Pregled analoga anestetskih kreme Emla i njihovih svojstava

Među obiljem lijekova protiv bolova za različite postupke, Emla krema (mast) se pokazala savršeno.

Emla krema je lijek za površinsku anesteziju kože koja ima ujednačenu teksturu bijele boje. Aktivne komponente lijeka mogu prodrijeti u duboke slojeve kože, uklanjajući bol.

Upozorenja za uporabu

Emla i njegovi analozi uspješno se koriste za površinski anestetički učinak sluznice i epidermisa tijekom operacije. Lijek se široko koristi u kozmetici:

 • Za anesteziju željenog područja za uklanjanje dlaka i depilaciju.
 • Emla krema omogućuje vam postizanje potrebnog anestetičkog učinka kod uklanjanja tetovaža.

Na temelju napomene Emla krema treba nanijeti u debeli sloj. Neposredno područje primjene uređaja ovisi o sljedećim čimbenicima:

 • Planirane manipulacije.
 • Pravi trenutak za bol.

Metode upotrebe

Bolje je ne napraviti sami dozu lijeka nego povjeriti stručnjaka. Slojevi vrhnja trebaju biti prekriveni oznakom koja je posebno namijenjena ovoj svrsi, koja dolazi kao dodatak pripremi. Nosite zavoj neko vrijeme. Stručnjaci smatraju da se analgetički učinak na površinu epiderme može postići izrezivanjem od 1 sata. Što se tiče sluznice, anestezija se javlja već nakon 10 minuta. Treba imati na umu da na sluznicama analgetski učinak dolazi brže, ali je kratkotrajan.

Glavne nijanse uključuju:

 • Nemojte koristiti uređaj za osjetljiva područja epiderme.
 • Zabranjeno je nanositi mast na oštećenu kožu.
 • Potrebno je kontrolirati da aktivna tvar ne pada na sluznice.
 • Ako u vrijeme korištenja alata ima neugodnih osjećaja, onda je bolje da ga ne koristite.

Važno je! Prije korištenja alata, pažljivo proučite upute jer postoji niz pravila koja treba slijediti!

Postojeći analogni

Emla krema za uklanjanje dlačica može se kupiti u ljekarnama. Medicinska priprema je napravljena u nekoliko država, cijena politike na Emlin anestetički uređaj također ovisi o tome. Ovaj lijek teško se može nazvati jeftinim. Trošak analgetičnog produkta može varirati. Približno za kadu za mast će morati platiti oko 1000 rubalja. Nisu svaka osoba spremna platiti takvu vrstu novca. Slijedom toga, većina građana ima potpuno prirodno pitanje: ima li Emla analoge koji su jeftiniji.

Prije traženja analoga emle anestetičkog vrhnja, nužno je shvatiti njegovu strukturu i onda pronaći sličan sastav u drugim preparatima. Glavna svrha Emla krema je analgetski učinak. Treba imati na umu da svi lijekovi pokazuju svoje osobine na različite načine. Što se tiče recenzija, među jeftinim analozima mogu se razlikovati sprejevi, koji se temelje na lidokainu. Kao što je vidljivo iz mišljenja ove vrste - lijekovi su malo jeftiniji od Emla krema, a što se tiče performansi - oni su nešto slabiji.

"Emla" kada se bikini uklanjaju dlačice

Danas postoji mnogo načina kako bi se riješili neželjene vegetacije na tijelu. Svi su ujedinjeni pod općim pojmovima "epilacija" i "depilacija", koji se često pogrešno koriste u odnosu na jednu ili drugu metodu.

Epilacija i depilacija - koja je razlika?

Depilacija je jednostavna metoda uklanjanja vidljivog dijela kose (štap), iste strukture koje leže u koži su netaknute, tako da kosa brzo raste. Primjer depilacije je brijanje i korištenje raznih kreme i masti za uklanjanje dlaka. Kemijske komponente uključene u njihov sastav mijenjaju strukturu kose, oduzimaju jezgru keratin okvira i omekšavaju. Zbog toga se nepotrebna vegetacija lako uklanja s površine kože, a korijen i žarulja ne pate.

Epilacija je način na koji je vegetacija uklonjena iz korijena, ili uklanjanje nastaje do kršenja folikula dlake, tako da nove vlasi rastu sporije. Najpoznatije metode uklanjanja dlaka:

 • Laserski;
 • epilacije;
 • Ultrazvučna metoda;
 • Uklanjanje dlačica po šugaranju;
 • vosak;
 • Enzimska.

Svakako, u usporedbi s depilacijom, epilacija je učinkovitija, no ipak ne može riješiti problem "dodatne" kose zauvijek. Činjenica je da će biti moguće ukloniti samo one dlake koje su u aktivnoj fazi rasta, ali u životnom ciklusu folikula dlake postoji i prijelazna faza i faza odmora. Ova razdoblja u različitim folikulima ne podudaraju, tako da ukupan broj vlasi ostaje otprilike isti.

Jasno je da bez obzira na odabranu metodu uklanjanja dlaka, postupak će se morati ponoviti i to je vrlo bolno, posebno u osjetljivim područjima pazuha i bikinija. U tom slučaju dolazite u pomoć lokalnim anesteticima, što će proces uklanjanja dlačica učiniti ugodnijim.

Emla krema, njegova svojstva i upotreba

Dva aktivna sastojka lijeka su lidokain i prilokain anestetici, svaki 25 mg u 1 g vrhnja. Zbog različitih stupnjeva apsorpcije, ove tvari nadopunjuju i pojačavaju učinak međusobno, pa je analgetski učinak Emle znatno bolji od svih ostalih neinjektivnih lijekova s ​​sličnim učincima. Pa, činjenica da se dobar rezultat ne postiže povećanjem broja aktivnih sastojaka, ali upotrebom njihovih svojstava značajno smanjuje vjerojatnost mogućih nuspojava. Zbog toga se kremom uspješno koristi u djece od rođenja, kratkotrajna uporaba je moguća tijekom trudnoće i može se koristiti i tijekom dojenja.

Emla se upotrebljava u odraslih i djece u svim slučajevima kada je površna anestezija neophodna pri obavljanju bolnih medicinskih postupaka.

Međutim, opseg primjene kreme nije ograničen samo na medicinski smjer.

Pri koncentracijama većim od 2% (u „Emla” 2,5%) i lidokaina prilokain vršiti antibakterijsko i antivirusno djelovanje, i ricinusovo ulje, koje se sastoji, ima omekšavanja i vlaži svojstva. Sve to čini „Emla” neophodan za uklanjanje dlaka ili depilacije bikini. Krema se lako prenijeti postupke kao što su tetoviranje i piercing, bolnih potkožnih injekcija ljepote. Možemo reći da je ovo pravi blagodat za ljude s niskim pragom boli.

Trajanje djelovanja

Stupanj anestezije i njezino trajanje ovisi o količini primijenjene krema i vremenu kada će biti na koži. Uz primjenu u roku od jednog sata postiže se gubitak osjetljivosti na dubinu od 2 mm, a unutar 2 sata 3 mm. Analgetički učinak se održava dva sata, što omogućuje anesteziju kod kuće prije depilacije.

Trajanje anestezije i njezina kvaliteta isti su za različite dobi i ne ovise o boji kože.

Značajke, nuspojave i kontraindikacije

Emla utječe na površinske žile kože, što se očituje blanširanjem ili, obrnuto, blagim crvenilom tretirane površine, blagim peckavim osjećajem ili toplinom u prvim minutama primjene. Takvi fenomeni privremeni su i obično brzo prolaze sami.

