Krema koja usporava rast kose

Bilo koja od žena želi izgledati dobro njegovano i lijepo. Da biste to učinili, stavite puno novaca, vremena i napora za obavljanje raznih tretmana za njegu tijela. Jedna od najčešćih je redovito uklanjanje neželjenih kose.

Poznato je da je Kleopatra također voljela glatku, besprijekornu kožu. Od davnina su se žene čupale, obrijale, oprale pumice i poduzimale druge neprilično ugodne postupke. Trenutačno možete ukloniti neželjenu kosu s različitim, "humanijim" metodama, ali uvjetno se mogu podijeliti na dva načina:

 1. Depilacija - uklanja samo vidljivi dio kose, koji se nalazi iznad površine kože. To je učinjeno s posebnim krema, niti ili britvom;
 2. epilacija - uklanjanje cijele kose, uključujući i folikule kose. Saloni za uljepšavanje nude široku paletu usluga na području uklanjanja dlačica: odstranjivanje, vosak ili lasersko uklanjanje dlaka, itd. Kod kuće se obično koriste epilatori ili voska. Valja napomenuti da je ovaj postupak vrlo bolan, a konačni rezultat nije uvijek dugoročan.

Nažalost, vrlo je teško napraviti kosu da uopće ne raste, a za mnoge žene jednostavno je nemoguće zbog osobnih karakteristika. No, za obavljanje manipulacije da ih uklanjaju rjeđe dopušta krema koja usporava rast kose, i na drugačiji način kreme inhibitor.

Sastav inhibitora

Krema koja usporava rast kose je kozmetička koncentracija visoke koncentracije i ima tvari koje uništavaju keratin i usporavaju sazrijevanje folikula (folikuli dlake). Ova krema ima složen sastav, uključujući prirodne sastojke:

 • biljnih ekstrakata i eteričnih ulja koja služe kao prirodni konzervansi;
 • ekstrakti i ekstrakti raznih ljekovitih biljaka (sv. Ivanova sora, arnica, sjemenki bundeve, aloe itd.), koji imaju iscjeliteljski i nježni učinak na kožu i smanjuju negativan utjecaj okoliša;
 • enzimi izvedeni iz papaje ili ananasa koji inhibiraju rast kose.

Usporivači rasta kose su dobar dodatak depilaciji.

Problem neželjene vegetacije na tijelu neprestano uzima snagu. Čini se da proizvođači i kirurgija nalaze načine za borbu. Međutim, potrebno je priznati da priroda gotovo uvijek dobiva gornju ruku: kosa i dalje raste, još se često mora okrenuti depilaciji. Možete li barem usporiti rast kose smanjivanjem učestalosti postupaka uklanjanja dlaka? Odgovor na ovo pitanje, srećom, pozitivan je. Specijalno razvijene kreme i losione u kombinaciji s uobičajenim pojmom "inhibitori rasta kose" dolaze do spašavanja.

Koje su inhibitorne kreme?

Kao što naziv implicira, proizvodi označeni kao "kreme za inhibitore rasta dlake" su dizajnirani da usporavaju proces pojave i razvoja vegetacije na koži.

Inhibitor (lat. Inhiber - to delay) je zajednički naziv za tvari koje potiskuju ili odgađaju tijek fizioloških i fizikalno-kemijskih (uglavnom enzimskih) procesa.

https://ru.wikipedia.org/wiki/Ингибитор

Ali trebate znati: kreme, inhibitori rasta dlaka samo su dodatak popularnim metodama depilacije. Ta sredstva samo sprečavaju pojavu nove vegetacije, ali nemojte ga eliminirati!

Kako inhibitori usporavaju rast kose

Znači da usporavaju rast kose, mijenjaju strukturu folikula dlake, zbog čega kosa postaje slabija, njegov rast se javlja u manje aktivnom ritmu. Dlaka koja raste iz oštećene žarulje postaje tanji, lakši i mekši. I kao rezultat, manje zamjetljiv. I dalje uklanjanje dlačica je uvelike pojednostavljeno.

Da biste dobili učinkovite rezultate, preporučuje se redovito primjenjivati ​​kreme i sprejevi koji usporavaju rast kose. Jedna upotreba ne radi ništa.

Kako primijeniti kreme koje usporavaju rast kose

Upute za razne načine za sprečavanje rasta dlaka, većina njih se svodi na opća pravila primjene.

Korak-po-korak upute: korištenje krema za inhibitore

 1. Koža koja treba biti tretirana s krema za inhibitore mora biti čista i suha. Operite ga toplom vodom i sapunom. Nemojte koristiti piling ili sredstvo za čišćenje s efektom pilinga! Isprati kožu, očistiti ga od nečistoća i ostataka proizvoda za njegu.
 2. Osušite kožu čistim ručnikom. Nemojte nanositi ovlaživač ili krema za sunčanje. Inhibitor radi bolje na suhoj koži.
 3. Ako koristite inhibitor rasta kose odmah nakon depilacije, pričekajte najmanje 5 minuta prije nanošenja kreme.
 4. Pokrijte površinu kože tankim slojem proizvoda, a zatim ga temeljito utrljajte u kožu, masirajte ga kružnim pokretima. Izbjegavajte uzimanje inhibitora kreme u vašim očima i ustima! Alat treba nanositi u ravnom i tankom sloju.
 5. Pričekajte dok se krema potpuno apsorbira. I tek nakon toga možete koristiti druge načine skrbi (za hidrataciju ili šminku). Pričekajte da se proizvod potpuno apsorbira.
 6. Ne operite kožu barem 4 sata nakon postupka primjene inhibitora.
 7. Preporuča se većina kreme za inhibitore 2 puta dnevno. Najprikladniji način za to je jutro i navečer. Mora postojati najmanje 8 sati između aplikacija!

Inhibitor kreme se nanosi dok se ne pojavi nova kosa. Na uzgojenoj i dugoj kosi, ti proizvodi ne rade!

Najveći učinak postiže se ako koristite metodu kojom se kosa izvlači iz korijena kao metoda depilacije. Ovo je šokiranje, vosak, pušenje. Kada alat masira epiliranu kožu, prodire u otvorene folikule, sprečavajući rast nove kose. Ako koristite inhibitor kreme između brijanja, tada će i njegov učinak biti, ali ne tako zamjetljiv.

Sigurnosna pravila za postupanje s inhibitorima rasta kose

Da biste izbjegli neželjene nuspojave, pridržavajte se sigurnosnih pravila pri rukovanju retardantima za rast kose.

 1. Prije uporabe, provjerite kremu na malom području kože kako biste bili sigurni da niste alergični na aktivne sastojke proizvoda. Ako postoji reakcija na koži, isprati kožu sapunom i vodom i odbaciti kremu.
 2. Nemojte dopuniti vašu njegu s kreme za inhibitore, ako koristite depilatorne kreme kao glavno sredstvo za uklanjanje dlaka. U tom slučaju, opekline su moguće jer će koža biti izložena previše izloženosti supstancijama s visokom kiselosti.
 3. Inhibitori rasta kose ne smiju se koristiti za djevojčice mlađe od 12 godina.
 4. Većina industrijskih inhibitora rasta kose se ne preporučuje tijekom trudnoće i laktacije.
 5. Ako planirate trudnoću, posavjetujte se sa svojim ginekologom, da li je moguće nastaviti s upotrebom inhibitora.

Rezultati se očekuju nakon upotrebe inhibitora

Nemojte očekivati ​​iste rezultate kao od lasera ili depilacije: kosa neće u potpunosti nestati. Proizvodi koji usporavaju rast kose različito djeluju, oslabljuju folikula dlake svake uporabe sve dok se kosa ne zaustavi.

