"Emla" kada se bikini uklanjaju dlačice

Danas postoji mnogo načina kako bi se riješili neželjene vegetacije na tijelu. Svi su ujedinjeni pod općim pojmovima "epilacija" i "depilacija", koji se često pogrešno koriste u odnosu na jednu ili drugu metodu.

Epilacija i depilacija - koja je razlika?

Depilacija je jednostavna metoda uklanjanja vidljivog dijela kose (štap), iste strukture koje leže u koži su netaknute, tako da kosa brzo raste. Primjer depilacije je brijanje i korištenje raznih kreme i masti za uklanjanje dlaka. Kemijske komponente uključene u njihov sastav mijenjaju strukturu kose, oduzimaju jezgru keratin okvira i omekšavaju. Zbog toga se nepotrebna vegetacija lako uklanja s površine kože, a korijen i žarulja ne pate.

Epilacija je način na koji je vegetacija uklonjena iz korijena, ili uklanjanje nastaje do kršenja folikula dlake, tako da nove vlasi rastu sporije. Najpoznatije metode uklanjanja dlaka:

 • Laserski;
 • epilacije;
 • Ultrazvučna metoda;
 • Uklanjanje dlačica po šugaranju;
 • vosak;
 • Enzimska.

Svakako, u usporedbi s depilacijom, epilacija je učinkovitija, no ipak ne može riješiti problem "dodatne" kose zauvijek. Činjenica je da će biti moguće ukloniti samo one dlake koje su u aktivnoj fazi rasta, ali u životnom ciklusu folikula dlake postoji i prijelazna faza i faza odmora. Ova razdoblja u različitim folikulima ne podudaraju, tako da ukupan broj vlasi ostaje otprilike isti.

Jasno je da bez obzira na odabranu metodu uklanjanja dlaka, postupak će se morati ponoviti i to je vrlo bolno, posebno u osjetljivim područjima pazuha i bikinija. U tom slučaju dolazite u pomoć lokalnim anesteticima, što će proces uklanjanja dlačica učiniti ugodnijim.

Emla krema, njegova svojstva i upotreba

Dva aktivna sastojka lijeka su lidokain i prilokain anestetici, svaki 25 mg u 1 g vrhnja. Zbog različitih stupnjeva apsorpcije, ove tvari nadopunjuju i pojačavaju učinak međusobno, pa je analgetski učinak Emle znatno bolji od svih ostalih neinjektivnih lijekova s ​​sličnim učincima. Pa, činjenica da se dobar rezultat ne postiže povećanjem broja aktivnih sastojaka, ali upotrebom njihovih svojstava značajno smanjuje vjerojatnost mogućih nuspojava. Zbog toga se kremom uspješno koristi u djece od rođenja, kratkotrajna uporaba je moguća tijekom trudnoće i može se koristiti i tijekom dojenja.

Emla se upotrebljava u odraslih i djece u svim slučajevima kada je površna anestezija neophodna pri obavljanju bolnih medicinskih postupaka.

Međutim, opseg primjene kreme nije ograničen samo na medicinski smjer.

Pri koncentracijama većim od 2% (u „Emla” 2,5%) i lidokaina prilokain vršiti antibakterijsko i antivirusno djelovanje, i ricinusovo ulje, koje se sastoji, ima omekšavanja i vlaži svojstva. Sve to čini „Emla” neophodan za uklanjanje dlaka ili depilacije bikini. Krema se lako prenijeti postupke kao što su tetoviranje i piercing, bolnih potkožnih injekcija ljepote. Možemo reći da je ovo pravi blagodat za ljude s niskim pragom boli.

Trajanje djelovanja

Stupanj anestezije i njezino trajanje ovisi o količini primijenjene krema i vremenu kada će biti na koži. Uz primjenu u roku od jednog sata postiže se gubitak osjetljivosti na dubinu od 2 mm, a unutar 2 sata 3 mm. Analgetički učinak se održava dva sata, što omogućuje anesteziju kod kuće prije depilacije.

Trajanje anestezije i njezina kvaliteta isti su za različite dobi i ne ovise o boji kože.

Značajke, nuspojave i kontraindikacije

Emla utječe na površinske žile kože, što se očituje blanširanjem ili, obrnuto, blagim crvenilom tretirane površine, blagim peckavim osjećajem ili toplinom u prvim minutama primjene. Takvi fenomeni privremeni su i obično brzo prolaze sami.

Ako se neugodni simptomi koji se pojavljuju ne nestanu, već se, naprotiv, povećavaju, ne bi se trebalo tolerirati. Takvi fenomeni poput boli, jakog svraba, oteklina i iritacije kože ukazuju na razvoj alergija. Krema se mora odmah ukloniti, isprati ostatke vode.

Emla krema se ne može koristiti u slučajevima:

 • Alergije na komponente lijeka;
 • Bilo koja šteta na koži (dermatitis, herpes) i otvorenih rana, osim trofičnih ulkusa, kao i ozljeda na mjestu primjene;
 • Methemoglobinemia.

Neželjeno je primijeniti lijek:

 • Na području oko očiju zbog mogućeg iritacije i oštećenja rožnice. U slučaju kontakta s očima odmah isprati vodom;
 • U kutiji zbog rizika od pada u srednje uho.

Budite sigurni da provjerite sa svojim liječnikom prije korištenja Emle ako imate bilo kakvih ozbiljnih bolesti i uzimate bilo kakve lijekove.

Emla krema za uklanjanje dlaka

Dobar maser - Julia

Recenzije o masaži u Moskvi i St. Petersburgu s autorskog mjesta

Učinci masaže na kožu. Recenzirano od Yuli, St. Petersburg Masha, Moscow. Masaža od celulita Masaža nakon poroda. Pregledaj Nadya, Petersburg Ispravak tijela. Mišljenje Eleonora, MSC masaža Therapist Alexander o masažnom terapeutu Valentin Denisov-Melnikov Posebna anticelulitna masaža. Julia, Moskva Nastya, St. Petersburg. Smanjenje glasnoće Julie, Moskva. Rezultati masaže Ekaterina, Peter, pregled o anticelulitnoj masaži. Veronica, Moskva. Osjećaji iz masaže Julia, MSC: Valentinovo je vrlo dobar terapeut za masažu. Isprobajte!
Arhivirana verzija foruma

Učinkovite kreme za bol tijekom epilacije. Anestezija kremasta emla. Vijeća majstora.

Djevojke, doslovno radim mjesec dana u sanjarenju, svatko dolazi u kompleks. Klijenti su imali oko 10 ljudi. No, došla mi je djevojka s hiperhidrozom (uspjela je) i s vrlo niskim pragom boli! Ne može to sve odjednom. Stoga, zona 1 - 1 dan. Jučer su napravili epilaciju pazuha, danas noge i počeli bikini. No, u bikiniju uopće ne može tolerirati ni prvu zonu. Dobro sam rastegnula kožu, s praškom i mekana tijesto, čak i sa svojom osobitostom pretjeranog znojenja. Ali ona stvarno ne može podnijeti ni primjenu paste, kose 5 mm, nema više. Savjet za pomoć! Sutra će doći do završetka dubokog bikinija! Ona plače ravno i sve drmanje, ovo je moj prvi put. Djevojka je jako žao. Prvi put radi, šišmiš cijelog života, kosa je gusta i njezini su korijeni ravno tamo! Kako joj olakšati stanje i učiniti sve što je minimalno bezbolno za nju?

