Emla Anesthetic Depilation Cream

Do danas postoji mnogo načina uklanjanja nepotrebne vegetacije, ali većina ih ima jedan nedostatak - bol tijekom postupka.

Za neke, bol je podnošljiv, a za druge to je pravi patnja. Anestetička krema za depilaciju Emla pomaže smanjiti nelagodu i olakšati proces uklanjanja dlačica.

Opis i svojstva krema

Analgetički učinak krema je zbog sadržaja dvaju aktivnih sastojaka: lidokaina i prilocaina. Obje tvari dopunjuju i pojačavaju međusobno djelovanje zbog kojih se postiže potreban anestetički rezultat.

Uz anestetički učinak, aktivni sastojci u kremi imaju antibakterijska svojstva, a ricinusovo ulje ima blagi i hidratantni učinak na kožu.

Proizvod je pakiran u aluminijske cijevi od 5 i 30 grama. Na raspolaganju su i kutije s pet cijevi od po 5 grama. Set sadrži posebne naljepnice pod kojima se nanosi vrhnja.

Lijek se koristi za lokalnu anesteziju i indiciran je za:

 • obavljanje kirurških intervencija na površini kože ili sluznice genitalnih organa;
 • uvođenje katetera;
 • obavljanje kozmetičkih postupaka (depilacija, uklanjanje dlaka, tetoviranje, uklanjanje oštećenja kože, itd.).

Krema se može primijeniti na bilo kojem području. Iznimka je područje koje se nalazi u blizini očiju i čašice.

Mjere opreza

Prilikom nanošenja kreme na kožu, može doći do peckanja, blagog zagrijavanja, blanširanja ili, naprotiv, crvenila mjesta primjene. Ti su simptomi kratkotrajni i većinom idu sami.

Oprez! Ako se uznemirujući simptomi ne umanjuju, nego se intenziviraju, postoji bol, svrbež, oteklina, iritacija - to ukazuje na alergijsku reakciju. U tom slučaju potrebno je ukloniti kremu ispiranjem područja s velikom količinom vode.

Prema uputama za uporabu krema se ne može koristiti za:

 • preosjetljivost na neke komponente lijeka;
 • bilo kakve povrede cjelovitosti kože, oštećenja. Iznimke su trofični ulkusi;
 • methemoglobinemija (povišena razina methemoglobina u krvi).

Pri nanošenju kreme treba izbjegavati područje oko očiju, zbog vjerojatnosti iritacije i štetnog djelovanja na rožnicu.

U slučaju kontakta s mukoznim očima, odmah ih treba isprati s puno vode. Također biste trebali izbjegavati uzimanje lijeka u aurikulu, zbog rizika mogućeg prodiranja tvari u srednje uho.

Važno je! Prije uporabe Emla krema, ako imate bilo kakve bolesti ili kod uzimanja lijekova, preporučljivo je konzultirati se s liječnikom.

Značajke aplikacije

Priroda djelovanja varira, ovisno o području primjene, doziranju lijeka i vremenu tijekom kojega bi se održavanje trebalo održavati. Kod tretiranja kože s kremom, potrebno je uzeti u obzir sljedeće značajke:

 1. Nakon sat vremena nakon primjene, krema anestezira dubinu od 2 mm kože.
 2. Nakon dva sata - 3 mm.
 3. Nakon 10 minuta, kada se primjenjuju na sluznice, zapaža se njihova potpuna anestezija.

Pomoć! Trajanje analgetika se održava dva sata - to omogućava anesteziju prije početka postupka kod kuće.

Za obavljanje dubokog postupka uklanjanja dlačica bikini trebat će vam dva pakiranja vrhnja od 5 grama svaki, za klasični postupak je dovoljno jedna cijev.

Prije uporabe alata preporuča se provesti ispitivanje osjetljivosti. U tu svrhu, mala količina supstancije se nanosi na kožu i nakon 15 minuta reakcija se procjenjuje. Ako se pojave nuspojave, preporuča se odbiti korištenje ovog lijeka.

Korak po korak

Prilikom primjene proizvoda slijedite slijed sljedećih koraka:

 1. Nanesite kremu na područje koje treba liječiti. Tvar se nanosi s debelim slojem, pokušavajući ne preskočiti bilo koju površinu, inače se potpuno ne postiže anestezija.
 2. Za zatvaranje stranice posebnom naljepnicom koju stavlja kremu koja je uključena u paket. To će pridonijeti boljem prodiranju aktivnih sastojaka u kožu i pojačati učinak. U tu svrhu možete koristiti uobičajeni film hrane. Kod epiliranja bikinijskog područja, preporuča se prekriti tretirano područje s filmom za hranu i nositi debeli rublje.
 3. Za održavanje oko sat vremena - to je obično dovoljno za postizanje potrebnog olakšanja boli. Ako se željeni učinak ne postigne, sljedeći put možete održati dulje vrijeme.
 4. Uklonite film ili posebnu naljepnicu i uklonite ostatke krema s salvama. Kada se vosak ili šugiranje, važno je da nema tragova kreme, inače će postupak biti težak, jer će se vlasi slabo zarobiti.

Krema može pridonijeti bruizaciji i modricama nakon depilacije. Ali obično nestaju 2-3 dana nakon postupka.

Ima li kakvih analoga

Emla krema je prilično skupo, pa ako ne odgovara ovom ili nekom drugom razlogu, možete preuzeti njegove jeftinijih kolega koji imaju sličan mehanizam djelovanja.

Učinkovito pomaže da se koža utisne u spreju s lidokainom. Dobro se podnosi i praktički ne uzrokuje nuspojave.

Za anesteziju, dovoljno je prskati malo na neophodno područje. Početak anestezije zabilježen je već nakon 1-3 minute i traje ne više od sat vremena.

Pomoć! Emla krema ima analgetski učinak nakon postupka. Kada koristite isti sprej Lidokain, nakon epilacije može biti neugodna.

Drugi analog lijeka mehanizma djelovanja je Light Dep. Cream. Glavna aktivna tvar, anestoderm, ima brži učinak i manje je toksičan od lidokaina. Anestezija u bikinijskom području promatrana je već nakon 15-20 minuta.

Recenzije

Recenzije Emle mogu se naći vrlo raznoliki. Neke žene uočavaju visoku učinkovitost anestetika, dok druge ne spominju očekivani učinak. Podijelite svoje iskustvo o korištenju ovog alata u komentarima u članku.

Evo nekih primjera onoga što žene pišu o ovom lijeku:

Marina: "Korištenje britva za uklanjanje viška vegetacije odavno je izvan mode, gotovo se svi koriste metodu depilacije ili šilinga. Samo sam, uz povećanu osjetljivost na bol, nastavio koristiti britvu. Jednom, razgovarajući s prijateljem, saznao sam da je kozmetičar savjetovao da smanjuje boli Emla krema.

