Emla Anesthetic Depilation Cream

Do danas postoji mnogo načina uklanjanja nepotrebne vegetacije, ali većina ih ima jedan nedostatak - bol tijekom postupka.

Za neke, bol je podnošljiv, a za druge to je pravi patnja. Anestetička krema za depilaciju Emla pomaže smanjiti nelagodu i olakšati proces uklanjanja dlačica.

Opis i svojstva krema

Analgetički učinak krema je zbog sadržaja dvaju aktivnih sastojaka: lidokaina i prilocaina. Obje tvari dopunjuju i pojačavaju međusobno djelovanje zbog kojih se postiže potreban anestetički rezultat.

Uz anestetički učinak, aktivni sastojci u kremi imaju antibakterijska svojstva, a ricinusovo ulje ima blagi i hidratantni učinak na kožu.

Proizvod je pakiran u aluminijske cijevi od 5 i 30 grama. Na raspolaganju su i kutije s pet cijevi od po 5 grama. Set sadrži posebne naljepnice pod kojima se nanosi vrhnja.

Lijek se koristi za lokalnu anesteziju i indiciran je za:

 • obavljanje kirurških intervencija na površini kože ili sluznice genitalnih organa;
 • uvođenje katetera;
 • obavljanje kozmetičkih postupaka (depilacija, uklanjanje dlaka, tetoviranje, uklanjanje oštećenja kože, itd.).

Krema se može primijeniti na bilo kojem području. Iznimka je područje koje se nalazi u blizini očiju i čašice.

Mjere opreza

Prilikom nanošenja kreme na kožu, može doći do peckanja, blagog zagrijavanja, blanširanja ili, naprotiv, crvenila mjesta primjene. Ti su simptomi kratkotrajni i većinom idu sami.

Oprez! Ako se uznemirujući simptomi ne umanjuju, nego se intenziviraju, postoji bol, svrbež, oteklina, iritacija - to ukazuje na alergijsku reakciju. U tom slučaju potrebno je ukloniti kremu ispiranjem područja s velikom količinom vode.

Prema uputama za uporabu krema se ne može koristiti za:

 • preosjetljivost na neke komponente lijeka;
 • bilo kakve povrede cjelovitosti kože, oštećenja. Iznimke su trofični ulkusi;
 • methemoglobinemija (povišena razina methemoglobina u krvi).

Pri nanošenju kreme treba izbjegavati područje oko očiju, zbog vjerojatnosti iritacije i štetnog djelovanja na rožnicu.

U slučaju kontakta s mukoznim očima, odmah ih treba isprati s puno vode. Također biste trebali izbjegavati uzimanje lijeka u aurikulu, zbog rizika mogućeg prodiranja tvari u srednje uho.

Važno je! Prije uporabe Emla krema, ako imate bilo kakve bolesti ili kod uzimanja lijekova, preporučljivo je konzultirati se s liječnikom.

Značajke aplikacije

Priroda djelovanja varira, ovisno o području primjene, doziranju lijeka i vremenu tijekom kojega bi se održavanje trebalo održavati. Kod tretiranja kože s kremom, potrebno je uzeti u obzir sljedeće značajke:

 1. Nakon sat vremena nakon primjene, krema anestezira dubinu od 2 mm kože.
 2. Nakon dva sata - 3 mm.
 3. Nakon 10 minuta, kada se primjenjuju na sluznice, zapaža se njihova potpuna anestezija.

Pomoć! Trajanje analgetika se održava dva sata - to omogućava anesteziju prije početka postupka kod kuće.

Za obavljanje dubokog postupka uklanjanja dlačica bikini trebat će vam dva pakiranja vrhnja od 5 grama svaki, za klasični postupak je dovoljno jedna cijev.

Prije uporabe alata preporuča se provesti ispitivanje osjetljivosti. U tu svrhu, mala količina supstancije se nanosi na kožu i nakon 15 minuta reakcija se procjenjuje. Ako se pojave nuspojave, preporuča se odbiti korištenje ovog lijeka.

Korak po korak

Prilikom primjene proizvoda slijedite slijed sljedećih koraka:

 1. Nanesite kremu na područje koje treba liječiti. Tvar se nanosi s debelim slojem, pokušavajući ne preskočiti bilo koju površinu, inače se potpuno ne postiže anestezija.
 2. Za zatvaranje stranice posebnom naljepnicom koju stavlja kremu koja je uključena u paket. To će pridonijeti boljem prodiranju aktivnih sastojaka u kožu i pojačati učinak. U tu svrhu možete koristiti uobičajeni film hrane. Kod epiliranja bikinijskog područja, preporuča se prekriti tretirano područje s filmom za hranu i nositi debeli rublje.
 3. Za održavanje oko sat vremena - to je obično dovoljno za postizanje potrebnog olakšanja boli. Ako se željeni učinak ne postigne, sljedeći put možete održati dulje vrijeme.
 4. Uklonite film ili posebnu naljepnicu i uklonite ostatke krema s salvama. Kada se vosak ili šugiranje, važno je da nema tragova kreme, inače će postupak biti težak, jer će se vlasi slabo zarobiti.

Krema može pridonijeti bruizaciji i modricama nakon depilacije. Ali obično nestaju 2-3 dana nakon postupka.

Ima li kakvih analoga

Emla krema je prilično skupo, pa ako ne odgovara ovom ili nekom drugom razlogu, možete preuzeti njegove jeftinijih kolega koji imaju sličan mehanizam djelovanja.

Učinkovito pomaže da se koža utisne u spreju s lidokainom. Dobro se podnosi i praktički ne uzrokuje nuspojave.

Za anesteziju, dovoljno je prskati malo na neophodno područje. Početak anestezije zabilježen je već nakon 1-3 minute i traje ne više od sat vremena.

Pomoć! Emla krema ima analgetski učinak nakon postupka. Kada koristite isti sprej Lidokain, nakon epilacije može biti neugodna.

Drugi analog lijeka mehanizma djelovanja je Light Dep. Cream. Glavna aktivna tvar, anestoderm, ima brži učinak i manje je toksičan od lidokaina. Anestezija u bikinijskom području promatrana je već nakon 15-20 minuta.

Recenzije

Recenzije Emle mogu se naći vrlo raznoliki. Neke žene uočavaju visoku učinkovitost anestetika, dok druge ne spominju očekivani učinak. Podijelite svoje iskustvo o korištenju ovog alata u komentarima u članku.

Evo nekih primjera onoga što žene pišu o ovom lijeku:

Marina: "Korištenje britva za uklanjanje viška vegetacije odavno je izvan mode, gotovo se svi koriste metodu depilacije ili šilinga. Samo sam, uz povećanu osjetljivost na bol, nastavio koristiti britvu. Jednom, razgovarajući s prijateljem, saznao sam da je kozmetičar savjetovao da smanjuje boli Emla krema.

