijedi, mogu širiti virusnu infekciju koja ih je uzrokovala;
 • herpes osip;
 • bilo koji učinak na kožu u dva do tri tjedna prije postupka, što može smanjiti sposobnost kože da se oporavi, na primjer, intenzivno sunčanje, korištenje peels i broj hardverskih postupaka;
 • bilo koja bolest popraćena zimicama i groznicom;
 • nestabilno raspoloženje, u stanju stresa, jer prekomjerna stimulacija živčanog sustava može učiniti postupak previše bolnom.

Kako raditi kod kuće

Ako odlučite sami izvesti depilaciju voska kod kuće, preporučujemo da ne koristite parnu kupelj za grijanje voska, već posebnog mlina za vosak.

Budući da je on taj koji može vrući vrući na unaprijed određenu temperaturu i zadržati vosak toplo dugo vremena. To će vas spasiti od opasnosti od opekotina ili pate od napetosti vaše kose kada pokušate nanijeti nedovoljno vrući vosak na kožu.

Video: Kako ukloniti dlačice kod kuće

Uklanjanje dlačica s kože ruku, nogu, trbuha, leđa

 1. Za depilaciju trebat će vam topli vosak u kaseti, voskom vosku ili parnoj kupelji, posebnim trakama za depilaciju, sprejem za kožu prije depilacije, sprej za hlađenje nakon depilacije.
 2. Kaseta voska zagrijava se do željene temperature (vosak mora biti tekući, ali se mora osjetiti toplim na dodir).
 3. Sprej za pripremu se nanosi na kožu, distribuira se u pokretima masaže i ostavi da se osuši.
 4. Prvo, valjak se provodi jednom ili dvaput na ručnik tako da ostatci hladnog voska na valjku ne povuku kožu. Zatim se vosak valjak nanosi na kožu u smjeru rast kose.
 5. Vosak na koži nanosi se ubrusom ili trakom za depilaciju i nekoliko puta intenzivno zaglađuje kako bi se vosak bolje približio traci.
 6. Uklonite traku voska oštrim pokretom protiv rasta dlačica. Pokret koji uklanja salvete morat će biti razrađen, budući da svatko to ne može učiniti od po prvi put jasno i oštro kao što to zahtijevaju pravila postupka.
 7. Nakon uklanjanja dlačica ostaci voska se uklanjaju ubrusom i posebnim sprejem ili losionom nakon depilacije.

Uklanjanje dlaka na licu, u pazuhu, u bikinijskom području

Koristi vrući vosak koji se nanosi na kožu drvenom špatulom. Voskom se daje vrijeme za otvrdnjavanje, a zatim se vosak "palačinka" uklanja uz kosu s jednim oštrim pokretom. Opet, vosak se primjenjuje u smjeru rast kose, uklonjen protiv rasta kose. Prije nanošenja voska na kožu, može se primijeniti prašak talka koji sprječava vosak da se lijepi na kožu i štiti kožu od mogućih opeklina. Nakon uklanjanja kose, kožu se nanosi na losion za hlađenje.

Tijekom trudnoće

Trudnoća nije 100% kontraindikacija za depiliranje. Ovdje se morate usredotočiti na individualnu reakciju na postupak same žene. Ako se depilacija nije izazvala posebnu nelagodu prije trudnoće, trudnoća se dobro odvija, tada se depilacija može provesti.

efekti

 • Prilikom primjene vrućeg voska može doći do opeklina kože, koja se zagrijava više nego što je potrebno za postupak.
 • Ingrirana kosa nakon epilacije je prilično česta komplikacija, koja se može liječiti čestim korištenjem pilinga i krema.
 • Alergiju voska
 • Akne nakon depilacije često se pojavljuju tijekom depilacije gornje usne, jer se žlijezde lojnice obično otvaraju na ušću folikula dlake, a kad se ukloni kosa, može se poremetiti slobodni protok lojnih sekreta. Stoga je za prvih nekoliko dana važno da nećete prisustvovati postupcima kao što su saune ili kupke i odgoditi vježbu, kako ne biste izazvali prekomjerno znojenje i sebaceousne izlučevine.
 • Nažalost, iritacija na koži je stalni pratilac postupka uklanjanja dlaka. Prolazi samostalno u roku od nekoliko sati ili dana. Možete smanjiti jačinu iritacije kože, koristeći posebne kreme ili masti, na primjer, maziva od kalendula.

Waxing bikini područje također se zove bio-epilacija, jer koristi prirodne lijekove, to jest, vosak. Pročitajte članak za depiliranje bikinija.

Ne znate kako ukloniti neželjenu kosu voskom? Upute za depilaciju s vrućim voskom, možete pogledati video na ovoj vezi.

Pitam se kakvu vrstu voska trake za depilaciju lica nude nam kozmetičke tvrtke? Pročitajte ovdje.

Što bi trebalo biti duljina kose za različite tipove uklanjanja dlačica?

Ako posjetite kozmetički salon u svrhu uklanjanja dlaka, svaka žena očekuje da će postupak biti učinkovit i ima dugoročni rezultat: glatka koža i nedostatak potrebe da ga dnevno brišu svakako cijenimo moderna žena.

