Emla kremu za uporabu

◊ Krema za lokalnu i vanjsku upotrebu bijele boje, homogena.

Pomoćne tvari: makrogol gliceril-hidroksistearat (Arlaton 289), karbomer 974P (karbokspolimetilen), natrijev hidroksid (za održavanje pH od 8,7-9,7), pročišćena voda.

5 g - aluminijske cijevi (5) - kartonske pakete.
30 g - aluminijske cijevi (1) - kartonske pakete.

Priprema za površinsku anesteziju kože i sluznice. Djelovanje lijeka osigurava sastavne komponente - lidokain i prilokain, koji su lokalni anestetici amidnog tipa. Lokalne anestetike, koje prodiru u slojeve epidermisa i dermisa, uzrokuju anesteziju kože.

Stupanj anestezije ovisi o dozi lijeka i trajanju primjene.

Nakon primjene kreme na intaktnu kožu tijekom 1-2 sata, trajanje anestezije nakon uklanjanja okluzivne obloge iznosi 2 sata. Za biopsiju probijanja, korištenje Emla krema daje odgovarajuću anesteziju na netaknutu kožu u 90% bolesnika 60 minuta nakon primjene.

Anestezija sluznice genitalnih organa postiže se brže od netaknute kože zbog brze apsorpcije lijeka. U žena, 5-10 minuta nakon primjene Emla krema na sluznicu genitalnih organa, postignuta je anestezija koja je dovoljna za ublažavanje boli uzrokovanih primjenom argonskog lasera; trajanje anestezije je 15-20 minuta (uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike od 5 do 45 minuta).

Kod liječenja trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta, trajanje anestezije nakon nanošenja kreme je do 4 sata, a nije zabilježen nikakav negativni učinak lijeka na proces iscjeljivanja čira ili u odnosu na bakterijsku floru.

Sustavna apsorpcija krema ovisi o dozi, trajanju primjene i debljini kože (ovisno o području tijela), kao io drugim osobinama kože.

U odraslih osoba, nakon primjene 60 g vrhnja na intaktnu kožu glinom s površinom od 400 cm2 (0,2 g po 10 cm2) tijekom 3 sata, sistemska apsorpcija lidokaina je oko 3%, a prilikaina - 5%. Polako se apsorbira. Cmaksimum lidokain i prilokain u krvnoj plazmi postignuti su nakon otprilike 4 sata od trenutka primjene kreme i 0,12 mcg / ml za lidokain i 0,07 mcg / ml za prilokain.

Kod liječenja trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta, vrijeme je da dosegne Cmaksimum lidokain (0,05-0,84 μg / ml) i prilokain (0,02-0,8 μg / ml) u krvnoj plazmi je 1-2,5 sati od trenutka primjene lijeka na površinu ulkusa (5-10 g vrhnja tijekom 30 minuta). Uz ponovnu primjenu kreme na površini ulkusa ne opaža se kumulacija prilokaina, lidokaina i njihovih metabolita.

Prilikom nanošenja kreme na sluznicu genitalija, vrijeme je da dosegne Cmaksimum lidokain i prilokain (0,18 μg / ml i 1,15 μg / ml) iznosi otprilike 35 minuta od trenutka primjene lijeka u vaginalnu mukozu (10 g kreme 10 minuta).

Farmakokinetika u posebnim kliničkim situacijama

U bolesnika s uobičajenim atopijskim dermatitisom, brzina apsorpcije se povećava.

- koža tijekom probijanja i kateterizacije plovila i površinske kirurške intervencije;

- trofični ulkusi donjih ekstremiteta tijekom kirurškog zahvata (mehaničko čišćenje);

- sluznicu genitalnih organa prije izvođenja bolnih manipulacija i za ublažavanje boli prije injekcija lokalnih anestetika.

- prerane bebe rođene u razdoblju trudnoće manje od 37 tjedana;

- preosjetljivost na lokalnu anestetiku tipa amida ili bilo koja druga komponenta pripravka.

Emla krema se nanosi na kožu pod okluzivnim odijelu za površinsku anesteziju netaknute kože. Doza lijeka i vrijeme primjene ovise o manipulaciji.

Za površinsku anesteziju trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta prije njihovog kirurškog zahvata (mehaničko čišćenje) kremu treba nanijeti s debelim slojem na površini ulkusa pod okluzivnim oklopom PVC-a u dozi od 1-2 g / 10 cm2 (ne više od 10 g po postupku) tijekom 30 minuta. Ako je prodiranje lijeka u ulkus tkivo teško, trajanje primjene može se povećati na 60 minuta. Mehaničko čišćenje ulkusa treba započeti najkasnije 10 minuta nakon uklanjanja krema.

Za površinsku anesteziju genitalnih organa, prije ubrizgavanja lokalnih anestetika, krema se nanosi u debelom sloju na kožu muškaraca u dozi od 1-2 g / 10 cm2 tijekom 15 minuta, za žene - u dozi od 1 g / 10 cm 2 tijekom 60 minuta.

Za površinsku anesteziju sluznice genitalnih organa, pri uklanjanju kondiloma i prije ubrizgavanja lokalnih anestetika, 5-10 g vrhnja (ovisno o području obrađene površine) nanosi se na cijelu površinu sluznice, uključujući i nabore. Vrijeme primjene 5-10 min. Postupak treba izvesti odmah nakon uklanjanja kreme.

Djeca za površinsku anesteziju netaknute kože prije bušenja posude ili površinske operacije Emla krema nanosi se debelim slojem na koži ispod okluzivnog odijela. Doza lijeka treba odgovarati tretiranoj površini i ne smije prelaziti 1 g kreme na 10 cm2.

Doza i vrijeme primjene ovise o dobi djeteta.

EMLA - službene upute za uporabu

Registarski broj: N014033 / 01

Naziv tvrtke: ЭМЛА®

Međunarodno ime koje nije vlasničko ime ili grupiranje: lidocaine + prilocaine

Oblik doziranja: tematska i lokalna krema

Sastav (za 1 g vrhnja)
aktivni sastojci: lidokain 25.0 mg, prilokain 25.0 mg;
ekscipijenti: makrogol gliceril hidroksistearat (ARLATON 289) 19,0 mg, karbomer 974 P (karbokspolimetilen) 10,0 mg, natrijev hidroksid 5,2 mg kako bi se pH povećao na 8,7 do 9,7, pročišćenu vodu do 1,0 g,

Opis: uniformna krema bijele boje.