Na Internetu je proučavao kompoziciju, kontraindikacije za ovaj lijek i odlučio je pokušati. Kupio sam vrhnje od 5 grama i stavio bikini na područje neposredno prije posjeta kozmetičaru. Bilo mi je drago što tijekom postupka nije bilo bolnih osjeta. Sada koristim Emla krema za bikinije epilaciju cijelo vrijeme. Moj muž je posebno zadovoljan što sada imam sve što je savršeno. "

Inna: "Nažalost, epilacija pomoću Emle krema je ionako bolna za mene. Osjetljivost nakon njene primjene smanjuje se, ali ne onoliko koliko bismo željeli. Stoga se ovaj alat pokazao gubitkom novca za mene. "

zaključak

Emla krema omogućuje učinkovito uklanjanje bolnih osjeta tijekom i nakon epilacije. Prije primjene važno je pažljivo pročitati upute za uporabu i slijediti ih jasno. Iz ispravne upotrebe sredstava ovisi o vjerojatnosti postizanja očekivanog rezultata.

Epilacija bez boli uz uporabu "Emle"

Emla - lijek za lokalnu anesteziju u obliku krema. Pokazuje se na vanjsku uporabu za anesteziju integumenta i sluznice. Krema sadrži amidne anestetike: prilokain i lidokain, koji prodiru duboko u dermis i onesposobljavaju osjetljivost živčanih završetaka. Analgetski učinak na koži traje 2 sata, a na sluznici - do 20 minuta.

Krema svojstva

Priroda utjecaja lijeka na različita područja dermisa razlikuje se, ovisno o području primjene, dozi sredstva i vremenskom razdoblju na kojem je primijenjen okluzivno odijelo. Pri primjeni lijeka treba uzeti u obzir njegove osobine:

 • 1 sat nakon primjene, mast anestezira 2 mm dubine dermisa;
 • 2 sata nakon primjene, osjetljivost živčanih završetaka izgubljena je 3 mm od površine kože;
 • 10 minuta nakon liječenja sluznice, opaža se njihova anestezija.

Tijek anestezije ne utječe na dobnu i kožnu boju osobe. Jedini pokazatelj koji utječe na djelovanje lijeka je anomalija nervne osjetljivosti - atopijski dermatitis. U tom slučaju, učinak korištenja "Emle" će biti vidljiv nakon 20 minuta.

Kremska aplikacija

Uputa sadrži dugi popis pokazatelja za uporabu: preporuča se korištenje kreme prije bilo kakvih postupaka koji uključuju ozljedu gornjih slojeva dermisa. Ne biste trebali zanemariti jaku bol, jer stalna iritacija živčanih završetaka može nepovoljno utjecati na rad susjednih organa, pa čak i srca.

Emla značajno smanjuje prag boli tijekom sljedećih postupaka:

 • Ušna piercing, piercing;
 • Tetoviranje, tetoviranje;
 • Injekcije agresivnih lijekova i vitamina;
 • Injekcije subkutane kozmetologije;
 • Epilacija i depilacija.

Najaktivniji „Emla” mast se koristi za liječenje bikini uklanjanja dlaka prije. U ovom području, lokalizirati najveći broj živčanih završetaka, tako da je vrlo teško učiniti bez medicinske ustanove. Za uspješno uklanjanje dlačica (laser ili foto) želite koristiti 8-10 grama za sve bikini području, a za depilacije (vosak, šećer i mehaničkim uređajem) - 3-5 g

Mjere opreza

Upute za lijek tvrde da je krema apsolutno sigurna za sve dobne skupine i zdravstvene uvjete. Jedina iznimka je methemoglobinemija i alergija na komponente lijeka. Trudnice i majke koje dojilju mogu koristiti mast prije bikinije epilacije, pobrinuvši se da tijelo nema preosjetljivost na lidokain.

Krema može izazvati lokalne nuspojave u obliku svrbeža i paljenja. Kožu se karakterizira bljedilo i kratkotrajno hemoragično osip, a na sluznicama je dopušteno jedva primjetno oticanje. Oštećenje mikročestica uzrokuje krvarenje i hiperemija (prekomjerno krvarenje kapilara).

Prilikom korištenja alata morate poštivati ​​sljedeća pravila:

 1. Upute zabranjuju konzumiranje masti na području oko očiju i ušiju;
 2. Nije dopušteno nanositi kremu na oštećena područja kože i sluznice bikinija;
 3. Ako postoji tahikardija ili apatija, letargija, alat mora biti potpuno uklonjen.

Pravila primjene

Paket sadrži mast i okluzivno odijelo. Nanesite kremu najkasnije jedan sat prije uklanjanja dlaka. Anestezija će biti cjelovita samo ako se slijede pravila. Upute za uporabu:

 1. Pokrijte cijelo područje bikini s debelim slojem "Emle", tako da se koža ne prenosi.
 2. Odvojite film okluzivnog odijela s površine predloška i stavite je na područje epilacije.
 3. Uklonite rubove i ostavite 1-2 sata: anestezijska mast treba biti na koži najmanje 40 minuta, a na sluznici - najmanje 10, inače će učinak biti nepotpuni ili potpuno odsutni.
 4. Uklonite film i uklonite ostatke.

Prije uklanjanja kose, pazite da je površina kože potpuno čista od ostataka "Emle". Od posebne je važnosti za depiliranje i šilinganje depilacije, jer ljepilo neće moći zarobiti svu vegetaciju, a postupak će biti odgođen. Što se tiče foto i laserskog uklanjanja dlaka, oni su manje skloniji prisutnosti sredstava na koži, jer se njihovo načelo djelovanja temelji na spaljivanju kose i žarulja u bikinijskom području.

Krema može biti katalizator za pojavu modrica i modrica nakon postupka, ali sve nedostatke kože trebaju nestati u roku od 2-3 dana. Emla se ne preporučuje za ponovnu upotrebu sve dok ne prođe oštećenje gornjih slojeva dermisa. Ovo pravilo je lako slijediti, jer će kosa u bikinijskom području pojaviti najranije u roku od 2-3 tjedna.

analoga

Ako vam kremu iz nekog razloga ne odgovara, a prije epilacije osjetljivog područja potrebna je anestezija, upotrijebite sredstva-analoge. Klasična verzija je droga "Lidocaine Spray". Nema praktički nikakvih kontraindikacija i dobro podnosi ljudi svih dobnih skupina.

Isprati proizvod preko cijelog područja bikini i odmah početi uklanjati dlačice. Gubitak osjetljivosti javlja se nakon 1-3 minute, ali traje ne više od sat vremena. Krema sprječava bolne senzacije, ne samo tijekom, već i nakon postupka, dok ozljede kože iscjeljuju. Koristeći Lidocaine Spray, odmah nakon uklanjanja dlaka, osjetiti će se svrbež i gori.