Jedan od važnih čimbenika za učinkovitost bilo koje vrste uklanjanja dlaka je postizanje određene duljine kose na epiliranom području. Često žena nije previše udobna čekajući da dlake rastu do potrebne duljine i žele znati što je minimalna duljina kose bi trebao biti kako bi ih učinkovito ukloniti.

Različite vrste uklanjanja dlaka razlikuju se jedna od druge tehnologije, stoga je minimalna dužina uklonjena kosa nešto drugačija.

Razmotrite što bi trebalo biti duljina kose za uklanjanje dlaka različitih vrsta:

 • Waxing uključuje uklanjanje neželjenih dlačica toplim voskom koji, kada smrznu, zabilježi dlake i uklanja ih kada majstor skine vosak iz tijela ili lica. Za visokokvalitetnu kosu za vosak potrebno je duljina 5 mm.
 • Na princip djelovanja je sličan waxing, samo uklonjena kosa s grijanom paste šećera, koja ukrućuje i uzbudljivu glavu. Ova vrsta uklanjanja dlačica je nježnija i učinkovitija, a za davanje minimalne dužine dlake od 4 mm dovoljna je.
 • Elektroliza uključuje točkasti učinak na kosu i njegovu žarulju slab električni iscjedak, koji emitira posebnu iglu kada uranja u kožu. Za učinkovito uklanjanje dlačice po struji potrebno je da njihova duljina dosegne najmanje 4-6 mm. Također smanjuje nelagodu tijekom postupka, pražnjenje struje je pravilno raspoređeno kroz kosu i njegov folikul.
 • Lasersko uklanjanje dlačica - jedna od najučinkovitijih i nježnijih modernih tehnika uklanjanja dlaka, zahtijeva minimalnu duljinu kose od 3-5 mm. To je neophodno, jer laserska zraka mora doći do žarulje kose i uništiti je.

Nazvali smo približnu duljinu kose, dovoljnu za učinkovito uklanjanje dlaka različitih tipova, ali posebnu preporuku koju možete dati samo majstoru, koji će vam učiniti postupak za vas.

To je zbog činjenice da mnogo ovisi o individualnim karakteristikama vašeg tijela: vrsti i stanju kože, strukturi i debljini te boju kose. Profesionalac će lako odrediti koliko dugo će kosa biti dovoljna za uklanjanje dlaka za vas.

Također, majstor će definitivno preporučiti koja će vam se određena metoda uklanjanja dlaka ukloniti, kako se pripremiti za određenu vrstu uklanjanja dlaka i koja pravila treba slijediti nakon postupaka, tako da koža nije nadražena i rezultat je što učinkovitiji.

Waxing duboko bikini području

Dugi niz godina, brazilski depilacija je uobičajena procedura za žene. Ostali su oprezni i ne odlučuju o postupku zbog svoje boli. Postoji nekoliko metoda koje smanjuju svu nelagodu na ništa.

 • 1. Značajke dubokog bikini depilacije
 • 2. Priprema za waxing dubok bikini
 • 3. Postupak za duboko uklanjanje bikinija u salonu
 • 4. Koji je najbolji način vožnje dubokim bikini kod kuće?
 • 5. Početna epilacija
 • 6. Njega kože nakon epilacije
 • 7. Contraindications za duboku bikini epilaciju
 • 8. Moguće negativne posljedice
 • 9. Često postavljana pitanja i odgovori na njih.
 • 9.1. Je li povrijeđena duboka bikinija depilacija?
 • 9.2. Trebam li anesteziju za depiliranje dubokog bikinija voskom?
 • 9.3. Koliko se dlaka pojavljuje nakon što se nanese duboki bikini?
 • 9.4. Je li koža u bikinijskom području pogoršana iz ovog postupka?

Depilacija ima duboke bikinije

Waxing - popularna i učinkovita metoda za suzbijanje neželjenih dlačica. Glavne prednosti:

 • niske cijene postupka;
 • brzina;
 • učinkovitost.

Posjetitelj majstor ne mora često, jer učinak traje do 3 tjedna. S nekim iskustvom u ovom području, možete i dalje raditi uklanjanje dlaka kod kuće.

Prvi put se ne preporučuje izvršiti postupak samostalno, možete dobiti opekline od voska, iritacije, pa čak i modrica.

Pravila dubokog bikinskog voštanja reći će kozmetičaru u salonu ili videozapisima s interneta.

Bioepilation with wax se provodi s duljinom kose od 5 mm gotovo odmah nakon njihovog pojavljivanja. Svaki put kada kosa postane manje tvrda i debela, žarulje su slabije, pa se osjećaji boli također smanjuju.

Jedini negativan je problem zanosa kose. Možete se riješiti samo promatrajući pravila njege kože nakon epilacije i uporabe posebne kozmetike.

Ovisno o osobnim preferencijama, kosa se ne može potpuno ukloniti. Deep bikini uključuje potpuno uklanjanje dlaka (na usnama, u interglacijalnom području).

Priprema za voštanje dubokih bikinija

Prije nego što počnete navijati, morate osigurati da nema kontraindikacija, uključujući bolesti kose i kože. Ako imate bilo kakvih sumnji, možete pregledati trichologist ili dermatologist

Specijalističko-kozmetičar će pojedinačno odabrati vrijeme epilacije i optimalnu metodu, pogodnu za vrstu kožne paste. Prvo morate rastu kosu na duljinu od 5 mm. Ako je kosa kraća, epilacija će biti bolna, a neke od njih mogu ostati. Prekratka kosa je izrezana na željenu dužinu.

