Priručnik za upotrebu kremske elme

◊ Krema za lokalnu i vanjsku upotrebu bijele boje, homogena.

Pomoćne tvari: makrogol gliceril-hidroksistearat (Arlaton 289), karbomer 974P (karbokspolimetilen), natrijev hidroksid (za održavanje pH od 8,7-9,7), pročišćena voda.

5 g - aluminijske cijevi (5) - kartonske pakete.
30 g - aluminijske cijevi (1) - kartonske pakete.

Priprema za površinsku anesteziju kože i sluznice. Djelovanje lijeka osigurava sastavne komponente - lidokain i prilokain, koji su lokalni anestetici amidnog tipa. Lokalne anestetike, koje prodiru u slojeve epidermisa i dermisa, uzrokuju anesteziju kože.

Stupanj anestezije ovisi o dozi lijeka i trajanju primjene.

Nakon primjene kreme na intaktnu kožu tijekom 1-2 sata, trajanje anestezije nakon uklanjanja okluzivne obloge iznosi 2 sata. Za biopsiju probijanja, korištenje Emla krema daje odgovarajuću anesteziju na netaknutu kožu u 90% bolesnika 60 minuta nakon primjene.

Anestezija sluznice genitalnih organa postiže se brže od netaknute kože zbog brze apsorpcije lijeka. U žena, 5-10 minuta nakon primjene Emla krema na sluznicu genitalnih organa, postignuta je anestezija koja je dovoljna za ublažavanje boli uzrokovanih primjenom argonskog lasera; trajanje anestezije je 15-20 minuta (uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike od 5 do 45 minuta).

Kod liječenja trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta, trajanje anestezije nakon nanošenja kreme je do 4 sata, a nije zabilježen nikakav negativni učinak lijeka na proces iscjeljivanja čira ili u odnosu na bakterijsku floru.

Sustavna apsorpcija krema ovisi o dozi, trajanju primjene i debljini kože (ovisno o području tijela), kao io drugim osobinama kože.

U odraslih osoba, nakon primjene 60 g vrhnja na intaktnu kožu glinom s površinom od 400 cm2 (0,2 g po 10 cm2) tijekom 3 sata, sistemska apsorpcija lidokaina je oko 3%, a prilikaina - 5%. Polako se apsorbira. Cmaksimum lidokain i prilokain u krvnoj plazmi postignuti su nakon otprilike 4 sata od trenutka primjene kreme i 0,12 mcg / ml za lidokain i 0,07 mcg / ml za prilokain.

Kod liječenja trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta, vrijeme je da dosegne Cmaksimum lidokain (0,05-0,84 μg / ml) i prilokain (0,02-0,8 μg / ml) u krvnoj plazmi je 1-2,5 sati od trenutka primjene lijeka na površinu ulkusa (5-10 g vrhnja tijekom 30 minuta). Uz ponovnu primjenu kreme na površini ulkusa ne opaža se kumulacija prilokaina, lidokaina i njihovih metabolita.

Prilikom nanošenja kreme na sluznicu genitalija, vrijeme je da dosegne Cmaksimum lidokain i prilokain (0,18 μg / ml i 1,15 μg / ml) iznosi otprilike 35 minuta od trenutka primjene lijeka u vaginalnu mukozu (10 g kreme 10 minuta).

Farmakokinetika u posebnim kliničkim situacijama

U bolesnika s uobičajenim atopijskim dermatitisom, brzina apsorpcije se povećava.

- koža tijekom probijanja i kateterizacije plovila i površinske kirurške intervencije;

- trofični ulkusi donjih ekstremiteta tijekom kirurškog zahvata (mehaničko čišćenje);

- sluznicu genitalnih organa prije izvođenja bolnih manipulacija i za ublažavanje boli prije injekcija lokalnih anestetika.

- prerane bebe rođene u razdoblju trudnoće manje od 37 tjedana;

- preosjetljivost na lokalnu anestetiku tipa amida ili bilo koja druga komponenta pripravka.

Emla krema se nanosi na kožu pod okluzivnim odijelu za površinsku anesteziju netaknute kože. Doza lijeka i vrijeme primjene ovise o manipulaciji.

Za površinsku anesteziju trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta prije njihovog kirurškog zahvata (mehaničko čišćenje) kremu treba nanijeti s debelim slojem na površini ulkusa pod okluzivnim oklopom PVC-a u dozi od 1-2 g / 10 cm2 (ne više od 10 g po postupku) tijekom 30 minuta. Ako je prodiranje lijeka u ulkus tkivo teško, trajanje primjene može se povećati na 60 minuta. Mehaničko čišćenje ulkusa treba započeti najkasnije 10 minuta nakon uklanjanja krema.

Za površinsku anesteziju genitalnih organa, prije ubrizgavanja lokalnih anestetika, krema se nanosi u debelom sloju na kožu muškaraca u dozi od 1-2 g / 10 cm2 tijekom 15 minuta, za žene - u dozi od 1 g / 10 cm 2 tijekom 60 minuta.

Za površinsku anesteziju sluznice genitalnih organa, pri uklanjanju kondiloma i prije ubrizgavanja lokalnih anestetika, 5-10 g vrhnja (ovisno o području obrađene površine) nanosi se na cijelu površinu sluznice, uključujući i nabore. Vrijeme primjene 5-10 min. Postupak treba izvesti odmah nakon uklanjanja kreme.

Djeca za površinsku anesteziju netaknute kože prije bušenja posude ili površinske operacije Emla krema nanosi se debelim slojem na koži ispod okluzivnog odijela. Doza lijeka treba odgovarati tretiranoj površini i ne smije prelaziti 1 g kreme na 10 cm2.

Doza i vrijeme primjene ovise o dobi djeteta.

EMLA - službene upute za uporabu

Registarski broj: N014033 / 01

Naziv tvrtke: ЭМЛА®

Međunarodno ime koje nije vlasničko ime ili grupiranje: lidocaine + prilocaine

Oblik doziranja: tematska i lokalna krema

Sastav (za 1 g vrhnja)
aktivni sastojci: lidokain 25.0 mg, prilokain 25.0 mg;
ekscipijenti: makrogol gliceril hidroksistearat (ARLATON 289) 19,0 mg, karbomer 974 P (karbokspolimetilen) 10,0 mg, natrijev hidroksid 5,2 mg kako bi se pH povećao na 8,7 do 9,7, pročišćenu vodu do 1,0 g,

Opis: uniformna krema bijele boje.