Ako se neugodni simptomi koji se pojavljuju ne nestanu, već se, naprotiv, povećavaju, ne bi se trebalo tolerirati. Takvi fenomeni poput boli, jakog svraba, oteklina i iritacije kože ukazuju na razvoj alergija. Krema se mora odmah ukloniti, isprati ostatke vode.

Emla krema se ne može koristiti u slučajevima:

 • Alergije na komponente lijeka;
 • Bilo koja šteta na koži (dermatitis, herpes) i otvorenih rana, osim trofičnih ulkusa, kao i ozljeda na mjestu primjene;
 • Methemoglobinemia.

Neželjeno je primijeniti lijek:

 • Na području oko očiju zbog mogućeg iritacije i oštećenja rožnice. U slučaju kontakta s očima odmah isprati vodom;
 • U kutiji zbog rizika od pada u srednje uho.

Budite sigurni da provjerite sa svojim liječnikom prije korištenja Emle ako imate bilo kakvih ozbiljnih bolesti i uzimate bilo kakve lijekove.

Popis najboljih gelova za bol tijekom epilacije u bikinijskom području

Kada uklanjate neželjenu vegetaciju u području bikini, možete se suočiti s problemom snažne boli, budući da je ovo područje opremljeno velikim brojem živčanih završetaka, a ovdje se ne mogu izbjeći posebni lijekovi protiv bolova.

U tu svrhu koristite lokalne anestetike u obliku sprejeva, masti, gelova. Najbolji lijek je anestetički gel za bikinije epilaciju.

Lijekovi za bol tijekom epilacije

Krema za uklanjanje dlaka odabrana je pojedinačno, jer tvari sadržane u kremama mogu nadražiti osjetljivu kožu.

Velika raznolikost postojećih lijekova s ​​anestezijskim učinkom omogućuje odabir onog koji će vam biti prikladan i zadovoljiti sve vaše potrebe.

Lidocain sprej

Raspršeno na površini mjesta koja se podvrgava depilaciji. Pričvršćen za pripremu mlaznice, omogućujući ravnomjerno raspršivanje na površini zone. Sprej se nanosi 3 sata prije depilacije. Nakon primjene sprej na koži, trebate pokriti ovo područje s pričvrsnim filmom i nositi donje rublje.

Pros: droga ima dobru reljefu, ali samo na površini, bez prodiranja duboko unutra.

Sprej se nanosi 3 sata prije depilacije. Nakon primjene sprej na koži, trebate pokriti ovo područje s pričvrsnim filmom i nositi donje rublje.

Cons: moguće alergijske reakcije na lidokain, što se događa kod osoba s individualnom netolerancijom na lijek.

Prije nanošenja spreja svakako pročitajte napomenu na lijek.

Najbolje je provjeriti s vašim dermatologom, koje tvari koje mogu biti dio kreme, alergični ste.

Najbolje je provjeriti s vašim dermatologom, koje tvari koje mogu biti dio kreme, alergični ste.

Emla krema

Anestezija se postiže penetracijom kreme koja sadrži analgetike - lidokain i prilokain, u dublje slojeve epidermisa.

Da biste uklonili kosu u području bikini, trebat će vam 2 cijevi vrhnja od 5 g svake, jedna cijev je dizajnirana za obradu površine od 25 četvornih cm.

Krema se nanosi u debelom sloju na bikinijskom području. Površina je prekrivena zatupljenim filmom, izolirana odjeće. Nakon 1 sat možete početi uklanjati dlačice. Trajanje anestezije je 2 sata.

Krema se nanosi u debelom sloju na bikinijskom području. Površina je prekrivena zatupljenim filmom, izolirana odjeće.

Pros: dobra i dugotrajna analgezija.

Cons: moguće privremeno blanching ili crvenilo kože, oteklina, lagano paljenje, svrbež. U rijetkim slučajevima, alergijska reakcija i anafilaktički šok.

Krema "Light Dep"

Ova krema je dobar analog za alergijsku reakciju na komponente kreme "Emla". Gel-krema za anesteziju epilacije je na bazi vode, sadrži ricinusovo ulje, koje daje dobru hidrataciju kože u bikinijskom području.

Ova krema je dobar analog za alergijsku reakciju na komponente kreme "Emla".

Glavna komponenta - anestoderm, obuhvaća cijeli niz anestetskih komponenti koji osiguravaju dobru anesteziju.

Učinak kreme pojavljuje se nakon 1 sata i traje 4 sata, što omogućuje pažljivo provođenje depilacije. Ne uzrokuje alergije, djeluje samo na površini, ne prodire u krv.

Ova krema praktički nema kontraindikacije. Prije prve uporabe obavlja se test osjetljivosti.

Ova krema praktički nema kontraindikacije. Prije prve uporabe obavlja se test osjetljivosti.

Ostale kreme i gelovi

Korištenje drugih kreme i gelova također vam omogućuje postizanje željenog rezultata, ali se ne preporučuje povjerenje jeftinih kreme, kao i kreme od manje poznatih proizvođača.

Najbolje je konzultirati se s kozmetičarom, zaposlenikom salona, ​​u kojem je postupak epilacije. Samo imajte na umu da nema potrebe kupiti kreme u salonima, naročito nedavno otvorenim, bez obzira koliko je inzistiran stručnjak.

Relativno nova je dr. Namb kremu.

Takva sredstva, na primjer, uključuju sljedeće gelove i masti:

 1. Krema "Doktor Namb", prosječna cijena: za 10 ml od 450 rubalja.
 2. Gel «Depilflax», prosječna cijena: od 700 rubalja.
 3. Gel "AneStop", prosječna cijena: od 1200 rubalja. za 30 gr. cijev.
 4. Anestetička koloidna otopina "Zlatna ruža", prosječna cijena: približno 1.700 rubalja za 20 ml.
 5. Sprej "Lidocaine 10%", prosječna cijena: za 38 g 350 rubalja.
 6. Rješenje Menovazin, prosječna cijena: 18 rubalja.
 7. Deep Numb krema, prosječna cijena: pakiranje 10 ml 550 rub.

Domaći načini za smanjenje boli

Ako nije moguće primjeniti anestetički gel za epilaciju, a područje bikini zahtijeva brigu nakon uklanjanja dlaka, možete koristiti neke od metoda u nastavku.

Bikini područje, kao i bilo koji drugi, zahtijeva poseban pristup pri odabiru načina brijanja ili uklanjanja dlaka, kao i njegu nakon uklanjanja dlaka.

Na domaće metode uključuju:

 1. Kuhanje na pari. Kada provodite depilaciju kod kuće, morate uzeti vruću kupku kako biste temeljito parili kožu. Nakon parenja, pore će se otvoriti i postupak će biti lakši.
 2. Stisnuti. Također možete napraviti vrući komprimirati. Najvažnija stvar - nemojte pretjerivati, ne isparavajte kožu previše.
 3. Hlađenje. Korištenje leda smanjuje osjetljivost na bol. Da biste to učinili, na području bikini napravite hladnu kompresija. Prije izvođenja depilacije koža mora biti obrisana suhom.
 4. Napetost kože Kako bi se smanjili bolni osjećaji tijekom postupka epilacije, potrebno je pritisnuti zonu rukom kako bi se dobio učinak napetosti.
 5. Lokalna masaža. Izvođenje pokreta za masažu u području depilacije pomoći će uznemirenosti boli i smanjenju boli.
 6. Druga mogućnost. Oni provode postupke čišćenja pomoću pilinga koji omekšavaju stratum corneum i oslobađaju folikul. To smanjuje osjetljivost živčanih stanica.
 7. Također se koristi anestezija lijekova.

Imajte na umu da prije uklanjanja dlaka morate prethodno odabrati željeni rezultat.

Bilo koji lijek koji sam prepisuje može naškoditi vašem zdravlju.

