EMLA - službene upute za uporabu

Registarski broj: N014033 / 01

Naziv tvrtke: ЭМЛА®

Međunarodno ime koje nije vlasničko ime ili grupiranje: lidocaine + prilocaine

Oblik doziranja: tematska i lokalna krema

Sastav (za 1 g vrhnja)
aktivni sastojci: lidokain 25.0 mg, prilokain 25.0 mg;
ekscipijenti: makrogol gliceril hidroksistearat (ARLATON 289) 19,0 mg, karbomer 974 P (karbokspolimetilen) 10,0 mg, natrijev hidroksid 5,2 mg kako bi se pH povećao na 8,7 do 9,7, pročišćenu vodu do 1,0 g,

Opis: uniformna krema bijele boje.

Farmakoterapijska skupina: lokalni anestetički agens

ATX kod: N01BB20

farmakodinamiku
EMLA krema sadrži kao aktivne sastojke lidokain i prilokain, koji su lokalni anestetici tipa amida. Anesteziju kože uzrokovano je prodorom lidokaina i prilokaina u slojeve epidermisa i dermisa. Stupanj anestezije ovisi o dozi lijeka i trajanju primjene.
Netaknuta koža
Nakon primjene EMLA® krema na netaknutoj koži 1-2 sata, trajanje anestezije nakon uklanjanja okluzivnog odijela je 2 sata. Nije bilo razlika u učinkovitosti (uključujući vrijeme postizanja analgetika) i sigurnosti pri primjeni kreme na netaknutoj koži između starijih osoba (65-96 godina) i mlađih pacijenata.
Zbog učinka EMLA® krema na površinske posude, moguće je privremeno blanjanje ili crvenilo kože. Takve reakcije u bolesnika s široko rasprostranjenim neurodermitisom (atopični dermatitis) mogu se pojaviti brže, unutar 30-60 minuta nakon nanošenja kreme, što ukazuje na bržu penetraciju kreme kroz kožu.
Za biopsiju igala (promjer 4 mm), EMLA® krema daje odgovarajuću anesteziju na netaknutu kožu u 90% bolesnika 60 minuta nakon nanošenja kreme kad se igla umetne do dubine od 2 mm i nakon 120 minuta kada se igla umetne do dubine od 3 mm. Učinkovitost EMLA® krema ne ovisi o boji ili pigmentaciji kože (tip kože I-IV).
Kod upotrebe kombinacija cjepiva protiv takvih infekcija kao što su ospice, rubeola, zaušnjaci ili intramuskularna kombinacijska cjepiva protiv difterije, krvarenja, tetanusa, poliomijelitisa i infekcije uzrokovanih Haemophilius influenza tipa b, kao i za cijepljenje protiv hepatitisa B, upotreba EMLA® krema nije utjecali su na prosječni titar antitijela, pojavljivanje ili nestanak specifičnih protutijela u serumu ili broj pacijenata koji su postigli titar protektivnog ili pozitivnog antitijela nakon imunizacije.
Sluznice genitalija
Anestezija sluznice genitalnih organa postiže se brže od anestezije netaknute kože zbog brže apsorpcije lijeka. U žena, 5-10 minuta nakon primjene EMLA® krema na sluznici genitalnih organa, postignuta je anestezija koja je dovoljna za ublažavanje boli uzrokovanih primjenom argonskog lasera; trajanje anestezije je 15-20 minuta (uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike od 5 do 45 minuta).
Trofični ulkus / donji udovi
Nakon primjene kreme tijekom liječenja trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta trajanje anestezije je do 4 sata. Nema negativnog učinka lijeka na proces iscjeljivanja čira ili u odnosu na bakterijsku floru.

farmakokinetika
Sustavna apsorpcija EMLA® krema ovisi o dozi, trajanju primjene i debljini kože (ovisno o području tijela), kao io drugim osobinama kože, kao što su kožne bolesti i brijanje. Kada se primjenjuje na ulcerativnu površinu donjih ekstremiteta, osobitosti čireva mogu utjecati na apsorpciju lijeka, na primjer, vrijednost (s porastom površine čira, povećanje apsorpcije).
Netaknuta koža:
U odraslih osoba, nakon primjene 60 g kreme na netaknutu kožu na području kuka od 400 cm2 (1,5 g po 10 cm2) tijekom 3 sata, sistemska apsorpcija lidokaina bila je približno 3% i za prilikain 5%. Usisavanje je sporo. Maksimalna koncentracija lidokaina (prosječna vrijednost od 0,12 μg / ml) i prilocaina (prosječna vrijednost od 0,07 μg / ml) u krvnoj plazmi postignuta je nakon oko 4 sata od trenutka primjene kreme. Rizik od toksičnih simptoma postoji samo kada koncentracija aktivnih tvari u krvnoj plazmi iznosi 5-10 μg / ml. Prilikom primjene EMLA® krema na netaknutu kožu 8-12 sati nakon brijanja, maksimalna koncentracija lidokaina i prilokoma u plazmi kod mladih i starijih pacijenata je vrlo niska i daleko ispod moguće razine toksičnosti.
Trofični ulkus / donji udovi:
Vrijeme postizanja maksimalne koncentracije lidokaina (0,05-0,84 μg / ml) i prilokaina (0,02-0,08 μg / ml) u krvnoj plazmi je 1 -2,5 sati od trenutka primjene lijeka na površinu ulkusa (5 10 g vrhnja 30 minuta. Prilikom nanošenja kreme na površinu ulkusa, nije se opazila kolaža prilokaina, lidokaina ili njihovih metabolita u krvnoj plazmi. 2-10 g EMLA® krema naneseno je na površinu ulkusa do 62 cm2 30-60 minuta od 3 do 7 puta tjedno (15 puta mjesečno).
Sluznica genitalnih organa:
Vrijeme postizanja maksimalne koncentracije lidokaina i prilokaina u plazmi (prosječno 0,18 μg / ml i 0,15 μg / ml) je otprilike 35 minuta nakon primjene lijeka u vaginalnu mukozu (10 g kreme 10 minuta).

Upozorenja za uporabu
U odraslih osoba:

 • površinsku anesteziju kože tijekom injekcija (uključujući cijepljenje), probijanje i vaskularnu kateterizaciju i površinske operacije, uključujući manje kozmetičke postupke i epilaciju;
 • površinska anestezija trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta tijekom kirurškog liječenja (mehaničko čišćenje), na primjer, za uklanjanje fibrina, guska i nekrotičnih tkiva;
 • površinske anestezije sluznice genitalnih organa prije izvođenja bolnih manipulacija i za ublažavanje boli prije injekcija lokalnih anestetika.
  U djece: površinska anestezija kože tijekom injekcija (uključujući cijepljenje), probijanje i vaskularna kateterizacija i površinske kirurške intervencije (uključujući uklanjanje molluscum contagiosum).

  kontraindikacije

 • preosjetljivost na lokalnu anestetiku tipa amida ili bilo koja druga komponenta lijeka;
 • preuranjene novorođenčadi rođene u razdoblju trudnoće manje od 37 tjedana; novorođenčad mase manje od 3 kg.