Pojedinačne osobine tijela i zdravlje utječu na konačni rezultat. Stopa rasta kose ovisi o velikom broju čimbenika, od hormona do genetike. Rezultati se također razlikuju ovisno o tome koja je kosa zahvaćena proizvodom. Kada je kosa tanka i slaba, kao što je kosa na licu žena, krema je najučinkovitija. Ako je vaša kosa gusta i debela, trebat će vam više vremena prije nego što vidite željene rezultate.

U prosjeku, nakon svake aplikacije, oko 10% kose će biti obrađeno. Ova je količina u fazi anagena (rasta), a aktivni sastojci kreme utječu samo na folikule dlake u anagenskoj fazi.

Za referencu: svaka kosa u svom životu prolazi kroz nekoliko faza razvoja. Od anagen (faza rasta), kosa ide na fazu kataga kada se odvoji od folikula. Zatim je kosa potpuno gurnuta iz kože (ova faza je nazvana telogen), a folikul "odmara" (egzogene).

Vidjet ćete prve rezultate u obliku slabljenja dlačica nakon 2 ili 3 primjene proizvoda. Nakon 1-2 mjeseca kontinuirane uporabe krema inhibitora, moći ćete procijeniti usporavanje rasta dlačica. Vidjet ćete i da će dlačice koje će se pojaviti postati više poput dječjih, bit će tanji i manje. I bit će ih mnogo lakše ukloniti. Ali pravi i trajan učinak može se vidjeti nakon 1 godine redovite uporabe - ovo obećava proizvođače popularnih kreme za inhibitore.

Rezultati dugotrajne uporabe Vaniqa krema (eflornitin 11%)

Inhibitori rasta kose koji su načinjeni od biljnih ekstrakata ne oštećuju kožu. Smatraju se, u načelu, sigurni. Moguće su samo alergijske reakcije.

Kreme za inhibitore mogu djelovati na različite načine. Tri mjeseca dovoljno je da netko vidi rezultate. Neki uopće ne vide rezultate, čak i nakon šest mjeseci korištenja.

Aktivni sastojci usporivača rasta kose

Usporavanje rasta kose pomoću specijalnih kreme inhibitora je zbog prisutnosti u njihovom sastavu aktivnih sastojaka koji djeluju na folikul dlake. Među tim sastojcima nalaze se tvari organskog porijekla i kemijske spojeve.

Biljni ekstrakti

Postoje neki biljni ekstrakti koji su otkrili učinak usporavanja rasta kose. Na primjer, među onima Sanguisorba officinalis korijena Extract (ekstrakt korijena Sanguisorba officinalis) ili (Larrea divaricata čestar koncentrata).

Larrea divaricata - grm iz kojeg se ekstrakt proizvodi, usporavajući rast kose

Larrea divaricata (kreozota grm) ili Chaparral - zimzeleni grm s karakterističnim širenjem fenolne mirisa u pustinjama Sjeverne i Južne Amerike, na sjeveru Meksika. Njegov ekstrakt široko se koristi u kozmetičkoj proizvodnji, uključujući kozmetiku protiv starenja, zbog jakog antioksidativnog učinka. Ekstrakt Larre divaricije utječe na klicu zametaka folikula dlake, sprječavajući brzinu stanične diobe odgovorne za rast kose.

Olga Denisova, stručnjak za zelenu majku

Enzimi voća (papain)

Papain je enzim koji razgrađuje proteine. Nalazi se u papaje i nekim drugim tropskim voćem. Protein je važan element za rast i razvoj kose. Ako je moguće smanjiti njegovu količinu, razvoj dlake usporava, a nove vlasi će postati tanke i ne tako zamjetne.

Važno: papain je jedna od alergenskih tvari, lijekovi koji se temelje na ovom enzimu često otkrivaju nepoželjne nuspojave. Na primjer, u SAD-u, svi proizvodi koji sadrže papin mora odobriti FDA (agencija američkog Ministarstva zdravstva i ljudskih usluga).

Danas papain se može kupiti u ljekarni. Prodaje se kao prašak. Rastvarajući ga u vodi, možete dobiti prilično učinkovitu inhibitorsku kompoziciju, enzimsku tijesto koja se može nanijeti na lice.

Papain se prodaje u ljekarnama u obliku praha

Sastav papain sam pokušao na sebi. Nakon brijanja kose unutar područja tretiranog enzimima rasla je sporije. Dakle, kako djeluje inhibitor rasta kose, ali ne više. Enzimi nisu utjecali na debljinu i debljinu kose.

Dlakavo pitanje

http://hairbug.ru/article/enzimnaya-epilyatsiya-v-domashnih-usloviyah.html

cfluor-nitin

Eflornitin hidroklorid je važan u ovom popisu jer je jedan od rijetkih odobrenih za upotrebu na licu. Ovaj lijek utječe na enzim koji je uključen u rast kose. Gotovo polovica volontera koji su sami testirali eflornitin pokazali su poboljšanje izgleda epilirane kože, a nova rastuća kosa postala je gotovo prozirna. No, postoje nuspojave od upotrebe eflornitina: na primjer, akne, osip. I nakon 8 tjedana nakon zaustavljanja upotrebe lijeka, stanje kose će se vratiti na izvorni.

Manje uobičajene aktivne tvari inhibitora

Za popunjavanje popisa treba spomenuti još nekoliko aktivnih tvari:

 • Dihydromyricetin. Dihidromiciketin je vrsta flavonoidnog spoja izvedenog iz određenih biljnih vrsta, kao što je stablo Katsura, koje je izvorno u Kini i Japanu. Koristi se u tradicionalnoj kineskoj medicini, a nedavno je promaknut kao mogući lijek za mamurluk. Dihidromicrinetin inhibira receptore folikula dlake, što može ometati rast kose. Postoji studija koja je dokazala da dihidromirintin smanjuje rast dlake za 60%. Međutim, prisustvovalo mu je samo 15 osoba.
 • Lauril izokinolinijev bromid. Lauril izokvinolinij bromid (Lauril izokvinolij bromid) je kemijski spoj koji deprimira korijene kose. Ovaj sastojak možete vidjeti više od jednom na popisu sastojaka konvencionalnih kreme, brijanja i losiona za poslije brijanja. Studije ovog sastojka su ohrabrujuće: za 60 dana korištenja, kosa je pokazala pad gustoće za 15%, a smanjenje duljine za 30%. Istina, ta je tvar ispitivana samo od strane muškaraca i samo 20 osoba sudjelovalo je u testovima.
 • Često inhibitori rasta kose pogrešno se zovu obični depilatorirajući kreme. Ne usporavaju rast kose, već jednostavno "spaljuju" vegetaciju koja je iznad površine kože. Utvrdite da ti proizvodi pomoći će vam pozornost na sastav. Ako je popis sastojaka sadrži kalcijev hidroksid i kalcij thioglycolate (kalcijev hidroksid, kalcijev thioglycolate), ispred vas nije inhibitor, a depilatory kreme. Ove kreme ne utječu na brzinu rast kose, a takva zamjena nije tako bezopasna. Uostalom, inhibitori se koriste na novo epiliranoj koži, koja je vrlo osjetljiva i ranjiva. A ako djelujete na njemu s jakim koncentriranim kemikalijama, možete otkriti poklopac na uništavanje, pa čak i opekotinu.

Korisni savjeti koji daju epilaciju duže

Osim kreme za inhibitore, možete proširiti rezultate depilacije slijedeći opće savjete za postupke uklanjanja dlaka.

