Kako krema za depiliranje: aktivni učinak na strukturu kose

Nedavno je brijanje smatrano najjednostavnijom i najpristupačnijom metodom za uklanjanje dlaka. No, kozmetička je razvijenost, nove se tehnike izmišljaju, koje se dugo mogu riješiti vegetacije. Postoje mnogi sjajni načini za uklanjanje vegetacije u različitim dijelovima tijela. Postoje kemijske, mehaničke metode za postizanje željenog rezultata. Mnoge žene sami uklanjaju kosu. U ove svrhe, oni vole koristiti depilatory kreme. No, za druge dame, ostaje tajnovitost kako se krema za depilaciju radi. Pokušajmo to shvatiti.

Prednosti i nedostaci kreme

Ako se krema koristi za uklanjanje vegetacije na tijelu, onda, kao i svaki drugi proizvod, ima svoje prednosti i nedostatke. Važno je napomenuti da svaka vrsta depilatorne krema ima drugačiji učinak na kožu. To se objašnjava individualnim karakteristikama organizma (tip kože, osjetljivost na sastav proizvoda).

Krema koja pomaže riješiti kosu, ima sljedeće prednosti:

 • postupak uklanjanja vegetacije ne traži mnogo vremena. Postoje kreme koje možete koristiti tijekom tuširanja, što je još prikladnije. Čak i brijanje strojem traje duže;
 • Učinak nježne kreme se odnosi na različite dijelove tijela, s univerzalnom svrhom proizvoda;
 • postupak daje dobar učinak, jer prilikom nanošenja kreme možete vidjeti je li područje kože tretirano ili ne;
 • Glavna prednost može se nazvati odsutnost boli tijekom depilacije. Depilacija je udobna, bez rezova i iritacija;
 • lica za depiliranje je jednostavna za upotrebu. Za samostalno primjenu kreme za depiliranje može se smatrati najuspješnijom opcijom.

Postoji nekoliko nedostataka, i oni se pojavljuju iz nepismenog korištenja lijekova:

 • u slučaju nepridržavanja propisa propisanih uputama, može se pretjerati u kremi na koži. Može utjecati na područje kože zbog zanemarivanja;
 • Rezultat nakon depilacije traje oko tjedan dana. Učinak je duži nego nakon britve, ali manje u usporedbi s epilacijom.

Među prednostima proizvoda je korištenje kreme za uklanjanje dlaka u intimnom području. Koža na ovom području vrlo je osjetljiva. Uporaba krema obavlja dva zadatka odjednom - uklanjanje vegetacije i istodobno hranjenje nježne kože.

Pravilna upotreba

Odabir načina uklanjanja kose unaprijed pročitajte napomenu na proizvod. Upute za uporabu kreme za depiliranje uključuju sljedeće točke:

 1. sredstvo se nanosi na suhu, čistu i pripremljenu kožu. Možete pre-tuširati kako biste proširili pore na koži;
 2. Važno je pravilno distribuirati vrhnje na tretiranom području. Za ovaj dio alata je istisnuta na posebnoj lopatici (uključeno). Ne možete trljati proizvod na kožu, samo trebate ravnomjerno raspodijeliti;
 3. pročitajte u bilješkama koliko opere kremu za depilaciju, i nemojte pretjerivati ​​za više od navedenog vremena;
 4. nakon stojećih minuta, potrebno je ukloniti ostatke sredstava zajedno s nestalim dlačicama. Da biste to učinili, s istom lopaticom, koja je nanesena na krema, u smjeru rasta kose, pažljivo uklonite sastav zajedno s vegetacijom. Ako koristite spužvu umjesto lopatice, tada bi pokreti trebali biti kružni;
 5. područje bez kože se pere toplom vodom. Potrebna je samo čista voda, bez sapuna i gelova;
 6. kada koristite depilatorna krema u tušu, ne trebate čak i lopaticu za uklanjanje ostataka i kose. Sve se savršeno ispire vodom.

Upozorenja tijekom uporabe

Da biste dobili željeni rezultat, morate slijediti ne samo pravila propisana u uputama, već također obratite pažnju na opreza pri upotrebi depilaatora:

 • tijekom zasjedanja, pazite da budete u skladu s naznačenim u vremenu napomena proizvoda. Ako zanemarite upute, možete zaraditi opekline;
 • Prije primjene, upoznajte se s djelovanjem krema za depiliranje. Opis sadrži upute u kojim slučajevima lijek može biti štetan ili nepredviđen. Dakle, nakon intenzivnog boravka pod suncem ili u solariju, bolje je napustiti kemijski depilator. Mnoge kreme daju izbjeljivanje na prevlaku kože;
 • Pokušajte ne dobiti kremu na osjetljivim sluznicama kože. Za uklanjanje vegetacije s lica i uklanjanjem dubokih bikini, bolje je koristiti druge načine za uklanjanje dlaka;
 • Nanesite kremu da biste dobili osloboditi od vegetacije, nemojte zaboraviti nositi rukavice. Tako štitite nokte od uništenja;
 • budući da je depilatorna krema kemijski agens, ne smije se koristiti za trudnice i žene koje dojče;
 • Budite posebno pažljivi kod ponovne uporabe krema, kada primijetite preostale dlake nakon depilacije. U svakom slučaju, trebate održavati interval od pet dana, a tek onda nastaviti do drugog postupka. Nemojte zaboraviti pratiti vrijeme izlaganja sastava na koži, inače nećete izbjeći opekotine.

Po završetku kozmetičkog događaja je suzdržati od opeklina, vruće kupke, izlete u saunu. Za dva dana sve navedene radnje bit će dostupne.

Primjena na različitim područjima i značajkama kože

Pjenušava krema se može nanijeti na ruke, noge, pazuha, u području bikini, donjeg trbuha, na prsima i licu.

Najjednostavnija metoda depilacije, koristeći kremu, je uklanjanje vegetacije na nogama i rukama. Pažljivo ćete trebati tretirati kremu na intimnim mjestima i pazuhima. Na tim mjestima koža je osjetljivija i ranjiva. Bezobzirno rukovanje kemijskim sastavom kože lako je oštetiti.

Kako biste izbjegli neželjene posljedice, uklonite kosu u pazuha i u području bikini, upotrijebite vrhnje posebno oblikovanu za ta područja.

Prilikom uklanjanja pazuha ne zaboravite ukloniti deodorantni ostatak s kože prije. Zatim obrišite suhom, posipajte kožu prahom talka.

Ako na licu koristite kremu za njegu, onda budite posebno oprezni. Nemojte nanositi kompoziciju blizu sluznice (oko očiju i usnica). Lice nakon tretmana također treba hranjivu tvar, čak i više od bilo kojeg drugog dijela tijela.