Farmakoterapijska skupina: lokalni anestetički agens

ATX kod: N01BB20

farmakodinamiku
EMLA krema sadrži kao aktivne sastojke lidokain i prilokain, koji su lokalni anestetici tipa amida. Anesteziju kože uzrokovano je prodorom lidokaina i prilokaina u slojeve epidermisa i dermisa. Stupanj anestezije ovisi o dozi lijeka i trajanju primjene.
Netaknuta koža
Nakon primjene EMLA® krema na netaknutoj koži 1-2 sata, trajanje anestezije nakon uklanjanja okluzivnog odijela je 2 sata. Nije bilo razlika u učinkovitosti (uključujući vrijeme postizanja analgetika) i sigurnosti pri primjeni kreme na netaknutoj koži između starijih osoba (65-96 godina) i mlađih pacijenata.
Zbog učinka EMLA® krema na površinske posude, moguće je privremeno blanjanje ili crvenilo kože. Takve reakcije u bolesnika s široko rasprostranjenim neurodermitisom (atopični dermatitis) mogu se pojaviti brže, unutar 30-60 minuta nakon nanošenja kreme, što ukazuje na bržu penetraciju kreme kroz kožu.
Za biopsiju igala (promjer 4 mm), EMLA® krema daje odgovarajuću anesteziju na netaknutu kožu u 90% bolesnika 60 minuta nakon nanošenja kreme kad se igla umetne do dubine od 2 mm i nakon 120 minuta kada se igla umetne do dubine od 3 mm. Učinkovitost EMLA® krema ne ovisi o boji ili pigmentaciji kože (tip kože I-IV).
Kod upotrebe kombinacija cjepiva protiv takvih infekcija kao što su ospice, rubeola, zaušnjaci ili intramuskularna kombinacijska cjepiva protiv difterije, krvarenja, tetanusa, poliomijelitisa i infekcije uzrokovanih Haemophilius influenza tipa b, kao i za cijepljenje protiv hepatitisa B, upotreba EMLA® krema nije utjecali su na prosječni titar antitijela, pojavljivanje ili nestanak specifičnih protutijela u serumu ili broj pacijenata koji su postigli titar protektivnog ili pozitivnog antitijela nakon imunizacije.
Sluznice genitalija
Anestezija sluznice genitalnih organa postiže se brže od anestezije netaknute kože zbog brže apsorpcije lijeka. U žena, 5-10 minuta nakon primjene EMLA® krema na sluznici genitalnih organa, postignuta je anestezija koja je dovoljna za ublažavanje boli uzrokovanih primjenom argonskog lasera; trajanje anestezije je 15-20 minuta (uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike od 5 do 45 minuta).
Trofični ulkus / donji udovi
Nakon primjene kreme tijekom liječenja trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta trajanje anestezije je do 4 sata. Nema negativnog učinka lijeka na proces iscjeljivanja čira ili u odnosu na bakterijsku floru.

farmakokinetika
Sustavna apsorpcija EMLA® krema ovisi o dozi, trajanju primjene i debljini kože (ovisno o području tijela), kao io drugim osobinama kože, kao što su kožne bolesti i brijanje. Kada se primjenjuje na ulcerativnu površinu donjih ekstremiteta, osobitosti čireva mogu utjecati na apsorpciju lijeka, na primjer, vrijednost (s porastom površine čira, povećanje apsorpcije).
Netaknuta koža:
U odraslih osoba, nakon primjene 60 g kreme na netaknutu kožu na području kuka od 400 cm2 (1,5 g po 10 cm2) tijekom 3 sata, sistemska apsorpcija lidokaina bila je približno 3% i za prilikain 5%. Usisavanje je sporo. Maksimalna koncentracija lidokaina (prosječna vrijednost od 0,12 μg / ml) i prilocaina (prosječna vrijednost od 0,07 μg / ml) u krvnoj plazmi postignuta je nakon oko 4 sata od trenutka primjene kreme. Rizik od toksičnih simptoma postoji samo kada koncentracija aktivnih tvari u krvnoj plazmi iznosi 5-10 μg / ml. Prilikom primjene EMLA® krema na netaknutu kožu 8-12 sati nakon brijanja, maksimalna koncentracija lidokaina i prilokoma u plazmi kod mladih i starijih pacijenata je vrlo niska i daleko ispod moguće razine toksičnosti.
Trofični ulkus / donji udovi:
Vrijeme postizanja maksimalne koncentracije lidokaina (0,05-0,84 μg / ml) i prilokaina (0,02-0,08 μg / ml) u krvnoj plazmi je 1 -2,5 sati od trenutka primjene lijeka na površinu ulkusa (5 10 g vrhnja 30 minuta. Prilikom nanošenja kreme na površinu ulkusa, nije se opazila kolaža prilokaina, lidokaina ili njihovih metabolita u krvnoj plazmi. 2-10 g EMLA® krema naneseno je na površinu ulkusa do 62 cm2 30-60 minuta od 3 do 7 puta tjedno (15 puta mjesečno).
Sluznica genitalnih organa:
Vrijeme postizanja maksimalne koncentracije lidokaina i prilokaina u plazmi (prosječno 0,18 μg / ml i 0,15 μg / ml) je otprilike 35 minuta nakon primjene lijeka u vaginalnu mukozu (10 g kreme 10 minuta).

Upozorenja za uporabu
U odraslih osoba:

 • površinsku anesteziju kože tijekom injekcija (uključujući cijepljenje), probijanje i vaskularnu kateterizaciju i površinske operacije, uključujući manje kozmetičke postupke i epilaciju;
 • površinska anestezija trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta tijekom kirurškog liječenja (mehaničko čišćenje), na primjer, za uklanjanje fibrina, guska i nekrotičnih tkiva;
 • površinske anestezije sluznice genitalnih organa prije izvođenja bolnih manipulacija i za ublažavanje boli prije injekcija lokalnih anestetika.
  U djece: površinska anestezija kože tijekom injekcija (uključujući cijepljenje), probijanje i vaskularna kateterizacija i površinske kirurške intervencije (uključujući uklanjanje molluscum contagiosum).

  kontraindikacije

 • preosjetljivost na lokalnu anestetiku tipa amida ili bilo koja druga komponenta lijeka;
 • preuranjene novorođenčadi rođene u razdoblju trudnoće manje od 37 tjedana; novorođenčad mase manje od 3 kg.

  Pažljivo

  Nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze, nasljedna ili idiopatska methemoglobinemija, široko rasprostranjeni neurodermatitis (atopijski dermatitis), pacijenti s antiaritmijskim lijekovima klase III (na primjer amiodaron) (vidi poglavlje "Posebne upute").

  Trudnoća i dojenje

  Trudnoća.
  Nema dovoljno podataka o korištenju EMLA® krema u trudnica. Tijekom ispitivanja na životinjama nisu otkriveni nikakvi izravni ili neizravni štetni učinci lijeka na trudnoću, razvoj fetusa, na proces porođaja ili postnatalnog razvoja. Lidokain i prilokain prodiru kroz placentarnu barijeru i mogu se apsorbirati u tkivu fetusa. Nije bilo nikakvih specifičnih kršenja reproduktivnog procesa, kao što je povećanje učestalosti malformacija ili drugih izravnih ili neizravnih štetnih učinaka na fetus.
  Dojenje.
  Lidokain i prilokain se izlučuju u majčino mlijeko u količinama koje ne predstavljaju rizik za dijete kada se koristi lijek u terapeutske doze.

  Doziranje i davanje: lokalno, na koži ili sluznici.
  Odrasli
  Površinska anestezija netaknute kože.

  Emla ® (Emla ®)

  Aktivni sastojak:

  sadržaj

  Farmakološka skupina

  Nosološka klasifikacija (ICD-10)

  3D slike

  Sastav i otpust

  u aluminijskim epruvetama od 5 g; u paketu od 5 komada. ili u aluminijskim epruvetama od 30 g; u paketu od kartona 1 kom.

  u pakiranju bez kutije 1 koji se sastoji od zaštitnog laminata (plastični / aluminijski / plastični laminat) i odjeljivača (laminirani papir). Zaštitni laminat je zavaren na fleksibilni supstrat pomoću prstenastog područja oko celuloznog diska. U pakiranju od kartona s kontrolom prvog otvaranja 2 ili 20 konturnih stanica.

