Wax trake: kako koristiti

Vasking se smatra popularnim načinom rješavanja višak kose. U trgovinama postoji sve više i više proizvoda koji olakšavaju ovaj postupak, na primjer, ljepive trake. Korištenje traka za vosak za depilaciju je jednostavno, ali za postizanje glatke kože dugo vremena, morate znati pravila.

 • 1. Pro i kontra
 • 2. Vrste traka od voska
 • 3. Priprema za depilaciju voska
 • 4. Kako koristiti voska trake
 • 5. Nakon depilacije
 • 6. Kontraindikacije
 • 7. Moguće nuspojave
 • 8. TOP 5 najboljih traka za uklanjanje dlaka
 • 9. Papirnate trake za depilaciju
 • 10. Često postavljana pitanja
 • 10.1. Koliko je bolno ukloniti kosu voskom trakama?
 • 10.2. Što ako boli?
 • 10.3. Je li moguće zagrijati trake od voska za depilaciju u mikrovalnoj pećnici?
 • 10.4. Što ako trake ne izvuku vlasi?
 • 10.5. Kako ukloniti preostali vosak s kože?
 • 10.6. Koliko će trajati rezultat?
 • 10.7. Što može zamijeniti trake za depilaciju?
 • 10.8. Što je bolje vosak ili vosak?
 • 10.9. Koja je najbolja traka od voska ili krema za uklanjanje dlaka?
 • 10.10. Koja je najbolja traka za epilator ili vosak?

Pro i kontra

Wax trake su uobičajena metoda uklanjanja dlaka, jer imaju sljedeće prednosti:

 • niske cijene;
 • praktičnost;
 • pristupačnost;
 • nove vlasi rastu i lakše;
 • mogućnost samopomoći.

Depilatori su možda najjeftiniji način uklanjanja neželjenih dlačica.

Žene vole napraviti trake za uklanjanje dlaka zbog praktičnosti, jer je vosak već bio nanesen na površinu i ostaje ih samo koristiti. Moderni proizvodi čak uklanjaju kratke dlake (počevši od 2 milimetra), tako da ne možete sakriti ružne podloge ispod odjeće. Kozmetičke prodavaonice nude širok izbor trake za različite tipove kože, čak iu supermarketu postoji i stalak s tim proizvodima.

Naravno, trake od voska su prisutne i nedostaci, inače ne bi bilo razvijene druge načine za uklanjanje dlaka. Nakon primjene, ponekad se javlja iritacija epidermisa i alergiju na vosak. Osim toga, voska traka i brijanje zauzimaju vodeću poziciju u broju urušenih vlasi. Za osobe s osjetljivom kožom, postupak epilacije može biti vrlo bolan.

Vrste voska

Voskaste trake podijeljene su prema dva temeljna kriterija.

 1. Vrsta kože. Potrošačima se nude proizvodi za osjetljivu, suhu, masnu i normalnu kožu.
 2. Epilacijsko područje. Možete kupiti trake za lice, bikini, podlaktice i noge.

Proizvođači nude papirnate i tkanine. Prva opcija je proračun i pogodna je samo za jednu epilaciju, a skup uključuje brisače koji uklanjaju ostatke tvari. Modeli tkanina se koriste više puta, ali vosak se i dalje kupuje zasebno za njih.

Prilikom odabira traka od voska važno je pravilno odrediti vrstu kože, inače nećete imati željeni učinak ili će se pojaviti teška iritacija.

Priprema za depilaciju voska

Pravila za upotrebu traka od voska će vam omogućiti da pripremite tijelo za uklanjanje dlaka i dajte maksimalne rezultate.

 1. Dan prije epilacije, potrebno je ukloniti kožu, osigurati visoku kvalitetu adhezije voska i biti prevencija protiv urastajuće kose.
 2. Istodobno se ne preporučuje korištenje kreme i losiona.
 3. Ako želite ukloniti dlake u pazuh, morat ćete napustiti deodorant.
 4. Ponekad, uz trake se nude gelovi koji se primjenjuju prije postupka. Sadrži komponente s antiseptičkim svojstvima, kao i sprječavaju suhu kožu.
 5. Uzmite vruću kupku ili tuš prije epilacije, voda će otvoriti pore, ublažiti kožu i smanjiti rizik od štetnih bakterija.
 6. Pažljivo proučite upute koje objašnjavaju pravila za uporabu trake i tek tada nastavite s postupkom.

Kako koristiti trake od voska

Epilacija s voskom trakama kod kuće obično traje ne više od sat vremena. Sami po sebi, depilatorirajući trake su materijal s jedinstvenim slojem hlađene i smrznute tvari, kako bi se aktiviralo ljepilo svojstva voska, mora se zagrijati. To se postiže jednostavno i bez upotrebe nepoželjnih sredstava. Trebali biste uzeti vrpcu u rukama i trljati ga dlanovima petnaest dvadeset sekundi.

Zatim skinite zaštitni film i stavite proizvod na željeno područje, zapamtite, lijepite traku na rast kose.

Na kraju oštrog pokreta da povuče traku na rast kose, ne zaboravljajući držati kožu. Uklanjanje vrpce vrši se samo u tom smjeru, u suprotnom će se slomiti cjelovitost epiderme i pojaviti iritacije i urastao dlačice.

Nakon depilacije

Lagana pravila ubrzavaju oporavak epidermisa. Nakon postupka, na obrađenu kožu nanosi se posebna mast ili gel na bazi kortiza. Ta sredstva će smanjiti crvenilo i upalu, te usporiti rast folikula. Za najbolje rezultate preporuča se korištenje ovog alata sljedećih sedam dana, nakon tretmana s vodom.

Nakon epilacije, osjetljivost epiderme je znatno povećana, tako da dva dana morat ćete zaboraviti na pilingove, parfeme i izbjegavati izravno sunce.

kontraindikacije

Uklanjanje neželjenih dlačica s trakom dizajniranom za depilaciju, karakterizira minimalni broj kontraindikacija, ali ipak jesu.

 • zimice i groznicu;
 • nedovoljna duljina kose u epiliranom području;
 • gljivice i druge virusne bolesti kože, posebno u akutnom obliku;
 • rane, ogrebotine i pukotina na području epilacije.

Depilacija se ne preporučuje trudnicama jer se u tom razdoblju prag boli povećava, a alergijske reakcije koje mogu oštetiti dijete nisu isključene.

Moguće nuspojave

Bilo koja kozmetička procedura, uključujući depilaciju s voskom trakama, može imati neugodne posljedice, a oni nisu uvijek povezani s kršenjem tehnike postupka, ponekad je individualna reakcija na kožu.