Hot waxing se provodi nakon kritičnih dana, kao i osjetljivost povećava prije menstruacije. Ne morate očistiti kožu s pilingom ili pilingom prije postupka, ispariti kožu, prijeći u solarij.

Koža se tretira antibakterijskim raspršivanjem ili gelom, po potrebi, anestezira.

Postupak za duboko uklanjanje bikinija u salonu

Morate odabrati salon s pozitivnim ugledom, gdje se koriste kvalitetni materijali i obrtnici s iskustvom rada. Glavna prepreka u kampanji za depilaciju zone bikini je ograničenje klijenta. Takav posjet može se sigurno izjednačiti s liječničkim izletom i ne zaboravite da je kozmetičar samo radi svoj posao i svakodnevno se suočava sa desetak pacijenata.

Bolje je napraviti sastanak ujutro, u ovom trenutku koža nije tako osjetljiva. Nekoliko sati za sigurnost mogu uzeti anestetičke pilule. Ako se krema ili losion nanosi na intimno područje, moraju se izbrisati radi bolje prianjanja materijala s vlasi.

Koristi se vrući vosak. Materijal se zagrijava u waxing i primjenjuje na tijelo s lopaticom, lijevo sve do očvrsnute. Nanesite tijesto na rast kose, dolazi protiv rasta. Ako se čini da je vosak vruć, to je potrebno reći gospodaru, smanjit će temperaturu voska.

Na vosak se nanosi traka za crtanje ili se ručno izderu. Majstor mora biti u rukavicama, svi su alati slobodni. Preostale pojedinačne vlasi uklanjaju se pincetom.

Ovisno o debljini kose i senzacija klijenta, postupak traje od 20 do 40 minuta. Na kraju se nanosi umirujući gel. Trošak ovisi o razini vještine majstora i politici cijena salona, ​​u rasponu od $ 6-10.

Kako najbolje podmazati duboki bikini kod kuće?

Duboka epilacija bikiničkog područja obavlja se toplim voskom. Hladna metoda neće biti učinkovita za gustu debelu kosu. Nakon nekoliko sesija, kada će kosa promijeniti strukturu, možete pokušati i voskom trake.

Vrući vosak zahtijeva poseban uređaj za grijanje - vosak. Možete ga zamijeniti mikrovalnom ili vodenom kupelji. Smjesa se nanosi sa špatulom, nakon što se stvrdne, naglo se ugasi. Trake voska se zagrijavaju u rukama, a nakon nanošenja izbacuju se i na rast kose.

Dostava voska dovoljna je dugo, tako da nema šanse za uštedu. Loši pripravci mogu dovesti do alergijskih reakcija, iritacije.

Početna epilacija

Duboka epilacija bikini kod kuće je manje udobna zbog teško dostupnog područja. S iskustvom nemir će biti manje. Za početnu sesiju trebate samo veliko ogledalo, a ostatak postupka ne razlikuje se od salona.

Faze polaganja kuće:

 1. Grijani vosak.
 2. Antiseptik se primjenjuje na tretiranom području.
 3. Nakon talka.
 4. Onda vosak.
 5. Te stvari oštro ispadaju.
 6. Koža se obrađuje.

Svaki tjedan koristite sredstvo za čišćenje kako bi kosa neprestano raste. Ako su još uvijek urasta i uzrokuju upalu, samo ih kozmetičar može ukloniti iglom.

Dan prije postupka je napustiti vruću kadu, kadu, saunu. Nemojte posjetiti ova mjesta nakon postupka tijekom dana.

Depilacija bikinija kod kuće obavlja se u dijelovima. Pretjerano debela traka može uzrokovati jaku bol i traumu na koži.

Njegu kože nakon epilacije

Nakon postupka, na kožu se nanosi gel ili sprej, koji smiruje kožu i sprječava rast kose. Ovaj alat treba držati kod kuće i primjenjivati ​​se svakodnevno nakon tuširanja. Nakon 3-5 dana koristite tvrdu spužvu, piling ili uklizu.

Sintetička donje rublje treba zamijeniti pamukom. Ako crvene mrlje dana nisu prošle, kožu se može liječiti vrhom apoteke Boro Plus ili Lifeguard. Sredstva imaju healing i regenerating svojstva.

Kontraindikacije za duboku bikini epilaciju

Brazilski bikini ne rade ako postoje sljedeći problemi:

 • dijabetes melitus;
 • bolesti kože;
 • oblici kože;
 • ozlijeđena koža;
 • upala, gljivice, čirevi;
 • trudnoća;
 • alergijski na vosak, katran.

Moguće negativne posljedice

Obično se postupak lako prenosi. Komplikacije se mogu pojaviti pri odabiru voska slabog vlakna, nepravilnih tehnika uklanjanja dlaka, kao i nedovoljnog ponovnog rastanja kose.

Ako je materijal pregrijan, može doći do opeklina, iritacije ili crvenila. S pogrešnim odvajanjem i nepoštivanjem pravila njege kože, folikuli mogu promijeniti položaj, a kosa će rasti.