Okluzivno odijevanje

Primjenom anestetičkog gela za uklanjanje dlaka "Cody" u bikinijskom području, morate stvoriti vlažan okoliš na mjestu primjene. U tu svrhu koriste se okluzivni obloge.

Takve obloge povećavaju aktivnost anestetskih tvari i osiguravaju ravnomjernu raspodjelu nad kožom, stvarajući tako dobar anestetički učinak.

Kao takav zavoj, možete upotrijebiti plastičnu ili hranu koja će se dobro držati na tijelu.

Kao takav zavoj, možete upotrijebiti plastičnu ili hranu koja će se dobro držati na tijelu. Okluzivni preljev je ugrađen u kutija vrhnja, ili ga možete kupiti odvojeno u ljekarni.

Prednosti epilaatora s mlaznicama

Epilatori s mlaznicama postali su vrlo popularni kod žena, jer pomažu u postizanju izvrsnih rezultata i smanjenju boli.

Epilatori s mlaznicama postali su vrlo popularni kod žena, jer pomažu u postizanju izvrsnih rezultata i smanjenju boli.

Mlaznice dolaze u različitim oblicima:

 1. Masaža. Mlaznica je opremljena valjcima za masažu, koji omogućuju mekanu epilaciju bikinija.
 2. Hlađenje. Takva vezanost smanjuje osjetljivost živčanih završetaka na bol i sprječava pojavu crvenila i iritacije na koži.
 3. Za osjetljiva područja. Mlaznica s širokim usjekom u sredini koristi se za uklanjanje dlačica u bikinijskom području.
 4. Brijanje. Mlaznice s plivajućim glavama za brijanje i trimerima koji oblažu sve vlasi, čak i na teško dostupnim mjestima.
 5. Voda. Za provođenje epilacije tijekom postupaka s vodom, zaštićeni su posebnim gumenim umetcima.

Obratite pažnju! Bez obzira na privitak koji koristite, nakon postupka potrebno je obraditi kožu. Da biste to učinili, koristite anestetički gel za uklanjanje dlaka u pazuhu ili nježnu kožu u bikinijskom području.

Bez obzira na privitak koji koristite, nakon postupka potrebno je obraditi kožu.

Savjeti za učinkovito uklanjanje dlačica u bikinijskom području

Kako bi se proces depilacije bezbolno odvio i postigao željeni učinak, potrebno je slijediti određena pravila:

 1. Anestetički gel nanosi se prvo na područje lakta 30 minuta. Ako na koži ne pojavljuje nadražaj (crvenilo, peckanje, svrbež) nakon ovog razdoblja, onda se može provesti epilacija.
 2. Depilacija se provodi u prvom tjednu nakon završetka menstrualnog ciklusa.
 3. Postupak za uklanjanje neželjenih dlaka bit će manje bolan ako se provede ujutro.
 4. Na dan epilacije, ne nosite hlače kako biste izbjegli mehanički trenje na koži; epilacija će dovesti do iritacije, a sljedećih dana bol će se povećati.
 5. Na kraju postupka, nanesite led na područje koje je depilirana - to je način privremeno ublažavanja boli, vlaži i smiruje kožu.
 6. Prije sesije nemojte koristiti kreme i kozmetike s alkoholnim sadržajem, jer alkohol koji ostaje na koži može uzrokovati bol ili neutralizirati učinak anestetičke kreme.
 7. Uz značajnu duljinu kose u bikinijskom području, oni se prethodno uklanjaju škarama, nakon čega postupak neće biti tako bolan.
 8. Obrišite područje uklanjanja dlačica nakon depilacije s bilo kojim antiseptičkim ili vodikovim peroksidom 3%.
 9. Nakon postupka, u roku od 2 dana nakon postupka, nemojte uzeti vruću kupku, samo topli tuš. To još jednom neće nadražiti tretirano područje kože.

Najvažniji savjet: morate koristiti dobar anestetski gel za epiliranje bikinijeg područja. Najslabnije bolno postupanje.

Najvažniji savjet koji kozmetičari daju su: trebate koristiti dobar anestetički gel za epiliranje takve delikatne zone bikini, a također ne vjerovati u manje poznate oglašene robne marke i proizvode izrađene u azijskim zemljama.

Osim toga, bolnice trebaju kupiti u ljekarnama, ali u svakom slučaju ne od trgovaca, distribuirajući kozmetiku na ulicama.

Koliko je sigurno bikini uklanjanje dlačica

Bikini za epilaciju su potpuno sigurni postupci, podložni svim preporukama.

Bikini za epilaciju su potpuno sigurni postupci, podložni svim preporukama.

Također, ne zaboravite pažljivo pročitati kako se upotrebljavaju lijekovi protiv bolova na naljepnicama.

Ako je nešto pošlo po zlu, pojavila se nadraženost kože, bolje je odmah kontaktirati dermatologa, možda ste alergični na neku komponentu koja je dio kreme (to se događa vrlo rijetko, ali morate biti spremni za sve).

Anestetski epilacijski gel, posebno u bikinijskom području, čini postupak bezbolnim i pomaže postići dobar rezultat.

Najbolje je uklanjanje dlačica u salonima. Međutim, slijedeći preporuke kozmetičara, postupak uklanjanja dlaka kod kuće također će biti potpuno bezbolan i učinkovit.

Najbolje je uklanjanje dlačica u salonima. Međutim, slijedeći preporuke kozmetičara, postupak uklanjanja dlaka kod kuće također će biti potpuno bezbolan i učinkovit.

Ovaj video će vas upoznati s Esla krema za ublažavanje boli.

S ovog videa saznat ćete o različitim metodama boli za vrijeme depilacije.

U ovom videozapisu možete pronaći korisne savjete o bezbolnom uklanjanju dlačica.

Emla. Upute za uporabu, sastav i način primjene prije epilacije bikinijskog područja. Analogni znači

Emla krema je dizajnirana za lokalnu anesteziju kože i sluznice. Priprema, prema uputi za primjenu, koristi se prije depilacije, šupljina, probada iz vena i raznih vrsta peelinga.

Kemijski sastav

Supozitorije lidokaina i prilocaine odgovorne su u sastavu za funkciju anestezije, a preostali sastojci su vezani i pomoćni za poboljšanje anestetičkog učinka.

Sastojci Sastojci (po 1 g):

 • 25 mg - prilokain;
 • 25 mg - lidokain;
 • 400 - 19 mg - makrogol;
 • 10 mg - karbopol;
 • 2 mg - kaustična soda;
 • 8 mg - voda.

Obrazac za proizvodnju

Bijela, meka krema odjednačene konzistentnosti proizvodnje Švicarske "Emla" izdana je u tri opcije:

 • ljepilo nanese 5% emulziju kreme na meku bazu;
 • cijevi 5 kom. 5 g + 12 naljepnica koje vam omogućuju popravljanje veze s "Emla" na koži 4-5 sati;
 • cijev od 30 g + 12 naljepnica za pričvršćivanje.

Prikladnije je kupiti zapečaćene cijevi od smrzavanja kreme, 5 g. To je higijenski i ekonomično, jer je jedna cijev dovoljna za rukovanje 50 cm2 tijela.

Farmakološko djelovanje

Glavni sastojci - prilokain i lidokain - lokalni anestetici iz skupine supstituiranih amida. Anestezija kože je osigurana nakon što lijek dobije u svoje gornje slojeve, jer se krema ne apsorbira duboko u krvotok. Kad mozak prestane primiti bolove, vrijeme je za kozmetičke ili higijenske postupke.

Osjetljiva koža može reagirati na kremu. Vizualno se to manifestira crvenilo ili bljedilo na zahvaćenom području. Crvenilo se često pojavljuje kod bolesnika s atopijskim dermatitisom, što znači ubrzanu apsorpciju lijeka kroz kožu. Trajanje kožne reakcije s ubrzanom apsorpcijom od 30 do 60 minuta.

