Wax trake: kako koristiti

Vasking se smatra popularnim načinom rješavanja višak kose. U trgovinama postoji sve više i više proizvoda koji olakšavaju ovaj postupak, na primjer, ljepive trake. Korištenje traka za vosak za depilaciju je jednostavno, ali za postizanje glatke kože dugo vremena, morate znati pravila.

 • 1. Pro i kontra
 • 2. Vrste traka od voska
 • 3. Priprema za depilaciju voska
 • 4. Kako koristiti voska trake
 • 5. Nakon depilacije
 • 6. Kontraindikacije
 • 7. Moguće nuspojave
 • 8. TOP 5 najboljih traka za uklanjanje dlaka
 • 9. Papirnate trake za depilaciju
 • 10. Često postavljana pitanja
 • 10.1. Koliko je bolno ukloniti kosu voskom trakama?
 • 10.2. Što ako boli?
 • 10.3. Je li moguće zagrijati trake od voska za depilaciju u mikrovalnoj pećnici?
 • 10.4. Što ako trake ne izvuku vlasi?
 • 10.5. Kako ukloniti preostali vosak s kože?
 • 10.6. Koliko će trajati rezultat?
 • 10.7. Što može zamijeniti trake za depilaciju?
 • 10.8. Što je bolje vosak ili vosak?
 • 10.9. Koja je najbolja traka od voska ili krema za uklanjanje dlaka?
 • 10.10. Koja je najbolja traka za epilator ili vosak?

Pro i kontra

Wax trake su uobičajena metoda uklanjanja dlaka, jer imaju sljedeće prednosti:

 • niske cijene;
 • praktičnost;
 • pristupačnost;
 • nove vlasi rastu i lakše;
 • mogućnost samopomoći.

Depilatori su možda najjeftiniji način uklanjanja neželjenih dlačica.

Žene vole napraviti trake za uklanjanje dlaka zbog praktičnosti, jer je vosak već bio nanesen na površinu i ostaje ih samo koristiti. Moderni proizvodi čak uklanjaju kratke dlake (počevši od 2 milimetra), tako da ne možete sakriti ružne podloge ispod odjeće. Kozmetičke prodavaonice nude širok izbor trake za različite tipove kože, čak iu supermarketu postoji i stalak s tim proizvodima.

Naravno, trake od voska su prisutne i nedostaci, inače ne bi bilo razvijene druge načine za uklanjanje dlaka. Nakon primjene, ponekad se javlja iritacija epidermisa i alergiju na vosak. Osim toga, voska traka i brijanje zauzimaju vodeću poziciju u broju urušenih vlasi. Za osobe s osjetljivom kožom, postupak epilacije može biti vrlo bolan.

Vrste voska

Voskaste trake podijeljene su prema dva temeljna kriterija.

 1. Vrsta kože. Potrošačima se nude proizvodi za osjetljivu, suhu, masnu i normalnu kožu.
 2. Epilacijsko područje. Možete kupiti trake za lice, bikini, podlaktice i noge.

Proizvođači nude papirnate i tkanine. Prva opcija je proračun i pogodna je samo za jednu epilaciju, a skup uključuje brisače koji uklanjaju ostatke tvari. Modeli tkanina se koriste više puta, ali vosak se i dalje kupuje zasebno za njih.

Prilikom odabira traka od voska važno je pravilno odrediti vrstu kože, inače nećete imati željeni učinak ili će se pojaviti teška iritacija.

Priprema za depilaciju voska

Pravila za upotrebu traka od voska će vam omogućiti da pripremite tijelo za uklanjanje dlaka i dajte maksimalne rezultate.

 1. Dan prije epilacije, potrebno je ukloniti kožu, osigurati visoku kvalitetu adhezije voska i biti prevencija protiv urastajuće kose.
 2. Istodobno se ne preporučuje korištenje kreme i losiona.
 3. Ako želite ukloniti dlake u pazuh, morat ćete napustiti deodorant.
 4. Ponekad, uz trake se nude gelovi koji se primjenjuju prije postupka. Sadrži komponente s antiseptičkim svojstvima, kao i sprječavaju suhu kožu.
 5. Uzmite vruću kupku ili tuš prije epilacije, voda će otvoriti pore, ublažiti kožu i smanjiti rizik od štetnih bakterija.
 6. Pažljivo proučite upute koje objašnjavaju pravila za uporabu trake i tek tada nastavite s postupkom.

Kako koristiti trake od voska

Epilacija s voskom trakama kod kuće obično traje ne više od sat vremena. Sami po sebi, depilatorirajući trake su materijal s jedinstvenim slojem hlađene i smrznute tvari, kako bi se aktiviralo ljepilo svojstva voska, mora se zagrijati. To se postiže jednostavno i bez upotrebe nepoželjnih sredstava. Trebali biste uzeti vrpcu u rukama i trljati ga dlanovima petnaest dvadeset sekundi.

Zatim skinite zaštitni film i stavite proizvod na željeno područje, zapamtite, lijepite traku na rast kose.

Na kraju oštrog pokreta da povuče traku na rast kose, ne zaboravljajući držati kožu. Uklanjanje vrpce vrši se samo u tom smjeru, u suprotnom će se slomiti cjelovitost epiderme i pojaviti iritacije i urastao dlačice.

Nakon depilacije

Lagana pravila ubrzavaju oporavak epidermisa. Nakon postupka, na obrađenu kožu nanosi se posebna mast ili gel na bazi kortiza. Ta sredstva će smanjiti crvenilo i upalu, te usporiti rast folikula. Za najbolje rezultate preporuča se korištenje ovog alata sljedećih sedam dana, nakon tretmana s vodom.

Nakon epilacije, osjetljivost epiderme je znatno povećana, tako da dva dana morat ćete zaboraviti na pilingove, parfeme i izbjegavati izravno sunce.

kontraindikacije

Uklanjanje neželjenih dlačica s trakom dizajniranom za depilaciju, karakterizira minimalni broj kontraindikacija, ali ipak jesu.

 • zimice i groznicu;
 • nedovoljna duljina kose u epiliranom području;
 • gljivice i druge virusne bolesti kože, posebno u akutnom obliku;
 • rane, ogrebotine i pukotina na području epilacije.

Depilacija se ne preporučuje trudnicama jer se u tom razdoblju prag boli povećava, a alergijske reakcije koje mogu oštetiti dijete nisu isključene.

Moguće nuspojave

Bilo koja kozmetička procedura, uključujući depilaciju s voskom trakama, može imati neugodne posljedice, a oni nisu uvijek povezani s kršenjem tehnike postupka, ponekad je individualna reakcija na kožu.

 1. Najčešće žene imaju crvenilo i svrbež. Prije svega, morate provjeriti prisutnost alergijske reakcije na vosak, općenito, to je bolje to učiniti čak i prije početka uklanjanja dlaka. Posebni sprejevi, vrećice od leda i čaja prikladni su za ublažavanje kože. Univerzalni lijekovi su pantenol i aloe.
 2. Nedovoljna napetost kože tijekom uklanjanja voska ponekad dovodi do formiranja modrica, ovaj fenomen nije neuobičajen za početak kozmetičara ili sam postupak izvođenja.
 3. U ljeto nakon epilacije, na koži se stvaraju tamne mrlje. Vosak sadrži tvari koje povećavaju osjetljivost kože na sunčevu svjetlost, a tretirana područja brže se prate. Da biste izbjegli ovu nevolju, dovoljno je upotrijebiti zaštitnu kremu i ostaviti solarij najmanje 2 dana.