Na Internetu je proučavao kompoziciju, kontraindikacije za ovaj lijek i odlučio je pokušati. Kupio sam vrhnje od 5 grama i stavio bikini na područje neposredno prije posjeta kozmetičaru. Bilo mi je drago što tijekom postupka nije bilo bolnih osjeta. Sada koristim Emla krema za bikinije epilaciju cijelo vrijeme. Moj muž je posebno zadovoljan što sada imam sve što je savršeno. "

Inna: "Nažalost, epilacija pomoću Emle krema je ionako bolna za mene. Osjetljivost nakon njene primjene smanjuje se, ali ne onoliko koliko bismo željeli. Stoga se ovaj alat pokazao gubitkom novca za mene. "

zaključak

Emla krema omogućuje učinkovito uklanjanje bolnih osjeta tijekom i nakon epilacije. Prije primjene važno je pažljivo pročitati upute za uporabu i slijediti ih jasno. Iz ispravne upotrebe sredstava ovisi o vjerojatnosti postizanja očekivanog rezultata.

Epilacija bez boli uz uporabu "Emle"

Emla - lijek za lokalnu anesteziju u obliku krema. Pokazuje se na vanjsku uporabu za anesteziju integumenta i sluznice. Krema sadrži amidne anestetike: prilokain i lidokain, koji prodiru duboko u dermis i onesposobljavaju osjetljivost živčanih završetaka. Analgetski učinak na koži traje 2 sata, a na sluznici - do 20 minuta.

Krema svojstva

Priroda utjecaja lijeka na različita područja dermisa razlikuje se, ovisno o području primjene, dozi sredstva i vremenskom razdoblju na kojem je primijenjen okluzivno odijelo. Pri primjeni lijeka treba uzeti u obzir njegove osobine:

 • 1 sat nakon primjene, mast anestezira 2 mm dubine dermisa;
 • 2 sata nakon primjene, osjetljivost živčanih završetaka izgubljena je 3 mm od površine kože;
 • 10 minuta nakon liječenja sluznice, opaža se njihova anestezija.

Tijek anestezije ne utječe na dobnu i kožnu boju osobe. Jedini pokazatelj koji utječe na djelovanje lijeka je anomalija nervne osjetljivosti - atopijski dermatitis. U tom slučaju, učinak korištenja "Emle" će biti vidljiv nakon 20 minuta.

Kremska aplikacija

Uputa sadrži dugi popis pokazatelja za uporabu: preporuča se korištenje kreme prije bilo kakvih postupaka koji uključuju ozljedu gornjih slojeva dermisa. Ne biste trebali zanemariti jaku bol, jer stalna iritacija živčanih završetaka može nepovoljno utjecati na rad susjednih organa, pa čak i srca.

Emla značajno smanjuje prag boli tijekom sljedećih postupaka:

 • Ušna piercing, piercing;
 • Tetoviranje, tetoviranje;
 • Injekcije agresivnih lijekova i vitamina;
 • Injekcije subkutane kozmetologije;
 • Epilacija i depilacija.

Najaktivniji „Emla” mast se koristi za liječenje bikini uklanjanja dlaka prije. U ovom području, lokalizirati najveći broj živčanih završetaka, tako da je vrlo teško učiniti bez medicinske ustanove. Za uspješno uklanjanje dlačica (laser ili foto) želite koristiti 8-10 grama za sve bikini području, a za depilacije (vosak, šećer i mehaničkim uređajem) - 3-5 g

Mjere opreza

Upute za lijek tvrde da je krema apsolutno sigurna za sve dobne skupine i zdravstvene uvjete. Jedina iznimka je methemoglobinemija i alergija na komponente lijeka. Trudnice i majke koje dojilju mogu koristiti mast prije bikinije epilacije, pobrinuvši se da tijelo nema preosjetljivost na lidokain.

Krema može izazvati lokalne nuspojave u obliku svrbeža i paljenja. Kožu se karakterizira bljedilo i kratkotrajno hemoragično osip, a na sluznicama je dopušteno jedva primjetno oticanje. Oštećenje mikročestica uzrokuje krvarenje i hiperemija (prekomjerno krvarenje kapilara).

Prilikom korištenja alata morate poštivati ​​sljedeća pravila:

 1. Upute zabranjuju konzumiranje masti na području oko očiju i ušiju;
 2. Nije dopušteno nanositi kremu na oštećena područja kože i sluznice bikinija;
 3. Ako postoji tahikardija ili apatija, letargija, alat mora biti potpuno uklonjen.

Pravila primjene

Paket sadrži mast i okluzivno odijelo. Nanesite kremu najkasnije jedan sat prije uklanjanja dlaka. Anestezija će biti cjelovita samo ako se slijede pravila. Upute za uporabu:

 1. Pokrijte cijelo područje bikini s debelim slojem "Emle", tako da se koža ne prenosi.
 2. Odvojite film okluzivnog odijela s površine predloška i stavite je na područje epilacije.
 3. Uklonite rubove i ostavite 1-2 sata: anestezijska mast treba biti na koži najmanje 40 minuta, a na sluznici - najmanje 10, inače će učinak biti nepotpuni ili potpuno odsutni.
 4. Uklonite film i uklonite ostatke.

Prije uklanjanja kose, pazite da je površina kože potpuno čista od ostataka "Emle". Od posebne je važnosti za depiliranje i šilinganje depilacije, jer ljepilo neće moći zarobiti svu vegetaciju, a postupak će biti odgođen. Što se tiče foto i laserskog uklanjanja dlaka, oni su manje skloniji prisutnosti sredstava na koži, jer se njihovo načelo djelovanja temelji na spaljivanju kose i žarulja u bikinijskom području.

Krema može biti katalizator za pojavu modrica i modrica nakon postupka, ali sve nedostatke kože trebaju nestati u roku od 2-3 dana. Emla se ne preporučuje za ponovnu upotrebu sve dok ne prođe oštećenje gornjih slojeva dermisa. Ovo pravilo je lako slijediti, jer će kosa u bikinijskom području pojaviti najranije u roku od 2-3 tjedna.

analoga

Ako vam kremu iz nekog razloga ne odgovara, a prije epilacije osjetljivog područja potrebna je anestezija, upotrijebite sredstva-analoge. Klasična verzija je droga "Lidocaine Spray". Nema praktički nikakvih kontraindikacija i dobro podnosi ljudi svih dobnih skupina.

Isprati proizvod preko cijelog područja bikini i odmah početi uklanjati dlačice. Gubitak osjetljivosti javlja se nakon 1-3 minute, ali traje ne više od sat vremena. Krema sprječava bolne senzacije, ne samo tijekom, već i nakon postupka, dok ozljede kože iscjeljuju. Koristeći Lidocaine Spray, odmah nakon uklanjanja dlaka, osjetiti će se svrbež i gori.