Klinička ispitivanja pokazala su da u 90% ispitanika ljepilo sa krpicom Emla nanosi jedan sat i omogućuje vam da pod kožu poduzmete bezbolnu injekciju od 2 mm, a aparat za 120 minuta. pruža udobnu penetraciju igle šprice na 3-4 mm.

farmakokinetika

Koliko brzo Emla će raditi ovisi ne samo o količini primijenjene kreme, već i o debljini kože na različitim dijelovima tijela.

Na primjer:

 • genitalije, unutarnji dio zapešća, a kapci su tanji nego bilo što drugo;
 • srednje debljine - ruke i noge, abdomen i leđa, stražnjice;
 • zadebljane - noge i dlanove.

Rana obrijanoj koži brže gubi osjetljivost, budući da brijanje ljušti mrtve čestice kože i ne sprječava produbljivanje krema.

Područja primjene

 1. Netaknuta područja kože. Nakon premazivanja na 400 cm2 površine tijela, 60 g Emlinog lijeka tijekom prvih 3 sata, razina usisavanja bila je 5% za prilokain i 3% za lidokain. Takvi podaci pokazuju spor proces usisavanja. U istoj dozi, najviša koncentracija lidokaina u krvi bila je 0,12 μg / ml i prilagodila se 0,07 μg / ml, te je postignuta 4 sata nakon dodira s tijelom.
 2. Priroda lijeka ovisi o prirodi ulcerativnih rana na nogama. Kod opsežnih rana, pojavljuje se dvaput bolje nego kod duljih nogu. Nakon uzimanja 5-10 g Emla krema na peptički ulkus nogu, vrhunski sadržaj lidokaina (0,05-0,85 μg / ml) i prilikaina (0,02-0,07 μg / ml) u plazmi postiže se u 2 sata, a uz sustavno liječenje Emlinih rana lidokain i prilokain nisu zapaženi kao rezultat kliničkih ispitivanja.
 3. Utjecaj na genitalnu sluznicu. Najveći rast lidokaina (0,18 μg / mg) i prilokaina (0,15 μg / ml) u plazmi javlja se pola sata nakon širenja 10 g vrhnja na vaginalnoj mukozi. Ženski genitalni organi su nježni, stoga je nemoguće pretjerati lijek preko 1 sat.

svjedočenje

Painkiller koristi bolesnika različitih dobnih skupina: od rođenja do starosti. Uvjeti korištenja za djecu i odrasle osobe razlikuju se u količini primijenjenog agenta i trajanju primjene aplikacije.

Indikacije za odrasle

Emla (upute za uporabu priložene svakom pakiranju) koriste se za ublažavanje boli:

 • prije injekcija i injekcija: intravenozno, intramuskularno i subkutano;
 • prije laserske ekspozicije tijekom uklanjanja dlaka;
 • prije kirurškog uklanjanja benignih tumora kože: hemangioma, papiloma, molova, lipoma;
 • prije uvođenja venskog krvnog usisnog katetera;
 • tijekom operacija na mukoznim genitalnim organima površinskog tipa;
 • prije uvođenja jake anestezije;
 • za trofične ulcerativne rane prije postupka čišćenja gnojiva, fibrina i mrtvih vlakana.

Prijava za djecu

Emla krema je odobrena za djecu od rođenja, ako morate zamrznuti kožu prije injekcija, uzeti krv za analizu ili uvesti ozbiljnije anestetike. Upute za uporabu: 1 g po 10 cm 2 razmazane na željeno područje kože i prekrivene celofanom.

Razlika u dobnim skupinama:

Ako se kod djeteta dijagnosticira atopijski dermatitis, vrijeme izloženosti anesteziji se smanjuje na 30 minuta, jer je apsorpcija kod ove djece dvostruko brža.

kontraindikacije

Emla, čije upute za uporabu su dane u nastavku, imaju niz kontraindikacija:

 1. Preosjetljivost ili netolerancija na anestetičke tvari.
 2. Kršenje cjelovitosti kože na mjestu primjene krema (ogrebotine ili herpes).
 3. Simultano prijem djece od 0 do 3 mjeseca. bilo koji drugi lijek.
 4. Prematurenost beba (rođenje prije 38 tjedana).
 5. Methemoglobinemija - povećani oksidirani hemoglobin u krvi i gladovanje gladovanja tkiva.
 6. Emla nije zabranjena tijekom trudnoće, ali istraživanje o ovoj temi još nije dovršeno. Poznato je da lijek ne utječe negativno na dijete u maternici i ne komplicira generički proces.
 7. Ako žena koja dijete koristi kremu, onda lidokain i prilokain sisaju u mlijeku samo u terapeutskim količinama koje nisu opasne za tijelo djeteta.
 8. Emla (upute za uporabu jasno propisane) koriste trudnice samo uz dopuštenje ginekologa. On će proučavati osobitosti trudnoće i otkriti rizike za buduću majku.

Upute za uporabu Emla krema zabranjuje ga nanošenje oko očiju

 • Programeri ne preporučuju razmazivanje kreme na kapcima i usnama.
 • Ne preporučuje se da se krem ​​u uhu, tako da ga ne možete koristiti za zamrzavanje bolova u uhu.
 • Ne možete utjecati na anus i genitalije u djece.
 • Alat se mora ispitati, nakon što ga se širi na savijeni lakat. Ostavi ga 30 minuta i procijeni rezultat. Kada je crvenilo i produljeno oticanje bolje odbiti koristiti kremu na drugim dijelovima tijela.

  Nuspojave

  Nuspojave zamrzavanja boli s Emlom očituju se s niskom incidencijom od 1 na 1000 pacijenata.

  Postoje:

  • reakcija kože (na tretiranom području): najčešće - crvenilo i oteklina; manje često - grebanje i trnci nakon razmazivanja; izuzetno rijetko (uglavnom kod djece s prekoračenjem trajanja primjene) - krvarenja iz točke.
  • reakcijski sustavi: izuzetno rijetki - djeca methemoglobinemija, alergije s anafilaktičkim šokom.
  • kod djece nakon jednokratne uporabe došlo je do povećanja methemoglobina, koja se nakon 13 sati vratila u normalu.

  Poznati primjeri upale kornea nakon dobivanja kreme na sluznici oka. Učinak kreme ne utječe na stanje svijesti i stoga ne utječe na vožnju automobila i drugih vozila. Ako ste pronašli opisane simptome treba odmah ukloniti ostatke kreme i otići do terapeuta.

  Upute za uporabu Emla krema

  Emla (upute za uporabu korak po korak opisuje postupak) anestezira se prema ovoj shemi:

  1. Sadržaj cijevi Emla stisnut je na sluznici ili na željeni dio tijela. Ispisana cijev je dizajnirana za jednokratnu uporabu. Ostaci se moraju odmah odbaciti.
  2. Za umetanje igle ili katetera - 1/2 od cijevi od 5 g se širi s velikim slojem na mjestu budućeg ubrizgavanja, prekrivenom zavojem i ostavljen 1 do 2 sata.
  3. Uklanjanje bradavica - 1,5-2 g razmazano je na problematičnom području i ostavljeno 1-3 sata.
  4. Unos kožnog presatka u bolnici - primjenjuje se 1,5-2 g vrhnja, područje je prekriveno zavojem i ostavljeno je 2-5 sati.
  5. Anestezija ulcerativnih rana donjih ekstremiteta - doza za jedno vrijeme - 2-8 g, ovisno o veličini lezije. Potrebno je razmazati debelim slojem, ali ne više od 10 g istodobno. Ostavi se da se smrzne 30 minuta. Ako se čirevi produžuju, ne dopušta brzo prodiranje kreme. Emla bi trebala ostati na sat vremena. Mehanički čiste rane trebaju najviše 10-15 minuta nakon brisanja ostataka Emle.
  6. Muškarci primjenjuju 1 g Emle na 10 cm 2 na genitalije, i ostavljaju 15 minuta. Žene stavljaju 1-2 g na bolno područje i ostavite da djeluju tijekom 30 minuta. do 1 h
  7. U slučaju dodira s očima odmah ih isperite toplom tekućom vodom, leći i pričekati da se osjetljivost normalizira za 1-1,5 sati.
  8. Ako se nakon premazivanja kreme na koži pojavljuje crvenilo i pepeo, područje se pere s toplom vodom i aplikacija se zaustavlja sve dok crvenilo ne ispadne.