Novost tržišta za lokalnu anestetiku je krema Light Dep, Emlaov kolega u djelovanju, ali ne i kompozicija. Glavni aktivni sastojak anestderma je manje toksičan od lidokaina i ima brži učinak. Gubitak osjetljivosti kože u području bikini javlja se u roku od 15 do 20 minuta (u rijetkim slučajevima neophodno je ukloniti okluzivno odijelo za sat vremena). "Light Dep" je jeftiniji od "Emle", ali mast će biti kupljena samo od službenih predstavnika NNPTSTO.

Recenzije potrošača

Krema je pronašla mnogo ženskih obožavatelja ženske publike koja se suočila s epilacijom intimnih područja. Kao i svaki alat, Emla ima prednosti i nedostatke.

 • Evgenia (Moskva) je zadovoljan učinkom kreme i tvrdi da praktički nije osjećala nikakvu bol tijekom laserskog uklanjanja dlaka. Nedostatak je visoki trošak i dugo vrijeme čekanja za analgetski učinak.
 • Vera (Rostov-on-Don) primjećuje gubitak osjetljivosti dermisa dubine 1 cm. Govori o profitabilnosti korištenja masti: 5 g za 2 sjednice uklanjanja dlačica u intimnom području s voskom.
 • Natalia (Perm) je tužan činjenicom da je anestetički učinak trajao samo 30 minuta i izazvao teške iritacije na koži.
 • Larisa (Izhevsk) je rekla da se bojao boli prije prve uporabe alata, a sada se bavi vlastitim šokiranjem kod kuće. Primjećuje visoku cijenu i brzu potrošnju masti.

Emla. Upute za uporabu, sastav i način primjene prije epilacije bikinijskog područja. Analogni znači

Emla krema je dizajnirana za lokalnu anesteziju kože i sluznice. Priprema, prema uputi za primjenu, koristi se prije depilacije, šupljina, probada iz vena i raznih vrsta peelinga.

Kemijski sastav

Supozitorije lidokaina i prilocaine odgovorne su u sastavu za funkciju anestezije, a preostali sastojci su vezani i pomoćni za poboljšanje anestetičkog učinka.

Sastojci Sastojci (po 1 g):

 • 25 mg - prilokain;
 • 25 mg - lidokain;
 • 400 - 19 mg - makrogol;
 • 10 mg - karbopol;
 • 2 mg - kaustična soda;
 • 8 mg - voda.

Obrazac za proizvodnju

Bijela, meka krema odjednačene konzistentnosti proizvodnje Švicarske "Emla" izdana je u tri opcije:

 • ljepilo nanese 5% emulziju kreme na meku bazu;
 • cijevi 5 kom. 5 g + 12 naljepnica koje vam omogućuju popravljanje veze s "Emla" na koži 4-5 sati;
 • cijev od 30 g + 12 naljepnica za pričvršćivanje.

Prikladnije je kupiti zapečaćene cijevi od smrzavanja kreme, 5 g. To je higijenski i ekonomično, jer je jedna cijev dovoljna za rukovanje 50 cm2 tijela.

Farmakološko djelovanje

Glavni sastojci - prilokain i lidokain - lokalni anestetici iz skupine supstituiranih amida. Anestezija kože je osigurana nakon što lijek dobije u svoje gornje slojeve, jer se krema ne apsorbira duboko u krvotok. Kad mozak prestane primiti bolove, vrijeme je za kozmetičke ili higijenske postupke.

Osjetljiva koža može reagirati na kremu. Vizualno se to manifestira crvenilo ili bljedilo na zahvaćenom području. Crvenilo se često pojavljuje kod bolesnika s atopijskim dermatitisom, što znači ubrzanu apsorpciju lijeka kroz kožu. Trajanje kožne reakcije s ubrzanom apsorpcijom od 30 do 60 minuta.

Klinička ispitivanja pokazala su da u 90% ispitanika ljepilo sa krpicom Emla nanosi jedan sat i omogućuje vam da pod kožu poduzmete bezbolnu injekciju od 2 mm, a aparat za 120 minuta. pruža udobnu penetraciju igle šprice na 3-4 mm.

farmakokinetika

Koliko brzo Emla će raditi ovisi ne samo o količini primijenjene kreme, već i o debljini kože na različitim dijelovima tijela.

Na primjer:

 • genitalije, unutarnji dio zapešća, a kapci su tanji nego bilo što drugo;
 • srednje debljine - ruke i noge, abdomen i leđa, stražnjice;
 • zadebljane - noge i dlanove.

Rana obrijanoj koži brže gubi osjetljivost, budući da brijanje ljušti mrtve čestice kože i ne sprječava produbljivanje krema.

Područja primjene

 1. Netaknuta područja kože. Nakon premazivanja na 400 cm2 površine tijela, 60 g Emlinog lijeka tijekom prvih 3 sata, razina usisavanja bila je 5% za prilokain i 3% za lidokain. Takvi podaci pokazuju spor proces usisavanja. U istoj dozi, najviša koncentracija lidokaina u krvi bila je 0,12 μg / ml i prilagodila se 0,07 μg / ml, te je postignuta 4 sata nakon dodira s tijelom.
 2. Priroda lijeka ovisi o prirodi ulcerativnih rana na nogama. Kod opsežnih rana, pojavljuje se dvaput bolje nego kod duljih nogu. Nakon uzimanja 5-10 g Emla krema na peptički ulkus nogu, vrhunski sadržaj lidokaina (0,05-0,85 μg / ml) i prilikaina (0,02-0,07 μg / ml) u plazmi postiže se u 2 sata, a uz sustavno liječenje Emlinih rana lidokain i prilokain nisu zapaženi kao rezultat kliničkih ispitivanja.
 3. Utjecaj na genitalnu sluznicu. Najveći rast lidokaina (0,18 μg / mg) i prilokaina (0,15 μg / ml) u plazmi javlja se pola sata nakon širenja 10 g vrhnja na vaginalnoj mukozi. Ženski genitalni organi su nježni, stoga je nemoguće pretjerati lijek preko 1 sat.

svjedočenje

Painkiller koristi bolesnika različitih dobnih skupina: od rođenja do starosti. Uvjeti korištenja za djecu i odrasle osobe razlikuju se u količini primijenjenog agenta i trajanju primjene aplikacije.

Indikacije za odrasle

Emla (upute za uporabu priložene svakom pakiranju) koriste se za ublažavanje boli:

 • prije injekcija i injekcija: intravenozno, intramuskularno i subkutano;
 • prije laserske ekspozicije tijekom uklanjanja dlaka;
 • prije kirurškog uklanjanja benignih tumora kože: hemangioma, papiloma, molova, lipoma;
 • prije uvođenja venskog krvnog usisnog katetera;
 • tijekom operacija na mukoznim genitalnim organima površinskog tipa;
 • prije uvođenja jake anestezije;
 • za trofične ulcerativne rane prije postupka čišćenja gnojiva, fibrina i mrtvih vlakana.