Novost tržišta za lokalnu anestetiku je krema Light Dep, Emlaov kolega u djelovanju, ali ne i kompozicija. Glavni aktivni sastojak anestderma je manje toksičan od lidokaina i ima brži učinak. Gubitak osjetljivosti kože u području bikini javlja se u roku od 15 do 20 minuta (u rijetkim slučajevima neophodno je ukloniti okluzivno odijelo za sat vremena). "Light Dep" je jeftiniji od "Emle", ali mast će biti kupljena samo od službenih predstavnika NNPTSTO.

Recenzije potrošača

Krema je pronašla mnogo ženskih obožavatelja ženske publike koja se suočila s epilacijom intimnih područja. Kao i svaki alat, Emla ima prednosti i nedostatke.

 • Evgenia (Moskva) je zadovoljan učinkom kreme i tvrdi da praktički nije osjećala nikakvu bol tijekom laserskog uklanjanja dlaka. Nedostatak je visoki trošak i dugo vrijeme čekanja za analgetski učinak.
 • Vera (Rostov-on-Don) primjećuje gubitak osjetljivosti dermisa dubine 1 cm. Govori o profitabilnosti korištenja masti: 5 g za 2 sjednice uklanjanja dlačica u intimnom području s voskom.
 • Natalia (Perm) je tužan činjenicom da je anestetički učinak trajao samo 30 minuta i izazvao teške iritacije na koži.
 • Larisa (Izhevsk) je rekla da se bojao boli prije prve uporabe alata, a sada se bavi vlastitim šokiranjem kod kuće. Primjećuje visoku cijenu i brzu potrošnju masti.

Oslobađanje boli AstraZeneca Emla - pregled

Epilacija, injekcije mogu biti ugodna! + vrlo detaljne upute za djelovanje

Da, to će biti oko najžešćih (u doslovnom smislu riječi) i relevantne. Pa, tko je sada u XXI. Godini ne smeta prekomjernoj vegetaciji na tijelu? Dakle, u svjetlu važnosti ovog problema, znanost je otišla naprijed - došla je do velikog broja opcija za uklanjanje višak tjelesne kose. Ali nažalost nisam još došao do dovoljnog broja načina ublažavanja senzacija tijekom postupaka uklanjanja dlaka. Istina je, međutim, nekoliko alata za ublažavanje boli nalaze se na tržištu, od kojih je jedan Emla vrhnje.

Zašto upravo Emla?

Bilo je ljeto: sunce, plaža, puno slobodnog vremena, koje nisam htio trošiti toliko na okupljanju kod kuće. Razmišljajući da svaka djevojka zna koliko vremena u životu ima uklanjanje dlačica, pogotovo ako se ti postupci izvode s britvom, što daje prilično kratkoročni učinak. Da, postoje načini da se riješite kose do tri tjedna, ali uglavnom su previše skupi ili uzrokuju previše boli.

U potrazi za zlatnim značenjem, moj izbor je pao na trake i epilator. Usput, želim napomenuti da sada govorim o epilaciji u bikinijskom području, jer epilacija je gdje uzrokuje najviše patnje)

Morala sam potražiti metode boli. Lidokainne injekcije odmah su otišle, to vjerojatno mora biti ludo)) Sprej lidokaina također je nestao zbog svoje apsolutne beskorisnosti. Zatim sam se sjetio neke kreme koja je primijenjena na moje lice kad su mi ubrizgani s hijaluronom.

Emla s injekcijama hijaluronske kiseline.

Bilo je u veljači. Liječnik mi je stavio nekakav lagani krem ​​i pokriven filmom. Nakon 15 minuta, poletjela je i započela sam proces. Strašno sam se bojao injekcija, ali apsolutno nisam ništa osjetio. Negdje oko tri sata osjetio sam mučninu, pokazalo se da je učinak čudotvorne kreme završio. Znaš da je to slično kad si služio nozi, a onda dođe k sebi))

Nakon nekoliko tjedana, postupak je ponovljen, a opet sve postalo potpuno bezbolno.

Kupnja krema.

Sjetio sam se kako postoji čudesna krema koja će mi pomoći. Nazvao sam majku, rekla je ime - Emla. Odmah sam se žurio u najbližu ljekarnu i bio razočaran. Ispalo je da ne naručuju vrhnje. Ista je priča ponovljena u nekoliko ljekarni. Nije bilo tako jednostavno: zaključio sam da krema postoji u nekom ograničenom pristupu))

Tada sam slučajno posjetio drugu ljekarnu, zanimala me, a rekli su mi da imaju vrhnje, iako je to vrlo brzo prodala. Otkrio sam datum isporuke (to bi trebao biti samo dva dana kasnije), i čekao. Na određeni dan sam došao u apoteku i kupio robu koja mi je trebala.

Krema je na prodaju po komadu. Uzeo sam dvije cijevi, bojeći se da možda neće stati.

Cijena - 300 rubalja cijevi. Čuo sam, možete pronaći jeftiniji)

Emla s bikini epilacijom.

Kod kuće, sretan je odlučio to učiniti odmah, ali što očekivati?) Međutim, postoji određeni skup obveznih pravila, samo pod kojima krema će raditi.

Doziranje korak po korak:

1. Za pranje područja kože (i to je moguće i neophodno ne samo za njega) s krpom, to će vam pomoći da maksimalno očistite kožu od nečistoća.

2. Pročistite dobro tako da dodatne stanice kože odu i ne ometaju tijekom epilacije)

3. Za parenje kože, kako bi proširili pore i to će pružiti najbolji prodor kreme, odnosno, da će zamrznuti vašu kožu.

4. Osušite kožu. Vlažnost - naš neprijatelj je ovdje, smear krema, i neće raditi.

5. Nanesite debeli sloj kreme na površinu. Znam da mnogi ljudi imaju pitanja: što znači gusto? Nanosim kremu da pokrije područje bez praznina. I najvažnija stvar. NEMOJTE UTEMLJUĆI KREMU, ALI ODREĐIVAJTE UNIFORMNO. Stavio sam svoje prste, a zatim jednim jednostavnim pokretom koji provodim oko zone. Krema bi trebala ležati na koži.

6. Pokrijte područje na kojem ćemo proizvoditi epilaciju s filmom hrane. Izrežem komad i samo ga stavim, dobro se uklapa, ne pada. Potrebno je da zrak ne dobije.

7. Nosite hlače, kratke hlače, hlače, suknje bez obzira na sve, jer glavna stvar je da se cijela struktura ne iseliti. I bolje je držati sve toplo.

8. Uočite vrijeme - 60 minuta. Bolje je sjediti nego sjediti) i možete se baviti svojim poslom. Film neće pasti nigdje, neće otići.