- Krem, Emla krema, lokalni anestetik, primjenjuje se unaprijed kod kuće od strane klijenta koji se prodaje u ljekarni, kažu, pomaže. Također možete uzeti paracetamol pilulu, ali mislim da takav učinak neće biti.

- No, rekli su mi (nisam to provjeravala) da koža postaje vrlo labav nakon anestetičke kreme.

- Stavio sam tjesteninu takvim djevojkama bez puta, ali s malim "krugovima". Obavezno razgovarajte (svi klijenti napominju da je vrlo lako razgovarati), pa čak i prije gomile možete uključiti glazbu ili TV. Također, "trčanje oko" oko djevojaka spasiti me. tj Napravit ću "vrh" pubisa s jedne strane, zatim s druge strane, a zatim s druge strane malo popričati i početi se približavati "knollu". Kada postane bolno, idem na drugu stranu, molimo Vas da stavite nogu na njegovu stranu i tamo već radim na unutarnjoj površini bedra. tj Nikada ne radim stalno s jedne strane i na jednom mjestu, preselim se s mjesta na mjesto.

I u mom arsenalu LightFrost (anestetik za lokalnu anesteziju). Do kraja boli ne uklanja, ali to će biti puno lakše! Pa, neka unaprijed piju 2-3 tablete anestetike.

- Možda njezin slučaj ide kritičnim danima? U ovom trenutku obično je mnogo bolnije napraviti depilaciju. Navedite, ako je tako, pa neka to dođe nakon ovih dana, bol će se smanjiti.

- Krema za anesteziju ili druga olakšanja boli. No, rizik od pilinga je veći. Koža će biti labav.

I, zaista, može li mjesečno početi?

Konjak u takvim slučajevima pomaže najbolje. Opušta i povećava razgovornost korisnika. 50 grama je dovoljno za bolan dio.

- Koje tablete mogu preporučiti da piju prije postupka anestezije za vrijeme dubokog bikinija?

- Pokušajte s filmskim voskom. Uklonite male površine. Prošlog tjedna imala sam djevojku. Crvenokosa. Cijela se tresla. Prije trudnoće, podigla je šokiranje s drugim gospodarom, dvije godine kasnije odlučila je ponovno doći. Čistio sam ga s italvaxom za muškarce. I vrhnje emla nanesena. Bio sam zadovoljan.

- Ne razumijem što je problem za takve klijente učiniti anesteziju ?! Oni nisu stres, a vi bez problema! Uvijek, ako vidim da je djevojka prvi put šokirala ili se jako uplašila, predlažem anesteziju! Glavna krema je dobra za anesteziju kože za uklanjanje dlačica, uporabu, a vi ćete biti sretni.

- Angažirajte je u procesu tako da ne postavlja kobasicu i ne usredotočuje se na senzacije. Dajte joj rukavice, neka joj pomogne da rastegnete kožu, dajte joj zadatak, ona će se prebaciti na njega od pasivnog čekanja na bol. Ovo je također i psihološki trenutak, sjetite se sebe, ako vam to boli, pomaže vam najviše ako stavite svoju ruku na ovo mjesto.

- Radim s LightDepom i svatko je sretan! Jedini negativan je povećanje vremena postupka, budući da se kremu treba nanositi pod filmom najmanje 40 minuta. Zatim to savršeno funkcionira, djevojke se ne osjećaju stavljanjem tjestenine ili općenito razbijanje, sve je u redu.

- Pomalo mi pomaže, ne mogu prilijepljivati ​​pazuha bez ikakvog emla, ali s njim se složim. Osjećam se kao stomatolog kada liječimo zub anestezijom. Ako krema nije pod filmom, koža se ne oslobađa.

- Općenito, prvi put je uvijek najgora noćna mora, samo ga morate proći. I tako se s djevojkama slažu, veliki savjet. Krema za anesteziju tijekom depilacije bikini područja razmazana, dugo vremena na jednom mjestu ne ostaje, neka pomaže koži da se proteže, možete brandy za hrabrost.

- Imam ovo. Koristi se za ubrizgavanje i tetoviranje. Da budem iskren, sve dok nitko nije došao u ruci.

- Nemamo bolove protiv kože. Stoga, savjetujem staru metodu - 50 grama, bez obzira na sve. Pomaže, provjerite!

- Pronađeno je Emla u ljekarnama. Masnoća se nanosi (cijela cijev od 5 g) ispod hrane i donje rublje odozgo. 30 minuta prije nego što je postupak potrebno. Dakle, postupak je dulji, ili chat, ili druga područja za napraviti, ili se kod kuće primjenjuju.

- A što bi moglo biti alternativa? Nemamo ni emla ni zamjenske proizvode, da donosimo 150 dolara po cijevi. Neprikladna. Lidokain pod filmom - učinak je nula. Ili onda ostaje podnijeti.

- O kremu puno kažu da koža postaje labav, koristim sprej za lidokain, ima 40 minuta obamrlosti.

- Imam djevojku. Njezino se strahovito trese od stresa, odnosno velike vlage. Počeo sam piti majčinsku mamac sat vremena prije početka postupka i sve je u redu, sve ide glatko.

- Zatim samo zadržite ostatke. Nema drugih načina. Po mom mišljenju, bit će više problema s alkoholom. Tko zna kako će kupac djelovati? U vrućini bacanja i znoja počinje osvetom.

- Recite mi, neka uzme tabletu pola sata prije postupka - bilo koji lijek protiv bolova koji pomaže i hvali da će se osjetiti mnogo manje boli, lakše će patiti i sve to. Tijekom postupka, pshikayte na svom alatu prije i reći da je lidokain, tekući anestetik, jednorog suze iz boli. Često, ljudi koji ne podnose bol, i to sve više za sebe, trebaju imati placebo učinak. To stvarno pomaže. Uvjerite se da se drugi put općenito gotovo neće osjetiti, a na kasnijim postupcima će spavati. Tu su i posebni lijekovi protiv bolova. Možda biste ih trebali iskoristiti. Ali postupak može patiti od toga.

- U koje vrijeme, shvaćam da vam je potrebna medicinska edukacija. Majstori idu poludjeti. Ne biste trebali propisati lijekove koji imaju analgetski učinak, u pravilu, to su NSAID. Znate li koliko kontraindikacija za ove lijekove ?! U civiliziranim zemljama lijekovi se kupuju samo po receptu!

- Slijedeći vašu logiku, u načelu ne možete piti bilo koji lijek, jer tretiraš jednu stvar i nanosiš drugu štetu. I čak i vitamini. I jako dobro znam gdje, kome i kako. I ne prisiljavam kupce da jedu tablete u skupinama. Ništa se neće dogoditi s jedne anestetičke tablete! Apsolutno!

- Uvijek upozoravam sve svoje nove klijente o anesteziji. Ako znaju da će biti povrijeđeni, neka budu bolje osigurani i kod kuće prije postupka, anestezirani su. Uvijek sam anestezirao kremu za kremu, savjetovala me ona, kao i mene, najbolje se nositi s tim pitanjem.