Često postavljana pitanja i odgovori

Je li povrijeđena duboka bikinija depilacija?

Osjećaji ovise o individualnom pragu boli i menstrualnom ciklusu. Svaki put će postupak biti tolerantniji.

Trebam li anesteziju za depiliranje dubokog bikinija voskom?

Prvi put je bolje uzeti anestetički lijek unutra. Bol može biti pogoršana unutarnjim strahom i emocionalnom nelagodom.

Koliko se dlaka pojavljuje nakon što se nanese duboki bikini?

Učinak traje najmanje 3 tjedna u nekim slučajevima i do 5 tjedana.

Je li koža u bikinijskom području pogoršana iz ovog postupka?

Ako zanemarimo postupke skrbi, koža može postati grublja, odstraniti. Redovita scrabing neće dopustiti da epiderme akumuliraju, učinit će kožu mekom i podatnom.

Zbog toga je prednost šilinga zbog depilacije voska zbog bolnih osjeta nije tako očigledna, jer shugiranje traje više vremena, što znači da je bol, iako ne tako jak, produljeniji., 35 dolara. Bikini duboko.

Što čini bikini koji se razlikuju od dubokih bikinija. Epilacija klasičnog bikini podrazumijeva otklanjanje. Trenutno, vosak za depilaciju zagrijava voskove. Ovisno o karakteristikama i vanjskim.

Glatka koža je ono što svaka žena želi. Popularni način uklanjanja dlaka je vosak za intimnu depilaciju. Ovo je tanak specijalni papir, s jedne strane je nanesen vosak.

Lasersko uklanjanje dlaka dubokim bikini - učinkovit način za uklanjanje dlaka u intimnom području., Voskovi za depilaciju lica nježno uklanjaju višak kose zbog svojih sastojaka.

Vrste epilacije i bikinije depilacije u salonu. Cijene epilacije intimne zone., Uključuje upotrebu granula ili patrona s čokoladnim voskom, što je korisno. Slobodno idite s dubokim bikini, što ćete učiniti s njom?

Često postavljana pitanja o depiliranju i šilingu

Hoće li koža odmah biti savršeno glatka nakon prvog postupka voska i šilinga?

Tijekom prvog postupka vaganja ili šugiranja, vlasi se ne mogu potpuno ukloniti ako ste prije brijanja koristili britve. Budući da je kosa izrezana za vrijeme brijanja i često nekoliko vlasi rastu iz jednog folikula dlake, najkraća kosa obično nije vidljiva, jer je duljina manja od 1 mm. U ovom slučaju, vrlo je teško uhvatiti ovu kosu voskom ili šećerom.

Koja je najoptimalnija duljina kose za postupak depilacije?

Učinak depilacije zadovoljan za 3 tjedna ili više, poželjno je da duljina kose bude 5 milimetara. Duljina se postiže 2-3 tjedna nakon posljednje depilacije ili 1,5-2 tjedana nakon posljednje uporabe britve. Ako je potrebno, naš gospodar će ispraviti duljinu kose s trimer prije postupka shugare ili waxing.

Koliko često moram obaviti postupak vožnje i šilinga?

Za konstantnu glatkoću kože, dovoljno je napraviti depiliranje jednom svaka 3-4 tjedna.

Koliko dugo traje epilacija?

Depilacija u pazuhu obično traje 10-15 minuta. Oko 30 minuta je potrebno za uklanjanje dlaka u bikinijskom području. Po prvi put, depilacija traje malo duže. Svakim kasnijim vremenom postupak traje manje vremena.

Koliko dugo traje efekt depilacije?

Nakon depilacije sa šećerom i voskom kosa nestaje tijekom razdoblja od 3 do 6 tjedana. Uz redovitu depilaciju, kosa će biti razrjeđivaća i rasti sporije.

Je li depilacija opasna tijekom trudnoće?

Da, ako djevojka prije trudnoće nikada nije učinila depilaciju, ili je prošlo više od dva mjeseca nakon posljednje depilacije. Prijetnja pobačaja izravna je kontraindikacija za epilaciju.

Kako provesti postupak depilacije?

Uklanjanje dlačica iz nogu i ruku, majstor koristi topli vosak. Vosak se nanosi u tankom sloju i pažljivo uklanja specijalnim papirom. Za depiliranje kose u bikinijskom području, pazuha i površine lica, čarobnjak koristi vrući vosak, primjenjuje ga na koži u malim trakama, a zatim ga uklanja rukama (radeći u rukavicama). Kosa raste mnogo sporije, i lakše i tanjije.

Kako provesti postupak depilacije šećerom (shugging)?

Šećer se primjenjuje na sve dijelove kože rukama (kozmetičar radi u rukavicama) protiv rasta kose, uklanja se rastom kose laganim i oštrim pokretom ruke. Nakon postupka, praktički nema crvenila i iritacije na koži.

Hoću li osjetiti bol?

100% riješiti boli neće raditi, ali ih možete smanjiti na minimum!

Čimbenici koji utječu na bol:

1. Psihološki stav.

2. Faza menstruacijskog ciklusa.

3. Vaš prag osjetljivosti

4. Nesanica, umor, depresija, glad može utjecati na prag boli.

5. Ako prvi put nanosite depilaciju, a prije toga obrijane, nemir će biti jači.

Kako smanjiti bol:

1. Samo pozitivan stav prije postupka!

2. Idealno vrijeme depilacije je 1. faza menstrualnog ciklusa.

3. Koristite usluge stručnjaka. Samo pravi majstor zna koja je metoda za odabir i kako postupiti ispravno. I, naravno, da bol tijekom depilacije izravno ovisi o rukama i iskustvu majstora.