Farmakoterapijska skupina: lokalni anestetički agens

ATX kod: N01BB20

farmakodinamiku
EMLA krema sadrži kao aktivne sastojke lidokain i prilokain, koji su lokalni anestetici tipa amida. Anesteziju kože uzrokovano je prodorom lidokaina i prilokaina u slojeve epidermisa i dermisa. Stupanj anestezije ovisi o dozi lijeka i trajanju primjene.
Netaknuta koža
Nakon primjene EMLA® krema na netaknutoj koži 1-2 sata, trajanje anestezije nakon uklanjanja okluzivnog odijela je 2 sata. Nije bilo razlika u učinkovitosti (uključujući vrijeme postizanja analgetika) i sigurnosti pri primjeni kreme na netaknutoj koži između starijih osoba (65-96 godina) i mlađih pacijenata.
Zbog učinka EMLA® krema na površinske posude, moguće je privremeno blanjanje ili crvenilo kože. Takve reakcije u bolesnika s široko rasprostranjenim neurodermitisom (atopični dermatitis) mogu se pojaviti brže, unutar 30-60 minuta nakon nanošenja kreme, što ukazuje na bržu penetraciju kreme kroz kožu.
Za biopsiju igala (promjer 4 mm), EMLA® krema daje odgovarajuću anesteziju na netaknutu kožu u 90% bolesnika 60 minuta nakon nanošenja kreme kad se igla umetne do dubine od 2 mm i nakon 120 minuta kada se igla umetne do dubine od 3 mm. Učinkovitost EMLA® krema ne ovisi o boji ili pigmentaciji kože (tip kože I-IV).
Kod upotrebe kombinacija cjepiva protiv takvih infekcija kao što su ospice, rubeola, zaušnjaci ili intramuskularna kombinacijska cjepiva protiv difterije, krvarenja, tetanusa, poliomijelitisa i infekcije uzrokovanih Haemophilius influenza tipa b, kao i za cijepljenje protiv hepatitisa B, upotreba EMLA® krema nije utjecali su na prosječni titar antitijela, pojavljivanje ili nestanak specifičnih protutijela u serumu ili broj pacijenata koji su postigli titar protektivnog ili pozitivnog antitijela nakon imunizacije.
Sluznice genitalija
Anestezija sluznice genitalnih organa postiže se brže od anestezije netaknute kože zbog brže apsorpcije lijeka. U žena, 5-10 minuta nakon primjene EMLA® krema na sluznici genitalnih organa, postignuta je anestezija koja je dovoljna za ublažavanje boli uzrokovanih primjenom argonskog lasera; trajanje anestezije je 15-20 minuta (uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike od 5 do 45 minuta).
Trofični ulkus / donji udovi
Nakon primjene kreme tijekom liječenja trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta trajanje anestezije je do 4 sata. Nema negativnog učinka lijeka na proces iscjeljivanja čira ili u odnosu na bakterijsku floru.

farmakokinetika
Sustavna apsorpcija EMLA® krema ovisi o dozi, trajanju primjene i debljini kože (ovisno o području tijela), kao io drugim osobinama kože, kao što su kožne bolesti i brijanje. Kada se primjenjuje na ulcerativnu površinu donjih ekstremiteta, osobitosti čireva mogu utjecati na apsorpciju lijeka, na primjer, vrijednost (s porastom površine čira, povećanje apsorpcije).
Netaknuta koža:
U odraslih osoba, nakon primjene 60 g kreme na netaknutu kožu na području kuka od 400 cm2 (1,5 g po 10 cm2) tijekom 3 sata, sistemska apsorpcija lidokaina bila je približno 3% i za prilikain 5%. Usisavanje je sporo. Maksimalna koncentracija lidokaina (prosječna vrijednost od 0,12 μg / ml) i prilocaina (prosječna vrijednost od 0,07 μg / ml) u krvnoj plazmi postignuta je nakon oko 4 sata od trenutka primjene kreme. Rizik od toksičnih simptoma postoji samo kada koncentracija aktivnih tvari u krvnoj plazmi iznosi 5-10 μg / ml. Prilikom primjene EMLA® krema na netaknutu kožu 8-12 sati nakon brijanja, maksimalna koncentracija lidokaina i prilokoma u plazmi kod mladih i starijih pacijenata je vrlo niska i daleko ispod moguće razine toksičnosti.
Trofični ulkus / donji udovi:
Vrijeme postizanja maksimalne koncentracije lidokaina (0,05-0,84 μg / ml) i prilokaina (0,02-0,08 μg / ml) u krvnoj plazmi je 1 -2,5 sati od trenutka primjene lijeka na površinu ulkusa (5 10 g vrhnja 30 minuta. Prilikom nanošenja kreme na površinu ulkusa, nije se opazila kolaža prilokaina, lidokaina ili njihovih metabolita u krvnoj plazmi. 2-10 g EMLA® krema naneseno je na površinu ulkusa do 62 cm2 30-60 minuta od 3 do 7 puta tjedno (15 puta mjesečno).
Sluznica genitalnih organa:
Vrijeme postizanja maksimalne koncentracije lidokaina i prilokaina u plazmi (prosječno 0,18 μg / ml i 0,15 μg / ml) je otprilike 35 minuta nakon primjene lijeka u vaginalnu mukozu (10 g kreme 10 minuta).

Upozorenja za uporabu
U odraslih osoba:

 • površinsku anesteziju kože tijekom injekcija (uključujući cijepljenje), probijanje i vaskularnu kateterizaciju i površinske operacije, uključujući manje kozmetičke postupke i epilaciju;
 • površinska anestezija trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta tijekom kirurškog liječenja (mehaničko čišćenje), na primjer, za uklanjanje fibrina, guska i nekrotičnih tkiva;
 • površinske anestezije sluznice genitalnih organa prije izvođenja bolnih manipulacija i za ublažavanje boli prije injekcija lokalnih anestetika.
  U djece: površinska anestezija kože tijekom injekcija (uključujući cijepljenje), probijanje i vaskularna kateterizacija i površinske kirurške intervencije (uključujući uklanjanje molluscum contagiosum).

  kontraindikacije

 • preosjetljivost na lokalnu anestetiku tipa amida ili bilo koja druga komponenta lijeka;
 • preuranjene novorođenčadi rođene u razdoblju trudnoće manje od 37 tjedana; novorođenčad mase manje od 3 kg.

  Pažljivo

  Nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze, nasljedna ili idiopatska methemoglobinemija, široko rasprostranjeni neurodermatitis (atopijski dermatitis), pacijenti s antiaritmijskim lijekovima klase III (na primjer amiodaron) (vidi poglavlje "Posebne upute").

  Trudnoća i dojenje

  Trudnoća.
  Nema dovoljno podataka o korištenju EMLA® krema u trudnica. Tijekom ispitivanja na životinjama nisu otkriveni nikakvi izravni ili neizravni štetni učinci lijeka na trudnoću, razvoj fetusa, na proces porođaja ili postnatalnog razvoja. Lidokain i prilokain prodiru kroz placentarnu barijeru i mogu se apsorbirati u tkivu fetusa. Nije bilo nikakvih specifičnih kršenja reproduktivnog procesa, kao što je povećanje učestalosti malformacija ili drugih izravnih ili neizravnih štetnih učinaka na fetus.
  Dojenje.
  Lidokain i prilokain se izlučuju u majčino mlijeko u količinama koje ne predstavljaju rizik za dijete kada se koristi lijek u terapeutske doze.

  Doziranje i davanje: lokalno, na koži ili sluznici.
  Odrasli
  Površinska anestezija netaknute kože.