Izbor kreme

Da biste odgovorili na pitanje o tome što tražite prilikom odabira krpe za lice, upotrijebite preporuke i prilikom odabira krema vodite sljedećim karakteristikama proizvoda:

 1. vrijeme izloženosti koži. Ovo je važna točka, posebno u odnosu na osjetljiva područja (bikini, pazuha, lice). Što je manje lijek na tijelu, to bolje;
 2. Prilikom odabira vodite svoj tip kože. Na pakiranjima obično je naznačeno za koju kožu i koji je dio tijela namijenjen proizvodu;
 3. Univerzalni lijekovi prikladni za bilo koje područje kože, osim lica, idu na prodaju;
 4. postoje kompozicije velike brzine;
 5. Obratite pozornost na ambalažu. Gotovo svaka krema ima poseban špatul.

Neke kreme uz glavnu funkciju - depilaciju, istodobno vlaže i njeguju kožu.

kontraindikacije

Depilatorirajuće kreme ne smiju se koristiti za bilo kakve lezije kože. Ako postoje neke neoplazme na tijelu, onda bez obzira na njihovu prirodu, također je nemoguće primijeniti lijek.

Bilo koja bolest na području dermatologije je kontraindikacija za upotrebu pilinga. To se odnosi ne samo na ekcem, čireve, razne osip i psorijazu, već i akne.

Prije nanošenja kreme, provjerite je li alergijska reakcija na proizvod. Da biste to učinili, nanesite malo novca na zavoj lakta. Ako za sat vremena koža nije postala crvena i nema vidljivih znakova iritacije, tada možete koristiti kremu.

Kremu za ispiranje: kako djelovati, kako koristiti

U potrazi za učinkovitom i prikladnom metodom depilacije, žene moraju pokušati na mnogo različitih načina. Ako je prije britva bila najpopularnija, danas u arsenalu ljepota postoje mnoge druge praktične metode. Dobra alternativa mehaničkom načinu uklanjanja viška vegetacije je kemijska depilacija s kremama. Jedino što ga sprječava da se koristi je briga o sigurnosti samog kreme. Razumijevanje kako krema za depilaciju djeluje pomoći će pojasniti ovaj problem. Trenutno su dostupne mnoge kreme. Lova krema za njegu, krema za depilaciju Evelyn, krema za depilaciju Baptiste - samo neke od njih.

Kako to radi

Nakon pregledavanja reklama, čini se da nakon nanošenja na kožu uništava žarulju i ispada kosa. Gledatelji su uvjereni da kosa ne raste za tri dana, neki tvrde da tjedan dana. No, korisnici tvrde da kosa još uvijek počinje rasti gotovo odmah nakon depilacije. Činjenica je da kemikalije koje ulaze u kremu unište samo osovinu za kosu, a točnije, keratin (mehanički jak protein koji čini kosu).

Načelo rada je sljedeće: one slabe povezanost lanaca proteina unutar kose. Korijen krema ne trpi uopće. Folikul dlake ostaje netaknut i kosa tiho počinje rasti nakon uklanjanja vanjskog dijela. To dovodi do činjenice da nakon takvog postupka, kosa raste. Da bi se smanjio intenzitet njihovog rasta i da se spriječi brza pojava neugodnih čekinja, proizvođači uvode posebne sastojke u formulu kreme. Može biti različita biljna ekstrakta, Ussuri hmelj, soja, drugi aditivi biljnog i kemijskog podrijetla. Oni utječu na folikul dlake i usporavaju rast kose. Primjer vrhnja koji usporava rast kose je krema za brijanje u baršunastoj boji. Ako se želite potpuno riješiti kose, morate trajno paziti na vrste uklanjanja dlačica. Ovdje ćete naći više informacija.

Videozapis opisuje kako krema za depilaciju radi:

Kako povećati učinkovitost

Kosa se uglavnom sastoji od keratina. Ovo je njegov proteinski okvir. Tioglikolna sol natrija ili kalija, koja je dio kreme za depilaciju, ima destruktivan učinak na nju. Tijekom depilacije, ti sastojci uništavaju ili rastopljaju strukturu kose. U osnovi, krema djeluje poput običnog britva. Samo oštrica smanjuje vegetaciju, a krema ga otapa. Ipak, folikuli dlake ostaju netaknuti.

Postoji nekoliko skupina u liniji kreme za depiliranje:

 • univerzalne kreme;
 • hipoalergijske formulacije za osjetljivu kožu;
 • kreme za tvrdu kosu;
 • znači s učinkom njege kože.

Svi su dizajnirani za uporabu na određenim područjima kože i imaju različita vremena ekspozicije. Što je kraće vrijeme starenja krema na koži, to je veća koncentracija kemikalija u svom sastavu.

Kozmetičari koriste profesionalne kreme za depilaciju. Oni se značajno razlikuju po sastavu od uobičajenih sredstava. Među sastojcima ovih kreme su proteolitički enzimi kao što su:

Tehnologija korištenja takvih alata razlikuje se od uobičajene depilacije pomoću vrhnja. Koža s primijenjenom smjesom zagrijava se infracrvenim zrakama. Ovaj postupak može se zamijeniti silikonskim zavojem. Kao rezultat toga, krema prodire u folikul i uništava žarulju. To dovodi do prestanka rasta kose. Takve depilacije se provode uglavnom u salonu. Imaju značajan nedostatak - visoki troškovi.

Na videu: kako napraviti kremu za depiliranje

prednosti

Depilacija s krema ima puno veze s brijanje. Ipak, ova metoda ima niz značajnih prednosti zahvaljujući kojoj postaje sve popularnija.

 • Jednostavnost. Postupak se može uspješno provoditi kod kuće: ne zahtijeva posebne vještine i dodatnu opremu.
 • Bezbolan. Ovo je najblaži način depilacije.
 • Cijena. Krema za depilaciju je relativno jeftina. U usporedbi s laserskom depilacijom, cijena krema je znatno niža. Ali depilacija s britvom ili šugiranje kod kuće će koštati manje.
 • Slaba stopa ozljeda. Koža tijekom postupka ne podliježe mehaničkom stresu. To omogućuje izbjegavanje rezova i drugih mikrotrauma, kao kod brijanja.
 • Učinkovitost. Moguće je brzo uklanjanje dlačica s područja velikog područja.
 • Udobnost u uporabi. Postoje kreme i pjene koje se mogu koristiti u tušu. Ne trebaju uklanjanje dlačica i krema spatule. Dovoljno je isprati višak vegetacije s vodom.
 • Struktura kose se ne mijenja. Nova kosa ne postaje deblja ili deblja.

kontra

Depilatorirajuće kreme, kao i druge kemikalije, mogu izazvati alergijsku reakciju. Upravo slijedite upute kako biste izbjegli takve manifestacije. No, ako prvi put odlučite upotrijebiti kremu za depiliranje, provjerite osjetljivost kože na djelovanje njegovih komponenti. Da biste to učinili, nanesite kremu na zavojnicu, držite 5-10 minuta. Nakon 24 sata provjerite stanje kože na ovom mjestu. Ako je sve u redu, možete nastaviti s depilacijom.