4. Za 1 dan prije depilacije, koristite pročišćavanje. Piling od mrtvih čestica kože doprinosi manje bolnom i lakšem uklanjanju dlačica. Ali nikada ne koristite piling na dan samog postupka!

5. Postupak depilacije će biti lagan ako duboko dišete i opustite se. Uklanjanje dlačica na osjetljivim područjima je gotovo bezbolno ako se trzanje izvodi na duboko istjecanje.

6. Pokušajte koristiti lokalnu anestetiku: krema Astra Emla, krema Light Dep, sprejevi na lidokainu. Takve alate možete kupiti u lancima ljekarne. Jedan sat prije depilacije nanesite obilno anestetika na područje depilacije, omotajte filmom i ne uklonite prije početka postupka. Film je potreban za očuvanje učinka anestezije, bez alata koji nestaje.

7. Uzmite jedan sat prije tableta protiv depilacije koji vam pomažu. Na primjer: Pentalgin, ketanov, Nurofen i drugi.

8. Nemojte se usredotočiti na bol, promijenite pozornost, na primjer, razgovarajte s majstorom. Uostalom, metoda depilacije koriste milijuni žena, i, naravno, i vi možete! Koža će biti lijepa i glatka za dugo razdoblje!

Kako mogu pripremiti kožu za depiliranje i šećer?

Preporučujemo upotrebu pilinga 24 sata prije depilacije. Također pokušajte ukloniti proizvode za njegu tijela i posjetiti salon za sunčanje za taj dan. Što više kose raste, to bolje: ako je potrebno prije postupka, gospodar će smanjiti njihovu dužinu.

Zašto se formiraju urastao vlasi nakon depilacije i epilacije šećera?

Izgled urastah kose ovisi o vrsti kože, a ne načinu depilacije. Preporuča se ukloniti uklanjanje mrtvih stanica kože kako bi se vlasi prodrla na površinu kože. Preporučujemo upotrebu posebnih proizvoda protiv zanosa kose.

Je li zaraza moguće pomoću alata?

Apsolutno isključeni. Naši stručnjaci tijekom postupka koriste samo materijal za jednokratnu upotrebu.

Je li depilacija moguće tijekom kritičnih dana?

Je li moguće. Samo koristite tampon i prilagodite se činjenici da će vam koža biti osjetljivija nego obično.

Kako se brinuti za kožu nakon postupka depilacije i šilinga?

Ne možete koristiti piling za 24 sata nakon depilacije, nije preporučljivo posjetiti solarij, ne igrati se sportom i odbijati koristiti tamnjenje. Nakon 24 sata koža se moţe navlažiti i oguliti tako da se urastajuće vlasi ne pojavljuju i ostaje čist od grubih stanica.

Koristite li lijekove protiv bolova tijekom postupka epilacije?

Naši stručnjaci salona koriste Lidocaine Spray.

Također vas pozivamo da posjetite blog našeg autora, u kojem pokušavamo pokriti glavna pitanja koja se tiču ​​voštanja i šilinga koja uzbuđuje naše klijente.

Naše usluge

Povratne informacije o nama

Dobar dan! Bio sam sretan što sam bio u nježnim rukama Catherine. Nikada nisam upoznao takve gospodare: sve je brz, uredan. Hvala vam toliko, stvarno veselimo se sljedećem posjetu!

Puno vam hvala gospodaru Yani. Lijepa djevojka i veliki majstor. Brzo, gotovo bezbolno, slučaj majstora. :)) Nadam se da će biti još jedna akcija!

Svidjela mi se svega što sam htio, zahvaljujući gospodaru Ekaterini. Pokušajte ponovo. Hvala vam toliko! ))

depilacija

Da biste brzo uklonili neželjenu kosu i ne brinite o njihovom izgledu najmanje 3 tjedna, pomoći će se epilaciji voska, koju najbolje obavlja profesionalni kozmetičar. Prije nego što odete u salon, trebate dobiti sve potrebne informacije o postupku i saznati koliko je učinkovit i siguran.

Waxing - suština metode i kontraindikacije

Tehnika postupka sastoji se u preliminarnoj primjeni na područjima s kosom toplog ili vrućeg voska. Nakon kratkog razdoblja hlađenja, materijal je prekriven trakom posebnog papira i izlazi u jednom brzom oštrim pokretima. Uz vosak uklanjaju se neželjene dlake.

Prednost ove metode je trajan rezultat - koža ostaje savršeno glatka najmanje 2 tjedna.

Postoji mnogo nedostataka:

 • zamagljene dlake se stimuliraju i postaju teže i tamnije;
 • iritacija kože;
 • osjećaji boli;
 • nakupljanje kose u koži;
 • pojava hematoma.

Osim toga, u tim slučajevima je zabranjeno:

 • varikozne vene s teškim simptomima;
 • paukove vene;
 • mnoštvo molova i drugih oblika kože (papilomi, bradavice);
 • dijabetes melitus;
 • sklonost alergijskim reakcijama;
 • individualna netolerancija na komponente.