  Upute Preuzmite pdf

  o upotrebi lijeka za ljekovitu uporabu

  Registarski broj: N014033 / 01

  Naziv tvrtke: EMLA ®

  Međunarodno ime koje nije vlasničko ime ili grupiranje: lidocaine + prilocaine

  Oblik doziranja: tematska i lokalna krema

  Sastav (za 1 g vrhnja)

  aktivni sastojci: lidokain 25.0 mg, prilokain 25.0 mg;

  ekscipijenti: makrogol gliceril hidroksistearat (ARLATON 289) 19,0 mg, karbomer 974 P (karbokspolimetilen) 10,0 mg, natrijev hidroksid 5,2 mg kako bi se pH povećao na 8,7 do 9,7, pročišćenu vodu do 1,0 g,

  Opis: uniformna krema bijele boje.

  Farmakoterapijska skupina: lokalni anestetički agens

  ATX kod: N01BB20

  EMLA krema sadrži kao aktivne sastojke lidokain i prilokain, koji su lokalni anestetici tipa amida. Anesteziju kože uzrokovano je prodorom lidokaina i prilokaina u slojeve epidermisa i dermisa. Stupanj anestezije ovisi o dozi lijeka i trajanju primjene.

  Nakon primjene EMLA ® kreme na netaknutoj koži 1-2 sata, trajanje anestezije nakon uklanjanja okluzivnog odijela je 2 sata. Nije bilo razlika u učinkovitosti (uključujući vrijeme postizanja analgetika) i sigurnosti pri primjeni kreme na netaknutoj koži između starijih osoba (65-96 godina) i mlađih pacijenata. Zbog utjecaja EMLA ® kreme na površinske žile, moguće je privremeno izbacivanje ili crvenilo kože. Takve reakcije u bolesnika s široko rasprostranjenim neurodermitisom (atopični dermatitis) mogu se pojaviti brže, unutar 30-60 minuta nakon nanošenja kreme, što ukazuje na bržu penetraciju kreme kroz kožu.

  U slučaju biopsije probijanja (4 mm promjera), EMLA ® krema daje adekvatnu anesteziju na netaknutu kožu u 90% bolesnika 60 minuta nakon nanošenja kreme kada se igla umetne do dubine od 2 mm i nakon 120 minuta kada se igla umetne do dubine od 3 mm. Učinkovitost EMLA ® krema ne ovisi o boji ili pigmentaciji kože (tip I-IV kože).

  Kada se koristi kombinaciju cjepiva protiv infekcija, kao što su ospice, rubeola, zaušnjaci, ili intramuskularne kombinirane vakcine protiv difterije, pertusis, tetanus, polio, te infekcija uzrokovanih Haemophilius influenzae tipa B, a za cijepljenje protiv hepatitisa B, upotreba EMLA ® krema ne utjecali su na prosječni titar antitijela, pojavljivanje ili nestanak specifičnih protutijela u serumu ili broj pacijenata koji su postigli titar protektivnog ili pozitivnog antitijela nakon imunizacije.

  Sluznice genitalija

  Anestezija sluznice genitalnih organa postiže se brže od anestezije netaknute kože zbog brže apsorpcije lijeka. U žena, 5-10 minuta nakon primjene EMLA ® kreme na sluznici genitalnih organa, postiže se anestezija koja je dovoljna za ublažavanje boli uzrokovanih primjenom argonskog lasera; trajanje anestezije je 15-20 minuta (uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike od 5 do 45 minuta).

  trofičku čireva donjih ekstremiteta

  Nakon primjene kreme tijekom liječenja trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta trajanje anestezije je do 4 sata. Nema negativnog učinka lijeka na proces iscjeljivanja čira ili u odnosu na bakterijsku floru.

  Sustavna apsorpcija EMLA ® krema ovisi o dozi, trajanju primjene i debljini kože (ovisno o području tijela), kao io drugim osobinama kože, kao što su kožne bolesti i brijanje. Kada se primjenjuje na ulcerativnu površinu donjih ekstremiteta, osobitosti čireva mogu utjecati na apsorpciju lijeka, na primjer, vrijednost (s porastom površine čira, povećanje apsorpcije).

  U odraslih osoba, nakon primjene 60 g kreme na netaknutu kožu na području kuka od 400 cm2 (1,5 g po 10 cm2) tijekom 3 sata, sistemska apsorpcija lidokaina bila je približno 3% i za prilikain 5%. Usisavanje je sporo. Maksimalna koncentracija lidokaina (prosječna vrijednost od 0,12 μg / ml) i prilocaina (prosječna vrijednost od 0,07 μg / ml) u krvnoj plazmi postignuta je nakon oko 4 sata od trenutka primjene kreme. Rizik od toksičnih simptoma postoji samo kada koncentracija aktivnih tvari u krvnoj plazmi iznosi 5-10 μg / ml. Prilikom primjene EMLA ® kreme na netaknutu kožu 8-12 sati nakon brijanja, maksimalna koncentracija lidokaina i prilokaina u plazmi u mladih i starijih bolesnika je vrlo niska i daleko ispod moguće razine toksičnosti.

  Trofični ulkus donjih ekstremiteta:

  Vrijeme postizanja maksimalne koncentracije lidokaina (0,05-0,84 μg / ml) i prilokaina (0,02-0,08 μg / ml) u krvnoj plazmi je 1-2,5 sati od trenutka primjene lijeka na površinu ulkusa (5 10 g vrhnja 30 minuta.

  Prilikom nanošenja kreme na površinu ulkusa, nije se opazila kolaža prilokaina, lidokaina ili njihovih metabolita u krvnoj plazmi. 2-10 g EMLA® krema nanesena je na površinu ulkusa do 62 cm2 30-60 minuta 3 do 7 puta tjedno (15 puta tijekom mjeseca).

  Sluznica genitalnih organa:

  Vrijeme postizanja maksimalne koncentracije lidokaina i prilokaina u plazmi (prosječno 0,18 μg / ml i 0,15 μg / ml) je otprilike 35 minuta nakon primjene lijeka u vaginalnu mukozu (10 g kreme 10 minuta).

  Upozorenja za uporabu

  - površinska anestezija kože tijekom injekcija (uključujući cijepljenje), probadanja i vaskularne kateterizacije i površinske operacije, uključujući male kozmetičke postupke i epilaciju;

  - površinska anestezija trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta tijekom kirurškog liječenja (mehaničko čišćenje), na primjer, za uklanjanje fibrina, guma i nekrotičnih tkiva;

  - površinska anestezija sluznice genitalnih organa prije izvođenja bolnih manipulacija i za ublažavanje boli prije injekcija lokalnih anestetika.

  - površinska anestezija kože tijekom injekcija (uključujući cijepljenje), probijanje i vaskularna kateterizacija i površinske operacije (uključujući uklanjanje molluscum contagiosum).

  - preosjetljivost na lokalnu anestetiku tipa amida ili bilo koja druga komponenta pripravka;

  - prerano novorođenče rođene u razdoblju trudnoće manje od 37 tjedana;

  - novorođenčad mase manje od 3 kg.

  Nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze, nasljedna ili idiopatska methemoglobinemija, široko rasprostranjeni neurodermatitis (atopijski dermatitis), pacijenti koji uzimaju antiaritmijska sredstva klase III (npr. Amiodaron) (vidi poglavlje "Posebne upute").