 1. Najčešće žene imaju crvenilo i svrbež. Prije svega, morate provjeriti prisutnost alergijske reakcije na vosak, općenito, to je bolje to učiniti čak i prije početka uklanjanja dlaka. Posebni sprejevi, vrećice od leda i čaja prikladni su za ublažavanje kože. Univerzalni lijekovi su pantenol i aloe.
 2. Nedovoljna napetost kože tijekom uklanjanja voska ponekad dovodi do formiranja modrica, ovaj fenomen nije neuobičajen za početak kozmetičara ili sam postupak izvođenja.
 3. U ljeto nakon epilacije, na koži se stvaraju tamne mrlje. Vosak sadrži tvari koje povećavaju osjetljivost kože na sunčevu svjetlost, a tretirana područja brže se prate. Da biste izbjegli ovu nevolju, dovoljno je upotrijebiti zaštitnu kremu i ostaviti solarij najmanje 2 dana.

TOP 5 najboljih traka za uklanjanje dlaka

Svaka žena pojedinačno određuje najbolje trake za depilaciju. Ispod su dobro dokazane trake koje su u velikoj potražnji.

Papirnate trake za depilaciju

Na policama možete pronaći jednokratnu papirnatu traku za depilaciju. Oni su jeftiniji, a određeni iznos voska unaprijed se nanosi na papir s ravnim slojem. To se događa, vosak labavo se lijepi na površinu, tako da morate uložiti više napora da postignete dobar rezultat. Nemojte se bojati puknuća papira, jer se na njemu nanosi poseban snažan film.

Neke tvrtke nude netkane vrpce, na primjer, dubokim depilnim voskom trakama izrađene su od posebnog elastičnog materijala.

Često postavljana pitanja

Koliko je bolno ukloniti kosu voskom trakama?

Nemir, u velikoj mjeri ovisi o tome kako koristite trake od voska, osobine i prag boli. Veća tolerantna depilacija obavlja kozmetičar s pravilnom pripremom.

Što ako boli?

Kako bi se smanjile nemir, žene se pribjegavaju sljedećim metodama:

 • isparite kožu;
 • koristiti piling;
 • obaviti postupak u prvih 7 dana nakon menstruacije.

Važno je napomenuti da su prve točke u početku uključene u pripremnu fazu, stoga govorimo o njihovom ponavljanju. U nedostatku kontraindikacija, dopušteno je piti anestetičku medicinu ili razmazati lokalni anestetik.

Je li moguće zagrijati trake od voska za depilaciju u mikrovalnoj pećnici?

Ova metoda je prikladnija za tekući vosak, nema puno toga na trakama, tako da postoji veliki rizik od pregrijavanja tvari i spaljivanja. Prema uputama, trake se zagrijavaju samo rukama, ali u cjelini nema ograničenja.

Što ako trake ne izvuku vlasi?

Jednako loše na vosakima za uklanjanje dlaka utječu na preveliku ili kratku kosu, u prvom slučaju treba ih pažljivo obrezati, a drugi - pričekati dok ne rastu.

Nakon što se neprekidno upotrebljavaju vlasi za kosu postaju teže i teško ih je ukloniti, za postizanje rezultata morat ćete ponoviti postupak.

Nepravilna priprema ili kršenje postupka uklanjanja dlačica sprječava potpuno uklanjanje dlačica, pa analizirati svoje postupke i slijediti upute.

Povećano znojenje otežava vosak, posipati kožu dječjim prahom ili talkom, uklanjajući višak vlage.

Kako ukloniti preostali vosak s kože?

Kupljene vrpce za vosak nadopunjuju se posebnim ubrusima, ali ako nisu dovoljne, tvar se uklanja:

 • tkanina odjeću s uljem na njemu;
 • bogata krema;
 • posebni losion za kožu;

Također možete zagrijati područje tijela sa sušilom za kosu kroz krpu.

Koliko će trajati rezultat?

Koža ostaje glatka tijekom jednog do tri tjedna, ovisno o mjestu i osobinama. Na primjer, vosak trake tvrtke Vit, obećavaju glatke noge cijeli mjesec.

Što može zamijeniti trake za depilaciju?

Ponekad tijekom depilacije kod kuće postoji nedostatak gotovih traka od voska. Mogu se zamijeniti samostalno izrezivanjem iz guste prirodne tkanine (platno, pamuk), snažnog papira ili pergamenta namijenjenog pečenju. Glavna stvar je da materijal treba biti snažan, a ne otvoriti u komadiće, a vosak bi trebao staviti na njega dobro.

Što je bolje vosak ili vosak?

U jednostavnoj upotrebi, trake definitivno osvajaju, jer je vosak na njima već primijenjen tankim slojem, što znači da ne morate grijati rasute posude i nastojati ravnomjerno raspoređivati ​​tvar preko kože.

Jednostavnost korištenja bilo koje trake od voska olakšava uklanjanje neželjenih biljaka kod kuće, a epilacija tekućim voskom zahtijeva iskustvo i znanje.

Koja je najbolja traka od voska ili krema za uklanjanje dlaka?

Razlika između trake i vrhnja - prisutnost boli. No, rezultat voska održava se dva puta dulje. Važno je odabrati pravu depilatornu kremu koja ne uzrokuje alergiju i pažljivo ga koristiti za izbjegavanje opeklina, a vosak ne sadrži agresivne tvari i siguran je.

Koja je najbolja traka za epilator ili vosak?

Voskaste trake su pogodne za kratke i teške folikule koje epilator ne može podnijeti, nakon čega koža postaje glatka. Vjeruje se da oni koji koriste epilator imaju više urastao kose i iritaciju.

Depilacijske trake: neke pojedinosti o korištenju

Danas postoji nekoliko načina da se riješite neželjene vegetacije na tijelu.

Jedan jeftin, učinkovit i praktičan način - vosak za uklanjanje depilacije.

Vrste traka za vosak za depilaciju

Na tržnici se na tržištu prikazuju serije voska od najrazličitijih marki proizvođača i vrsta robe. Da biste odabrali pravu, ne morate požuriti, ali pažljivo pročitajte konkretne informacije o paketu.

Voskaste trake variraju od debljine i veličine papira i voska, kvalitete voska. Postoje univerzalne trake, no bolje je odabrati one koji su dizajnirani za određenu vrstu kože (suha, masna, normalna ili osjetljiva).

Osim toga, specijalizirane trake od voska su također dostupne za uklanjanje dlačica na rukama, nogama, na licu ili u području bikinija. Oni su proizvedeni u više prikladnih veličina, uzimajući u obzir osobitosti rasta kose u određenim područjima.

Posljedice injekcija hijaluronske kiseline. Mlada koža u bilo kojoj dobi.

Za one koji su zainteresirani za koliko grudi rastu, tu su detaljne informacije o značajkama razvoja ženske dojke.

Uklanjanje dlačica

U pakiranju, uz trake od voska, postoje posebna uljanica i upute koje treba pažljivo pročitati.

Da biste uklonili dlačice pomoću traka, prvo morate primijeniti malo talka na čistu, suhu kožu.

Vrećaste trake leže u pakiranju u paru "lice" jedna na drugu. Moraju se zagrijati, trljati između dlanova i odspojiti.

Važno je ne pregrijavati trake, oni bi trebali postati tople, približno, poput tjelesne temperature. Ako ih se jako trlja i dugo vremena, postat će previše vruće od trenja i vosak će ostati na koži, a dlačice će biti uklonjene slabo.