- Problem takvih ljudi nije u niskom pragu boli, već u nestabilnom živčanom sustavu. Bolničari neće pomoći. Trebalo bi biti nekoliko dana prije nego što depilacija počnu uzimati sedativ. Rezultat će vas iznenaditi.

- Nudim joj anestetički gel. Ako pilule ne pomažu, ne želite alkohol. Ostavite Emla ne 40 minuta, ali za sat četrdeset i bit će normi.

- Reći ću sa stajališta klijenta, idem na vosak i ne radujem se, ima bolova, ali je trenutačno i podnošljivo. Učitelj je jednom predložio probati šećer za uklanjanje dlaka, bio je pakao. Ne znam što drugo zovem. Bol od istezanja šećera u kosi je nepodnošljiv, s bolovima na pola, vrištanjem i izradom samo jednog pazuha, odbila sam takav užitak. Drugi je učinjen voskom. 2 min i spremni. Neću se više složiti oko epilacije šećera za bilo koju cijenu, iako majstor nastoji pokušati ponovno.

- Savjetuj joj da kupi anestetik, primjenjuje se kod kuće, onda ode k tebi, tada će nelagoda biti svedena na minimum. Emla radi jako dobro, jer sat pod filmom daje izvrstan rezultat.

- Djevojke, recite mi, kako anesteziraš prije postupka? Čuo sam da možete kremu emla, lidokain. No, trebaju se primjenjivati ​​sat vremena prije samog postupka, a onda bi klijent trebao to učiniti, neće lagati sat vremena i čekati. Poznajem majstore koji anesteziramo neposredno prije postupka, pričekajte 5 minuta i započnite postupak. Pitanje je što je to lijek?

- Nema takvih sredstava. Placebo učinak sam pokušao na sebi. Što je s njim, što nema. Ali mirnije.

- U slatkiši Lady ima takav alat, samo da osjeti 0! Ovo je posao.

Poznajem gospodare, stavljaju dubok bikini na intimnu zonu, stvaraju noge, a potom duboko bikini, izlazi samo pola sata.

- Ista emla. Kako se koristi: Nanesite lijek na netaknutu kožu s slojem srednje debljine ispod okluzivnog odijela (na primjer, pod filmom za hranu) 20-30 minuta. Uklonite višak kreme i započnite postupak.

- Ako ovo nije injekcija, onda bi trebalo apsorbirati kroz kožu. Može se posipati čarobnom prašinom istim učinkom.

- Pitanje je, postoji li neki osjećaj anestezije? Da, koža će postati "labav", modrice i suze na sluznici se formiraju, a to će biti sve isto za bol! Ali bol je podnošljiv, mislim, da zaista trpi 20-30 minuta kad se boli bol.

- Zato sam vas kopirao s uputama. 20-30 minuta, nije premazana i započela i čekala 5 minuta.

Pa, ako postoje druga područja za rad, i ako je samo bikini? Sjedni, pričekajte pola sata?

Škodite više nego pomoć od ovih kreme.

Djevojke dolaze po prvi put. I normalno, kažu, više su se bojali. I ja sam još uvijek neiskusni majstor i to već dulje vrijeme.

- 10 min - 30 min Radim s ovom krema i sve je super! Čuo sam za takav super gel.

- Ravno, ne slažem se s placebo efektom, nisam majstor, ja sam klijent. Trčanje duboko bikini, ja, naravno, bez anestezije, prag boli je visok, pa sam tolerantan. I ovdje, naprimjer, tetovaže su mi bile bolne od obrva - uopće ne osjećam ništa, pazuha su se anestezirali prije Botoxa - nije bilo ni boli, a lice prije biorevitalizacije bila je i anestetička krema. Ne mislim da sam se uvjerio da uopće nisam osjetio nikakvu šupljinu, pa su i neke prilično dobre!

Krema je držana ne više od 10-15 minuta, pola sata, točnije nisam čekala!

- Postoji! Već više od 5 godina radim depilaciju bez bolova, i svaki put sam to bio mučenje za mene. Sada radim samo s emlo (to je najprikladnije za mene), čak i pazuha, jer mi je teže učiniti čak i od epilacije dubokog bikinija.

- To je zbog činjenice da injekcije nisu napravljene na takvu dubinu da se nalazi korijen kose. Da, i povucite neurovaskularni paket je mnogo bolniji od mikroinjekcije.

Botox pazuha? I kako vam se sviđa učinak? Koliko je dovoljno?

- Ja sam napravio tetovažu i bez anestezije, točno znam što ja usporedim. Već, injekcije na licu su mnogo bolnije od "suzenje" kose. Nemojte zaboraviti da ubrizgani lijekovi također daju bolan učinak (pogotovo ako su vitamini). Stoga mislim da anestetički kreme imaju učinak i definitivno nisu placebo.

- Injekcije mezoterapije do dubine od 6 mm. To jest, na donjoj granici dermisa. S druge strane, žarulje za kosu obično leže upravo iznad ove, oko srednje plus-minus. Dakle ovdje se dubina može smatrati ista. Nadalje, uvođenje samog lijeka, čak i najviše nezdrav, utječe na živčane završetke. Stoga je nedvosmisleno reći da su injekcije manje ili više bolne od epilacije, to je nemoguće.

- A na sluznici se može nanijeti, paste se ne klize po gelu?

- Da, možete se prijaviti, ne skliznuti. Nanosim vrhnje Emle, nosim noge, pazuha. Na kraju ja radim bikini. Krema radi.

- Ali takav alat TCTC?

- Kremna anestezija emla ne radi za svakoga, dugotrajna izloženost. Lidokain uzima sluznicu, ali ima alergiju. Nakon tetovaža, depilacije, dermapena (koristila sam različite anestetike za sve), ova mast je savršeno funkcionirala. Ako je pod filmom, onda 5-10 minuta s bang.

- Koristim lightdep, dajem nekome kući, netko me leži satima. Pokušao sam to na sebe i na drugima u različito vrijeme, samo sat vremena kasnije ima učinak. Nedavno sam vidio u jednom studio df skincaine gel, ovdje su bacali sliku gore, obećava da anesteziju u 15 minuta, nula smisla. Neki dolaze s emlo i lidokain.

- Tko je koristio takav Acriol Pro? Djeluje li kao emla ili ne? Uzeo sam Emla, svidio mi se.

- Emla je puno skuplji od mog anestetika. Njemu se treba prilagoditi. Tada ćete uzeti pakete.

- Koji je vaš anestetik zvan? A gdje ga kupujete (internet, apoteka)?

- Pokušajte moj anestetik, jeftinija emla izlazi nekoliko puta. Učinak je super. Dr. Namb.

- Što se tiče? Ako sam preživio upute, što će se promijeniti sljedeći put?

- Povećajte vrijeme ekspozicije.

- I čini mi se da je stvar u Krivorukovovim gospodarima. Ja sam nekako promijenio svog učitelja, otišao u stranca, ja sam jecanjao čak i na koljenima! Iako je ovo moja najneprobojnija zona! Stoga izoštriti tehniku, a lijekovi protiv bolova neće biti potrebni.