TOP 5 najboljih traka za uklanjanje dlaka

Svaka žena pojedinačno određuje najbolje trake za depilaciju. Ispod su dobro dokazane trake koje su u velikoj potražnji.

Papirnate trake za depilaciju

Na policama možete pronaći jednokratnu papirnatu traku za depilaciju. Oni su jeftiniji, a određeni iznos voska unaprijed se nanosi na papir s ravnim slojem. To se događa, vosak labavo se lijepi na površinu, tako da morate uložiti više napora da postignete dobar rezultat. Nemojte se bojati puknuća papira, jer se na njemu nanosi poseban snažan film.

Neke tvrtke nude netkane vrpce, na primjer, dubokim depilnim voskom trakama izrađene su od posebnog elastičnog materijala.

Često postavljana pitanja

Koliko je bolno ukloniti kosu voskom trakama?

Nemir, u velikoj mjeri ovisi o tome kako koristite trake od voska, osobine i prag boli. Veća tolerantna depilacija obavlja kozmetičar s pravilnom pripremom.

Što ako boli?

Kako bi se smanjile nemir, žene se pribjegavaju sljedećim metodama:

 • isparite kožu;
 • koristiti piling;
 • obaviti postupak u prvih 7 dana nakon menstruacije.

Važno je napomenuti da su prve točke u početku uključene u pripremnu fazu, stoga govorimo o njihovom ponavljanju. U nedostatku kontraindikacija, dopušteno je piti anestetičku medicinu ili razmazati lokalni anestetik.

Je li moguće zagrijati trake od voska za depilaciju u mikrovalnoj pećnici?

Ova metoda je prikladnija za tekući vosak, nema puno toga na trakama, tako da postoji veliki rizik od pregrijavanja tvari i spaljivanja. Prema uputama, trake se zagrijavaju samo rukama, ali u cjelini nema ograničenja.

Što ako trake ne izvuku vlasi?

Jednako loše na vosakima za uklanjanje dlaka utječu na preveliku ili kratku kosu, u prvom slučaju treba ih pažljivo obrezati, a drugi - pričekati dok ne rastu.

Nakon što se neprekidno upotrebljavaju vlasi za kosu postaju teže i teško ih je ukloniti, za postizanje rezultata morat ćete ponoviti postupak.

Nepravilna priprema ili kršenje postupka uklanjanja dlačica sprječava potpuno uklanjanje dlačica, pa analizirati svoje postupke i slijediti upute.

Povećano znojenje otežava vosak, posipati kožu dječjim prahom ili talkom, uklanjajući višak vlage.

Kako ukloniti preostali vosak s kože?

Kupljene vrpce za vosak nadopunjuju se posebnim ubrusima, ali ako nisu dovoljne, tvar se uklanja:

 • tkanina odjeću s uljem na njemu;
 • bogata krema;
 • posebni losion za kožu;

Također možete zagrijati područje tijela sa sušilom za kosu kroz krpu.

Koliko će trajati rezultat?

Koža ostaje glatka tijekom jednog do tri tjedna, ovisno o mjestu i osobinama. Na primjer, vosak trake tvrtke Vit, obećavaju glatke noge cijeli mjesec.

Što može zamijeniti trake za depilaciju?

Ponekad tijekom depilacije kod kuće postoji nedostatak gotovih traka od voska. Mogu se zamijeniti samostalno izrezivanjem iz guste prirodne tkanine (platno, pamuk), snažnog papira ili pergamenta namijenjenog pečenju. Glavna stvar je da materijal treba biti snažan, a ne otvoriti u komadiće, a vosak bi trebao staviti na njega dobro.

Što je bolje vosak ili vosak?

U jednostavnoj upotrebi, trake definitivno osvajaju, jer je vosak na njima već primijenjen tankim slojem, što znači da ne morate grijati rasute posude i nastojati ravnomjerno raspoređivati ​​tvar preko kože.

Jednostavnost korištenja bilo koje trake od voska olakšava uklanjanje neželjenih biljaka kod kuće, a epilacija tekućim voskom zahtijeva iskustvo i znanje.

Koja je najbolja traka od voska ili krema za uklanjanje dlaka?

Razlika između trake i vrhnja - prisutnost boli. No, rezultat voska održava se dva puta dulje. Važno je odabrati pravu depilatornu kremu koja ne uzrokuje alergiju i pažljivo ga koristiti za izbjegavanje opeklina, a vosak ne sadrži agresivne tvari i siguran je.

Koja je najbolja traka za epilator ili vosak?

Voskaste trake su pogodne za kratke i teške folikule koje epilator ne može podnijeti, nakon čega koža postaje glatka. Vjeruje se da oni koji koriste epilator imaju više urastao kose i iritaciju.

Kako napraviti trake za depilaciju sebe

Što može zamijeniti kupljene trake za depilaciju i kako napraviti vlastiti kod kuće, ako ne možete koristiti kupnju?

Mogućnosti za izradu proizvoda za uklanjanje dlaka kod kuće su mnogi. Uz malo napora i trošenje malo vremena, možete dobiti alat koji nije manje učinkovit nego što ste kupili u trgovini.

Kako zamijeniti trake za depilaciju

Upotreba gotovih traka prevučenih voskom je jednostavna, prikladna metoda epilacije. Poput drugih metoda, ona ima neke kontraindikacije povezane s individualnim karakteristikama ljudskog tijela.

Ako je nemoguće koristiti gotove trake, možete pronaći alternativu.

Što može zamijeniti trake za depilaciju? Postoji nekoliko opcija:

 • koristiti sličnu metodu uklanjanja dlaka;
 • učiniti ih sami.

Slične metode depilacije su:

 1. Koristite hladni vosak iz cijevi.
 2. Upotreba toplog (kaseta) voska.
 3. Vosak vrućeg voska.
 4. Shugaring (koristeći šećer). Vrlo mekana i srednja karamela uglavnom se koriste za tehnologiju skošenja, kada se proizvod primjenjuje izravno na dio tijela i uklanja se pomoću vrpce ljepljene trake.
 5. Uklanjanje meda - dobar izbor nego što možete zamijeniti trake voskom.

Lako je izraditi trake. Na temelju prikladnog papira (pergamenta, tragova papira) ili prirodne tkanine (lan, pamuk). Ne može se koristiti sintetička tkanina za izradu traka za vosak. To je slabo uklonjeno, uzrokuje iritacije i pustule.

Zalijepi se na bazi, što je lako pripremiti sami.

Prednosti proizvoda za uklanjanje dlaka doma

Samouslužni proizvodi za uklanjanje dlaka imaju neke prednosti:

 1. One su pripremljene pojedinačno, uzimajući u obzir karakteristike strukture kose, osjetljivost kože.
 2. Za njihovu pripremu pomoću prirodnih sastojaka, što eliminira rizik od alergijske reakcije.
 3. Imate nekoliko kontraindikacija.
 4. Pripremljeno u skladu sa svim pravilima znači manje učinkovito nego što se kupuje u trgovini. Ali njihov je trošak znatno niži.
 5. Pri pohranjivanju kupljenih sredstava u trgovini potrebno je poštivati ​​uvjete i odredbe navedene u uputama. Mješavine koje sami pripremaju mogu se čuvati dulje vrijeme.