Dalje, voska traka su zalijepljena na koži u mjestima uklanjanja dlaka u smjeru njihovog rasta. Traka bi se trebala čvrsto držati, jer to je zagladeno dlanom i čvrsto pritisne.

Sada možete ukloniti traku od voska, istovremeno odsijecajući kosu. To je učinjeno protiv rasta kose. Koža ispod trake je učvršćena jednom rukom, a druga se iskrči s oštrim pokretom. Ako dlačice ostanu, postupak se može ponoviti.

Kada se trgaju trake, važno je da ih ne povučete, a koža je više oštećena. Pokret, koji se odstupa od trake, trebao bi biti usmjeren duž površine tretiranog područja, što je bliže koži.

Neovisno uklonite kosu s voskom trakama na različitim dijelovima tijela. Uklanjanje dlaka na gornjoj usnici, iznad ili ispod obrva, na bradi je sasvim pristupačno.

Suočavanje s kosom na nogama prilično je lako za rukovanje. No, s rukama ili pazuhom bit će teže, budući da je nužno popraviti kožu i istovremeno odrezati traku, a to nije prikladno za rukovanje s rukama i pazuhom.

Što se tiče linije bikini, prikladno je ukloniti kosu duž linije platna, od unutarnje površine kukova. Epilacija dubokog bikini na ovaj način obično nije učinjena.

kontraindikacije

 • Oštećenja kože na području uklanjanja dlačica,
 • Uznemirenost bolesti kože
 • Povećana tjelesna temperatura
 • Nedovoljna duljina kose.

Što učiniti ako boli

Postupak uklanjanja dlaka teško se može nazvati bezbolnim. Netko je u stanju podnijeti takvu bol, ali netko se ne može nositi s tim senzacijama. Da bi postupak bio manje bolan, možete koristiti male trikove:

 • Parna koža prije postupka,
 • Pregrbljivanje prije uporabe,
 • Depilacija je bolja u prvom tjednu nakon menstruacije.

Prethodna obrada kože olakšat će uklanjanje dlaka i time manje bolno. Odziv tijela na bol varira u različitim razdobljima ženskog ciklusa. Osjećati se manje boli, bolje je obaviti takav postupak kada ste mirni i opušteni.

Ako nemate snagu, možete koristiti Emla krema ili sprej Lidocaine. To su lijekovi protiv bolova za primjenu na kožu.

Pitam se što su usne nakon botoxa? U našem članku, fotografija pacijenata prije i poslije postupka.

Stisnuta koža bez bora - rezultat primjene Restylane Vital Light. Ovdje su detalji o korištenju lijeka.

Na sljedećoj vezi možete naučiti kako napraviti francuski manikuru kod kuće bez trake https://nesekret.net/beauty/bodycare/francuzskij-manikyur. Lijepa manikura jeftina i ljut!

Nakon depilacije

Kako ukloniti ostatke voska

Nakon uklanjanja traka od voska s kože, na njemu često ostaje određena količina voska. U pakiranju s prugama su posebni brisevi, koji su dizajnirani za uklanjanje preostalog voska. Ako ove salvete nisu dovoljne, možete koristiti jedan od sljedećih alata:

 • Umak od tkanine umočen u maslinovom ulju, suncokretovom ulju,
 • Masna krema,
 • Posebni losion za kožu nakon waxinga,
 • Zagrijavanje kože sušilom za sušenje kroz krpu.

Postoje preporuke za pranje voska toplom vodom i sapunom. Ova metoda je najmanje učinkovita, štoviše, dodatno sušenje nakon depilacije nema najbolji učinak na kožu.

Njega kože nakon postupka

Opće preporuke nakon svake depilacije su da ne možete sunčati nekoliko dana bilo na suncu ili u solariju.

Također, ne možete uzeti toplinske tretmane: kupaonicu, kadu, saunu.

Nekoliko dana valja odgoditi igranje sportova, jer znojenje će iritirati kožu.

Umjesto uklonjene kose često su crvene mrlje koje plijenom izgledaju kožu. Naravno, oni prolaze s vremenom, ali njihovo otklanjanje može biti ubrzano.

Proizvodi za njegu kože nakon depilacije:

 • Krema ili sprej Panthenol,
 • Vodikov peroksid,
 • klorheksidin
 • solkoseril,
 • Aloe Vera ili ulje čajevca
 • Krema za bebe,
 • Krema za lice s ekstraktom kalendule, kamilice, morske dlake,
 • Hidratantna krema.

Svi ti alati olakšavaju ili smanjuju upalu i ubrzavaju obnavljanje normalnog stanja kože. Počnite ih koristiti, tj. Primijenite na kožu, trebate odmah nakon postupka.

Percepcija kože različitim proizvodima različita je za svaku osobu pa morate odabrati proizvode koje ste već koristili. Ako još niste trebali, možda ćete morati pokušati više od jednog prije nego što odaberete najuspješnije.

Važno je znati da su sve alkoholne tonike i losioni suhi kožu, pa ih nakon uporabe morate nanijeti hidratantnu kremu. Uostalom, suha koža je ranjiva.

Ulje Aloe i ulja čaja potiču brže iscjeljenje i regeneraciju. Međutim, ne smiju se nanositi na kožu nakon depilacije u čistom obliku. Moraju se dodati u krema ili otopiti u ulju. Tek nakon toga možete koristiti.

Vrlo često, najjednostavnije sredstvo koje se koristi u normalnim uvjetima također ima odličan učinak na ublažavanje nadraživanja i ubrzavanje oporavka kože. To su dječja krema ili kreme za lice. Bolje je ako imaju hidratantni učinak.

Nakon otprilike 3-4 dana, preporuča se liječenje kože na mjestima depilacije s pilingom. To će smanjiti rizik od urušenih dlačica.

Prednosti i nedostaci traka za uklanjanje dlaka

Kao i svaki drugi proizvod, voska ima prednosti i nedostatke, kako bi se odabrala najprikladnija metoda za uklanjanje dlaka, to je vrijedno upoznavanje sa svih strana.

Pros:

 • Praktičnost i pristupačnost: nisu potrebni posebni uvjeti, moguće je provesti depilaciju, čak i ako niste kod kuće.
 • Profitabilnost: jedna traka se može koristiti nekoliko puta.
 • Dugotrajni učinak: do 4 tjedna, ovisno o pojedinačnim karakteristikama.
 • Postupno pogoršanje rasta kose zbog redovite traumatizacije žarulja.

kontra:

 • Bol tijekom postupka,
 • Osjetljivost ljepljenja kože uslijed ostataka voska,
 • Nije uvijek moguće ukloniti svu kosu i morate ga očistiti pincetom,
 • Vjerojatnost modrica ili abrazije na koži s nedovoljnim učvršćivanjem za vrijeme kidanja trake,
 • Rizik od alergija na komponente sastava, koji pokriva trake,
 • Rizik od lomljenja kose, koji može ubrzati rast,
 • Vjerojatnost grubo tvrde dlake kada koristite vosak trake na licu.