Prijava za djecu

Emla krema je odobrena za djecu od rođenja, ako morate zamrznuti kožu prije injekcija, uzeti krv za analizu ili uvesti ozbiljnije anestetike. Upute za uporabu: 1 g po 10 cm 2 razmazane na željeno područje kože i prekrivene celofanom.

Razlika u dobnim skupinama:

Ako se kod djeteta dijagnosticira atopijski dermatitis, vrijeme izloženosti anesteziji se smanjuje na 30 minuta, jer je apsorpcija kod ove djece dvostruko brža.

kontraindikacije

Emla, čije upute za uporabu su dane u nastavku, imaju niz kontraindikacija:

 1. Preosjetljivost ili netolerancija na anestetičke tvari.
 2. Kršenje cjelovitosti kože na mjestu primjene krema (ogrebotine ili herpes).
 3. Simultano prijem djece od 0 do 3 mjeseca. bilo koji drugi lijek.
 4. Prematurenost beba (rođenje prije 38 tjedana).
 5. Methemoglobinemija - povećani oksidirani hemoglobin u krvi i gladovanje gladovanja tkiva.
 6. Emla nije zabranjena tijekom trudnoće, ali istraživanje o ovoj temi još nije dovršeno. Poznato je da lijek ne utječe negativno na dijete u maternici i ne komplicira generički proces.
 7. Ako žena koja dijete koristi kremu, onda lidokain i prilokain sisaju u mlijeku samo u terapeutskim količinama koje nisu opasne za tijelo djeteta.
 8. Emla (upute za uporabu jasno propisane) koriste trudnice samo uz dopuštenje ginekologa. On će proučavati osobitosti trudnoće i otkriti rizike za buduću majku.

Upute za uporabu Emla krema zabranjuje ga nanošenje oko očiju

 • Programeri ne preporučuju razmazivanje kreme na kapcima i usnama.
 • Ne preporučuje se da se krem ​​u uhu, tako da ga ne možete koristiti za zamrzavanje bolova u uhu.
 • Ne možete utjecati na anus i genitalije u djece.
 • Alat se mora ispitati, nakon što ga se širi na savijeni lakat. Ostavi ga 30 minuta i procijeni rezultat. Kada je crvenilo i produljeno oticanje bolje odbiti koristiti kremu na drugim dijelovima tijela.

  Nuspojave

  Nuspojave zamrzavanja boli s Emlom očituju se s niskom incidencijom od 1 na 1000 pacijenata.

  Postoje:

  • reakcija kože (na tretiranom području): najčešće - crvenilo i oteklina; manje često - grebanje i trnci nakon razmazivanja; izuzetno rijetko (uglavnom kod djece s prekoračenjem trajanja primjene) - krvarenja iz točke.
  • reakcijski sustavi: izuzetno rijetki - djeca methemoglobinemija, alergije s anafilaktičkim šokom.
  • kod djece nakon jednokratne uporabe došlo je do povećanja methemoglobina, koja se nakon 13 sati vratila u normalu.

  Poznati primjeri upale kornea nakon dobivanja kreme na sluznici oka. Učinak kreme ne utječe na stanje svijesti i stoga ne utječe na vožnju automobila i drugih vozila. Ako ste pronašli opisane simptome treba odmah ukloniti ostatke kreme i otići do terapeuta.

  Upute za uporabu Emla krema

  Emla (upute za uporabu korak po korak opisuje postupak) anestezira se prema ovoj shemi:

  1. Sadržaj cijevi Emla stisnut je na sluznici ili na željeni dio tijela. Ispisana cijev je dizajnirana za jednokratnu uporabu. Ostaci se moraju odmah odbaciti.
  2. Za umetanje igle ili katetera - 1/2 od cijevi od 5 g se širi s velikim slojem na mjestu budućeg ubrizgavanja, prekrivenom zavojem i ostavljen 1 do 2 sata.
  3. Uklanjanje bradavica - 1,5-2 g razmazano je na problematičnom području i ostavljeno 1-3 sata.
  4. Unos kožnog presatka u bolnici - primjenjuje se 1,5-2 g vrhnja, područje je prekriveno zavojem i ostavljeno je 2-5 sati.
  5. Anestezija ulcerativnih rana donjih ekstremiteta - doza za jedno vrijeme - 2-8 g, ovisno o veličini lezije. Potrebno je razmazati debelim slojem, ali ne više od 10 g istodobno. Ostavi se da se smrzne 30 minuta. Ako se čirevi produžuju, ne dopušta brzo prodiranje kreme. Emla bi trebala ostati na sat vremena. Mehanički čiste rane trebaju najviše 10-15 minuta nakon brisanja ostataka Emle.
  6. Muškarci primjenjuju 1 g Emle na 10 cm 2 na genitalije, i ostavljaju 15 minuta. Žene stavljaju 1-2 g na bolno područje i ostavite da djeluju tijekom 30 minuta. do 1 h
  7. U slučaju dodira s očima odmah ih isperite toplom tekućom vodom, leći i pričekati da se osjetljivost normalizira za 1-1,5 sati.
  8. Ako se nakon premazivanja kreme na koži pojavljuje crvenilo i pepeo, područje se pere s toplom vodom i aplikacija se zaustavlja sve dok crvenilo ne ispadne.

  Kako aplicirati anestetičku kremu prije uklanjanja bikinijskog područja, ispod pazuha?

  Emla krema za zamrzavanje široko je popularna kod kuće epilacije.

  Primjenjuje se u skladu s takvim pravilima:

  1. Prije depilacije, područje bikini se potpuno očisti i osuši.
  2. Kapica boce je odspojena. Vrh na stražnjoj strani krši integritet zaštitne membrane.
  3. Mala količina kremaste mase (1 g - 3,5 cm traka na koži) je istisnuta i razmazana masnim slojem potpuno na podlakticama ili duž donjeg rublja. Važno je da nijedna vidljiva koža ne ostane, inače će bol na laseru osjetiti na tim mjestima.
  4. Otvorena je okluzivna naljepnica, mekani dio je odvojen od ljepljivog filma.
  5. Ljepljivi film je zalijepljen na vrh podmazane površine. To povećava učinkovitost i brzinu kreme.
  6. Nakon 1 sata, uklanja se aplikacija i uklanjaju se tragovi kreme.
  7. Učinak Emle već će se osjetiti, tako da možete početi uklanjati dlačice.
  8. Postupak se treba izvesti što je prije moguće nakon što se brisanje ostataka agensa Emla, jer će nakon 1 sata biti ponovno uspostavljen učinak osjetljivosti.