  Pažljivo

  Nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze, nasljedna ili idiopatska methemoglobinemija, široko rasprostranjeni neurodermatitis (atopijski dermatitis), pacijenti s antiaritmijskim lijekovima klase III (na primjer amiodaron) (vidi poglavlje "Posebne upute").

  Trudnoća i dojenje

  Trudnoća.
  Nema dovoljno podataka o korištenju EMLA® krema u trudnica. Tijekom ispitivanja na životinjama nisu otkriveni nikakvi izravni ili neizravni štetni učinci lijeka na trudnoću, razvoj fetusa, na proces porođaja ili postnatalnog razvoja. Lidokain i prilokain prodiru kroz placentarnu barijeru i mogu se apsorbirati u tkivu fetusa. Nije bilo nikakvih specifičnih kršenja reproduktivnog procesa, kao što je povećanje učestalosti malformacija ili drugih izravnih ili neizravnih štetnih učinaka na fetus.
  Dojenje.
  Lidokain i prilokain se izlučuju u majčino mlijeko u količinama koje ne predstavljaju rizik za dijete kada se koristi lijek u terapeutske doze.

  Doziranje i davanje: lokalno, na koži ili sluznici.
  Odrasli
  Površinska anestezija netaknute kože.

  Emla mast pregled

  Svaka osoba ima određenu granicu, nazvanu pragom boli, iznad kojeg se osjeća bol. Može biti niska, srednja i visoka u različitim ljudima. Neki ne osjećaju neugodu s normalnim ubrizgavanjem ili bez velikog rezanja, za druge to je užasno neugodno. Stoga, čak i kozmetički postupci uključuju uporabu lijekova protiv bolova.

  Emla krema je jedan od tih lijekova koji je potreban za smanjenje boli na koži i sluznici. Komponente prilocaine, lidokaina, koje su dio masti, prodiru u sloj dermisa površnom primjenom, proizvode anestetički učinak. Stupanj i trajanje anestezije ovise o dozi. Učinak se može osjetiti unutar sat vremena nakon primjene. Kod liječenja sluznice i genitalija s Emlinom pomastom proces se ubrzava zbog bržeg apsorpcije.

  Otpustite obrazac i sastav

  Ako slijedite upute, Emla mast je bijela krema koja je u epruvetama od 5 grama. Paket sadrži pet takvih spremnika i dvanaest zakrpa (terapeutski sustavi), koji se sastoje od zaštitnog papira i same tvari za obradu. Koristi se za tretiranje površine kože vani.

  I vrhnja i terapijski sustav sadrže u jednakim dijelovima dvije glavne aktivne tvari: lidokain i prilokain. Za 1 gram njihovog udjela iznosi 25 miligrama. Također su uključene pomoćne komponente: makrogol gliceril hidroksistearat, natrijev hidroksid, da se poveća pH, karbomer i pročišćena voda.

  Emla krema je uključena u registar lijekova (RLS), što potvrđuje njegovu sigurnost.

  Upozorenja za uporabu

  Emla se koristi kao površinski anestetik za različite injekcije i kirurške operacije s plitkom intervencijom. Također se koristi:

  • Kao anestetik za probijanje;
  • Tijekom katarizacije krvnih žila;
  • Uklanjanje kondilom;
  • Kao dodatna anestezija prilikom prerade kirurških trofičnih ulkusa, osobito uzimajući oslobađanje od gnoja, fibrina i mrtvog tkiva;
  • Kao površinske anestezije za liječenje genitalnih organa prije obavljanja manipulacije koje dovode do bola osjeća;
  • Tijekom postupka uzimanja uzoraka krvi iz pete.

  Učinkovitost lijeka potvrđena je tijekom postupaka koji se koriste u kozmetici:

  1. Epilacija se izvodi, uklanjaju se nepotrebne tetovaže, ožiljci se korigiraju nakon operacije;
  2. Smanjite bore na nasolabijalnim područjima, uklonite bore ili smanjite njihov intenzitet;
  3. Prije provođenja postupka invazivne injekcije s površinskom primjenom posebnog lijeka;
  4. Unesite lijekove Botox i slično;
  5. Posjeduje zvjezdice u posudama.

  Ako niste sigurni u sigurnost ili naredni učinak, bolje je konzultirati stručnjaka.

  Upute za uporabu

  Emla mast se mora poduzeti samo pomoću vanjske metode. Proizvod se ne smije nanositi na područja koja su blizu ušiju i oči.

  Samo stručnjak određuje dozu lijeka za poboljšanje analgetičkog učinka. Razlikuje se i ovisi o vrsti i ozbiljnosti bolesti, kao i muškarcima i ženama u različitim dozama. Glavne namjene:

  • Prilikom izvođenja vanjskih operacija, preporučljivo je primijeniti veliku količinu masti upotrebom zavoja i oklopljive naljepnice 60 minuta;
  • Smear znači pod zavojem plitkom operacijom. Trajanje akcije je oko 5 sati;
  • Kada su trofični ulkusi anestezirani, krema se stavlja na debeli sloj na površini ulkusa, oko 3 grama po zahvaćenom mjestu i drži se oko pola sata;
  • Smanjenje boli kod manipulacije genitalijama uključuje korištenje 4 grama masti. Vrijeme djelovanja je pola sata za ženu, a 60 minuta za muškarca;
  • Korištenje Emla krema za djecu, njegova doza ovisi o području zahvaćene površine. Trajanje anestezije za dojenčad je 1 sat, u odrasloj dobi do pet sati.

  Ako je mast primijenjena neispravno, možda ćete doživjeti učinak predoziranja. To je zbog pretjeranosti aktivnih tvari i kasnije opijanja tijela. Istodobno, živčani sustav može biti inhibiran i poremećena je srčana aktivnost. Zatim morate neko vrijeme prestati koristiti lijek, a ovisno o simptomima, liječite ga.

  U kozmetici Emla krema se u većini slučajeva koristi za epilaciju u intimnim i drugim osjetljivim područjima. Ovo je najčešći postupak. Tvar se nanosi u veliki sloj, a zatim pričekajte oko sat vremena da lijek djeluje. Ako se izloženost kože pojavljuje na velikoj površini, istovremeno vam je potrebno nekoliko cijevi. Žene su jako zadovoljne ovim alatom jer drugi slični alati ne postižu taj učinak.

  Opća primjena:

  1. Potrebno je napraviti rupu u membrani cijevi, odabrati željenu količinu masti i nanijeti na zahvaćeno područje;
  2. Uzmite naljepnicu okluzije i izložite centar;
  3. Zatim otpustite obrnutu stranu odijela iz obloge papira;
  4. Obložite terapeutsko sredstvo s kremom tako da se sloj ne odvaja izvan oblika odijela;
  5. Potrebno je zabilježiti vrijeme primjene lijeka;
  6. Nakon postupka možete ukloniti zavoj i očistiti površinu od lijekova.