  Opis dozirnog oblika

  Krema: jednolično, bijelo.

  Terapeutski sustav sastoji se od ljepljivog dijela lijeka i fleksibilne podloge. Ljepljena jedinica lijeka sastoji se od kružnog celuloznog diska promjera 3,5 cm pričvršćene na fleksibilni supstrat. Bijeli ili bjelkasti diskovi celuloze impregnirani su s 1 g 5% EMLA® emulzije.

  Oko opsega celuloznog diska nalazi se četvrtasta ljepljiva traka s zaobljenim rubovima. Fleksibilni supstrat kružnog oblika s izbočinama - plastični / aluminijski / plastični laminat.

  Farmakološko djelovanje

  Indikacije lijek Emla ®

  Oboje oba oblika doziranja

  površinsku anesteziju kože za injekcije, probijanje i vaskularnu kateterizaciju i površinske operacije;

  Dodatno za kremu

  površinska anestezija trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta tijekom kirurškog liječenja (mehaničko čišćenje), na primjer, za uklanjanje fibrina, guska i nekrotičnih tkiva;

  površinske anestezije sluznice genitalnih organa prije izvođenja bolnih manipulacija (samo odraslih osoba) i anestezije prije injekcija lokalnih anestetika.

  kontraindikacije

  Oboje oba oblika doziranja

  preosjetljivost na lokalnu anestetiku tipa amida ili bilo koja druga komponenta lijeka;

  prerano novorođenče rođene u razdoblju trudnoće manje od 37 tjedana.

  Dodatno za kremu

  novorođenčad mase manje od 3 kg.

  Krem: nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze, nasljedna ili idiopatska methemoglobinemija, široko rasprostranjeni neurodermatitis (atopijski dermatitis), pacijenti s antiaritmijskim lijekovima klase III (npr. Amiodaron) (vidi poglavlje "Posebne upute").

  Terapijski sustav: pri upotrebi lijeka blizu oka; prije subkutane primjene živog cjepiva (na primjer, BCG); u slučaju primjene na kožu s raširenom neurodermitisom (atopijski dermatitis); ne preporučuje se kombinirana uporaba lijeka EMLA® i lijekova koji uzrokuju methemoglobinemiju kod djece u dobi od 0 do 12 mjeseci; u bolesnika s nedostatkom glukoza-6-fosfat dehidrogenaze; Ne preporučuje se primjena lijeka za otvaranje rana.

  Koristite tijekom trudnoće i laktacije

  Nema dovoljno podataka o upotrebi kreme EMLA® u trudnica. Tijekom ispitivanja na životinjama nisu otkriveni nikakvi izravni ili neizravni štetni učinci lijeka na trudnoću, razvoj fetusa, na proces porođaja ili postnatalnog razvoja. Lidokain i prilokain prodiru kroz placentarnu barijeru i mogu se apsorbirati u tkivu fetusa. Nije bilo nikakvih specifičnih kršenja reproduktivnog procesa, kao što je povećanje učestalosti malformacija ili drugih izravnih ili neizravnih štetnih učinaka na fetus. Treba uzeti u obzir da su lidokain i prilocain korišteni u velikom broju trudnica i žena koje rađaju dob. Međutim, treba primjenjivati ​​oprez prilikom korištenja lijeka u trudnica.

  Lidokain i prilokain se izlučuju u majčino mlijeko u količinama koje ne predstavljaju rizik za dijete kada se koristi lijek u terapeutske doze.

  Nuspojave

  Na dijelu kože: prolazne lokalne reakcije u području primjene lijeka, kao što su bljedilo, crvenilo i oteklina.

  Manje česte (1/1000)

  Iz kože: u prvom trenutku nakon primjene - lagano paljenje i svrbež (u području primjene lijeka).

  Rijetke (2 nanesite debeli sloj na koži i prekriti okluzivnim odijevanjem

  Površinska anestezija trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta

  Tijekom kirurškog tretmana (mehaničko čišćenje) trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta, pojedinačna doza od oko 1-2 g / 10 cm2; Nanesite kremu s debelim slojem na površini ulkusa, ne više od 10 g kreme po postupku. Nanesite okluzivno odijelo. Vrijeme primjene: najmanje 30 minuta.

  Otvorena kremna cijev je namijenjena za jednokratnu uporabu, cijev s ostacima kreme treba baciti nakon uporabe u jednom pacijentu.

  U slučaju liječenja čira, u tkivu čije prodiranje lijeka je teško, trajanje primjene može se povećati na 60 minuta. Mehaničko čišćenje treba započeti najkasnije 10 minuta nakon uklanjanja krema.

  Tijekom manipulacije na čir na donjim udovima, EMLA ® krema je korištena do 15 puta tijekom razdoblja od 1-2 mjeseca bez smanjenja učinkovitosti i povećanja učestalosti lokalnih reakcija.

  Genetska anestezija

  Genitalije kože:

  Oslobađanje boli prije injekcija lokalnih anestetika

  Mužjaci: 1 g / 10 cm2. Nanesite kremu s debelim slojem na koži. Vrijeme primjene - 15 min.

  Ženke: 1-2 g / 10 cm2. Nanesite kremu s debelim slojem na koži. Vrijeme primjene - 60 minuta.

  Površinska anestezija sluznice genitalnih organa

  Kod uklanjanja kondiloma i anestezije prije injekcija lokalnih anestetika: oko 5-10 g vrhnja, ovisno o području tretirane površine. Krema se nanosi na cijelu površinu sluznice, uključujući nabore sluznice. Potrebni su okluzivni oblici. Vrijeme primjene - 5-10 min. Izvršite postupak odmah nakon uklanjanja krema.

  Anestezija s umetanjem iglom, struganje molluscum contagiosum i ostalih malih površinskih kirurških zahvata

  Nanesite kremu s debelim slojem na koži i prekriti okluzivnim tijelom. Doza treba odgovarati tretiranoj površini i ne smije prelaziti 1 g kreme na 10 cm2.

  Povećanje vremena primjene smanjuje anesteziju. U djece s uobičajenim atopijskim dermatitisom (atopijski dermatitis), vrijeme primjene treba smanjiti na 30 minuta.

  Nanesite kremu s debelim slojem na koži i prekriti okluzivnim tijelom.

  Preporuke za primjenu lijeka

  1. Probijte zaštitnu membranu aluminijske cijevi pomoću vijčane kapice, iscijedite dovoljnu količinu vrhnja iz cijevi i nanesite je na mjesto predloženog postupka. Tijekom anestezije kože mogu se upotrijebiti okluzijski naljepnici (5 x 5g su pričvršćeni na pakiranje)

  2a. Uzmite 1 od okluzalnih naljepnica i izvadite njegov središnji dio (slika 1).

  Slika 1. Uklanjanje središnjeg dijela naljepnice.

  2b. Odvojite podložak papira od ruba papira na poleđini odijela (slika 2).

  Slika 2. Odvajanje podstavka papira od ruba.

  Za anesteziju trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta upotrijebite okluzivnu PVC oblog.