Video govori o pro i kontra depilacije s vrhnjem:

Ali to nije jedini negativni alat ovog popularnog alata. Nedostaci također uključuju:

 • Kratak učinak. Nakon nekoliko dana rastuća kosa postaje vidljiva na koži i postupak se mora ponoviti.
 • Neravnomjerno uklanjanje dlaka. Kemikalije utječu na tijelo dlake duž cijele duljine. Kada se kosa ukloni s lopaticom, može se slomiti blizu kože, ali na bilo kojoj visini. Uništiti strukturu guste kose će trebati više vremena. Sve to može dovesti do pojave područja s preostalim dlakama.
 • Visoka kiselinska baza vrhnja. Depilacijski sastav ima pH od 12. To je dvostruko veća od prirodne razine kiselosti kože. Krema može uzrokovati kemijske opekline i mikrotrauma, pogotovo ako povećate preporučeno vrijeme ekspozicije.
 • Izgled urastajuće kose nije isključen.
 • Estetski učinak ne odgovara uvijek očekivanjima. Crne mrlje ostaju na koži, jer krema ne djeluje na korijen kose.
 • Depresivan učinak na kožu i nokte. Postupak treba izvesti rukavicama i izbjegavati nanošenje krema na tkanine koje sadrže keratin (nokte i kosu). Ne možete nanijeti kremu na sluznicu i kožu u blizini očiju.
 • Visoki zahtjevi za skladištenje kreme. S pogrešnim temperaturnim uvjetima djelotvornost alata uvelike se smanjuje.
 • Neugodan miris. Traje dugo - od nekoliko sati do dana, teško ga je maskirati kozmetikom.
 • Velik broj kontraindikacija.

Ali, unatoč takvom velikom popisu nedostataka, ova metoda depilacije zaslužuje pozornost. Međutim, mogu ih koristiti samo oni koji nemaju kontraindikacije, koji uključuju:

 • trudnoća i dojenje;
 • oštećenje kože;
 • kožne bolesti (dermatitis različitih vrsta, akne, ekcem, herpes, čira, psorijaza);
 • benigne lezije na koži (bradavice, papiloma, moles, fibromi);
 • onkologija.

Kako koristiti ili kako se prijaviti

Pravilna uporaba krema učinit će kožu glatkom i svilenkastom. Za postupak ćete trebati:

 • depilatorna krema;
 • scapula (obično dolazi s vrhnjem);
 • piling tijela;
 • gel za tuširanje;
 • moisturizer nakon depilacije.

Nakon što prođe test za osjetljivost krema, možete nastaviti postupak. Tehnologija epilacije sastoji se od nekoliko faza.

 1. Parna koža kupanjem ili tuširanjem.
 2. Uklonite mrtve stanice kože i masne čestice gelom za tuširanje. Sapun se ne može koristiti. Sušio je kožu previše.
 3. Nanesite piling, tretirati područja koja će biti podvrgnuta depilaciji.
 4. Uklonite ostatke peći i osušite kožu ručnikom.
 5. Nanesite tanki sloj kreme na kožu.
 6. Pričekajte da krema radi (vrijeme eksplikacije je naznačeno na pakiranju s vrhnjem). Obično se krema osmišljava 5 do 15 minuta.
 7. Uklonite kremu s omekšanom kosom s plastičnom ili gumenom lopaticom.
 8. Umjesto lopatice, možete koristiti spužvu ili ručnik. Zatim se kosa ukloni kružnim pokretom.
 9. Isprati ostatke, osušiti kožu ručnikom.
 10. Nanesite hidratantnu i protuupalnu kremu, gel ili mousse. Ne smije sadržavati alkohol i jake kiseline.
 11. Možete koristiti sredstva za usporavanje rasta kose.

Postupak se može ponoviti ne prije 72 sata. Osim toga, ne preporučuje se 24 sata na suncu. Zapamtite, krema visoke kvalitete i sukladnost s tehnologijom njegove upotrebe pomoći će vam da izbjegnete mnoge probleme. U ovom slučaju, cijena ne igra uvijek glavnu ulogu. U segmentu s niskim troškovima postoji vrlo pristojno sredstvo za depilaciju.

Ako koristite krema za uklanjanje vena, ovdje ćete naći upute za njegovu upotrebu.

Usporedba s drugim vrstama

Depilatorirajuće kreme često se uspoređuju s brijanje. Oni stvarno imaju puno zajedničkog. Razlike u metodama izlaganja - britva skida kosu mehanički, kemijska krema. Obje metode ne utječu na folikul dlake.

Brijanje je najjeftiniji način depilacije. To vam omogućuje da brzo obradite značajna područja kože. Nema potrebe čekati da krema radi, ali rezultat je isti kao i krema. Ali krema ima važnu prednost.

Kirurzi prije operacija uvijek uklanjaju kosu s kože gdje rade rez. To je zbog visokih zahtjeva za sterilnosti. Prije, samo se britva koristila za depilaciju, ali danas je gotovo potpuno zamijenjena kremama. Omogućuju vam da uklonite kosu bez oštećenja kože. Svako odstupanje je otvoren put do infekcije.

Videozapis vam govori što je najbolje za britvu ili perilicu:

Električni depilatori djeluju brzo i učinkovito, ali osjećaji njihova korištenja nisu ugodni. Depilator izvlači vlasi i to brzo i učinkovito. Ako redovito koristite električni depilator, tada se koža navikne i bol se gotovo ne osjeća. Ali sve ovisi o vašem pragu boli.

Šugiranje, uklanjanje dlaka i depilacija također su bolni postupci. No, rezultat takve depilacije izgleda prilično atraktivan: nema crnih točkica, ali to možete učiniti kod kuće. Nakon postupka može se pojaviti crvenilo kože koja brzo prolazi, pogotovo ako koristite posebna sredstva. Ovdje možete pročitati kako napraviti depilaciju voska kod kuće. U slučaju depilacije voska, nakon postupka mogu ostati tragovi voska. Ako ste suočeni s takvim problemom, onda pročitajte, a zatim uklonite ostatke voska nakon depilacije. Za depilaciju u bikinijskoj zoni možete koristiti trake od voska.

Sve vrste depilacije su pristupačnije od epilacije salona s električnom strujom i laserskom ekspozicijom. Dobri rezultati daju kombinaciju na nekoliko načina. U početku, depilacija se može obaviti u salonu, a zatim kožu održati uz pomoć kreme. Usput, ovu metodu koriste ne samo žene nego i muškarci. Također je popularna depilatorna krema za muškarce.

Kako se krema za depiliranje

Svaka moderna žena bori se s viškom vegetacije na svim dijelovima tijela. Trenutni modni trendovi, kao i današnji kanoni ljepote, prisiljavaju žene cijelog svijeta da uklone kosu koristeći sve moguće metode. Mnogi postupci za uklanjanje dlaka su bolni ili jednostavno neučinkoviti. Svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke. Sigurno, sve djevojke bi željele dobiti neku alternativu, koja će u akciji biti uspoređena s epilatorom, i bezbolnošću - sa strojem. Ova metoda je dugo postojala. Ovo je depilatorni sprej za kremu koju mnoge žene poznaju. Na internetu možete pronaći veliki broj recenzija. Koliko je učinkovita ova metoda, kako funkcionira, hoće li moći zamijeniti druge neugodne metode uklanjanja dlaka, kao i koje su prednosti i mane? Prije kupnje takvog alata morate znati koje su njegove prednosti i nedostaci.