  Kontraindikacije i nuspojave

  Kao i kod gotovo svih lijekova Emla ima neke kontraindikacije:

  • Ne preporuča se primjenjivati ​​osobe s visokom osjetljivošću na lokalnu anestetiku ili glavne fondove aktivnih tvari;
  • Zabranjeno je koristiti u preuranjenim bebama i novorođenčadi mase manje od 3000 grama;
  • S methemoglobinemijom;
  • Pojedinačna netolerancija glukoze;
  • Nema potrebe za upotrebom masti oko očiju, s atopičnim dermatitisom i drugim značajkama kože;
  • Nemojte nanositi tvar za otvaranje rana i oštećenih sluznica.

  Učinak Emle na žene i fetus tijekom trudnoće i dojenja nije potpuno razumljiv. Istraživanja na životinjama nisu pokazala negativne učinke na majčino tijelo i razvoj djeteta. Aktivne tvari se oslobađaju u malim količinama, što ne ugrožava bebu.

  Korištenje alata ne isključuje pojavu nuspojava u obliku:

  1. Prekomjerno naboranje kože;
  2. Alergijske reakcije kao što su crvenilo i osip;
  3. Oticanje na mjestu primjene masti;
  4. Manifestacija hiperemije;
  5. Točne hemoragije ili hemoragične osipa, koji se najčešće manifestiraju u neurodermitisu kod djece;
  6. Atopijski dermatitis;
  7. Negativan utjecaj na rožnicu u slučaju slučajnog kontakta.

  analoga

  Ako se osjećate loše nakon korištenja lijeka ili imate nuspojave, morate koristiti slične sastavne i farmakološke masti Emla analoge:

  • Aurubin. Analogni, koji je relativno jeftin, prosjeci oko 350 rubalja. Pruža liječenje patologija kože, anesteziju, sprječava razvoj upalnog procesa.
  • VERSATIS. Proizvodi se kao žbuka, sadrži lidokain, koji anestezira mjesto lezije, tretira miositis i neurološke bolesti. Droga košta prosječno 1.100 rubalja.
  • Kamistad. Pomast kombinira aktivnu tvar s cvjetovima kamilaca, što ima velik utjecaj na uništavanje mikroba. Također se koristi u stomatologiji kako bi se smanjila teška bol. Smješten u jeftini cjenovni raspon od 200 do 250 rubalja.
  • Lidokain. Najbolja zamjena za Emla izrađena je u obliku vanjskog gela. Koristi se kao anestetik i profilaktički agens. Cijena je oko 400 rubalja.
  • Naropin. Dostupno kao otopina za ubrizgavanje. Koristi se za operacije, proizvodeći snažan anestetički učinak. Ovo je najskuplji lijek koji košta 1600 rubalja.

  Zamjena Emla krema s drugim analozima treba izvoditi samo na način koji je propisao stručnjak.

  Povezani članci

  Mast za kožu je namijenjena za vanjsku upotrebu. Koristi se kao antifungalna, antibakterijska, antiproliferativna tvar. Oslobađanje obrazaca i...

  Gljivične bolesti u strukturi urogenitalne patologije kod muškaraca zauzimaju jedan od vodećih položaja. To je zbog...

  Vanjska sredstva prvo dolaze u pomoć bolestima zglobova i kralježnice. Imaju brzu akciju,...

  Emla: upute za uporabu

  struktura

  Aktivni sastojci: lidokain, prilokain;

  1 g vrhnja sadrži lidokain 25 mg prilocaine 25 mg

  Ekscipijenti: ricinusovo ulje je polietoksilovana, hidrogenirani karbomer 974 P, natrijev hidroksid, pročišćena voda.

  Oblik doziranja

  Glavna fizikalna i kemijska svojstva: bijela, meka, homogena krema.

  Farmakološka skupina

  Pripreme za lokalnu anesteziju.

  Farmakološka svojstva

  Emla krema sadrži lidokain i prilokain, koji su lokalni anestetici skupine supstituiranih amida. Kada prodiru u epidermu i dermis, te supstancije daju anesteziju na kožu. Stupanj anestezije ovisi o trajanju primjene i dozi.

  Ako aplikacija traje 1-2 sata, efekt traje otprilike 2:00 nakon uklanjanja okluzalne naljepnice.

  U kliničkim ispitivanjima primjene lijeka Emla na netaknutoj koži nije pronađena razlika u sigurnosti i učinkovitosti (uključujući trajanje anestezije) između starijih pacijenata (65-96 godina) i mlađih osoba.

  Emla utječe na površinski vaskularni krevet, koji se može manifestirati kao privremeni bljedilo ili crvenilo. Ova reakcija brže, u roku od samo 30-60 minuta, razvija se u bolesnika s atopijskim dermatitisom, što ukazuje na bržu apsorpciju kroz kožu.

  Istraživanje zdravih dobrovoljaca s netaknutom kožom pokazalo je da 90% pojedinaca ima anesteziju dovoljno da uđe u dermatome (4 mm u promjeru) do dubine od 2 mm nakon primjene od 60 minuta i do dubine od 3 mm nakon primjene 120 minuta.

  U studijama utjecaja na razvoj fetusa i fetusa, u kojem je lijek korišten tijekom organogeneze tijekom štakora i zečeva, nije zabilježen teratogeni učinak. Toksični učinci na embrij su zabilježeni kod zečeva uz uporabu lijeka u dozama otrovnim za organizam majke. Za potomstvo štakora bili su izloženi toksičnim dozama majčinom organizmu u kasnoj fazi trudnoće i tijekom dojenja, što je obilježeno smanjenjem postnatalnog preživljavanja.

  Studije reproduktivne toksičnosti prilokeine nisu dovršene.

  U kombinacijskoj studiji u kojoj su pripokain i lidokain korišten u trudnica štakora tijekom perioda organogeneze, nije utvrđen nikakav učinak na razvoj fetusa i fetusa. Međutim, podaci o sistemskim učincima i kliničkom značaju potonjih nisu dovoljni.

  Genotoksičnost i kancerogenost

  Proučavanje genotoksičnosti lidokina dala je negativne rezultate. Kancerogenost lidokaina nije proučavana. Metabolit lidokaina 2,6-ksilidina ima genotoksični potencijal in vitro. U istraživanju karcinogenosti 2,6-ksilidina kod štakora u uteri, postnatalno i tijekom života, zabilježeno je stvaranje tumora u nosnoj šupljini, hipodermiji i jetri. Kliničko značenje razvoja tumora u kratkotrajnoj / neredovitoj primjeni lidokaina nije poznato.

  Istraživanje genotoksičnosti prilokina rezultiralo je negativnim rezultatima. Karcinogenost prilokaina nije proučavana. Metabolit prilokain orto-toluidin ima genotoksični potencijal in vitro. U istraživanju karcinogenosti orto-toluidina kod štakora, miševa i hrčaka zabilježeno je stvaranje tumora u različitim organima. Kliničko značenje razvoja tumora u kratkotrajnoj / nepravilnoj primjeni prilokaina nije poznato.