Kada pročitate recenzije, možete pronaći negativne, što ukazuje na loše uklanjanje dlačica. Kada koristite trake od voska, bolje je odabrati posebne i koristiti ih samo za njihovu namjeravanu svrhu. Na primjer, nije potrebno skinuti epilaciju bikinijskog područja s prugama za uklanjanje dlaka na nogama.

Ipak, proizvođač uzima u obzir osobitosti rasta i strukture kose u različitim zonama. U skladu s tim određuje se gustoća, komponente sastava primijenjene na trake, njezinu debljinu.

Ako je prvi postupak uklanjanja dlačica pomoću voska bio neuspješan, možda nešto nije u redu. Vrijedi više pažljivo upoznati se s uputama. Možda će netko razumjeti tehnologiju za obavljanje ove vrste uklanjanja dlaka nakon gledanja videa koji govori o tome.

Mnogi se ljudi uspoređuju s drugom ili trećom vremenom, a sve daljnje postupke idu glatko. Međutim, moguće je da ova metoda uklanjanja dlaka neće raditi za nekoga. Moguće je da će nadraženost kože biti vrlo jaka. Zatim morate odabrati drugu metodu uklanjanja dlaka.

Saznajte sve tajne mršavljenja lanenog ulja. Što vam treba za učinkovito mršavljenje.

Kako primijeniti rumenilo na tanko lice kako bi pročitali članak. Vrste rumenila i pravila njihove primjene.

Cijena robe

Troškovi traka su vrlo različiti.

Na primjer, Veet za normalnu kožu u iznosu od 12 komada košta prosječno 250 rubalja.

Byly za depilaciju lica - 220 rubalja, Shary za tvrdu kosu - 170 rubalja.

Cijena je najviše ovisna o broju traka u paketu, a više njih, to je ekonomičnija.

Što su skuplje vosak, koje uključuju različite dijelove koji njeguju kožu, na primjer, eterična ulja. No, nakon što ih upotrijebite, bit će manje problema s kožom i brže će se oporaviti.

Teško je reći koliko će postupak koštati, jer ovisi o količini dlake i području tretiranog područja kože. Kada uklanjaš kosu s lica jednog paketa u 12 komada, može biti dovoljno za nekoliko puta.

Ako vam je potrebno ukloniti kosu na nogama, moguće je da će cijeli paket istjecati istodobno, pogotovo ako rastu po cijeloj površini štapa.

Izbor traka voska uvijek je individualan, jer svaki organizam ima svoje osobine.

Više o ovoj temi možete pronaći u odjeljku Epilacija.

Kako koristiti voska trake za depiliranje lica i tijela

Želite li se riješiti nepotrebne vegetacije na tijelu, ali postupci salona nisu za vas? Saznajte kako koristiti voskaste trake za depilaciju i moći ćete sami ukloniti kosu kod kuće. Sastoje se od dva sloja: papira i voska. Postoje mnoge vrste voska, razlikuju se po debljini slojeva, namijenjene različitim dijelovima tijela, za određenu veličinu kože.

Značajke traka od voska

Ova metoda uklanjanja dlake iz tijela ima svoje osobine. Upotreba trake za samo-depilaciju ne može se na svim mjestima. Oni su prikladni za noge, zone plitkih bikinija. Posebni proizvodi dostupni su za depilaciju lica. No za uklanjanje vegetacije iz ruke i pazuha bez pomoći bit će teško. Za duboke bikinije ova metoda uopće nije prikladna.

dostojanstvo

Glavne prednosti korištenja traka voska su sljedeće:

 1. Niska cijena. Čak je i kvalitetan proizvod jeftin, kupnja će biti jeftiniji od posjeta kozmetičkom salonu.
 2. Praktičnost. Postupak se može izvesti čak i izvan kuće.
 3. Kompaktnost. Pakiranje, ako je potrebno, možete uzeti sa sobom, na primjer, za odmor. Ne treba puno prostora.
 4. Ekonomija. Jedna traka voska prikladna je za ponovnu upotrebu tijekom jednog postupka. Koliko puta možete koristiti jednu voskom traku ovisi o slojem voska na njemu io gustoći vegetacije na tretiranom području tijela.
 5. Dugotrajan učinak. Ako koristite trake, vlasi se uklanjaju iz tijela zajedno s korijenom. Zbog individualnih karakteristika rast kose u svakoj osobi, trajanje učinka može biti do četiri tjedna. Posebno dugo koža ostaje glatka nakon prve epilacije.
 6. Usporavanje rasta kose. Žarulje su ozlijeđene ako su stalno izložene takvim učincima. Kosa koja će se pojaviti nakon depilacije će svaki put biti slabija i slabija, njihov se broj smanjuje.

mane

Nisu svi sami odabrali uklanjanje dlaka na ovaj način. Činjenica je da postupak ima svoje nedostatke, koji određuju izbor u korist drugih metoda.

 1. Bol. Dlačice su izvučene iz korijena i istovremeno u velikim količinama, što daje vrlo bolnu senzaciju.
 2. Ostaci voska na koži. Nakon postupka, koža će biti ljepljiva.
 3. Ozljeda kože. To se posebno odnosi na prve postupke, kada nema vještina za upotrebu traka. Ako prije odrezivanja nije dovoljno popraviti traku voska na koži, mogu se pojaviti modrice, abrazije i ogrebotine.
 4. Alergijska reakcija. Ako ste alergični na komponente mješavine voska ili je koža vrlo osjetljiva i nježna, tada se nakon nanošenja traka može doći do iritacije. Prije uporabe traka od voska, provjerite je li proizvod alergijska reakcija.
 5. Pojava urastajućih vlasi.
 6. Dio kose ostaje na tijelu. Nakon traka voska često je potrebno podići pincete i "očistiti" proepiliranu površinu kože. Nisu sve dlake čvrsto fiksirane, premale i urastajuće vlasi nisu uklonjene.
 7. Pojava tvrde kose. Nakon depilacije na licu mekog pepela može se zamijeniti grubo tamne vlasi.
 8. Rizik od lomljenja. Uz nedovoljnu fiksaciju, vegetacija se ne uklanja iz korijena, dlačice se prekidaju i počinju rasti čak i brže.
 9. Neugodnost upotrebe na rukama, pazuha, u zoni dubokih bikinija.

Pa ipak, usprkos svim nedostatcima, upotreba traka od voska je popularna među mnogim ženama i muškarcima.

Kako koristiti trake od voska: upute za korak po korak

Promatrajući jasan algoritam, moći ćete brzo, čisto i s najmanjim bolnim učinkom izvršiti postupak. Za depilaciju će trebati:

 • trake papira obložene voskom;
 • brisače natopljene losionom;
 • talk.

Obično su sve potrebne komponente već u paketu. U njemu se nalazi i instrukcija, dovoljno ga je pročitati i strogo ga slijediti.

