Upute za pomastanje Emla

◊ Krema za lokalnu i vanjsku upotrebu bijele boje, homogena.

Pomoćne tvari: makrogol gliceril-hidroksistearat (Arlaton 289), karbomer 974P (karbokspolimetilen), natrijev hidroksid (za održavanje pH od 8,7-9,7), pročišćena voda.

5 g - aluminijske cijevi (5) - kartonske pakete.
30 g - aluminijske cijevi (1) - kartonske pakete.

Priprema za površinsku anesteziju kože i sluznice. Djelovanje lijeka osigurava sastavne komponente - lidokain i prilokain, koji su lokalni anestetici amidnog tipa. Lokalne anestetike, koje prodiru u slojeve epidermisa i dermisa, uzrokuju anesteziju kože.

Stupanj anestezije ovisi o dozi lijeka i trajanju primjene.

Nakon primjene kreme na intaktnu kožu tijekom 1-2 sata, trajanje anestezije nakon uklanjanja okluzivne obloge iznosi 2 sata. Za biopsiju probijanja, korištenje Emla krema daje odgovarajuću anesteziju na netaknutu kožu u 90% bolesnika 60 minuta nakon primjene.

Anestezija sluznice genitalnih organa postiže se brže od netaknute kože zbog brze apsorpcije lijeka. U žena, 5-10 minuta nakon primjene Emla krema na sluznicu genitalnih organa, postignuta je anestezija koja je dovoljna za ublažavanje boli uzrokovanih primjenom argonskog lasera; trajanje anestezije je 15-20 minuta (uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike od 5 do 45 minuta).

Kod liječenja trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta, trajanje anestezije nakon nanošenja kreme je do 4 sata, a nije zabilježen nikakav negativni učinak lijeka na proces iscjeljivanja čira ili u odnosu na bakterijsku floru.

Sustavna apsorpcija krema ovisi o dozi, trajanju primjene i debljini kože (ovisno o području tijela), kao io drugim osobinama kože.

U odraslih osoba, nakon primjene 60 g vrhnja na intaktnu kožu glinom s površinom od 400 cm2 (0,2 g po 10 cm2) tijekom 3 sata, sistemska apsorpcija lidokaina je oko 3%, a prilikaina - 5%. Polako se apsorbira. Cmaksimum lidokain i prilokain u krvnoj plazmi postignuti su nakon otprilike 4 sata od trenutka primjene kreme i 0,12 mcg / ml za lidokain i 0,07 mcg / ml za prilokain.

Kod liječenja trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta, vrijeme je da dosegne Cmaksimum lidokain (0,05-0,84 μg / ml) i prilokain (0,02-0,8 μg / ml) u krvnoj plazmi je 1-2,5 sati od trenutka primjene lijeka na površinu ulkusa (5-10 g vrhnja tijekom 30 minuta). Uz ponovnu primjenu kreme na površini ulkusa ne opaža se kumulacija prilokaina, lidokaina i njihovih metabolita.

Prilikom nanošenja kreme na sluznicu genitalija, vrijeme je da dosegne Cmaksimum lidokain i prilokain (0,18 μg / ml i 1,15 μg / ml) iznosi otprilike 35 minuta od trenutka primjene lijeka u vaginalnu mukozu (10 g kreme 10 minuta).

Farmakokinetika u posebnim kliničkim situacijama

U bolesnika s uobičajenim atopijskim dermatitisom, brzina apsorpcije se povećava.

- koža tijekom probijanja i kateterizacije plovila i površinske kirurške intervencije;

- trofični ulkusi donjih ekstremiteta tijekom kirurškog zahvata (mehaničko čišćenje);

- sluznicu genitalnih organa prije izvođenja bolnih manipulacija i za ublažavanje boli prije injekcija lokalnih anestetika.

- prerane bebe rođene u razdoblju trudnoće manje od 37 tjedana;

- preosjetljivost na lokalnu anestetiku tipa amida ili bilo koja druga komponenta pripravka.

Emla krema se nanosi na kožu pod okluzivnim odijelu za površinsku anesteziju netaknute kože. Doza lijeka i vrijeme primjene ovise o manipulaciji.

Za površinsku anesteziju trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta prije njihovog kirurškog zahvata (mehaničko čišćenje) kremu treba nanijeti s debelim slojem na površini ulkusa pod okluzivnim oklopom PVC-a u dozi od 1-2 g / 10 cm2 (ne više od 10 g po postupku) tijekom 30 minuta. Ako je prodiranje lijeka u ulkus tkivo teško, trajanje primjene može se povećati na 60 minuta. Mehaničko čišćenje ulkusa treba započeti najkasnije 10 minuta nakon uklanjanja krema.

Za površinsku anesteziju genitalnih organa, prije ubrizgavanja lokalnih anestetika, krema se nanosi u debelom sloju na kožu muškaraca u dozi od 1-2 g / 10 cm2 tijekom 15 minuta, za žene - u dozi od 1 g / 10 cm 2 tijekom 60 minuta.

Za površinsku anesteziju sluznice genitalnih organa, pri uklanjanju kondiloma i prije ubrizgavanja lokalnih anestetika, 5-10 g vrhnja (ovisno o području obrađene površine) nanosi se na cijelu površinu sluznice, uključujući i nabore. Vrijeme primjene 5-10 min. Postupak treba izvesti odmah nakon uklanjanja kreme.

Djeca za površinsku anesteziju netaknute kože prije bušenja posude ili površinske operacije Emla krema nanosi se debelim slojem na koži ispod okluzivnog odijela. Doza lijeka treba odgovarati tretiranoj površini i ne smije prelaziti 1 g kreme na 10 cm2.

Doza i vrijeme primjene ovise o dobi djeteta.

EMLA - službene upute za uporabu

Registarski broj: N014033 / 01

Naziv tvrtke: ЭМЛА®

Međunarodno ime koje nije vlasničko ime ili grupiranje: lidocaine + prilocaine

Oblik doziranja: tematska i lokalna krema

Sastav (za 1 g vrhnja)
aktivni sastojci: lidokain 25.0 mg, prilokain 25.0 mg;
ekscipijenti: makrogol gliceril hidroksistearat (ARLATON 289) 19,0 mg, karbomer 974 P (karbokspolimetilen) 10,0 mg, natrijev hidroksid 5,2 mg kako bi se pH povećao na 8,7 do 9,7, pročišćenu vodu do 1,0 g,

Opis: uniformna krema bijele boje.