9. Po isteku vremena uklonite odjeću i film.

10. Uklonite ostatke smeća, ali NE MORATE, NE RUB, ali jednostavno uklonite s pamučnim slojem.

11. Nastavite s uklanjanjem dlaka.

Zašto sam izabrao epilator.

Iskreno, početno se nadao da ću napraviti trake. Ali pokušao sam, a nisam uspio. Općenito, ne volim pruge. Volim epilator. Ali bilo je malo zastrašujuće za njih. Nakon što se pruge nisu riješile za mene, izdahnula sam i skinula epilator.

Osjećaji, dojmovi.

Izbušena, donijela epilator i.

. nije ništa osjetio! Proširio je kožu i prošao odjeljak po odjeljku. Istina, moja radost je brzo prekinuta kad sam se počeo kretati prema sredini, a zatim ići dolje. Ne znam, ali iz nekog razloga samo mi je gornji dio moje anestezije olakšan. Napisala je o nedovoljnoj količini vrhnja. Nakon ponovljenog postupka, i jučer, ali se ništa nije promijenilo. Očigledno, ili sam još uvijek nespretan, ili takve osobine mog organizma. Ali negdje na 50% kose bezbolno sam očistio.

Ukupno.

Imala sam dvije cijevi za tri postupka u kojima sam uklonio točno više od 50% moje kose.

Nemoj me u potpunosti osloboditi, ali nadam se da ću s vremenom naučiti kako proizvoditi kremu više produktivno, a ne štedjeti njegovu količinu. Još uvijek mislim da nije dovoljno primijeniti malo, bilo bi moguće imati više, a možda je sve bilo zanijemljeno.

Jučer ju je primijenila manje od prva dva puta, i malo se osjećala. Stoga je, čini se, količina vrhnja važna.

Unatoč činjenici da nisam mogao postići puni rezultat, stavio sam 4, jer u svim drugim aspektima krema zadovoljava svoja očekivanja.

Preporučujem ako se bojite uzeti epilator i spustiti ruku))

Sve glatke kože bez kose!)

Moglo bi vam biti zanimljivo:

Proizvodi za njegu kose:

Liječenje lica:

Proizvodi za njegu lica:

Proizvodi za njegu tijela:

"Emla" kada se bikini uklanjaju dlačice

Danas postoji mnogo načina kako bi se riješili neželjene vegetacije na tijelu. Svi su ujedinjeni pod općim pojmovima "epilacija" i "depilacija", koji se često pogrešno koriste u odnosu na jednu ili drugu metodu.

Epilacija i depilacija - koja je razlika?

Depilacija je jednostavna metoda uklanjanja vidljivog dijela kose (štap), iste strukture koje leže u koži su netaknute, tako da kosa brzo raste. Primjer depilacije je brijanje i korištenje raznih kreme i masti za uklanjanje dlaka. Kemijske komponente uključene u njihov sastav mijenjaju strukturu kose, oduzimaju jezgru keratin okvira i omekšavaju. Zbog toga se nepotrebna vegetacija lako uklanja s površine kože, a korijen i žarulja ne pate.

Epilacija je način na koji je vegetacija uklonjena iz korijena, ili uklanjanje nastaje do kršenja folikula dlake, tako da nove vlasi rastu sporije. Najpoznatije metode uklanjanja dlaka:

 • Laserski;
 • epilacije;
 • Ultrazvučna metoda;
 • Uklanjanje dlačica po šugaranju;
 • vosak;
 • Enzimska.

Svakako, u usporedbi s depilacijom, epilacija je učinkovitija, no ipak ne može riješiti problem "dodatne" kose zauvijek. Činjenica je da će biti moguće ukloniti samo one dlake koje su u aktivnoj fazi rasta, ali u životnom ciklusu folikula dlake postoji i prijelazna faza i faza odmora. Ova razdoblja u različitim folikulima ne podudaraju, tako da ukupan broj vlasi ostaje otprilike isti.

Jasno je da bez obzira na odabranu metodu uklanjanja dlaka, postupak će se morati ponoviti i to je vrlo bolno, posebno u osjetljivim područjima pazuha i bikinija. U tom slučaju dolazite u pomoć lokalnim anesteticima, što će proces uklanjanja dlačica učiniti ugodnijim.

Emla krema, njegova svojstva i upotreba

Dva aktivna sastojka lijeka su lidokain i prilokain anestetici, svaki 25 mg u 1 g vrhnja. Zbog različitih stupnjeva apsorpcije, ove tvari nadopunjuju i pojačavaju učinak međusobno, pa je analgetski učinak Emle znatno bolji od svih ostalih neinjektivnih lijekova s ​​sličnim učincima. Pa, činjenica da se dobar rezultat ne postiže povećanjem broja aktivnih sastojaka, ali upotrebom njihovih svojstava značajno smanjuje vjerojatnost mogućih nuspojava. Zbog toga se kremom uspješno koristi u djece od rođenja, kratkotrajna uporaba je moguća tijekom trudnoće i može se koristiti i tijekom dojenja.

Emla se upotrebljava u odraslih i djece u svim slučajevima kada je površna anestezija neophodna pri obavljanju bolnih medicinskih postupaka.

Međutim, opseg primjene kreme nije ograničen samo na medicinski smjer.

Pri koncentracijama većim od 2% (u „Emla” 2,5%) i lidokaina prilokain vršiti antibakterijsko i antivirusno djelovanje, i ricinusovo ulje, koje se sastoji, ima omekšavanja i vlaži svojstva. Sve to čini „Emla” neophodan za uklanjanje dlaka ili depilacije bikini. Krema se lako prenijeti postupke kao što su tetoviranje i piercing, bolnih potkožnih injekcija ljepote. Možemo reći da je ovo pravi blagodat za ljude s niskim pragom boli.

Trajanje djelovanja

Stupanj anestezije i njezino trajanje ovisi o količini primijenjene krema i vremenu kada će biti na koži. Uz primjenu u roku od jednog sata postiže se gubitak osjetljivosti na dubinu od 2 mm, a unutar 2 sata 3 mm. Analgetički učinak se održava dva sata, što omogućuje anesteziju kod kuće prije depilacije.

Trajanje anestezije i njezina kvaliteta isti su za različite dobi i ne ovise o boji kože.

Značajke, nuspojave i kontraindikacije

Emla utječe na površinske žile kože, što se očituje blanširanjem ili, obrnuto, blagim crvenilom tretirane površine, blagim peckavim osjećajem ili toplinom u prvim minutama primjene. Takvi fenomeni privremeni su i obično brzo prolaze sami.

Ako se neugodni simptomi koji se pojavljuju ne nestanu, već se, naprotiv, povećavaju, ne bi se trebalo tolerirati. Takvi fenomeni poput boli, jakog svraba, oteklina i iritacije kože ukazuju na razvoj alergija. Krema se mora odmah ukloniti, isprati ostatke vode.

