Je lasersko uklanjanje dlaka bolno ili ne?

Gledano atraktivno i dobro njegovano u svakoj situaciji je san svake djevojke. Najvažnija komponenta idealne slike glatka i baršunasta koža na nogama iu intimnom području. Budući da brijanje i shugaring tek uklanjaju dlake neko vrijeme, mnoge žene pokušavaju pronaći učinkovitije metode suzbijanja vegetacije.

Do danas, lasersko uklanjanje dlaka se smatra najboljim načinom. Takav tretman omogućuje vam da se uklonite kose na bilo kojem dijelu tijela u najkraćem mogućem roku, osiguravajući trajan učinak najmanje 5 godina. Žene koje nikada nisu podvrgnute takvom liječenju zanima je li bolno napraviti lasersko uklanjanje dlaka i je li stvarno učinkovit.

Načelo tehnike

Lasersko uklanjanje dlaka je relativno novi način za uklanjanje vegetacije, po prvi put takvi uređaji počeli su se koristiti sredinom 90-ih godina. Ova se tehnika temelji na sposobnosti melanina sadržane u štapiću da apsorbira svjetlost iz laserske zrake i pretvori ga u toplinsku energiju.

Svjetlosna energija, koja prolazi kroz kosu, dopire do folikula, nakon čega se reinkarnira u toplinu i zagrijava.

Pod utjecajem topline, žarulja i kapilare, koji opskrbljuju hranjivim tvarima, odumiru, zbog čega daljnji rast kose prestaje dugo vremena.

Kozmetičari tvrde da će čak i ako se pojave nove vlasi u nekoliko godina, one će biti slabije i rjeđe.

Budući da zrake utječu samo na štapove koji su u fazi rasta, kako bi se postigao željeni rezultat, morat ćete proći nekoliko sjednica, standardni tečaj sastoji se od 8-10 postupaka. Nakon prvog tretmana, više od 30% vegetacije nije uklonjeno, pa ako nakon sjednice vlasi ostanu na koži, ne biste trebali paničariti.

Kao što praksa pokazuje, neke djevojke nakon prvog postupka, rast kose, naprotiv, povećava. Ova reakcija je također normalna. Prilikom snimanja za sesiju, potrebno je uzeti u obzir da se postupci moraju provoditi u intervalima od 1,5 do 2 mjeseca, tako da tečaj može potrajati godinu dana.

Jedno od najčešćih pitanja koja interesira djevojčice koje se odluče prijaviti za liječenje - je li bolno ili ne učiniti laser bikini uklanjanje dlaka? Kozmetičari tvrde da je postupak prilično udoban i ne zahtijeva prethodnu uporabu anestezije. No, kako pokazuje praksa, osjećaje iz sjednice ovise o individualnim karakteristikama tijela i pragu boli djevojke.

Pomoć! Da biste smanjili bol, trebate pronaći kvalificirani učitelj. Ozbiljnost bolnih osjeta u velikoj mjeri ovisi o tome koliko je stručnjak postavio uređaj i treba li uzeti u obzir vrstu kose klijenta.

Prednosti i nedostaci

Unatoč činjenici da je lasersko uklanjanje dlaka prilično skup postupak (trošak odstranjivanja dlačica u bikinijskom području varira od 6.500 do 8.000 rubalja), djevojke sanjaju o tome jer imaju sljedeće prednosti:

 • najduži učinak. Nakon punog tijeka vegetacije ne smeta najmanje 5 godina. Ako djevojka ide jednom tjedno za ispravak, učinak može trajati još dulje. Lasersko uklanjanje dlaka olakšat će kosu, zauvijek ili ne - ovisi o hormonskim razinama i početnom stanju kose;
 • sigurnost. Nakon laserskog tretmana, koži nije zajamčeno pustule, iritacije i ljuštenja, kao što je često slučaj kod brijanja i depilacije. Uzgoj kosa također se događa vrlo rijetko i, u pravilu, rezultat je zanemarivanja preporuka majstora za daljnju njegu;
 • bezbolan. Suvremeni laserski uređaji opremljeni su snažnim sustavom hlađenja koji čini obradu što udobnijom. Ako žena ima niži prag boli, čarobnjaku se može zatražiti da prije anestezije primjenjuje.