- Na što samo djevojke radi usklađenosti sa standardima ljepote ne idu. Tin. Je li to stvarno pudu vrijedno toga? Također možete trim gotovo pod nulom kosom da biste uklonili, očito, to nije dovoljno za susret s njom.

- To je sve o modi, želji da zadovolji standarde soci. idealna grupa. Izjava - da bude popularan, morate biti junica. Svi "pilići" brinu o sebi. Vodite brigu o sebi - šarmirajte se. Zaključak "Svi pilići čine sramotno." Naravno, nitko ne misli o tome izravno - obično sve izgleda nedužno i jednostavno, "Katka čini šokiran." "Katka ima bogat fan". "Obogatio sam se jer je Katka lijepa." "Katka je lijepa, jer je dobro njegovana." "Pazite na sebe - otiđite u salon i tamo se tresu." "Katka se šokira." Kruženje misli zatvoreno.

- Je li moguće. Ali dobra i kvalitetna masaža tijela iz iskusnog masažnog terapeuta korisna je za zdravlje i ljepotu. Bez anestezije i modrica.

Pripremljen posebno za mjesto Krasotulya.ru

Emla krema - sredstvo protiv bolova za depilaciju

Sve žene i djevojke nastoje izgledati savršeno. Da bi to učinili, oni ne poštuju ni trud niti vrijeme. Jedan od ozbiljnijih problema koji se moraju riješiti u borbi za ljepotom je uklanjanje nepotrebnih vegetacija. Postupak depilacije je prilično neugodan zadatak, a osim toga, to je i bolno.

Neki se tiču ​​takvih senzacija umjesto mirno, ali za druge su nepodnošljiva patnja. Kako izbjeći ili barem smanjiti simptome boli tijekom postupaka za uklanjanje viška kose? Danas postoji velik broj prijedloga koji će pomoći ne samo ublažavanju boli, nego i potpuno blokirati.

"Emla" - lijek za lokalnu anesteziju tijekom depilacije

Sve metode koje omogućuju smanjenje razine boli tijekom depilacije, uobičajeno su podijeljene u ne-lijek i lijek. Kada koristite lijek protiv bolova postoje 3 opcije za njihovu uporabu:

 • primjena na kožu;
 • gutanjem;
 • subkutane injekcije.

Među najpopularnijim anesteticima koji se koriste tijekom depilacije za primjenu na površinu kože, može se nazvati Emla krema. Povratne informacije korisnika ne mogu se pozvati pozitivno, jer ovaj alat ne pomaže svima. Sastav anestetika uključuje tvari koje se koriste za lokalnu anesteziju: lidokain i prilokain. Počinju raditi kao analgetici kad prodiru u kožu. I stupanj njihovog utjecaja ovisi o dozi lijeka koji se primjenjuje na površinu, kao io trajanju boravka na njemu.

"Emla" - lijek za lokalnu anesteziju tijekom depilacije

Svaki paket je popraćen uputama za uporabu lijeka, detaljno govoreći što treba učiniti kako bi se dobio željeni rezultat:

 • glavni uvjet je primjena kreme u debelom sloju;
 • prekriti obrađenu površinu, na kojoj se nanosi vrhnja, s posebnom ljepljivom naljepnicom koja je pričvršćena na pakiranje. To je neophodno kako ne bi isparila vlaga koja je dio alata i daje najbolju penetraciju anestetika u kožu. Kada se depiliranje velike površine, umjesto naljepnica može se koristiti redovit film.

Korištenje Emla krema, morate zapamtiti da učinak sastava ne počinje odmah, ali tek nakon 20-25 minuta. Maksimalni učinak anestetika postiže se za sat i može trajati do 5 sati.

Učinak krema započinje samo 20-25 minuta nakon primjene u tijelo.

Ova kompozicija je posebno dizajnirana da se primjeni na površini kože. Uputa objašnjava da u slučaju anestezije koja prodire do dubine od 2 mm, pripravak treba staviti ispod odijela najmanje 60 minuta. A ako trebate probiti 3 mm, onda se vrijeme udvostruči - do 2 sata. Povremeno je potrebno ažurirati sloj anestetika ispod preljevnice. Vrlo je pogodno da se krema Emla može primijeniti unaprijed, prije posjete salonu i upotrebom naljepnica kako bi se stvorili uvjeti pod kojima se kompozicija dobro apsorbira u kožu i ne mrlja odjeću. Komentari o ovom lijeku, kao i obično, razlikuju se: jednostavno su entuzijastični i jasno je negativno.

Kada se koristi anestezija

Anestetska mast s lidokainom "Emla" se koristi za takve salonske postupke kao što su:

 • probijanje;
 • tetovaža;
 • depilacija;
 • uklanjanje dlaka;
 • bilo kakve kozmetičke postupke koji zahtijevaju injekcije.
Emla krema je zabranjena primjeniti oko očiju

Upute za upotrebu alata "Emla" upozoravaju korisnike o sljedećim točkama:

 • Zabranjeno je nanositi kremu oko očiju;
 • ne smiju se koristiti na oštećene kože i otvorenih rana (ogrebotine, abrazije, upale);
 • treba paziti da spriječi prodiranje vrhnja u uho;
 • pojavljivanje pretjerane primjene, slabije srčano djelovanje ili, obrnuto, depresija živčanog sustava služi kao signal da se odmah zaustavi postupak: ukloniti naljepnice ili zavoje i ukloniti sve preostale kreme s tretiranog područja.

Tijekom uporabe, Emla može izazvati sljedeće nuspojave:

 • bubri;
 • ispiranje;
 • hemoragični osip;
 • točke hemoragije.

kontraindikacije

Kontraindikacije uporabi sredstava "Emla" mogu biti prisutnost methemoglobinemije i odgovora tijela na njegove komponente. U slučaju provedbe preporuka navedenih u uputi, predoziranje nije vjerojatno. Potrebno je napomenuti činjenicu da mnogi korisnici, ostavljajući svoje komentare na anesteziju, govore o potpunoj anesteziji i savjetuje se da koriste ovu posebnu mogućnost depilacije.

U slučaju alergijskih reakcija na komponente lijeka uvijek postoji prilika da se pronađe zamjena u obliku drugih lijekova protiv bolova. To mogu biti: Menovazin, Anestezol, Dentinox, Kamistad i drugi.

Kontraindikacije uporabi sredstava "Emla" mogu biti prisutnost methemoglobinemije i odgovora tijela na njegove komponente.

Emla zakrpe također se koriste za uklanjanje otpada vegetacije. Nedostatak ove mogućnosti je da su zakrpe male. A ako uzmete u obzir da na vrijeme možete koristiti samo 3 komada, tada je područje njegove primjene znatno suženo. Uglavnom se koriste u malim i najtočnijim područjima: pazuha i bikinija. Povratne informacije od onih koji su koristili "Emla", uglavnom pozitivno. Oslobađanje boli očito je, a rezultat traje dovoljno dugo da ukloni vegetaciju.

Ostali bolovi protiv bolova

Osim krema s lidokainom za epilaciju "Emle", na današnjem tržištu lijekova za epilaciju pojavljuju se sva nova imena koja nisu niža od svojih kvaliteta tradicionalnim i dobro poznatim svim anesteticima.