 • Nemojte zanemariti piling. Meko pilinga treba obaviti prije brijanja ili waxinga. U slučaju depilacije piling učiniti barem jedan dan prije zahvata, brijanje i Shugaring pilinga i uklanjanja dlaka može obaviti u istom danu. Ako ne skinete kožu prije depilacije, sitna kosa pada u zamku ispod mrtve kože. To znači da vaš britva neće moći odrezati što više dlačica, a traka od voska neće uhvatiti sve dlake. Piling se malo produljuje, što olakšava uklanjanje neželjenih biljaka.
 • Nemojte preskočiti zakazane postupke uklanjanja dlaka. Imenovanje za posjet laseru ili waxing nije slučajan skup datuma. Raspored depilacijskih postupaka osmišljen je tako da utječe na dlake koje su u svim fazama rasta. Ako se ne pridržavate potrebnog ritma, kosa će izgledati nepredvidljiva, morat ćete ukloniti dlačice češće nego što bi trebalo biti.
 • Pazi na hormone. Jačanje rasta kose često ovisi o hormonskim razinama. Ako neželjena kosa raste vrlo aktivno, posavjetujte se s liječnikom, pomoći će vam da zadržite razinu hormona pod kontrolom.

Inhibitori rasta kose koji se mogu kupiti

Tržište inhibitora rasta kose mnogo je manje od ostalih proizvoda za uklanjanje dlaka. Američki stručnjak Perry Romanovski (autor The Beauty Brains, vrlo popularan međunarodni forum za ljepotu) objašnjava ovu činjenicu: "Kreme za inhibitore još nisu široko testirane u kliničkim uvjetima, mnogi liječnici i kozmetičari sumnjaju u njihovu učinkovitost." Također smatra nedostatak raspona inhibitora na tržištu kao djelomični dokaz njihove male učinkovitosti. "Imajte na umu da poznati kozmetički brandovi nemaju asortiman inhibitora kreme. Čak i popularni brandovi koji se specijaliziraju isključivo u proizvodima za uklanjanje dlaka, kao što su Veet ili Gilette, također nemaju inhibitore ", kaže stručnjak.

Međutim, potrošači nisu toliko kategorizirani. Oni imaju puno dobrih alata i vide u njima učinak usporavanja rasta kose.

Krem, sprej, mousse: što odabrati

Jedno od čestih pitanja: Što je bolje kupiti - krema ili prskanje? Oba su proizvoda djelotvorna. Sprej se preporuča koristiti na velikim površinama kože: na primjer, na leđima, nogama. Krema, krema, mousse, emulzija, balzam pogodan za lice, uši, bikinijsko područje. Krvni lijekovi se mnogo lakše primjenjuju. Na kraju toga, u njihovom sastavu uvijek postoje umirujuće i hidratantne sastojke.

Nisu svi inhibitori prikladni za kožu lica. Pažljivo pročitajte popratne upute za proizvod prije nego što se nanesete na bradinu, obraze i gornju usnicu.

Neke žene pogrešno vjeruju da su inhibitori ponajprije muški proizvodi. Najčešće, krema koja usporava rast kose je univerzalni lijek. Većina inhibitora jednako djeluje na mušku i žensku kožu.

Kalo inhibitori

Odini iz popularnih kreme za inhibiciju rasta kose - Kalo®. Krema pod ovim robnom markom prvi put je objavljena 1997. godine, a danas ovaj naziv ujedinjuje cijelu obitelj raznih sredstava koja usporavaju razvoj vegetacije. Prodaju se u on-line trgovinama koje prodaju proizvode iz Sjedinjenih Država, a mogu se naći i na prodaji u glavnim kozmetičkim mrežama i ljekarnama. Aktivni sastojci kreme su organskog podrijetla, oni uništavaju sumpor, koji je jedan od ključnih građevinskih materijala za zdrav rast kose. Osim toga, proizvodi Proizvodi sadržavaju hidratantne sastojke, smiruju i hidratiziraju kožu.

Pioneer u proizvodnji inhibitora rasta kose - američka tvrtka Kalo

KELO inhibitori su vrlo dobar alat za usporavanje rasta kose, neželjeni rast kose je smanjen za 80%, postali su jedva vidljivi i tanki.

Gritsenko Galina Vasilievna Rostov-na-Donu

http://www.divo-shop.info/kalo

VOX inhibitori

Pod imenom VOX proizvodi se čitav niz proizvoda za uklanjanje dlaka, među kojima su inhibitori rasta. Zanimljivo je da se u tim proizvodima koriste aktivni sastojci voćnih enzima. Možda je zato žene povjerenje losiona, losiona i kreme iz VOX-a. Još jedna prednost je pristupačna cijena.

Ovo mlijeko vlaži i usporava rast kose, sadrži ekstrakt papaje

Obično uklonim kosu na noge epilatorom, rijetko koristim britvu, ali mi se čini da korištenje britve i takve krema neće dovesti do primjetnog učinka. No, s epilatorom, ova krema stvarno radi - sjećat ćete se svog uređaja kasnije nego inače. Ali, za razliku od Johnson i Johnson, kosa ne postaje tanja, iako rastu sporije.

Cion

http://irecommend.ru/content/dostoinoe-sredstvo-zamedlyayushchee-rost-volos-posle-epilyatsii-na-urovne-professionalnykh-i

Inhibitor Yves Rocher

Jedan od rijetkih slučajeva kada je masivni i popularni brand kozmetike s dobrom reputacijom diljem svijeta sudjelovao u stvaranju inhibitora. Privlači pozornost i činjenicu da je Yves Rocher predstavio inhibitor u neobičnom formatu - u obliku zračne mousse. Ovaj bezrezervni proizvod zaista želi primijeniti na kožu, koja je pretrpjela stres nakon depilacije.

Kupci potvrđuju da rast kose usporava, a koža je učinkovito smirena.

Ovaj inhibitor dolazi u obliku mousse koja hladi i smiruje kožu tijela.

Rast kose djelomično se usporava, tako da kosa postaje tanja, mekša, manje vidljiva, ne sigurna da je postala sporije rastu, već je postala manje vidljiva.

Valentina1990

http://irecommend.ru/content/otlichnoe-sredstvo-delaet-volosy-menee-zametnymi

Lijekovi koji usporavaju rast kose

Žene koje se bore s hirsutizmom (pretjerano rast kose), liječnici često propisuju određene lijekove. Ovi alati ne uklanjaju vegetaciju, ali mogu utjecati na rast kose. Među tim proizvodima na recept se mogu podijeliti u dvije skupine:

 1. Oralni kontraceptivi. Tablete sadrže dvije ključne komponente koje sprječavaju rast kose: estrogen i progestin.
 2. Antiandrogeni. Ti lijekovi sprječavaju rast kose blokirajući androgene. Pri uzimanju antiandrogena, može potrajati mjesec dana ili više kako bi se postigli povoljni rezultati.

Liječnici koriste antiandrogene za liječenje žena sa stanjima ovisnim o androgenu, kao što su hirsutizam, alopecija, akne, seborrheični dermatitis. Potrebno je razumjeti da lijek samo smanjuje dlakavost i usporava daljnju transformaciju vellusove kose u terminal. Sintetski antiandrogeni imaju različite mehanizme djelovanja i pridružene nuspojave. Dobro se sjetite: ti lijekovi NIJE LIJEČENJE, oni ometaju biokemijske transformacije jedne tvari u drugu, poremetiti te procese, zbog čega se, između ostalog, smanjuje proizvodnja / aktivnost androgena.

http://hairbug.ru/article/synthetic-antiandrogens-hirsutism.html

Nedostaci kreme inhibitora

Unatoč pozitivnim pregledima i dobroj kakvoći inhibitora rasta kose, treba imati na umu da imaju nekoliko nedostataka.