Emla krema se ne može koristiti u slučajevima:

 • Alergije na komponente lijeka;
 • Bilo koja šteta na koži (dermatitis, herpes) i otvorenih rana, osim trofičnih ulkusa, kao i ozljeda na mjestu primjene;
 • Methemoglobinemia.

Neželjeno je primijeniti lijek:

 • Na području oko očiju zbog mogućeg iritacije i oštećenja rožnice. U slučaju kontakta s očima odmah isprati vodom;
 • U kutiji zbog rizika od pada u srednje uho.

Budite sigurni da provjerite sa svojim liječnikom prije korištenja Emle ako imate bilo kakvih ozbiljnih bolesti i uzimate bilo kakve lijekove.

Emla mast - epilacija može biti bezbolna

Za epilaciju duboke bikini ne uzrokuje jake bolove, često se koriste brojni anestetički kreme. Emla je najpopularnija od njih, i, naravno, vrijedno je proučiti upute za uporabu prije nastavka epilacije bikini zone.

Radi se o ovoj vrsti i bit će raspravljano u nastavku. Razmotrite indikacije, kontraindikacije, sastav i način uporabe lijeka.

Sastav, indikacije i kontraindikacije

Emla krema razvija i proizvodi švicarska farmaceutska tvrtka. Naširoko koristi u kozmetici kao učinkovit anestetik.

Zbog svojih svojstava, Emla je izvrsna za bikinije epilaciju. Krema prodire duboko u slojeve epidermisa, čime daju analgetski učinak dosta dugo vremena. Ovaj jaz je dovoljan za kozmetički postupak.

U sastavu fondova u jednakim dijelovima sadržavao je lidokain i prilocaine. Oni blokiraju živčane impulse u fazi formiranja. Dodatno, smjesu se nadopunjuju pomoćne tvari, uključujući vodu, ARLATON 289, karbomer 974P, natrijev hidroksid.

Upozorenja za uporabu su mnogi postupci salona i kuće, kao što su:

 • probijanje;
 • tetovaža;
 • tetovaža;
 • epilacija (uključujući epilaatora);
 • ostale slične postupke.

Postoje određena upozorenja koja bi se trebala uzeti ozbiljno:

 • ne možete koristiti kremu na kapcima i oko očiju (tj. da tetoviranje trepavica nije pogodno);
 • ne primjenjivati ​​na oštećenu i upaljenu dermiju (ogrebotine, abrazije itd.);
 • neprihvatljivo je udariti čašicu;
 • Hitna potreba za zaustavljanjem postupka kada je pritisak ili prekomjerno ubojstvo živčanog sustava, mijenjajući ritam otkucaja srca. U tom slučaju morate odmah skinuti zavoje i kremu s kože.

Nuspojave su moguće, kao i kod bilo kojeg lijeka, pa prvo pokušajte primijeniti mast na malom području kože. Ove manifestacije uključuju:

 • alergijska reakcija;
 • blanširanje kože;
 • svrbež ili gori;
 • bubri;
 • osip;
 • male modrice (točka).

Mlijeko je strogo nemoguće primijeniti u sljedećim slučajevima:

 • methemoglobinemia;
 • atopijski dermatitis;
 • alergični na komponente lijeka.

U tom slučaju, Emla se može primijeniti tijekom trudnoće i laktacije, tako da će depilacija "na mjestu" biti bezbolna.

Zahtjev za uklanjanje dlačica od bikini

Za najbolji učinak lijeka Emla kada je potrebno uklanjanje dlačica od bikini kako bi se znalo nanijeti kremu na kožu. Zapravo, u tome nema ničeg teškog, ali valja ispravno dovršiti nekoliko koraka:

 1. Nanesite lijek na kožu bikinije. Dosta je 1-2 g masti.
 2. Uključeno u kremu nalazi se posebna naljepnica koja treba biti pričvršćena na površinu tretiranu vrhnjem. Namijenjen je usmjeravanju svih komponenti u kožu.
 3. Zatim, trebate stajati sat vremena. Sada skinite film i uklonite ostatke kreme.
 4. Možete izvesti uklanjanje dlaka.

Učinak krema traje oko dva sata, nakon čega se osjetljivost potpuno vraća.

Nepobitne prednosti ovog lijeka uključuju:

 • sigurnost korištenja;
 • visoka učinkovitost;
 • jednostavnost korištenja;
 • prisutnost antibakterijskog djelovanja;
 • njeguje i vlaži kožu.

Nedostaci su samo nuspojave navedene gore.

Lijek se prodaje u malim cijevima od 5 g. Dolazi s filmom s ljepljivim slojem na jednoj strani. U pakiranju kartona 5 takve cijevi. Trošak u roku od 2000 rubalja.

Također je dostupan u epruvetama od 30g. Trošak je oko 2000 rubalja.

Ako vam iz nekog razloga ne odgovara, možete upotrijebiti druge načine slične akcije.

Slični lijekovi

Osim Emla krema, druga sredstva sličnog učinka koriste se za bikini depilaciju:

 1. VERSATIS. Dostupan u obliku zakrpa, u pakiranju od 30 komada. Na temelju lidokaina. Trošak od oko 3.100 rubalja.
 2. Katedzhel.
 3. Lidokain.
 4. Anestezol.
 5. Artifrin.
 6. Kamistad.
 7. Menovazin.
 8. Ultrakain.
 9. Dentinox.
 10. Artikain.

Svi gore navedeni lijekovi dostupni su u obliku kreme, masti ili zakrpi. Djelujte isto. Sastav uključuje lidokain ili njegove derivate.

zaključak

Epilacija može biti ugodna oslobođenja od viška vegetacije, a ne bolna predanost. Uz pravilnu uporabu anestetika, nećete osjetiti nelagodu, a rezultat će biti odličan.

Prije nego što kupite i koristite lijek, svakako pročitajte upute - oni su sada u javnoj domeni na Internetu, inače se mast možda uzalud kupuje.

Preporučljivo je da se posavjetujte sa svojim liječnikom kako biste sigurno znali svoje kontraindikacije i izbjegli neugodne posljedice.

Na prvi pogled, Emla krema izgleda kao skup alat, ali možete ga pogledati drugačije. 30g paket je dovoljan za 15 postupaka za uklanjanje dlačica iz bikini! To je oko godinu dana. A dvije tisuće rubalja godišnje nije tako velika količina za ljepotu i udobnost.

Je li moguće trajno ukloniti kosu?

 • Je li pokušao sve moguće načine uklanjanja dlačica?
 • Zbog prekomjerne vegetacije osjećate se nesigurno, a ne lijepo.
 • Strahovali ste se čekanja za sljedećim pogubljenjem, prisjećajući se da ćete morati izdržati ponovno.
 • I što je najvažnije - učinak traje samo nekoliko dana.