Djeluje krema za uklanjanje vegetacije

Depilatorna krema u tušu je kemijski način da se riješi vegetacije. Često je glavna komponenta, koja se također naziva aktivna tvar, kalcij tioglikolat. Uništava sve cisteinske vezne aminokiseline koje čine protein u svim kose. Ova akcija dovodi do činjenice da se cijela struktura kose potpuno mijenja. Kao rezultat toga, vegetacija se može mehanički ukloniti. Učinak takvog lijeka traje od nekoliko dana do tjedan dana.

Morate shvatiti da je manji uvjet djelovanja uzrokovan činjenicom da ukrašavajući kremasti sprej uklanja kosu bez žarulje. Akcija je usmjerena na površinsku vegetaciju i ne šteti samima folikula dlake. Zbog toga, rezultat uklanjanja dlaka traje do tjedan dana.

Depilatorna krema u tušu

Uz pravilnu uporabu krema za depiliranje u duši, to ne može naškoditi vama i vašem tijelu. Ali tijekom cijelog postupka potrebno je djelovati isključivo prema uputama, što će vam omogućiti izbjegavanje bilo kakvih ozljeda. Prije uporabe, morate napraviti test za pojavu alergijske reakcije, a poslije - za početak postupka uklanjanja vegetacije.

Prednosti metode

Depilatorna krema je dobra alternativa salonovim bolnim postupcima za uklanjanje dlaka. Glavne prednosti korištenja su sljedeće:

 • jednostavno i brzo. Svaka žena može samostalno kod kuće napraviti glatko bilo kojem području tijela bez puno truda;
 • jeftini. U usporedbi s mnogim metodama rješavanja vegetacije, ta je metoda ekonomski alat. Jedan paket je dovoljan za oko 3 epilacije;
 • bezbolan. Uklanjanje dlačica čak i na najsloženijim područjima kože, nećete osjetiti nelagodu ili bol;
 • sigurna. Korištenje ove vrste uklanjanja dlaka će vas spasiti od bilo kakve mehaničke štete koja se može susresti u drugim metodama depilacije;
 • djeluje na dlaku bilo koje duljine. Sada ne morate čekati dok se kosa ne vrati unatrag. Moći će uhvatiti sve, čak i najkraće vlasi;
 • ne nanosi štetu strukturi kose. Ovaj alat ne utječe na debljinu ili krutost čekinja;
 • lako uklanja kosu čak iu najtežim i neravnim dijelovima tijela;
 • Većina alata uključuje mnoštvo sastavnica za njegu koja pozitivno utječu na stanje kože.

Nedostaci: glavni nedostaci korištenja takvog alata

U ogromnoj količini Internet resursa, recenzije su podijeljene u dva kampa: netko govori isključivo o prednostima ove kreme, dok drugi vide samo nedostatke u njemu.

Uz pravilnu uporabu krema za depiliranje u duši, to ne može naškoditi vama i vašem tijelu.

Ali, kao i svaki drugi način depilacije, depilator biljnih krema je pojedinačni proizvod. Možete biti uvjereni u njegovu učinkovitost tek nakon testiranja na sebe.

Dakle, nedostaci upotrebe alata:

 • kratkoročni rezultat. Ne nanosi štetu folikuli dlake, pa će stog nakon postupka pojaviti za samo nekoliko dana;
 • može uzrokovati alergijsku reakciju, poremećaje pigmentacije u nekim područjima kože, iritacije i upale. Stoga, prije korištenja ovog alata potrebno je napraviti test senzitivnosti;
 • recenzije vlasnika debelih vlasi ukazuju na mogućnost neujednačenog uklanjanja. Na finim dlačicama odmah se pojavljuje rezultat;
 • osim toga, mnogi se žale na urastao dlačice i tamne mrlje;
 • Depilatorirajuće kreme često imaju prstom parfema. To može biti vrlo neugodno za neke.

kontraindikacije

Kao što je gore spomenuto, pravilnom upotrebom kreme nije štetno za kožu. Ali prije nanošenja, morate pažljivo provjeriti područje kože za bilo koji osip, iritaciju, upalu i druge dermatološke reakcije, kao i mehaničku oštećenja kože. Korištenje takvih sredstava na tim područjima je zabranjeno, jer tvari u kremi mogu naškoditi oslabljenoj koži. Osim toga, kremu ne možete primjenjivati ​​na mole i bradavice. Kada ih depilirati bolje držati kako bi se izbjegle reakcije kože. Bez sumnje, to se također može pripisati minusu ovog postupka, jer doslovno svaka osoba ima takve formacije.

Osim toga, mnoge žene i njihove kritike tvrde da njegova uporaba može nepovoljno utjecati na mlijeko majki koje se brinu. Stoga je potrebno izbjegavati tijekom trudnoće i laktacije.

Pro i kontra od kreme za uklanjanje dlaka

Bez sumnje, prije postupka potrebno je osigurati osobnu prenosivost sredstava za izbjegavanje neugodnih iznenađenja. Tijekom epilacije slijedite upute: zadržite svoje tijelo ne više od navedenog razdoblja. Provedite postupak onoliko puta koliko je preporučio proizvođač.

Sve što ste željeli znati, ali su se sramežljivi pitali - kako djeluje krema za depiliranje?

Brijanje čini mnoge djevojke tresti sa strahom. Mora se priznati da čak i odrasle žene ponekad snažno izbjegavaju široku paletu alatnih strojeva i uređaja, te depilacije u salonu i posve drhtanje. Za pravedan seks, koji se boji lopatica, britva i lasera, odavno je izumio poseban depilatorni krema. No, svaka djevojka ne razumije točno kako funkcionira, pa stoga i ne uzima u obzir. Danas ćemo otvoriti ovaj veo i reći vam kako krema za depilaciju radi. Prije svega, ove su informacije dobre za vaše zdravlje, stoga ih trebate uzeti u obzir.

Kako ovaj alat funkcionira?

Učinkovitost depilatornih kreme isključivo u njihovom sastavu. Oni su stvoreni, uključujući u njima posebne lužine, koje pomažu da se otopi keratin - glavna komponenta kose. Zona kože nanesena je potrebnoj djevojci, krema pronađe ovaj protein i uništava ga, zbog čega je kosa uništena, pretvarajući se u neku vrstu žele. U prosjeku, svaka krema radi oko pet minuta, ali neke su značajke marke moguće.

Što je upravo ta vrsta depilaatora bolja od drugih?

Krema za uklanjanje dlaka kao depilator pokazuje prilično dobre rezultate. Prvo, to ne uzrokuje bolne ili jednostavno neugodne senzacije, poput istog britva ili voska. Nećete osjećati gori, neugodno i pravu bol, što je vrlo važno, na primjer, za područje bikinija. Jedino što se to može dogoditi je idiosinkrazno, a jednostavnije je alergija. Budite sigurni da unaprijed provjerite možete li koristiti ovu krema, na primjer, malu površinu na zglobu. Ako se krema nanese na njega, ne nanosi štetu na koži, onda ga možete sigurno koristiti.