Farmakoterapijska skupina: lokalni anestetički agens

ATX kod: N01BB20

farmakodinamiku
EMLA krema sadrži kao aktivne sastojke lidokain i prilokain, koji su lokalni anestetici tipa amida. Anesteziju kože uzrokovano je prodorom lidokaina i prilokaina u slojeve epidermisa i dermisa. Stupanj anestezije ovisi o dozi lijeka i trajanju primjene.
Netaknuta koža
Nakon primjene EMLA® krema na netaknutoj koži 1-2 sata, trajanje anestezije nakon uklanjanja okluzivnog odijela je 2 sata. Nije bilo razlika u učinkovitosti (uključujući vrijeme postizanja analgetika) i sigurnosti pri primjeni kreme na netaknutoj koži između starijih osoba (65-96 godina) i mlađih pacijenata.
Zbog učinka EMLA® krema na površinske posude, moguće je privremeno blanjanje ili crvenilo kože. Takve reakcije u bolesnika s široko rasprostranjenim neurodermitisom (atopični dermatitis) mogu se pojaviti brže, unutar 30-60 minuta nakon nanošenja kreme, što ukazuje na bržu penetraciju kreme kroz kožu.
Za biopsiju igala (promjer 4 mm), EMLA® krema daje odgovarajuću anesteziju na netaknutu kožu u 90% bolesnika 60 minuta nakon nanošenja kreme kad se igla umetne do dubine od 2 mm i nakon 120 minuta kada se igla umetne do dubine od 3 mm. Učinkovitost EMLA® krema ne ovisi o boji ili pigmentaciji kože (tip kože I-IV).
Kod upotrebe kombinacija cjepiva protiv takvih infekcija kao što su ospice, rubeola, zaušnjaci ili intramuskularna kombinacijska cjepiva protiv difterije, krvarenja, tetanusa, poliomijelitisa i infekcije uzrokovanih Haemophilius influenza tipa b, kao i za cijepljenje protiv hepatitisa B, upotreba EMLA® krema nije utjecali su na prosječni titar antitijela, pojavljivanje ili nestanak specifičnih protutijela u serumu ili broj pacijenata koji su postigli titar protektivnog ili pozitivnog antitijela nakon imunizacije.
Sluznice genitalija
Anestezija sluznice genitalnih organa postiže se brže od anestezije netaknute kože zbog brže apsorpcije lijeka. U žena, 5-10 minuta nakon primjene EMLA® krema na sluznici genitalnih organa, postignuta je anestezija koja je dovoljna za ublažavanje boli uzrokovanih primjenom argonskog lasera; trajanje anestezije je 15-20 minuta (uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike od 5 do 45 minuta).
Trofični ulkus / donji udovi
Nakon primjene kreme tijekom liječenja trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta trajanje anestezije je do 4 sata. Nema negativnog učinka lijeka na proces iscjeljivanja čira ili u odnosu na bakterijsku floru.

farmakokinetika
Sustavna apsorpcija EMLA® krema ovisi o dozi, trajanju primjene i debljini kože (ovisno o području tijela), kao io drugim osobinama kože, kao što su kožne bolesti i brijanje. Kada se primjenjuje na ulcerativnu površinu donjih ekstremiteta, osobitosti čireva mogu utjecati na apsorpciju lijeka, na primjer, vrijednost (s porastom površine čira, povećanje apsorpcije).
Netaknuta koža:
U odraslih osoba, nakon primjene 60 g kreme na netaknutu kožu na području kuka od 400 cm2 (1,5 g po 10 cm2) tijekom 3 sata, sistemska apsorpcija lidokaina bila je približno 3% i za prilikain 5%. Usisavanje je sporo. Maksimalna koncentracija lidokaina (prosječna vrijednost od 0,12 μg / ml) i prilocaina (prosječna vrijednost od 0,07 μg / ml) u krvnoj plazmi postignuta je nakon oko 4 sata od trenutka primjene kreme. Rizik od toksičnih simptoma postoji samo kada koncentracija aktivnih tvari u krvnoj plazmi iznosi 5-10 μg / ml. Prilikom primjene EMLA® krema na netaknutu kožu 8-12 sati nakon brijanja, maksimalna koncentracija lidokaina i prilokoma u plazmi kod mladih i starijih pacijenata je vrlo niska i daleko ispod moguće razine toksičnosti.
Trofični ulkus / donji udovi:
Vrijeme postizanja maksimalne koncentracije lidokaina (0,05-0,84 μg / ml) i prilokaina (0,02-0,08 μg / ml) u krvnoj plazmi je 1 -2,5 sati od trenutka primjene lijeka na površinu ulkusa (5 10 g vrhnja 30 minuta. Prilikom nanošenja kreme na površinu ulkusa, nije se opazila kolaža prilokaina, lidokaina ili njihovih metabolita u krvnoj plazmi. 2-10 g EMLA® krema naneseno je na površinu ulkusa do 62 cm2 30-60 minuta od 3 do 7 puta tjedno (15 puta mjesečno).
Sluznica genitalnih organa:
Vrijeme postizanja maksimalne koncentracije lidokaina i prilokaina u plazmi (prosječno 0,18 μg / ml i 0,15 μg / ml) je otprilike 35 minuta nakon primjene lijeka u vaginalnu mukozu (10 g kreme 10 minuta).

Upozorenja za uporabu
U odraslih osoba:

 • površinsku anesteziju kože tijekom injekcija (uključujući cijepljenje), probijanje i vaskularnu kateterizaciju i površinske operacije, uključujući manje kozmetičke postupke i epilaciju;
 • površinska anestezija trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta tijekom kirurškog liječenja (mehaničko čišćenje), na primjer, za uklanjanje fibrina, guska i nekrotičnih tkiva;
 • površinske anestezije sluznice genitalnih organa prije izvođenja bolnih manipulacija i za ublažavanje boli prije injekcija lokalnih anestetika.
  U djece: površinska anestezija kože tijekom injekcija (uključujući cijepljenje), probijanje i vaskularna kateterizacija i površinske kirurške intervencije (uključujući uklanjanje molluscum contagiosum).

  kontraindikacije

 • preosjetljivost na lokalnu anestetiku tipa amida ili bilo koja druga komponenta lijeka;
 • preuranjene novorođenčadi rođene u razdoblju trudnoće manje od 37 tjedana; novorođenčad mase manje od 3 kg.

  Pažljivo

  Nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze, nasljedna ili idiopatska methemoglobinemija, široko rasprostranjeni neurodermatitis (atopijski dermatitis), pacijenti s antiaritmijskim lijekovima klase III (na primjer amiodaron) (vidi poglavlje "Posebne upute").

  Trudnoća i dojenje

  Trudnoća.
  Nema dovoljno podataka o korištenju EMLA® krema u trudnica. Tijekom ispitivanja na životinjama nisu otkriveni nikakvi izravni ili neizravni štetni učinci lijeka na trudnoću, razvoj fetusa, na proces porođaja ili postnatalnog razvoja. Lidokain i prilokain prodiru kroz placentarnu barijeru i mogu se apsorbirati u tkivu fetusa. Nije bilo nikakvih specifičnih kršenja reproduktivnog procesa, kao što je povećanje učestalosti malformacija ili drugih izravnih ili neizravnih štetnih učinaka na fetus.
  Dojenje.
  Lidokain i prilokain se izlučuju u majčino mlijeko u količinama koje ne predstavljaju rizik za dijete kada se koristi lijek u terapeutske doze.

  Doziranje i davanje: lokalno, na koži ili sluznici.
  Odrasli
  Površinska anestezija netaknute kože.