Waxing tijekom trudnoće smatra se relativno kontraindiciranim, budući da se mogućnost njezine primjene mora raspravljati sa svojim liječnikom na individualnoj osnovi.

Stroj za čišćenje

Ako se koristi tvrdi vosak, najprije se mora otopiti i zagrijavati. U tu svrhu oblikovani su specijalni uređaji, nalik loncu na postolju. Spremnik se ravnomjerno zagrijava električnom energijom i podiže temperaturu voska do traženih vrijednosti za 20-45 minuta (ovisno o sastavu kozmetičkog proizvoda) i održava ga na odgovarajućoj razini oko pola sata.

Meke i vodotopive vrste voska (u ulošcima, medu, šećeru) ne zahtijevaju specijalizirane uređaje, imaju dovoljno ruku da se rastopiti.

U pravilu, profesionalni kozmetičari preferiraju čvrstu vrstu proizvoda jer primjenom vruće tvari na kožu omogućava vam bolji otvaranje pore i bolje uklanjanje dlaka.

Vosak trake za uklanjanje dlaka

Nakon što se vosak malo ohladi, trebao bi biti pokriven komadom papira. Traka bi trebala biti izrađena od guste pulpe kako bi se izbjeglo suzenje tijekom kopiranja. Također su poželjni netkani papiri bez vlakana, jer njihova prisutnost može uzrokovati oštećenje kože.

Duljina kose za waxing

Važno je napomenuti da vrlo kratke dlake nisu prikladne za uklanjanje, jer nisu dobro uhvaćene voskom. Ali previše duljine nije preporučljivo - bol postupka će se povećati za 2 puta. Potrebno je rasti kosu do 4-5 mm, to je optimalna vrijednost.

Waxing - duboki bikini

Osjetljive zone, kao što su pazuha i bikiniji, zahtijevaju upotrebu posebno razvijenih mješavina voska s velikim brojem emolzija, eteričnih ulja i biljnih masti. Najpopularniji među modernim kozmetičarima smatra se proizvodom vruće čokolade, koji omogućuje brzo uklanjanje dlaka bez potrebe za ponovnom primjenom tvari.

S kontinuiranom produljenom uporabom opisane tehnike (više od 3-5 godina), folikuli i žarulje postupno slabe, što dovodi do rasta tanjih i plavih kosa, a sama epilacija postaje gotovo bezbolna.

Vosak trake za depilaciju za noge

Prekrasno glatko tijelo puno je atraktivnije bez višak kose. Čak su i drevni Rimljani i Grci koristili pamučne niti, karamele, med i voskove za kozmetičke postupke. Neka sredstva iz davnih vremena izgubila su svoju važnost u suvremenom svijetu. Međutim, vosak i kroz stoljeća i dalje vode vodeća mjesta u borbi protiv neželjenih vegetacija. Postoje razne modifikacije ove metode. Depilacija traka voska je vrlo popularna. Metoda ima mnoge prednosti, a svojom pomoći možete brzo ukloniti vegetaciju kod kuće samostalno.

Da biste uklonili dlake iz različitih dijelova tijela, koristite hladan proizvod (trake za depiliranje za bikini, lice, ispod pazuha) ili vruće (u voskom otapalima, proizvod se zagrije, a zatim nanosi na površinu). Kod kuće, najlakši način za korištenje prve opcije. I jednostavni savjeti pomoći će da postupak bude što učinkovitiji i sigurniji.

Veetove voske

Prednosti metode i njegove nedostatke

Depilacija s voskom trakama ima nekoliko prednosti:

 • trajanje rezultata. Tijekom manipulacijskih traka uklonite vegetaciju zajedno s korijenom. Waxing daje osjećaj nevjerojatne glatkoće do 3-4 tjedna. Ovaj rezultat nema brijač i kreme. Redovitom uporabom voska stopa rasta dlake značajno usporava, a sama vegetacija postaje slaba, lagana i lomljiva. Vrijedi najmanje 1 put da isprobate ovu vrstu depilacije, kako biste provjerili njegovu učinkovitost;
 • gospodarstvo. Vauške trake mogu se koristiti nekoliko puta. Traka se lijepi na površinu kože sve dok vosak ne nestane u potpunosti. U prosjeku se može koristiti 1 traku 3-4 puta;
 • dostupnost postupka. To se provodi bez problema u uredima kozmetičara ili samostalno kod kuće. Ako nikad niste učinili depilaciju voska, onda je to prvi put povjerenje gospodara. Nakon prve sesije lakše će se nositi s neželjenom vegetacijom nogu, pazuha i lica vlastitim kod kuće.

Ali, kao i svaka kozmetička manipulacija, metoda voska ima nedostatke:

 • bol. Tijekom sjednice, folikuli dlake su izvukli, a to je popraćeno određenom nelagodom. Važno je podsjetiti da svaki put kad se vosak nogu s voskom trakama, brže i bezbolnije. Po prvi put možete koristiti lijekove protiv bolova ili sprejeve;
 • duljina kose mora biti najmanje 5 mm. Inače, vosak neće moći ravnomjerno prekriti obrađenu površinu.