Svjetlosna anestetika kozmetičke kreme

Novost je Light Dep - kombinirana verzija anestetika koja može uspješno zamijeniti Emlu u slučaju pojedinačne netrpeljivosti bilo kojoj od njegovih komponenti. Načelo rada Light Dep je blokiranje glavnih receptora boli u epidermisu. No istodobno ostaje osjetljivost kože na vanjske čimbenike kao što su kapljice ili dodirivanje temperature. Korištenje ovog alata apsolutno je bezopasno za zdravlje, ne uzrokuje nuspojave i alergijske reakcije.

Značajno smanjuje bol tijekom depilacije lijekova kao što su tempalgin, ibuprofen ili analgin. Također se preporučuje da ih uzmete unaprijed - najmanje 40 minuta prije početka depilacije.

Posebni pilingovi, masti i gelovi koji ljušte čestice kože blizu folikula dlake pomažu u ublažavanju boli, čime ih oslobađaju i uklanjaju gotovo bezbolno.

Lidocaine Asept spreja za lokalnu uporabu

Za lokalnu anesteziju tijekom depilacije, pored gore navedenih opcija, takva medicinska rješenja su naširoko koristi: lidokain i prilokain.

Lidokainska otopina se obično primjenjuje na površinu problematičnog područja, a također se koristi u obliku subkutanih injekcija, koji počinju djelovati u roku od 15 minuta. Ali, kada podmazivanje površine - kao potrebna količina lijekova akumulirana. Vrijeme potrebno za to je obično pojedinačno za svakog pojedinog klijenta i ovisi o broju komponenti. Na primjer, debljina potkožnog masnog tkiva, tjelesne temperature, količine otopine na površini, tamo gdje je.

Kontraindikacije uporabe lidokaina su netolerancija prema tijelu.

Prilokain u usporedbi s drugim lijekovima protiv bolova, počinje djelovati mnogo sporije. Osim toga, ima mnogo manje nuspojava. Kako bi produžili i pojačali učinak boli protiv bolova, preporučljivo je koristiti ove lijekove u kombinaciji.

Pripreme za lokalnu anesteziju suvremene kozmetologije iznimno su zastupljene. Stoga svatko odabire najprikladniju opciju. Recenzije o Emli su mješoviti. Sve ovisi o individualnim karakteristikama organizma, kao io samom postupku uklanjanja dlaka.

Emla krema: glatka koža bez boli

Znak ženstvenosti i ljepote je apsolutno glatka koža, ali mnoge žene mogu samo sanjati o tome. Da bi se postigla željena, moraju se pribjeći različitim metodama uklanjanja dlaka s površine tijela. Često je postupak epilacije ili depilacije povezan s jakim bolnim senzacijama koja može biti "tupo" pomoću alata Emla.

Emla krema: sastav i mehanizam djelovanja na koži

Zašto je osoba u boli? Općenito, taj osjećaj izvodi neku vrstu zaštitne funkcije u tijelu. Kada je koža ozlijeđena ili doživljava druga oštećenja, živčani završetak odmah daje impuls mozgu o tome. Dakle, biološko značenje boli leži u činjenici da mobilizira tijelo do samoodržanja brzinom munje.

Proces epilacije uvijek prati bolna senzacija.

Međutim, bolna senzacija postaje ozbiljna prepreka kod nekih postupaka ljepote, posebice tijekom epilacije ili depilacije, kada su vlasi uklonjeni, oštećuju folikul dlake ili se povlače zajedno s korijenom. U tom slučaju često se koristi Emla krema, koja blokira završetak živaca, što rezultira time da mozak ne prima nikakav uznemirujući signal.

Pripravak uključuje anestetičke komponente lidokaina i prilokaina. Lidokain pokazuje svoje analgetsko svojstvo puno brže od prilokaina, međutim, vrijeme trajanja djelovanja je kraće od one drugog anestetika.

Kombinacija ove dvije komponente u pripremi Emle pruža, iako ne trenutak, ali relativno brz i prilično dugotrajan učinak, koji omogućuje epilaciju ili depilaciju na velikim površinama kože.

Istraživanja pokazuju da je Emla vrlo učinkovita droga. 91% žena je prijavilo potpunu anesteziju nakon primjene kreme. Preostalih 9% imalo je manju bol. To može biti zbog korištenja nedovoljne količine lijeka, ili je njezino vrijeme ekspozicije bilo pogrešno odabrano.

Drugi uzrok neadekvatne anestezije može biti fiziološka značajka kože: što je deblja koža, to je dulji lijek dospijeva do živčanih završetaka. Stoga, u ovom slučaju, vrijeme primjene Emle treba povećati tako da komponente pripravka mogu prodrijeti u slojeve kože što je dublje moguće.

Upotreba lijeka za uklanjanje dlačica / depilaciju

Za mnoge žene, Emla krema bila je samo spas u vrijeme uklanjanja viška kose na tijelu, jer postoje područja u kojima koža ima povećanu osjetljivost i dobiveni bolni osjećaji postaju nepodnošljivi.

Mogu li koristiti alat u bikinijskom području

Intimna zona je jedna od najtežih u smislu epilacije ili depilacije. Koža ovdje je tanka i nježna, a dlake se razlikuju po krutoj i gustijoj strukturi, pa je njihovo uklanjanje ispunjeno nekim poteškoćama. Za uništavanje folikula dlake tijekom epilacije, to će potrajati još malo vremena izloženosti laserskom ili foto-zračenju, što bolno utječe na kožu. I povlačenjem dlake uz gust korijen osjetljive kože tijekom depilacije prati oštra bol.

Emla krema se koristi u ginekologiji za anesteziju za lokalne operacije.

Stoga, za tretman bikini zone Emla krema se koristi češće nego u drugim dijelovima tijela. Ne biste se trebali bojati da alat može doći do sluznice genitalija. Činjenica je da se Emla vrlo često koristi u ginekologiji kao anestetički lijek tijekom lokalnih operacija.

Oblici otpuštanja Emla

Najčešći oblik sredstava za oslobađanje je vrhnja. Mnogi ga pogrešno nazivaju mast ili gel. Emla krema je dostupna u epruvetama od 5 g. U jednom pakiranju su 5 cijevi i 12 okluzalnih naljepnica za pričvršćivanje anestetičke primjene.

Pakiranje od 5 epruveta Emla krema i 12 okluzalnih naljepnica

Učinak utrnulosti kože javlja se unutar 0.5-1 h nakon nanošenja kreme i traje do 5 sati. Što je dulje sredstvo na koži, to je veća dubina prodiranja svojih sastojaka. Nakon 1 sat nakon primjene, Emla krema "zamrzava" kožu do dubine od 2 mm, a nakon 2 sata površina kože u potpunosti gubi osjetljivost na dubini od 3 mm.

Drugi oblik u kojem se Emla može naći je anestetički krpa. Trajanje aplikacije i stupanj anestezije određeni su doziranjem lidokaina i prilokaina u flasteru. Obično, analgetski učinak javlja se u roku od 1-2 sata i traje 2 sata.