 1. Priprema. Dan prije postupka, možete koristiti piling za tijelo kako biste uklonili gornji sloj mrtve kože. Neposredno prije depilacije, možete uzeti vruću kupku, jer je parna koža bolje izložena.
 2. Područje uklanjanja dlačica trebalo bi posuti talkom ili prahom za bebe. Koža mora biti suha i čista.
 3. Papirne trake su naslonjene jedna na drugu u ljepljivom sloju. Prvi korak je njihovo zagrijavanje tako da vosak uzima tjelesnu temperaturu. Da biste to učinili, trljajte papir dlanovima, ali nemojte pretjerati: previše vrući vosak ne uklanja čistu kosu.
 4. Stavite papir na ljepljivu stranu s ljepljivom stranom prema dolje i glatko ga u smjeru rast kose. Za čvrsto pričvršćivanje na traci, morate pritisnuti dovoljno čvrsto da doslovno držite tijelo.
 5. Uklanjanje se javlja protiv rasta dlačica. Stegnite kožu ispod trake i skinite ga jednim oštrim pokretom. Ako se, nakon suzenja, nisu sve dlake povukle, onda ponovite ovaj korak ponovno.
 6. Zatim morate ublažiti kožu. Obrišite tretirane površine s antiseptičkim, a zatim podmazujte hidratantnim i umirujućim losionom. Tipično, brisevi koji su dio kompleta za depilaciju, imaju ove osobine.

Da bi vas vegetacija nakon toga što više ne smeta, upotrijebite losion koji usporava rast kose. Da biste spriječili nakupljanje kose nekoliko dana nakon depilacije, koristite piling za tijelo.

Značajke uklanjanja dlačica na licu

Općenito, upotreba traka za vosak za lice nije mnogo drugačija od korak po korak uklanjanje dlačica. Za lice pomoću posebnih traka - oni su tanji, mnogo manji. Za lice je poželjno koristiti proizvod prirodnim sastojcima u sastavu. Osim samog pčelinjeg voska, to uključuje biljne sastojke koji omekšavaju kožu i usporavaju rast dlake na licu.

Kako koristiti voska trake za lice:

 1. Očistite, odmažite i osušite kožu i nanesite talk na njega.
 2. Utrljajte traku između dlanova da se vosak zagrije.
 3. Pričvrstite na kožu, na primjer, iznad gornje usne.
 4. S oštrim pokretom kako bi se skinula traka, pokušavajući je držati paralelno s kožom.
 5. Ako je potrebno, opet se zakrećite i ponovno razdijte.
 6. Obradite područje s abrazivom, antiseptičkim ili posebnim losionom nakon depilacije.

kontraindikacije

Postoji nekoliko razloga zašto ne možete koristiti ovu metodu uklanjanja dlaka.

 1. Kratke dlake Ovo je jedan od razloga zbog kojih voska ne uklanja kosu. Za uklanjanje vegetacije s voskom trakama, potrebno je rasti dlake do 5 mm. Inače ih nećete moći podići voskom.
 2. Oštećena koža. Ako je koža na nogama, u bikinijskom području, na licu ili u bilo kojem drugom mjestu uklanjanja nadražena, oštećena, ogrebena ili oštrica, ne možete koristiti uklanjanje uz pomoć voska - to će uzrokovati još veću iritaciju.
 3. Bolesti kože, osobito u akutnoj fazi.
 4. Visoka tjelesna temperatura.

Naravno, kontraindikacija je alergijska reakcija na komponente proizvoda. Za preosjetljivu kožu, bolje je prvo testirati na malom prostoru.

Koje trake je bolje odabrati

Među modernim proizvođačima traka od voska može se identificirati nekoliko najpopularnijih robnih marki: Veet, Byly, Shary, Deep Depil, Avon, Cliven, Acorelle, Beauty Image. Izbor se temelji na sljedećim čimbenicima:

 1. Na kojem dijelu tijela koristit ćete trake od voska. Gore navedeni proizvođači proizvode opcije za lice i tijelo zasebno, možete pronaći proizvod posebno za noge ili bikini zonu.
 2. Tip kože Neki proizvođači dijele trake za tijelo po vrsti kože: suha, normalna ili masna.
 3. Pojedinačne značajke. Uklanjanje dlačica s trakama određene marke ovisi ne samo o tipu kože, već io reakciji na depilaciju. Marke pogodne za jednu ženu apsolutno su kontraindicirane za druge. Možete saznati pažljivo čitajući sastav ili pokušavajući proizvod na malom prostoru tijela.

Postoje i univerzalni proizvodi, ali je bolje odabrati prikladne za određenu svrhu.

Je li moguće trajno ukloniti kosu?

 • Je li pokušao sve moguće načine uklanjanja dlačica?
 • Zbog prekomjerne vegetacije osjećate se nesigurno, a ne lijepo.
 • Strahovali ste se čekanja za sljedećim pogubljenjem, prisjećajući se da ćete morati izdržati ponovno.
 • I što je najvažnije - učinak traje samo nekoliko dana.

A sada odgovorite na pitanje: to vam odgovara? Je li moguće podnijeti ovo? Koliko novaca ste već "iscurili" nedjelotvornim sredstvima i postupcima? Tako je - vrijeme je da se zaustaviš s njima! Slažete li se? Zato smo odlučili objaviti priču o našem pretplatniku Alini Borodini u kojoj vrlo detaljno govori kako je riješila problem pretjerane vegetacije za 1 dan zauvijek! Pročitajte više >>

Kako koristiti voska trake za depilaciju

Među mnogim alatima za uklanjanje neželjenih biljaka iz područja bikini i nogu, trake od voska zauzimaju posebno mjesto. Oni su stekli popularnost zbog praktičnosti i jednostavnosti korištenja, kao i dugotrajan učinak. Kako bi postupak mogao proizvesti očekivani rezultat, potrebno je saznati kako pravilno koristiti voskaste trake za depilaciju.

Primjena u različitim zonama

Postoje dvije vrste proizvoda.

Neki dolaze s pripremljenim hladnim voskom. Oni su prikladni po tome što je materijal unaprijed primijenjen spreman za upotrebu. Može ih se koristiti u bilo koje vrijeme bez prethodnog grijanja i pripreme. Moderne trake sadrže vosak koji pažljivo uklanja najkraće i najtanje vlasi.

Druga opcija su papirnati ili tkanasti tanjuri za uklanjanje prethodno primijenjenih sredstava. Oni služe kao dodatni materijal za depilaciju.

Najveća potražnja za postupkom kod kuće su gotovi trake. Oni su prilično ekonomični i prikladni, ne uzrokuju toplinsku ozljedu epiderme.

No, glavni nedostatak je bolnost samog procesa, jer se koristi hladni vosak. Iz tog razloga, bolje je ne koristiti takve trake za osjetljiva područja tijela.

Što je viša temperatura voska, manje se bol tijekom postupka. Koža nogu je manje osjetljiva od područja bikinija. Stoga su vosak trake prikladne za depilaciju ovog područja.

Na policama trgovina možete pronaći proizvode namijenjene različitim dijelovima tijela, posebno za osjetljiva područja. Ali praksa pokazuje da u nekim slučajevima to uvelike ne sprema situaciju. Za žene s niskim pragom boli, bolje je odabrati alternativu.