  Emla ® (Emla ®)

  Aktivni sastojak:

  sadržaj

  Farmakološka skupina

  3D slike

  Sastav i otpust

  u aluminijskim epruvetama od 5 g; u paketu od 5 komada. ili u aluminijskim epruvetama od 30 g; u paketu od kartona 1 kom.

  u pakiranju bez kutije 1 koji se sastoji od zaštitnog laminata (plastični / aluminijski / plastični laminat) i odjeljivača (laminirani papir). Zaštitni laminat je zavaren na fleksibilni supstrat pomoću prstenastog područja oko celuloznog diska. U pakiranju od kartona s kontrolom prvog otvaranja 2 ili 20 konturnih stanica.

  Opis dozirnog oblika

  Krema: jednolično, bijelo.

  Terapeutski sustav sastoji se od ljepljivog dijela lijeka i fleksibilne podloge. Ljepljena jedinica lijeka sastoji se od kružnog celuloznog diska promjera 3,5 cm pričvršćene na fleksibilni supstrat. Bijeli ili bjelkasti diskovi celuloze impregnirani su s 1 g 5% EMLA® emulzije.

  Oko opsega celuloznog diska nalazi se četvrtasta ljepljiva traka s zaobljenim rubovima. Fleksibilni supstrat kružnog oblika s izbočinama - plastični / aluminijski / plastični laminat.

  Farmakološko djelovanje

  Indikacije lijek Emla ®

  Oboje oba oblika doziranja

  površinsku anesteziju kože za injekcije, probijanje i vaskularnu kateterizaciju i površinske operacije;

  Dodatno za kremu

  površinska anestezija trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta tijekom kirurškog liječenja (mehaničko čišćenje), na primjer, za uklanjanje fibrina, guska i nekrotičnih tkiva;

  površinske anestezije sluznice genitalnih organa prije izvođenja bolnih manipulacija (samo odraslih osoba) i anestezije prije injekcija lokalnih anestetika.

  kontraindikacije

  Oboje oba oblika doziranja

  preosjetljivost na lokalnu anestetiku tipa amida ili bilo koja druga komponenta lijeka;

  prerano novorođenče rođene u razdoblju trudnoće manje od 37 tjedana.

  Dodatno za kremu

  novorođenčad mase manje od 3 kg.

  Krem: nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze, nasljedna ili idiopatska methemoglobinemija, široko rasprostranjeni neurodermatitis (atopijski dermatitis), pacijenti s antiaritmijskim lijekovima klase III (npr. Amiodaron) (vidi poglavlje "Posebne upute").

  Terapijski sustav: pri upotrebi lijeka blizu oka; prije subkutane primjene živog cjepiva (na primjer, BCG); u slučaju primjene na kožu s raširenom neurodermitisom (atopijski dermatitis); ne preporučuje se kombinirana uporaba lijeka EMLA® i lijekova koji uzrokuju methemoglobinemiju kod djece u dobi od 0 do 12 mjeseci; u bolesnika s nedostatkom glukoza-6-fosfat dehidrogenaze; Ne preporučuje se primjena lijeka za otvaranje rana.

  Koristite tijekom trudnoće i laktacije

  Nema dovoljno podataka o upotrebi kreme EMLA® u trudnica. Tijekom ispitivanja na životinjama nisu otkriveni nikakvi izravni ili neizravni štetni učinci lijeka na trudnoću, razvoj fetusa, na proces porođaja ili postnatalnog razvoja. Lidokain i prilokain prodiru kroz placentarnu barijeru i mogu se apsorbirati u tkivu fetusa. Nije bilo nikakvih specifičnih kršenja reproduktivnog procesa, kao što je povećanje učestalosti malformacija ili drugih izravnih ili neizravnih štetnih učinaka na fetus. Treba uzeti u obzir da su lidokain i prilocain korišteni u velikom broju trudnica i žena koje rađaju dob. Međutim, treba primjenjivati ​​oprez prilikom korištenja lijeka u trudnica.

  Lidokain i prilokain se izlučuju u majčino mlijeko u količinama koje ne predstavljaju rizik za dijete kada se koristi lijek u terapeutske doze.

  Nuspojave

  Na dijelu kože: prolazne lokalne reakcije u području primjene lijeka, kao što su bljedilo, crvenilo i oteklina.

  Manje česte (1/1000)

  Iz kože: u prvom trenutku nakon primjene - lagano paljenje i svrbež (u području primjene lijeka).

  Rijetke (2 nanesite debeli sloj na koži i prekriti okluzivnim odijevanjem

  Površinska anestezija trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta

  Tijekom kirurškog tretmana (mehaničko čišćenje) trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta, pojedinačna doza od oko 1-2 g / 10 cm2; Nanesite kremu s debelim slojem na površini ulkusa, ne više od 10 g kreme po postupku. Nanesite okluzivno odijelo. Vrijeme primjene: najmanje 30 minuta.

  Otvorena kremna cijev je namijenjena za jednokratnu uporabu, cijev s ostacima kreme treba baciti nakon uporabe u jednom pacijentu.

  U slučaju liječenja čira, u tkivu čije prodiranje lijeka je teško, trajanje primjene može se povećati na 60 minuta. Mehaničko čišćenje treba započeti najkasnije 10 minuta nakon uklanjanja krema.

  Tijekom manipulacije na čir na donjim udovima, EMLA ® krema je korištena do 15 puta tijekom razdoblja od 1-2 mjeseca bez smanjenja učinkovitosti i povećanja učestalosti lokalnih reakcija.

  Genetska anestezija

  Genitalije kože:

  Oslobađanje boli prije injekcija lokalnih anestetika

  Mužjaci: 1 g / 10 cm2. Nanesite kremu s debelim slojem na koži. Vrijeme primjene - 15 min.

  Ženke: 1-2 g / 10 cm2. Nanesite kremu s debelim slojem na koži. Vrijeme primjene - 60 minuta.

  Površinska anestezija sluznice genitalnih organa

  Kod uklanjanja kondiloma i anestezije prije injekcija lokalnih anestetika: oko 5-10 g vrhnja, ovisno o području tretirane površine. Krema se nanosi na cijelu površinu sluznice, uključujući nabore sluznice. Potrebni su okluzivni oblici. Vrijeme primjene - 5-10 min. Izvršite postupak odmah nakon uklanjanja krema.

  Anestezija s umetanjem iglom, struganje molluscum contagiosum i ostalih malih površinskih kirurških zahvata

  Nanesite kremu s debelim slojem na koži i prekriti okluzivnim tijelom. Doza treba odgovarati tretiranoj površini i ne smije prelaziti 1 g kreme na 10 cm2.

  Povećanje vremena primjene smanjuje anesteziju. U djece s uobičajenim atopijskim dermatitisom (atopijski dermatitis), vrijeme primjene treba smanjiti na 30 minuta.

  Nanesite kremu s debelim slojem na koži i prekriti okluzivnim tijelom.