Zakrpa dolazi za 1-2 sata

Kako koristiti kremu i žbuku

Emla krema za anesteziju primjenjuje se kako slijedi:

 1. Obradjeno područje kože mora biti temeljito očišćeno od prljavštine i masnih izlučevina. Stručnjaci preporučuju da se parne površine kože, jer će to omogućiti da komponente lijeka prodre dublje kroz otvorene pore.
 2. Nanesite na krema kože s debelim slojem tako da površina kože nije vidljiva. Krema se ne može trljati, već se nanosi samo!
 3. Na vrh lijeka primjenjuje se okluzalna naljepnica koja vam omogućuje postizanje maksimalnog učinka anestezije. Za praktičnost, možete pisati vrijeme fiksacije na naljepnici.
 4. Nakon 30-60 minuta, uklanja se aplikacija, a ostatak kreme ukloni suhom krpom. Koža je spremna za uklanjanje dlačica ili depilaciju.
Pravilnom primjenom Emla krema postiže se potrebni anestetički učinak.

Upozorenje! Ako mala količina kreme ostaje u cijevi, cijev s ostatkom pripreme ne može se spasiti do sljedeće uporabe! Znači, samo je trebate baciti.

Video: kako se nanosi Emla krema

Emla patch također se primjenjuje na čistu, suhu površinu kože. Vrijeme nošenja premašuje trajanje primjene kreme i iznosi 60-120 minuta. Nakon toga uklonite flaster i možete započeti postupak uklanjanja viška kose.

Korištenje Emle prije uklanjanja dlaka i depilacije ima male razlike. Prije epilacije, potrošnja lijeka i trajanje njenog udara malo se povećavaju u usporedbi s postupkom depilacije.

Na primjer, za lasersko ili fotoepiliranje intimne zone potrebna je 8-10 g Emla vrhnja (dvije cijevi), a kada se depilacija voskom, šećernom pastom ili epilatorom, treba nanijeti 3-5 g preparata (jedna cijev) na kožu. Osim toga, prije epilacije trajanje primjene kreme treba biti najmanje 1,5-2 sata, a vrijeme nanošenja krpe treba biti 2 sata. Vrijeme "zamrzavanja" kože prije depilacije je 30-40 minuta manje.

Osjetljiva područja mogu se umoriti s Emlom prije nego što se urne.

Kontraindikacije i moguće nuspojave

Značajka sredstava Emle je mali popis kontraindikacija za njegovu upotrebu:

 • preosjetljivost tijela na glavne komponente koje olakšavaju bol;
 • određeni poremećaji krvi (methemoglobinemija);
 • uzimanje sulfonamida;
 • razdoblje dojenja (relativna kontraindikacija);
 • oštećenje kože u obliku rana i ogrebotina;
 • individualna netrpeljivost.

Ponekad nakon primjene Emle može biti manifestacija nuspojava:

 • bljedilo ili crvenilo kože na mjestu primjene;
 • svrbež ili gori;
 • oticanje tkiva;
 • osipa.

Uz predoziranje lijeka mogu se pojaviti neugodne posljedice u obliku:

 • nervozni živčani sustav;
 • slabost mišića;
 • poremećaja dišnih i kardiovaskularnih sustava (otežano disanje, srčane palpitacije);
 • opća slabost.

Prednosti i nedostaci

Potrošači su cijenili Emlin proizvod i zabilježili su sljedeće prednosti:

 • učinkovitu anesteziju kože prije epilacije / depilacije;
 • mogućnost korištenja u intimnom području;
 • nedostatak mirisa;
 • dobra konzistencija znači da se ne dopušta širenje krema nakon primjene;
 • jednostavna i praktična upotreba;
 • mali popis kontraindikacija;
 • mogućnost dobivanja cijevi pojedinačno, što štedi novac.

Međutim, potrošači su također našli nedostatke:

 • treba čekati da će komponente lijeka stupiti na snagu;
 • vjerojatnost nuspojava;
 • visoka cijena droge.

Mjere opreza

Tako da je proces uklanjanja dlačica ili depilacija bezbolan, a nema nuspojava nakon korištenja Emle, potrebno je slijediti određene mjere predostrožnosti.

Prilikom primjene anestetika na kožu lica, treba paziti da krem ​​ne dođe na sluznicu sluznice, budući da Emla izaziva iritaciju rožnice. Ako je došlo do slučajnog udara lijeka, oči treba temeljito isprati tekućom vodom.

Upotreba krema anestezije za gornju usnicu također treba biti pažljiva, budući da je uzimanje agensa u usnu šupljinu nepoželjno.

Da biste izbjegli sve neugodne trenutke kada koristite Emla prije depilacije ili depilacije, stručnjaci savjetuju da prouče sažetak pripreme i strogo slijedite upute.

Analogni znači

Jedan od nedostataka potrošača Emla vrhova je njegova prilično velika cijena: 350-370 rubalja. za jednu cijev. Zbog toga mnoge žene ne mogu priuštiti da kupuju ovaj alat i traže više lijekova s ​​niskim troškovima.

Krema Acriol Pro

Sastav Acryl Pro je identičan onome Emle: također sadrži lidokain i prilokain. Osim toga, upotreba lijeka, popis kontraindikacija, moguće posljedice i nuspojave su isti kao i Emla krema. Razlika između sredstava je samo u troškovima: akrilna Pro cijev od 5 ml volumena košta 200-220 r.

Acryol Pro sadrži lidokain i prilokain.

Svjetlosni dep

Kozmetičari često primjenjuju kremu Light Dep prije uklanjanja / depilacije dlačica. Ovaj lijek se razlikuje po tome što sadrži komponentu epinefrina, koja sprječava pojavu iritacije, crvenila i otekline.

Anestetički učinak lijeka pojavljuje se već 15-20 minuta nakon primjene i traje 4 sata. Međutim, krema Light Dep nije namijenjena za anesteziju dubokog bikinijskog područja.

Trošak cijevi Light Dep od 15 ml je 750 rubalja.

LightDep krema ne uzrokuje iritaciju

Mast Menovazin

Struktura Menovazina uključuje:

 • mentola, pružajući anestetičke i protuupalne učinke;
 • novokain, koji blokira živčane završetke;
 • Anestezin, koji smanjuje bol.

Mast počinje djelovati unutar 10 minuta nakon primjene, a učinak "zamrzavanja" traje 1,5 sata.

Menovazin vrijedan samo 30-60 rubalja.

Menovazin se može koristiti za duboku anesteziju u području bikinija.

DeepNumb alat

Anestetički učinak lijeka postiže se zbog sadržaja sadržaja lidokaina, tetrakaina i epinefrina. Krema se nanosi na kožu s debljinom sloja od 2 mm. Djelovanje agensa pojavljuje se nakon 60 minuta i traje 4 sata.

DeepNumb krem ​​je dostupan u epruvetama od 10 g. Jedna tuba košta 350 rubalja.

Anestetički učinak javlja se nakon 60 minuta. nakon primjene DeepNumb

Recenzije

Depilacija s njim otišla je ovako: nanosio sam kremu s srednjim slojem, ne previše debelim, ali ne previše tankim (krema se može lagano stegnuti, nema ništa loše u tome) na koži koja će kasnije biti mučena voskom i prekrivena filmom za hranu na vrhu (do bolje djelovao, napisano je u uputama), ispalo je neku vrstu komprimiranja. Treba ga čuvati od 20 do 60 minuta, ovisno o tome što je depilirana. Za gornju usnicu imam 20 minuta, za bikini - 60 minuta. Provjerila je svoju spremnost ovako: pokandala joj je noktom čim nisam osjetila dodir, onda možete početi. Brzo sam oprao kremu s kože sluzi, zaglavio traku od voska i izvukao ga. Djevojke, nisam osjećao apsolutno ništa! Bez boli! Tijelo nije ni razumjelo što su mu učinili! Ovo je čudo jednostavno! Ruke nisu tresti, suze nisu prolazile kroz tuču, samo glupo! Uz područje bikini sve je prošlo glatko i bezbolno.