Koje su vrste

U trgovinama možete pronaći različite trake za depilaciju. Svi se razlikuju u sljedećim pokazateljima:

 • po kvaliteti;
 • proizvođača;
 • kako je namijenjeno - za određena područja tijela;
 • uzimajući u obzir vrstu kože;
 • uzimajući u obzir krutost kose;
 • u skladu s karakterističnim (veličina, kvaliteta debljine materijala).

Najpopularnije na tržištu su:

 1. Veet-voska traka s brzom capture tehnologijom. Prikazana je za različite tipove i zone kože, uz dodatak raznih mirisa. U pakiranju od 12 komada + 2 salvete.
 2. Cliven - dostupan u obliku voska traka za tijelo, bikini područje, za lice. Svaki set od 20 komada, također uključuje umirujuće maramice.
 3. Karamel - vosak trake za tijelo, lice, bikini, s okusima (vanilija, jagoda, zeleni čaj). Svaki paket sadrži 16 komada, kao i salvete za uporabu nakon epilacije (2 i 4 komada).
 4. Byly - predstavljen u obliku trake s različitim okusima. Odvojeno izdanje za mladu kožu. U pakiranju 12 komada i 2 salvete. Proizvođač je napomenuo da proizvod uklanja čak i kratku vegetaciju.
 5. Shary - dostupan za teške vegetacije, kao i za osjetljivu i suhu kožu. Posebno prikazane voska za intimna područja. U pakiranju od 12 komada svaka, ubrusi su također uključeni u kit, gel care nakon depilation dolazi u setu za bikini zone.
 6. Markell - set za uklanjanje dlaka, koji se koristi u salonu i kući. U pakiranju se nalaze 16 vosak traka i vrećice s uljem.

NAPOMENA! U vosku koji se nanosi na trake za depilaciju, proizvođač često dodaje različite sastojke za njegu, na primjer, vitamin E, avokado.

Kako koristiti trake od voska

Da bi postupak bio što udobniji i učinkovitiji, potrebno ga je provesti jasnim slijedom. Uklanjanje dlačica s voskom trakama događa se kako slijedi:

 • prethodno očistiti i sušiti tretirano područje;
 • ravnomjerno nanositi talk i ukloniti ga s ubrusom;
 • uzeti strip (prvi u setu dva komada su zalijepljeni međusobno) i zagrijati za nekoliko minuta u dlanovima;
 • odvojite trake - stavite jedan dio s ljepljivom površinom prema gore i stavite drugu na kožu u smjeru rast kose;
 • držite traku nekoliko puta rukom, pažljivo ga pritiskajući tijelo;
 • fiksirajte kožu na podnožju remena i oštro ga rastopite prema vama, paralelno s površinom koja se liječi, ali ne prema gore;
 • ako dlačice nisu potpuno uklonjene, potrebno je lijepiti istu traku i odvojiti je na isti način;
 • preostale vlasi najbolje se uklanjaju pincetom;
 • završiti kožu s salvama za uklanjanje ostataka voska;
 • primijeniti poseban alat ili koristiti umirujuće krema.

NAPOMENA! Kako bi epilacija bila manje bolna, možete ispariti kožu i osušiti ručnikom.

Nuspojave i što učiniti s njima

Nuspojave nakon depilacije su:

 • urušene dlake
 • upala i iritacija osjetljive kože;
 • pojava pimpula i pustula na mjestu uklonjene kose;
 • modrica;
 • mehanička oštećenja;
 • alergijska reakcija na materijale.

Panthenol ili kortikosteroidne masti (Lokoid) pomoći će smanjiti upalu. Prvi lijek će ubrzati regeneraciju kože mehaničkim oštećenjem. Ako postoje pustule nakon depilacije, možete koristiti antiseptike - klorheksidin, Miramistin. Također su prikladne kompresije s uljem čajevca ili aloe, losionima s rotocan (razrijeđenim).

Zatezanje kože tijekom depilacije pomoći će u sprječavanju stvaranja modrica. Da bi se spriječilo nakupljanje kose, dan nakon postupka, trebali biste ukloniti tretirano područje.

Recenzije

Zagovornici ovog proizvoda u svojim komentarima ukazuju na brojne prednosti u usporedbi s drugim metodama. Gotove trake su prilično ekonomične i prikladne, ne uzrokuju opekline, što nije slučaj kod depilacije.

Postupak je brz i ne zahtijeva posebnu pripremu, kao u šugarenju. Žene koje su se prebacivale od brijanja bile su zadovoljne zbog odsutnosti smeća. Također je zabilježeno da je postupak s trakama brži nego kod epilaata i jeftiniji nego u salonu ljepote.

Slijedi nekoliko recenzija, na primjer. U komentarima u članku uvijek možete podijeliti svoja pojavljivanja.

Ulyanova Kristina, 27, Moskva: "Najbolji vosak za mene su Veet. Osobno, volim ih zbog praktičnosti, brzine i dobrih rezultata. Koristio sam britvu, ali nisam bio zadovoljan takvom kratkoročnom rezultatu. Već na dan 3-4 pojavljuju se prljave vlasi. Prebacio sam se na depilaciju uz pomoć trake i nemam žaljenja. Neugodna senzacija može se podnijeti, ali onda možete sigurno uživati ​​u glatkoći kože dulje od 3 tjedna. "

Glushchenko Valentina, 31, Kalyazin: "Koristim gotove vrpce za vosak za depilaciju nogu. Oni su, po mom mišljenju, ekonomičniji od voska u limenci, i jeftiniji od šećerne paste. Još jedna prednost ove metode - ne zahtijeva posebne vještine i posebnu obuku. Dovoljno je znati slijed i pravila. Jednostavnost postupka može se usporediti, možda, s epilatorom. Ali ne svatko može priuštiti da kupi uređaj za 5000 rubalja. "

zaključak

Epilacija trake od voska je jednostavan način za uklanjanje dlačica s područja bikinija i nogu. U pregledima žene pokazuju prednosti pred drugim sredstvima.

Najpopularnije na domaćem tržištu su Caramel, Markell, Byly, Shary, Veet, Cliven. Unatoč udobnosti i brzini, može uzrokovati nuspojave. Kako bi se smanjili mogući štetni učinci, potrebno je koristiti proizvode sukladno uputama.

Trake za uklanjanje dlačica

Svaka djevojka želi biti lijepa i dobro njegovana. Posebna pozornost na ovom području zaslužuje pitanje brige za kožu. Svatko želi da tijelo privlači pozornost mekom i baršunastom površinom. Velika neugodnost može dovesti do prisutnosti višak kose na tijelo, s kojom se većina žena pokušava boriti. Voskovi trake za uklanjanje dlaka su se dokazali u ovom pitanju, pomažući u iskorjenjivanju neželjenih dlačica.

Posebne značajke

Mnogi postavljaju pitanje o tome koja je razlika između uklanjanja dlaka i uklanjanja dlaka. Pod epilacijom se odnosi na umjetno uklanjanje viška vegetacije uništavajući folikula kose ili uklanjanje dlaka zajedno s korijenima.