  Kako aplicirati anestetičku kremu prije uklanjanja bikinijskog područja, ispod pazuha?

  Emla krema za zamrzavanje široko je popularna kod kuće epilacije.

  Primjenjuje se u skladu s takvim pravilima:

  1. Prije depilacije, područje bikini se potpuno očisti i osuši.
  2. Kapica boce je odspojena. Vrh na stražnjoj strani krši integritet zaštitne membrane.
  3. Mala količina kremaste mase (1 g - 3,5 cm traka na koži) je istisnuta i razmazana masnim slojem potpuno na podlakticama ili duž donjeg rublja. Važno je da nijedna vidljiva koža ne ostane, inače će bol na laseru osjetiti na tim mjestima.
  4. Otvorena je okluzivna naljepnica, mekani dio je odvojen od ljepljivog filma.
  5. Ljepljivi film je zalijepljen na vrh podmazane površine. To povećava učinkovitost i brzinu kreme.
  6. Nakon 1 sata, uklanja se aplikacija i uklanjaju se tragovi kreme.
  7. Učinak Emle već će se osjetiti, tako da možete početi uklanjati dlačice.
  8. Postupak se treba izvesti što je prije moguće nakon što se brisanje ostataka agensa Emla, jer će nakon 1 sata biti ponovno uspostavljen učinak osjetljivosti.

  Svaka osoba ima drugačiju osjetljivost na bol. Vrijeme izlaganja naljepnice na koži pojedinačno. Može potrajati čak 30 minuta ili sat da izgubi osjetljivost kože.

  predozirati

  Predoziranje i nakupljanje toksičnih proizvoda razgradnje anestetika iz lijeka Emla u tijelu malo je vjerojatno s obzirom na doziranje i načine primjene.

  1. Simptomi koji ukazuju na povećanje toksina u tijelu: prekomjerno uzimanje središnjeg živčanog sustava, a posebno teški slučajevi - depresija srčanog mišića i središnjeg živčanog sustava.
  2. Prekomjerno znojenje, bol u glavi, zamagljeni vid, niski krvni tlak i aritmija mogu se pojaviti.

  Zbog spore apsorpcije glavnih sastojaka pripravka nakon terapije, pacijent se stalno prati. Nakon 3-4 sata stanje se vraća u normalu.

  interakcija

  Korištenje Emla krema povećava rizik od methemoglobina kod ljudi koji uzimaju antimikrobne lijekove paralelno.

  1. Korištenje Emla zamrzivača u povećanim dozama uzrokuje adaptivni učinak - kumulativno povećanje učinaka svih lijekova. Opasno je ako pacijent uzima strukturno slične lijekove, na primjer, oncainid, jer sumirani učinak može uzrokovati prekoračenje dozvoljenih doza lijekova.
  2. Kombinacije s antiaritmijskim lijekovima klase III i lokalnim anestetikom koriste se s oprezom, budući da nisu provedena klinička ispitivanja radi kompatibilnosti.
  3. Beta-blokatori, cimetidin i drugi lijekovi koji smanjuju učinkovitost lidokaina, mogu potencijalno doprinijeti povećanju njegove koncentracije u krvnoj plazmi tijekom dugotrajne istodobne primjene. Kratkoročne interakcije imaju kumulativni učinak.
  4. Prilokain s paralelnim unosom lijekova koji induciraju methemoglobin kao što su nitrofurantoin, sulfanilamid, fenobarbital i fenitoin povećavaju analgetski učinak na osobu koja može uzrokovati vrtoglavicu, glavobolju i opću slabost.

  Ako vam je potrebna istovremena upotreba Emle i drugih lijekova, svakako se savjetujte s liječnikom opće prakse.

  Uvjeti prodaje, pohrana

  Rok trajanja kreme je 3 godine od datuma navedenog na pakiranju. Korištenje istječenog lijeka strogo je zabranjeno jer nema više smrzavanja i može uzrokovati alergiju ili osip na tijelu.

  Kod kuće Emla se pohranjuje na suhom zasjenjenom mjestu na temperaturi koja ne prelazi 30 stupnjeva, ali ne u zamrzivaču. Važno je ograničiti pristup djece na mjesto skladištenja anestetika.

  Analogs Emla

  Koristi se analozi vrhnja ako postoje ograničenja upotrebe izvornog načina:

  1. Aurubin je proračunska zamjena za Emlu, koja se prodaje kao mast za vanjsku upotrebu. Kombinacija prednizolona, ​​lidokaina i dexpanthenola anestezira i ima protuupalni učinak. Koristi se za sprečavanje boli. Kontraindikacije će biti gljivična infekcija, 1. trimestar trudnoće, djetetova starost do jedne godine, alergije i bolesti oftalmološke prirode. Cijena je 350-370 rubalja.
  2. "Versatis" - analogni kvalitet u obliku flastera. Glavna komponenta u sastavu - lidokain. On pruža lokalnu bol reljef na mjestu primjene. Koristi se za ublažavanje boli, uklanja miositis različitih vrsta, u prisutnosti neuralgičnih bolesti. Nije dopušteno primjenjivati ​​žbuku "Versatis" u ranoj i staroj dobi, kada postoje rane na koži i primanje anestetika sličnog izgleda. Cijena 1200-1350 rub.
  3. "Kamistad" - anestetik kombiniranog djelovanja. Kombinira lidokain i boju kamilice koja jamči antimikrobne i analgetičke učinke. "Kamistad" propisan je za ublažavanje akutne zubobolje. Kontraindikacije će biti: kršenje funkcija bubrega i jetre, zatajenja srca, trudnoće i dojenja. Cijena 220-240 rubalja.
  4. Lidokain je najbliži metodi djelovanja tijela na vrh Emla. Izrađuje se u obliku gela za lokalno smrzavanje. Ne možete koristiti gel za alergije, trudnoću, laktaciju, bolesti srca i adolescente do odrasle dobi. Troškovi apoteke su 360-400 rubalja.
  5. "Naropin" - provodi se u obliku injekcijske otopine. Koristi se za zamrzavanje tijekom kirurških zahvata i za uklanjanje akutne boli. Ne preporuča se za upotrebu u slučaju preosjetljivosti tijela na ropivakain, trudnoću, dojenje, ozbiljnu bolest srca, uzimanje drugih anestetika. Kupi "Naropin" može biti 1550-1600 rubalja.

  Izaberite siguran analog kao zamjenu za izvorni lijek Emla će pomoći terapeutu.

  Gdje mogu kupiti krema?

  Proizvođač Resifarm Karlskoga AB opskrbljuje Emla anestetičku kremu lancu ljekarne diljem svijeta, gdje se lijek izdvaja bez recepta. Moguće je kupiti alat jeftiniji u dokazanim internetskim trgovinama.

  Krem cijena u Moskvi, St. Petersburg, regije

  Trošak Emla krema ovisi o zemlji opskrbe, prestiž ljekarni lanac i volumen cijevi.