  3. Pokrijte primijenjenu krema s zavojem tako da je sloj krema ispod nje gusta i ne iscijedi ispod zavoja. Nježno savijte rubove obloge kako biste izbjegli curenje kreme.

  4. U slučaju korištenja okluzalne naljepnice koja se isporučuje s paketom, izvadite okvir papira. Vrijeme primjene lijeka može se snimiti izravno na zavoj.

  5. Nakon preporučenog vremena, uklonite ostatke preljeva i kreme s površine.

  Izvana na koži.

  Odrasli: Jedno ili više terapijskih sustava (TS) odjednom. Vrijeme primjene - ne manje od 1 h.

  Djeca od 1 do 12 godina: 1 ili više vozila istodobno. Vrijeme primjene - ne manje od 1 h.

  Djeca od 3 do 12 mjeseci: 1 ili 2 (maksimalno) vozila u isto vrijeme. Vrijeme primjene - 1 sat.

  Djeca od 0 do 3 mjeseca: ne više od 1 vozilo / dan (maksimalna doza). Vrijeme primjene - ne više od 1 sata.

  Povećanje vremena primjene tijekom više od 5 sati ne dovodi do povećane anestezije.

  U djece s uobičajenim atopijskim dermatitisom (atopijski dermatitis), vrijeme primjene treba smanjiti na 30 minuta.

  predozirati

  Simptomi: Ako se primijećeni preporučeni režim doziranja, malo je vjerojatno da će se pojaviti znakovi sistemske toksičnosti. Simptomi trovanja vjerojatno su isti kao kod drugih lokalnih anestetika, kao što su CNS uzbuđenje, te u teškim slučajevima, CNS depresije i srčanih aktivnosti.

  U rijetkim slučajevima, djeca su razvila klinički značajnu methemoglobinemiju. Prilokain u visokim dozama može uzrokovati povećanje razine methemoglobina.

  Površinska primjena 125 mg prilokaina tijekom 5 sati izazvala je razvoj umjerene methemoglobinemije u 3 mjeseca staroj bebi. Površna primjena lidokaina u dozi od 8,6-17,2 mg / kg uzrokovala je teške opijenosti kod novorođenčeta.

  Liječenje: teški neurološki simptomi (konvulzije, depresija CNS-a) zahtijevaju simptomatsko liječenje, uključujući svrhu antikonvulzivnih lijekova i, ako je potrebno, mehaničku ventilaciju. U slučaju methemoglobinemije, protuotrov je metil-tionij klorid (metilen plavi).

  Zbog spore sistemske apsorpcije lijeka, pacijenti trebaju biti praćeni nekoliko sati nakon početka liječenja opijanja.

  Posebne upute

  Zajedničko za sve oblike doziranja.

  Pacijenti s nedostatkom glukoza-6-fosfat dehidrogenaze ili nasljedni ili idiopatski methemoglobinemija su osjetljiviji na methemoglobinemiju ovisnu o lijekovima.

  Učinkovitost primjene kreme u novorođenčadi tijekom postupka uzimanja uzoraka krvi iz pete nije utvrđena.

  Treba paziti pri primjeni lijeka EMLA® oko očiju, jer lijek uzrokuje iritaciju očiju. Također, gubitak zaštitnih refleksa može izazvati iritaciju i štetu rožnice. Ako krema uđe u oči, odmah isperite oči vodom ili slanom otopinom ili zaštitite oči sve dok se zaštitni refleksi ne obnavljaju.

  Potrebno je voditi računa o primjeni lijeka na kožu s raširenom neurodermitisom (atopijski dermatitis); vrijeme primjene treba smanjiti (15-30 min).

  Kod djece mlađe od 3 mjeseca utvrđena je sigurnost i učinkovitost korištenja EMLA ® krema nakon primjene jedne doze. Kod ove djece, nakon primjene kreme, često se opaža privremeno povećanje razine methemoglobina u krvi do 13 sati, međutim, opaženo povećanje razine methemoglobina u krvi vjerojatno nema klinički značaj.

  Nemojte nanositi lijek da biste otvorili rane.

  Lidokain i prilokain u koncentracijama iznad 0,5-2% imaju baktericidna i antivirusna svojstva. U tom smislu preporučuje se posebna pažnja pri primjeni kreme prije subkutane primjene živog cjepiva (na primjer, BCG).

  Utjecaj na sposobnost upravljanja prijevozom i rada s opremom. Nije bilo smanjenja reakcije kada se koristi lijek EMLA®.

  Dodatno za kremu

  Bolesnici koji uzimaju antiaritmijske lijekove klase III (npr. Amiodaron) trebaju biti praćeni i nadzirani pod kontrolom EKG-a, kao mogu utjecati na srčanu aktivnost.

  Nemojte nanositi EMLA ® kremu na oštećeni bubnjić ili u drugim slučajevima mogućeg prodiranja kreme u srednje uho.

  Zbog nedostatka podataka o apsorpciji lijeka ne preporučuje se primjena kreme na sluznici genitalnih organa kod djece.

  Za vozilo dodatno

  Zbog nedostatka podataka, preporučuje se kombinirana uporaba EMLA® i lijekova koji uzrokuju methemoglobinemiju kod djece u dobi od 0 do 12 mjeseci.

  Uvjeti skladištenja lijeka Emla ®

  Držite izvan dohvata djece.

  Datum isteka lijeka Emla ®

  krema za lokalnu i vanjsku uporabu - 3 godine.

  krema za lokalnu i vanjsku uporabu - 3 godine.

  transdermalni terapijski sustav - 2 godine.

  Priručnik za upotrebu kremske elme

  Opis od 07/01/2016

  • Latinsko ime: Emla
  • ATX kod: N01BB20
  • Aktivni sastojak: Lidokain + Prilokain (Lidokain + Prilokain)
  • Proizvođač: Recip, Recipharm Karlskoga AB (Švedska)

  struktura

  Terapeutski sustav i vrhnja uključuju kao aktivne tvari lidokain 25 mg i prilokain 25 mg na 1 g pripravka, kao i sljedeće pomoćne komponente: natrijev hidroksid, gliceril hidroksistearatni makrogol (Arlaton 289), karboksipolimetilen (karbomer 974P), pročišćena voda.

  Otpustite obrazac

  Bijela homogena krema je dostupna. Terapeutski sustav je sadržan u oblikovani paket koji uključuje ljekoviti dio i fleksibilni papir. Emlinova mast nije na prodaju, iako se u ljekarnama često pitaju, jer je zbunjena s kremom.

  Farmakološko djelovanje

  Farmakodinamika i farmakokinetika

  Emlinova anestetička krema sprečava stvaranje impulsa na kraju osjetilnih živaca i provođenje uzbude reakcije duž živčanih vlakana.

  Maksimalni učinak promatra se jedan sat nakon uporabe lijeka. Trajanje učinka je pola sata.

  Upozorenja za uporabu

  Kremu i terapeutski sustav koriste se kao površinski anestetik za injekcije, kateterizaciju krvnih žila, probadanja i kirurške zahvate.

  Osim toga, krema se koristi na donjim ekstremitetima za površinsku anesteziju za trofični ulkus, kao i prije bolnih manipulacija sluznicom genitalnih organa (samo odraslih osoba).