  Preporuke za primjenu lijeka

  1. Probijte zaštitnu membranu aluminijske cijevi pomoću vijčane kapice, iscijedite dovoljnu količinu vrhnja iz cijevi i nanesite je na mjesto predloženog postupka. Tijekom anestezije kože mogu se upotrijebiti okluzijski naljepnici (5 x 5g su pričvršćeni na pakiranje)

  2a. Uzmite 1 od okluzalnih naljepnica i izvadite njegov središnji dio (slika 1).

  Slika 1. Uklanjanje središnjeg dijela naljepnice.

  2b. Odvojite podložak papira od ruba papira na poleđini odijela (slika 2).

  Slika 2. Odvajanje podstavka papira od ruba.

  Za anesteziju trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta upotrijebite okluzivnu PVC oblog.

  3. Pokrijte primijenjenu krema s zavojem tako da je sloj krema ispod nje gusta i ne iscijedi ispod zavoja. Nježno savijte rubove obloge kako biste izbjegli curenje kreme.

  4. U slučaju korištenja okluzalne naljepnice koja se isporučuje s paketom, izvadite okvir papira. Vrijeme primjene lijeka može se snimiti izravno na zavoj.

  5. Nakon preporučenog vremena, uklonite ostatke preljeva i kreme s površine.

  Izvana na koži.

  Odrasli: Jedno ili više terapijskih sustava (TS) odjednom. Vrijeme primjene - ne manje od 1 h.

  Djeca od 1 do 12 godina: 1 ili više vozila istodobno. Vrijeme primjene - ne manje od 1 h.

  Djeca od 3 do 12 mjeseci: 1 ili 2 (maksimalno) vozila u isto vrijeme. Vrijeme primjene - 1 sat.

  Djeca od 0 do 3 mjeseca: ne više od 1 vozilo / dan (maksimalna doza). Vrijeme primjene - ne više od 1 sata.

  Povećanje vremena primjene tijekom više od 5 sati ne dovodi do povećane anestezije.

  U djece s uobičajenim atopijskim dermatitisom (atopijski dermatitis), vrijeme primjene treba smanjiti na 30 minuta.

  predozirati

  Simptomi: Ako se primijećeni preporučeni režim doziranja, malo je vjerojatno da će se pojaviti znakovi sistemske toksičnosti. Simptomi trovanja vjerojatno su isti kao kod drugih lokalnih anestetika, kao što su CNS uzbuđenje, te u teškim slučajevima, CNS depresije i srčanih aktivnosti.

  U rijetkim slučajevima, djeca su razvila klinički značajnu methemoglobinemiju. Prilokain u visokim dozama može uzrokovati povećanje razine methemoglobina.

  Površinska primjena 125 mg prilokaina tijekom 5 sati izazvala je razvoj umjerene methemoglobinemije u 3 mjeseca staroj bebi. Površna primjena lidokaina u dozi od 8,6-17,2 mg / kg uzrokovala je teške opijenosti kod novorođenčeta.

  Liječenje: teški neurološki simptomi (konvulzije, depresija CNS-a) zahtijevaju simptomatsko liječenje, uključujući svrhu antikonvulzivnih lijekova i, ako je potrebno, mehaničku ventilaciju. U slučaju methemoglobinemije, protuotrov je metil-tionij klorid (metilen plavi).

  Zbog spore sistemske apsorpcije lijeka, pacijenti trebaju biti praćeni nekoliko sati nakon početka liječenja opijanja.

  Posebne upute

  Zajedničko za sve oblike doziranja.

  Pacijenti s nedostatkom glukoza-6-fosfat dehidrogenaze ili nasljedni ili idiopatski methemoglobinemija su osjetljiviji na methemoglobinemiju ovisnu o lijekovima.

  Učinkovitost primjene kreme u novorođenčadi tijekom postupka uzimanja uzoraka krvi iz pete nije utvrđena.

  Treba paziti pri primjeni lijeka EMLA® oko očiju, jer lijek uzrokuje iritaciju očiju. Također, gubitak zaštitnih refleksa može izazvati iritaciju i štetu rožnice. Ako krema uđe u oči, odmah isperite oči vodom ili slanom otopinom ili zaštitite oči sve dok se zaštitni refleksi ne obnavljaju.

  Potrebno je voditi računa o primjeni lijeka na kožu s raširenom neurodermitisom (atopijski dermatitis); vrijeme primjene treba smanjiti (15-30 min).

  Kod djece mlađe od 3 mjeseca utvrđena je sigurnost i učinkovitost korištenja EMLA ® krema nakon primjene jedne doze. Kod ove djece, nakon primjene kreme, često se opaža privremeno povećanje razine methemoglobina u krvi do 13 sati, međutim, opaženo povećanje razine methemoglobina u krvi vjerojatno nema klinički značaj.

  Nemojte nanositi lijek da biste otvorili rane.

  Lidokain i prilokain u koncentracijama iznad 0,5-2% imaju baktericidna i antivirusna svojstva. U tom smislu preporučuje se posebna pažnja pri primjeni kreme prije subkutane primjene živog cjepiva (na primjer, BCG).

  Utjecaj na sposobnost upravljanja prijevozom i rada s opremom. Nije bilo smanjenja reakcije kada se koristi lijek EMLA®.

  Dodatno za kremu

  Bolesnici koji uzimaju antiaritmijske lijekove klase III (npr. Amiodaron) trebaju biti praćeni i nadzirani pod kontrolom EKG-a, kao mogu utjecati na srčanu aktivnost.

  Nemojte nanositi EMLA ® kremu na oštećeni bubnjić ili u drugim slučajevima mogućeg prodiranja kreme u srednje uho.

  Zbog nedostatka podataka o apsorpciji lijeka ne preporučuje se primjena kreme na sluznici genitalnih organa kod djece.

  Za vozilo dodatno

  Zbog nedostatka podataka, preporučuje se kombinirana uporaba EMLA® i lijekova koji uzrokuju methemoglobinemiju kod djece u dobi od 0 do 12 mjeseci.

  Uvjeti skladištenja lijeka Emla ®

  Držite izvan dohvata djece.

  Datum isteka lijeka Emla ®

  krema za lokalnu i vanjsku uporabu - 3 godine.

  krema za lokalnu i vanjsku uporabu - 3 godine.

  transdermalni terapijski sustav - 2 godine.

  Epilacija bez boli uz uporabu "Emle"

  Emla - lijek za lokalnu anesteziju u obliku krema. Pokazuje se na vanjsku uporabu za anesteziju integumenta i sluznice. Krema sadrži amidne anestetike: prilokain i lidokain, koji prodiru duboko u dermis i onesposobljavaju osjetljivost živčanih završetaka. Analgetski učinak na koži traje 2 sata, a na sluznici - do 20 minuta.

  Krema svojstva

  Priroda utjecaja lijeka na različita područja dermisa razlikuje se, ovisno o području primjene, dozi sredstva i vremenskom razdoblju na kojem je primijenjen okluzivno odijelo. Pri primjeni lijeka treba uzeti u obzir njegove osobine:

  • 1 sat nakon primjene, mast anestezira 2 mm dubine dermisa;
  • 2 sata nakon primjene, osjetljivost živčanih završetaka izgubljena je 3 mm od površine kože;
  • 10 minuta nakon liječenja sluznice, opaža se njihova anestezija.