A sada odgovorite na pitanje: to vam odgovara? Je li moguće podnijeti ovo? Koliko novaca ste već "iscurili" nedjelotvornim sredstvima i postupcima? Tako je - vrijeme je da se zaustaviš s njima! Slažete li se? Zato smo odlučili objaviti priču o našem pretplatniku Alini Borodini u kojoj vrlo detaljno govori kako je riješila problem pretjerane vegetacije za 1 dan zauvijek! Pročitajte više >>

Depilacija bez boli s Emla krema

Nažalost, mnoge vrste depilacije povezane su s bolnim osjećajima. Međutim, ljepota zahtijeva žrtvu, a žene hrabro trpe bol. Ova se situacija može temeljito ispraviti ako koristite Emla krema prije postupka uklanjanja dlačica.

Farmakološka svojstva alata

Glavne komponente Emle krema su anestetici lidokain i prilokain koji, nakon dodira s kožom, proizvode anestetički učinak.

Lidokain koji prodire u tkivo kože blokira živčane završetke, zbog čega se bolni impulsi iz mozga zaustavljaju. Anestetičko djelovanje prilokine razvija se nešto sporije u odnosu na lidokain, ali prilokain je manje toksičan.

Bioraspoloživost lijeka (njegova sposobnost da dostigne mjesto izloženosti) je 3-5%.

Emlin proizvod je dostupan u cijevi od 5 g svaki, u jednom paketu ima 5 cijevi i 12 naljepnica koje se koriste za popravljanje kreme na mjestu anestezije.

Paket sadrži 5 cijevi od 5 g Emla i 12 okluzivnih zavojnica

Emla se koristi u sljedećim slučajevima:

 • za anesteziju u provedbi probijanja;
 • s površinskim operacijama (uklanjanje bradavica, moles);
 • pri čišćenju trofičnih ulkusa;
 • vaskularna kateterizacija;
 • za anesteziju sluznice genitalnih organa tijekom bolnih postupaka;
 • tijekom kozmetičkih manipulacija (depilacija, epilacija, tetoviranje, uklanjanje oštećenja kože, itd.).

Kako se koristi za ublažavanje boli

Postupak povlačenja dlačica s kože može se učiniti ugodnijim s Emla krema. Prije uporabe lijeka morate znati da njezin anestetički učinak nije odmah postignut. Akcija Emle bit će vidljiva tek nakon 30 minuta. nakon primjene, ali optimalna učinkovitost će se manifestirati za 1 sat.

Što je dulja krema na koži, to dublje prodire njezine komponente i jasniji analgetski učinak. Maksimalno vrijeme primjene Emle je 5 sati.

Istraživanja su pokazala da se u 91% žena zapaža puni analgetski učinak, a preostalih 9% doživljava bol. To može biti uzrokovano primjenom nedovoljne količine kreme ili kratkog trajanja primjene prije postupka. Osim toga, fiziološka osobitost kože utječe na djelotvornost anestezije: koža kože je inherentno deblja, duže sredstvo mora biti na koži.

Korištenje Emle za anesteziju prije depilacije izvodi se na sljedeći način:

 • kožu treba očistiti od prljavštine i sebuma;
 • nanesite debeli sloj Emla krema na problematično područje tako da koža nije vidljiva kroz nju;
 • Pokrijte površinu kože nanesenom kremom s okluzalnom naljepnicom. To mora biti učinjeno kako bi se postigao maksimalni učinak anestezije. Film s jedne strane ima ljepljivu površinu, tako da se lako može pričvrstiti na kožu;
 • Emla je vrijeme ekspozicije 30-60 min. Sat nakon primjene, sredstvo će prodrijeti u slojeve kože za 2 mm. Ova dubina je dovoljna da učinkovito ublaži kožu prije depilacije;
 • uklonite naljepnicu i ostatke krema čistom suhom krpom;
 • započeti postupak depilacije.

Za anesteziju kože ruku ili stopala potrebno je vrijeme primjene 40 minuta.

Učinak anestezije nakon uklanjanja aplikacije traje 2 sata. Tijekom tog vremena možete rukovati s nekoliko problematičnih područja.

Upozorenje! Nakon otvaranja cijevi neiskorišteni ostaci vrhnja se ne mogu pohraniti.

Video: Primjena Emla kod kuće

Značajke korištenja u različitim zonama

Koža u bikinijskom području, u pazuha i na gornjoj usnici posebno je osjetljiva pa je postupak depilacije u tim područjima najgori, a Emla treba nanijeti što debelom. Zahtjev se mora čuvati najmanje 1 sat (dok je 30-40 minuta dovoljno za anesteziju kože ruku i nogu).

Nemojte se bojati slučajne izloženosti sredstava na sluznicu genitalija, jer je vrhnja indicirana za anesteziju na ovom području. Međutim, Emla se treba koristiti s krajnjim oprezom kako bi se anestezirala gornja usna, budući da je gutanje sredstva u usnu šupljinu nepoželjno.

Kontraindikacije i moguće posljedice

Emlin droga pripada lijekovima, pa ima niz kontraindikacija:

 • preosjetljivost kože na anestetičke komponente u kremi;
 • methemoglobinemija (stanje karakterizirano visokim sadržajem oksidiranog hemoglobina u hipoksičkoj krvi i tkivu);
 • uzimanje određenih lijekova (sulfonamidi);
 • razdoblje trudnoće;
 • svježe rane, ogrebotine (krema nema ljekovitih i baktericidnih svojstava);
 • individualna netrpeljivost.

Kod primjene Emle mogući su neki nuspojavi:

 • bljedilo ili crvenilo kože;
 • bubri;
 • svrbež i gori na mjestu primjene kreme;
 • osip nije upalna priroda.

Ako je došlo do slučajne predoziranja Emle, onda bi moglo doći do nekih posljedica:

 • povećana nervozna razdražljivost;
 • smanjena napetost mišića i slabost mišića;
 • kratkoća daha;
 • srčane abnormalnosti;
 • opća slabost.

Što može zamijeniti Emlu

Emla krema ima prilično visok trošak (365 p. Za 1 cijev od 5 g), i mnoge žene ne mogu priuštiti da kupuju ovaj lijek. Može se zamijeniti s manje skupim sredstvima.

lidokain

Za depilaciju kod kuće prikladno je koristiti Lidokain u obliku spreja. Raspršuje se preko površine kože s udaljenosti od 5-7 cm. Snažan učinak relaksacije boli javlja se u roku od 30-40 sekundi. Međutim, trajanje anestezije je samo 15 minuta. Stoga se lijek najbolje koristi za mala područja depilacije ili tijekom postupka, postupno liječiti pojedine dijelove kože pomoću alata.

Pozornost treba obratiti na činjenicu da je nepoželjno korištenje Lidokaina u obliku spreja za anesteziju gornje usne jer jednom u oralnoj sluznici lijek može suzbiti refleks ždrijela.