 • Nakon prve primjene, koža se može ukloniti, ponekad i svrbež. Ne brinite, sljedeći put primjenom inhibitora krema za kosu ne bi trebali uzrokovati takve probleme. Ako se desinkronizacija i svrbež ponovo javljaju, korištenje proizvoda treba prekinuti.
 • Inhibitor kreme se ne uklanjaju kosu, nisu u stanju potpuno uništiti folikul dlake.
 • Kreme koje usporavaju rast kose, nemojte se riješiti urastajuće kose. Naprotiv, oni ponekad izazivaju njihov izgled.
 • Moguće je alergijske reakcije na kreme i losione s inhibicijskim svojstvima.
 • Vrlo osjetljiva koža ponekad pokazuje reakciju na kreme za inhibitore.
 • Nisu svi proizvodi prikladni za upotrebu na licu.
 • Produljeno crvenilo, osip, povećana osjetljivost kože, bol - ti su štetni učinci mogući, iako rijetki. Ako se pojave, potrebno je obustaviti primjenu kreme ili spreja.

Vjeruje se da ukoliko terapija odabranim lijekom ne postane vidljiva na godinu dana, taktika liječenja treba promijeniti.

http://hairbug.ru/article/synthetic-antiandrogens-hirsutism.html

Home lijekovi koji usporavaju rast kose

Neki recepti za alate koji poboljšavaju rezultate depilacije došli su do nas od davnih vremena. Žene iz cijelog svijeta pronašle su bilje, voćne sokove, lijekove koji imaju sposobnost odgoditi rast kose neko vrijeme. Osim toga, postoje korisni savjeti, nakon čega ćete se rjeđe obratiti depilaciji.

 • Jedan od najstarijih recepata koristi orasi. Možete ga ponoviti ako živite na području gdje ti plodovi rastu. Zato jer vam je potrebna jela od zelenog oraha, dok još nije zrela. Ova ogulina treba slomiti, sipati kipuću vodu i ostaviti da ulije u tamno mjesto 2-3 sata. Dobit ćete prirodni inhibitor. Ova infuzija treba biti utrljana u kožu (uključujući i lice) nekoliko puta dnevno. Nerazrljiva oguljena orah sadrži tvari koje inhibiraju rast kose
 • Domaći inhibitor od joda je popularan - jeftin, sastojci su uvijek komercijalno dostupni u ljekarnama i trgovinama. Otopiti 1 čajnu žličicu joda u 40 mililitara alkohola i dodati čajnu žličicu ricinusovog ulja. Navlažite pamučni štapić u ovom sastavu i navlažite epilirano područje kože. Ponovite 2 puta dnevno. Ali nemojte ga koristiti na licu.
 • Kurkuma je još jedan prirodni inhibitor. Iz ovog začina pripremite prirodni krem ​​koji usporava rast kose. Napunite kašu kurkuma i toplu vodu. Konzistencija sastava treba biti poput guste paste. Nanesite žbuku na kožu, prekriti pričvrsnim filmom i ostavite na koži 10-15 minuta. Onda operite tijesto. Kurkuma se može nanijeti na lice. Nemojte zaboraviti staviti hidratantnu kožu na kraju. Kurkuma u prahu - popularni sastojak za zastavu rasta kose

Kurkuma pasta je sigurna za kožu. Poznata činjenica: ta kompozicija koriste indijske majke za svoju djecu, gruel s kurkuma može se riješiti tanke kose djeteta, pištoljem. U Indiji, ovaj alat je pripremljen na sljedeći način: pomiješajte prašak za začine s mlijekom (može biti soja) kako bi se postigla gusta paste. Kružnim pokretima masaža kože s ovom tijesto. Redovito postupajte, prvo dva puta tjedno, sve dok kosa ne prestane brzo rasti. Tada je dovoljno koristiti kurkvu tijesto jednom mjesečno. Savjeti od indijskih žena: ako je tijesto s kurkuma mrlje kožu, liječiti vlažnost s mlijekom ili jogurtom, ona whitens kože. Vlasnici tamne kože ne moraju se bojati obezbojenosti kože.

 • Sok od limuna ili sok od grožđa podmazuje kožu nakon depilacije, kao da "popravlja" rezultate. Rast kose najvjerojatnije neće usporavati, ali ćete imati slab učinak slabljenja i osvjetljavanja nove kose.

Treba reći da su kućni i prirodni inhibitori manje učinkoviti od proizvoda industrijskog proizvođača. Ako većina gotovih kreme usporava rast kose u razdoblju od 1 tjedna do 1 mjeseca, onda ne biste trebali očekivati ​​slične rezultate iz formulacija kućanstva.

Ovaj krem-gel sadrži popularni folk inhibitor - školjke zelenog oraha

Postoje i osnovane sumnje u učinkovitost narodnih lijekova: oni mogu pomoći vrlo malom broju žena. Broj sretnih i vrlo tankih dlake, kao i one s folikulima dlake koji se plitko nalaze u gornjim slojevima epiderme, mogu se pripisati sretnicima. Dakle, nada za svestranost narodnih lijekova ne vrijedi. I skeptični pregledi običnih žena na internetu puno.

Korisni savjeti koji daju epilaciju duže

Osim kreme za inhibitore, možete proširiti rezultate depilacije slijedeći opće savjete za postupke uklanjanja dlaka.

 • Nemojte zanemariti piling. Meko pilinga treba obaviti prije brijanja ili waxinga. U slučaju depilacije piling učiniti barem jedan dan prije zahvata, brijanje i Shugaring pilinga i uklanjanja dlaka može obaviti u istom danu. Ako ne skinete kožu prije depilacije, sitna kosa pada u zamku ispod mrtve kože. To znači da vaš britva neće moći odrezati što više dlačica, a traka od voska neće uhvatiti sve dlake. Piling se malo produljuje, što olakšava uklanjanje neželjenih biljaka.
 • Nemojte preskočiti zakazane postupke uklanjanja dlaka. Imenovanje za posjet laseru ili waxing nije slučajan skup datuma. Raspored depilacijskih postupaka osmišljen je tako da utječe na dlake koje su u svim fazama rasta. Ako se ne pridržavate potrebnog ritma, kosa će izgledati nepredvidljiva, morat ćete ukloniti dlačice češće nego što bi trebalo biti.
 • Pazi na hormone. Jačanje rasta kose često ovisi o hormonskim razinama. Ako neželjena kosa raste vrlo aktivno, posavjetujte se s liječnikom, pomoći će vam da zadržite razinu hormona pod kontrolom.

Korištenje inhibitora postalo je uobičajeno u naše vrijeme. Ti proizvodi pomažu spriječiti rast novog dlaka, zbog čega vam je potreba za uklanjanjem dlaka uvelike smanjena. Pokušajte dopuniti svoje uobičajene metode uklanjanja dlaka s inhibirajućim proizvodom kreme i pomažu vašoj koži da ostane dulje. Ali imajte na umu da agenti koji inhibiraju zahtijevaju redovnu upotrebu - tek onda će se razumjeti.

Sredstva za usporavanje rasta dlačica nakon epilacije: preporuke

Glatka i lijepa koža - san svake žene. No, nije pribavljena sva priroda, tako da su mnoge djevojke prisiljene na teški rat s neželjenom vegetacijom na tijelu. Mnogi ljudi pitaju o usporavanju rast kose uz pomoć popularnih metoda. Suvremene metode su također popularne, ali ne svatko ima sredstva za usporavanje rasta neželjenih dlačica.

Epilacija je uklanjanje dlaka uz korijenje. Postupci ove vrste vrlo su bolni, iako imaju dulji učinak od depilacije s kremom ili britvom. Stoga, djevojke pokušavaju odgoditi drugi postupak.