  Emlin lijek je jednako učinkovit bez obzira na boju kože / pigmentaciju (tip kože I-VI).

  Emla se može koristiti prije potkožnog ili intramuskularnog cijepljenja. Za intradermalno cijepljenje s živim cjepivom, na primjer, BCG, pogledajte "Značajke uporabe".

  Sluznice genitalija

  Vrijeme početka djelovanja željene anestezije je kraće, jer je apsorpcija brža nego ako se primjenjuje na netaknutu kožu.

  5-10 minuta nakon primjene Emla krema na sluznicu spolnih organa kod žena, lokalna anestezija za bol uzrokovana argonskim laserom trajala je 15-20 minuta (individualne razlike od 5 do 45 minuta).

  Nije zabilježen nikakav negativan učinak na liječenje čira ili bakterijske flore.

  Liječenje čira na donjim ekstremama s emla krema pruža olakšanje od boli u 4:00 nakon primjene.

  Sustavna apsorpcija lijeka Emla ovisi o količini primijenjene kreme, izloženosti, debljini kože (razlikuje se u različitim dijelovima tijela) i stanju kože, osobito prisutnosti kožnih bolesti (na primjer, povećanje apsorpcije kod atopičkog dermatitisa) i brijanje. Kada se primjenjuju na ulkus, karakteristike čira na nogama mogu utjecati na apsorpciju, na primjer, usisavanje povećava s veličinom čirnih nogu.

  Nakon primjene 60 g Emla vrhnja na 400 cm2 (1,5 g po 10 cm2) za 3:00 na intaktnoj koži (bedrima) u odraslih osoba, sustavna apsorpcija bila je 3% za lidokain i 5% za prilokainu. Usisavanje je sporo. U navedenoj dozi, maksimalna koncentracija u plazmi za lidokain (prosječno 0,12 μg / ml) i prilocain (prosječno 0,07 μg / ml) postignuta je oko 4:00 poslije primjene. Samo pri koncentraciji od 5-10 μg / ml rizika od toksičnih simptoma. U tom je slučaju brijanje kože provedeno od 8 - 12 sati prije nanošenja kreme.

  Nakon primjene 5-10 g Emla krema tijekom 30 minuta na čirima nogu, postignuta je maksimalna koncentracija lidokaina i prilokaina u plazmi nakon 1-2.5 h (za lidokain u rasponu od 0.05-0.84 μg / ml i za prilocain 0, 02-0,08 | ig / ml).

  Uz ponovnu primjenu Emle na ulkus, nije zabilježena značajna nakupina lidokaina, prilokaina ili njihovih metabolita u plazmi. 2-10 g Emla krema se primjenjuje tijekom 30-60 minuta na maksimalnoj površini od 62 cm2 samo 15 puta u jednom mjesecu, 3-7 tretmana tjedno.

  Sluznice genitalija

  Nakon primjene 10 g Emla krema u vaginalnu sluznicu 10 minuta, primijećena je maksimalna koncentracija u plazmi (prosječna koncentracija lidokaina 0,18 μg / ml prilokaina 0,15 μg / ml) nakon otprilike 35 minuta.

  svjedočenje

  Emla krema se koristi za površinsku anesteziju:

  • kožu na mjestu ubrizgavanja
  • na primjer, prilikom uzimanja uzoraka krvi ili primjene perifernog venskog katetera;
  • tijekom površinskih operacija
  • sluznice genitalnih organa, na primjer, pri obavljanju površinskih operacija ili prije uvođenja lokalnog anestetika;
  • trofični čirevi donjih ekstremiteta prije čišćenja i obavljanja površinskih operacija, kao što su uklanjanje fibrina, guska i nekrotičnih tkiva.
  djeca

  Emla krema se koristi za djecu od rođenja, ovisno o indikacijama u sljedećim dobnim skupinama: novorođenčadi u dobi od 0-2 mjeseca, djeci od 3-11 mjeseci i djeci od 1 do 11 godina - za površinsku anesteziju kože na mjestu ubrizgavanja, na primjer prilikom uzimanja uzoraka krvi ili uvođenje perifernog venskog katetera, te pri izvođenju površinskih operacija. Emla krema može biti propisana djeci prilikom uklanjanja zaraznih mekušaca.

  kontraindikacije

  Preosjetljivost na lokalnu anestetiku skupine supstituiranih amida, kao što je bupivakain, etidokain, mepivakain ili bilo koji od ekscipijenata. Kršenje cjelovitosti kože na mjestu primjene krema (aktivni herpes zoster, atopijski dermatitis ili rane).

  Emla se ne smije koristiti:

  • djeca 0-12 mjeseci s zajedničkom uporabom lijekova, potiču formiranje methemoglobina;
  • prerane bebe (rođene prije 37 tjedna trudnoće).

  Interakcija s drugim lijekovima i drugim vrstama interakcija

  Emla može povećati formiranje methemoglobina u bolesnika koji uzimaju određene lijekove koji promiču formiranje methemoglobina (na primjer sulfonamida).

  Kod primjene velikih doza lijeka Emla treba uzeti u obzir rizik od aditivnog učinka u bolesnika koji koriste lokalne anestetike ili lijekove koji su strukturno slični potonjem, kao što je toacinid.

  Posebna ispitivanja interakcije s lokalnim anestetikom i antiaritmijskim lijekovima klase III (npr. Amiodaron) nisu provedena, ali takve kombinacije treba koristiti s oprezom.

  Lijekovi koji smanjuju klirens lidokaina (na primjer, cimetidin ili beta-blokatori) mogu potencijalno pridonijeti postupnom postizanju njegovih toksičnih koncentracija u plazmi uz ponavljanu primjenu lidokaina u visokim dozama dugo vremena. Takve interakcije nemaju klinički značaj u kratkoročnom liječenju lidokainom u preporučenim dozama.

  Visoke doze prilokaina mogu dovesti do povećanja razine methemoglobina, posebno u kombinaciji s lijekovima koji induciraju methemoglobin (kao što su sulfonamidi, nitrofurantoin, fenitoin, fenobarbital). Ovaj popis nije iscrpan.

  Kod primjene Emle u odraslih pacijenata, slijedeći preporuke o dozama i način korištenja formiranja methemoglobina pod utjecajem metabolita prilokeine obično nije klinički problem. Međutim, neki pacijenti imaju veću vjerojatnost razviti methemoglobinemiju uzrokovanu lijekom, uključujući one s nedostatkom glukoza-6-fosfat dehidrogenaze ili nasljedne ili idiopatske methemoglobinemije. U bolesnika s nedostatkom glukoza-6-fosfat dehidrogenaze, metilensko plavi protuotrov je nedjelotvoran u smanjenju razine methemoglobina i sam po sebi je sposoban oksidirati hemoglobin, pa se takvi bolesnici ne liječe metilenskom plavom.