Prema statistikama, 99,4% ljudi tolerira lijek bez ikakvih komplikacija. Međutim, još uvijek postoje brojne kontraindikacije njegove upotrebe:

 • epilepsije;
 • individualna netrpeljivost.

Trošak sprej za lidokain (38 g) je 360 ​​p.

Lidokain odmah oslobađa kožu, ali trajanje anestetičkog učinka je također kratko

Acriol Pro

Krem Acriol Pro, kao i Emla, sadrži u svom sastavu lidokain i prilokain. Kada se anestezira prije depilacije, lijek se nanosi na kožu, pokriven okluzivnim odijevanjem i ostavi 30-60 minuta.

Acryl Pro ima kontraindikacije, nuspojave i moguće učinke slične Emla kremi. Razlika između lijekova leži u njihovu trošku (cijev od 5 ml Acryl Pro košta 216 p.)

Acriol Pro je sličan u svom djelovanju i kontraindikacije za Emla krema, ali je njegov trošak manji

Svjetlosni dep

Light Dep često koriste kozmetičari kako bi anestezirali kožu prije depilacije. Osim lidokaina i prilokaina, sadrži epinefrin, komponentu koja sprječava stvaranje iritacije, crvenila i otekline u tretiranom području kože.

Nakon primjene kreme, analgetski učinak se javlja u roku od 15-60 minuta, a trajanje anestezije je 4 sata.

Za 15 ml Light Dep tuba morate platiti samo 750 ruba.

Proizvodi tvrtke Light Dep mogu se kupiti u različitim veličinama i ambalaži.

Recenzije potrošača

Odlučio sam napraviti epilaciju ovog proljeća. Pitao sam djevojke koje su je povrijedile ili ne. Sve drukčije. Netko boli, netko je potpuno tolerantan. Općenito, sve ovisi o pragu boli. Koliko ja znam, prag moje boli je prosjek. Mogu patiti. Dogodilo se kad sam uklonio dlačice na nogama, sve je bilo sasvim podnošljivo. Znam da je koža u bikinijskom prostoru dovoljno osjetljiva i odmah odlučila kada bih uklonila dlačice u bikinijskom prostoru, definitivno bih anestezirao. Anestezirani su Emla krema. Sve je dobro, ali zašto je tako skupo? Po mom mišljenju cijena je apsolutno neopravdana. I prema djelovanju reći ću da krema djeluje i anestezira prilično dobro. Barem nisam osjetila bol.

Inna

http://www.medcentre.com.ua/medikamenty/emla-krem.html

Nažalost, u mom slučaju, epilacija s Emlo još uvijek je bolna za mene. Da, ima utrnulost kože i osjećaji su se smanjili za 5-10%, pa sam stavio vrhnje 2, a ne 1 bod na 5. Ali inače, za mene to je bio gubitak novca, a za vruće uklanjanje dlaka - samo mučenje s crveno vrućim željeza. Šteta!

Merag

http://irecommend.ru/content/obezbolivayushchee-pri-epilyatsii-sovety-i-oshibki-mechta-stala-yavyu-kak-ne-tak-pobochka-ch

Najprije sam premazala Emla krema na polovici zone bikinija, stavila film na vrh, tako da se čvrsto uklapa u područje širenja. Nakon sat vremena čekanja, uklonila je film, obrišila ostatke kreme i nastavila s izvršenjem. Oko pet minuta još uvijek idem s dušom, jer je moje prvo iskustvo epilacije bilo vrlo dobro odloženo u sjećanje. Skupljajući misli, povukla sam krišku tjestenine Ii... Nisam osjetila ništa, apsolutno ništa! Gledano dolje: nema kose, nema boli, kako tako?

LetoNo4i

http://irecommend.ru/content/blagodarya-kremu-emla-teper-mozhno-delat-epilyatsiyu-sovershenno-bezboleznenno-sposob-primen

Moji prvi dojmovi Emle bili su negativni. Idem kozmetičaru za laserske postupke, Emla je uvijek stavila u debeli sloj ispod filma 30 minuta, ali učinak je bio samo nekoliko puta na desetke. U posljednje vrijeme cijene su se spustile u kabini i savjetovala me da se prethodno razmazim, što je potpuno pozitivno promijenilo učinkovitost. Također se prijavljujem pod filmom prije odlaska iz kuće. Ispada da držim 2 sata prije postupka. Ponekad se i tretirano područje čak crveno, ali kako se počinje umobiti, uvijek osjećam neznatno peckanje. Do trenutka postupka, površina kože uvijek je posve zanosan. Ovim pristupom, razlika je vrlo velika. Čak i kada je kozmetičar rekao da pokušava još jači i bolniji režim, razlika se nije osjećala.

nataliaelisabeth

http://irecommend.ru/content/podruzhilas-s-nei-ne-srazu-0

Emla krema učinkovito ublažava kožu prije depilacije. Alat ima mali broj kontraindikacija. Da biste postigli očekivani rezultat, trebali biste slijediti preporuke o pravilnoj primjeni i izlaganju lijeka.

Emla krema - sredstvo protiv bolova za depilaciju

Sve žene i djevojke nastoje izgledati savršeno. Da bi to učinili, oni ne poštuju ni trud niti vrijeme. Jedan od ozbiljnijih problema koji se moraju riješiti u borbi za ljepotom je uklanjanje nepotrebnih vegetacija. Postupak depilacije je prilično neugodan zadatak, a osim toga, to je i bolno.

Neki se tiču ​​takvih senzacija umjesto mirno, ali za druge su nepodnošljiva patnja. Kako izbjeći ili barem smanjiti simptome boli tijekom postupaka za uklanjanje viška kose? Danas postoji velik broj prijedloga koji će pomoći ne samo ublažavanju boli, nego i potpuno blokirati.

"Emla" - lijek za lokalnu anesteziju tijekom depilacije

Sve metode koje omogućuju smanjenje razine boli tijekom depilacije, uobičajeno su podijeljene u ne-lijek i lijek. Kada koristite lijek protiv bolova postoje 3 opcije za njihovu uporabu:

 • primjena na kožu;
 • gutanjem;
 • subkutane injekcije.

Među najpopularnijim anesteticima koji se koriste tijekom depilacije za primjenu na površinu kože, može se nazvati Emla krema. Povratne informacije korisnika ne mogu se pozvati pozitivno, jer ovaj alat ne pomaže svima. Sastav anestetika uključuje tvari koje se koriste za lokalnu anesteziju: lidokain i prilokain. Počinju raditi kao analgetici kad prodiru u kožu. I stupanj njihovog utjecaja ovisi o dozi lijeka koji se primjenjuje na površinu, kao io trajanju boravka na njemu.