  Trudnoća i dojenje

  Nema dovoljno podataka o upotrebi kreme EMLA® u trudnica. Tijekom ispitivanja na životinjama nisu otkriveni nikakvi izravni ili neizravni štetni učinci lijeka na trudnoću, razvoj fetusa, na proces porođaja ili postnatalnog razvoja. Lidokain i prilokain prodiru kroz placentarnu barijeru i mogu se apsorbirati u tkivu fetusa. Nije bilo nikakvih specifičnih kršenja reproduktivnog procesa, kao što je povećanje učestalosti malformacija ili drugih izravnih ili neizravnih štetnih učinaka na fetus.

  Lidokain i prilokain se izlučuju u majčino mlijeko u količinama koje ne predstavljaju rizik za dijete kada se koristi lijek u terapeutske doze.

  Doziranje i davanje: lokalno, na koži ili sluznici.

  Površinska anestezija netaknute kože.

  Nanesite debeli sloj na kožu i prekriti okluzivnim odijevanjem

  Nanesite debeli sloj na kožu i prekriti okluzivnim odijevanjem

  Površinska anestezija trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta:

  U kirurškom liječenju (mehaničko čišćenje) trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta: jednokratna doza od oko 1-2 g / 10 cm2; Nanesite kremu s debelim slojem na površini ulkusa, ne više od 10 g kreme po postupku. Nanesite okluzivno odijelo. Vrijeme primjene: najmanje 30 minuta.

  Otvorena kremna cijev je namijenjena za jednokratnu uporabu, cijev s ostacima kreme treba baciti nakon uporabe u jednom pacijentu.

  U slučaju liječenja čira, u tkivu čije prodiranje lijeka je teško, trajanje primjene može se povećati na 60 minuta. Mehaničko čišćenje treba započeti najkasnije 10 minuta nakon uklanjanja krema.

  Tijekom manipulacije na čir na donjim udovima, EMLA ® krema je korištena do 15 puta tijekom razdoblja od 1-2 mjeseca bez smanjenja učinkovitosti i povećanja učestalosti lokalnih reakcija.

  Surface anestezija genitalnih organa:

  Genitalije kože:

  Anestezija prije injekcija lokalnih anestetika:

  Mužjaci: 1 g / 10 cm2. Nanesite kremu s debelim slojem na koži. Vrijeme primjene: 15 min.

  Ženke: 1-2 g / 10 cm2. Nanesite kremu s debelim slojem na koži. Vrijeme primjene: 60 min.

  Površinska anestezija sluznice genitalnih organa:

  Kod uklanjanja kondiloma i anestezije prije injekcija lokalnih anestetika: otprilike 5-10 g vrhnja, ovisno o području tretirane površine. Krema se nanosi na cijelu površinu sluznice, uključujući nabore sluznice. Potrebni su okluzivni oblici. Vrijeme primjene: 5-10 min. Izvršite postupak odmah nakon uklanjanja krema.

  Anestezija s uvođenjem igle (uključujući cijepljenje), pri struganju molluscum contagiosum i drugim malim površinskim kirurškim zahvatima.

  Nanesite kremu s debelim slojem na koži i prekriti okluzivnim tijelom. Doza treba odgovarati tretiranoj površini i ne smije prelaziti 1 g kreme na 10 cm2.

  godine
  Područje primjene
  Trajanje primjene

  Traka EMLA® vrhnja 3,5 cm duga približno odgovara dozi od 1 g.

  Povećanje vremena primjene smanjuje anesteziju. U djece s atopijskim dermatitisom, vrijeme primjene treba smanjiti na 30 minuta.

  Nanesite kremu s debelim slojem na koži i prekriti okluzivnim tijelom.

  Preporuke za primjenu lijeka

  1. Potisnite zaštitnu membranu aluminijske cijevi pomoću vijčane kapice, iscijedite dovoljnu količinu vrhnja iz cijevi i nanesite je na mjesto predloženog postupka. Kod anestezije kože mogu se upotrijebiti okluzalni naljepnici (5 x 5g su pričvršćeni na pakiranje).

  A. Uzmite jednu od okluzalnih naljepnica i uklonite njezin središnji dio.

  b. Odvojite papirnatu podlogu od rubova papira na poleđini odijela.

  Za anesteziju trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta upotrijebite okluzivnu PVC oblog.

  3. Pokrijte nanesenu kremu sa tijestom tako da je sloj krema ispod nje gusta i ne isisava se ispod odijela. Lagano zagladite rubove preljeva da biste izbjegli curenje kreme.

  4. U slučaju uporabe okluzalne naljepnice koja se isporučuje s paketom, izvadite okvir papira. Vrijeme primjene lijeka može se snimiti izravno na zavoj.

  5. Nakon preporučenog vremena, uklonite ostatke preljeva i kreme s površine.

  Kada se nanosi na netaknutu kožu

  Pacijenti s nedostatkom glukoza-6-fosfat dehidrogenaze ili nasljedni ili idiopatski methemoglobinemija su osjetljiviji na methemoglobinemiju ovisnu o lijekovima. Učinkovitost primjene kreme u novorođenčadi tijekom postupka uzimanja uzoraka krvi iz pete nije utvrđena. Treba voditi računa o primjeni EMLA ® kreme oko očiju, jer lijek izaziva iritaciju očiju. Uklanjanje zaštitnih refleksa može izazvati iritaciju ili oštećenje rožnice. Ako krema uđe u oči, odmah operite oči vodom ili otopinom natrijevog klorida 0.9% i zaštitite oči sve dok se zaštitni refleksi ne obnavljaju. Potrebno je paziti pri primjeni lijeka na kožu s atopičnim dermatitisom; vrijeme primjene treba smanjiti (15-30 minuta).

  Kod djece mlađe od 3 mjeseca utvrđena je sigurnost i učinkovitost korištenja EMLA ® krema nakon primjene jedne doze. Kod ove djece, nakon primjene kreme, često se promatra privremeno povećanje sadržaja methemoglobina u krvi do 13 sati. Međutim, opaženo povećanje razine methemoglobina u krvi vjerojatno nema klinički značaj. Bolesnici koji uzimaju antiaritmik s klasom III (npr. Amiodaron) trebaju biti pod stalnim praćenjem i praćenjem EKG-a, budući da mogu utjecati na srčanu aktivnost. Nemojte nanositi EMLA ® kremu na oštećeni bubnjić ili u drugim slučajevima mogućeg prodiranja kreme u srednje uho. Nemojte nanositi kremu na otvorene rane. Zbog nedostatka podataka o apsorpciji lijeka ne preporučuje se primjena kreme na sluznici genitalnih organa kod djece. Lidokain i prilokain u koncentracijama iznad 0,5-2% imaju baktericidna i antivirusna svojstva. U tom smislu preporučuje se posebna pažnja pri primjeni kreme prije subkutane primjene živog cjepiva (na primjer, BCG). Zbog nedostatka podataka, preporučuje se kombinirana uporaba EMLA ® kreme i lijekova koji uzrokuju methemoglobinemiju kod djece u dobi od 0 do 12 mjeseci.

  Utjecaj na sposobnost vožnje i rada s vozilima

  Ne utječe na sposobnost vožnje vozila i rada s opremom.

  Krema za lokalnu i vanjsku uporabu (aluminijske cijevi) od 5 g i 30 g.