Iako je za mnoge mlade dame lasersko uklanjanje dlaka postalo pravi spas, a smatraju ga idealnom metodom, ovaj postupak još uvijek ima svoje nedostatke, a morate biti svjesni:

 • visoke cijene. Cijeli tijek uklanjanja vegetacije u bikinijskoj zoni košta uredan iznos (više od 50.000 rubalja). Prije snimanja sesije morate adekvatno procijeniti svoje mogućnosti. Ako tečaj nije dovršen, neće biti moguće riješiti se kose;
 • trajanje tečaja. Budući da interval između sesija treba biti najmanje mjesec dana, obično tečaj traje oko godinu dana. U tom razdoblju žena mora slijediti sav savjet majke za njegu kože i slijediti određena pravila;
 • Laserski efekt nema na sivoj kosi. Ako žena ima plavu kosu, rezultat ne mora biti 100%, jer takve štapiće praktički ne sadrže melanin;
 • Ovaj tretman nije pogodan za djevojke koje ne mogu zamisliti svoj život bez tanusa. Lakše će epiderma biti, to bolje će laser "uzeti", tako da kozmetičari savjetuju mlade dame da se suzdrže od sunčanja prije liječenja.

Zašto tijekom liječenja ima bolnih senzacija

Reći da je lasersko uklanjanje dlaka bezbolno, to je nemoguće. Manja nelagoda tijekom takvog tretmana povremeno će se očitovati u svakom slučaju. To je zbog činjenice da je energija laserske zrake apsorbira melanin, smješten u vlasi i koži.

Intenzitet bolnih osjeta prvenstveno ovisi o pragu boli žene i kvaliteti korištene opreme. Osim toga, težina nelagode ovisi o tome koji se dio tijela tretira.

Treba imati na umu da je epilacija zone bikini više neugodna jer je epiderma na ovom području vrlo osjetljiva i osjetljiva.

Valja napomenuti da se bolni laserski tretman u svakom slučaju ne može nazvati. Osjećaji tijekom zasjedanja podsjećaju na lagane ugađanje i trnce.

Najviše benigni do danas je laserski laser. Više od 75% djevojaka tvrdi da je liječenje ovim zračenjem apsolutno bezbolno.

Što može utjecati na bol

Brojne kliničke studije pokazale su da senzacije tijekom liječenja ovise o sljedećim čimbenicima:

 • pojedinačne osobine organizma;
 • stupanj prag boli;
 • emocionalno raspoloženje. Ako se prije jedne sesije ženi nervira i negativno se prilagođava, postupak će biti neugodno;
 • dan ciklusa. Liječenje se najbolje obavlja 5-7 dana nakon završetka menstruacije;
 • iskustvo i kvalifikacija majstora;
 • kvalitetu i modernost korištenih sustava.

Važno je! Prije snimanja u salonu morate saznati koja oprema se koristi za sjednicu i tko će ga provesti. Prije odlaska u salon, poželjno je saznati kako korisnici reagiraju na iskustvo određenog stručnjaka.

Kako prigušiti bol

Unatoč činjenici da su moderni laserski uređaji opremljeni snažnim sustavom hlađenja, klijenti s nižim pragom boli možda trebaju dodatnu anesteziju. Najčešće, stručnjaci koriste sljedeće alate za anesteziju:

 1. Emla. Glavne aktivne komponente alata su lidokain i prilokain. Važno je zapamtiti da se ovaj alat primjenjuje na epidermu najmanje jedan sat prije sjednice, pa se liječenje najčešće mora obaviti samostalno, kod kuće.
 2. Lidokain. Sprej utječe na živčane završetke i blokira prijenos bolnih impulsa. Da bi se postigao najbolji učinak, ovaj se lijek preporučuje da se nanese na steamed kožu.

Kakav alat je bolje koristiti, recite stručnjak, uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike klijenta i opremu koja se koristi.

Recenzije

Unatoč uvjerenjima majstora potpune bezbolnosti, većina žena kaže da je lasersko liječenje bikinijskog područja prilično neugodan postupak. Štoviše, žene tvrde da bliže kraju sesije, nelagoda postaje izraženiji, jer koža "umori".