  Pregled analoga anestetskih kremasta emla i njihovih svojstava. Tko je kontraindiciran protiv Emlea? Što recenzije može čuti o vrhnje

  Emla krema s anestezijskim učinkom, koja sadrži lidokain i prilokain. Primjenjuje se izvana na lokalnu anesteziju bilo kojeg područja. Često se koristi u kozmetici s injekcijama, tetoviranjem ili uklanjanjem dlaka, osobito u bikinijskom području. Sastav krema će raditi pri uklanjanju dlačica ili u bilo kojoj situaciji kada morate ublažiti kožu. U nastavku opisujemo sastav, upute za upotrebu i kontraindikacije.

  Fotografija: 5 cijevi od 5 grama Emla krema za lokalnu anesteziju

  Krema se koristi za kirurške intervencije u površinskim slojevima kože ili mehaničkom liječenju trofičnih ulkusa. Postoje slučajevi kad postoji dovoljno kreme bez dodatne anestezije injekcijom. Možete ukloniti bradavice izlivene druge plitke formacije na koži i sluznici.

  Koristi se za površinsku anesteziju. Mast prodire u epidermu i dermis. Učinak traje do dva sata. Možemo reći da je stvoren za ljude koji se boje bilo kakvih bolnih osjeta. Čak i anestezize mjesto ubrizgavanja. Može se koristiti za takve manipulacije u djece.

  Sastav (1 grama vrhnja)

  • Aktivne tvari: lidokain 25.0 mg, prilokain 25.0 mg;
  • Ekscipijenti: makrogol gliceril-hidroksistearat (ARLATON 289) 19,0 mg, karbomer 974 P (karbokspolimetilen) 10,0 mg, natrijev hidroksid 5,2 mg kako bi se pH povećao na 8,7 do 9,7, pročišćenu vodu do 1,0 g,

  Upute za uporabu

  Fotografija: Emlaov pomirbeni algoritam u koracima

  Cijev se mora otvoriti i probušiti. Primijenite potrebnu količinu. Ako je koža anestezirana, potrebno je koristiti okluzalnu podlogu. Spojen je na paket. Najprije morate ukloniti središnji dio, a zatim odvojiti rub papira s obloge s druge strane. Za trofični ulkus nanesite ploču od PVC-a.

  Podloga mora biti nanesena na vrh debelog sloja vrhnja, ali tako da ne istisne rubove. Potrebno je ravnomjerno raspodijeliti. Vrijeme aplikacije napisano je na samoj podlozi radi veće praktičnosti. Nakon isteka potrebnog vremena uklonite zavoj zajedno s vrhnjem. I odmah prijeđite na određenu manipulaciju.

  Ako trebate anestezirati područje bikini, a zatim kao podstava, neki kozmetičari savjetuju da se koriste celofan ili pakiranje hrane i stavljaju se na uske hlače.

  Koliko zadržati krema na koži?

  Emla se primjenjuje na područje koje treba anestezirati. Zatim se na vrhu primjenjuje poseban film. Potrebno je da krem ​​dovoljno dugo da njezin sastav ima učinak na tretirano područje kože. Na primjer, pričekajte najmanje 60 minuta prije postupka. Općenito, količina primijenjene kreme i vrijeme izlaganja ovise o vašem pojedinačnom pragu boli. Ako nakon jednog sata bol ostaje, sljedeći put držite mast na koži još duže.

  Za površinsku operaciju, 1 gram se koristi za 1-2 sata pod okluzivnim odijevanjem. Ako je potrebno, ovaj put može doseći 5 sati. To se postiže uklanjanjem malih lezija na koži, prije ubrizgavanja ili umetanja katetera, uzimajući dio kože.

  Za čišćenje trofičnih ulkusa nanesite debeli sloj pola sata. Zatvara se i okluzalnim presvlakom. Maksimalno možete koristiti 10 grama masti. Ako je pola sata kratko, vrijeme treba produžiti na jedan sat. Za svaki pacijent za svaki tretman zahtijeva novu cijev. Čišćenje treba početi u prvih 10 minuta nakon uklanjanja ostataka Emle.

  Fotografija: indikacije, doza i način primjene, vrijeme primjene

  1-2 g se koristi za anesteziju kože genitalnih organa, kod muškaraca, izloženost se javlja u roku od 15 minuta, kod žena - oko sat vremena. Što se tiče sluznice, primjenjuje se 5-10 grama 5-10 minuta. U tom slučaju, primjena jastučića nije potrebna. Postupak započinje odmah nakon čišćenja kreme.

  Među obiljem lijekova protiv bolova za različite postupke, Emla krema (mast) se pokazala savršeno.

  Emla krema je lijek za površinsku anesteziju kože koja ima ujednačenu teksturu bijele boje. Aktivne komponente lijeka mogu prodrijeti u duboke slojeve kože, uklanjajući bol.

  Upozorenja za uporabu

  Emla i njegovi analozi uspješno se koriste za površinski anestetički učinak sluznice i epidermisa tijekom operacije. Lijek se široko koristi u kozmetici:

  • Za anesteziju željenog područja za uklanjanje dlaka i depilaciju.
  • Emla krema omogućuje vam postizanje potrebnog anestetičkog učinka kod uklanjanja tetovaža.

  Na temelju napomene Emla krema treba nanijeti u debeli sloj. Neposredno područje primjene uređaja ovisi o sljedećim čimbenicima:

  • Planirane manipulacije.
  • Pravi trenutak za bol.

  Metode upotrebe

  Bolje je ne napraviti sami dozu lijeka nego povjeriti stručnjaka. Slojevi vrhnja trebaju biti prekriveni oznakom koja je posebno namijenjena ovoj svrsi, koja dolazi kao dodatak pripremi. Nosite zavoj neko vrijeme. Stručnjaci smatraju da se analgetički učinak na površinu epiderme može postići izrezivanjem od 1 sata. Što se tiče sluznice, anestezija se javlja već nakon 10 minuta. Treba imati na umu da na sluznicama analgetski učinak dolazi brže, ali je kratkotrajan.

  Glavne nijanse uključuju:

  • Nemojte koristiti uređaj za osjetljiva područja epiderme.
  • Zabranjeno je nanositi mast na oštećenu kožu.
  • Potrebno je kontrolirati da aktivna tvar ne pada na sluznice.
  • Ako u vrijeme korištenja alata ima neugodnih osjećaja, onda je bolje da ga ne koristite.

  Važno je! Prije korištenja alata, pažljivo proučite upute jer postoji niz pravila koja treba slijediti!

  Postojeći analogni

  Emla krema za uklanjanje dlačica može se kupiti u ljekarnama. Medicinska priprema je napravljena u nekoliko država, cijena politike na Emlin anestetički uređaj također ovisi o tome. Ovaj lijek teško se može nazvati jeftinim. Trošak analgetičnog produkta može varirati. Približno za kadu za mast će morati platiti oko 1000 rubalja. Nisu svaka osoba spremna platiti takvu vrstu novca. Slijedom toga, većina građana ima potpuno prirodno pitanje: ima li Emla analoge koji su jeftiniji.

  Prije traženja analoga emle anestetičkog vrhnja, nužno je shvatiti njegovu strukturu i onda pronaći sličan sastav u drugim preparatima. Glavna svrha Emla krema je analgetski učinak. Treba imati na umu da svi lijekovi pokazuju svoje osobine na različite načine. Što se tiče recenzija, među jeftinim analozima mogu se razlikovati sprejevi, koji se temelje na lidokainu. Kao što je vidljivo iz mišljenja ove vrste - lijekovi su malo jeftiniji od Emla krema, a što se tiče performansi - oni su nešto slabiji.