Od modernih kozmetičkih alata, kreme za inhibitore postale su osobito popularne. Oni ne samo da usporavaju rast dlake, čineći ih mekim i slabim, već i savršeno njeguju i vlaže kožu. Upute navode interval s kojim se inhibitori trebaju primijeniti tako da imaju maksimalni učinak na korijene kose.

Da biste usporili rast kose koristiti kurkuma. Ovaj začin razrijeđen je vodom i primijenjen na problematična područja. Koža prekrivena sredstvom dodatno je prekrivena filmom.

Čak se i jednostavna limuna koristi za tu svrhu. Siticu limuna obrišite kožu nakon svakog uklanjanja neželjenih biljaka. Djevojke još uvijek miješaju sok limuna sa šećerom, lagano se zagrijavaju i stavljaju smjesu na tijelo. Nakon četvrt sata, smjesa se ispere.

Suzbiti rast kose i eterična ulja u mentu i stablu čaja. Ulje primijenjeno na tijelo ne više od jednom u 2-3 dana.

Sok od bijelih neozbiljnih grožđa se utrlja u problematična područja kože, na kojima rastu neželjene dlake.

Odličan alat za usporavanje rasta dlaka nakon epilacije je tinktura od školjke oraha. Odjeljke i ukratko stavlja se u tamnu staklenu posudu i namoči s alkoholom. Inzistirati na 14 dana. Zatim uzmite pravu količinu proizvoda i razrijedite ga s vodom (2 do 1). Podmažite kožu odmah nakon uklanjanja dlaka i tijekom sljedeća dva dana.

Ako zumbuli rastu u dvorištu, oni se također koriste kao sredstvo za usporavanje rasta kose. Korijen cvijeta je gumiran na finu ribu i stisnutu soku. Juice mastriraju problematična područja jednom dnevno.

Djevojke su često u potrazi za čudesnim sredstvom za usporavanje rasta kose, te da su recenzije o tome samo pozitivne. Nema takvih sredstava. A glavna stvar u ovoj borbi je strpljenje i asertivnost.

Kako usporiti rast kose nakon brijanja?

Prilikom postupka uklanjanja dlaka, svaka žena želi da učinak traje što dulje. I danas, kozmetologija nam nudi mnoge načine usporavanja rast kose i dugotrajno stvaranje kože na bilo kojem dijelu tijela. Kreme, masti i losioni nakon depilacije pomažu ne samo usporavanju rasta, već i smanjenju količine kose, što će vam olakšati vaš postupak u budućnosti.

Zašto kosa brzo raste?

Brzina njihovog rasta ovisi o odabranoj metodi za uklanjanje dlaka ili depilaciju. Najkraći život je brijanje, a sljedećeg dana nema traga glatkoće. Kreme za depilatore daju nešto duži rezultat, a najbolje metode su depiliranje, šugiranje i depilacija, jer se u tim slučajevima ne uklanja samo vidljivi dio kose, već i unutarnji dio zajedno s korijenom.

Naravno, tu je i laser, elektro i foto epilacija, koji obećavaju da se riješe dlačice na desnim dijelovima tijela zauvijek. Međutim, to su skupe načine koje zahtijevaju i strpljenje od Vi ćete potrošiti više od godinu dana na postupke. Još jedan nedostatak takvih metoda je njihova nesigurnost: oni još nisu potpuno razumjeli, a nitko ne zna kakve će posljedice imati tijekom vremena.

Stoga, većina žena preferira sigurnije i jeftinije metode depilacije, a kreme koje usporavaju rast kose pomoći će vam da ih iskoristite što je manje moguće.

Kozmetički proizvodi

Takvi inhibitori rasta kose mogu se kupiti u ljekarnama ili u kozmetičkim prodavaonicama. Bilo koja od njih prikladna je za upotrebu na nogama i rukama, a za osjetljiva područja tijela (lice, bikini, pazuha), morate pažljivo odabrati lijek.

Evo nekoliko kreme i losiona koji se trebaju primijeniti odmah nakon epilacije:

 1. Krema od Yves Rocher 2-u-1, koja obavlja 2 funkcije: smiruje kožu i ne dopušta da se iritacija pojavi i dobro funkcionira protiv rasta dlačica. Potrebno je redovito koristiti za postizanje idealnog rezultata, tj. i odmah nakon depilacije, te između postupaka. Pogodno za bikini i podlaktice.
 2. Johnsonov losion. Također je potrebno redovito koristiti, po mogućnosti svaki dan. Pogodno za usporavanje rasta dlačica na nogama. Sigurno ste umorni od tih trupa drugi ili treći dan.
 3. Decleor Aroma Epil Expert krema - izvrsno djeluje na sva tijela, uključujući lice i bikini. Također se bori urastanje dlačica.
 4. Gel nakon depilacije od zelene mame je dobra i jeftina opcija domaćeg proizvođača, što nije samo dobar način za usporavanje rasta kose, već i nakon iritacije nakon epilacije.

Postoji mnogo sličnih proizvoda. Gotovo svaki brand proizvoda za uklanjanje neželjenih biljaka ima u redu i droga protiv rasta kose. Morate odabrati ovu makeup pojedinačno: možda nećete moći napuniti određenu kremu ili losion, ali drugi je savršen.

Folk lijekovi

Želio bih podijeliti i "bake" načine usporavanja rasta kose bez pribjegavanja uslugama kozmetičkih preparata:

 1. Formična kiselina bazirana mravlja ulja. Možete utrljati u kožu nogu, lica, bikini područja. To treba obaviti nekoliko dana nakon epilacije, primjenom proizvoda na čistu i suhu kožu. U nekim ženama, nakon nekoliko mjeseci redovite upotrebe, vlasi ne samo da počinju rasti sporije, već i prestanu uzgojiti.
 2. Limun, sok od kojeg trebate obrisati proepilirovanny područje tijela. Limun dodatno pomaže u borbi s upalom, i olakšava novo rastuće vlasi.
 3. Grožđa. Njezin sok ima sličan učinak s limunom.
 4. Losion na bazi alkohola. Da biste to učinili, umiješajte 1 žličicu. tekući amonijak, 1 tbsp. etil, 1 tsp ricinusovo ulje i 5 kapi joda, i obrišite željena područja tijela s dobivenim losionom 1-2 puta dnevno.
 5. Sok od oraha prikladan je i za smanjenje stope rasta kose, ali imajte na umu da može prilično snažno bojati kožu. Bolje je da ga ne koristite na licu i bikinijskom prostoru i ograničite nogu.

Upute i savjeti

Video: 11 pogrešaka pri brijanju nogu.

Uz korištenje bilo kakvog sredstva usporavanja rasta kose, kako bi se postigao dobar rezultat, morate slijediti neke jednostavne preporuke:

 • Depilacija prema lunarnom ciklusu. Mjesec utječe na stopu rasta kose: rastu sporije na Mjesecu koji se smanjuje, a brže na rastu. Provjerite kalendar epilacije i vidjet ćete da sada morate učiniti ove postupke mnogo rjeđe!
 • Odaberite savršeni način uklanjanja neželjenih biljaka. Ako je ovo brijanje, pazite da je stroj uvijek nova, oštra, bez prljavštine, ostataka vlasi na rubovima, hrđe. Ako se to pere ili šugirate, koristite samo visoko kvalitetne i dokazane alate.
 • U pripremi za uklanjanje dlaka, nemojte trčati. Žurba će vas spriječiti da izvrši depilaciju "kvalitativno", odnosno ukloniti sve prekomjerne vlasi čiste. Na primjer, nepravilno nagrizanje dlake dovodi do činjenice da ih jednostavno skinete s kože bez dodirivanja korijena, a zatim će se brže rasti.