Postoje mnogi recepti za kućne lijekove za uklanjanje dlaka. Svi su vrlo jednostavni, nemojte uzrokovati poteškoće ni u proizvodnji niti u uporabi.

Kako napraviti trake za uklanjanje dlaka kod kuće

Vrlo je jednostavno izraditi vlastiti vosak za uklanjanje depilacije ili šilinga kod kuće. Za to vam je potrebna:

 • pripremiti sami trake;
 • pripremiti epilacijsku smjesu.

Možete kupiti čiste (bez voska) trake u svim kozmetičkim odjelima, oni su jeftini. Prikladne za upotrebu su trake od celuloze, spandbond ili imaju netkanu podlogu. Ali, ako želite, možete ih napraviti sami.

Za to je prirodni materijal ili čvrsti papir izrezan u pravokutnike. Veličina segmenata ovisi o namjeravanoj zoni uklanjanja dlaka. Za lice treba pripremiti male pruge, koje će biti prikladne za upotrebu. Za noge, oni mogu biti veći za hvatanje veće površine kože.

Treba imati na umu da su prevelike trake teško koristiti: oni će se okrenuti i zgnječiti.

Kao pasta uklanja kosu, osim voska, možete koristiti šećer karamelu, med.

Potrebna je domaća voska:

 • pčelinji vosak - 100 g;
 • parafin - 50 g;
 • SAP - 200 gr.

Sve komponente se miješaju i griju u vodenoj kupelji ili voskom vosku - poseban uređaj dizajniran za grijanje mješavina voska.

Temeljito pomiješan, vosak se ukloni, ostavi da se ohladi na temperaturu od 38-40 ° C.

Gotova masa voska nanosi se na prethodno pripremljene trake, povlačeći se s ruba 1-1,5 cm, a nakon toga trake su spremne za uporabu. Preporučujemo ih da biste dobili osloboditi od dlaka na rukama i nogama.

Uklanjanje viška kose u područjima osjetljive kože najbolje je koristiti trake koje imaju drugačiji sastav. Za njega trebamo:

 • pčelinji vosak - 130 g;
 • karnauba vosak (dlan) - 350 g;
 • glicerin - 5 ml;
 • eterično ulje - 5 ml.

Dvije vrste voska se rastopu u tekuće stanje, nakon čega se dodaju glicerin i ulje. Sve su komponente pomiješane. Nanesite mješavinu voska koja se može ohladiti na temperaturu od 35-40 ° C.

Da biste napravili smjesu od epilata meda kod kuće, trebat će vam:

 • prirodni med (bez obzira na konzistenciju) - 200 ml;
 • šećer - 200 g;
 • sok od limuna - 1 tsp.

Med, šećer i sok od limuna miješani su i grijani preko vatre dok se ne rastopi. Masa je dovedena u stanje debelog sirupa i uklonjena iz topline. Nakon hlađenja na 35-37 ° C, može se koristiti.

Da biste napravili šećer bombu za šokiranje, trebat će vam:

 • šećer - 8-10 tbsp.;
 • voda - 1 tbsp. l;
 • sok od limuna - 1 tsp

Komponente se pomiješaju u malom loncu za kuhanje, dovode do kuhanja preko vatre. Nakon što se dobije jantarnu boju, smjesa se kuha dodatnih 5-7 minuta uz uobičajeno miješanje. Zatim se ukloni iz topline i ohladi.

Ako vam je potrebna tekuća konzistencija karamele, morate dodati još limunske kiseline.

Šećerna pasta koristi se za uklanjanje dlaka na bilo kojem dijelu tijela.

primjena

Sjedalica za depilaciju s kućnim lijekovima provodi se slično kao i postupci salona.

Jedan od glavnih uvjeta za njegov uspjeh je priprema:

 1. Optimalna duljina kose prije skidanja je 4-7 mm. Kratke su dlake teško izvaditi, a dugačke dlačice uzrokuju veliku bol.
 2. Koža na epiliranom području treba tretirati antiseptičkim pripravkom, i kada se apsorbira, praškasta u prahu ili u prahu. To će zaštititi epidermu od oštećenja.
 3. Ako je potrebno, mjesto epilacije s osjetljivom kožom može se anestetizirati primjenom hladnoće ili tretiranjem s lokalnim anestetikom.

Postupak depilacije je jednostavan, može uzrokovati poteškoće tek pri prvom izvršavanju:

 1. Epilacijska pasta se nanosi na pripremljenu površinu s drvenom spatulom: vosak se zaglađuje u smjeru rasta kose, šećerna karamela i tijesta od meda su protiv.
 2. Dok se masa potpuno ne otvrdne, prethodno pripremljena traka se preklopi i čvrsto stisne na nju. Rubovi trake trebali bi dobro stršati izvan granica primijenjene paste.
 3. Rastavlja udarac. Vosak - protiv rasta kose, šećera i karamela meda - uz rast kose.

Korištenje kuhane trake voska je još lakše. Oni su postavljeni na pripremljeni dio tijela i ručno rastrgani rastom kose. Uklonjen je brzim trzajem u suprotnom smjeru.

Nakon uklanjanja dlaka, kožu treba omekšati s bilo kakvim poslije brijanja ili dječjeg ulja.

Dobra alternativa gotovim trakama za uklanjanje dlaka su domaće metode za uklanjanje dlaka. Često su mnogo učinkovitije od procedura salona. Istodobno, oni su jednostavni za korištenje, manje skupi, praktički ne uzrokuju iritaciju i oštećenja kože.

Je li moguće trajno ukloniti kosu?

 • Je li pokušao sve moguće načine uklanjanja dlačica?
 • Zbog prekomjerne vegetacije osjećate se nesigurno, a ne lijepo.
 • Strahovali ste se čekanja za sljedećim pogubljenjem, prisjećajući se da ćete morati izdržati ponovno.
 • I što je najvažnije - učinak traje samo nekoliko dana.

A sada odgovorite na pitanje: to vam odgovara? Je li moguće podnijeti ovo? Koliko novaca ste već "iscurili" nedjelotvornim sredstvima i postupcima? Tako je - vrijeme je da se zaustaviš s njima! Slažete li se? Zato smo odlučili objaviti priču o našem pretplatniku Alini Borodini u kojoj vrlo detaljno govori kako je riješila problem pretjerane vegetacije za 1 dan zauvijek! Pročitajte više >>

Intimna depilacija s voskom trakama: prednosti, problemi

Sposobnost obavljanja intimne depilacije sama je važna vještina. Uštedjet će novac, pomoći u očuvanju samopouzdanja kada nemate priliku posjetiti salon. Ako ćete po prvi put ukloniti neželjene dlake u području bikini, probajte gotove setove s voskom trakama. Ova metoda ima nekoliko prednosti u usporedbi s brijanje, a trajanje rezultata je isto kao kad se cvate ili šugiraju..

Vosak trake, ili što je hladno podmazivanje

Waxing waxing je vruće i hladno. Obje metode ovlaživanja uklanjaju neželjene dlake iz korijena, što daje dugotrajan rezultat - od 2 do 6 tjedana.

Waxing se preporuča odabrati kada je potrebno odmah ukloniti veliku količinu dlake na širokom području.