  Tijek anestezije ne utječe na dobnu i kožnu boju osobe. Jedini pokazatelj koji utječe na djelovanje lijeka je anomalija nervne osjetljivosti - atopijski dermatitis. U tom slučaju, učinak korištenja "Emle" će biti vidljiv nakon 20 minuta.

  Kremska aplikacija

  Uputa sadrži dugi popis pokazatelja za uporabu: preporuča se korištenje kreme prije bilo kakvih postupaka koji uključuju ozljedu gornjih slojeva dermisa. Ne biste trebali zanemariti jaku bol, jer stalna iritacija živčanih završetaka može nepovoljno utjecati na rad susjednih organa, pa čak i srca.

  Emla značajno smanjuje prag boli tijekom sljedećih postupaka:

  • Ušna piercing, piercing;
  • Tetoviranje, tetoviranje;
  • Injekcije agresivnih lijekova i vitamina;
  • Injekcije subkutane kozmetologije;
  • Epilacija i depilacija.

  Najaktivniji „Emla” mast se koristi za liječenje bikini uklanjanja dlaka prije. U ovom području, lokalizirati najveći broj živčanih završetaka, tako da je vrlo teško učiniti bez medicinske ustanove. Za uspješno uklanjanje dlačica (laser ili foto) želite koristiti 8-10 grama za sve bikini području, a za depilacije (vosak, šećer i mehaničkim uređajem) - 3-5 g

  Mjere opreza

  Upute za lijek tvrde da je krema apsolutno sigurna za sve dobne skupine i zdravstvene uvjete. Jedina iznimka je methemoglobinemija i alergija na komponente lijeka. Trudnice i majke koje dojilju mogu koristiti mast prije bikinije epilacije, pobrinuvši se da tijelo nema preosjetljivost na lidokain.

  Krema može izazvati lokalne nuspojave u obliku svrbeža i paljenja. Kožu se karakterizira bljedilo i kratkotrajno hemoragično osip, a na sluznicama je dopušteno jedva primjetno oticanje. Oštećenje mikročestica uzrokuje krvarenje i hiperemija (prekomjerno krvarenje kapilara).

  Prilikom korištenja alata morate poštivati ​​sljedeća pravila:

  1. Upute zabranjuju konzumiranje masti na području oko očiju i ušiju;
  2. Nije dopušteno nanositi kremu na oštećena područja kože i sluznice bikinija;
  3. Ako postoji tahikardija ili apatija, letargija, alat mora biti potpuno uklonjen.

  Pravila primjene

  Paket sadrži mast i okluzivno odijelo. Nanesite kremu najkasnije jedan sat prije uklanjanja dlaka. Anestezija će biti cjelovita samo ako se slijede pravila. Upute za uporabu:

  1. Pokrijte cijelo područje bikini s debelim slojem "Emle", tako da se koža ne prenosi.
  2. Odvojite film okluzivnog odijela s površine predloška i stavite je na područje epilacije.
  3. Uklonite rubove i ostavite 1-2 sata: anestezijska mast treba biti na koži najmanje 40 minuta, a na sluznici - najmanje 10, inače će učinak biti nepotpuni ili potpuno odsutni.
  4. Uklonite film i uklonite ostatke.

  Prije uklanjanja kose, pazite da je površina kože potpuno čista od ostataka "Emle". Od posebne je važnosti za depiliranje i šilinganje depilacije, jer ljepilo neće moći zarobiti svu vegetaciju, a postupak će biti odgođen. Što se tiče foto i laserskog uklanjanja dlaka, oni su manje skloniji prisutnosti sredstava na koži, jer se njihovo načelo djelovanja temelji na spaljivanju kose i žarulja u bikinijskom području.

  Krema može biti katalizator za pojavu modrica i modrica nakon postupka, ali sve nedostatke kože trebaju nestati u roku od 2-3 dana. Emla se ne preporučuje za ponovnu upotrebu sve dok ne prođe oštećenje gornjih slojeva dermisa. Ovo pravilo je lako slijediti, jer će kosa u bikinijskom području pojaviti najranije u roku od 2-3 tjedna.

  analoga

  Ako vam kremu iz nekog razloga ne odgovara, a prije epilacije osjetljivog područja potrebna je anestezija, upotrijebite sredstva-analoge. Klasična verzija je droga "Lidocaine Spray". Nema praktički nikakvih kontraindikacija i dobro podnosi ljudi svih dobnih skupina.

  Isprati proizvod preko cijelog područja bikini i odmah početi uklanjati dlačice. Gubitak osjetljivosti javlja se nakon 1-3 minute, ali traje ne više od sat vremena. Krema sprječava bolne senzacije, ne samo tijekom, već i nakon postupka, dok ozljede kože iscjeljuju. Koristeći Lidocaine Spray, odmah nakon uklanjanja dlaka, osjetiti će se svrbež i gori.

  Novost tržišta za lokalnu anestetiku je krema Light Dep, Emlaov kolega u djelovanju, ali ne i kompozicija. Glavni aktivni sastojak anestderma je manje toksičan od lidokaina i ima brži učinak. Gubitak osjetljivosti kože u području bikini javlja se u roku od 15 do 20 minuta (u rijetkim slučajevima neophodno je ukloniti okluzivno odijelo za sat vremena). "Light Dep" je jeftiniji od "Emle", ali mast će biti kupljena samo od službenih predstavnika NNPTSTO.

  Recenzije potrošača

  Krema je pronašla mnogo ženskih obožavatelja ženske publike koja se suočila s epilacijom intimnih područja. Kao i svaki alat, Emla ima prednosti i nedostatke.

  • Evgenia (Moskva) je zadovoljan učinkom kreme i tvrdi da praktički nije osjećala nikakvu bol tijekom laserskog uklanjanja dlaka. Nedostatak je visoki trošak i dugo vrijeme čekanja za analgetski učinak.
  • Vera (Rostov-on-Don) primjećuje gubitak osjetljivosti dermisa dubine 1 cm. Govori o profitabilnosti korištenja masti: 5 g za 2 sjednice uklanjanja dlačica u intimnom području s voskom.
  • Natalia (Perm) je tužan činjenicom da je anestetički učinak trajao samo 30 minuta i izazvao teške iritacije na koži.
  • Larisa (Izhevsk) je rekla da se bojao boli prije prve uporabe alata, a sada se bavi vlastitim šokiranjem kod kuće. Primjećuje visoku cijenu i brzu potrošnju masti.

  Upute za uporabu Emla

  Emla krema s anestezijskim učinkom, koja sadrži lidokain i prilokain. Primjenjuje se izvana na lokalnu anesteziju bilo kojeg područja. Često se koristi u kozmetici s injekcijama, tetoviranjem ili uklanjanjem dlaka, osobito u bikinijskom području. Sastav krema će raditi pri uklanjanju dlačica ili u bilo kojoj situaciji kada morate ublažiti kožu. U nastavku opisujemo sastav, upute za upotrebu i kontraindikacije.