  Na 5 g u aluminijskoj tubi, lemljenoj aluminijskom membranom i zatvorenim poklopcem. 5 cijevi zajedno s okluzalnim naljepnicama i upute za uporabu u kartonskoj kutiji s kontrolom prvog otvora.

  30 g u aluminijskoj cijevi, zapečaćene aluminijskom membranom i zatvorene vijčanim poklopcem. 1 cijev s uputama za uporabu u kutiji s kartonskom kutijom.

  3 godine. Nemojte koristiti nakon datuma isteka otisnutog na pakiranju.

  Skladištiti na temperaturama ispod 30 ° C, izvan dohvata djece. Nemojte zamrzavati.

  Ime i adresa pravne osobe na čijem je mjestu izdana potvrda o registraciji

  Aspen Pharma Trading Limited

  3016 Lake Drive, Cityives Business Campus, Dublin 24, Irska

  Reciefarm Karlskoga AB, Švedska

  Björkbornnsvagen 5, SE-691 33 Karlskoga, Švedska

  Recipharm Karlskoga AB, Švedska

  Bjorkbornsvagen 5, SE-691 33 Karlskoga, Švedska

  Izdavanje kontrole kvalitete

  1. AstraZeneca AB, Švedska

  SE-151 85 Sodertalle, Švedska

  2. Recifearm Karlskoga AB, Švedska

  Björkbornnsvagen 5, SE-691 33 Karlskoga, Švedska

  Ime, adresa organizacije koju je ovlastio vlasnik registracije
  potvrde o lijekovima za medicinsku uporabu
  potraživanja od potrošača
  Aspen Health LLC
  123317, Moskva, Presnenskaya emb., 6/2, kat 31
  Tel.: +7 (495) 969-20-51, faks: +7 (495) 969-20-53
  EMLA ® je zaštitni znak u vlasništvu tvrtke AstraZeneca.
  ® AstraZeneca 2007-2014

  Upute za uporabu Emla

  Emla krema s anestezijskim učinkom, koja sadrži lidokain i prilokain. Primjenjuje se izvana na lokalnu anesteziju bilo kojeg područja. Često se koristi u kozmetici s injekcijama, tetoviranjem ili uklanjanjem dlaka, osobito u bikinijskom području. Sastav krema će raditi pri uklanjanju dlačica ili u bilo kojoj situaciji kada morate ublažiti kožu. U nastavku opisujemo sastav, upute za upotrebu i kontraindikacije.

  Fotografija: 5 cijevi od 5 grama Emla krema za lokalnu anesteziju

  Krema se koristi za kirurške intervencije u površinskim slojevima kože ili mehaničkom liječenju trofičnih ulkusa. Postoje slučajevi kad postoji dovoljno kreme bez dodatne anestezije injekcijom. Možete ukloniti bradavice izlivene druge plitke formacije na koži i sluznici.

  Koristi se za površinsku anesteziju. Mast prodire u epidermu i dermis. Učinak traje do dva sata. Možemo reći da je stvoren za ljude koji se boje bilo kakvih bolnih osjeta. Čak i anestezize mjesto ubrizgavanja. Može se koristiti za takve manipulacije u djece.

  Sastav (1 grama vrhnja)

  • Aktivne tvari: lidokain 25.0 mg, prilokain 25.0 mg;
  • Ekscipijenti: makrogol gliceril-hidroksistearat (ARLATON 289) 19,0 mg, karbomer 974 P (karbokspolimetilen) 10,0 mg, natrijev hidroksid 5,2 mg kako bi se pH povećao na 8,7 do 9,7, pročišćenu vodu do 1,0 g,

  Upute za uporabu

  Cijev se mora otvoriti i probušiti. Primijenite potrebnu količinu. Ako je koža anestezirana, potrebno je koristiti okluzalnu podlogu. Spojen je na paket. Najprije morate ukloniti središnji dio, a zatim odvojiti rub papira s obloge s druge strane. Za trofični ulkus nanesite ploču od PVC-a.

  Podloga mora biti nanesena na vrh debelog sloja vrhnja, ali tako da ne istisne rubove. Potrebno je ravnomjerno raspodijeliti. Vrijeme aplikacije napisano je na samoj podlozi radi veće praktičnosti. Nakon isteka potrebnog vremena uklonite zavoj zajedno s vrhnjem. I odmah prijeđite na određenu manipulaciju.

  Ako trebate anestezirati područje bikini, a zatim kao podstava, neki kozmetičari savjetuju da se koriste celofan ili pakiranje hrane i stavljaju se na uske hlače.

  Koliko zadržati krema na koži?

  Emla se primjenjuje na područje koje treba anestezirati. Zatim se na vrhu primjenjuje poseban film. Potrebno je da krem ​​dovoljno dugo da njezin sastav ima učinak na tretirano područje kože. Na primjer, prije vožnje postupka, pričekajte najmanje 60 minuta. Općenito, količina primijenjene kreme i vrijeme izlaganja ovise o vašem pojedinačnom pragu boli. Ako nakon jednog sata bol ostaje, sljedeći put držite mast na koži još duže.

  Za površinsku operaciju, 1 gram se koristi za 1-2 sata pod okluzivnim odijevanjem. Ako je potrebno, ovaj put može doseći 5 sati. To se postiže uklanjanjem malih lezija na koži, prije ubrizgavanja ili umetanja katetera, uzimajući dio kože.

  Za čišćenje trofičnih ulkusa nanesite debeli sloj pola sata. Zatvara se i okluzalnim presvlakom. Maksimalno možete koristiti 10 grama masti. Ako je pola sata kratko, vrijeme treba produžiti na jedan sat. Za svaki pacijent za svaki tretman zahtijeva novu cijev. Čišćenje treba početi u prvih 10 minuta nakon uklanjanja ostataka Emle.

  Fotografija: indikacije, doza i način primjene, vrijeme primjene

  1-2 g se koristi za anesteziju kože genitalnih organa, kod muškaraca, izloženost se javlja u roku od 15 minuta, kod žena - oko sat vremena. Što se tiče sluznice, primjenjuje se 5-10 grama 5-10 minuta. U tom slučaju, primjena jastučića nije potrebna. Postupak započinje odmah nakon čišćenja kreme.

  Za depiliranje područja bikini, potrebno je nanijeti sloj barem pola sata. To možete učiniti na recepciji s kozmetičarom. Ili, da provodite manje vremena, prijavite se kod kuće sat vremena prije posjeta salonu za uljepšavanje pažljivo uklonite ostatke i počnite odstranjivati ​​dlačice od bikini.

  Za djecu, uporaba Emlea treba biti oprezna. U dobi od tri mjeseca, maksimum može biti sat vremena. Do godine dana ne bi trebalo ostati ništa više nego ovaj put. Počevši od 12 mjeseci, možete povećati vrijeme do pet sati, ovisno o postupku.

  Video: Anestezija krema prije epilacije.

  Analogs Emla

  Postoje i druge kreme i masti s anestezijskim učinkom. Njihov sastav također uključuje lokalni anestetik poput lidokaina. Oni ili sadrže lidokain, ili su derivati. To uključuje masti i kreme:

  • Katedzhel;
  • Anestezol;
  • lidokain;
  • Artifrin;
  • Menovazin;
  • Kamistad;
  • artikain;
  • ultrakain;
  • Dentinox.