Vruća metoda je depilacija s grijanim voskom koji izravno ulijeva na kožu. Hladno variranje je uporaba gotovih traka od voska. Ne treba ih grijati. Za uklanjanje samozaha često preporučuje hladnoću. Evo i zašto:

 • Prvo, traka eliminira mogućnost opeklina. I na tako osjetljivom području kao bikini zona, to je važna nijansa.
 • Drugo, hladni waxing je čišći način. Nije popraćeno uznemirujućim pripremama, ne uključuje jela ili špatule, ostavlja red nakon sebe. Upotrijebljene trake se bacaju u redoviti spremnik za otpatke, nema posebnih uvjeta za odlaganje.
 • Treće, hladna metoda ne zahtijeva puno iskustva, čak i početnici mogu nositi s voskom trakama.
 • Četvrto, sam postupak štedi vaše vrijeme, to traje mnogo brže od vruće metode.
 • Peto, većina nas je na raspolaganju voskom trakama, one se uvijek prodaju u supermarketima, odjelima za ljepotu i ljekarnama.
Voskaste trake su spremne za uporabu i ne zahtijevaju grijanje i druge uređaje.

Postoje hladni voštani i kontra:

 • Trake mogu zahtijevati ponovno primjenu, ne uvijek povlačenjem svih dlaka prvi put. Ponekad je iritirana koža ponovno morala proći bolnu proceduru.
 • Hladno vaganje može biti bolnije od vruće metode, jer topli vosak zagrijava kožu i otvara pore, što olakšava izvlačenje vlasi iz folikula.
 • Trake se ne koriste za vrlo osjetljivu kožu.
 • Ako su vlasi duljine 2 milimetara prikladni za vrući vosak, potrebno je dulje vegetacije za hladni waxing - 5-6 mm.
Brijač je rizik od rezova na koži, a hladno preplanulost to isključuje

Za razliku od britva, nakon traka voska neće biti nikakvih rezova na koži. Dakle, možete se zaštititi od pojave upale i infekcija, jer je rez gotovo otvorena rana. Nuspojave depiliranja voskom uključuju natečenost, crvenilo, upaljenu glavu, modrice. Ali crvenilo i iritacija trebaju proći za nekoliko sati.

Vrste wakisnga u bikinijskom području

Ako se po prvi put odlučite za vosak intimne zone, prva stvar koju treba započeti jest odabrati stil (dizajna) depilacije. Da biste utvrdili vrstu dizajna, prvo odgovorite na dva pitanja:

 1. Na kojim dijelovima bikini zone možete ostaviti kosu?
 2. Gdje treba ukloniti kosu?

Sada odaberite jedan od popularnih stilova:

Američka depilacija je najlakši, a brazilske i holivudske stilove najduže troše.

 • Američki standard. To je takozvani osnovni bikini-waxing, ili standardni bikini-waxing. To uključuje uklanjanje onih dlačica koje prelaze gaćice ili kupaći kostim. To jest, vegetacija se uklanja iz kukova, nogu, abdomen. Izvana, stidne dlake izgledat će kao trokut.
 • Dodatni standard. Bazu bikini-waxing je uzeta kao osnova, ali više dlaka je uklonjena duž perimetra kose i kao rezultat trokuta postaje manji u veličini.
 • Francuski žilavost. Ako želite ukloniti više dlaka, možemo vam preporučiti francuski dizajn. Uklanja gotovo svu kosu ispred, utječe na usne. Ali ostavlja vegetaciju iza.

Ako nemate dovoljno iskustva u intimnoj depilaciji, francuski, brazilski i holivudski bikini-waxing stilovi najbolje se rade u salonu, od profesionalnog majstora.

 • Brazilska. Mlade žene koje vode aktivan stil života i imaju redoviti seks, danas odabiru brazilsku depilaciju. S prednje strane, pubis može izgledati poput francuskog waxinga, iako najčešće vrlo tanka traka ostaje u sredini. Postoji i prilika za fantasizaciju na temu različitih nacrta ispred. Ali glavna stvar koja razlikuje brazilsku metodu je potpuno uklanjanje svih kosa iza.
 • Depresivan u Hollywoodu. Zagovornici ove vrste depilacije riješite se apsolutno sve dlake, ispred i iza.

Hladan vosak pogodno je rješenje za područje bikinija, jer je uz pomoć trake moguće oblikovati uredne obrise dizajna depilacije. Na primjer, shugiranje ne daje takvu priliku. Standardne trake od voska preporučuju se za američke i izvanstandardne stilove.

Intimni waxing waxing: korak po korak

Kvaliteta postupka ovisi o ispravnosti vaših radnji. Ako slijedite potrebni slijed akcija, možete izbjeći neugodne pojave za kožu.

Priprema kože

 • 48 sati prije depilacije, skinite kožu na bikinijskom području. To će ukloniti mrtve stanice, osloboditi rast kose. Koristite nježne pilinge kreme bez kiselina.
 • Uzmite tabletu za bol prije nego što se vosak smanjuje nelagodu depilacije.
 • Neposredno prije postupka, koža treba biti suha i čista. Stoga je važno sušiti kožu ručnikom, a ne voskom odmah nakon tuširanja. Baby powder - prikladan alat koji će vam pomoći riješiti višak vlage, siguran i ne uzrokuje alergije.
 • Nemojte nanositi kreme ili losione na kožu - treba ga ukloniti. Iznimka je poseban preparativni proizvod za voštanje - to je ulje od voska, proizvodi ga robni marki specijalizirani za proizvode za depilaciju. Prednost ovog alata je da, za razliku od praha talka, ne osuši kožu.
 • Ako napravite američki stil, tada ne možete skinuti donje rublje, ali bolje je zaštititi rubove gaćica omatajući ih papirnatim ručnikom.

Ako prvi put koristite trake od voska u bikinijskom prostoru, prvo isprobajte ovaj proizvod na nekom manje osjetljivom području - na primjer, na koži nogu.

U pravilu se trake od voska pakiraju u paru: raspakiraju ih, dobivate dvije trake

Primjena trake

 • Izvadite traku iz pakiranja i lagano ga zagrijte između dlanova pet sekundi. Wax trake mogu se rezati škarama, napraviti manje komade kako bi ih lakše raditi.
 • Pažljivo uklonite traku voska od zaštitnog filma (ili jedan od drugoga - ovisno o proizvođaču).
 • Pričvrstite traku na kožu tako da se ne priliježe.
 • Pritisnite rez na kožu, glačite ga u smjeru rast kose, tako da se drži svakom kvadratnom centimetru kože.

Nemojte nanositi trake od voska na obojenoj koži, kao ni na površinama pokrova na koje je primijenjen agent s retinolom. To podrazumijeva rizik od poremećaja zdravih epidermalnih stanica.

Skidanje trake

 • Držite kožu jednom rukom, a drugi povucite rub voska.
 • Djelujte protiv rasta kose. Skinite traku oštrim pokretom tako da nema modrica.
 • Ako se sve dlačice ne rastu prvi put, ponovite dok ne poželite rezultat. No, bolje je da to ne učinite više od 3-4 puta zaredom - bit će previše iritacije kože.

Dužina kose 6 mm - optimalna za postizanje savršenih rezultata od prvog puta. Ako ima dlačica od 3-4 mm - morat ćete ponovno nanijeti trake.