  Primjena kreme oko očiju zahtijeva posebnu njegu, jer može izazvati iritaciju očiju. Također, gubitak zaštitnih refleksa može dovesti do iritacije i mogućeg oštećenja rožnice. Ako se lijek uđe u oči, oči treba odmah oprati vodom ili otopinom natrijevog klorida i osigurati njihovu zaštitu povratu osjetljivosti.

  Lijek treba koristiti s oprezom kod bolesnika s lokalnom infekcijom u području uporabe, kod ozljeda na mjestu primjene i kod akutnih bolesti, debilitiranih bolesnika, starijih pacijenata, bolesnika s teškim zatajivanjem srca, zatajenja bubrega ili zatajenja jetre.

  Ako tijekom upotrebe lijeka postoji peckanje ili crvenilo kože, potrebno je isprati površinu s prethodno nanesenom vrhom s vodom i zaustaviti primjenu dok crvenilo ne nestane.

  Istraživanja nisu pokazala, Emla pokazuje anestetički učinak pri uzimanju krvi iz pete novorođenčadi.

  Sigurnost i učinkovitost lijeka za djecu mlađu od 3 mjeseca ispitivana je samo s jednom dozom. Kod ove djece, nakon primjene Emla krema, privremeno se povećava razina methemoglobina, koja je trajala do 13 sati. Međutim, povećanje je otkriveno, najvjerojatnije, nema klinički značaj.

  Emla krema ne smije se nanositi na područje oštećenog bubnjića ili u drugim situacijama gdje postoji opasnost od pada u srednje uho. Zbog nedostatka informacija o apsorpciji aktivnih tvari, lijek se ne smije primjenjivati ​​na otvorene rane (s izuzetkom trofičnih ulkusa). Za potencijalno povećanu apsorpciju kroz samo obrijanu kožu, važno je pridržavati se preporučene doze, uzimajući u obzir mjesto primjene i trajanje uporabe (vidjeti odjeljak "Doziranje i davanje").

  Emla se ne smije primjenjivati ​​na sluznice spolnih organa djece zbog nedostatka podataka o apsorpciji.

  Lidokain i prilokain pokazuju baktericidna i antivirusna svojstva u koncentracijama iznad 0.5-2%. Zbog toga treba pažljivo pratiti rezultate intradermalne primjene živih cjepiva (npr. BCG).

  Dok se ne dobije dovoljna količina kliničkih podataka, Emla se ne smije koristiti:

  • djeca 0-12 mjeseci s zajedničkom uporabom lijekova, potiču formiranje methemoglobina;
  • prerane bebe (rođene prije 37 tjedna trudnoće).

  Treba pažljivo pratiti bolesnike koji uzimaju antiaritmičke lijekove klase III (amiodaron), potrebno je razmotriti potrebu za praćenjem EKG-a kod tih osoba, budući da učinak lidokaina na srce može imati aditivni učinak kada se upotrebljava zajedno s antiaritmijskim lijekovima klase III.

  Emla krema sadrži ricinusovo ulje polietoksilovanu, slastice, koje mogu uzrokovati reakcije kože.

  Koristite tijekom trudnoće ili dojenja.

  Nema dovoljno podataka o liječenju trudnica s lidokainom i prilokainom.

  Lidokain i prilokain prolaze kroz placentarnu barijeru. Nema naznaka da lidokain i prilokain mogu izazvati poremećaje reproduktivnog procesa, kao što je povećana učestalost malformacija ili izravni ili neizravni ili neizravni učinak na fetus. Međutim, rizik od osobe nije u potpunosti ocijenjen.

  Podaci o učincima lidokaina i prilokaina na trudnoću, razvoj fetusa / fetusa, rad i razvoj nakon poroda, dobiveni u životinjskim studijama, nisu potpuni.

  Uz kratkotrajnu upotrebu tijekom trudnoće, vjeruje se da prednosti nadilaze moguće rizike.

  Lidokain i prilokain u malim količinama prodiru u majčino mlijeko. Kada se koristi u preporučenim dozama, učinak na dijete nije vjerojatno. Stoga se dojenje tijekom primjene lijeka Emla može nastaviti.

  Sposobnost da utječu na brzinu reakcije pri vožnji motornim transportom ili drugim mehanizmima.

  Postupak Emla krema ne utječe na brzinu reakcije.

  Metoda primjene Emla vrhnje

  Emla krema sadrži lidokain i prilokain - amidne tipove lokalne anestetike. Zbog prodora lidokaina i prilokaina u slojeve epidermisa i dermisa, javlja se anestezija kože. Stupanj anestezije ovisi o vremenu primjene i dozi.
  Netaknuta koža
  Prilikom primjene EMLA kreme na intaktnu kožu 1-2 sata, anestezija traje oko 2 sata nakon uklanjanja okluzalne naljepnice.
  Nije bilo razlika u učinkovitosti (uključujući vrijeme za postizanje analgetičkog učinka) i sigurnost kada se primjenjuju na netaknutu kožu između mladih i starih bolesnika.
  Zbog utjecaja kreme na površinske posude moguće je blanširanje ili crvenilo kože. Vasomotorske reakcije se razvijaju brže (već 30-60 minuta nakon nanošenja kreme) u bolesnika s uobičajenim neurodermitisom (atopični neurodermatitis), što ukazuje na bržu penetraciju kreme kroz promijenjenu kožu.
  Tijekom biopsije probijanja (do 4 mm u promjeru), krema daje odgovarajuću anesteziju na netaknutu kožu u 90% bolesnika, 60 minuta nakon nanošenja kreme kada se igla umetne u kožu na dubinu od 2 mm i 120 minuta do dubine od 3 mm.
  Učinkovitost krema ne ovisi o boji i pigmentaciji kože (tip I-IV kože).
  Krema se može koristiti za ublažavanje boli prije cijepljenja u slučaju subkutane ili intramuskularne primjene cjepiva.
  Sluznice genitalija
  Anestetički učinak sluznice pojavljuje se ranije, jer se apsorpcija javlja brže nego kod primjene na netaknutu kožu.
  Kod žena, nakon primjene EMLA kreme na sluznici genitalnih organa, anestetički učinak se postiže za 5-10 minuta, što je dovoljno za manipulaciju uz upotrebu argonskog lasera. Trajanje anestezije je 15-20 minuta (uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike - od 5 do 45 minuta).
  Trofični ulkus donjih ekstremiteta
  Nakon nanošenja kreme pri liječenju trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta trajanje anestetičkog učinka je oko 4 sata. Krem ne utječe negativno na proces ozdravljenja rana i bakterijsku floru.
  Sustavna apsorpcija ovisi o količini krema, trajanju primjene, debljini kože (koja varira na različitim dijelovima tijela) i drugim značajkama kože.
  Netaknuta koža
  U odraslih osoba, nakon primjene 60 g EMLA kreme na intaktnu kožu glinom s površinom od 400 cm2 (1,5 g po 10 cm2) tijekom 3 sata, sistemska apsorpcija bila je 3% za lidokain i 5% prilokinom. Apsorpcija je spora. Pri gornjoj dozi, maksimalna koncentracija lidokaina u plazmi (u prosjeku 0,12 μg / ml) i prilokaina (u prosjeku 0,07 μg / ml) postignuta je otprilike 4 sata nakon primjene. Rizik od razvoja toksičnih simptoma postoji samo u dozama od 5-10 μg / ml.
  Trofični ulkus donjih ekstremiteta
  Nakon primjene trofičnih ulkusa od 5-10 g EMLA vrhnja s vremenom ekspozicije od 30 minuta, maksimalna koncentracija lidokaina i prilokaina u plazmi postignuta je nakon 1-2,5 h (koncentracija lidokaina u rasponu od 0,05-0,84 μg / ml, prilocain, 02-0,08 | ig / ml).
  Nakon ponovljene primjene EMLA kreme na trofični ulkus, nije zabilježena značajna akumulacija lidokaina, prilokaina ili njihovih metabolita u krvnoj plazmi (EMLA krema je primijenjena 2-10 g tijekom 30-60 min na površinu od 62 cm2 15 puta mjesečno 3-7 sesija tjedno).
  Sluznice genitalija
  Maksimalna koncentracija u plazmi postiže se otprilike 35 minuta nakon primjene 10 g EMLA kreme na vaginalnoj sluznici s izloženošću od 10 minuta (prosječna koncentracija lidokaina bila je 0,18 μg / ml, Prilocain - 0,15 μg / ml).