"Emla" - lijek za lokalnu anesteziju tijekom depilacije

Svaki paket je popraćen uputama za uporabu lijeka, detaljno govoreći što treba učiniti kako bi se dobio željeni rezultat:

 • glavni uvjet je primjena kreme u debelom sloju;
 • prekriti obrađenu površinu, na kojoj se nanosi vrhnja, s posebnom ljepljivom naljepnicom koja je pričvršćena na pakiranje. To je neophodno kako ne bi isparila vlaga koja je dio alata i daje najbolju penetraciju anestetika u kožu. Kada se depiliranje velike površine, umjesto naljepnica može se koristiti redovit film.

Korištenje Emla krema, morate zapamtiti da učinak sastava ne počinje odmah, ali tek nakon 20-25 minuta. Maksimalni učinak anestetika postiže se za sat i može trajati do 5 sati.

Učinak krema započinje samo 20-25 minuta nakon primjene u tijelo.

Ova kompozicija je posebno dizajnirana da se primjeni na površini kože. Uputa objašnjava da u slučaju anestezije koja prodire do dubine od 2 mm, pripravak treba staviti ispod odijela najmanje 60 minuta. A ako trebate probiti 3 mm, onda se vrijeme udvostruči - do 2 sata. Povremeno je potrebno ažurirati sloj anestetika ispod preljevnice. Vrlo je pogodno da se krema Emla može primijeniti unaprijed, prije posjete salonu i upotrebom naljepnica kako bi se stvorili uvjeti pod kojima se kompozicija dobro apsorbira u kožu i ne mrlja odjeću. Komentari o ovom lijeku, kao i obično, razlikuju se: jednostavno su entuzijastični i jasno je negativno.

Kada se koristi anestezija

Anestetska mast s lidokainom "Emla" se koristi za takve salonske postupke kao što su:

 • probijanje;
 • tetovaža;
 • depilacija;
 • uklanjanje dlaka;
 • bilo kakve kozmetičke postupke koji zahtijevaju injekcije.
Emla krema je zabranjena primjeniti oko očiju

Upute za upotrebu alata "Emla" upozoravaju korisnike o sljedećim točkama:

 • Zabranjeno je nanositi kremu oko očiju;
 • ne smiju se koristiti na oštećene kože i otvorenih rana (ogrebotine, abrazije, upale);
 • treba paziti da spriječi prodiranje vrhnja u uho;
 • pojavljivanje pretjerane primjene, slabije srčano djelovanje ili, obrnuto, depresija živčanog sustava služi kao signal da se odmah zaustavi postupak: ukloniti naljepnice ili zavoje i ukloniti sve preostale kreme s tretiranog područja.

Tijekom uporabe, Emla može izazvati sljedeće nuspojave:

 • bubri;
 • ispiranje;
 • hemoragični osip;
 • točke hemoragije.

kontraindikacije

Kontraindikacije uporabi sredstava "Emla" mogu biti prisutnost methemoglobinemije i odgovora tijela na njegove komponente. U slučaju provedbe preporuka navedenih u uputi, predoziranje nije vjerojatno. Potrebno je napomenuti činjenicu da mnogi korisnici, ostavljajući svoje komentare na anesteziju, govore o potpunoj anesteziji i savjetuje se da koriste ovu posebnu mogućnost depilacije.

U slučaju alergijskih reakcija na komponente lijeka uvijek postoji prilika da se pronađe zamjena u obliku drugih lijekova protiv bolova. To mogu biti: Menovazin, Anestezol, Dentinox, Kamistad i drugi.

Kontraindikacije uporabi sredstava "Emla" mogu biti prisutnost methemoglobinemije i odgovora tijela na njegove komponente.

Emla zakrpe također se koriste za uklanjanje otpada vegetacije. Nedostatak ove mogućnosti je da su zakrpe male. A ako uzmete u obzir da na vrijeme možete koristiti samo 3 komada, tada je područje njegove primjene znatno suženo. Uglavnom se koriste u malim i najtočnijim područjima: pazuha i bikinija. Povratne informacije od onih koji su koristili "Emla", uglavnom pozitivno. Oslobađanje boli očito je, a rezultat traje dovoljno dugo da ukloni vegetaciju.

Ostali bolovi protiv bolova

Osim krema s lidokainom za epilaciju "Emle", na današnjem tržištu lijekova za epilaciju pojavljuju se sva nova imena koja nisu niža od svojih kvaliteta tradicionalnim i dobro poznatim svim anesteticima.

Svjetlosna anestetika kozmetičke kreme

Novost je Light Dep - kombinirana verzija anestetika koja može uspješno zamijeniti Emlu u slučaju pojedinačne netrpeljivosti bilo kojoj od njegovih komponenti. Načelo rada Light Dep je blokiranje glavnih receptora boli u epidermisu. No istodobno ostaje osjetljivost kože na vanjske čimbenike kao što su kapljice ili dodirivanje temperature. Korištenje ovog alata apsolutno je bezopasno za zdravlje, ne uzrokuje nuspojave i alergijske reakcije.

Značajno smanjuje bol tijekom depilacije lijekova kao što su tempalgin, ibuprofen ili analgin. Također se preporučuje da ih uzmete unaprijed - najmanje 40 minuta prije početka depilacije.

Posebni pilingovi, masti i gelovi koji ljušte čestice kože blizu folikula dlake pomažu u ublažavanju boli, čime ih oslobađaju i uklanjaju gotovo bezbolno.

Lidocaine Asept spreja za lokalnu uporabu

Za lokalnu anesteziju tijekom depilacije, pored gore navedenih opcija, takva medicinska rješenja su naširoko koristi: lidokain i prilokain.

Lidokainska otopina se obično primjenjuje na površinu problematičnog područja, a također se koristi u obliku subkutanih injekcija, koji počinju djelovati u roku od 15 minuta. Ali, kada podmazivanje površine - kao potrebna količina lijekova akumulirana. Vrijeme potrebno za to je obično pojedinačno za svakog pojedinog klijenta i ovisi o broju komponenti. Na primjer, debljina potkožnog masnog tkiva, tjelesne temperature, količine otopine na površini, tamo gdje je.

Kontraindikacije uporabe lidokaina su netolerancija prema tijelu.

Prilokain u usporedbi s drugim lijekovima protiv bolova, počinje djelovati mnogo sporije. Osim toga, ima mnogo manje nuspojava. Kako bi produžili i pojačali učinak boli protiv bolova, preporučljivo je koristiti ove lijekove u kombinaciji.

Pripreme za lokalnu anesteziju suvremene kozmetologije iznimno su zastupljene. Stoga svatko odabire najprikladniju opciju. Recenzije o Emli su mješoviti. Sve ovisi o individualnim karakteristikama organizma, kao io samom postupku uklanjanja dlaka.

10 načina usporavanja rasta kose na nogama

6 najboljih voskova