  Fotografija: 5 cijevi od 5 grama Emla krema za lokalnu anesteziju

  Krema se koristi za kirurške intervencije u površinskim slojevima kože ili mehaničkom liječenju trofičnih ulkusa. Postoje slučajevi kad postoji dovoljno kreme bez dodatne anestezije injekcijom. Možete ukloniti bradavice izlivene druge plitke formacije na koži i sluznici.

  Koristi se za površinsku anesteziju. Mast prodire u epidermu i dermis. Učinak traje do dva sata. Možemo reći da je stvoren za ljude koji se boje bilo kakvih bolnih osjeta. Čak i anestezize mjesto ubrizgavanja. Može se koristiti za takve manipulacije u djece.

  Sastav (1 grama vrhnja)

  • Aktivne tvari: lidokain 25.0 mg, prilokain 25.0 mg;
  • Ekscipijenti: makrogol gliceril-hidroksistearat (ARLATON 289) 19,0 mg, karbomer 974 P (karbokspolimetilen) 10,0 mg, natrijev hidroksid 5,2 mg kako bi se pH povećao na 8,7 do 9,7, pročišćenu vodu do 1,0 g,

  Upute za uporabu

  Cijev se mora otvoriti i probušiti. Primijenite potrebnu količinu. Ako je koža anestezirana, potrebno je koristiti okluzalnu podlogu. Spojen je na paket. Najprije morate ukloniti središnji dio, a zatim odvojiti rub papira s obloge s druge strane. Za trofični ulkus nanesite ploču od PVC-a.

  Podloga mora biti nanesena na vrh debelog sloja vrhnja, ali tako da ne istisne rubove. Potrebno je ravnomjerno raspodijeliti. Vrijeme aplikacije napisano je na samoj podlozi radi veće praktičnosti. Nakon isteka potrebnog vremena uklonite zavoj zajedno s vrhnjem. I odmah prijeđite na određenu manipulaciju.

  Ako trebate anestezirati područje bikini, a zatim kao podstava, neki kozmetičari savjetuju da se koriste celofan ili pakiranje hrane i stavljaju se na uske hlače.

  Koliko zadržati krema na koži?

  Emla se primjenjuje na područje koje treba anestezirati. Zatim se na vrhu primjenjuje poseban film. Potrebno je da krem ​​dovoljno dugo da njezin sastav ima učinak na tretirano područje kože. Na primjer, prije vožnje postupka, pričekajte najmanje 60 minuta. Općenito, količina primijenjene kreme i vrijeme izlaganja ovise o vašem pojedinačnom pragu boli. Ako nakon jednog sata bol ostaje, sljedeći put držite mast na koži još duže.

  Za površinsku operaciju, 1 gram se koristi za 1-2 sata pod okluzivnim odijevanjem. Ako je potrebno, ovaj put može doseći 5 sati. To se postiže uklanjanjem malih lezija na koži, prije ubrizgavanja ili umetanja katetera, uzimajući dio kože.

  Za čišćenje trofičnih ulkusa nanesite debeli sloj pola sata. Zatvara se i okluzalnim presvlakom. Maksimalno možete koristiti 10 grama masti. Ako je pola sata kratko, vrijeme treba produžiti na jedan sat. Za svaki pacijent za svaki tretman zahtijeva novu cijev. Čišćenje treba početi u prvih 10 minuta nakon uklanjanja ostataka Emle.

  Fotografija: indikacije, doza i način primjene, vrijeme primjene

  1-2 g se koristi za anesteziju kože genitalnih organa, kod muškaraca, izloženost se javlja u roku od 15 minuta, kod žena - oko sat vremena. Što se tiče sluznice, primjenjuje se 5-10 grama 5-10 minuta. U tom slučaju, primjena jastučića nije potrebna. Postupak započinje odmah nakon čišćenja kreme.

  Za depiliranje područja bikini, potrebno je nanijeti sloj barem pola sata. To možete učiniti na recepciji s kozmetičarom. Ili, da provodite manje vremena, prijavite se kod kuće sat vremena prije posjeta salonu za uljepšavanje pažljivo uklonite ostatke i počnite odstranjivati ​​dlačice od bikini.

  Za djecu, uporaba Emlea treba biti oprezna. U dobi od tri mjeseca, maksimum može biti sat vremena. Do godine dana ne bi trebalo ostati ništa više nego ovaj put. Počevši od 12 mjeseci, možete povećati vrijeme do pet sati, ovisno o postupku.

  Video: Anestezija krema prije epilacije.

  Analogs Emla

  Postoje i druge kreme i masti s anestezijskim učinkom. Njihov sastav također uključuje lokalni anestetik poput lidokaina. Oni ili sadrže lidokain, ili su derivati. To uključuje masti i kreme:

  • Katedzhel;
  • Anestezol;
  • lidokain;
  • Artifrin;
  • Menovazin;
  • Kamistad;
  • artikain;
  • ultrakain;
  • Dentinox.

  Kontraindikacije i mjere opreza

  Ovaj lijek se ne može propisati onima koji imaju netoleranciju ili alergijsku reakciju na sastav krema. Također, nemojte koristiti mast za prerane bebe. jer to može dovesti do razvoja methemoglobinema ili ga pogoršati. Uz veliku oprez, može se propisati onima s prirođenim methemoglobinemijom, kao i s atopičnim dermatitisom.

  Nemojte nanositi kremu za otvaranje rana. Također izbjegavajte kontakt s očima. Da biste to učinili, nemojte ga koristiti za kožu oko očiju. Zabranjeno je primjenjivati ​​na uho ako postoji rizik od pada u srednje uho. Upotreba tijekom trudnoće još nije otkrila prisutnost nuspojava.

  Recenzije kupaca

  Emla krema se pokazala učinkovitim sredstvom protiv bolova među kupcima. Gotovo svi potrošači imaju površinski analgetski učinak. Pogodan je za male manipulacije. Ostaju pozitivne emocije iz postupka uklanjanja dlaka, strah od boli se eliminira. Većina smatraju visoku cijenu kao nedostatak. Trošak je oko 2000 rubalja. U paketu od 5 cijevi (cijena cijevi 400 rubalja). Također, neki nisu zadovoljni dužinom vremena ekspozicije, koji mora čekati sat ili dulje kako bi ozbiljno umakao kožu.

  Upute za pomastanje Emla

  ◊ Krema za lokalnu i vanjsku upotrebu bijele boje, homogena.

  [PRING] makrogol gliceril hidroksistearat (Arlaton 289), karbomer 974P (karbokspolimetilen), natrijev hidroksid (za održavanje pH od 8,7-9,7), pročišćenu vodu.

  5 g - aluminijske cijevi (5) - kartonske pakete.
  30 g - aluminijske cijevi (1) - kartonske pakete.

  ◊ Terapeutski sustav koji se sastoji od ljepljivog medicinskog dijela (okrugla bijela celulozna ploča promjera 3,5 cm impregnirana s 1 g 5% EMLA emulzije) i fleksibilni supstrat; Oblikovana ljepljiva traka s zaobljenim rubovima nalazi se oko opsega celuloznog diska; fleksibilna zaobljena podloga s izbočinama - plastični / aluminijski / plastični laminat.