Postoji strogo pravilo za trake od voska: oni bi trebali biti poderani protiv smjera rasta kose.

Završetak postupka

 • Vodite tuš (toplo, ne vruće!) Za čišćenje kože nakon što se vosak ukloni. Ispirati bilo koji vosak sapunom i vodom. Koristite baby sapun ili bilo koji anti-alergijski način - to će vam pomoći izbjeći nepotrebnu nadraženost kože. Ako tragovi voska ostanu, nanesite ulje za tijelo. Kozmetičke marke nude specijalizirani proizvod za upotrebu nakon hladnog depilacije - ulja za njegu i čišćenje. Alat se može koristiti umjesto tuširanja - pogodan je kada nemate uvjete za posjet kupaonici.
 • Nanesite umirujuće tonik na kožu (bez alkohola!) Ili lagano hidratantno sredstvo.

Video: kako napraviti vosak waxing u bikini području

Bikini zona za njegu kože nakon traka voska

 1. Prvih 24 sata nakon trake izbjegavajte zagrijavanje kože. Boravak na suncu, saunu i vruće kadice u ovom trenutku je zabranjeno.
 2. Nemojte plivati ​​u vodi nakon depilacije. Klorirana voda bazena također je nepoželjna. Sve to može izazvati iritaciju na koži: otvorene pore u početku su vrlo osjetljive na infekcije.
 3. Kao ovlaživač, koristite kreme s umirujućim i antiseptičkim sastojcima, kao što su ekstrakt stabla čaja, aloe vera, zeleni čaj ili kamilica. Nanesite kremu samo čistim rukama: sve dok se pore ostaju otvorene, postoji opasnost od infekcije. Kozmetičke marke nude specijalizirani proizvod za upotrebu nakon voštanih traka - to je nježno i umirujuće krema ili ulje.
 4. Ako crvenilo i upala ne prolaze tijekom dana, posavjetujte se s liječnikom.
 5. Izbjegavajte trljanje tretirane kože od odjeće. Nosite samo pamučno rublje koje odgovara vašoj veličini. Kada koža "ne diše" i znojenje se povećava, stvara idealno okruženje za reprodukciju mikroba. Kao rezultat - osip, iritacija, crvenilo i akne u bikinijskom području.
 6. Pokušajte zadržati deodorant ili parfem na koži bikini prvog dana nakon depilacije prugama.
 7. Pizdama možete koristiti samo za nekoliko dana. Redovito iscrpiti kožu je neophodno kako bi se izbjegla pojava urastajuće kose.
 8. Nove dlačice će se početi pojavljivati ​​na koži tijekom otprilike tjedan dana. Možda biste ih se trebali riješiti, ne očekujući ponovnu sesiju s voskom trakama. No, bolje je izbjeći brijanje između sjednica voska, tako da sve kosa postupno uđe u istu fazu rasta. Zatim se rijetko može odnositi na depilaciju.

Pregled popularnih traka voska

Vosak koji se koristi za trake uglavnom je izrađen od parafinskog voska ili pčelinjeg voska. Sastav bi također trebao sadržavati sastojke za podmazivanje i vlaženje (na primjer ulja) i arome.

 • Veet. Trake ovog međunarodnog proizvođača su visoke kvalitete i dostupnosti. Veet se prodaje u svim većim trgovinama ili ljekarnama. Veetove trake od voska sastoje se od samo prirodnih sastojaka i nužno sadrže umirujuće i hidratantnu tvar - na primjer, shea maslac ili ruže. Najpopularniji su paketi od 10 traka (5 parova zalijepljenih zajedno). Osim toga, unutar kutije nalaze se 2 vlažna maramice i upute. Također je važno da Veet proizvodi trake za različite tipove kože: suha, osjetljiva, normalna. Jedna od najnovijih inovacija Veeta je gel-based traka (jednostavno gelwax tehnologija) koja ne mora biti zagrijana u dlanovima.
Veet proizvodi trake od voska za različite tipove kože.

Proces traje vrlo malo vremena. Čini se da Veet Easy Gelwax gel trake ne utječu na kožu na sve, rade isključivo s dlačicama. Zbog toga, zabrljati s salvama, dovršavajući postupak, ima vrlo malo. Rezultat je čist. Istovjetno shugaringu.

La_Sirene

 • Floresan. Ruska tvrtka stvara pristupačne trake za sve tipove kože. Postoje setovi pruga posebno dizajniranih za bikini područje - DeepDepil. U svom sastavu - ekstrakt kamilice i ulja za njegu. U standardnim pakiranjima za depilaciju kod kuće, u pravilu, 20 traka na elastičnoj osnovi, pričvršćena je mini-boca umirujućeg gela.
Povoljna cijena - ovo razlikuje vosak od Floresana

Plus: Jeftino, dobro krema nakon potpune depilacije, pogodna za osjetljivu kožu.

Nedostaci: loše bilježe kosu.

Ptichka-sinichka

 • Lady Caramel. Još jedna povoljna ponuda na ruskom tržištu je paket s 16 trakica voska i umirujuće ulje "po smiješnoj cijeni", kako kažu kupci. Vosak trake ove tvrtke sjećaju korisnici s korisnim mirisima vanilije ili jagode. Kao što znate, aromaterapija se može opustiti i ublažiti stres, te u takvom bolnom procesu kao što je depilacija, važno je.
Uvijek su ugodne i umirujuće mirisne trake Lady Caramel.

Koliko metoda uklanjanja dlaka nisam pokušao... ali nisu mi svi odgovarali. Odlučio sam pokušati metodu hladno variranja, a sada je to najbolje i najučinkovitije za mene.
Zaustavio se na trakama Caramel. Isprva sam kupio voske od Veet-a, ali ih je malo u paketu u usporedbi s tim, a cijene su 2 puta više). Prodavane ili kozmetičke trgovine, ili u ljekarnama. Tu je i posebno ulje za uklanjanje voska, vrlo povoljno, 12 ml će biti dovoljno za cijelo tijelo. Osim toga, ulje je vrlo ukusno i miris dobro.