  Osim toga, često se koristi u kozmetičkim salonima u sljedećim slučajevima:

  • uklanjanje dlaka, uklanjanje tetovaža, korekcija ožiljak;
  • za korekciju nasolabijalnih nabora, uklanjanje bora itd.;
  • prije mezoterapije;
  • prije uvođenja lijekova kao što su Botox, Restylane, itd.;
  • kada uklanjaju paukove vene.

  kontraindikacije

  Lijek u oba oblika otpuštanja je kontraindiciran u sljedećim slučajevima:

  • hipersenzibilnost tijela;
  • bebe rođene u razdoblju trudnoće do 37 tjedana.

  Krema se također ne odnosi na novorođenčad koja teži do 3 kg. Terapijski sustav nije poželjno da nanese otvorene rane.

  S oprezom krema se koristi zbog nedostatka glukoza-6-fosfat dehidrogenaze, atopičkog dermatitisa, nasljedne ili idiopatske methemoglobinemije.

  Terapijski sustav se primjenjuje s oprezom oko očiju (iritacija je moguća), s atopičnim dermatitisom, prije BCG-a, a također u slučaju nedostatka glukoza-6-fosfat dehidrogenaze.

  Nuspojave

  Korištenje sredstava može dovesti do sljedećih nuspojava: bljedilo, oteklina, eritema, alergije. Pored toga, mogu postojati lokalne reakcije kao što je peckanje i svrbež na mjestu primjene.

  Upute za uporabu Emla (metoda i doziranje)

  Upute za uporabu krema Emla i terapeutski sustav izvještavaju da se koriste izvana. Kremu se može nanijeti na kožu ili sluznicu, ovisno o potrebi.

  Kod injekcija i malih kirurških zahvata, obično se koristi 1,5-2 g sredstva za 10 cm2 kože, a zatim se okluzivnim zavojem primjenjuje 1-5 sati.

  Ako se postupci izvode na velikim površinama, nanesite 1,5-2 g / cm2 kremu i nanesite okluzivno odijelo 2-5 sati.

  Kao površinski anestetik u slučaju trofičnih ulkusa na donjim udovima, krema se primjenjuje u dozi od približno 1-2 g / cm2 u prilično debelom sloju. Za jedan postupak možete koristiti najviše 10 g sredstava. Prekidno odijelo se nanosi pola sata. Ako je penetracija lijeka u tkivo teško, ovo vrijeme se može povećati na 1 sat. Mehaničko čišćenje počinje najkasnije 10 minuta nakon uklanjanja alata. Za 1-2 mjeseci krema se koristi do 15 puta.

  Upute za uporabu Emla također osigurava različite sheme primjene tijekom površinske anestezije genitalne sluznice.

  Kao anestetik, prije injekcija lokalnih anestetika, propisane su 1-2 g po 10 cm2 kože. Proizvod se nanosi na kožu u prilično debelom sloju. Vrijeme primjene za žene - 60 minuta, za muškarce - 15 min.

  Kod uklanjanja kondiloma i anestezije, prije injekcija lokalnih anestetika, oko 5-10 g kreme se nanosi na mukoznu membranu. Sredstva držite 5-10 minuta Postupak se vrši odmah nakon uklanjanja krema.

  Djecu se može propisati krema kao anestetik za injekcije i druge površinske kirurške zahvate u dozi od najviše 1 g na 10 cm2. Alat se nanosi s debelim slojem, a zatim se nanosi okluzivno odijelo.

  Ako pacijent ima atopijski dermatitis, vrijeme primjene treba smanjiti na 15-30 minuta.

  U kozmetičkim salonima Emla se naročito često koristi za uklanjanje dlačica bikinija i ostalih područja. Da biste to učinili, alat se primjenjuje s debelim slojem na pravim mjestima i pričekajte oko 30-60 minuta prije početka postupka. Ako se krema tijekom uklanjanja dlačica koristi na dovoljno velikom području, možda ćete trebati nekoliko cijevi odjednom.

  Žene općenito hvale ovaj lijek jako puno, pogotovo jer nijedna druga mast ili krema ne daju sličan učinak.

  predozirati

  Ako upotrebljavate lijek prema uputama, malo je vjerojatno prodiranje. Kao mogući znakovi sustavne toksičnosti ukazuju na povećanu pobuđivanje, kao i za inhibiciju funkcija središnjeg živčanog sustava i srca.

  S teškim neurološkim simptomima, simptomatska terapija. Na primjer, kada se pojave konvulzije, propisuju se antikonvulzivi.

  Nakon početka liječenja znakova sistemske toksičnosti pacijent mora biti promatran nekoliko sati.

  interakcija

  Bolesnici koji uzimaju antiaritmijske lijekove klase III trebali bi koristiti kremu s oprezom.

  Neželjeno je kombinirati lijek s lijekovima koji izazivaju methemoglobinemiju kod djece mlađe od jedne godine.

  Uvjeti prodaje

  Lijek se može kupiti bez recepta.

  Uvjeti skladištenja

  Proizvod ne smije biti zamrznut, ali temperatura skladištenja ne smije prijeći 30 ° C. Držite izvan dohvata djece.

  Priručnik za upotrebu kremske elme

  Uz ovaj proizvod kupiti

  Latino ime

  Otpustite obrazac

  Krema za vanjsku i lokalnu uporabu.

  struktura

   1 g vrhnja sadrži lidokain 25 mg, prilokain 25 mg;
   ekscipijenti: karboksipolimetilen; poliohidrogenirano ricinusovo ulje; natrijev hidroksid da bi se pH povećao na 8,7-9,7; pročišćene vode.

  pakiranje

  u aluminijskim cijevima 5 g, u pakiranju kartona 5 kom. ili u aluminijskim epruvetama od po 30 g, u pakiranju od 1 cijevi.

  Farmakološko djelovanje

  Emla krema sadrži kao aktivne sastojke lidokain i prilokain, koji su lokalni anestetici tipa amida.

  Anesteziju kože uzrokovano je prodorom lidokaina i prilokaina u slojeve epidermisa i dermisa. Stupanj anestezije ovisi o dozi lijeka i trajanju primjene.

  Nakon primjene EMLA kreme na netaknutoj koži 1-2 sata, trajanje anestezije nakon uklanjanja okluzivnog odijela je 2 sata. Nije bilo razlika u učinkovitosti (uključujući vrijeme postizanja analgetika) i sigurnosti pri primjeni kreme na netaknutoj koži između starijih osoba (65-96 godina) i mlađih pacijenata.

  Zbog učinka kreme EMLA na površinske posude, moguće je privremeno izbacivanje ili crvenilo kože. Takve reakcije u bolesnika s široko rasprostranjenim neurodermitisom (atopični dermatitis) mogu se pojaviti brže, unutar 30-60 minuta nakon nanošenja kreme, što ukazuje na bržu penetraciju kreme kroz kožu.

  U igle biopsijama (promjer 4 mm) primjenom EMLA krema daje odgovarajuću anestezija neoštećenu kožu u 90% bolesnika u roku od 60 minuta nakon primjene kreme na 2 mm i dubinu umetanja igle 120 minuta uvođenje igle do dubine od 3 mm. Učinkovitost kreme EMLA ne ovisi o boji ili pigmentaciji kože (tip kože I-IV).