Vrste traka voska

Kozmetika nudi mnoge vrste proizvoda za borbu protiv neželjenih biljaka. Prilikom odabira voska za noge ili druge dijelove tijela treba obratiti pozornost na:

 • Pripravak. Osim voska i mirisa, idealan paket sadrži eterična ulja i biljne ekstrakte. Komponente omogućuju sporiji rast dlake, olakšavaju stres kože, vraćaju ravnotežu vode;
 • imenovanje. Voskaste trake za depilaciju nogu nisu prikladne za uklanjanje vegetacije s lica ili bikinija. U tim područjima koža se razlikuje od broja žlijezda lojnih i znojnih žlijezda, promjera dlačica i dubine folikula. Stoga se vosak koristi u različitim gustoćama. Također, zbog praktičnosti, proizvod se proizvodi u različitim veličinama. Najmanji za lice i pazuha, a zatim za bikini, najveći - za noge. Ovu nijansu valja uzeti u obzir da je postupak bio što učinkovitiji;
 • dostupnost dodatnih proizvoda. Dobro je ako proizvođač, uz trake, isporučuje salvete u pakiranju za uklanjanje ostataka, sonde za blokiranje rasta. Ta sredstva će pomoći produljiti učinak, smanjiti vjerojatnost neugodnih posljedica.

Čak i najidealniji proizvod ne može se koristiti u određenim slučajevima. Vrijedno je odbiti depilaciju voska:

 • krši integritet kože (rezovi, abrazije, ogrebotine), iritacije i osip;
 • nakon sunčeve, toplinske, kemijske opekline;
 • s kupperozom i poremećajima cirkulacije na području gdje se planira postupak.

Neki kozmetičari ne preporučuju depiliranje tijekom trudnoće i laktacije.

Podnožje nogu

Postupci Savjeti

Voskovi trake za depilaciju nogu omogućuju vam da sami postupite kod kuće. Da biste dobili učinak koji nije lošiji nego u salonu ljepote, trebali biste slušati preporuke stručnjaka:

 • gotove vosakne trake ili vosak i papir za liječenje mogu se kupiti u kozmetičkim odjelima supermarketa, ljekarni, specijaliziranih trgovina ili naručiti na web stranicama. Dajte prednost gotovim setovima. Oni također uključuju posebne maramice za uklanjanje ostataka voska s kože. Neke tvrtke dodatno ulažu sondi balzam ili gel kako bi usporili rast dlake;
 • nekoliko dana prije sjednice, nanesite malo piling na koži. To će ukloniti keratinozne dijelove kože, otvoriti pore, osloboditi urastao vlasi;
 • Prije sesije potrebno je odmašćivanje i čišćenje kože od onečišćenja. Da biste to učinili, koristite štedljive agense koji ne sadrže alkohol. Nanesite malo talka praha, dječjeg praha ili škroba. Tako će se vosak bolje držati vegetacije;
 • Na odabranom području kože lijepi traku tijekom rasta dlačica. Ravnomjerno ga rasporedite po površini, ne dopustite stvaranje mjehurića zraka;
 • samopouzdani koraci prema sebi srušili su traku. Da biste smanjili nelagodu, držite kožu, malo ga povlačite prstima;
 • jedan odjeljak može se nekoliko puta tretirati s trakom dok se ne ukloni neželjena vegetacija;
 • nakon sesije, pomoću posebnih maramica, uklanjaju ostatke s površine kože. Kozmetičari ne preporučuju uklanjanje voska krpom, sredstvom za pranje, sapunom, noktima. Tako je lako ozlijediti kožu, stimulirati rast kose;
 • nakon sesije, dezodoransi i proizvodi koji sadrže alkohol ne primjenjuju se na kožu.

Suptilnosti pravilne depilacije

Vrijedi barem jednom probati trake od voska i ne možete ih odbiti. Glatka koža će vam duže potrajati ako koristite tajne majstora depilacije voska:

 • ako imate bilo kakvu bol, onda koristite analgetike. Prije treninga 1 sat, uzmite pilulu anestetičke medicine, a proizvod možete nanijeti na kožu. Ljekarna ima ogroman asortiman sprejeva, kreme koje imaju analgetsko i antiseptičko svojstvo. Nanose se 20 minuta, prekrivene na vrhu s pričvrsnim filmom. Tijekom tog vremena, koža će izgubiti osjetljivost i moći će se započeti sesije s neželjenom vegetacijom;
 • Nakon uklanjanja vlasi u bikinijskom području, nemojte nositi debele sintetičke donje rublje. Stvara učinak saune, dovodi do upale i iritacije površine. Dajte prednost u prva 3 dana nakon sjednice na pamuk ili svileni proizvodi;
 • Kako biste smanjili nelagodu tijekom depilacije, presjevi predugačke dlake na duljinu od 5 mm. To se može učiniti s trimerom ili škarama;
 • tijekom menstruacije ne koristite vosak trake. U ovom trenutku osjetljivost kože je visoka. Stoga će postupak biti bolan;
 • redovito tretirati površinu kože s pilingom. To sprječava rast donjih vlasi, stvaranje pustula. Možete koristiti gotove kozmetičke proizvode ili pripremiti vlastiti proizvod iz kave;
Karamel - Vosak za depilaciju tijela
 • odmah nakon sjednice nije preporučljivo posjetiti kupelj, saunu, solarij i sunčati. Izlaganje ultraljubičastom zračenju ili toplini izaziva stvaranje pustula, crvenila, osipa. Stoga, trebate pričekati najmanje 3 dana nakon depilacije.