  [PRING] makrogol gliceril hidroksistearat (Arlaton 289), karboksipolimetilen, natrij hidroksid (za održavanje pH od 8,7-9,7), pročišćenu vodu.

  1 kom - kutije s konture bez kutije (2) - kartonske pakete s prvom kontrolom otvaranja.
  1 kom - pakirani paketi kontura (20) - kartonski paketi s prvom kontrolom otvaranja.

  Farmakološko djelovanje

  Priprema za površinsku anesteziju kože i sluznice. Djelovanje lijeka osigurava sastavne komponente - lidokain i prilokain, koji su lokalni anestetici amidnog tipa. Lokalne anestetike, koje prodiru u slojeve epidermisa i dermisa, uzrokuju anesteziju kože.

  Stupanj anestezije ovisi o dozi lijeka i trajanju primjene.

  Nakon primjene kreme na intaktnu kožu tijekom 1-2 sata, trajanje anestezije nakon uklanjanja okluzivne obloge iznosi 2 sata. Za biopsiju probijanja, korištenje Emla krema daje odgovarajuću anesteziju na netaknutu kožu u 90% bolesnika 60 minuta nakon primjene.

  Anestezija sluznice genitalnih organa postiže se brže od netaknute kože zbog brze apsorpcije lijeka. U žena, 5-10 minuta nakon primjene Emla krema na sluznicu genitalnih organa, postignuta je anestezija koja je dovoljna za ublažavanje boli uzrokovanih primjenom argonskog lasera; trajanje anestezije je 15-20 minuta (uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike od 5 do 45 minuta).

  Kod liječenja trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta, trajanje anestezije nakon nanošenja kreme je do 4 sata, a nije zabilježen nikakav negativni učinak lijeka na proces iscjeljivanja čira ili u odnosu na bakterijsku floru.

  farmakokinetika

  Sustavna apsorpcija krema ovisi o dozi, trajanju primjene i debljini kože (ovisno o području tijela), kao io drugim osobinama kože.

  U odraslih osoba, nakon primjene 60 g vrhnja na intaktnu kožu glinom s površinom od 400 cm2 (0,2 g po 10 cm2) tijekom 3 sata, sistemska apsorpcija lidokaina je oko 3%, a prilikaina - 5%. Polako se apsorbira. Cmaksimum lidokain i prilokain u krvnoj plazmi postignuti su nakon otprilike 4 sata od trenutka primjene kreme i 0,12 mcg / ml za lidokain i 0,07 mcg / ml za prilokain.

  Kod liječenja trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta, vrijeme je da dosegne Cmaksimum lidokain (0,05-0,84 μg / ml) i prilokain (0,02-0,8 μg / ml) u krvnoj plazmi je 1-2,5 sati od trenutka primjene lijeka na površinu ulkusa (5-10 g vrhnja tijekom 30 minuta). Uz ponovnu primjenu kreme na površini ulkusa ne opaža se kumulacija prilokaina, lidokaina i njihovih metabolita.

  Prilikom nanošenja kreme na sluznicu genitalija, vrijeme je da dosegne Cmaksimum lidokain i prilokain (0,18 μg / ml i 1,15 μg / ml) iznosi otprilike 35 minuta od trenutka primjene lijeka u vaginalnu mukozu (10 g kreme 10 minuta).

  Farmakokinetika u posebnim kliničkim situacijama

  U bolesnika s uobičajenim atopijskim dermatitisom, brzina apsorpcije se povećava.

  Doziranje lijeka EMLA

  Emla krema se nanosi na kožu pod okluzivnim odijelu za površinsku anesteziju netaknute kože. Doza lijeka i vrijeme primjene ovise o manipulaciji.

  Za površinsku anesteziju trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta prije njihovog kirurškog zahvata (mehaničko čišćenje) kremu treba nanijeti s debelim slojem na površini ulkusa pod okluzivnim oklopom PVC-a u dozi od 1-2 g / 10 cm2 (ne više od 10 g po postupku) tijekom 30 minuta. Ako je prodiranje lijeka u ulkus tkivo teško, trajanje primjene može se povećati na 60 minuta. Mehaničko čišćenje ulkusa treba započeti najkasnije 10 minuta nakon uklanjanja krema.

  Za površinsku anesteziju genitalnih organa, prije ubrizgavanja lokalnih anestetika, krema se nanosi u debelom sloju na kožu muškaraca u dozi od 1-2 g / 10 cm2 tijekom 15 minuta, za žene - u dozi od 1 g / 10 cm 2 tijekom 60 minuta.

  Za površinsku anesteziju sluznice genitalnih organa, pri uklanjanju kondiloma i prije ubrizgavanja lokalnih anestetika, 5-10 g vrhnja (ovisno o području obrađene površine) nanosi se na cijelu površinu sluznice, uključujući i nabore. Vrijeme primjene 5-10 min. Postupak treba izvesti odmah nakon uklanjanja kreme.

  Djeca za površinsku anesteziju netaknute kože prije bušenja posude ili površinske operacije Emla krema nanosi se debelim slojem na koži ispod okluzivnog odijela. Doza lijeka treba odgovarati tretiranoj površini i ne smije prelaziti 1 g kreme na 10 cm2.

  Doza i vrijeme primjene ovise o dobi djeteta.

  Upute za pomastanje Emla

  Uz ovaj proizvod kupiti

  Latino ime

  Otpustite obrazac

  Krema za vanjsku i lokalnu uporabu.

  struktura

   1 g vrhnja sadrži lidokain 25 mg, prilokain 25 mg;
   ekscipijenti: karboksipolimetilen; poliohidrogenirano ricinusovo ulje; natrijev hidroksid da bi se pH povećao na 8,7-9,7; pročišćene vode.

  pakiranje

  u aluminijskim cijevima 5 g, u pakiranju kartona 5 kom. ili u aluminijskim epruvetama od po 30 g, u pakiranju od 1 cijevi.

  Farmakološko djelovanje

  Emla krema sadrži kao aktivne sastojke lidokain i prilokain, koji su lokalni anestetici tipa amida.

  Anesteziju kože uzrokovano je prodorom lidokaina i prilokaina u slojeve epidermisa i dermisa. Stupanj anestezije ovisi o dozi lijeka i trajanju primjene.

  Nakon primjene EMLA kreme na netaknutoj koži 1-2 sata, trajanje anestezije nakon uklanjanja okluzivnog odijela je 2 sata. Nije bilo razlika u učinkovitosti (uključujući vrijeme postizanja analgetika) i sigurnosti pri primjeni kreme na netaknutoj koži između starijih osoba (65-96 godina) i mlađih pacijenata.

  Zbog učinka kreme EMLA na površinske posude, moguće je privremeno izbacivanje ili crvenilo kože. Takve reakcije u bolesnika s široko rasprostranjenim neurodermitisom (atopični dermatitis) mogu se pojaviti brže, unutar 30-60 minuta nakon nanošenja kreme, što ukazuje na bržu penetraciju kreme kroz kožu.