  Kada se koristi kombinaciju cjepiva protiv infekcija, kao što su ospice, rubeola, zaušnjaci, ili intramuskularne kombinirane vakcine protiv difterije, pertusis, tetanus, polio, te infekcija uzrokovanih Haemophilius influenzae tipa B, a za cijepljenje protiv hepatitisa B, primjenom kreme EMLA bez učinka prosječni titar antitijela, pojava ili nestanak specifičnih protutijela u serumu ili broj pacijenata koji su postigli titar protektivnog ili pozitivnog antitijela nakon imunizacije.

  Anestezija sluznice genitalnih organa postiže se brže od anestezije netaknute kože zbog brže apsorpcije lijeka. Žene 5-10 minuta nakon nanošenja kreme EMLA na genitalnom sluznici navršio dovoljno anestezije za ublažavanje boli uzrokovane uporabom argonskim laserom; trajanje anestezije je 15-20 minuta (uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike od 5 do 45 minuta).

  Nakon primjene kreme tijekom liječenja trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta trajanje anestezije je do 4 sata. Nema negativnog učinka lijeka na proces iscjeljivanja čira ili u odnosu na bakterijsku floru.

  Emla, naznake za uporabu

  • površinsku anesteziju kože s injekcijama, probama i vaskularnom kateterizacijom i površinskim operacijama.
  • Veličina anestezije venski ulkusi donjih ekstremiteta kirurškog zahvata (mehaničko čišćenje), na primjer, za uklanjanje fibrin, gnoj i nekrotične tkiva.
  • površinske anestezije sluznice genitalnih organa prije izvođenja bolnih manipulacija (samo odraslih osoba) i anestezije prije injekcija lokalnih anestetika.

  kontraindikacije

  • Preosjetljivost na lokalnu anestetiku tipa amida ili bilo koja druga komponenta lijeka.
  • prerano novorođenče rođene u razdoblju trudnoće manje od 37 tjedana.
  • novorođenčad mase manje od 3 kg.

  Doziranje i davanje

  Izvana, na koži ili sluznici.

  Krema se primjenjuje u zatvorenu preljev (dostupan u paketu) nije manja od 1 sata prije postupka, snimljen na preljev uz primjenu proizvoda, nakon uklanjanja zavoja obrisati ostataka etanol krema.

  Za anesteziju kože: odrasle (za „male” postupcima) se primjenjuje 1,5 g / 10 cm kvadratnih 1-5 sati, da se velike površine - 1,5-2 g / 10 cm² 2-5 sata; djeca od 3 do 11 mjeseci - do 1 g / 20 cm2. Djeca starija od 1 godine - 1 g / 10 četvornih metara.

  Anestezija genitalnih organa - 5-10 g vrhnja za 5-10 minuta (bez tijesnog odijela).

  Koristite tijekom trudnoće i laktacije

  Nema dovoljno podataka o korištenju EMLA kreme u trudnica. Tijekom ispitivanja na životinjama nisu otkriveni nikakvi izravni ili neizravni štetni učinci lijeka na trudnoću, razvoj fetusa, na proces porođaja ili postnatalnog razvoja.

  Lidokain i prilokain prodiru kroz placentarnu barijeru i mogu se apsorbirati u tkivu fetusa. Nije bilo nikakvih specifičnih kršenja reproduktivnog procesa, kao što je povećanje učestalosti malformacija ili drugih izravnih ili neizravnih štetnih učinaka na fetus.

  Lidokain i prilokain se izlučuju u majčino mlijeko u količinama koje ne predstavljaju rizik za dijete kada se koristi lijek u terapeutske doze.

  Nuspojave

  • bljedilo,
  • hiperemija,
  • edem,
  • gori osjećaj
  • svrbež u području,
  • alergijske reakcije (uključujući anafilaktički šok).

  Posebne upute

  Pacijenti s nedostatkom glukoza-6-fosfat dehidrogenaze ili nasljedni ili idiopatski methemoglobinemija su osjetljiviji na methemoglobinemiju ovisnu o lijekovima.

  Učinkovitost primjene kreme u novorođenčadi tijekom postupka uzimanja uzoraka krvi iz pete nije utvrđena.

  Treba voditi računa o primjeni EMLA kreme oko očiju, jer lijek izaziva iritaciju očiju. Također, gubitak zaštitnih refleksa može izazvati iritaciju i štetu rožnice. Ako krema uđe u oči, odmah isperite oči vodom ili slanom otopinom ili zaštitite oči sve dok se zaštitni refleksi ne obnavljaju.

  Potrebno je voditi računa o primjeni lijeka na kožu s raširenom neurodermitisom (atopijski dermatitis); vrijeme primjene treba smanjiti (15-30 minuta).

  U djece mlađe od 3 mjeseca utvrđena je sigurnost i učinkovitost korištenja EMLA kreme nakon primjene jedne doze. Kod ove djece, nakon primjene kreme, često se promatra privremeno povećanje razine methemoglobina u krvi do 13 sati. Međutim, opaženo povećanje razine methemoglobina u krvi vjerojatno nema klinički značaj.

  Bolesnici koji uzimaju antiaritmijske lijekove klase III (npr. Amiodaron) treba pratiti i pratiti EKG kao mogu utjecati na srčanu aktivnost.

  Nemojte nanositi EMLA kremu na oštećeni bubnjić ili u drugim slučajevima mogućeg prodiranja kreme u srednje uho.

  Nemojte nanositi kremu na otvorene rane. Zbog nedostatka podataka o apsorpciji lijeka ne preporučuje se primjena kreme na sluznici genitalnih organa kod djece.

  Lidokain i prilokain u koncentracijama iznad 0,5-2% imaju baktericidna i antivirusna svojstva. U tom smislu preporučuje se posebna pažnja pri primjeni kreme prije subkutane primjene živog cjepiva (na primjer, BCG).

  Ne utječe na sposobnost vožnje vozila i rada s opremom.

  predozirati

  Simptomi: CNS uzbuđenje, konvulzije, koma, methemoglobinemija (uzrokovana prilokainom).

  Liječenje: plućna ventilacija, održavanje vitalnih funkcija, simptomatska terapija; s methemoglobinemijom - intravenozno / polako otopina metilenskog plavila, s konvulzijama - antikonvulzivna terapija.

  Uvjeti skladištenja

  Skladištiti na temperaturama ispod 30 ° C. Nemojte zamrzavati.

  Mogu li analogi Emla zamijeniti izvornik?

  Emla - krema (mast), koja se koristi za ublažavanje boli s različitim učincima na kožu. Nedavno su Emlaovi analozi posebno traženi, budući da izvornik nije dostupan svima.

  Emla bol lijekova

  Emla je bijela homogena supstanca, od kojih su glavne aktivne komponente lidokain i prilokain. Zajedno, oni mogu prodrijeti duboko u epidermu i anestezirati 2 mm kože oko 2 sata. Ovaj put je dovoljno za uklanjanje dlačica i depilaciju bilo koje složenosti.

  Za najbolji učinak koji vam treba:

  • dezinfekcija u nekoliko slojeva;
  • pokriti tretirano područje filmom (može se koristiti hrana);
  • ako je kremu prebrzo hranjeno, nužno je ponovno nanositi tvar;
  • morate zadržati masku od sat vremena do dva, ovisno o očekivanom rezultatu (dulje Emla djeluje na površinu kože, to dublje prodire - povećava se anestezija).