  Svaka osoba ima drugačiju osjetljivost na bol. Vrijeme izlaganja naljepnice na koži pojedinačno. Može potrajati čak 30 minuta ili sat da izgubi osjetljivost kože.

  predozirati

  Predoziranje i nakupljanje toksičnih proizvoda razgradnje anestetika iz lijeka Emla u tijelu malo je vjerojatno s obzirom na doziranje i načine primjene.

  1. Simptomi koji ukazuju na povećanje toksina u tijelu: prekomjerno uzimanje središnjeg živčanog sustava, a posebno teški slučajevi - depresija srčanog mišića i središnjeg živčanog sustava.
  2. Prekomjerno znojenje, bol u glavi, zamagljeni vid, niski krvni tlak i aritmija mogu se pojaviti.

  Zbog spore apsorpcije glavnih sastojaka pripravka nakon terapije, pacijent se stalno prati. Nakon 3-4 sata stanje se vraća u normalu.

  interakcija

  Korištenje Emla krema povećava rizik od methemoglobina kod ljudi koji uzimaju antimikrobne lijekove paralelno.

  1. Korištenje Emla zamrzivača u povećanim dozama uzrokuje adaptivni učinak - kumulativno povećanje učinaka svih lijekova. Opasno je ako pacijent uzima strukturno slične lijekove, na primjer, oncainid, jer sumirani učinak može uzrokovati prekoračenje dozvoljenih doza lijekova.
  2. Kombinacije s antiaritmijskim lijekovima klase III i lokalnim anestetikom koriste se s oprezom, budući da nisu provedena klinička ispitivanja radi kompatibilnosti.
  3. Beta-blokatori, cimetidin i drugi lijekovi koji smanjuju učinkovitost lidokaina, mogu potencijalno doprinijeti povećanju njegove koncentracije u krvnoj plazmi tijekom dugotrajne istodobne primjene. Kratkoročne interakcije imaju kumulativni učinak.
  4. Prilokain s paralelnim unosom lijekova koji induciraju methemoglobin kao što su nitrofurantoin, sulfanilamid, fenobarbital i fenitoin povećavaju analgetski učinak na osobu koja može uzrokovati vrtoglavicu, glavobolju i opću slabost.

  Ako vam je potrebna istovremena upotreba Emle i drugih lijekova, svakako se savjetujte s liječnikom opće prakse.

  Uvjeti prodaje, pohrana

  Rok trajanja kreme je 3 godine od datuma navedenog na pakiranju. Korištenje istječenog lijeka strogo je zabranjeno jer nema više smrzavanja i može uzrokovati alergiju ili osip na tijelu.

  Kod kuće Emla se pohranjuje na suhom zasjenjenom mjestu na temperaturi koja ne prelazi 30 stupnjeva, ali ne u zamrzivaču. Važno je ograničiti pristup djece na mjesto skladištenja anestetika.

  Analogs Emla

  Koristi se analozi vrhnja ako postoje ograničenja upotrebe izvornog načina:

  1. Aurubin je proračunska zamjena za Emlu, koja se prodaje kao mast za vanjsku upotrebu. Kombinacija prednizolona, ​​lidokaina i dexpanthenola anestezira i ima protuupalni učinak. Koristi se za sprečavanje boli. Kontraindikacije će biti gljivična infekcija, 1. trimestar trudnoće, djetetova starost do jedne godine, alergije i bolesti oftalmološke prirode. Cijena je 350-370 rubalja.
  2. "Versatis" - analogni kvalitet u obliku flastera. Glavna komponenta u sastavu - lidokain. On pruža lokalnu bol reljef na mjestu primjene. Koristi se za ublažavanje boli, uklanja miositis različitih vrsta, u prisutnosti neuralgičnih bolesti. Nije dopušteno primjenjivati ​​žbuku "Versatis" u ranoj i staroj dobi, kada postoje rane na koži i primanje anestetika sličnog izgleda. Cijena 1200-1350 rub.
  3. "Kamistad" - anestetik kombiniranog djelovanja. Kombinira lidokain i boju kamilice koja jamči antimikrobne i analgetičke učinke. "Kamistad" propisan je za ublažavanje akutne zubobolje. Kontraindikacije će biti: kršenje funkcija bubrega i jetre, zatajenja srca, trudnoće i dojenja. Cijena 220-240 rubalja.
  4. Lidokain je najbliži metodi djelovanja tijela na vrh Emla. Izrađuje se u obliku gela za lokalno smrzavanje. Ne možete koristiti gel za alergije, trudnoću, laktaciju, bolesti srca i adolescente do odrasle dobi. Troškovi apoteke su 360-400 rubalja.
  5. "Naropin" - provodi se u obliku injekcijske otopine. Koristi se za zamrzavanje tijekom kirurških zahvata i za uklanjanje akutne boli. Ne preporuča se za upotrebu u slučaju preosjetljivosti tijela na ropivakain, trudnoću, dojenje, ozbiljnu bolest srca, uzimanje drugih anestetika. Kupi "Naropin" može biti 1550-1600 rubalja.

  Izaberite siguran analog kao zamjenu za izvorni lijek Emla će pomoći terapeutu.

  Gdje mogu kupiti krema?

  Proizvođač Resifarm Karlskoga AB opskrbljuje Emla anestetičku kremu lancu ljekarne diljem svijeta, gdje se lijek izdvaja bez recepta. Moguće je kupiti alat jeftiniji u dokazanim internetskim trgovinama.

  Krem cijena u Moskvi, St. Petersburg, regije

  Trošak Emla krema ovisi o zemlji opskrbe, prestiž ljekarni lanac i volumen cijevi.

  "Emla" kada se bikini uklanjaju dlačice

  Danas postoji mnogo načina kako bi se riješili neželjene vegetacije na tijelu. Svi su ujedinjeni pod općim pojmovima "epilacija" i "depilacija", koji se često pogrešno koriste u odnosu na jednu ili drugu metodu.

  Epilacija i depilacija - koja je razlika?

  Depilacija je jednostavna metoda uklanjanja vidljivog dijela kose (štap), iste strukture koje leže u koži su netaknute, tako da kosa brzo raste. Primjer depilacije je brijanje i korištenje raznih kreme i masti za uklanjanje dlaka. Kemijske komponente uključene u njihov sastav mijenjaju strukturu kose, oduzimaju jezgru keratin okvira i omekšavaju. Zbog toga se nepotrebna vegetacija lako uklanja s površine kože, a korijen i žarulja ne pate.