  Popularni analozi i njihova obilježja

  Pri kupnji jeftinijih kolega, većina žena počinje sumnjati hoće li lijek biti jednako učinkovit kao Emla. Ne treba misliti da je toftino sredstvo neučinkovito. Budući da je svaki organizam individualan, dakle, učinci lijekova su različiti. A ako postoje negativni odgovori na Openetovom otvorenom prostoru da Emlaovi jeftinije kolege nisu donijeli željeni rezultat, to ne znači da je droga loš. Budući da jedan lijek može imati različite učinke na različite organizme.

  Vrijedi kupiti jeftiniji analog i doživjeti njegove učinke na vaše tijelo. Nije potpuno ispravno donijeti zaključak o drogi koji se temelji isključivo na povratnim informacijama potrošača. Budući da svi lijekovi imaju i pristaše i protivnike, Emla nije iznimka.

  Emla anestetička krema je lijek koji se koristi za lokalnu anesteziju. Učinkovitost lijeka posljedica je kombinacije aktivnih komponenti analgetskog učinka. Detaljan opis svih svojstava lijeka pomoći će upoznati s osnovnim svojstvima tvari.

  Djelovanje Emle temelji se na sadržaju anestetskih tvari aktivnog utjecaja, koji osigurava anestetički učinak lijeka. Spojevi prodiru duboko u kožu i lokalno anesteziraju leziju na tijelu.

  Biološka raspoloživost lijeka je 3-5%. Maksimalna koncentracija tvari se opaža nakon 4 sata. Nakon određenog vremenskog razdoblja ostatci tvari se prirodno uklanjaju iz tijela.

  Trajanje primjene kreme traje 2 sata nakon primjene i lijek se ne apsorbira u opću cirkulaciju. Nakon uporabe lijeka, nakon 60 minuta, obavljaju se potrebni postupci (bušenje, akupunktura, cijepljenje). Valja napomenuti da Emla krema nema bakterijski i ljekoviti učinak.

  Sastav Emle temelji se na sadržaju dva aktivna sastojka Lidokaina i Prilocaina za glavne lijekove protiv bolova i pomoćne sastojke.

  Oblik lijeka lijeka, u obliku krema, pakiran u cijevi težine 5 grama. Opće pakiranje sadrži 5 komada i 12 okluzalnih naljepnica.

  Imenovanja, kontraindikacije, nuspojave

  Emla krema se koristi za lokalnu anesteziju i ima sljedeće indikacije:

  • površinska anestezija kože tijekom probijanja;
  • plitka operacija;
  • vaskularna kateterizacija;
  • dodatnu anesteziju tijekom pročišćavanja trofičnih ulkusa;
  • liječenje sluznicnih organa sluznice prije izvođenja bolnih manipulacija;
  • kozmetički postupci (uklanjanje dlaka, tetoviranje, uklanjanje ožiljaka i ožiljaka).

  Emla također ima nekoliko određenih kontraindikacija:

  • alergični na trenutni sastav lijeka;
  • prerano novorođenčad;
  • dobna skupina dojenčadi do 12 mjeseci;
  • netoleranciju glukoze;
  • trudnoća;
  • dojenje.

  Pri uporabi kreme moguća su sljedeća nuspojava:

  • bljedilo kože;
  • alergijske manifestacije;
  • oticanje kože;
  • anafilaktički šok;
  • hemoragični osip;
  • točke hemoragije;
  • atopijski dermatitis;
  • Cornealna lezija kada kremu ulazi u oči.

  Pojava gore navedenih simptoma podrazumijeva prestanak uporabe krema i daljnju preporuku liječnika koji je pohađao!

  Načine korištenja droga

  Upute za uporabu Emla krema uključuje vanjsku upotrebu lijeka. Lijek se ne preporuča primjenjivati ​​na područje očiju i ušiju. Dozu za muškarce i žene određuje liječnik koji vodi, ovisno o vrsti i težini patologije. Glavne količine i metode upotrebe lijeka:

  • za vanjske operacije preporuča se nanositi debeli sloj kreme ispod premaza pomoću okluzalne naljepnice. Trajanje postupka je 1 sat;
  • operacije površinske prirode uključuju primjenu kreme na potrebna područja kože upotrebom odijela. Trajanje aplikacije traje u prosjeku od 2 do 5 sati ovisno o stupnju učinka lijeka;
  • kada se primjenjuje krema za anesteziju trofičnog ulkusa u količini od 2-3 grama po kvadratnom području zahvaćene kože. Dalje, trebate primijeniti zavoj i održavati aplikaciju 30 minuta;
  • Lokalna anestezija genitalnih organa podrazumijeva dozu od 3-4 grama vrhnja. Trajanje učinaka lijeka u žena 30 minuta, au muškaraca 1 sat;
  • Doza za djecu je 1 grama po kvadratnom području kože i propisana je ovisno o području kožne lezije. Vrijeme izlaganja za bebe do jedne godine je 60 minuta, a za djecu od 1 do 12 godina od 2 do 5 sati. Izlaganje aplikacije za atopijski dermatitis oko 30 minuta.

  Predoziranje Emla krema moguće je s nepravilnom primjenom lijeka i karakterizira prisutnost sistemske opijenosti s osnovnim tvarima sastava. U pozadini takvih znakova razvija se depresija živčanog sustava i poremećaj srčanih aktivnosti. U tom slučaju, preporuča se provoditi simptomatsko liječenje i privremeni prekid uporabe droga.

  S razvojem akutnih simptoma predoziranja vrši se umjetno disanje i ventilacija pluća. Nakon toga, potrebno je neko vrijeme promatrati pacijenta u bolnici.

  Lijek se može kupiti u ljekarni samo uz poseban recept koji propisuje liječnik. Rok trajanja 3 godine. Po isteku vremena, aplikacija je strogo zabranjena! Skladištenje i transport Emla krema na temperaturi ne većoj od 30 stupnjeva u suhom, tamnom mjestu nedostupnom djeci. U tom slučaju, lijek se ne smije pohranjivati ​​pri niskim temperaturama u fazi zamrzavanja.

  Dodatne upute i analozi

  Kombinirana upotreba krema sa sulfonamidima može uzrokovati razvoj methemoglobinemije kod odraslih i djece. Istodobna uporaba drugih lijekova protiv bolova nije preporučljiva, budući da postoji porast sustavnih učinaka. Lijek se koristi s oprezom u slučaju dodatne uporabe antiaritmičkih lijekova treće generacije.

  Cijena Emle anestetike vrh je u rasponu od 1000-1200 rubalja, a ovisi o regiji zemlje i status lancu ljekarne. Trošak lijeka ima prosječni raspon među lijekovima u ovoj kategoriji i vrlo je prihvatljiv u usporedbi s učinkovitosti lijeka.

  Ako postoje očite kontraindikacije ili druga ograničenja za uporabu lijeka, možete odabrati slične sastojke Emla krema prikazane u donjem popisu.