Šumska vila

http://irecommend.ru/content/depilyatsiya-bez-boli-foto-krema

Prije nisam koristio nikakve lijekove protiv bolova - znao sam samo sprej za lidokain, ali kad sam ga koristio, bio sam alergičan i nadražen. Tako se nije riskirao ponovno koristiti. No, na jednom od foruma čitala sam o Emla anestetici, koja se koristi čak iu salonima prije depilacije i šilinga. Kada krema počinje djelovati, postoji osjećaj trnci i tijekom samog postupka više se ne osjećate boli, samo su neki odjek, ali to se ne uspoređuje s pravom boli. Usput, nije bilo alergijske reakcije, tako da alergijski ljudi mogu dobro spavati. I bez Emle sada ne mogu napraviti depilaciju. Krema je izvrsna, bez boli.

Oksana Kuchurova

http://irecommend.ru/content/bez-vsyakoi-boli-i-bez-lishnikh-problem

Nakon nanošenja kreme, nakon dvije ili tri minute počinje lagana trnka, moguća je lagana peckanja, ali to nije velika stvar, to bi trebalo biti tako. Kad je došlo vrijeme, uklonio sam zakrpe i film, uklonio ostatke krema pamučnim jastukom, odmažio površinu kože, dotaknuo ga i... Nisam ništa osjetio! Ništa uopće. Osjećaji su prilično čudni. Epilacija je bila bezbolna, ali nakon 20 minuta učinak krema počeo je slabiti. Počela sam se ponovno osjećati, ali osjećaji su bili vrlo dosadni. Kako vam objasniti... osjećala sam da nešto čine s kožom, ali uopće nije bilo boli.

SofieSweet

http://irecommend.ru/content/bezboleznennaya-epilyatsiya-teper-ne-tolko-v-mechtakh-krem-emla

Učinak zamrzavanja traje jedan sat i pol, dva. Stoga, ako idete na moderan šokiranje ove sezone, pripremite unaprijed najosjetljivijim područjima. Ja epilaciju s epilatorom kod kuće, a sad to radim smireno (koristim samo noge) sve zone. Nema više problema. Udarni udarac i mjesec glatka!

Samostalno ispitivanje

http://irecommend.ru/content/emla-otzyv-kak-ispolzovat-chto-pri-epilyatsii-nichego-ne-chuvstvovat-foto

Emla krema učinkovito anestezira površinu kože prije depilacije ili depilacije, što uvelike olakšava ove kozmetičke postupke. Međutim, prije upotrebe treba obratiti pažnju na mali popis kontraindikacija koje alat mora izbjegavati neugodne posljedice. Iako recenzije na internetu upućuju na to da su nakon njenog korištenja nuspojave iznimno rijetke.

Emla epilacija recenzije

Neposredno želim napomenuti da sam protiv anestezije lijeka bez prethodnog savjetovanja s liječnikom, jer čak i vrlo lagana lokalna anestezija može uzrokovati opasne posljedice ako doživite nepredviđene alergijske reakcije. 1) Emla krema, 5% (Sastojci: lidokain, prilokain). Anestezija tijekom epilacije s Emla krema 5% ne daje loš učinak, ako se sredstvo primjenjuje tankim slojem, a film hrane se nanosi na vrh oko sat vremena. Osim toga, ne trebate trljati Emla krema. Bol će biti manje akutna. Njegove jedine kontraindikacije su pojedinačna netrpeljivost i methemoglobinemija tijekom trudnoće.

Kao što sam shvatio, oni koji pišu lošu recenziju na Emlinoj vrhici da to ne pomaže, jednostavno se ne brinite pročitati liniju pričvršćenu za cijev koja se zove "Emla". Upute za uklanjanje dlaka. Jasno navodi što i kako. Ključne točke: Krema se nanosi u debeli sloj. Sat prije postupka. Obavezno obradite žbukano područje! Ako sve dobro obavite, pobrinite se da je emla snažna anestetička krema!

Ubojica za bolove za epilaciju: savjeti i pogreške. San je postigao ?! Kao da nije tako. Dogodilo se nešto što mi se ozlijedilo tako loše... Emla krema - moj pregled na depiliranje i epilaciju.

Imam strašan prag boli, tako da sam se wax za salon waxing samo 5 puta godišnje. Ostatak vremena, koristila je epilator u malim područjima, stisnula zube, a zatim i britvu. I uvijek je sanjao o anesteziji...

Tako se dogodilo da se majka prijatelja moje kćeri ispostavilo da se bavi privatnim uklanjanjem dlaka prije dekreta. I imali smo razmjenu - pokrila sam nokte gel lakom, a ona mi se vosila. Sve bi bilo u redu, ali i dalje me divlje boli, iako je imala laganu ruku. Pokušao i spržio lidokain i menovazinsku ljekarnu. Apsolutno nije bilo razlike, a ja sam još uvijek squealed s boli na svaki epilacija... Bikini područje je posebno impresivan! Pa, znaš o čemu se radi))

I onda sam jednog dana odlučio o savjetu ovog prijatelja, a ostatak recenzija / foruma za kupnju empla kreme. Da, draga, ali zbog nedostatka boli, bio sam spreman za to! Recenzije epilacije s Zaposlenom su uglavnom pozitivne, svatko hvali ovu anestetičku kremu. Stoga sam odlučio kupiti ga i odgovorom na Emlinu pomognem reći ću vam o svom iskustvu i kako pravilno primijeniti kako bi dobili učinak!

Mjesto kupnje: IM Pharmacist

Cijena: 1677 rub za 5 cijevi na 5 gr.

Izgled: udoban okvir s razdjelnicima

Unutra: krema, pouku (koja je stigla na moj put i odmah sam ga bacila) i obloge za zavoj.

sastojci:

lidokain 25 mg, prilokain 25 mg. Pomoćne tvari: makrogol gliceril-hidroksistearat (Arlaton 289), karbomer 974P (karbokspolimetilen), natrijev hidroksid (za održavanje pH od 8,7-9,7), pročišćena voda.