Ova metoda razlikuje se od depilacije u tome što se njezinim dlačicama uklanjaju zajedno s korijenom. Postoje mnoge vrste uklanjanja dlaka, koje uključuju trake od voska. Depilacija uključuje postupke poput upotrebe britva, depilatornih kreme, jer takve metode ne utječu na razvoj kose u budućnosti.

Voskaste trake su mali komadi određene vrste papira na kojima se nalazi vosak. Neki proizvođači nude opcije tkanine, ali gotovo da nemaju razlike u vrsti papira. Ova vrsta uklanjanja dlaka povezana je s hladnim voskom. Ovo upućuje na to da sastav ne zahtijeva grijanje, tako da se ona počinje taliti. Raditi dovoljno topline samih ruku.

Na prodaji postoje trake univerzalnog tipa, kao i usmjerene na određeno područje tijela.

Mogu se razlikovati u veličini, uključuju različite aromatizirane formulacije, a također se mogu podijeliti tipom kože.

Ako govorimo o prednostima voska, oni su kako slijedi:

 • Ova metoda uklanjanja dlaka je vrlo pristupačna. Postupak možete izvršiti u bilo kojem trenutku, bez obzira gdje se nalazili;
 • ne morate čekati trenutak kada se kosa odrasta. Postupak se može izvesti na vlasi čija duljina iznosi samo 1,5 mm;
 • alat je ekonomičan. Jedna traka je dovoljna za nekoliko puta. Možete ga koristiti dok se kosa ne lijepi na materijal;
 • Učinak epilacije traje do 4 tjedna. Točno razdoblje ovisit će o stopi rasta vaše kose;
 • voska trake ozlijediti folikul dlake, što uzrokuje kršenje funkcija rast kose.

Unatoč brojnim prednostima, alat ima svoje nedostatke. Negativne kvalitete uključuju:

 • morbiditet događaja;
 • vosak može ostati na površini kože, što dovodi do osjećaja nelagode;
 • dlačice se ne mogu potpuno uhvatiti u jednom postupku, tako da traka mora biti zalijepljena više puta;
 • postoji mogućnost da se može manifestirati alergijska reakcija na sastav voska i drugih elemenata prisutnih u formulaciji tvari;
 • ako ne možete osigurati dovoljnu fiksiranost kože, na njemu mogu ostati abrazije i modrice;
 • uklanjanje vellus kose je karakteristično za vosku trake, koja daje naredbu da aktiviraju rast grube kose s tamnim pigmentom;
 • upale na tijelu mogu biti prisutne tijekom dana.

Svaka se djevojka trebala upoznati sa ovim značajkama kako bi izmjerila pro i kontra i odlučila o vrsti uklanjanja dlaka.

Postoje tri mogućnosti za waxing: korištenje hladno, toplo ili vruće vosak. Wax trake se koriste za različite dijelove tijela.

Na prodaju postoje čiste trake koje se koriste za uklanjanje dlačica na profesionalnoj razini (proizvodi iz "Pure" su široko rasprostranjeni). Tu su i proizvodi koji već imaju sastav voska.

Također se mogu klasificirati po njihovoj teksturi. Postoje papir i tkanina. Papir spada u kategoriju proračunske opcije. Takve trake su jednokratne. Uz njih postoji i salvete koji pomažu očistiti kožu od čestica voska. Tkanine od materijala imaju značajnu prednost, jer su ponovno upotrebljive. Međutim, netkane trake imaju jeftiniju cjenovnu oznaku, za razliku od opisane opcije.

Ako govorimo o trakama na kojima vosak nije izvorno prisutan, onda se koriste za vrijeme rada s vrućim i toplim vrstama voska, shugara, pa čak i kod kuće. Oni su savršeni za uklanjanje dlaka, jer podrazumijevaju upotrebu ne samo sastava voska, već i šećerne paste. Trake su izrađene od pamučne tkanine ili papira. Razlika može biti u gustoći, veličini i marki.

Prodaja ove vrste traka vrši se u valjku čija je duljina do 100 metara. Tu su i gotovi trake različitih veličina, ovisno o primjeni.

Postoje i gel trake, koje su vrlo popularne među ženama. Oni su prikladni za osjetljive vrste kože, smanjujući iritaciju.

Što je bolje?

Prema praksi, savršeni vosaklići još nisu bili izumljeni. Čak i iskusne djevojke o pitanju uklanjanja dlaka izvješćuju da je praksa smatra glavnom točkom ovog pitanja. Nakon nekog vremena možete se naviknuti na svoj epitel, vrstu vegetacije i odlučiti o najprikladnijem načinu za uklanjanje dlaka.

Za lice

Mnoge su tvrtke uključene u implementaciju traka za vosak, koje su dizajnirane za uklanjanje dlačica preko usana, kao i na površinama iznad ili ispod obrva. Zaštitni znakovi koji proizvode proizvode za ovo područje dodaju posebne komponente u kompoziciju, usmjerenu na blagi tip kože.

Za podlaktice

Za axillary zonu, trebali biste koristiti pomoć svojih djevojaka. To je zbog činjenice da morate vrlo brzo oštetiti traku, a drugu ruku također trebate popraviti kožu.

Ako se samoepilate pazuha, možete se nositi s prvim pravilom, ali učvršćivanje kože će biti teško, što može dovesti do modrica ili abrazije.

Za šokiranje na nogama

Ovo područje tijela, kao i ruke, obrađuju se prilično lako i brzo. Moći ćete samostalno koristiti trake od voska i dobiti tijelo bez viška vegetacije. U pravilu, rad s ovim područjem tijela prati manje bolna senzacija.

Za intimna mjesta

Ako govorimo o bikinijskoj zoni, s vlastitim rukama moći ćete se riješiti te vegetacije, koja se nalazi uz liniju posteljine, kao i na pubis. Kosa koja se nalazi na unutrašnjosti bedara također se lako uklanja.

Dublje uklanjanje je nemoguće, jer trake nisu namijenjene teško dostupnim mjestima. Čak i ako izrezete trake na tanke komade, možda nećete uvijek moći lijepiti materijal na rast kose i ispraviti ih.

Koliko i gdje se prodaje?

Cijena oznake traka voska može se razlikovati. Na primjer, proizvodi od Byly, dizajnirani za uklanjanje dlaka lica, mogu koštati oko 220 rubalja, a Shary brand nudi jeftinije trake, čija je cijena oko 170 rubalja.

Cijena će ovisiti o broju traka u pakiranju. Važno je napomenuti da je kupnja velike ambalaže više isplativo. Skuplja kategorija uključuje voska trake, koje uključuju posebne komponente za njegu kože.

Nitko ne može sa sigurnošću reći koliko će vam uklanjanje dlaka od određenog dijela tijela koštati, jer se sve računa pojedinačno i ovisi o količini vegetacije i području tretiranog područja. Ako namjeravate ukloniti kosu s vašeg lica, pakiranje, u kojem postoji 12 traka, može biti dovoljno za nekoliko puta. Cijeli paket možete provesti na nogu.