  Indikacije za uporabu lijeka Emla

  Površinska anestezija kože tijekom probijanja, vaskularna kateterizacija i površinske operacije.
  Površinska anestezija trofičnih ulkusa donjih ekstremiteta tijekom kirurškog liječenja (mehaničko čišćenje), na primjer, za uklanjanje fibrina, guska i nekrotičnih tkiva.
  Površinska anestezija sluznice genitalnih organa prije izvođenja bolnih manipulacija; za ublažavanje boli prije ubrizgavanja lokalnih anestetika.

  Epilacija bez boli uz uporabu "Emle"

  Emla - lijek za lokalnu anesteziju u obliku krema. Pokazuje se na vanjsku uporabu za anesteziju integumenta i sluznice. Krema sadrži amidne anestetike: prilokain i lidokain, koji prodiru duboko u dermis i onesposobljavaju osjetljivost živčanih završetaka. Analgetski učinak na koži traje 2 sata, a na sluznici - do 20 minuta.

  Krema svojstva

  Priroda utjecaja lijeka na različita područja dermisa razlikuje se, ovisno o području primjene, dozi sredstva i vremenskom razdoblju na kojem je primijenjen okluzivno odijelo. Pri primjeni lijeka treba uzeti u obzir njegove osobine:

  • 1 sat nakon primjene, mast anestezira 2 mm dubine dermisa;
  • 2 sata nakon primjene, osjetljivost živčanih završetaka izgubljena je 3 mm od površine kože;
  • 10 minuta nakon liječenja sluznice, opaža se njihova anestezija.

  Tijek anestezije ne utječe na dobnu i kožnu boju osobe. Jedini pokazatelj koji utječe na djelovanje lijeka je anomalija nervne osjetljivosti - atopijski dermatitis. U tom slučaju, učinak korištenja "Emle" će biti vidljiv nakon 20 minuta.

  Kremska aplikacija

  Uputa sadrži dugi popis pokazatelja za uporabu: preporuča se korištenje kreme prije bilo kakvih postupaka koji uključuju ozljedu gornjih slojeva dermisa. Ne biste trebali zanemariti jaku bol, jer stalna iritacija živčanih završetaka može nepovoljno utjecati na rad susjednih organa, pa čak i srca.

  Emla značajno smanjuje prag boli tijekom sljedećih postupaka:

  • Ušna piercing, piercing;
  • Tetoviranje, tetoviranje;
  • Injekcije agresivnih lijekova i vitamina;
  • Injekcije subkutane kozmetologije;
  • Epilacija i depilacija.

  Najaktivniji „Emla” mast se koristi za liječenje bikini uklanjanja dlaka prije. U ovom području, lokalizirati najveći broj živčanih završetaka, tako da je vrlo teško učiniti bez medicinske ustanove. Za uspješno uklanjanje dlačica (laser ili foto) želite koristiti 8-10 grama za sve bikini području, a za depilacije (vosak, šećer i mehaničkim uređajem) - 3-5 g

  Mjere opreza

  Upute za lijek tvrde da je krema apsolutno sigurna za sve dobne skupine i zdravstvene uvjete. Jedina iznimka je methemoglobinemija i alergija na komponente lijeka. Trudnice i majke koje dojilju mogu koristiti mast prije bikinije epilacije, pobrinuvši se da tijelo nema preosjetljivost na lidokain.

  Krema može izazvati lokalne nuspojave u obliku svrbeža i paljenja. Kožu se karakterizira bljedilo i kratkotrajno hemoragično osip, a na sluznicama je dopušteno jedva primjetno oticanje. Oštećenje mikročestica uzrokuje krvarenje i hiperemija (prekomjerno krvarenje kapilara).

  Prilikom korištenja alata morate poštivati ​​sljedeća pravila:

  1. Upute zabranjuju konzumiranje masti na području oko očiju i ušiju;
  2. Nije dopušteno nanositi kremu na oštećena područja kože i sluznice bikinija;
  3. Ako postoji tahikardija ili apatija, letargija, alat mora biti potpuno uklonjen.

  Pravila primjene

  Paket sadrži mast i okluzivno odijelo. Nanesite kremu najkasnije jedan sat prije uklanjanja dlaka. Anestezija će biti cjelovita samo ako se slijede pravila. Upute za uporabu:

  1. Pokrijte cijelo područje bikini s debelim slojem "Emle", tako da se koža ne prenosi.
  2. Odvojite film okluzivnog odijela s površine predloška i stavite je na područje epilacije.
  3. Uklonite rubove i ostavite 1-2 sata: anestezijska mast treba biti na koži najmanje 40 minuta, a na sluznici - najmanje 10, inače će učinak biti nepotpuni ili potpuno odsutni.
  4. Uklonite film i uklonite ostatke.

  Prije uklanjanja kose, pazite da je površina kože potpuno čista od ostataka "Emle". Od posebne je važnosti za depiliranje i šilinganje depilacije, jer ljepilo neće moći zarobiti svu vegetaciju, a postupak će biti odgođen. Što se tiče foto i laserskog uklanjanja dlaka, oni su manje skloniji prisutnosti sredstava na koži, jer se njihovo načelo djelovanja temelji na spaljivanju kose i žarulja u bikinijskom području.

  Krema može biti katalizator za pojavu modrica i modrica nakon postupka, ali sve nedostatke kože trebaju nestati u roku od 2-3 dana. Emla se ne preporučuje za ponovnu upotrebu sve dok ne prođe oštećenje gornjih slojeva dermisa. Ovo pravilo je lako slijediti, jer će kosa u bikinijskom području pojaviti najranije u roku od 2-3 tjedna.

  analoga

  Ako vam kremu iz nekog razloga ne odgovara, a prije epilacije osjetljivog područja potrebna je anestezija, upotrijebite sredstva-analoge. Klasična verzija je droga "Lidocaine Spray". Nema praktički nikakvih kontraindikacija i dobro podnosi ljudi svih dobnih skupina.