  1. Aurubin. Jeftin analog od Emle, predstavljen kao mast za vanjsku uporabu. Kombinacija dexpanthenola, prednizolona, ​​lidokaina pruža analgetski, protuupalni učinak lijeka. Opseg lijeka je liječenje bolesti na koži i pružanje lokalnog analgetskog učinka. Kontraindikacije: gljivične infekcije, dobna kategorija djece mlađe od jedne godine, trudnoća (prvi trimestar), alergijske manifestacije, oftalmološke bolesti. Cijena 320-350 rubalja.
  2. VERSATIS. Jedan od najboljih zamjena izvornika proizveden u obliku posebnog ljepila. Aktivni sastojak Lidokain osigurava lokalnu anesteziju na mjestu primjene. Indikacije za uporabu: uklanjanje boli, miozitis različitih tipova, neuralgične bolesti. Lijek je zabranjen u slučaju zaraznih kožnih oštećenja, upotreba anestetika sličnog djelovanja, djetinjstva i starosti. Cijena je 1100-1150 rubalja.
  3. Kamistad. Kombinirani anestetički učinak lijeka. Kombinacija cvjetova kamilice i lidokaina daje analgetski, antimikrobni učinak. Lijek se propisuje za bolesti zubne prirode kako bi ublažio teške boli. Kontraindikacije: disfunkcija jetre, bubrega, zatajenja srca, trudnoće, dojenja. Cijena 220-240 rubalja.
  4. Lidokain. Najbliža zamjena za Emlu u obliku posebnog gela za vanjsku upotrebu. Lijek je namijenjen lokalnoj anesteziji u liječenju i prevenciji bolesti različitih etiologija. Kontraindikacije: alergije, srčane bolesti, trudnoća, dojenje, dobna skupina adolescenata mlađih od 18 godina. Cijena 360-400 rubalja.
  5. Naropin. Učinkovit prototip izvornika u obliku rješenja za primjenu injekcija. Lijek se koristi kao anestetik za različite kirurške intervencije i za olakšanje teške boli. Kontraindikacije: preosjetljivost na ropivakain, trudnoću, dojenje, tešku bolest srca, istodobna primjena drugih anestetika. Cijena je 1550-1600 rubalja.

  Odabir odgovarajućeg analoga i zamjena lijeka treba provesti samo na preporuku liječnika koji će odabrati siguran i učinkovit lijek!

  Stranica prikazuje analogije emla lijekova, u skladu s medicinskom terminologijom, nazvanim "sinonimi" - međusobno zamjenjiv u smislu učinaka na tijelo s lijekovima koji sadrže jedan ili više istih aktivnih sastojaka. Prilikom odabira sinonima, razmotrite ne samo svoj trošak, nego i zemlju proizvodnje i reputaciju proizvođača.

  Opis lijeka

  Nakon primjene lijeka Emla na intaktnu kožu tijekom 1-2 sata, trajanje anestezije nakon uklanjanja terapijskog sustava je 2 sata. Nije bilo razlika u učinkovitosti (uključujući vrijeme do postizanja analgetičkog učinka) i sigurnosti lijeka na netaknutoj koži između starijih osoba (65-96 godina) i mlađih bolesnika.

  Zbog djelovanja lijeka Emla na površinskim posudama moguće je privremeno izbacivanje ili crvenilo kože. Takve reakcije u bolesnika s široko rasprostranjenim neurodermitisom (atopični dermatitis) mogu se javiti brže, unutar 30-60 minuta nakon primjene, što ukazuje na bržu penetraciju lijeka kroz kožu.

  Tijekom biopsije probijanja (4 mm promjera), uporaba Emle 60 minuta daje u 90% bolesnika anesteziju netaknute kože, dovoljna za umetanje igle do dubine od 2 mm, a Emla 120 minuta - do dubine od 3 mm. Učinkovitost ne ovisi o boji ili pigmentaciji kože (tip kože I-IV).

  Korištenje Emle ne utječe na prosječni titar antitijela, brzinu kojom se pojavljuju ili nestaju specifična antitijela u serumu ili broj pacijenata koji su nakon imunizacije postigli zaštitni ili pozitivni titar protutijela, kada su cijepljeni protiv infekcija poput ospica, rubela, zaušnjaka ili kada se koristi u / m cjepiva protiv difterije, hripavca, tetanusa, polioma, kao i infekcija uzrokovanih Haemophilius influenzae ili cijepljenja protiv hepatitisa B.

  Analozi: usporedba troškova

  Obratite pažnju! Popis sadrži sinonime Emle, koji imaju isti sastav, pa sami možete odabrati zamjenu, uzimajući u obzir oblik i dozu lijekova koje je propisao liječnik. Dajte prednost proizvođačima iz SAD-a, Japana, zapadne Europe, kao i poznatih tvrtki iz istočne Europe: Krka, Gedeon Richter, Actavis, Egis, Lek, Geksal, Teva, Zentiva.

  U skladu s uputama Emli, aktivni aktivni sastojci lijeka su lidokain i prilokain. Pomoćne tvari uključene u krema su natrijev hidroksid, karbomer, makrogol-gliceril-hidroksistearat, pročišćena voda.

  Djelovanje Emle je uzrokovano penetracijom lokalnih anestetika u slojeve epidermisa i dermisa, zbog čega dolazi do anestezije površine kože.

  Stupanj učinka sredstva ovisi o dozi i trajanju primjene.

  Ako kremu nanosite na netaknutu kožu 1-2 sata, nakon uklanjanja okluzivne obloge, trajanje anestezije bit će 2 sata.

  Tijekom anestezije sluznice genitalnih organa, učinak kreme se opaža već nakon 5-10 minuta zbog njegove brze apsorpcije.

  Kod liječenja trofičnih ulkusa nogu i stopala, učinak lijeka ostaje 4 sata.

  Upozorenja za uporabu

  Emla je propisana za površinsku anesteziju:

  • Mućne membrane genitalnih organa u pripremi za bolne manipulacije, kao i za ublažavanje boli prije injekcija lokalnih anestetika;
  • Trofični ulkusi donjih ekstremiteta tijekom mehaničkog čišćenja ili kirurškog liječenja;
  • Koža tijekom vaskularne kateterizacije, probijanja i površinske operacije.

  Metode upotrebe i doziranje

  Lijek je namijenjen vanjskoj topikalnoj primjeni u specijalnom okluzivnom odijelu koji je priložen u pakiranju. Krema se nanosi najmanje 1 sat prije početka postupka, pri čemu se točno određuje vrijeme primjene na tijesto. Nakon njegovog uklanjanja, ostaci se uklanjaju s etanolom.

  Za odrasle, doza Emle iznosi 1,5 g po 10 kvadratnih metara. vidjeti kožu. Odijevanje ostaje ne više od 5 sati.

  Djeca od 3 do 11 mjeseci krema primjenjuju se po stopi od 1 g po 20 četvornih metara. cm kože, djeca starija od 1 godine - 1 g po 10 četvornih metara. cm.

  Za anesteziju genitalnih organa, 5-10 g pripravka se primjenjuje 10 minuta bez upotrebe uske veze.

  kontraindikacije

  Prema uputama, Emla nije propisana osobama s methemoglobinemijom (povećani sadržaj methemoglobina u krvi) i preosjetljivost na komponente krema.

  predozirati

  U odgovorima na Emlu je izvijestila da u slučaju predoziranja s lijekom, pobuđivanjem središnjeg živčanog sustava, srčane depresije, može doći do methemoglobinemije. Otrovnost je moguća kod novorođenčadi. Simptomatsko liječenje.

  analoga

  Prema terapeutskom učinku i kemijskom sastavu, Emlinovi analozi su Artikain, Brilokain-adrenalin, Lidokain, Markain, Mepivacaine, Mepivastezin, Naropin, Pyromekain, Scandinibs, Scandonest, Trimekain, Uubetezin, Cytocardin.

  Dodatne informacije

  Emla krema se ne koristi za liječenje otvorenih rana, osim trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta.

  Alat se dopušta primjenjivati ​​na žene tijekom dojenja, jer to, iako prodire u količinu dojke, ali u koncentraciji sigurno za bebu.

  Upute Emli navode da se kremu treba skladištiti u mraku, hladnom i izvan dosega djece.

  Od ljekarni dostupan na recept od strane liječnika.

  Kako napraviti vosak za depilaciju kod kuće

  Tajne brijanja bez iritacije - glatka i lijepa koža