Nadamo se da vam ovaj članak pomaže u učenju kako usporiti rast kose nakon depilacije i smanjiti broj neželjenih dlačica u različitim dijelovima tijela.

Krema koja usporava rast kose nakon epilacije: kako odabrati i načelo djelovanja

Uklanjanje dlačica iz tijela bilo je odvedeno u davna vremena. Prvi alati za ovo su bili oštri kamenje i školjke. Čak i tada, ljudi su shvatili da je prekomjerna dlakavost ružna, ali i opasna. Riječ "higijena" nije bila poznata špiljski, ali svi su znali za uši i druge životinje.

Kasnije, za vrijeme Osmanskog carstva, djevojke jednostavno zabranio da imaju višak dlaka na tijelu, posebno intimnih područja. U to vrijeme su korištene niti, vrući šećer i pčelinji vosak za depilaciju.

Kreme za uklanjanje dlaka pojavile su se mnogo kasnije, čak su uključivale i gnoj. O onome što samo neće ići zbog ljepote

definicija

Krema koja usporava rast kose kozmetička je posebna tvar koja može inhibirati proces sazrijevanja folikula dlake. Neće se riješiti izgleda nove vlasi zauvijek, već će pomoći da se dobije vrijeme za očuvanje glatke kože nakon epilacije. Nakon primjene takvog alata, nova kosa raste polako, izgleda tanka i slaba, što znači da je lakše boriti se s njima.

Faze rasta kose

Ovaj alat će biti pravi trag za djevojčice s tamnom kosom. Nakon epilacije, vidljiva čekinja raste nakon par tjedana. Uz stalnu upotrebu, ova krema obezbojenje folikula kose, što čini kosu mnogo lakšom.

Mehanizam djelovanja

Nakon epilacije posebno je potrebna zaštita kože. Ne trebamo samo ukloniti neželjenu kosu, već i dugo zadržati rezultat iz postupka. To je ono što krema usporava rast kose.

Svi oni sadrže inhibitore - komponente koje usporavaju prirodni tijek fizioloških procesa u tijelu. Svi su prirodni i sigurni za upotrebu. Krema obično sadrži: ekstrakt gospine trave, bundeve, arnika, ananas enzime, antimikrobni sastojci. Oni ubijaju sumpor - tvar koja je neophodna za normalan rast dlake. A voćni enzimi uništavaju korijensku strukturu same kose.

Osim toga, sastav sadrži umirujuće i hidratantne sastojke: glicerin, soje i ostalo.

Panthenol i aloe vera ekstrakt ublažavaju nadraženu kožu nakon epilacije.

Sažimajući gore navedeno, ove kreme učiniti sljedeće:

 • omekšati kožu;
 • ukloniti crvenilo i iritaciju;
 • daju glatkoću i elastičnost;
 • usporiti rast nove kose.

Načelo rada fondova. usporavanje rasta kose na primjeru losiona "Alnea"

Velika prednost ove kreme bit će sadržaj alkohola u sastavu. Ne samo da će sušiti kožu, nego i ublažiti klice i bakterije nakon epilacijskog postupka.

Ako želite dulje vrijeme produžiti glatkoću vaše kože, trebali biste paziti na odabir pravog inhibitora kreme. From je podijeljen na:

 1. Kreme za žene.
 2. Kreme za muškarce. Da, dobro ste čuli. Jaka polovica čovječanstva također treba usporiti rast kose. Muška kosa je teško u strukturi i raste brže. Proizvođači su uzeli u obzir te čimbenike i objavili posebne koncentrirane proizvode koji dugo vremena usporavaju rast dlake na licu.
 3. Sredstva zasnovana na papainu. Ne samo da uklanjaju neželjene dlake, već imaju i pozitivan učinak na strukturu kože.
 4. Krema s limunskom kiselinom. Francuski brendovi preferiraju ga koristiti kao glavni sastojak sličnih proizvoda. Dokazano: kiselo okruženje ubija folikula kose.
 5. Sredstva zasnovana na kurkumi također su dobro dokazana. Oni značajno smanjuju rast kose.

Inhibitor rasta kose temeljen na papainu

Krema s dodatkom kurkuma je u stanju dati lagano tan. Bijele kože djevojke se ne preporuča koristiti ih.

Kako koristiti

Inhibitori rasta kose su sigurni i ne štetu ni najosjetljivijoj koži. No, da biste dobili pouzdani rezultat, trebali biste slijediti sljedeća pravila:

 1. Pažljivo pročitajte upute na pakiranju.
 2. Ispitajte kremu za alergijsku reakciju. Nanesite malu količinu na područje lakta. Ostavite 15-30 minuta. Pobrinite se da nema iritacija.
 3. Odrežite kožu i osušite ga ručnikom.
 4. Nanesite tanki sloj agensa i ostavite da se potpuno apsorbira.
 5. Krema treba koristiti odmah nakon epilacije, a zatim - svaki dan do sljedećeg postupka uklanjanja dlaka.

Ako u trenutku nanošenja kreme ćete osjetiti malo svrbi i gori, ne uznemirujte se - to je normalna reakcija kože na inhibitora.

Uobičajeni modeli, robne marke i proizvođači

Kreme visoke kvalitete koje usporavaju rast kose uništavaju neoplazme dlake folikula. Pravilno odabrani alat će vašu kožu zadržati glatkom i atraktivnom dugo vremena.

Najpopularniji inhibitori kreme nakon uklanjanja dlaka:

 1. "Zaustavi kosu" od marke Serge Arsua savršeno uklanja crvenilo i iritaciju na koži. Usporava rast kose.

"Zaustavi kosu" iz marke Serge Arsua

 • Kremu za inhibitore marke Aravia naširoko se koristi čak iu profesionalnim salonima za uklanjanje dlaka. Sadrži papain i shea maslac, koji čine kožu savršeno glatkom i mekom. Krema se brzo upija, glavna prednost - to vraća površinski sloj kože, protiv starenja stanica.
 • Od jeftinih sredstava - Floresan krema "Deep Pepil", koja sadrži samo skladište prirodnih ekstrakata: djetelina, grimiza, kamilica, orah.

  Krem Floresan "Deep Pepil"

 • Kozmetika Velvet također nudi dobar inhibitor kreme s ekstraktom pamuka. Alat se lako nanosi, omekšava i vraća kožu, ostavljajući ostatke. Verbena ekstrakt razgrađuje strukturu kose, trajno sprečava rast novih.
 • Inhibitor rasta kose Oriflame pokazao je dobre rezultate. Ima antibakterijska svojstva, ublažava iritaciju kože. Uz redovitu uporabu ovog alata, stopa rasta dlake znatno se smanjuje.

  Krema, spor rast kose, od Oriflamea

 • Jeftin inhibitor kreme iz marke Eveline Q10 utječe na kožu, a ne gore od skupih proizvoda. Idealno za uklanjanje dlaka, čak i na osjetljivoj koži lica. Ne izaziva iritaciju i alergije.
 • Skin Doctor krema umiruje kožu nakon epilacije. Sadrži ekstrakte oraha i hipericuma. Osvježava kožu, daje ga glatkom i baršunastom.

  Krema za kremu za njegu kože

 • Inhibitor iz tvrtke Faberlic lagano hladi kožu nakon epilacije, sadrži mnoge hranjive i hidratantne sastojke.
 • Rezultat uporabe inhibitora neće odmah doći. Da biste dobili osloboditi od vegetacije na tijelu za dugo vremena, morate trljati krema koja usporava rast kose u kožu svaki dan. Za nekoliko mjeseci ćete se zaprepastiti zbog glatke kože.

  video

  nalazi

  Borba protiv viška vegetacije na tijelu je neophodan postupak. Uklanjanje dlaka donosi samo privremeni učinak, proširiti glatkoću i nježnost kože potrebno je koristiti kreme inhibitora. Uklonit će iritaciju, osloboditi vas od problema urastajuće kose.