Obećanja proizvođača: (ukratko - anestezija različitih stupnjeva iu različito vrijeme)

Emla je lokalna anestetika priprema u obliku kreme. Emla sadrži lidokain i prilocaine - ljekovite tvari amidne skupine lokalnih anestetika. Anestezija kože nastaje zbog penetracije aktivnih sastojaka Emle krema u duboke slojeve epidermisa i dermisa. (...) Prilikom primjene lijeka Emla na netaknutim dijelovima kože tijekom 60-120 minuta, lokalni anestetički učinak traje 2 sata nakon uklanjanja okluzivnog odijela. Ne postoje promjene u sistemskoj apsorpciji i podnošljivosti Emla lijeka u mladih i starijih bolesnika (pod uvjetom da se krema primjenjuje na netaknutu kožu). S obzirom na učinak aktivnih sastojaka na posude kože, može se razviti hiperemija ili bljedilo kože. za probijanje s uvođenjem igle do dubine od 2 mm, nakon 120 minuta - za probijanje uvođenjem igle do dubine od 3 mm. Kada se nanosi na netaknutu kožu Sustavna apsorpcija lidokaina i prilokaina bila je 3% i 5%. Perkutana apsorpcija je spora, vrhunske koncentracije lokalnih anestetika u plazmi pojavljuju se 4 sata nakon lokalne primjene. Kada se primjenjuju na sluznicu genitalnih organa, vršna koncentracija aktivnih sastojaka preparata Emla je postignuta u roku od 30 minuta.

Kontraindikacije: (ukratko - Emla krema je kontraindicirana kod preranih beba, djece mlađe od godinu dana i bolesnika s preosjetljivosti na komponente, s oprezom u atopijskom dermatitisu)

Emla nije propisana bolesnicima s preosjetljivosti na prilokain, lidokain i druge lokalne anestetike tipa amida, kao i dodatne komponente kreme. (...) Zabranjena je uporaba Emla krema u prerane dojenčadi (rođena prije punih 37 tjedana trudnoće) Emla je propisana oprezno pacijentima s atopičnim dermatitisom (takvi bolesnici trebaju smanjiti vrijeme primjene) Prilikom propisivanja Emla krema djeci mlađoj od jedne godine (u zbog visokog rizika razvoja methemoglobinemije). (...)

Trudnoća: (ako nakratko - nema dovoljno podataka, ali kopenent prodire kroz posteljicu i u majčino mlijeko)

Nema dovoljno podataka iz kliničkih ispitivanja lijeka Emla u trudnica. Poznato je da lidokain i prilokain prodiru u hemato-placentarnu barijeru (...) Nemojte koristiti Emla krema tijekom dojenja.

Nuspojave: (ukratko, da sve vrste alergija - urtikarija, otekline, šok itd.)

Emla krema, u pravilu, nije uzrokovala neželjene učinke kod pacijenata. Osim toga, alergijske reakcije mogu se razviti uz upotrebu Emla krema, uključujući urtikariju, angioedem i anafilaktički šok. Postoje dokazi izoliranih slučajeva hemoragičnog osipa i hemoragijskih točkica kod korištenja Emla krema. Rizik od razvoja ovih štetnih učinaka je veći kod djece s atopijskim dermatitisom ili bradavicama. Ako se Emla slučajno ubrizgava u oči, mogu se razviti lezije rožnice.

Moji dojmovi: Pokušao sam se nekoliko puta družiti s kremom!

U početku sam ga jednostavno primijenio s srednjim slojem i čekao 20-60 minuta. Ovim pristupom krema za uklanjanje dlačica Emla nije opravdavala cijenu. Nije bilo nikakvog učinka. Zatim je sloj postao mnogo deblji - nije bilo nikakvog učinka. Na kraju, odlučio sam to učiniti, kao što je preporučeno u većini recenzija - debeli sloj i pod filmom za 40 minuta.

Uklonim film, obrišem vrhnje i počnem cvrčati s veseljem! Koža je umorna! Konačno, pronašao sam najbolji način primjene ove kreme! Ja radim u krevet, radim voskom i onda gotovo vrisnem. Vosak je vruć! Djevojka u šoku, možda vosak nije vruć. Jerks - boli. Doduše, postotak boli od 10% doista je smanjen. Mislim da će biti bolje. Ponovno nanesite vosak na drugo mjesto. I opet, imam osjećaj da je moja koža samo opeklina. Jedan prijatelj dotakne vosak - ne vruće, dodirnem ga - nije vruće. Što je onda ?! Općenito, sve se to dogodilo opet 5. Imam iskre iz mojih očiju. Iskreno sam osjećao da bi na tim mjestima došlo do opeklina...

Izvana, sve je bilo u redu. Nije bilo pretjeranog crvenila, ništa. Međutim, u vrijeme primjene voska, vrlo sam osjetio gori osjećaj i bol, oštar i jak. Ta bol je ostala sa mnom neko vrijeme. Zaustavili smo uklanjanje dlaka, nije imala snage izdržati. Majstor epilacije nikad prije nije naišao, a njezin kolega također je kozmetičar. Da, i umrljala sam Emla prije tetovaže, sve je bilo u redu.

Pokušaj # 2. Općenito, odlučio sam da imam takav oblik bočno. Ali snovi bezbolnog uklanjanja dlaka nisu me ostavili! Imam novi dobar epilator tvrtke Philips, odlučio sam ga upotrijebiti nakon Epleyja. Postupak je isti - debeli sloj krema ispod filma 40-60 minuta. Ja skidam vrhnje, osjeti se utrnulost kože, veselim se uspjehu. Nema izloženosti temperaturi!

Hmm, nije bilo tamo. Bol je ostala na 95% normalne. Pokušao sam na različitim dijelovima kože, osobno mi je ova krema bila beskorisna. Za 5-10% anestezije, ne želim platiti znatnu cijenu. A da bi bar djelomično bilo, potrebna vam je velika količina vrhnja. Na bikini ostavlja 1-2 cijevi vrhnja, tako da je sloj gusta i anestezija se odvija. Toliko mi je trebalo 1 put za 2 pazuha:

Djevojke, netko je naišao na slično, što je to? Ako je tako, recite nam svoju priču u komentarima ili u osobnoj poruci.

Zaključak: da, recenzije na Empla uglavnom su pozitivni, ali svi smo mi pojedinci, a zaviruje se i za sve. Ne mislim da su plaćene sve pozitivne recenzije. Ali, nažalost, u mom slučaju, epilacija s Emlom još uvijek je bolna za mene. Da, ima utrnulost kože i osjećaji su se smanjili za 5-10%, pa sam stavio vrhnje 2, a ne 1 bod od 5. No, inače, za mene to je bio gubitak novca, a za vruće uklanjanje dlaka - samo mučenje s crveno vrućim željezom. Šteta! San o bezbolnom uklanjanju dlaka ne ostavlja me. Poznato mi je o uklanjanju dlačica za salon, ali ovo je tema za zasebnu recenziju, ali za mene to definitivno nije panaceja, ili sam bio upoznat s slabim laserom.

Hvala na pozornosti! Imati lijep shopping!

Poput moje recenzije? Dobrodošli na moju stranicu, nadam se da će i ostatak recenzija biti zanimljiva i korisna za vas!

Povezani komentari:

Krema koja mi je pomogla riješiti se paukovih vena.

Gel Dermatiks - korekcija ožiljaka i ožiljaka

Krema za poprsje s učinkom PUSH-AP, koja stvarno radi!

Njemačka krema za ruke koja će promijeniti svoje nade udobnosti!

Super hranjiva krema protiv celulita od love2mixa.

Čovjek s organskim hranjivim krema za kreme od organskih ljudi.

Što učiniti ako vlasište boli, itches, to boli čak i dodir? Tražimo uzroke i metode liječenja boli od vlasišta

Anestezija za tetoviranje: pregled lijekova protiv bolova