  Epilacija je način na koji je vegetacija uklonjena iz korijena, ili uklanjanje nastaje do kršenja folikula dlake, tako da nove vlasi rastu sporije. Najpoznatije metode uklanjanja dlaka:

  • Laserski;
  • epilacije;
  • Ultrazvučna metoda;
  • Uklanjanje dlačica po šugaranju;
  • vosak;
  • Enzimska.

  Svakako, u usporedbi s depilacijom, epilacija je učinkovitija, no ipak ne može riješiti problem "dodatne" kose zauvijek. Činjenica je da će biti moguće ukloniti samo one dlake koje su u aktivnoj fazi rasta, ali u životnom ciklusu folikula dlake postoji i prijelazna faza i faza odmora. Ova razdoblja u različitim folikulima ne podudaraju, tako da ukupan broj vlasi ostaje otprilike isti.

  Jasno je da bez obzira na odabranu metodu uklanjanja dlaka, postupak će se morati ponoviti i to je vrlo bolno, posebno u osjetljivim područjima pazuha i bikinija. U tom slučaju dolazite u pomoć lokalnim anesteticima, što će proces uklanjanja dlačica učiniti ugodnijim.

  Emla krema, njegova svojstva i upotreba

  Dva aktivna sastojka lijeka su lidokain i prilokain anestetici, svaki 25 mg u 1 g vrhnja. Zbog različitih stupnjeva apsorpcije, ove tvari nadopunjuju i pojačavaju učinak međusobno, pa je analgetski učinak Emle znatno bolji od svih ostalih neinjektivnih lijekova s ​​sličnim učincima. Pa, činjenica da se dobar rezultat ne postiže povećanjem broja aktivnih sastojaka, ali upotrebom njihovih svojstava značajno smanjuje vjerojatnost mogućih nuspojava. Zbog toga se kremom uspješno koristi u djece od rođenja, kratkotrajna uporaba je moguća tijekom trudnoće i može se koristiti i tijekom dojenja.

  Emla se upotrebljava u odraslih i djece u svim slučajevima kada je površna anestezija neophodna pri obavljanju bolnih medicinskih postupaka.

  Međutim, opseg primjene kreme nije ograničen samo na medicinski smjer.

  Pri koncentracijama većim od 2% (u „Emla” 2,5%) i lidokaina prilokain vršiti antibakterijsko i antivirusno djelovanje, i ricinusovo ulje, koje se sastoji, ima omekšavanja i vlaži svojstva. Sve to čini „Emla” neophodan za uklanjanje dlaka ili depilacije bikini. Krema se lako prenijeti postupke kao što su tetoviranje i piercing, bolnih potkožnih injekcija ljepote. Možemo reći da je ovo pravi blagodat za ljude s niskim pragom boli.

  Trajanje djelovanja

  Stupanj anestezije i njezino trajanje ovisi o količini primijenjene krema i vremenu kada će biti na koži. Uz primjenu u roku od jednog sata postiže se gubitak osjetljivosti na dubinu od 2 mm, a unutar 2 sata 3 mm. Analgetički učinak se održava dva sata, što omogućuje anesteziju kod kuće prije depilacije.

  Trajanje anestezije i njezina kvaliteta isti su za različite dobi i ne ovise o boji kože.

  Značajke, nuspojave i kontraindikacije

  Emla utječe na površinske žile kože, što se očituje blanširanjem ili, obrnuto, blagim crvenilom tretirane površine, blagim peckavim osjećajem ili toplinom u prvim minutama primjene. Takvi fenomeni privremeni su i obično brzo prolaze sami.

  Ako se neugodni simptomi koji se pojavljuju ne nestanu, već se, naprotiv, povećavaju, ne bi se trebalo tolerirati. Takvi fenomeni poput boli, jakog svraba, oteklina i iritacije kože ukazuju na razvoj alergija. Krema se mora odmah ukloniti, isprati ostatke vode.

  Emla krema se ne može koristiti u slučajevima:

  • Alergije na komponente lijeka;
  • Bilo koja šteta na koži (dermatitis, herpes) i otvorenih rana, osim trofičnih ulkusa, kao i ozljeda na mjestu primjene;
  • Methemoglobinemia.

  Neželjeno je primijeniti lijek:

  • Na području oko očiju zbog mogućeg iritacije i oštećenja rožnice. U slučaju kontakta s očima odmah isprati vodom;
  • U kutiji zbog rizika od pada u srednje uho.

  Budite sigurni da provjerite sa svojim liječnikom prije korištenja Emle ako imate bilo kakvih ozbiljnih bolesti i uzimate bilo kakve lijekove.

  Emla krema: glatka koža bez boli

  Znak ženstvenosti i ljepote je apsolutno glatka koža, ali mnoge žene mogu samo sanjati o tome. Da bi se postigla željena, moraju se pribjeći različitim metodama uklanjanja dlaka s površine tijela. Često je postupak epilacije ili depilacije povezan s jakim bolnim senzacijama koja može biti "tupo" pomoću alata Emla.

  Emla krema: sastav i mehanizam djelovanja na koži

  Zašto je osoba u boli? Općenito, taj osjećaj izvodi neku vrstu zaštitne funkcije u tijelu. Kada je koža ozlijeđena ili doživljava druga oštećenja, živčani završetak odmah daje impuls mozgu o tome. Dakle, biološko značenje boli leži u činjenici da mobilizira tijelo do samoodržanja brzinom munje.

  Proces epilacije uvijek prati bolna senzacija.

  Međutim, bolna senzacija postaje ozbiljna prepreka kod nekih postupaka ljepote, posebice tijekom epilacije ili depilacije, kada su vlasi uklonjeni, oštećuju folikul dlake ili se povlače zajedno s korijenom. U tom slučaju često se koristi Emla krema, koja blokira završetak živaca, što rezultira time da mozak ne prima nikakav uznemirujući signal.

  Pripravak uključuje anestetičke komponente lidokaina i prilokaina. Lidokain pokazuje svoje analgetsko svojstvo puno brže od prilokaina, međutim, vrijeme trajanja djelovanja je kraće od one drugog anestetika.

  Kombinacija ove dvije komponente u pripremi Emle pruža, iako ne trenutak, ali relativno brz i prilično dugotrajan učinak, koji omogućuje epilaciju ili depilaciju na velikim površinama kože.

  Istraživanja pokazuju da je Emla vrlo učinkovita droga. 91% žena je prijavilo potpunu anesteziju nakon primjene kreme. Preostalih 9% imalo je manju bol. To može biti zbog korištenja nedovoljne količine lijeka, ili je njezino vrijeme ekspozicije bilo pogrešno odabrano.

  Drugi uzrok neadekvatne anestezije može biti fiziološka značajka kože: što je deblja koža, to je dulji lijek dospijeva do živčanih završetaka. Stoga, u ovom slučaju, vrijeme primjene Emle treba povećati tako da komponente pripravka mogu prodrijeti u slojeve kože što je dublje moguće.