Anestetičke kreme u većini slučajeva blokiraju bol tijekom 20-30 minuta, nakon čega se vraća. Ali, unatoč nelagodu, djevojke su zadovoljne rezultatom i inzistiraju na tome da je postupak vrijedan da izdrži bol.

Možete podijeliti svoje dojmove o boli i učinkovitosti laserskog uklanjanja dlaka u komentarima ispod članka.

zaključak

Bez obzira hoće li lasersko uklanjanje dlačica trajno ukloniti kosu i koliko će teška nemir biti nemoguće predvidjeti, budući da mnogo ovisi o individualnim karakteristikama organizma.

Ako su se žene odlučile prijaviti za postupak, posebnu pažnju treba posvetiti izboru salona i majstora, budući da konačni učinak i senzacije tijekom zasjedanja u velikoj mjeri ovise o iskustvu majstora i kvaliteti laserskog sustava.

Bol tijekom laserskog uklanjanja dlaka: mit ili oštra stvarnost?

Uklanjanje viška kose je važan aspekt života djevojaka brige za sebe, jasno je da se svaki od njih želi riješiti ih jednom zauvijek. Razumijemo, učinkovito uklanjanje dlačica - je li bolno ili nije? Kako je sesija i koliko im je potrebno? Kako se ta metoda treba tretirati na sve?

Kako laserski rad

Suština postupka je jednostavna: majstor koristi poseban alat u obliku pištolja, koji usmjerava zraku koja prodire kroz kožu na žarulju kose. On je snažno zagrijava, zašto se srušila. Tako se obrađuje čitava površina, iz koje je potrebno ukloniti nepotrebnu "vegetaciju". Treba podrazumijevati da tamnija kosa lakše uklanja jer tamni pigment aktivnije apsorbira svjetlost i zagrijava.

U prosjeku je oko 10-15% kose potpuno uklonjeno odjednom. Da bi koža bila glatka, morate ponoviti sesiju od 7 do 10 puta, ali se događa da možete ukloniti sve što vam je potrebno 4-5 puta, na primjer, u pazuhnoj zoni. Prije nego što postupite, mnogi su zainteresirani za pitanje je li to boli. Razmotrit ćemo ove i druge nedostatke i prednosti ove metode.

Pro i kontra laserskog postupka

 1. Potpuno uklanja debelu tamnu kosu za dobro ili dugo. Čak i ako se rast nekih elemenata ponovo pokrene nakon nekoliko godina, bit će dovoljna jedna sesija kako bi ih uklonili kako bi održali rezultat.
 2. S pravim postavkama ne šteti koži, ne ostavlja ožiljke ili ožiljke.
 3. Sjednice nisu na štetu zdravlja.
 4. Potrebno je malo vremena i omogućava vam obraditi svu željenu površinu, na primjer, cijelu nogu.
 5. Nije tako bolno kao i postupci pod kojima se provodi depilacija ili depilacija šećera.
 1. Ne uklanja bijelu, sijedu i tamnu kosu zbog nedostatka željenog tamnog pigmenta.
 2. Nije prikladno za žene s tamnom kožom, osobito ljeti, kada je kosa izgorjela.
 3. To je prilično skupo i trebate mnogo postupaka za dobar rezultat.

Prije nego što odete na tečaj, potrebno je testirati na koži. Nepravilne postavke mogu uzrokovati ozbiljne ozljede kože.

Kako je postupak?

Lasersko odstranjivanje dlačica provodi se kako slijedi:

 1. Koža na željenom području se očisti i osuši, ako je potrebno.
 2. Bezbolno lasersko uklanjanje dlaka zahtijeva primjenu posebnog gela ili krema s lokalnim anestetikom.
 3. Majstor usmjerava svjetlosnu zraku na područje koje treba liječiti i ima određeno vrijeme.
 4. Žarulja za kosu urušava se ispod kože.
 5. Ureðaj je preureðen na sljedeæu stranicu i tako nastavlja sve dok se ne obradi sva potrebna zona.

Je li postupak bolan?