glamurozna mačka

Velike pogreške pri uporabi traka od voska za područje bikinija

 1. Nemate kosu potrebne duljine. Spa pokazuje da žene koje po prvi puta vosku uklanjanju bikiniju, pre-shave pubis. Jasno je da se žele pojaviti pred majstorom (ili pomoćnikom prijatelja) na najbolji mogući način. Takva je pogreška vrlo česta. Ali hladno podmazivanje može se nositi samo s vlagom od 6 milimetara i više. Stoga nemojte rezati ili brijati kosu prije postupka.
 2. Ne znate koji rezultat želite dobiti. Odlučite unaprijed hoćete li napraviti brazilsku depilaciju, bilo da uklonite kosu s leđa ili ostavite mali trokut ispred sebe. Kada se odabere, lakše će se planirati postupak i prilagoditi se tome. Panika i razočaranje nisu najbolji saveznici kada ste jasno dužni slijediti upute.
 3. Odabrali ste pogrešan dan. Dani kada imate PMS ili imate menstruaciju nisu prikladni za depiliranje. Nemojte planirati intimnu depilaciju s prugama 3 dana prije kritičnih dana i tijekom menstruacije - tijekom tog perioda koža ima najvišu razinu osjetljivosti.
 4. Zaboravite na osobnu higijenu. Čista koža u bikinijskoj zoni garancija je da će buđenje biti veće kvalitete. U prvih dana nakon bojenja bikini, nemojte nositi uske gaćice, kao ni donje rublje od sintetičkih tkanina.
 5. Zanemarite pomoć profesionalca. Ako vam je potrebna brazilska metoda, barem po prvi put ne možete bez pomoći vanjske pomoći. Bolje je otići u salon iskusnom majstoru, kako biste vidjeli kako radi na području bikinija. Često je najteže pravilno postaviti trake od voska. Pokušajte prevladati sramežljivost i prvi postupak koji se obavlja uz pomoć čarobnjaka za vosak. Iskusni prijatelj je također dobar izbor.
 6. Ne dovodite rezultat do savršenstva. Frustracija može biti jaka ako na pubi ima rijetkih dlaka. Oni se mogu ukloniti pincetom. Uzmite si vremena, mirno dovršite postupak.
 7. Ne obraćate dovoljno pozornosti na naknadnu njegu kože. Potrebno je puno vremena prije nego što koža bude glatka i nježna. Budite strpljivi sljedećih 18-20 sati. Ako postoji teška iritacija, krema hidrokortizona ublažit će kožu nakon vakisnge i pomoći oduprijeti infekcijama. Hidrokortisonska krema smiruje iritacije na koži i sprječava infekcije.
 8. Nakon spolnog odnosa imate seks. To je apsolutno nemoguće učiniti. Intima mora biti napušten barem jedan dan. Inače se iritacija ne može izbjeći. I, možda, potrebno je patiti i upale na koži.

Depilacija bikinijskog područja danas nije ograničena na odlazak u salon. Postoji mnogo uređaja za uklanjanje kućnih dlaka. Među njima je traka od voska - jedan od najpopularnijih. Voljeli su ih zbog jednostavnosti korištenja i pristupačnosti. Ali, kao i bilo koji depilacija, ova metoda je bolna i ima nekoliko ograničenja. I samo slijedom pravila za waxing osigurava pristojan rezultat. Srećom, ta pravila nisu mnoga, i lako ih slijediti.

Vosak trake za depilaciju za noge

Prekrasno glatko tijelo puno je atraktivnije bez višak kose. Čak su i drevni Rimljani i Grci koristili pamučne niti, karamele, med i voskove za kozmetičke postupke. Neka sredstva iz davnih vremena izgubila su svoju važnost u suvremenom svijetu. Međutim, vosak i kroz stoljeća i dalje vode vodeća mjesta u borbi protiv neželjenih vegetacija. Postoje razne modifikacije ove metode. Depilacija traka voska je vrlo popularna. Metoda ima mnoge prednosti, a svojom pomoći možete brzo ukloniti vegetaciju kod kuće samostalno.

Da biste uklonili dlake iz različitih dijelova tijela, koristite hladan proizvod (trake za depiliranje za bikini, lice, ispod pazuha) ili vruće (u voskom otapalima, proizvod se zagrije, a zatim nanosi na površinu). Kod kuće, najlakši način za korištenje prve opcije. I jednostavni savjeti pomoći će da postupak bude što učinkovitiji i sigurniji.

Veetove voske

Prednosti metode i njegove nedostatke

Depilacija s voskom trakama ima nekoliko prednosti:

 • trajanje rezultata. Tijekom manipulacijskih traka uklonite vegetaciju zajedno s korijenom. Waxing daje osjećaj nevjerojatne glatkoće do 3-4 tjedna. Ovaj rezultat nema brijač i kreme. Redovitom uporabom voska stopa rasta dlake značajno usporava, a sama vegetacija postaje slaba, lagana i lomljiva. Vrijedi najmanje 1 put da isprobate ovu vrstu depilacije, kako biste provjerili njegovu učinkovitost;
 • gospodarstvo. Vauške trake mogu se koristiti nekoliko puta. Traka se lijepi na površinu kože sve dok vosak ne nestane u potpunosti. U prosjeku se može koristiti 1 traku 3-4 puta;
 • dostupnost postupka. To se provodi bez problema u uredima kozmetičara ili samostalno kod kuće. Ako nikad niste učinili depilaciju voska, onda je to prvi put povjerenje gospodara. Nakon prve sesije lakše će se nositi s neželjenom vegetacijom nogu, pazuha i lica vlastitim kod kuće.

Ali, kao i svaka kozmetička manipulacija, metoda voska ima nedostatke:

 • bol. Tijekom sjednice, folikuli dlake su izvukli, a to je popraćeno određenom nelagodom. Važno je podsjetiti da svaki put kad se vosak nogu s voskom trakama, brže i bezbolnije. Po prvi put možete koristiti lijekove protiv bolova ili sprejeve;
 • duljina kose mora biti najmanje 5 mm. Inače, vosak neće moći ravnomjerno prekriti obrađenu površinu.

Vrste traka voska

Kozmetika nudi mnoge vrste proizvoda za borbu protiv neželjenih biljaka. Prilikom odabira voska za noge ili druge dijelove tijela treba obratiti pozornost na:

 • Pripravak. Osim voska i mirisa, idealan paket sadrži eterična ulja i biljne ekstrakte. Komponente omogućuju sporiji rast dlake, olakšavaju stres kože, vraćaju ravnotežu vode;
 • imenovanje. Voskaste trake za depilaciju nogu nisu prikladne za uklanjanje vegetacije s lica ili bikinija. U tim područjima koža se razlikuje od broja žlijezda lojnih i znojnih žlijezda, promjera dlačica i dubine folikula. Stoga se vosak koristi u različitim gustoćama. Također, zbog praktičnosti, proizvod se proizvodi u različitim veličinama. Najmanji za lice i pazuha, a zatim za bikini, najveći - za noge. Ovu nijansu valja uzeti u obzir da je postupak bio što učinkovitiji;
 • dostupnost dodatnih proizvoda. Dobro je ako proizvođač, uz trake, isporučuje salvete u pakiranju za uklanjanje ostataka, sonde za blokiranje rasta. Ta sredstva će pomoći produljiti učinak, smanjiti vjerojatnost neugodnih posljedica.

Čak i najidealniji proizvod ne može se koristiti u određenim slučajevima. Vrijedno je odbiti depilaciju voska:

 • krši integritet kože (rezovi, abrazije, ogrebotine), iritacije i osip;
 • nakon sunčeve, toplinske, kemijske opekline;
 • s kupperozom i poremećajima cirkulacije na području gdje se planira postupak.

Neki kozmetičari ne preporučuju depiliranje tijekom trudnoće i laktacije.