  Upotreba lijeka za uklanjanje dlačica / depilaciju

  Za mnoge žene, Emla krema bila je samo spas u vrijeme uklanjanja viška kose na tijelu, jer postoje područja u kojima koža ima povećanu osjetljivost i dobiveni bolni osjećaji postaju nepodnošljivi.

  Mogu li koristiti alat u bikinijskom području

  Intimna zona je jedna od najtežih u smislu epilacije ili depilacije. Koža ovdje je tanka i nježna, a dlake se razlikuju po krutoj i gustijoj strukturi, pa je njihovo uklanjanje ispunjeno nekim poteškoćama. Za uništavanje folikula dlake tijekom epilacije, to će potrajati još malo vremena izloženosti laserskom ili foto-zračenju, što bolno utječe na kožu. I povlačenjem dlake uz gust korijen osjetljive kože tijekom depilacije prati oštra bol.

  Emla krema se koristi u ginekologiji za anesteziju za lokalne operacije.

  Stoga, za tretman bikini zone Emla krema se koristi češće nego u drugim dijelovima tijela. Ne biste se trebali bojati da alat može doći do sluznice genitalija. Činjenica je da se Emla vrlo često koristi u ginekologiji kao anestetički lijek tijekom lokalnih operacija.

  Oblici otpuštanja Emla

  Najčešći oblik sredstava za oslobađanje je vrhnja. Mnogi ga pogrešno nazivaju mast ili gel. Emla krema je dostupna u epruvetama od 5 g. U jednom pakiranju su 5 cijevi i 12 okluzalnih naljepnica za pričvršćivanje anestetičke primjene.

  Pakiranje od 5 epruveta Emla krema i 12 okluzalnih naljepnica

  Učinak utrnulosti kože javlja se unutar 0.5-1 h nakon nanošenja kreme i traje do 5 sati. Što je dulje sredstvo na koži, to je veća dubina prodiranja svojih sastojaka. Nakon 1 sat nakon primjene, Emla krema "zamrzava" kožu do dubine od 2 mm, a nakon 2 sata površina kože u potpunosti gubi osjetljivost na dubini od 3 mm.

  Drugi oblik u kojem se Emla može naći je anestetički krpa. Trajanje aplikacije i stupanj anestezije određeni su doziranjem lidokaina i prilokaina u flasteru. Obično, analgetski učinak javlja se u roku od 1-2 sata i traje 2 sata.

  Zakrpa dolazi za 1-2 sata

  Kako koristiti kremu i žbuku

  Emla krema za anesteziju primjenjuje se kako slijedi:

  1. Obradjeno područje kože mora biti temeljito očišćeno od prljavštine i masnih izlučevina. Stručnjaci preporučuju da se parne površine kože, jer će to omogućiti da komponente lijeka prodre dublje kroz otvorene pore.
  2. Nanesite na krema kože s debelim slojem tako da površina kože nije vidljiva. Krema se ne može trljati, već se nanosi samo!
  3. Na vrh lijeka primjenjuje se okluzalna naljepnica koja vam omogućuje postizanje maksimalnog učinka anestezije. Za praktičnost, možete pisati vrijeme fiksacije na naljepnici.
  4. Nakon 30-60 minuta, uklanja se aplikacija, a ostatak kreme ukloni suhom krpom. Koža je spremna za uklanjanje dlačica ili depilaciju.
  Pravilnom primjenom Emla krema postiže se potrebni anestetički učinak.

  Upozorenje! Ako mala količina kreme ostaje u cijevi, cijev s ostatkom pripreme ne može se spasiti do sljedeće uporabe! Znači, samo je trebate baciti.

  Video: kako se nanosi Emla krema

  Emla patch također se primjenjuje na čistu, suhu površinu kože. Vrijeme nošenja premašuje trajanje primjene kreme i iznosi 60-120 minuta. Nakon toga uklonite flaster i možete započeti postupak uklanjanja viška kose.

  Korištenje Emle prije uklanjanja dlaka i depilacije ima male razlike. Prije epilacije, potrošnja lijeka i trajanje njenog udara malo se povećavaju u usporedbi s postupkom depilacije.

  Na primjer, za lasersko ili fotoepiliranje intimne zone potrebna je 8-10 g Emla vrhnja (dvije cijevi), a kada se depilacija voskom, šećernom pastom ili epilatorom, treba nanijeti 3-5 g preparata (jedna cijev) na kožu. Osim toga, prije epilacije trajanje primjene kreme treba biti najmanje 1,5-2 sata, a vrijeme nanošenja krpe treba biti 2 sata. Vrijeme "zamrzavanja" kože prije depilacije je 30-40 minuta manje.

  Osjetljiva područja mogu se umoriti s Emlom prije nego što se urne.

  Kontraindikacije i moguće nuspojave

  Značajka sredstava Emle je mali popis kontraindikacija za njegovu upotrebu:

  • preosjetljivost tijela na glavne komponente koje olakšavaju bol;
  • određeni poremećaji krvi (methemoglobinemija);
  • uzimanje sulfonamida;
  • razdoblje dojenja (relativna kontraindikacija);
  • oštećenje kože u obliku rana i ogrebotina;
  • individualna netrpeljivost.

  Ponekad nakon primjene Emle može biti manifestacija nuspojava:

  • bljedilo ili crvenilo kože na mjestu primjene;
  • svrbež ili gori;
  • oticanje tkiva;
  • osipa.

  Uz predoziranje lijeka mogu se pojaviti neugodne posljedice u obliku:

  • nervozni živčani sustav;
  • slabost mišića;
  • poremećaja dišnih i kardiovaskularnih sustava (otežano disanje, srčane palpitacije);
  • opća slabost.

  Prednosti i nedostaci

  Potrošači su cijenili Emlin proizvod i zabilježili su sljedeće prednosti:

  • učinkovitu anesteziju kože prije epilacije / depilacije;
  • mogućnost korištenja u intimnom području;
  • nedostatak mirisa;
  • dobra konzistencija znači da se ne dopušta širenje krema nakon primjene;
  • jednostavna i praktična upotreba;
  • mali popis kontraindikacija;
  • mogućnost dobivanja cijevi pojedinačno, što štedi novac.

  Međutim, potrošači su također našli nedostatke:

  • treba čekati da će komponente lijeka stupiti na snagu;
  • vjerojatnost nuspojava;
  • visoka cijena droge.

  Mjere opreza

  Tako da je proces uklanjanja dlačica ili depilacija bezbolan, a nema nuspojava nakon korištenja Emle, potrebno je slijediti određene mjere predostrožnosti.

  Prilikom primjene anestetika na kožu lica, treba paziti da krem ​​ne dođe na sluznicu sluznice, budući da Emla izaziva iritaciju rožnice. Ako je došlo do slučajnog udara lijeka, oči treba temeljito isprati tekućom vodom.