Možete kupiti voska trake za uklanjanje dlaka u bilo kojoj trgovini. Prodaju se u ljekarnama, kozmetičkim salonima, specijaliziranim trgovinama, pa čak i velikim hipermarketima.

Popularni brandovi

Wax trake proizvode mnoge marke. Među mnogim brandovima nalaze se oni koji su mogli osvojiti široku publiku kupaca i nalaze se na ljestvici najpopularnijih. Jedan od tih marki je Floresan, koji proizvodi Deep Depil vosak trake. Temelj proizvoda je pčelinji vosak, koji omogućuje lagano uklanjanje vegetacije s područja bikinija.

Trake sadrže ekstrakt kamilice, koji je odgovoran za ublažavanje upale uz sprečavanje iritacije. Materijal trake omogućuje vam točno ponoviti oblik tijela i idealno ukloniti višak vegetacije bez oštećenja kože.

Dobar rezultat prikazuju trake za uklanjanje dlačica iz tvrtke Faberlic. Proizvođač nije samo uključen u oslobađanje ukrasne kozmetike, već pomaže i ženama u borbi protiv višak kose. Postoji nekoliko vrsta traka koje su dizajnirane za različite dijelove tijela.

Byly svojim kupcima nudi niz za tri zone: tijelo, intimnu zonu i lice. Trake imaju ugodan miris, među kojima su čokoladne note, zeleni čaj, vanilija i trešnja. Tu su i proizvodi za različite dobi.

Vijčaste pruge od Sharija pokazale su se delikatnim i učinkovitim lijekom kako bi se uklonili višak vegetacije kod kuće. Proizvođač proizvodi nekoliko vrsta proizvoda namijenjenih različitim vrstama kože:

 • za osjetljivu kožu s avokadom;
 • trake za suhu kožu s okusom kokosa;
 • protiv tvrde kose s ekstraktom badema.

Uključeni su šest dvostranih traka, gel za hlađenje u iznosu od dva komada. Također je odgovorna za usporavanje rasta i smiruje kožu.

Među širokim asortimanom proizvoda za uklanjanje dlaka posebno mjesto zauzima brand Velvet. Serija je usmjerena izravno na kućnu upotrebu, ima pristupačne upute za upotrebu i može se primijeniti bilo gdje na tijelu. Trake su pogodne i za osjetljivu bikiničku površinu.

Voskove od Veleta sadrže vitamine A, E, F zajedno s prirodnim uljima. Ova kompozicija pomaže ublažavanju, vlaži i hrani kožu tijekom epilacije. Voskasta traka nalazi se na tkanini, što vam omogućuje da potpuno pritišćete materijal na kožu, ponavljajući krivulje i značajke reljefa. Ova kvaliteta omogućuje učinkovito uklanjanje vegetacije zajedno s korijenima.

Sljedeći zaštitni znak koji zaslužuje pozornost zove se bijela crta. Proizvodi se proizvode u Italiji i sadrže jedinstvene elemente koji povećavaju adheziju. Cijeli raspon je odabran na temelju vrste kose ljudi koji žive u različitim gradovima.

Cliven ljepotu odabiru mnoge djevojke. Ove trake su udobne u njihovu korištenju, komplet sadrži brisače za uklanjanje voska. Marka je pokazala svoju učinkovitost i sposobnost kupnje trake za određeno područje tijela.

Voxove voske su se pokazale kvalitetnim proizvodima. Proizvod za uklanjanje dlačica osigurava dobro povezivanje kože, što osigurava uklanjanje neželjenih dlačica. Ovaj brand preferira se kupiti žene koje su umorne od uklanjanja antene preko usne pincetama. Uz trake za lice, asortiman sadrži trake za ostale dijelove tijela.

Wax trake nude mnogi proizvođači. Svaka marka pokušava privući nove kupce uz pomoć ugodnih bonusa prisutnih u kutiji, novim formulama i širokom paletom proizvoda. Svaka će žena moći pronaći za sebe točno onu opciju koja odgovara njezinoj vrsti kože i potrebnom smjeru djelovanja.

Kako koristiti?

Da biste sami uklonili depilaciju, trebate provoditi male pripremne aktivnosti. Oni se sastoje od tuširanja i tretiranja kože na potrebnom dijelu tijela.

Obrada se vrši pomoću sredstava za odmašćivanje. Možete kupiti tonik za tijelo. Stručnjaci preporučuju da posipati kožu prahom u talku ako odlučite koristiti kućne trake od voska. Pored ovih postupaka morat ćete kositi vegetaciju na znak od 5 mm. Ova duljina će biti dovoljna da se dobije najbolje držanje trake.

Sada možete otvoriti paket. Uz trake, može postojati i priručnik za upotrebu koji detaljno opisuje kako se proizvod koristi kod kuće. Neki proizvođači dodaju malu vrećicu kreme nakon epilacije.

Čak i u pakiranju mogu biti na bazi ulja na bazi ulja, pomoću kojih se možete osloboditi ostataka sastava voska na tijelu.

Trake se mogu staviti u pakiranje u paru, dodirujući stranice voska. Neki proizvođači stapaju proizvode zasebno. Na materijalu se nalazi zaštitni pojas. Trebat ćete zagrijati traku trljajući materijal u rukama. Na taj će način prenijeti svoju tjelesnu temperaturu.

Sljedeći korak je odvojiti dvije trake jedna od druge uz uklanjanje zaštitnog filma. Samu traku treba pričvrstiti na stranu voska prema koži prema smjeru rasta vegetacije. Provjerite je li papir čvrsto pritisnut na kožu. To se postiže temeljitim pritiskom.

Sada morate izvesti napetost kože i oštar pokret za uklanjanje trake od tijela, krećući se prema smjeru rasta dlačica. Koža će biti povoljnija ako koristite svoju slobodnu ruku, a drugu ruku možete skinuti trakom. Sjetite se da oštar pokret osigurava uklanjanje maksimalne količine vegetacije, kao i smanjenje boli. Uklonite dlake na koži i približite ih što bliže. Uz smjer djelovanja postoji opasnost od oštećenja kože.

Kada se liječite cijelo područje problema, morat ćete nanijeti umirujuću krema na kožu. U pravilu, mala količina voska može ostati na koži nakon uklanjanja dlake. Jednostavno ga možete ukloniti uz pomoć salvete, koje proizvođač često stavlja u pakiranje. Ako kutija nema napitke, koristite jednostavne papirnate ručnike, navlažite ih u maslinovom ulju ili suncokretovom ulju. Neke djevojke prakticiraju korištenje masnoća kreme.

Nemojte se uznemiriti ako se crvenilo pojavljuje na vašoj koži nakon rada s voskom trakama. Ova je pojava privremena prirodi i prolazi dovoljno brzo. Možete ubrzati proces na račun posebnih sredstava za ublažavanje upale.

Uklanjanje viška vegetacije uz pomoć voska traka s vlastitim rukama može se obaviti na bilo kojem dijelu tijela. Na temelju vaših potreba, možete liječiti vaše noge, pazuha, lice, pa čak i područje bikinija.

Epilator lica

Kako rasti obrve: pravila brige, učinkovite recepte, savjete i recenzije