  Krema se može lako kupiti u ljekarnama, ali cijena za to doseže 1000 rubalja za cijevi od pet grama. Nije svatko to može priuštiti. Mnogi počinju tražiti alate koji nisu niži od Emle u kvaliteti, ali bi bili mnogo jeftiniji.

  Ruski i strani analozi Emle

  Odabir alternativnih sredstava za depilaciju ili druge manipulacije kožom možete se usredotočiti na sljedeće kriterije:

  • savjet djevojke;
  • informacije na Internetu;
  • korisničke recenzije.

  Ali glavni pokazatelj trebao bi biti vaše iskustvo. Osjetljivost ljudske kože je individualna. A ako pročitate nekoliko negativnih recenzija o drogama, to ne znači da će vaša koža reagirati na isti način.

  Svjetlosna Depresija Anestetička krema

  Krema Ruski proizvođači Light Dep je dostojan natjecanja Emla. Može se koristiti ne samo za kozmetičke svrhe, već i za medicinske svrhe (na primjer, može anestezirati mjesto ubrizgavanja).

  Sastav Light Dep sadrži i lidokain, prilokain i tetrakain (koristi se za ublažavanje boli u oftalmologiji, ginekologiji i stomatologiji), epinefrinu (vazokonstriktor, antialergijsko sredstvo).

  Krema počinje djelovati nakon 15 - 20 minuta nakon primjene. Akcija traje do 4 sata. Krema, kao što je Emla, pogodna je za epiliranje bikinijskog područja (ali ne sluznice).

  Koristite alat u skladu s uputama:

  • stavite debeli sloj na kožu pamučnom podlogom;
  • kako bi se pojačao učinak korištenja hranjivih filmova tako da se krema ne isušuje duže;
  • ako je postupak bolan, a nakon pola sata ponovno možete primijeniti agent;
  • zatim isperite krema i nastavite s radom.

  Cijena kreme je oko 750 p. 15 ml, što je više isplativo Emla tri puta.

  Mast Menovazin

  Ponekad se za kozmetičke manipulacije koristile masti namijenjene medicini za druge svrhe. To uključuje Menovazin.

  Menovazin se obično koristi za ublažavanje svrbeža, bolova u mišićima i zglobovima, modrice i otekline. To uključuje:

  • mentol (ima anestetički i protuupalni agens);
  • Novokain (blokira živčane završetke, impulse boli);
  • Anestezin (namijenjen smanjenju boli u sluznici tijela).

  Ova svojstva omogućuju upotrebu masti za epilaciju i depilaciju tijela, uključujući sluznice (npr. Područje sluznice).

  Anestezija se javlja oko deset minuta nakon primjene, traje oko jedan i pol sati. Korištenje masti trebao bi biti isti kao i gore navedeni alati, ali vrijedi povećati broj aplikacija na 4-5 u razmacima od 15-20 minuta.

  Cijena Menovazina kreće se od 30 do 60 rubalja.

  Mast Anestezin

  Anestezin je snažan anestetik koji sadrži benzokain koji smanjuje osjetljivost površine kože. Primijenjeno u ginekologiji, stomatologiji, gastralgiji.

  Metoda primjene u kozmetici je slična gore navedenoj. Počinje djelovati za 1-2 minute. Radnja doseže jedan i pol sati. To ovisi o ljudskom tijelu i njenom pragu boli.

  Ako je potrebno, mast može biti zamijenjena s Pyromecain, Helicain, Dinexane, Luan.

  Lidocain sprej

  Aerosol za lokalnu uporabu. Lidokain inhibira receptore, smanjuje bol. Koristi se prvenstveno u stomatologiji, oftalmologiji, ginekologiji. Ima izražen analgetski učinak, koji se razvija u roku od 1-5 minuta, maksimalno - za 60 minuta. Dio tvari kroz kožu apsorbira se u krv. Anestetički učinak lijeka traje 7-8 sati.

  • tvar se raspršuje na udaljenosti od 15-20 cm na koži da se utrne;
  • za obradu velikog područja, prihvatljivo je nanijeti salon navlažen lidokainom;
  • kako bi se spriječile neželjene nuspojave, vrijedno je saznati minimalnu dozu proizvoda;
  • Izbjegavajte kontakt s nosom, ustima i očima;
  • kada se raspršuje na otvorene rane, povećava se koncentracija tvari.

  Sprej se prodaje u ljekarnama oko 400 rubalja. Poput mnogih drugih lijekova, ima i svoje kontraindikacije.

  DeepNumb krem

  Proizvodi kineskih proizvođača. Glavni aktivni sastojci su lidokain, tetrakain, epiniprin (adrenalin). Koristi se u umjetničkoj tetoviranju, trajnom make-upu, vosku i elektroepilaciji, piercinga.

  • obrišite kožu alkoholnom otopinom, odmašćite;
  • Nanesite kremu s razmakom od oko 2 mm, zamotajte s plastičnom folijom;
  • pričekajte 60 minuta;
  • uklonite film, obrišite suhu kožu;
  • idite na postupak.

  Anestetika vrijedi do 4 sata. Njegova cijena je 350 rubalja za cijevi od 10 grama.

  Postoje mnogi kreme, masti i rješenja koja mogu olakšati bol tijekom kozmetičkih postupaka. Emla - izvrstan alat, ali postoje analogije, pristupačnije i ponekad nadmoćnije od Emla krema u kvaliteti.

  Opće smjernice za anesteziju tijekom estetske kirurgije

  Postoje načini za smanjenje boli koji nisu lijekovi i lijekovi. Gornji alati su posljednji. Ovdje možete dodati:

  • upotreba protuupalnih lijekova u obliku tableta (ibuprofen, nurofen, ketorol, nise i mnogi drugi);
  • lokalne anestetike kože (kreme, gelovi i sprejevi);
  • subkutane analgetske injekcije (Ultracain D, Ubestezin, Artikain itd.).

  Metode bez lijekova izražene su u utjecaju vanjskih čimbenika na ljudsko tijelo:

  • ako koristite piling prije epilacije, bit će mnogo lakše izvaditi vlasi;
  • led prije nego postupak ne jamči anesteziju, u nekim se slučajevima događa suprotno;
  • alkohol treba koristiti s oprezom prije postupka, jer zateže pore, a izvlačenje vlasi postaje mnogo teže;
  • za neke, pijenje alkohola ili kave smanjuje osjetljivost (međutim, oni također mogu uzrokovati suprotan učinak);
  • možete se pokušati usredotočiti na razdoblje menstrualnog ciklusa: prije menstruacije i tijekom njih, osjetljivost kože je visoka i u prvom tjednu nakon njih - bol će se znatno smanjiti;
  • Za parenje kože, preporuča se za toplom kupku prije postupka (ili posjetiti kupelj, saunu).

  Ako prvi put odlučite za uklanjanje dlačica, prvo povjerite stručnjaku. Nakon toga možete sami izvršiti postupak.

  Je li moguće trajno ukloniti kosu?

  • Je li pokušao sve moguće načine uklanjanja dlačica?
  • Zbog prekomjerne vegetacije osjećate se nesigurno, a ne lijepo.
  • Strahovali ste se čekanja za sljedećim pogubljenjem, prisjećajući se da ćete morati izdržati ponovno.
  • I što je najvažnije - učinak traje samo nekoliko dana.