Propisi o depiliranju voskom za žene

"S jedne strane, lijenost, s druge strane, postoji želja da budu lijepa žena, ali kosa za kosu je vrlo bolna metoda, tako da kažem, utjelovljenje izraza" ljepota zahtijeva žrtvu ". Međutim, ne možemo poreći jednostavnost ove metode, kao i činjenicu da je najučinkovitija.

Zapravo, waxing je jedan od najboljih i najučinkovitijih načina uklanjanja neželjenih dlačica na ženskom tijelu. Dlaka se izvlači korijenom. Ažuriranje žarulje nakon takvog postupka traje nekoliko tjedana (od 2 do 5 tjedana, ovisno o strukturi kose). Redovita uporaba ove metode depilacije uzrokuje usporavanje rasta nove kose, štoviše, kosa postaje mnogo manje primjetljiva. Vosak je idealan za uklanjanje dlačica na bilo kojem dijelu tijela - nogama, rukama, pazuha, leđa, lica i bikinija.

Savjeti i trikovi da biste se pripremili za postupak

 • Prije svega, pazite da dlake odgovarajuće duljine za depilaciju voskom (duljine oko 0,5 cm). Imajte na umu da su previše kratke dlake iznimno teško ukloniti, osim toga, može potrajati više vremena, što će postupak učiniti manje udobnim.
 • Dan prije depilacije, ima smisla napraviti piling koji će ukloniti mrtvu kožu. Glatka koža će omogućiti da vosak drži dlake bolje.
 • Ne preporuča se koristiti bilo kakve kreme ili losione na koži na dan kada se depilacija voska treba dogoditi. Isto tako, preporučuje se izbjegavanje izravnog kontakta sunčevih zraka s kožnim područjima tijela na kojem će se postupak provesti.
 • Budući da je depilacija tjelesne kose vrlo intimna i nježna procedura, važno je voditi brigu o osobnoj higijeni neposredno prije operacije.
 • Saznajte zašto je depilacija intimnih područja tako važna za njegu prekrasnog tijela!
 • Nudimo vam detaljan pregled teme: "depilacija i uklanjanje dlaka, koja je razlika". Ovdje možete pogledati rezultate.

Depilacija voska kod kuće

Budući da mnogi ljudi koriste vosak za depilaciju kod kuće, želio bih dati nekoliko preporuka za ugodniji proces.

 • Napravite unaprijed piling: vosak će biti čvrsto zalijepljen na kosu, što čini uklanjanje dlaka učinkovitije.
 • Depilacija je najbolje obaviti nakon topla kupka. U toploj vodi, koža se zagrijava i širi u folikulima, što olakšava uklanjanje dlaka. I to će proces učiniti manje bolnim.
 • Prije voska, pazite da je vaša koža čista i suha i da nema nikakvih iritacija, također je vrijedno uklanjanja preostalog losiona i ulja za tijelo. Iako bi bilo bolje da se suzdrže od upotrebe prije depilacije. Da biste smanjili prekomjernu vlažnost kože, možete je posipati tankim slojem praškastog talka.
 • Vosak ne bi trebao imati kontakt s vodom, jer to smanjuje svojstva i čini ga manje učinkovite.
 • Za najbolje rezultate, dlačice trebaju biti duge od 2 do 5 mm.

Pazite da znate pravilno koristiti vosak za depilaciju. Na primjer, vodite vas zbog činjenice da se vrući vosak treba koristiti za uklanjanje teško dostupnih mjesta s osjetljivom kožom, pri čemu kosa raste u različitim smjerovima. No, topli vosak za uklanjanje dlaka se koristi na velikim površinama, kao što su noge, ruke, leđa.

Samo zapamtite da ne biste trebali odvojiti krpicu od područja voskom u smjeru rast kose. Ne smijete, također, skinuti zakrpu okomito i bočno jer razbijate strukturu dlake, lomite je i ne uklonite kosu od korijena.

Bolje je voditi brigu o tome kako ukloniti vosak nakon depilacije. Međutim, ostaci voska iz kože mogu se ukloniti s neiskorištenim dijelom krpice. Zatim obrisati kožu s vlažnim brisima nakon depilacije. Pamučna torba umočena u maslinovo ulje također će biti odličan način rješavanja problema - kako ukloniti vosak nakon depilacije.

Podmazivanje pod pazuhom

Posebnu pažnju treba posvetiti depilaciji ispod pazuha. To je zbog činjenice da na tom području kosa raste u dva smjera, pa se uklanjanje dlačica treba provesti u dvije faze - epilacija donjih i gornjih dijelova pazuha. Zbog praktičnosti, morate zakrpiti flaster voskom u dvije polovice.

Koža u pazuha je vrlo mršava i osjetljiva. Morate to uzeti u obzir i zapamtite da je depiliranje najučinkovitije ako je koža elastična i, tako da se govori, rastegnuta, pa morate eksperimentirati s zahvatom ruku.

Pravila epilacije pazuha ili kako ispravno brijati pazuha

Što je čekinjak u novorođenčadi i kako to izvući