  Kontraindikacije i mjere opreza

  Ovaj lijek se ne može propisati onima koji imaju netoleranciju ili alergijsku reakciju na sastav krema. Također, nemojte koristiti mast za prerane bebe. jer to može dovesti do razvoja methemoglobinema ili ga pogoršati. Uz veliku oprez, može se propisati onima s prirođenim methemoglobinemijom, kao i s atopičnim dermatitisom.

  Nemojte nanositi kremu za otvaranje rana. Također izbjegavajte kontakt s očima. Da biste to učinili, nemojte ga koristiti za kožu oko očiju. Zabranjeno je primjenjivati ​​na uho ako postoji rizik od pada u srednje uho. Upotreba tijekom trudnoće još nije otkrila prisutnost nuspojava.

  Recenzije kupaca

  Emla krema se pokazala učinkovitim sredstvom protiv bolova među kupcima. Gotovo svi potrošači imaju površinski analgetski učinak. Pogodan je za male manipulacije. Ostaju pozitivne emocije iz postupka uklanjanja dlaka, strah od boli se eliminira. Većina smatraju visoku cijenu kao nedostatak. Trošak je oko 2000 rubalja. U paketu od 5 cijevi (cijena cijevi 400 rubalja). Također, neki nisu zadovoljni dužinom vremena ekspozicije, koji mora čekati sat ili dulje kako bi ozbiljno umakao kožu.

  Emla kremu za uporabu

  Opis od 07/01/2016

  • Latinsko ime: Emla
  • ATX kod: N01BB20
  • Aktivni sastojak: Lidokain + Prilokain (Lidokain + Prilokain)
  • Proizvođač: Recip, Recipharm Karlskoga AB (Švedska)

  struktura

  Terapeutski sustav i vrhnja uključuju kao aktivne tvari lidokain 25 mg i prilokain 25 mg na 1 g pripravka, kao i sljedeće pomoćne komponente: natrijev hidroksid, gliceril hidroksistearatni makrogol (Arlaton 289), karboksipolimetilen (karbomer 974P), pročišćena voda.

  Otpustite obrazac

  Bijela homogena krema je dostupna. Terapeutski sustav je sadržan u oblikovani paket koji uključuje ljekoviti dio i fleksibilni papir. Emlinova mast nije na prodaju, iako se u ljekarnama često pitaju, jer je zbunjena s kremom.

  Farmakološko djelovanje

  Farmakodinamika i farmakokinetika

  Emlinova anestetička krema sprečava stvaranje impulsa na kraju osjetilnih živaca i provođenje uzbude reakcije duž živčanih vlakana.

  Maksimalni učinak promatra se jedan sat nakon uporabe lijeka. Trajanje učinka je pola sata.

  Upozorenja za uporabu

  Kremu i terapeutski sustav koriste se kao površinski anestetik za injekcije, kateterizaciju krvnih žila, probadanja i kirurške zahvate.

  Osim toga, krema se koristi na donjim ekstremitetima za površinsku anesteziju za trofični ulkus, kao i prije bolnih manipulacija sluznicom genitalnih organa (samo odraslih osoba).

  Osim toga, često se koristi u kozmetičkim salonima u sljedećim slučajevima:

  • uklanjanje dlaka, uklanjanje tetovaža, korekcija ožiljak;
  • za korekciju nasolabijalnih nabora, uklanjanje bora itd.;
  • prije mezoterapije;
  • prije uvođenja lijekova kao što su Botox, Restylane, itd.;
  • kada uklanjaju paukove vene.

  kontraindikacije

  Lijek u oba oblika otpuštanja je kontraindiciran u sljedećim slučajevima:

  • hipersenzibilnost tijela;
  • bebe rođene u razdoblju trudnoće do 37 tjedana.

  Krema se također ne odnosi na novorođenčad koja teži do 3 kg. Terapijski sustav nije poželjno da nanese otvorene rane.

  S oprezom krema se koristi zbog nedostatka glukoza-6-fosfat dehidrogenaze, atopičkog dermatitisa, nasljedne ili idiopatske methemoglobinemije.

  Terapijski sustav se primjenjuje s oprezom oko očiju (iritacija je moguća), s atopičnim dermatitisom, prije BCG-a, a također u slučaju nedostatka glukoza-6-fosfat dehidrogenaze.

  Nuspojave

  Korištenje sredstava može dovesti do sljedećih nuspojava: bljedilo, oteklina, eritema, alergije. Pored toga, mogu postojati lokalne reakcije kao što je peckanje i svrbež na mjestu primjene.

  Upute za uporabu Emla (metoda i doziranje)

  Upute za uporabu krema Emla i terapeutski sustav izvještavaju da se koriste izvana. Kremu se može nanijeti na kožu ili sluznicu, ovisno o potrebi.

  Kod injekcija i malih kirurških zahvata, obično se koristi 1,5-2 g sredstva za 10 cm2 kože, a zatim se okluzivnim zavojem primjenjuje 1-5 sati.

  Ako se postupci izvode na velikim površinama, nanesite 1,5-2 g / cm2 kremu i nanesite okluzivno odijelo 2-5 sati.

  Kao površinski anestetik u slučaju trofičnih ulkusa na donjim udovima, krema se primjenjuje u dozi od približno 1-2 g / cm2 u prilično debelom sloju. Za jedan postupak možete koristiti najviše 10 g sredstava. Prekidno odijelo se nanosi pola sata. Ako je penetracija lijeka u tkivo teško, ovo vrijeme se može povećati na 1 sat. Mehaničko čišćenje počinje najkasnije 10 minuta nakon uklanjanja alata. Za 1-2 mjeseci krema se koristi do 15 puta.

  Upute za uporabu Emla također osigurava različite sheme primjene tijekom površinske anestezije genitalne sluznice.

  Kao anestetik, prije injekcija lokalnih anestetika, propisane su 1-2 g po 10 cm2 kože. Proizvod se nanosi na kožu u prilično debelom sloju. Vrijeme primjene za žene - 60 minuta, za muškarce - 15 min.

  Kod uklanjanja kondiloma i anestezije, prije injekcija lokalnih anestetika, oko 5-10 g kreme se nanosi na mukoznu membranu. Sredstva držite 5-10 minuta Postupak se vrši odmah nakon uklanjanja krema.

  Djecu se može propisati krema kao anestetik za injekcije i druge površinske kirurške zahvate u dozi od najviše 1 g na 10 cm2. Alat se nanosi s debelim slojem, a zatim se nanosi okluzivno odijelo.

  Ako pacijent ima atopijski dermatitis, vrijeme primjene treba smanjiti na 15-30 minuta.

  U kozmetičkim salonima Emla se naročito često koristi za uklanjanje dlačica bikinija i ostalih područja. Da biste to učinili, alat se primjenjuje s debelim slojem na pravim mjestima i pričekajte oko 30-60 minuta prije početka postupka. Ako se krema tijekom uklanjanja dlačica koristi na dovoljno velikom području, možda ćete trebati nekoliko cijevi odjednom.