  Izaberite kremu s najcjenjenijim sastavom i bez aromatičnih mirisa. Bolje je ako ima učinak hlađenja. Potražite lijekove koji uključuju mentol i panthenol. Oni će olakšati i omekšati kožu duboko.

  Dodatna hranjiva krema s dodatkom eteričnih ulja čajevca ili eukaliptusa također će poslužiti kao dodatna zaštita od izgleda kose. Pomaže uklanjanju upale kože nakon epilacije.

  Poznata metoda pušenja neželjenih dlaka uz pomoć sapuna nije najbolja opcija. Suši kožu, što rezultira pukotinama i pilingom. I to vam uopće neće ukrasiti.

  Što će pomoći usporiti rast kose nakon depilacije?

  Sadržaj članka [sakrij]

  Inhibitor kreme koji usporavaju rast kose

  Da biste kožu održavali dulje (do 1,5 tjedna), pokušajte koristiti posebne inhibitore kreme. "Ovi proizvodi usporavaju rast kose i smanjuju njihov promjer, čineći ih slabijim, slabijim i lakšim", kaže Olga Zakharova, liječnik-kozmetičar u Klinici za obiteljsku medicinu. - U srcu inhibitora - komponente koje mogu uništiti lančane proteine ​​uključene u stvaranje kose. To može biti ekstrakt papaje, limuna, oraha, žiacena... Da bi se postigao maksimalni učinak takvih proizvoda, morate se pridržavati brojnih uvjeta. Prvo, bolje je upotrijebiti sredstva za uklanjanje dlačica koje ih uklanjaju korijena: električni epilator, vosak, šugiranje. Lijek treba nanijeti na kožu odmah nakon depilacije. I nakon nekog vremena koža mora biti ponovno obrađena. Neki proizvodi zahtijevaju ponovnu primjenu, do 5 puta u redovitim intervalima (to se bilježi u uputama). "

  Inhibitori ne samo da inhibiraju neželjenu vegetaciju. Imaju niz drugih korisnih svojstava: oni liječe, oslobađaju iritaciju, hidratiziraju i njeguju kožu, kao i spriječavaju rast kose. Da bi to učinili, njihov sastav je obogaćen ekstraktima ljekovitog bilja: kamilice, kalendule, aloe. Oni dodaju glicerin, ureu, vitamine, prirodna ulja.

  Usput, kosa na licu ili na tijelu, ako su tanke, uopće ne može biti uklonjena, već jednostavno olakšana. Koristite recept, koji su i dalje koristili naše majke i bake. U staklenoj posudi umiješajte 1 dio magnezijevog karbonata (prodan u ljekarnama), 2 dijela vodikovog peroksida (10%), 3 dijela tekućeg sapuna. Dobivenoj smjesi dodajte amonijak brzinom od 20-30 kapi na 100 g. Smjesu se brzo nanese gustim slojem na koži prekrivenoj kosom, s drvenom lopaticom. Za poboljšanje učinka, koža prekrivena smjesom lagano se zagrijava sušilom za kosu ili svjetiljkom. Ponovite ovaj postupak s vremena na vrijeme - dlačice će obezbojiti, postati slabe i krhke, gotovo nevidljive.

  Home lijekovi koji usporavaju rast kose

  Sredstvo usporavanja rasta kose, možete se pripremiti od prilično pristupačnih proizvoda. Osobno smo pronašli sigurne i pouzdane recepte s orasima, papainima i eteričnim uljima od metvice, lavande i stabla čaja. Ovi su sastojci uvedeni u sastav skupe proizvode industrijske proizvodnje. Najbolje je koristiti takve alate na tijelu - nogama, rukama, pazuha i bikinijskom području. Koža na licu je osjetljivija i može reagirati s iritacijom.

  Tinktura od oraha

  Pripremite tinkturu. Da biste to učinili, stavite čašu školjke i oraha u tamnu staklenu posudu i pokrijte s alkoholom (tekućina mora potpuno pokriti sadržaj). Zatvorite čvrsto i ostavite stajati 2 tjedna na tamnom mjestu.

  Kako koristiti. Prije uporabe, ulijte malu tinkturu i dobro zatvorite posudu. Prije nego što nanosite kompoziciju na kožu, razrijedite ga s kuhanom vodom brzinom od 4 dijela tinkture i 1,5 dijela vode. Podmazujte kožu mješavinom odmah nakon depilacije. I još jedanput dnevno u idućih 2 dana nakon njega.

  Mješavina ulja

  Ovaj alat neće samo povećati vrijeme između postupaka depilacije, već i olakšati iritaciju i spriječiti upalu na koži. Doista, u svom sastavu ulja od metvice, lavande i stabla čaja, imaju smirujući i antibakterijski učinak.

  PomijeÅ¡ajte na 5 tbsp. ulje marelice 5 kapi eteričnog ulja i lavande. Dodajte 20 kapi eteričnog ulja čajevca. Spremite smjesu u čvrsto zatvorenu, tamno staklenu posudu na sobnoj temperaturi.

  Kako koristiti. Koristite alat odmah nakon depilacije. Tada tri puta tjedno svaki drugi dan. Budite oprezni s ovom metodom ako ste skloni alergijama: koža može reagirati na eterična ulja.

  Papain losion

  Pomiješajte 50 ml hidrolata lavande s 1 g papaina. Zatim, uz miješanje, dodajte malo guar guma da se zgusne smjesu. (Svi sastojci mogu se kupiti u posebnim trgovinama i na mjestima za ljubitelje domaće kozmetike). U smjesu dodajte 5 kapi kurkuma eteričnog ulja.

  Kako koristiti. Miješajte kožu odmah nakon depilacije. Zatim nanesite losion na kožu tijekom sljedećih 3 dana, 2 puta dnevno.

  Pronađite svoj savršeni način da usporite rast kose i budite vjerni tome! Ključ uspjeha u suzbijanju neželjenih dlaka lica i tijela je dosljednost i pravilnost.

  Usporavanje rasta kose nakon depilacije

  Svaka moderna žena želi postati vlasnikom lijepe i dobro njegovane kože. Međutim, bez obzira na postupke uklanjanja dlačica koje koristimo, neželjena vegetacija opeterano se pojavljuje na tijelu, pružajući mnoge probleme predivnoj polovici čovječanstva. Želja za povećanjem intervala između postupaka depilacije dovodi do traženja uzroka i metoda usporavanja njihovog rasta.

  Zašto tako brzo rastu

  Stopa rasta kose je individualni pokazatelj za svaku osobu. Ovaj aspekt ovisi o mnogim čimbenicima:

  • hormonske razine (razine testosterona);
  • metabolizam;
  • nasljeđe;
  • dnevna prehrana itd.

  Znanstvenici su dokazali da konzumiranje proteinske hrane u prehrani ubrzava rast kose.

  Stopa rasta kose također ovisi o doba godine. U proljeće i ljeto rastu brže nego zimi i jeseni. To je prvenstveno zbog blagotvornih učinaka sunca, nedostatka promjena temperature i nedostatka vitamina u tijelu.

  Ako vaša kosa raste prebrzo, trebate se posavjetovati s liječnikom i testirati se na hormone.

  Promjene u fiziološkom i dobnom planu utječu na hormonsku pozadinu, što se ogleda u gustoći kose. Vrlo često, promjena razine hormona pojavljuje se kao sporedna posljedica uzimanja lijekova. U tom slučaju morate odmah kontaktirati svog liječnika i napraviti analizu kako biste odredili razinu hormona.