  Upotreba krema anestezije za gornju usnicu također treba biti pažljiva, budući da je uzimanje agensa u usnu šupljinu nepoželjno.

  Da biste izbjegli sve neugodne trenutke kada koristite Emla prije depilacije ili depilacije, stručnjaci savjetuju da prouče sažetak pripreme i strogo slijedite upute.

  Analogni znači

  Jedan od nedostataka potrošača Emla vrhova je njegova prilično velika cijena: 350-370 rubalja. za jednu cijev. Zbog toga mnoge žene ne mogu priuštiti da kupuju ovaj alat i traže više lijekova s ​​niskim troškovima.

  Krema Acriol Pro

  Sastav Acryl Pro je identičan onome Emle: također sadrži lidokain i prilokain. Osim toga, upotreba lijeka, popis kontraindikacija, moguće posljedice i nuspojave su isti kao i Emla krema. Razlika između sredstava je samo u troškovima: akrilna Pro cijev od 5 ml volumena košta 200-220 r.

  Acryol Pro sadrži lidokain i prilokain.

  Svjetlosni dep

  Kozmetičari često primjenjuju kremu Light Dep prije uklanjanja / depilacije dlačica. Ovaj lijek se razlikuje po tome što sadrži komponentu epinefrina, koja sprječava pojavu iritacije, crvenila i otekline.

  Anestetički učinak lijeka pojavljuje se već 15-20 minuta nakon primjene i traje 4 sata. Međutim, krema Light Dep nije namijenjena za anesteziju dubokog bikinijskog područja.

  Trošak cijevi Light Dep od 15 ml je 750 rubalja.

  LightDep krema ne uzrokuje iritaciju

  Mast Menovazin

  Struktura Menovazina uključuje:

  • mentola, pružajući anestetičke i protuupalne učinke;
  • novokain, koji blokira živčane završetke;
  • Anestezin, koji smanjuje bol.

  Mast počinje djelovati unutar 10 minuta nakon primjene, a učinak "zamrzavanja" traje 1,5 sata.

  Menovazin vrijedan samo 30-60 rubalja.

  Menovazin se može koristiti za duboku anesteziju u području bikinija.

  DeepNumb alat

  Anestetički učinak lijeka postiže se zbog sadržaja sadržaja lidokaina, tetrakaina i epinefrina. Krema se nanosi na kožu s debljinom sloja od 2 mm. Djelovanje agensa pojavljuje se nakon 60 minuta i traje 4 sata.

  DeepNumb krem ​​je dostupan u epruvetama od 10 g. Jedna tuba košta 350 rubalja.

  Anestetički učinak javlja se nakon 60 minuta. nakon primjene DeepNumb

  Recenzije

  Depilacija s njim otišla je ovako: nanosio sam kremu s srednjim slojem, ne previše debelim, ali ne previše tankim (krema se može lagano stegnuti, nema ništa loše u tome) na koži koja će kasnije biti mučena voskom i prekrivena filmom za hranu na vrhu (do bolje djelovao, napisano je u uputama), ispalo je neku vrstu komprimiranja. Treba ga čuvati od 20 do 60 minuta, ovisno o tome što je depilirana. Za gornju usnicu imam 20 minuta, za bikini - 60 minuta. Provjerila je svoju spremnost ovako: pokandala joj je noktom čim nisam osjetila dodir, onda možete početi. Brzo sam oprao kremu s kože sluzi, zaglavio traku od voska i izvukao ga. Djevojke, nisam osjećao apsolutno ništa! Bez boli! Tijelo nije ni razumjelo što su mu učinili! Ovo je čudo jednostavno! Ruke nisu tresti, suze nisu prolazile kroz tuču, samo glupo! Uz područje bikini sve je prošlo glatko i bezbolno.

  Šumska vila

  http://irecommend.ru/content/depilyatsiya-bez-boli-foto-krema

  Prije nisam koristio nikakve lijekove protiv bolova - znao sam samo sprej za lidokain, ali kad sam ga koristio, bio sam alergičan i nadražen. Tako se nije riskirao ponovno koristiti. No, na jednom od foruma čitala sam o Emla anestetici, koja se koristi čak iu salonima prije depilacije i šilinga. Kada krema počinje djelovati, postoji osjećaj trnci i tijekom samog postupka više se ne osjećate boli, samo su neki odjek, ali to se ne uspoređuje s pravom boli. Usput, nije bilo alergijske reakcije, tako da alergijski ljudi mogu dobro spavati. I bez Emle sada ne mogu napraviti depilaciju. Krema je izvrsna, bez boli.

  Oksana Kuchurova

  http://irecommend.ru/content/bez-vsyakoi-boli-i-bez-lishnikh-problem

  Nakon nanošenja kreme, nakon dvije ili tri minute počinje lagana trnka, moguća je lagana peckanja, ali to nije velika stvar, to bi trebalo biti tako. Kad je došlo vrijeme, uklonio sam zakrpe i film, uklonio ostatke krema pamučnim jastukom, odmažio površinu kože, dotaknuo ga i... Nisam ništa osjetio! Ništa uopće. Osjećaji su prilično čudni. Epilacija je bila bezbolna, ali nakon 20 minuta učinak krema počeo je slabiti. Počela sam se ponovno osjećati, ali osjećaji su bili vrlo dosadni. Kako vam objasniti... osjećala sam da nešto čine s kožom, ali uopće nije bilo boli.

  SofieSweet

  http://irecommend.ru/content/bezboleznennaya-epilyatsiya-teper-ne-tolko-v-mechtakh-krem-emla

  Učinak zamrzavanja traje jedan sat i pol, dva. Stoga, ako idete na moderan šokiranje ove sezone, pripremite unaprijed najosjetljivijim područjima. Ja epilaciju s epilatorom kod kuće, a sad to radim smireno (koristim samo noge) sve zone. Nema više problema. Udarni udarac i mjesec glatka!

  Samostalno ispitivanje

  http://irecommend.ru/content/emla-otzyv-kak-ispolzovat-chto-pri-epilyatsii-nichego-ne-chuvstvovat-foto

  Emla krema učinkovito anestezira površinu kože prije depilacije ili depilacije, što uvelike olakšava ove kozmetičke postupke. Međutim, prije upotrebe treba obratiti pažnju na mali popis kontraindikacija koje alat mora izbjegavati neugodne posljedice. Iako recenzije na internetu upućuju na to da su nakon njenog korištenja nuspojave iznimno rijetke.

  Arhitektura obrva detaljno: tetoviranje, ispravljanje, bojanje i šminkanje s fotografijama prije i poslije

  Zašto brijamo stidnu kosu i još 20 zanimljivijih činjenica o tome