  Žene općenito hvale ovaj lijek jako puno, pogotovo jer nijedna druga mast ili krema ne daju sličan učinak.

  predozirati

  Ako upotrebljavate lijek prema uputama, malo je vjerojatno prodiranje. Kao mogući znakovi sustavne toksičnosti ukazuju na povećanu pobuđivanje, kao i za inhibiciju funkcija središnjeg živčanog sustava i srca.

  S teškim neurološkim simptomima, simptomatska terapija. Na primjer, kada se pojave konvulzije, propisuju se antikonvulzivi.

  Nakon početka liječenja znakova sistemske toksičnosti pacijent mora biti promatran nekoliko sati.

  interakcija

  Bolesnici koji uzimaju antiaritmijske lijekove klase III trebali bi koristiti kremu s oprezom.

  Neželjeno je kombinirati lijek s lijekovima koji izazivaju methemoglobinemiju kod djece mlađe od jedne godine.

  Uvjeti prodaje

  Lijek se može kupiti bez recepta.

  Uvjeti skladištenja

  Proizvod ne smije biti zamrznut, ali temperatura skladištenja ne smije prijeći 30 ° C. Držite izvan dohvata djece.

  Epilacija bez boli uz uporabu "Emle"

  Emla - lijek za lokalnu anesteziju u obliku krema. Pokazuje se na vanjsku uporabu za anesteziju integumenta i sluznice. Krema sadrži amidne anestetike: prilokain i lidokain, koji prodiru duboko u dermis i onesposobljavaju osjetljivost živčanih završetaka. Analgetski učinak na koži traje 2 sata, a na sluznici - do 20 minuta.

  Krema svojstva

  Priroda utjecaja lijeka na različita područja dermisa razlikuje se, ovisno o području primjene, dozi sredstva i vremenskom razdoblju na kojem je primijenjen okluzivno odijelo. Pri primjeni lijeka treba uzeti u obzir njegove osobine:

  • 1 sat nakon primjene, mast anestezira 2 mm dubine dermisa;
  • 2 sata nakon primjene, osjetljivost živčanih završetaka izgubljena je 3 mm od površine kože;
  • 10 minuta nakon liječenja sluznice, opaža se njihova anestezija.

  Tijek anestezije ne utječe na dobnu i kožnu boju osobe. Jedini pokazatelj koji utječe na djelovanje lijeka je anomalija nervne osjetljivosti - atopijski dermatitis. U tom slučaju, učinak korištenja "Emle" će biti vidljiv nakon 20 minuta.

  Kremska aplikacija

  Uputa sadrži dugi popis pokazatelja za uporabu: preporuča se korištenje kreme prije bilo kakvih postupaka koji uključuju ozljedu gornjih slojeva dermisa. Ne biste trebali zanemariti jaku bol, jer stalna iritacija živčanih završetaka može nepovoljno utjecati na rad susjednih organa, pa čak i srca.

  Emla značajno smanjuje prag boli tijekom sljedećih postupaka:

  • Ušna piercing, piercing;
  • Tetoviranje, tetoviranje;
  • Injekcije agresivnih lijekova i vitamina;
  • Injekcije subkutane kozmetologije;
  • Epilacija i depilacija.

  Najaktivniji „Emla” mast se koristi za liječenje bikini uklanjanja dlaka prije. U ovom području, lokalizirati najveći broj živčanih završetaka, tako da je vrlo teško učiniti bez medicinske ustanove. Za uspješno uklanjanje dlačica (laser ili foto) želite koristiti 8-10 grama za sve bikini području, a za depilacije (vosak, šećer i mehaničkim uređajem) - 3-5 g

  Mjere opreza

  Upute za lijek tvrde da je krema apsolutno sigurna za sve dobne skupine i zdravstvene uvjete. Jedina iznimka je methemoglobinemija i alergija na komponente lijeka. Trudnice i majke koje dojilju mogu koristiti mast prije bikinije epilacije, pobrinuvši se da tijelo nema preosjetljivost na lidokain.

  Krema može izazvati lokalne nuspojave u obliku svrbeža i paljenja. Kožu se karakterizira bljedilo i kratkotrajno hemoragično osip, a na sluznicama je dopušteno jedva primjetno oticanje. Oštećenje mikročestica uzrokuje krvarenje i hiperemija (prekomjerno krvarenje kapilara).

  Prilikom korištenja alata morate poštivati ​​sljedeća pravila:

  1. Upute zabranjuju konzumiranje masti na području oko očiju i ušiju;
  2. Nije dopušteno nanositi kremu na oštećena područja kože i sluznice bikinija;
  3. Ako postoji tahikardija ili apatija, letargija, alat mora biti potpuno uklonjen.

  Pravila primjene

  Paket sadrži mast i okluzivno odijelo. Nanesite kremu najkasnije jedan sat prije uklanjanja dlaka. Anestezija će biti cjelovita samo ako se slijede pravila. Upute za uporabu:

  1. Pokrijte cijelo područje bikini s debelim slojem "Emle", tako da se koža ne prenosi.
  2. Odvojite film okluzivnog odijela s površine predloška i stavite je na područje epilacije.
  3. Uklonite rubove i ostavite 1-2 sata: anestezijska mast treba biti na koži najmanje 40 minuta, a na sluznici - najmanje 10, inače će učinak biti nepotpuni ili potpuno odsutni.
  4. Uklonite film i uklonite ostatke.

  Prije uklanjanja kose, pazite da je površina kože potpuno čista od ostataka "Emle". Od posebne je važnosti za depiliranje i šilinganje depilacije, jer ljepilo neće moći zarobiti svu vegetaciju, a postupak će biti odgođen. Što se tiče foto i laserskog uklanjanja dlaka, oni su manje skloniji prisutnosti sredstava na koži, jer se njihovo načelo djelovanja temelji na spaljivanju kose i žarulja u bikinijskom području.

  Krema može biti katalizator za pojavu modrica i modrica nakon postupka, ali sve nedostatke kože trebaju nestati u roku od 2-3 dana. Emla se ne preporučuje za ponovnu upotrebu sve dok ne prođe oštećenje gornjih slojeva dermisa. Ovo pravilo je lako slijediti, jer će kosa u bikinijskom području pojaviti najranije u roku od 2-3 tjedna.

  analoga

  Ako vam kremu iz nekog razloga ne odgovara, a prije epilacije osjetljivog područja potrebna je anestezija, upotrijebite sredstva-analoge. Klasična verzija je droga "Lidocaine Spray". Nema praktički nikakvih kontraindikacija i dobro podnosi ljudi svih dobnih skupina.

  Isprati proizvod preko cijelog područja bikini i odmah početi uklanjati dlačice. Gubitak osjetljivosti javlja se nakon 1-3 minute, ali traje ne više od sat vremena. Krema sprječava bolne senzacije, ne samo tijekom, već i nakon postupka, dok ozljede kože iscjeljuju. Koristeći Lidocaine Spray, odmah nakon uklanjanja dlaka, osjetiti će se svrbež i gori.

  Novost tržišta za lokalnu anestetiku je krema Light Dep, Emlaov kolega u djelovanju, ali ne i kompozicija. Glavni aktivni sastojak anestderma je manje toksičan od lidokaina i ima brži učinak. Gubitak osjetljivosti kože u području bikini javlja se u roku od 15 do 20 minuta (u rijetkim slučajevima neophodno je ukloniti okluzivno odijelo za sat vremena). "Light Dep" je jeftiniji od "Emle", ali mast će biti kupljena samo od službenih predstavnika NNPTSTO.