Također možete računati na vrlo jednostavnu i intuitivnu upotrebu ovog alata. Nećete biti u mogućnosti napraviti pogrešku i učiniti nešto krivo, jer je dovoljno samo razmazati područje od interesa za vas, pričekajte neko vrijeme i mirno isprati kremu, ili ga ukloniti s posebnim uređajem.

Pa, drugi i, za neke, čak i odlučujući trenutak je cijena takvog vrhnja. Naravno, to nije jeftiniji od strojeva za jednokratnu upotrebu, ali mnogo ljepše. Čak i tako, što se tiče troškova nižih od traka, voska ili stvarnog putovanja u salon, nema razloga da to kažem. Osim toga, možete kupiti barem malo vrhnje u bilo kojem supermarketu.

I zašto je gore?

Svaki lijek nedvojbeno ima svoje nedostatke. Prva i prilično očita je koliko je učinak nakon postupka. Kosa počinje rasti nakon nekoliko dana, za razliku od epilacije, koja se provodi istim voskom, nakon čega se kosa može čekati barem za nekoliko tjedana. Međutim, ipak je još bolje nego nakon stroja.

Treba napomenuti da je krema praktički nemoćna protiv crne i vrlo tamne kose. Ne samo da on samo uklanja kosu samo u korijenu, ostavljajući korijene duboko u unutra, tako da će ove tamne kose definitivno pokazati, ostavljajući mnogo crnih točaka na koži, što je poseban problem za zonu bikinija. Za uklanjanje to može samo pravi uklanjanje dlaka.

Često krema ima specifičan miris kemo. Za neke, to ne mora biti veliki problem, jer koža i dalje ne apsorbira miris, ali mi nismo mogli reći. Istina, sada svi vodeći brandovi nastoje zadržati svoju marku i dodati sastavu različitih okusa. To je poznato, na primjer, Veet (Wit), koju smo široko promicali.

Pa, posljednja stvar koja je važno znati je da su neke zone zabranjene za primjenu takve kreme za njih. To ovisi samo o svakoj robnoj marki, pa se neka krema ne može koristiti u intimnim područjima, a neki za uklanjanje dlačica i tako dalje. Važno je unaprijed upoznati s kontraindikacijama, uključujući i one pojedinačne.

Najbolji i najgori predstavnik na domaćem tržištu

Želio bih s vama unaprijed podijeliti dobar vrh koji zaista zaslužuje pažnju, ali prvo biste trebali reći njegovu prilično lošom natjecatelju.

Krem Lowa Lowa se smjestila kao kompleks od dva različita načina odjednom: za i nakon depilacije. Vjeruje se da je potpuno prirodno i da će samo dva mjeseca stalne uporabe biti dovoljno da potpuno iskorijeni problem rasta kose. Zapravo, ova krema ima neugodne kritike kupaca. Ne nosi se sa zadatkom, daje isti neugodan kemijski miris i neodoljivo je skup za takvu vrhnju - oko tisuću rubalja.

Najbolji se s pravom može nazvati Velvet. Trošak je trideset puta manji! I za ovaj mali novac, krema se mirno bori s glavnim zadatkom: uklanja kosu, a ne donosi nikakve iritacije kože. Osim toga, to je vrlo ugodno i pozdravlja miris. Naravno, ima i svoje nedostatke: morat ćete dugo čekati da radi, a također je i neugodno primijeniti. Ali zbog cijene i njezine učinkovitosti zaslužuje vašu pažnju.

Kako djeluje depilatorna krema: princip, sastav, značajke primjene

Kako djeluje depilatorna krema, koja bez uporabe mehaničke sile može učinkovito ukloniti neželjenu vegetaciju? Sastav proizvoda odnosi se na mnoge zdravlje svjesne ljude. Sastoji se od jednostavnih sastojaka, a njezina pravilna primjena ne šteti tijelu. Razmotrite ove pojedinosti detaljnije.

Načelo djelovanja za kremu za depilaciju

Glavni zadatak krema za njegu je uklanjanje višak kose na tijelu. Aktivni sastojak za uklanjanje temeljnog problema je supstanca s visokim sadržajem alkalija, koja može otopiti bazu dlačica. Međutim, ne može djelovati na folikul dlake. Prekomjerna koncentracija alkala savršeno eliminira problem, međutim, uzrokujući iritaciju kože.

Za neutraliziranje negativnog učinka glavne tvari, posebne komponente se dodaju u kremu za depiliranje. Čak iu ovom slučaju, ne zna se kako će koža određene osobe reagirati. Da biste to učinili, prije prijave napravite test za prenosivost.

Što je uključeno u proizvod?

Obvezne komponente kreme usmjerene su na uništavanje vlasi. Ovaj zadatak se bori:

 • kalcij ili kalijev tioglikolat - uništava disulfidne veze;
 • natrijev ili kalcijev hidroksid - priprema površinu kose za prodiranje prve komponente;
 • stabilizator i emulgator cetearata-20 - uklanja sebum i vlaži se za bolji učinak glavne tvari.

Preostali dodatni sastojci koji čine kremu za depiliranje povećavaju svoj rok trajanja, stvaraju ugodan miris i smiruju nadraženu kožu. U ulozi tih sastojaka mogu biti:

 • eteri;
 • silikoni;
 • mineralna i biljna ulja;
 • ekstrakti ljekovitog bilja.

Za depilaciju na osjetljivim mjestima, preporučuje se odabir proizvoda s kalcijevim tioglikolatom, jer se nježno sredstvo za njegu depilacije radi s tom tvari.

Pro i kontra

Mnogi odabiru skrubenu krema zbog niza prednosti:

 • nema boli;
 • jednostavnost korištenja;
 • sposobnost samog provođenja postupka;
 • nema iritacije (kada se ispravno koristi);
 • blagi učinak na kožu.

Unatoč brojnim pozitivnim značajkama, alat ima sljedeće nedostatke:

 • vlasi počnu rasti u roku od nekoliko dana;
 • ponekad izaziva alergije;
 • teško se nosi s gustom, tvrdom i tamnom kosom;
 • ima veliki trošak.

Svaki alat za depilaciju ima svoje osobine, jer djeluje na kosu drugačije. Znajući o ovim karakteristikama krema, možete naučiti izbjegavati njegove negativne osobine i koristiti samo prednosti.

Upute za uporabu

Prije korištenja novog alata morate napraviti test za prenosivost:

 1. Mala količina proizvoda se primjenjuje na namijenjeno područje liječenja.
 2. Sastav stoji na koži nekoliko minuta.
 3. Zatim se isperu i provjerava reakciju na kremu.