Odgovor na pitanje je li bolno učiniti lasersko uklanjanje dlaka ovisi o nekoliko čimbenika:

 1. Mjesto postupka. Na primjer, u bikinijskoj zoni, postoji vrlo osjetljiva koža i teška kosa, tako da izloženost može biti bolna.
 2. Prag osjetljivosti. Svaka osoba osjeća bol na različite načine, što znači da isti postupak može izgledati besmisleno za nekoga, ali za nekoga mučenja.
 3. Koristite ili zanemarite ubojice boli.

Pronalaženje što je to - lasersko uklanjanje dlaka, bez obzira na to boli li se, trebate obratiti pažnju na kvalitetu posla i povratne informacije od čarobnjaka. Mnogo toga ovisi o tome: postavite ispravne postavke, pažljivo obradite cijelu zonu, razvijte odgovarajući tečaj. Ova metoda uklanjanja nepotrebne vegetacije djelotvorna je i sigurna, pod uvjetom da sve to obavlja stručnjak.

Je li moguće trajno ukloniti kosu?

 • Je li pokušao sve moguće načine uklanjanja dlačica?
 • Zbog prekomjerne vegetacije osjećate se nesigurno, a ne lijepo.
 • Strahovali ste se čekanja za sljedećim pogubljenjem, prisjećajući se da ćete morati izdržati ponovno.
 • I što je najvažnije - učinak traje samo nekoliko dana.

A sada odgovorite na pitanje: to vam odgovara? Je li moguće podnijeti ovo? Koliko novaca ste već "iscurili" nedjelotvornim sredstvima i postupcima? Tako je - vrijeme je da se zaustaviš s njima! Slažete li se? Zato smo odlučili objaviti priču o našem pretplatniku Alini Borodini u kojoj vrlo detaljno govori kako je riješila problem pretjerane vegetacije za 1 dan zauvijek! Pročitajte više >>

Je li to povrijediti ili ne učiniti lasersko uklanjanje dlaka?

Problem neželjene vegetacije na tijelu već dugo gnjavi ženama. Čak su i drevne egipatske žene tražile načine rješavanja neželjenih dlaka i uspješno ih uklonile uz pomoć improviziranih sredstava. Sadašnje žene u tom smislu imaju sreću. Uostalom, moderna estetska kozmetologija učinila je pravi proboj na ovom području. Prije svake žene pojavljuje se najširi izbor salonskih postupaka, uklanjajući bolesnu kosu. Postoje tehnike koje daju instant učinak koji traje nekoliko tjedana. A sam proces donosi mnogo negativnih emocija povezanih s neugodnim bolovima. Žene koje su imale depilaciju na sebe voskom, šećerom, epilatorom s drhtavom razmišljaju o nadolazećem ponovljenom postupku, odabiru zamjenu za to. Ova alternativa postoji u obliku laserskog uklanjanja dlaka. Može se riješiti viška vegetacije na tijelu, osiguravajući trajan učinak godinama. Ali oni koji nisu upoznati s ovom tehnologijom traže odgovor na pitanje - je li bolno napraviti lasersko uklanjanje dlaka? Pokušajmo to shvatiti.

Osnove metode

Lasersko uklanjanje dlaka je relativno nova metoda rješavanja neželjenih dlačica. Prvi uređaji koji su pokazali pozitivan rezultat u kozmetici, pojavili su se u 90-ima.

Tehnika se temelji na djelovanju laserske zrake na dlanu kose u dubini do žarulje kose. Apsorbira kosu, zagrijava kosu. Pod djelovanjem ovog folikula je uništena, kosa umre i nestaje. Ponovno raste vegetacija, ali je već slaba i ranjiva. Naknadna sesija s laserom uklonit će tu kosu do kraja.

Tijekom laserske ekspozicije, dlačice se uklanjaju samo u fazi aktivnog rasta, s dovoljnom količinom melatonina u svom sastavu. Prva sesija će vas oduzeti od 30% vegetacije. U kasnijim sesijama, vlasi će se srušiti, aktivirajući se nakon zamrzavanja.

Da biste potpuno uklonili neželjenu vegetaciju iz tijela, trebat će vam 5 do 10 sesija s intervalom između 1,5-2 mjeseca. Vremenski okvir između sjednica i broja potrebnih postupaka utvrđuje samo stručnjak. Nakon cjelovitog manipuliranja, sve prerane dlake postaju beživotno pa se bez problema mogu ukloniti na uobičajeni način.