Podnožje nogu

Postupci Savjeti

Voskovi trake za depilaciju nogu omogućuju vam da sami postupite kod kuće. Da biste dobili učinak koji nije lošiji nego u salonu ljepote, trebali biste slušati preporuke stručnjaka:

 • gotove vosakne trake ili vosak i papir za liječenje mogu se kupiti u kozmetičkim odjelima supermarketa, ljekarni, specijaliziranih trgovina ili naručiti na web stranicama. Dajte prednost gotovim setovima. Oni također uključuju posebne maramice za uklanjanje ostataka voska s kože. Neke tvrtke dodatno ulažu sondi balzam ili gel kako bi usporili rast dlake;
 • nekoliko dana prije sjednice, nanesite malo piling na koži. To će ukloniti keratinozne dijelove kože, otvoriti pore, osloboditi urastao vlasi;
 • Prije sesije potrebno je odmašćivanje i čišćenje kože od onečišćenja. Da biste to učinili, koristite štedljive agense koji ne sadrže alkohol. Nanesite malo talka praha, dječjeg praha ili škroba. Tako će se vosak bolje držati vegetacije;
 • Na odabranom području kože lijepi traku tijekom rasta dlačica. Ravnomjerno ga rasporedite po površini, ne dopustite stvaranje mjehurića zraka;
 • samopouzdani koraci prema sebi srušili su traku. Da biste smanjili nelagodu, držite kožu, malo ga povlačite prstima;
 • jedan odjeljak može se nekoliko puta tretirati s trakom dok se ne ukloni neželjena vegetacija;
 • nakon sesije, pomoću posebnih maramica, uklanjaju ostatke s površine kože. Kozmetičari ne preporučuju uklanjanje voska krpom, sredstvom za pranje, sapunom, noktima. Tako je lako ozlijediti kožu, stimulirati rast kose;
 • nakon sesije, dezodoransi i proizvodi koji sadrže alkohol ne primjenjuju se na kožu.

Suptilnosti pravilne depilacije

Vrijedi barem jednom probati trake od voska i ne možete ih odbiti. Glatka koža će vam duže potrajati ako koristite tajne majstora depilacije voska:

 • ako imate bilo kakvu bol, onda koristite analgetike. Prije treninga 1 sat, uzmite pilulu anestetičke medicine, a proizvod možete nanijeti na kožu. Ljekarna ima ogroman asortiman sprejeva, kreme koje imaju analgetsko i antiseptičko svojstvo. Nanose se 20 minuta, prekrivene na vrhu s pričvrsnim filmom. Tijekom tog vremena, koža će izgubiti osjetljivost i moći će se započeti sesije s neželjenom vegetacijom;
 • Nakon uklanjanja vlasi u bikinijskom području, nemojte nositi debele sintetičke donje rublje. Stvara učinak saune, dovodi do upale i iritacije površine. Dajte prednost u prva 3 dana nakon sjednice na pamuk ili svileni proizvodi;
 • Kako biste smanjili nelagodu tijekom depilacije, presjevi predugačke dlake na duljinu od 5 mm. To se može učiniti s trimerom ili škarama;
 • tijekom menstruacije ne koristite vosak trake. U ovom trenutku osjetljivost kože je visoka. Stoga će postupak biti bolan;
 • redovito tretirati površinu kože s pilingom. To sprječava rast donjih vlasi, stvaranje pustula. Možete koristiti gotove kozmetičke proizvode ili pripremiti vlastiti proizvod iz kave;
Karamel - Vosak za depilaciju tijela
 • odmah nakon sjednice nije preporučljivo posjetiti kupelj, saunu, solarij i sunčati. Izlaganje ultraljubičastom zračenju ili toplini izaziva stvaranje pustula, crvenila, osipa. Stoga, trebate pričekati najmanje 3 dana nakon depilacije.

Depilacijske trake: neke pojedinosti o korištenju

Danas postoji nekoliko načina da se riješite neželjene vegetacije na tijelu.

Jedan jeftin, učinkovit i praktičan način - vosak za uklanjanje depilacije.

Vrste traka za vosak za depilaciju

Na tržnici se na tržištu prikazuju serije voska od najrazličitijih marki proizvođača i vrsta robe. Da biste odabrali pravu, ne morate požuriti, ali pažljivo pročitajte konkretne informacije o paketu.

Voskaste trake variraju od debljine i veličine papira i voska, kvalitete voska. Postoje univerzalne trake, no bolje je odabrati one koji su dizajnirani za određenu vrstu kože (suha, masna, normalna ili osjetljiva).

Osim toga, specijalizirane trake od voska su također dostupne za uklanjanje dlačica na rukama, nogama, na licu ili u području bikinija. Oni su proizvedeni u više prikladnih veličina, uzimajući u obzir osobitosti rasta kose u određenim područjima.

Posljedice injekcija hijaluronske kiseline. Mlada koža u bilo kojoj dobi.

Za one koji su zainteresirani za koliko grudi rastu, tu su detaljne informacije o značajkama razvoja ženske dojke.

Uklanjanje dlačica

U pakiranju, uz trake od voska, postoje posebna uljanica i upute koje treba pažljivo pročitati.

Da biste uklonili dlačice pomoću traka, prvo morate primijeniti malo talka na čistu, suhu kožu.

Vrećaste trake leže u pakiranju u paru "lice" jedna na drugu. Moraju se zagrijati, trljati između dlanova i odspojiti.

Važno je ne pregrijavati trake, oni bi trebali postati tople, približno, poput tjelesne temperature. Ako ih se jako trlja i dugo vremena, postat će previše vruće od trenja i vosak će ostati na koži, a dlačice će biti uklonjene slabo.

Dalje, voska traka su zalijepljena na koži u mjestima uklanjanja dlaka u smjeru njihovog rasta. Traka bi se trebala čvrsto držati, jer to je zagladeno dlanom i čvrsto pritisne.

Sada možete ukloniti traku od voska, istovremeno odsijecajući kosu. To je učinjeno protiv rasta kose. Koža ispod trake je učvršćena jednom rukom, a druga se iskrči s oštrim pokretom. Ako dlačice ostanu, postupak se može ponoviti.

Kada se trgaju trake, važno je da ih ne povučete, a koža je više oštećena. Pokret, koji se odstupa od trake, trebao bi biti usmjeren duž površine tretiranog područja, što je bliže koži.

Neovisno uklonite kosu s voskom trakama na različitim dijelovima tijela. Uklanjanje dlaka na gornjoj usnici, iznad ili ispod obrva, na bradi je sasvim pristupačno.

Suočavanje s kosom na nogama prilično je lako za rukovanje. No, s rukama ili pazuhom bit će teže, budući da je nužno popraviti kožu i istovremeno odrezati traku, a to nije prikladno za rukovanje s rukama i pazuhom.

Što se tiče linije bikini, prikladno je ukloniti kosu duž linije platna, od unutarnje površine kukova. Epilacija dubokog bikini na ovaj način obično nije učinjena.

kontraindikacije

 • Oštećenja kože na području uklanjanja dlačica,
 • Uznemirenost bolesti kože
 • Povećana tjelesna temperatura
 • Nedovoljna duljina kose.

Što učiniti ako boli

Postupak uklanjanja dlaka teško se može nazvati bezbolnim. Netko je u stanju podnijeti takvu bol, ali netko se ne može nositi s tim senzacijama. Da bi postupak bio manje bolan, možete koristiti male trikove:

 • Parna koža prije postupka,
 • Pregrbljivanje prije uporabe,
 • Depilacija je bolja u prvom tjednu nakon menstruacije.

Prethodna obrada kože olakšat će uklanjanje dlaka i time manje bolno. Odziv tijela na bol varira u različitim razdobljima ženskog ciklusa. Osjećati se manje boli, bolje je obaviti takav postupak kada ste mirni i opušteni.

Ako nemate snagu, možete koristiti Emla krema ili sprej Lidocaine. To su lijekovi protiv bolova za primjenu na kožu.