  Isprati proizvod preko cijelog područja bikini i odmah početi uklanjati dlačice. Gubitak osjetljivosti javlja se nakon 1-3 minute, ali traje ne više od sat vremena. Krema sprječava bolne senzacije, ne samo tijekom, već i nakon postupka, dok ozljede kože iscjeljuju. Koristeći Lidocaine Spray, odmah nakon uklanjanja dlaka, osjetiti će se svrbež i gori.

  Novost tržišta za lokalnu anestetiku je krema Light Dep, Emlaov kolega u djelovanju, ali ne i kompozicija. Glavni aktivni sastojak anestderma je manje toksičan od lidokaina i ima brži učinak. Gubitak osjetljivosti kože u području bikini javlja se u roku od 15 do 20 minuta (u rijetkim slučajevima neophodno je ukloniti okluzivno odijelo za sat vremena). "Light Dep" je jeftiniji od "Emle", ali mast će biti kupljena samo od službenih predstavnika NNPTSTO.

  Recenzije potrošača

  Krema je pronašla mnogo ženskih obožavatelja ženske publike koja se suočila s epilacijom intimnih područja. Kao i svaki alat, Emla ima prednosti i nedostatke.

  • Evgenia (Moskva) je zadovoljan učinkom kreme i tvrdi da praktički nije osjećala nikakvu bol tijekom laserskog uklanjanja dlaka. Nedostatak je visoki trošak i dugo vrijeme čekanja za analgetski učinak.
  • Vera (Rostov-on-Don) primjećuje gubitak osjetljivosti dermisa dubine 1 cm. Govori o profitabilnosti korištenja masti: 5 g za 2 sjednice uklanjanja dlačica u intimnom području s voskom.
  • Natalia (Perm) je tužan činjenicom da je anestetički učinak trajao samo 30 minuta i izazvao teške iritacije na koži.
  • Larisa (Izhevsk) je rekla da se bojao boli prije prve uporabe alata, a sada se bavi vlastitim šokiranjem kod kuće. Primjećuje visoku cijenu i brzu potrošnju masti.

  Depilacija bez boli s Emla krema

  Nažalost, mnoge vrste depilacije povezane su s bolnim osjećajima. Međutim, ljepota zahtijeva žrtvu, a žene hrabro trpe bol. Ova se situacija može temeljito ispraviti ako koristite Emla krema prije postupka uklanjanja dlačica.

  Farmakološka svojstva alata

  Glavne komponente Emle krema su anestetici lidokain i prilokain koji, nakon dodira s kožom, proizvode anestetički učinak.

  Lidokain koji prodire u tkivo kože blokira živčane završetke, zbog čega se bolni impulsi iz mozga zaustavljaju. Anestetičko djelovanje prilokine razvija se nešto sporije u odnosu na lidokain, ali prilokain je manje toksičan.

  Bioraspoloživost lijeka (njegova sposobnost da dostigne mjesto izloženosti) je 3-5%.

  Emlin proizvod je dostupan u cijevi od 5 g svaki, u jednom paketu ima 5 cijevi i 12 naljepnica koje se koriste za popravljanje kreme na mjestu anestezije.

  Paket sadrži 5 cijevi od 5 g Emla i 12 okluzivnih zavojnica

  Emla se koristi u sljedećim slučajevima:

  • za anesteziju u provedbi probijanja;
  • s površinskim operacijama (uklanjanje bradavica, moles);
  • pri čišćenju trofičnih ulkusa;
  • vaskularna kateterizacija;
  • za anesteziju sluznice genitalnih organa tijekom bolnih postupaka;
  • tijekom kozmetičkih manipulacija (depilacija, epilacija, tetoviranje, uklanjanje oštećenja kože, itd.).

  Kako se koristi za ublažavanje boli

  Postupak povlačenja dlačica s kože može se učiniti ugodnijim s Emla krema. Prije uporabe lijeka morate znati da njezin anestetički učinak nije odmah postignut. Akcija Emle bit će vidljiva tek nakon 30 minuta. nakon primjene, ali optimalna učinkovitost će se manifestirati za 1 sat.

  Što je dulja krema na koži, to dublje prodire njezine komponente i jasniji analgetski učinak. Maksimalno vrijeme primjene Emle je 5 sati.

  Istraživanja su pokazala da se u 91% žena zapaža puni analgetski učinak, a preostalih 9% doživljava bol. To može biti uzrokovano primjenom nedovoljne količine kreme ili kratkog trajanja primjene prije postupka. Osim toga, fiziološka osobitost kože utječe na djelotvornost anestezije: koža kože je inherentno deblja, duže sredstvo mora biti na koži.

  Korištenje Emle za anesteziju prije depilacije izvodi se na sljedeći način:

  • kožu treba očistiti od prljavštine i sebuma;
  • nanesite debeli sloj Emla krema na problematično područje tako da koža nije vidljiva kroz nju;
  • Pokrijte površinu kože nanesenom kremom s okluzalnom naljepnicom. To mora biti učinjeno kako bi se postigao maksimalni učinak anestezije. Film s jedne strane ima ljepljivu površinu, tako da se lako može pričvrstiti na kožu;
  • Emla je vrijeme ekspozicije 30-60 min. Sat nakon primjene, sredstvo će prodrijeti u slojeve kože za 2 mm. Ova dubina je dovoljna da učinkovito ublaži kožu prije depilacije;
  • uklonite naljepnicu i ostatke krema čistom suhom krpom;
  • započeti postupak depilacije.

  Za anesteziju kože ruku ili stopala potrebno je vrijeme primjene 40 minuta.

  Učinak anestezije nakon uklanjanja aplikacije traje 2 sata. Tijekom tog vremena možete rukovati s nekoliko problematičnih područja.

  Upozorenje! Nakon otvaranja cijevi neiskorišteni ostaci vrhnja se ne mogu pohraniti.

  Video: Primjena Emla kod kuće

  Značajke korištenja u različitim zonama

  Koža u bikinijskom području, u pazuha i na gornjoj usnici posebno je osjetljiva pa je postupak depilacije u tim područjima najgori, a Emla treba nanijeti što debelom. Zahtjev se mora čuvati najmanje 1 sat (dok je 30-40 minuta dovoljno za anesteziju kože ruku i nogu).

  Nemojte se bojati slučajne izloženosti sredstava na sluznicu genitalija, jer je vrhnja indicirana za anesteziju na ovom području. Međutim, Emla se treba koristiti s krajnjim oprezom kako bi se anestezirala gornja usna, budući da je gutanje sredstva u usnu šupljinu nepoželjno.