  U igle biopsijama (promjer 4 mm) primjenom EMLA krema daje odgovarajuću anestezija neoštećenu kožu u 90% bolesnika u roku od 60 minuta nakon primjene kreme na 2 mm i dubinu umetanja igle 120 minuta uvođenje igle do dubine od 3 mm. Učinkovitost kreme EMLA ne ovisi o boji ili pigmentaciji kože (tip kože I-IV).

  Kada se koristi kombinaciju cjepiva protiv infekcija, kao što su ospice, rubeola, zaušnjaci, ili intramuskularne kombinirane vakcine protiv difterije, pertusis, tetanus, polio, te infekcija uzrokovanih Haemophilius influenzae tipa B, a za cijepljenje protiv hepatitisa B, primjenom kreme EMLA bez učinka prosječni titar antitijela, pojava ili nestanak specifičnih protutijela u serumu ili broj pacijenata koji su postigli titar protektivnog ili pozitivnog antitijela nakon imunizacije.

  Anestezija sluznice genitalnih organa postiže se brže od anestezije netaknute kože zbog brže apsorpcije lijeka. Žene 5-10 minuta nakon nanošenja kreme EMLA na genitalnom sluznici navršio dovoljno anestezije za ublažavanje boli uzrokovane uporabom argonskim laserom; trajanje anestezije je 15-20 minuta (uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike od 5 do 45 minuta).

  Nakon primjene kreme tijekom liječenja trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta trajanje anestezije je do 4 sata. Nema negativnog učinka lijeka na proces iscjeljivanja čira ili u odnosu na bakterijsku floru.

  Emla, naznake za uporabu

  • površinsku anesteziju kože s injekcijama, probama i vaskularnom kateterizacijom i površinskim operacijama.
  • Veličina anestezije venski ulkusi donjih ekstremiteta kirurškog zahvata (mehaničko čišćenje), na primjer, za uklanjanje fibrin, gnoj i nekrotične tkiva.
  • površinske anestezije sluznice genitalnih organa prije izvođenja bolnih manipulacija (samo odraslih osoba) i anestezije prije injekcija lokalnih anestetika.

  kontraindikacije

  • Preosjetljivost na lokalnu anestetiku tipa amida ili bilo koja druga komponenta lijeka.
  • prerano novorođenče rođene u razdoblju trudnoće manje od 37 tjedana.
  • novorođenčad mase manje od 3 kg.

  Doziranje i davanje

  Izvana, na koži ili sluznici.

  Krema se primjenjuje u zatvorenu preljev (dostupan u paketu) nije manja od 1 sata prije postupka, snimljen na preljev uz primjenu proizvoda, nakon uklanjanja zavoja obrisati ostataka etanol krema.

  Za anesteziju kože: odrasle (za „male” postupcima) se primjenjuje 1,5 g / 10 cm kvadratnih 1-5 sati, da se velike površine - 1,5-2 g / 10 cm² 2-5 sata; djeca od 3 do 11 mjeseci - do 1 g / 20 cm2. Djeca starija od 1 godine - 1 g / 10 četvornih metara.

  Anestezija genitalnih organa - 5-10 g vrhnja za 5-10 minuta (bez tijesnog odijela).

  Koristite tijekom trudnoće i laktacije

  Nema dovoljno podataka o korištenju EMLA kreme u trudnica. Tijekom ispitivanja na životinjama nisu otkriveni nikakvi izravni ili neizravni štetni učinci lijeka na trudnoću, razvoj fetusa, na proces porođaja ili postnatalnog razvoja.

  Lidokain i prilokain prodiru kroz placentarnu barijeru i mogu se apsorbirati u tkivu fetusa. Nije bilo nikakvih specifičnih kršenja reproduktivnog procesa, kao što je povećanje učestalosti malformacija ili drugih izravnih ili neizravnih štetnih učinaka na fetus.

  Lidokain i prilokain se izlučuju u majčino mlijeko u količinama koje ne predstavljaju rizik za dijete kada se koristi lijek u terapeutske doze.

  Nuspojave

  • bljedilo,
  • hiperemija,
  • edem,
  • gori osjećaj
  • svrbež u području,
  • alergijske reakcije (uključujući anafilaktički šok).

  Posebne upute

  Pacijenti s nedostatkom glukoza-6-fosfat dehidrogenaze ili nasljedni ili idiopatski methemoglobinemija su osjetljiviji na methemoglobinemiju ovisnu o lijekovima.

  Učinkovitost primjene kreme u novorođenčadi tijekom postupka uzimanja uzoraka krvi iz pete nije utvrđena.

  Treba voditi računa o primjeni EMLA kreme oko očiju, jer lijek izaziva iritaciju očiju. Također, gubitak zaštitnih refleksa može izazvati iritaciju i štetu rožnice. Ako krema uđe u oči, odmah isperite oči vodom ili slanom otopinom ili zaštitite oči sve dok se zaštitni refleksi ne obnavljaju.

  Potrebno je voditi računa o primjeni lijeka na kožu s raširenom neurodermitisom (atopijski dermatitis); vrijeme primjene treba smanjiti (15-30 minuta).

  U djece mlađe od 3 mjeseca utvrđena je sigurnost i učinkovitost korištenja EMLA kreme nakon primjene jedne doze. Kod ove djece, nakon primjene kreme, često se promatra privremeno povećanje razine methemoglobina u krvi do 13 sati. Međutim, opaženo povećanje razine methemoglobina u krvi vjerojatno nema klinički značaj.

  Bolesnici koji uzimaju antiaritmijske lijekove klase III (npr. Amiodaron) treba pratiti i pratiti EKG kao mogu utjecati na srčanu aktivnost.

  Nemojte nanositi EMLA kremu na oštećeni bubnjić ili u drugim slučajevima mogućeg prodiranja kreme u srednje uho.

  Nemojte nanositi kremu na otvorene rane. Zbog nedostatka podataka o apsorpciji lijeka ne preporučuje se primjena kreme na sluznici genitalnih organa kod djece.

  Lidokain i prilokain u koncentracijama iznad 0,5-2% imaju baktericidna i antivirusna svojstva. U tom smislu preporučuje se posebna pažnja pri primjeni kreme prije subkutane primjene živog cjepiva (na primjer, BCG).

  Ne utječe na sposobnost vožnje vozila i rada s opremom.

  predozirati

  Simptomi: CNS uzbuđenje, konvulzije, koma, methemoglobinemija (uzrokovana prilokainom).

  Liječenje: plućna ventilacija, održavanje vitalnih funkcija, simptomatska terapija; s methemoglobinemijom - intravenozno / polako otopina metilenskog plavila, s konvulzijama - antikonvulzivna terapija.

  Uvjeti skladištenja

  Skladištiti na temperaturama ispod 30 ° C. Nemojte zamrzavati.

 • Iritacija nakon brijanja

  Hiprotehkoza: uzroci pretjerane rasta kose na ušima