Pitam se što su usne nakon botoxa? U našem članku, fotografija pacijenata prije i poslije postupka.

Stisnuta koža bez bora - rezultat primjene Restylane Vital Light. Ovdje su detalji o korištenju lijeka.

Na sljedećoj vezi možete naučiti kako napraviti francuski manikuru kod kuće bez trake https://nesekret.net/beauty/bodycare/francuzskij-manikyur. Lijepa manikura jeftina i ljut!

Nakon depilacije

Kako ukloniti ostatke voska

Nakon uklanjanja traka od voska s kože, na njemu često ostaje određena količina voska. U pakiranju s prugama su posebni brisevi, koji su dizajnirani za uklanjanje preostalog voska. Ako ove salvete nisu dovoljne, možete koristiti jedan od sljedećih alata:

 • Umak od tkanine umočen u maslinovom ulju, suncokretovom ulju,
 • Masna krema,
 • Posebni losion za kožu nakon waxinga,
 • Zagrijavanje kože sušilom za sušenje kroz krpu.

Postoje preporuke za pranje voska toplom vodom i sapunom. Ova metoda je najmanje učinkovita, štoviše, dodatno sušenje nakon depilacije nema najbolji učinak na kožu.

Njega kože nakon postupka

Opće preporuke nakon svake depilacije su da ne možete sunčati nekoliko dana bilo na suncu ili u solariju.

Također, ne možete uzeti toplinske tretmane: kupaonicu, kadu, saunu.

Nekoliko dana valja odgoditi igranje sportova, jer znojenje će iritirati kožu.

Umjesto uklonjene kose često su crvene mrlje koje plijenom izgledaju kožu. Naravno, oni prolaze s vremenom, ali njihovo otklanjanje može biti ubrzano.

Proizvodi za njegu kože nakon depilacije:

 • Krema ili sprej Panthenol,
 • Vodikov peroksid,
 • klorheksidin
 • solkoseril,
 • Aloe Vera ili ulje čajevca
 • Krema za bebe,
 • Krema za lice s ekstraktom kalendule, kamilice, morske dlake,
 • Hidratantna krema.

Svi ti alati olakšavaju ili smanjuju upalu i ubrzavaju obnavljanje normalnog stanja kože. Počnite ih koristiti, tj. Primijenite na kožu, trebate odmah nakon postupka.

Percepcija kože različitim proizvodima različita je za svaku osobu pa morate odabrati proizvode koje ste već koristili. Ako još niste trebali, možda ćete morati pokušati više od jednog prije nego što odaberete najuspješnije.

Važno je znati da su sve alkoholne tonike i losioni suhi kožu, pa ih nakon uporabe morate nanijeti hidratantnu kremu. Uostalom, suha koža je ranjiva.

Ulje Aloe i ulja čaja potiču brže iscjeljenje i regeneraciju. Međutim, ne smiju se nanositi na kožu nakon depilacije u čistom obliku. Moraju se dodati u krema ili otopiti u ulju. Tek nakon toga možete koristiti.

Vrlo često, najjednostavnije sredstvo koje se koristi u normalnim uvjetima također ima odličan učinak na ublažavanje nadraživanja i ubrzavanje oporavka kože. To su dječja krema ili kreme za lice. Bolje je ako imaju hidratantni učinak.

Nakon otprilike 3-4 dana, preporuča se liječenje kože na mjestima depilacije s pilingom. To će smanjiti rizik od urušenih dlačica.

Prednosti i nedostaci traka za uklanjanje dlaka

Kao i svaki drugi proizvod, voska ima prednosti i nedostatke, kako bi se odabrala najprikladnija metoda za uklanjanje dlaka, to je vrijedno upoznavanje sa svih strana.

Pros:

 • Praktičnost i pristupačnost: nisu potrebni posebni uvjeti, moguće je provesti depilaciju, čak i ako niste kod kuće.
 • Profitabilnost: jedna traka se može koristiti nekoliko puta.
 • Dugotrajni učinak: do 4 tjedna, ovisno o pojedinačnim karakteristikama.
 • Postupno pogoršanje rasta kose zbog redovite traumatizacije žarulja.

kontra:

 • Bol tijekom postupka,
 • Osjetljivost ljepljenja kože uslijed ostataka voska,
 • Nije uvijek moguće ukloniti svu kosu i morate ga očistiti pincetom,
 • Vjerojatnost modrica ili abrazije na koži s nedovoljnim učvršćivanjem za vrijeme kidanja trake,
 • Rizik od alergija na komponente sastava, koji pokriva trake,
 • Rizik od lomljenja kose, koji može ubrzati rast,
 • Vjerojatnost grubo tvrde dlake kada koristite vosak trake na licu.

Kada pročitate recenzije, možete pronaći negativne, što ukazuje na loše uklanjanje dlačica. Kada koristite trake od voska, bolje je odabrati posebne i koristiti ih samo za njihovu namjeravanu svrhu. Na primjer, nije potrebno skinuti epilaciju bikinijskog područja s prugama za uklanjanje dlaka na nogama.

Ipak, proizvođač uzima u obzir osobitosti rasta i strukture kose u različitim zonama. U skladu s tim određuje se gustoća, komponente sastava primijenjene na trake, njezinu debljinu.

Ako je prvi postupak uklanjanja dlačica pomoću voska bio neuspješan, možda nešto nije u redu. Vrijedi više pažljivo upoznati se s uputama. Možda će netko razumjeti tehnologiju za obavljanje ove vrste uklanjanja dlaka nakon gledanja videa koji govori o tome.

Mnogi se ljudi uspoređuju s drugom ili trećom vremenom, a sve daljnje postupke idu glatko. Međutim, moguće je da ova metoda uklanjanja dlaka neće raditi za nekoga. Moguće je da će nadraženost kože biti vrlo jaka. Zatim morate odabrati drugu metodu uklanjanja dlaka.

Saznajte sve tajne mršavljenja lanenog ulja. Što vam treba za učinkovito mršavljenje.

Kako primijeniti rumenilo na tanko lice kako bi pročitali članak. Vrste rumenila i pravila njihove primjene.

Cijena robe

Troškovi traka su vrlo različiti.

Na primjer, Veet za normalnu kožu u iznosu od 12 komada košta prosječno 250 rubalja.

Byly za depilaciju lica - 220 rubalja, Shary za tvrdu kosu - 170 rubalja.

Cijena je najviše ovisna o broju traka u paketu, a više njih, to je ekonomičnija.

Što su skuplje vosak, koje uključuju različite dijelove koji njeguju kožu, na primjer, eterična ulja. No, nakon što ih upotrijebite, bit će manje problema s kožom i brže će se oporaviti.

Teško je reći koliko će postupak koštati, jer ovisi o količini dlake i području tretiranog područja kože. Kada uklanjaš kosu s lica jednog paketa u 12 komada, može biti dovoljno za nekoliko puta.

Ako vam je potrebno ukloniti kosu na nogama, moguće je da će cijeli paket istjecati istodobno, pogotovo ako rastu po cijeloj površini štapa.

Izbor traka voska uvijek je individualan, jer svaki organizam ima svoje osobine.

Više o ovoj temi možete pronaći u odjeljku Epilacija.

Depilacija: zašto kosa raste u prepona i kako se riješiti?

Kako da biste dobili osloboditi od pazuha kose kod kuće iu salonu