  Recenzije potrošača

  Krema je pronašla mnogo ženskih obožavatelja ženske publike koja se suočila s epilacijom intimnih područja. Kao i svaki alat, Emla ima prednosti i nedostatke.

  • Evgenia (Moskva) je zadovoljan učinkom kreme i tvrdi da praktički nije osjećala nikakvu bol tijekom laserskog uklanjanja dlaka. Nedostatak je visoki trošak i dugo vrijeme čekanja za analgetski učinak.
  • Vera (Rostov-on-Don) primjećuje gubitak osjetljivosti dermisa dubine 1 cm. Govori o profitabilnosti korištenja masti: 5 g za 2 sjednice uklanjanja dlačica u intimnom području s voskom.
  • Natalia (Perm) je tužan činjenicom da je anestetički učinak trajao samo 30 minuta i izazvao teške iritacije na koži.
  • Larisa (Izhevsk) je rekla da se bojao boli prije prve uporabe alata, a sada se bavi vlastitim šokiranjem kod kuće. Primjećuje visoku cijenu i brzu potrošnju masti.

  Emla krema

  Sadržaj [sakrij]

  Emla krema (Emla) je posebna krema osmišljena za anesteziju kože tijekom različitih manipulacija. Posebna kombinacija anestetskih tvari omogućuje korištenje ovog alata za ublažavanje boli kod odraslih i djece.

  Za što se koristi?

  Ovaj anestetik savršeno prodire u kožu, čime ga anestezira. Koristi se ne samo za kožu, već i za sluznice. Proizvod je jedinstveni i siguran proizvod i može se koristiti za malu djecu kao i za trudnice.

  Emla anestetička krema se preporučuje za uporabu sa:

  1. Anestezija epidermisa tijekom vaskularne punkcije i umetanja katetera;
  2. Kirurški zahvat;
  3. Tijekom bolnih operacija na kožnim tkivima i sluznicama;
  4. Trofični ulkus i njihovo liječenje;
  5. S injekcijama i cijepljenjem u djece;
  6. Tijekom presađivanja kože cijepanjem zaliska tkiva na velikim površinama;
  7. Oslobađanje boli tijekom epilacije;
  8. Kozmetički salon s laserom i mezoterapijom;
  9. Za tetoviranje;
  10. Tijekom operacija u ginekologiji i urologiji;
  11. U pedijatriji, kod izvođenja brojnih bolnih manipulacija (injekcija, uzoraka krvi, probada).

  zaključak

  Emla krema je učinkovit anestetik koji se koristi za anesteziju kože kod odraslih i djece. Obavezno pročitajte upute prije upotrebe i slijedite pravila primjene. Emla anestetička krema ima izvrsne recenzije.

  Upute za uporabu

  Korištenje Emla vrhnja treba biti ispravno i pravodobno. Da biste to učinili, morate naučiti određena pravila:

  1. Pažljivo pročitajte upute za uporabu prije nastavka korištenja ovog lijeka.
  2. Koristite lijek unaprijed kako bi mogao djelovati prije početka manipulacije.
  3. Nanesite proizvod na cijelo područje kože.
  4. Svakako pokrijte mjesto s posebnom nepropusnom naljepnicom koja je pričvršćena u pakiranju.
  5. Obratite pozornost na upute za uporabu i vrijeme izlaganja aplikacije.
  6. Za bolju anesteziju, koristite debeli sloj emulzije, ravnomjerno ga distribuirajući.

  Vrlo je važno promatrati dozu. To je neophodno tako da anestetici djeluju na dovoljnoj razini i području kože. Inače, tijekom postupka može doći do boli.

  Naljepnica je potrebna za najbolje prodiranje tvari u kožu. Budući da su najpovoljniji uvjeti za apsorpciju kreme visoki vlažnost, obvezna je upotreba okluzivnog odijela. Tako nepropusni film zadržava vlagu i anestezija počinje djelovati.

  Razina anestezije i njezino trajanje ovise o trajanju primjene i dozi Emla krema. Lijek počinje djelovati odmah, stoga se primjenjuje 1 do 2 sata prije postupka. Nakon uklanjanja zavoja, vrijeme anestezije je od 2 do 4 sata.

  Emla krema kada se primjenjuje na sluznice spolnih organa žena počinje djelovati brže. Potrebno je 15-20 minuta za anesteziju sluzi kada se koristi laser.

  Nakon primjene i čekanja na određeno vrijeme, zavoj se uklanja i ostatke proizvoda se obrisaju s salvama. Sljedeća je vrsta manipulacije koja je potrebna. Na primjer, za cijepljenje, mjesto ubrizgavanja se dezinficira i daje injekciju. U redu je ukloniti naljepnicu prije postupka. Ostaje anestezija i možete čekati 30 minuta - 1 sat bez gubljenja rezultata.

  Doza emla krema ne smije prijeći sljedeće pokazatelje:

  • Od rođenja do 3 mjeseca - 1 g na maksimalnoj površini kože od 10 cm2 (ne više od 1 sata);
  • Do godinu dana - maksimalno 2 g po 20 cm2 (za 1 sat primjene);
  • Od 1 godine do 6 godina - 10 g na 100 cm2 kože (od 1 do 5 sati odijevanja);
  • 6 - 12 godina - 20 g na maksimalnoj površini od 200 cm2 (od 1 do 5 sati).

  Krema "EMLA" je sigurna za korištenje za odrasle i djecu. To dokazuju brojni laboratorijski pregledi. Pale ili crvenilo mogu se pojaviti na lokalnoj razini, kao i lagano oticanje, rijetko svrab. Međutim, to ne utječe na anestetički učinak ovog lijeka.

  Postoje brojne kontraindikacije:

  • Methemoglobinemija (povećani sadržaj methemoglobina);
  • Koristite za prerane bebe rođene u razdoblju kraćem od 37 tjedana;
  • Posebna pojedinačna netrpeljivost na anestetike sadržane u kremi;
  • Do 3 mjeseca, djeca rade jednokratno.

  Morate biti oprezni i poduzeti sljedeće mjere opreza:

  1. Nemojte koristiti na otvorenim kožnim lezijama (samo ako je potrebno liječiti čireve na donjim udovima;
  2. Nemojte ponovno koristiti otvorenu cjevčicu Emla krema kada se primjenjuju na trofični ulkus;
  3. Kada atopijski dermatitis smanjuje izloženost okluzivnog odijela do pola sata;
  4. Uz izuzetnu oprez, preporučljivo je primijeniti na sluznice u djece, jer se apsorpcija lijeka u njima smanjuje;
  5. Ne primjenjujte se na uho ako emulzija uđe u srednje uho;
  6. Izbjegavajte kontakt očima i kontakt s sluznicom sluznice.

  Ne preporučuje se korištenje anestetičke kreme "Emla" na koži s otvorenim ozljedama. Kada je atopični dermatitis potreban da bi se vrijeme odijevanja smanjilo za pola sata.

 • Kako olakšati crnu boju kose: savjeti, trikovi

  Kako izoštriti britve kod kuće: upute za različite metode