  Kontraindikacije i moguće posljedice

  Emlin droga pripada lijekovima, pa ima niz kontraindikacija:

  • preosjetljivost kože na anestetičke komponente u kremi;
  • methemoglobinemija (stanje karakterizirano visokim sadržajem oksidiranog hemoglobina u hipoksičkoj krvi i tkivu);
  • uzimanje određenih lijekova (sulfonamidi);
  • razdoblje trudnoće;
  • svježe rane, ogrebotine (krema nema ljekovitih i baktericidnih svojstava);
  • individualna netrpeljivost.

  Kod primjene Emle mogući su neki nuspojavi:

  • bljedilo ili crvenilo kože;
  • bubri;
  • svrbež i gori na mjestu primjene kreme;
  • osip nije upalna priroda.

  Ako je došlo do slučajne predoziranja Emle, onda bi moglo doći do nekih posljedica:

  • povećana nervozna razdražljivost;
  • smanjena napetost mišića i slabost mišića;
  • kratkoća daha;
  • srčane abnormalnosti;
  • opća slabost.

  Što može zamijeniti Emlu

  Emla krema ima prilično visok trošak (365 p. Za 1 cijev od 5 g), i mnoge žene ne mogu priuštiti da kupuju ovaj lijek. Može se zamijeniti s manje skupim sredstvima.

  lidokain

  Za depilaciju kod kuće prikladno je koristiti Lidokain u obliku spreja. Raspršuje se preko površine kože s udaljenosti od 5-7 cm. Snažan učinak relaksacije boli javlja se u roku od 30-40 sekundi. Međutim, trajanje anestezije je samo 15 minuta. Stoga se lijek najbolje koristi za mala područja depilacije ili tijekom postupka, postupno liječiti pojedine dijelove kože pomoću alata.

  Pozornost treba obratiti na činjenicu da je nepoželjno korištenje Lidokaina u obliku spreja za anesteziju gornje usne jer jednom u oralnoj sluznici lijek može suzbiti refleks ždrijela.

  Prema statistikama, 99,4% ljudi tolerira lijek bez ikakvih komplikacija. Međutim, još uvijek postoje brojne kontraindikacije njegove upotrebe:

  • epilepsije;
  • individualna netrpeljivost.

  Trošak sprej za lidokain (38 g) je 360 ​​p.

  Lidokain odmah oslobađa kožu, ali trajanje anestetičkog učinka je također kratko

  Acriol Pro

  Krem Acriol Pro, kao i Emla, sadrži u svom sastavu lidokain i prilokain. Kada se anestezira prije depilacije, lijek se nanosi na kožu, pokriven okluzivnim odijevanjem i ostavi 30-60 minuta.

  Acryl Pro ima kontraindikacije, nuspojave i moguće učinke slične Emla kremi. Razlika između lijekova leži u njihovu trošku (cijev od 5 ml Acryl Pro košta 216 p.)

  Acriol Pro je sličan u svom djelovanju i kontraindikacije za Emla krema, ali je njegov trošak manji

  Svjetlosni dep

  Light Dep često koriste kozmetičari kako bi anestezirali kožu prije depilacije. Osim lidokaina i prilokaina, sadrži epinefrin, komponentu koja sprječava stvaranje iritacije, crvenila i otekline u tretiranom području kože.

  Nakon primjene kreme, analgetski učinak se javlja u roku od 15-60 minuta, a trajanje anestezije je 4 sata.

  Za 15 ml Light Dep tuba morate platiti samo 750 ruba.

  Proizvodi tvrtke Light Dep mogu se kupiti u različitim veličinama i ambalaži.

  Recenzije potrošača

  Odlučio sam napraviti epilaciju ovog proljeća. Pitao sam djevojke koje su je povrijedile ili ne. Sve drukčije. Netko boli, netko je potpuno tolerantan. Općenito, sve ovisi o pragu boli. Koliko ja znam, prag moje boli je prosjek. Mogu patiti. Dogodilo se kad sam uklonio dlačice na nogama, sve je bilo sasvim podnošljivo. Znam da je koža u bikinijskom prostoru dovoljno osjetljiva i odmah odlučila kada bih uklonila dlačice u bikinijskom prostoru, definitivno bih anestezirao. Anestezirani su Emla krema. Sve je dobro, ali zašto je tako skupo? Po mom mišljenju cijena je apsolutno neopravdana. I prema djelovanju reći ću da krema djeluje i anestezira prilično dobro. Barem nisam osjetila bol.

  Inna

  http://www.medcentre.com.ua/medikamenty/emla-krem.html

  Nažalost, u mom slučaju, epilacija s Emlo još uvijek je bolna za mene. Da, ima utrnulost kože i osjećaji su se smanjili za 5-10%, pa sam stavio vrhnje 2, a ne 1 bod na 5. Ali inače, za mene to je bio gubitak novca, a za vruće uklanjanje dlaka - samo mučenje s crveno vrućim željeza. Šteta!

  Merag

  http://irecommend.ru/content/obezbolivayushchee-pri-epilyatsii-sovety-i-oshibki-mechta-stala-yavyu-kak-ne-tak-pobochka-ch

  Najprije sam premazala Emla krema na polovici zone bikinija, stavila film na vrh, tako da se čvrsto uklapa u područje širenja. Nakon sat vremena čekanja, uklonila je film, obrišila ostatke kreme i nastavila s izvršenjem. Oko pet minuta još uvijek idem s dušom, jer je moje prvo iskustvo epilacije bilo vrlo dobro odloženo u sjećanje. Skupljajući misli, povukla sam krišku tjestenine Ii... Nisam osjetila ništa, apsolutno ništa! Gledano dolje: nema kose, nema boli, kako tako?

  LetoNo4i

  http://irecommend.ru/content/blagodarya-kremu-emla-teper-mozhno-delat-epilyatsiyu-sovershenno-bezboleznenno-sposob-primen

  Moji prvi dojmovi Emle bili su negativni. Idem kozmetičaru za laserske postupke, Emla je uvijek stavila u debeli sloj ispod filma 30 minuta, ali učinak je bio samo nekoliko puta na desetke. U posljednje vrijeme cijene su se spustile u kabini i savjetovala me da se prethodno razmazim, što je potpuno pozitivno promijenilo učinkovitost. Također se prijavljujem pod filmom prije odlaska iz kuće. Ispada da držim 2 sata prije postupka. Ponekad se i tretirano područje čak crveno, ali kako se počinje umobiti, uvijek osjećam neznatno peckanje. Do trenutka postupka, površina kože uvijek je posve zanosan. Ovim pristupom, razlika je vrlo velika. Čak i kada je kozmetičar rekao da pokušava još jači i bolniji režim, razlika se nije osjećala.

  nataliaelisabeth

  http://irecommend.ru/content/podruzhilas-s-nei-ne-srazu-0

  Emla krema učinkovito ublažava kožu prije depilacije. Alat ima mali broj kontraindikacija. Da biste postigli očekivani rezultat, trebali biste slijediti preporuke o pravilnoj primjeni i izlaganju lijeka.

 • Kako brijati uređaj: nijanse koje niste znali

  Kakvu šljivuću tijesto je bolje?