  Načini usporavanja rasta kose

  Samo pokušajem i pogreškom možete pronaći pravi alat za vas. Nažalost, nijedan proizvod koji je dizajniran za smanjenje brzine rasta kose ne jamči vam trenutni rezultat. Samo ponavljano korištenje može dati očekivani učinak. Nakon nekoliko postupaka, postat će primjetno da dlake na tijelu rastu puno sporije i manje, postaju mekše i lakše.

  Također treba zapamtiti da za različite metode uklanjanja dlaka postoje različiti načini da se smanji njihov rast. Na primjer, nemojte koristiti alkoholni losion odmah nakon epilacije. Može uzrokovati iritaciju i neugodu u tretiranom području.

  Korištenje pjene može izbjeći rezove tijekom brijanja

  Slijedeći ove jednostavne korake možete smanjiti interval između postupaka uklanjanja dlaka:

  • Prije epilacije, uvijek ljuštiti gornji sloj kože mekom pilingom. Ovaj događaj će ukloniti mrtve stanice kože;
  • brijanje nogu u smjeru rasta kose, tada rastuće vlasi neće biti teško;
  • koristiti posebne gelove za brijanje jer sadrže tvari koje smiruju kožu i možete izbjeći rezove;
  • primijeniti nakon depilacije posebne kreme, gelove ili losione koji smanjuju gustoću kose;
  • Zagrijte kožu radi optimalnog učinka.

  Losioni, kreme, ulja koja usporavaju rast kose

  Trenutno imamo na raspolaganju dovoljan raspon kozmetike koji pomažu ne samo da se riješi, već i da se smanji postotak neželjenog raslinja na različitim dijelovima tijela i lica. To mogu biti gelovi, kreme, losioni, prskanje itd. Možete kupiti ta sredstva, kao iu profesionalnim trgovinama, te u trgovinama i ljekarnama koje su dostupne svima. Prilikom odabira proizvoda važno je obratiti pažnju na sastav kako bi se izbjegle alergijske reakcije i neugodne posljedice nakon primjene.

  Korištenje krema koja usporava rast kose pomoći će povećati vremenski razmak između postupaka depilacije.

  Sve se više pojavljuje pojam "inhibitora" na tržištu kozmetike kako bi usporio rast kose. Inhibitori su tvari koje usporavaju ili zaustavljaju prirodne fizikalno-kemijske procese u tijelu. Oni su dio većine kreme i losiona, doprinose iscrpljivanju i slabljenju kose, inhibiraju pigment boje.

  Inhibitori ne mogu vas zauvijek spasiti od neželjenih vegetacija, već će značajno povećati interval između postupaka uklanjanja dlaka.

  Ova sredstva moraju se primijeniti nakon postupka depilacije. Oni ne samo da pomažu da se zaustavi rast dlake, već i zahvaljujući biljnim sastojcima koji njeguju i vlaže osjetljivu kožu, imaju smirujući i antiseptički učinak. Uostalom, oni sadrže komponente koje zasiću kožu korisnim elementima:

  • aloe;
  • jojoba ulje;
  • pčelinjeg voska;
  • bademovo ulje;
  • ulje od oraha.

  Aloe sok potiče brzo izlječenje rezova, vlaži kožu i hrani je hranjivim tvarima.

  Folk lijekovi

  Moguće je utjecati na aktivnost žarulje kose uz pomoć narodnih lijekova. Sadrže alkalije i kiseline, koje prodiru u kožu i smanjuju aktivnost rasta kose. No, ni u kojem slučaju ne bi trebali kombinirati te sastojke zajedno, jer se oni međusobno neutraliziraju.

  Kurkuma usporava rast kose i ima antiseptički učinak.

  Najučinkovitiji narodni lijekovi koji usporavaju rast kose su:

  • alkoholni losion. Kombinirajte 35 ml medicinskog alkohola, 5 ml amonijaka, 1,5 ml joda i 5 g ricinusovog ulja. Utrljajte kožu 1-2 puta dnevno;
  • sok od limuna. Limun se klin treba tretirati nekoliko puta dnevno, gdje je uklonjena kosa. Sok od limuna, prodireći u folikul dlake, osvjetljava i postaje tanji;
  • sapun za pranje rublja. Ovaj proizvod je prilično siguran i uz pomoć nje možete se nositi s problemom brzog rasta kose nakon depilacije. Nakon što uklonite kosu, noge trebaju biti pari, sapun za 15 minuta, a zatim isperite. Nakon 5-6 sati, tretirano područje kože treba razmazati s limunovim sokom;
  • ant ulje. Ulje se nanosi na kožu neposredno nakon depilacije, dok su pore još uvijek otvorene. Ovo ulje se smatra najučinkovitijim, jer uništava folikul dlake;
  • kurkuma. Tvar se mora napuniti toplom vodom sve dok ne bude homogena gusta masa. Nanesite dobivenu otopinu na područjima nakon depilacije i zatvorite s polietilenom. Kurkuma promiče inhibiciju rasta kose i ima antiseptički učinak.

  Maska za usporiti rast kose nakon depilacije i brijanja - video

  Recenzije

  Na internetu postoji veliki broj raznih recenzija o sredstvima usporavanja rasta kose. Neki korisnici reagiraju prilično negativno, tvrdeći da nikakva vanjska aplikacija ne može usporiti rast neželjene vegetacije. Drugi pak zauzvrat tvrde da su svi proizvodi dobri ako se stalno koriste.

  Prije otprilike mjesec dana naišla sam na mravlje ulje, svaki dan pokušavam obrišiti kosu preko usne, prije nego što pomičem najizraženije dlake pincetom i odmah se razmazim uljem, trljajući je tako da se koža počela zagrijati od trljanja. Reći ću vam, postoji rezultat. Kosa nije sve, ali su postala mnogo manja i oni su prilično slabi...

  Valkyrie

  http://takaya-kak-vse.ru/forum/4-11-5

  ... odmah nakon što ga izvadimo, ekonomično je pecati pet do deset minuta, a ako prije toga, u vrućoj vodi, dobijete vodu za otkrivanje poroznosti - općenito će to biti super. Slijedećeg dana, ili istog dana, ali nakon 5-6 sati, parajte ovo mjesto s toplom vodom i razmazite je kiselinom. Ocat (jabuka, vino, ne razrjeđivanje s vodom) ili limuna. Uklonio sam svu kosu do kraja, ništa više ne raste dugo, ugh, ugh!...

  ve

  http://www.woman.ru/beauty/body/thread/4295546/

  Kupila sam balzam koji usporava rast Evelinove kose, nije vjerovao da će to pomoći, dugo ga koristiti, nakon svake depilacije... Usporava se dugo, ali primijetio sam da na nekim mjestima kosa ne raste. Nadam se da će uskoro nestajati :-)...

  Gosta

  http://www.woman.ru/beauty/body/thread/4295546/

  ... Yves Rocher 2 u 1 hidratantnoj njezi tijela, usporavajući rast kose, 200 ml. Već drugu bocu koju koristim. Koristim ga samo nakon epilacije s britvom. Učinak - nanosim britvu 1 puta u 2 tjedna. Kosa je počela sve rjeđe rasti i činilo se da su se stanjili. Mislim da je to dobra stvar. Izlazak - uzimam više...

  Rayana

  https://forum.sibmama.ru/viewtopic.php?t=614504

  Sustavna uporaba metoda i sredstava za usporavanje rasta kose pomoći će vam da se ne bojite brzom pojavljivanju. Koji način odabira odgovara vama.

  5 najboljih strojeva za brijanje

  Oblik obrva prema vrsti: shema, pogreške (FOTO)