U nedostatku znakova alergije ili opeklina nekoliko sati, možete nastaviti depilaciju:

 1. Koža se čisti od nečistoća s proizvodima bez alkohola.
 2. S aplikatorom spatula smjesa se nanosi s debelim slojem na suhoj površini epiderme bez trljanja.
 3. Depilatorna krema se održava takav iznos vremena, što je naznačeno u bilješci na alat.
 4. Zatim se sloj s uklonjenim dlačicama ukloni s lopaticom ili posebnom spužvom.
 5. Ostaci kreme ispiru se s toplom vodom.

Nakon što se krema za depilaciju uklanja dlačice, koža ostaje ranjiva i osjetljiva, stoga se ne preporučuje da ga podmazite parfemiranim sredstvima. Vlaženje s termalnom vodom pomoći će joj da se riješi stresa.

Ako nakon kreme postoji čekinja, tada ne biste trebali povećati vrijeme ekspozicije. Inače, možete dobiti izgorjeti ili ozbiljne iritacije kože.

Oprez tijekom postupka

Depilatorirajuća krema ima kemijski sastav, pa se pri upotrebi morate pridržavati nekoliko pravila:

 • Prije primjene morate pažljivo proučiti napomenu na alat i uzeti u obzir sve značajke u procesu depilacije;
 • u slučaju depilacije lica i bikini zone, krema ne smije ni na koji način biti smještena na sluznice;
 • kada radite s kremom, morate nositi gumene rukavice;
 • Možete ponoviti postupak najranije pet dana nakon prethodne.

Ako je uzbuđenje oko pitanja o tome da li je depilatorna krema štetna u bikinijskoj zoni, još nije raspršena, preporučuje se odabir drugog načina uklanjanja vegetacije.

kontraindikacije

Alat se ne može primijeniti na osobe koje imaju sljedeće značajke:

 • oštećenja kože - rane, upale, iritacije;
 • alergijska reakcija na sastojke;
 • trudnoća i dojenje;
 • bolesti i tumora na koži.

Depilacija je zabranjena prije odlaska u kupelj ili saunu. Nakon postupka treba izbjegavati izravno izlaganje suncu tijekom 12 sati.

Kako rasti kosu nakon kreme za depiliranje?

Učinak korištenja sredstava može trajati najviše 5 dana. To ovisi o individualnim sposobnostima tijela, budući da svatko ima drugačiju stopu rasta kose. Moguće je povećati vrijeme sve dok se koristi, preferirajući kreme koje uključuju komponente koje usporavaju rast kose.

Popularni proizvođači

Danas nudi kremu za depiliranje u svim cjenovnim kategorijama. U svakom slučaju, aktivna tvar ostaje ista, samo se pomoćne komponente mijenjaju. Najčešći su brendovi:

 1. Veet. Proizvodi ovog proizvođača prikladni su za suhu i osjetljivu kožu. Oni imaju brzi učinak na neželjene dlake. Krema sadrži hidratantni kompleks, stoga nježno utječe na kožu. Za lice i područje dubokih bikini, tvrtka je objavila Veet s kamilicom. Za muškarce, idealan specijalni krema gel Veet.
 2. Baptiste. Ove kreme za depiliranje imaju demokratsku vrijednost uz visoku kvalitetu. Dostupni proizvodi s mirisom čokolade, jogurta i krastavaca. Svaka ima svoje osobine. Na primjer, Baptiste čokolada učinkovito uklanja tvrde i tamne vlasi, a Baptiste krastavac može se koristiti za intimnu depilaciju.
 3. Samt. Sredstva ove marke odlikuju se blagom sastavu i ugodnim mirisom. Imaju gustu teksturu koja je na koži stala oko 20 minuta. Takvo dugo vrijeme ekspozicije zbog nježnih komponenti koje ne uzrokuju alergije. Biljni sastojci - mente, ekstrakt papaje i ananas skrb za kožu i sprečavanje pojave crvenila. Crema Velvet imaju nisku cijenu.

Uklanjanje neželjenih dlačica na tijelu neprestano se brine za žene. Sve metode imaju svoje osobine, tako da morate odabrati najprikladnije. Depilatorna krema je jednostavna za upotrebu i sigurna za tijelo kad se pravilno primjenjuje. Nakon toga, dlake se pojavljuju za nekoliko dana, tako da ćete stalno morati trošiti novac za kupnju nove ambalaže.

Je li moguće trajno ukloniti kosu?

 • Je li pokušao sve moguće načine uklanjanja dlačica?
 • Zbog prekomjerne vegetacije osjećate se nesigurno, a ne lijepo.
 • Strahovali ste se čekanja za sljedećim pogubljenjem, prisjećajući se da ćete morati izdržati ponovno.
 • I što je najvažnije - učinak traje samo nekoliko dana.

A sada odgovorite na pitanje: to vam odgovara? Je li moguće podnijeti ovo? Koliko novaca ste već "iscurili" nedjelotvornim sredstvima i postupcima? Tako je - vrijeme je da se zaustaviš s njima! Slažete li se? Zato smo odlučili objaviti priču o našem pretplatniku Alini Borodini u kojoj vrlo detaljno govori kako je riješila problem pretjerane vegetacije za 1 dan zauvijek! Pročitajte više >>

Načelo kreme za depiliranje

Načelo djelovanja ovlaživača je sljedeće: posebne meke alkalne kemikalije, koje su uključene u njezin sastav, pridonose otapanju keratina u dlaku kose, što pomaže da se riješi neželjene vegetacije lako i bezbolno. Takve aktivne tvari uništavaju strukturu vanjske kose, ali unutarnji dio kose i žarulja nisu podložni djelovanju depilatorne kreme.

Mnogi proizvođači keramičke kreme uključuju u svojoj formuli različite vitamine, biljna ulja, biljne ekstrakte i druge korisne sastojke. To pomaže ublažiti učinak kreme na kožu, vlaži kožu i uklanja upalu. Jedan od glavnih kriterija za kvalitetu pilinga je njegova cijena. Budući da je učinkovitost ovog alata i njegova neškodljivost na kožu na prvom mjestu određuje sastav sastavnih dijelova koji su dio njezina sastava i koji doprinose uništavanju dlake, mijenjaju njihovu strukturu i uzrokuju njihovo zakrivljivanje. Da bi se uštedjelo vrijeme za uklanjanje neželjenih dlačica, proizvođači su razvili posebnu formulu za depilatore. Ova se krema primjenjuje prije tuširanja, a kao rezultat toga izlazite s glatkim nogama bez viška kose.

Depilatorna krema ima svoje prednosti i nedostatke pri korištenju. Mnogi ljudi odabiru ovaj alat, jer aktivne tvari sadržane u njegovom sastavu također doprinose usporavanju rasta kose, na primjer, nakon brijanja. Jedna od prednosti ovlaživača je mogućnost korištenja na velikom području kože što značajno smanjuje ukupno vrijeme procesa uklanjanja dlaka. Osim toga, nakon nanošenja takvog krema, koža nogu ostaje glatko dulja od, na primjer, nakon brijanja. Taj je učinak postignut zahvaljujući činjenici da krema za depiliranje čini zaobljenim krajevima kose, što zauzvrat ne samo da dopušta koži da ostane dulje, već i uklanja izgled iritacije i osipa. Međutim, kao što je slučaj kod brijanja, nakon depilacije s kremom, novo prerađena kosa može postati tamnija.