Je li postupak bolan?

Mnogi kozmetičari kažu da se taj postupak odvija bez nepotrebne nelagode. Ali neki bolesnici primjećuje da je uklanjanje dlaka od lica bolno. Ove senzacije ovise o individualnim karakteristikama svake, pragu boli, danu menstrualnog ciklusa djevojaka.

Tijekom rada s laserom, bolesnici osjećaju nelagodu svjetla, ponekad i manipulacije. Ovisi o jačini snopa koja se primjenjuje na zonu udaraca. Što je gušća i deblja kosa, to je snažniji tok svjetlosti. Za svakog klijenta, laserska snaga svjetlosti se odabire pojedinačno kako bi se maksimizirala učinak na vegetaciju, umanjujući nelagodu.

Bolnost postupka ovisi samo o karakteristikama klijenta i umijeću kozmetičara. Ako pacijent ima niski prag boli, preporučuje se korištenje anestezije.

Priprema za postupak

Bezbolno lasersko uklanjanje dlaka može biti uz pravilnu pripremu i usklađenost sa svim preporukama:

 • Mjesec dana prije postupka izbjegavajte prekomjerno izlaganje suncu i posjet solariju. Koristite krema za sunčanje prije odlaska van. Ako ovu preporuku ne slijedi, povećava se mogućnost dobivanja nuspojava.
 • Prije sjednice nemojte koristiti bilo koji drugi način uklanjanja dlačica koji uništava folikul dlake. Nekoliko dana prije postupka, brijanje vlasi u namijenjenom području liječenja, tako da prije epilacije raširuju do 1-3 mm.
 • Prije početka epilacije, uklonite sve šminke iz lica ili ih nemojte koristiti uopće.
 • Tjedan dana prije postupka, završite uzimanje antibiotika i drugih lijekova. Ako to nije moguće, obavijestite liječnika o prijemu. Neki lijekovi izazivaju opekline i nadutost kože.

Lasersko uklanjanje dlaka je bolno, posebno za ljude osjetljive kože.

 • Prije epilacije bikinijskog područja nose bijele donje rublje tako da se zraka koju generira uređaj apsorbira samo neželjene dlake.
 • Razmislite o danu menstrualnog ciklusa. Nekoliko dana nakon mjesečne hormonske pozadine, žene su takve da se smanjuje njihova osjetljivost na bol. Planirate putovanje u salon ovih dana.
 • Lasersko uklanjanje dlaka - boli ili ne, određuje za sebe svaku osobu koja je doživjela njegov čudesan utjecaj. Osjećaji učinaka lasera nalikuju kliku na kožu, koju pacijenti lako podnose. Ali na osjetljivim područjima tijela, kao što su pazuha, bikini, na gornjoj usnici, nelagoda može se povećati. U ovom slučaju preporuča se anestetika.

  Kako je postupak?

  Prije početka epilacije, liječnik stavlja posebne naočale i naočale na oči sebe i pacijenta. Na površinu obrađene zone nanosi se gel koji djeluje kao dirigent svjetlosne zrake na stanice s aktivnim dlačicama koje sadrže dovoljnu količinu melatonina. Također hladi kožu, sprečava pregrijavanje i toplinsku opekotinu površine dermisa. Smanjuje nelagodu i mlaznicu uređaja, hladi površinu kože, izbjegavajući bol. Odabire potrebnu snagu uređaja, uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike klijenta. Kozmetolog tretira traženu zonu laserom. Nakon pune sesije, na kožu se nanosi krema s panthenolom. Nakon postupka uklonit će početni crvenilo i suhoću.