  A sada odgovorite na pitanje: to vam odgovara? Je li moguće podnijeti ovo? Koliko novaca ste već "iscurili" nedjelotvornim sredstvima i postupcima? Tako je - vrijeme je da se zaustaviš s njima! Slažete li se? Zato smo odlučili objaviti priču o našem pretplatniku Alini Borodini u kojoj vrlo detaljno govori kako je riješila problem pretjerane vegetacije za 1 dan zauvijek! Pročitajte više >>

  Upute za uporabu Emla

  Emla krema s anestezijskim učinkom, koja sadrži lidokain i prilokain. Primjenjuje se izvana na lokalnu anesteziju bilo kojeg područja. Često se koristi u kozmetici s injekcijama, tetoviranjem ili uklanjanjem dlaka, osobito u bikinijskom području. Sastav krema će raditi pri uklanjanju dlačica ili u bilo kojoj situaciji kada morate ublažiti kožu. U nastavku opisujemo sastav, upute za upotrebu i kontraindikacije.

  Fotografija: 5 cijevi od 5 grama Emla krema za lokalnu anesteziju

  Krema se koristi za kirurške intervencije u površinskim slojevima kože ili mehaničkom liječenju trofičnih ulkusa. Postoje slučajevi kad postoji dovoljno kreme bez dodatne anestezije injekcijom. Možete ukloniti bradavice izlivene druge plitke formacije na koži i sluznici.

  Koristi se za površinsku anesteziju. Mast prodire u epidermu i dermis. Učinak traje do dva sata. Možemo reći da je stvoren za ljude koji se boje bilo kakvih bolnih osjeta. Čak i anestezize mjesto ubrizgavanja. Može se koristiti za takve manipulacije u djece.

  Sastav (1 grama vrhnja)

  • Aktivne tvari: lidokain 25.0 mg, prilokain 25.0 mg;
  • Ekscipijenti: makrogol gliceril-hidroksistearat (ARLATON 289) 19,0 mg, karbomer 974 P (karbokspolimetilen) 10,0 mg, natrijev hidroksid 5,2 mg kako bi se pH povećao na 8,7 do 9,7, pročišćenu vodu do 1,0 g,

  Upute za uporabu

  Cijev se mora otvoriti i probušiti. Primijenite potrebnu količinu. Ako je koža anestezirana, potrebno je koristiti okluzalnu podlogu. Spojen je na paket. Najprije morate ukloniti središnji dio, a zatim odvojiti rub papira s obloge s druge strane. Za trofični ulkus nanesite ploču od PVC-a.

  Podloga mora biti nanesena na vrh debelog sloja vrhnja, ali tako da ne istisne rubove. Potrebno je ravnomjerno raspodijeliti. Vrijeme aplikacije napisano je na samoj podlozi radi veće praktičnosti. Nakon isteka potrebnog vremena uklonite zavoj zajedno s vrhnjem. I odmah prijeđite na određenu manipulaciju.

  Ako trebate anestezirati područje bikini, a zatim kao podstava, neki kozmetičari savjetuju da se koriste celofan ili pakiranje hrane i stavljaju se na uske hlače.

  Koliko zadržati krema na koži?

  Emla se primjenjuje na područje koje treba anestezirati. Zatim se na vrhu primjenjuje poseban film. Potrebno je da krem ​​dovoljno dugo da njezin sastav ima učinak na tretirano područje kože. Na primjer, prije vožnje postupka, pričekajte najmanje 60 minuta. Općenito, količina primijenjene kreme i vrijeme izlaganja ovise o vašem pojedinačnom pragu boli. Ako nakon jednog sata bol ostaje, sljedeći put držite mast na koži još duže.

  Za površinsku operaciju, 1 gram se koristi za 1-2 sata pod okluzivnim odijevanjem. Ako je potrebno, ovaj put može doseći 5 sati. To se postiže uklanjanjem malih lezija na koži, prije ubrizgavanja ili umetanja katetera, uzimajući dio kože.

  Za čišćenje trofičnih ulkusa nanesite debeli sloj pola sata. Zatvara se i okluzalnim presvlakom. Maksimalno možete koristiti 10 grama masti. Ako je pola sata kratko, vrijeme treba produžiti na jedan sat. Za svaki pacijent za svaki tretman zahtijeva novu cijev. Čišćenje treba početi u prvih 10 minuta nakon uklanjanja ostataka Emle.

  Fotografija: indikacije, doza i način primjene, vrijeme primjene

  1-2 g se koristi za anesteziju kože genitalnih organa, kod muškaraca, izloženost se javlja u roku od 15 minuta, kod žena - oko sat vremena. Što se tiče sluznice, primjenjuje se 5-10 grama 5-10 minuta. U tom slučaju, primjena jastučića nije potrebna. Postupak započinje odmah nakon čišćenja kreme.

  Za depiliranje područja bikini, potrebno je nanijeti sloj barem pola sata. To možete učiniti na recepciji s kozmetičarom. Ili, da provodite manje vremena, prijavite se kod kuće sat vremena prije posjeta salonu za uljepšavanje pažljivo uklonite ostatke i počnite odstranjivati ​​dlačice od bikini.

  Za djecu, uporaba Emlea treba biti oprezna. U dobi od tri mjeseca, maksimum može biti sat vremena. Do godine dana ne bi trebalo ostati ništa više nego ovaj put. Počevši od 12 mjeseci, možete povećati vrijeme do pet sati, ovisno o postupku.

  Video: Anestezija krema prije epilacije.

  Analogs Emla

  Postoje i druge kreme i masti s anestezijskim učinkom. Njihov sastav također uključuje lokalni anestetik poput lidokaina. Oni ili sadrže lidokain, ili su derivati. To uključuje masti i kreme:

  • Katedzhel;
  • Anestezol;
  • lidokain;
  • Artifrin;
  • Menovazin;
  • Kamistad;
  • artikain;
  • ultrakain;
  • Dentinox.

  Kontraindikacije i mjere opreza

  Ovaj lijek se ne može propisati onima koji imaju netoleranciju ili alergijsku reakciju na sastav krema. Također, nemojte koristiti mast za prerane bebe. jer to može dovesti do razvoja methemoglobinema ili ga pogoršati. Uz veliku oprez, može se propisati onima s prirođenim methemoglobinemijom, kao i s atopičnim dermatitisom.

  Nemojte nanositi kremu za otvaranje rana. Također izbjegavajte kontakt s očima. Da biste to učinili, nemojte ga koristiti za kožu oko očiju. Zabranjeno je primjenjivati ​​na uho ako postoji rizik od pada u srednje uho. Upotreba tijekom trudnoće još nije otkrila prisutnost nuspojava.

  Recenzije kupaca

  Emla krema se pokazala učinkovitim sredstvom protiv bolova među kupcima. Gotovo svi potrošači imaju površinski analgetski učinak. Pogodan je za male manipulacije. Ostaju pozitivne emocije iz postupka uklanjanja dlaka, strah od boli se eliminira. Većina smatraju visoku cijenu kao nedostatak. Trošak je oko 2000 rubalja. U paketu od 5 cijevi (cijena cijevi 400 rubalja). Također, neki nisu zadovoljni dužinom vremena ekspozicije, koji mora čekati sat ili dulje kako bi ozbiljno umakao kožu.

 • Anestezija s tetovažom - što je važno znati !?

  Epilacija bez boli uz uporabu "Emle"