Još jedna prednost primjene kreme je uklanjanje izgleda takvog problema kao urastajuća kosa koja se često pojavljuje nakon depilacije uz pomoć voska.

Ako uzmemo u obzir negativne aspekte upotrebe pilinga, prije svega treba istaknuti prilično neugodan miris same kreme, čiji je uzrok vrlo aktivna tvar. Osim toga, oni mogu izazvati alergijske reakcije. Depilatorna krema, koja služi uklanjanju suvišne dlake na licu, sadrži manje takvih tvari. Međutim, svejedno, prije primjene, trebali biste testirati alergije. Premda se ove preporuke odnose i na druge tipove kreme za njegu, bilo da je to univerzalna krema ili je dizajnirana za uklanjanje dlačica na osjetljivim područjima kože. Kremu za depiliranje najučinkovitija je za guranje i tanku kosu, a slabo je s teškom tamnom kosom.

Također, djelotvornost korištenja kreme također je pod utjecajem strogo pridržavanja uputa za njegovu uporabu, u kojoj se utvrđuju minimalni i maksimalni dani izloženosti te pravila za primjenu nježne kreme. Na primjer, univerzalna krema nanosi se na kožu nekoliko minuta, a zatim uklanja specijalnom lopaticom. Krema, dizajnirana za depilaciju u tušu, nanosi se s posebnom spužvom ravnomjerno i ne bi se trebala trljati. Može se tuširati za minutu nakon njezine primjene. Istovremeno, krema treba ostati na koži barem dvije minute, zbog čega je neophodno pokušati ne usmjeravati struju vode na područje koje se njime obrađuje. Nakon otprilike 3 do 6 minuta, operite preostalu epilatsku kremu spužvom. Nakon ovog postupka, koža će postati meka i svilenkasta, a vi ćete zaboraviti na problem viška kose nekoliko dana.

Kako točno djeluje krema za depiliranje?

Mnoge su ljepote zainteresirane za pitanje kako krema za depilaciju djeluje. Uostalom, ovo čudo kozmetologije posljednjih godina postaje sve popularnija, nakon što se utvrdila kao najopasnija metoda epilacije. Je li doista tako?

Načelo rada

Kako djeluje krema može se razumjeti gledanjem na naljepnicu: proizvod sadrži kalcij ili natrij tioglikolat. Takva tvar stvara na površini kože jak kiselinski okoliš koji može uništiti proteinske veze. Budući da kosa ima gustu bazu proteina keratina, koja je uništena djelovanjem kiselina, tada se depilatorna krema temelji na djelovanju otapala za kosu. Ako je kose na tijelu grubo, onda ih krema ne smije slomiti. U ovom slučaju, bolje je pribjeći drugim metodama uklanjanja neželjenih biljaka.

Kremasta depilacija djeluje poput kemijskog britva: uklanja površinu kose bez utjecaja na korijen. Naravno, kozmetički prodire malo dublje u kožu od britve, zahvaljujući kojoj uklanja više kose i čekinje se pojavljuju mnogo kasnije. Također, kosa uklonjena ovom metodom nema oštar, ali zaobljen tip. Kao posljedica toga, novo odrastao seta nije šuga.

Home depilatory sastav ne uklanja kosu od korijena, tako da crne točke mogu ostati na koži. Da biste uklonili kosu od korijena, možete ukloniti dlačice kemijskog salona. Ali vrlo je skupo. Kremu za depilaciju koja se koristi kod kuće je jeftina, jednostavna za upotrebu; ne mijenja strukturu dlačica, ne počinje rasti.

Dobra krema za depiliranje uključuje posebne njege, omekšavajuće i hidratantne supstance, korisna ulja koja, pak, čine kožu glatkom i usporavaju rast kose. Epilacija s ovim proizvodom vrlo je brza i učinkovita metoda za uklanjanje dlaka. Ovaj postupak je apsolutno bezbolan, a za razliku od korištenja britve nema mehaničkih oštećenja (infekcija ne ulazi u kožu, uzrokujući iritaciju), nema urušene kose.

Iako je takav lijek protiv vegetacije jedan od najboljih kod kuće, treba ga koristiti vrlo pažljivo kako ne bi oštetili kožu, budući da se depilatorna krema sastoji od agresivnog sastava.

Posebna upotreba

Pri odabiru dobrog proizvoda za uklanjanje dlaka, pažljivo pročitajte upute za uporabu. Ovisno o koncentraciji aktivnih tvari, svaka krema ima svoje vrijeme na koži nakon primjene. Brzo djelovanje vrlo agresivno. Lakše je koristiti kozmetiku za osjetljivu kožu s komponentama za njegu. Iako će rezultat morati čekati dulje, ali je rizik od iritacije minimiziran. Najbolja sredstva za depilaciju uvijek uključuju puno dodataka koji se brinu o koži. No, takva sredstva, odnosno, skuplji su.

Također treba imati na umu da za svaki dio tijela postoji krema s različitim koncentracijama agresivnih reagensa. To je zbog činjenice da površina kože ima heterogenu ravnotežu između kiselina i baze, a struktura dlaka je svugdje različita. Stoga, pri kupnji, morate pažljivo pogledati oznaku i odabrati potrebni alat na temelju odredišta.

Prije postupka uklanjanja neželjenih biljaka na tijelu uz pomoć kemijske pripreme potrebno je testirati na malom području kože. Tako možete provjeriti postoje li alergijske reakcije na agresivne sastojke. Da biste spriječili nokte na rukama, najprije morate nositi rukavice.

Lijeku nanesite na dlakavoj površini ravnomjerno, u tankom sloju, ali dovoljno da potpuno pokrije dlake. To se radi s posebnom plastičnom lopaticom koja dolazi u kompletu. Nemojte stavljati depilator na sluznicu - može uzrokovati opekline i kemijske ozljede. Držite kremu na koži ne više od 15 minuta, inače postoji svibanj biti iritacija.

Nakon što je potrebno vrijeme, krema se uklanja s oštrim dijelom lopatice na samom korijenu kose. To će osigurati maksimalnu glatkoću kože. Dalje, tretirano područje treba temeljito isprati toplom vodom (nije vruće). Korištenje sapunica i kozmetike na bazi alkohola zabranjeno je jer je koža već prilično suha.

Nakon takvog postupka na koži može ostati neugodan miris kemikalije, što je teško prikriti. Između kućnog uklanjanja dlačica za kućanstvo trebalo bi uzeti stanku od najmanje 3 dana, kako se ne bi prenijeli na kožu.

Zbog agresivnih kemijskih komponenti, depilatorna krema se ne preporuča za trudnice ili osobe koje imaju kožne bolesti, različite rane.

Zaključak o toj temi

Za osobe s niskim pragom boli, nema boljeg metoda za uklanjanje dlaka od depilatorne kreme. Uostalom, ovo je najviše bezbolan način rješavanja vegetacije na tijelu. Vrijedi od jeftinih, djeluje brzo i učinkovito. Koža postaje glatka i dobro njegovana. Mehanička oštećenja, kao kod britve, br. Ugrožena kosa.

Nedostaci ovog postupka su mali broj. Glavni - neugodan miris. Drugi svibanj biti osobna netrpeljivost agresivnim komponentama, ali to se događa vrlo rijetko (prije primjene je bolje testirati depilatory krema na malom području kože).

Kako djeluje krema za depiliranje?

Kada kupujete piling za kremu, pojavljuju se mnoga pitanja: kako to djelo droga, je li štetno, može li se koristiti tijekom trudnoće? Naravno, ako niste sigurni u sigurnost bilo kojeg kozmetičkog proizvoda, onda je bolje da ga ne nabavite, ali, s druge strane, većina ljudi davno ima stereotip da ženska koža mora biti nježna, glatka, mirisna i naravno bez jednake vlasi. A glavni problem koji stoji na putu postizanja ovog rezultata je dodatna vegetacija na tijelu.

Slijedom toga moramo stalno tražiti sve više i više novih i učinkovitih lijekova koji nam omogućuju da jednom za svakim slučajem riješimo problem "kose".

Da bi se ovaj cilj postigao danas, iskusni kozmetičari i veliki proizvođači izumili su veliki broj različitih alata i tehnika. Nažalost, nisu svi jednako dobro funkcioniraju. Jedan od načina da se ukloni višak vegetacije na tijelu je korištenje depilatory krema. Bez sumnje, mnoge žene poznaju ovaj alat.

Dakle, kako djeluje krema za depiliranje? Može ukloniti vegetaciju na tijelu zbog svojih sastojaka od kojih je najznačajniji keratin, što ošteti strukturu dlake do te mjere da se lako uklanja iz tijela. Prema obećanjima mnogih proizvođača takvih kreme, kosa neće rasti na tretiranim područjima nekoliko dana, au nekim slučajevima, tjednima.

To je objašnjeno činjenicom da supstanca koja pada na kožu navodno uništava korijen kose.

Ipak, ne treba se nadati takvom rezultatu, jer se sve događa sasvim drukčije. Krema ima isti učinak kao i redoviti britva.

Je li krema korištena za depilaciju štetna i što su njegove kontraindikacije?

Važno je napomenuti da krema za depilaciju nije pogodna za sve, jer je to kemijska tvar i može uzrokovati alergijske reakcije. Nažalost, takvi slučajevi nisu rijetki. U pravilu, ona je komponenta koja je odgovorna za uništenje strukture kose koja je odgovorna za pojavu alergije. Kako bi se izbjegli takvi problemi, stručnjaci preporučuju, prije svega, testiranje takvog alata na nevidljivom području tijela koje ima kosu.

Ponekad se alergijske reakcije mogu pojaviti čak iu onim ljudima koji nisu skloni njima. Glavni razlog za to je banalna nepažnja. Uvijek biste trebali pročitati upute za uporabu lijeka i pažljivo ih držati.

Ako ne znate kako primijeniti kremu za depiliranje, slijedite ovu vezu. No, imajte na umu da se primjenjuje na kapu za kosu nije jako gusta, a zatim ravnomjerno raspoređena na površini područja za depilaciju. Na tijelu, sastav bi trebao biti oko 15-20 minuta ili malo duže. Tijekom tog vremena, aktivne kemikalije sadržane u njemu, nemaju vremena da uzrokuju značajnu štetu na vašoj koži. Ako ga zadržite više od pola sata, možete osjetiti neugodne posljedice.

Nakon postupka, kožu se mora isprati toplom vodom. Također, nemojte dopustiti da kozmetički proizvodi i parfemi padnu na njega odmah nakon sesije. Ali upotreba takvih alata kao što je ulje nakon depilacije (proepilation.ru/maslo-posle-ehpilyatsii-i-depilyatsii.php), pomoći će vašoj koži brže oporaviti.

Potrebno je naučiti kako odabrati proizvod koji uklanja višak kose kako bi se izbjegla pojava bolnih posljedica, a tada vam neće biti stalo ako je krema za depilaciju štetna. Prije svega, trebate obratiti pažnju na ono što se sastoji od alata, koje su kontraindikacije, bez obzira na to je li datum isteka istekao. Preporučuje se kupcu da obratite posebnu pozornost na vrijeme navedeno u uputama za koje će se vlasi ukloniti. Ako je višak kose potpuno uništen za 3-5 minuta ili manje, tada krema sadrži vrlo veliki broj destruktivnih elemenata.

Posljedično, moguća je štetnost kože od takvog lijeka najveća.

Depilatorirajuće kreme se razlikuju u svojoj svrsi:

 • za bikini područje,
 • nogama i rukama
 • aksilarna regija,
 • osoba.

One sadrže različite koncentracije kemikalija. U tom slučaju morate obratiti pažnju na naljepnicu koja ima potpune informacije o tome koja je površina pogodna za određenu kremu. U svakom slučaju, odaberite one kozmetike koje imaju u sastavu ulja, hidratiziraju i toniraju kožu te ga obogaćuju raznim vitaminima.

Mnogi ljudi preferiraju depilatornu krema na britvu, jer, prema njihovu mišljenju, ne ostavlja veliki broj mikroskopskih rupa. No, u stvari, kemikalije mogu uzrokovati manje štete, jer su one sastavnice slabe kiselinske okoline. Osim toga, depilatorirajuće kreme osušuju kožu.

Glavne kontraindikacije depilatornih kreme uključuju:

 • bilo koja dermatološka, ​​tj. koža, bolesti;
 • onkološke formacije;
 • birthmarks, fibromas i drugih benignih rastu;
 • trudnoća;
 • rane i bilo kakve druge štete na koži.

Koristite krema za depilaciju tijekom trudnoće

Kada žena očekuje dijete, njezina se hormonska pozadina mijenja, zbog čega joj kosa raste znatno brže. Osim toga, njihov broj u pubis, ispod pazuha, abdomen lagano raste. Srećom, tijekom trudnoće, možete koristiti neke vrste kreme za uklanjanje dlaka. Međutim, vrijedi priprema za činjenicu da gotova koža, koja je mnogo osjetljivija tijekom tog razdoblja, može biti podvrgnuta teškom iritaciji uzrokovanom aktivnim sastojcima, mirisima itd.

Postoje i vrste kreme, čija uporaba tijekom trudnoće nije preporučljiva i čak je strogo zabranjena. Da ne biste naškodili vlastitom zdravlju i nerođenoj bebi, svakako pročitajte upute i pročitajte popis kontraindikacija prije kupnje lijeka.

Preporuča se kupiti epilateriju samo od renomiranih proizvođača. Poduzeća koja se razlikuju od velike mase svojih kupaca obično su više izbirljiva i zahtijevaju kvalitetu proizvoda, što znači da ne morate pogađati da li će depilacija izvršena ovim alatom biti štetna.

Ima li kakvih nedostataka laserskog uklanjanja dlaka i koliko su ozbiljni

Krem Veet za intimnu depilaciju: recenzije, primjena