  Lasersko zračenje proizvodi posebna zračenja dizajnirana da djeluju na melanin

  Bezbolni laserski uklanjanje dlaka će biti nakon primjene anestetika na preosjetljivim područjima. Ako ste već koristili samo brijač, preporučujemo da prije postupka s liječnikom unaprijed raspravite o mogućnostima anestezije. Oni koji su uklonili mrzovoljne vlasi s voskom neće osjetiti akutnu bol laserske tehnologije uklanjanja dlaka. Preporučuje se za lokalnu anesteziju pomoću sljedećih alata:

  • Sprej "Lidokain". Ovaj alat namijenjen je lokalnoj anesteziji. To utječe na živčane završetke, blokirajući percepciju bolnih impulsa u mozgu. Da biste ispravno koristili ovu vrstu anestezije, uzmite toplu kupku kratko prije sjednice kako biste opuštali tijelo tako da se pore otvore i vlasi postanu mekane i podatne. Isprati puno vode na dobro osušene kože, gdje bi trebalo utjecati. Zamotajte ga plastičnom folijom. Nakon nekoliko sati od manipulacije, možete početi uklanjati zlim vegetacijom. Lidokainski aerosol je prikladan za smanjenje osjetljivosti u području bikini, rukama i nogama.
  • Emla krema. Ovaj lijek sadrži lidokain i prilokain u jednakim količinama. Oni pružaju trajnu anesteziju na površinu dermisa. Stupanj anestezije određen je trajanjem i dozom aplikacije. 2 sata prije postupka, nanesite veliku količinu vrhnja na namjensko područje udarca, pokrijte ga s pričvrsnim filmom. Emla krema pogodna je za anesteziju prije epilacije lica, pazuha i trbuha.

  Nedugo prije postupka, uklonite kožu kako biste očistili rožnate čestice koje okružuju folikula kose. To će olakšati prodiranje svjetlosti u tkivo, pridonijeti lakom uklanjanju dlaka i smanjiti bol, ponekad uklanjanjem neželjenih biljaka na tijelu.

  Moderni kozmetički saloni imaju veliki asortiman posebnih mlaznica na uređaju sa svojstvima hlađenja i masaže. Oni značajno smanjuju bol.

  Kao druga vrsta borbe s neželjenom vegetacijom, lasersko uklanjanje dlaka pogađa kožu. Uzrok overdrying, piling, crvenilo i iritacije. Da biste smanjili neugodne učinke nakon sesije, trebate pravu njegu kože nakon izlaganja laseri.

  Slušajući liječnika, nakon svih preporuka prije i poslije postupka, lasersko uklanjanje dlaka za vas će biti bezbolno. Bit ćete zadovoljni rezultatom.

  Lasersko uklanjanje dlačica - pregled

  Lasersko uklanjanje dlačica zona bikini (slika) + pazuha. Odgovor na pitanje "Je li to ozlijeđeno ili nije povrijeđeno?" :)

  Iako već postoji dosta informacija i fotografija o laserskom uklanjanju dlačica na ovim stranicama, i dalje želim podijeliti svoje osobno iskustvo s laserskom obradom područja bikinija i pazuha.

  Nakon godinu dana redovnog nasilničkog ponašanja s voskom iznad navedenih zona, shvatio sam da moram promijeniti način uklanjanja dlaka, jer depilacija voska daje vrlo kratkoročni učinak (najviše 5 dana), a osim toga, debljina i debljina kose se uopće ne mijenjaju. Bilo mi je još uvijek strašno bolno učiniti depilaciju, kao i prvi put, čak i majstor bio je iznenađen zbog debljine kose i žarulja na osjetljivim područjima.

  Odlučio sam lasersku epilaciju nakon primanja poruke e-pošte, gdje su popustni kuponi reklamirani u low-handheld salonu. Budući da je salon bio nov, pokušali su privući kupce mamzom popusta. Za mene je ova opcija bila više ili manje pristupačna i odlučila sam testirati postupak kupnjom kupona za 5 postupaka. Postupci su izvedeni pomoću diode Dio 808 CL laser, čiji je zahtjev bio glatko obrišen tretman.

  Što mogu reći, postupak je bio jako puno Vrlo bolno, bol se ne uspoređuje s depilacijom voska. Impulsi su ga zadrhtali, ali, u načelu, mogao bi stajati, grubši zube. Nisam promatrao crvenilo, osim odmah nakon postupka, ali nakon nekoliko minuta nije bilo tragova crvenila. Najgore su točke bile u pazuhu pazuha (u središtu aksilarne zone) i na usnama. Za toleriranje je jednostavno nestvarno. Zahvaljujući činjenici da je moć porasla sa svakom novom sjednicom, odlučila sam piti Tempalgin pola sata prije zadnjeg petog postupka, jer je mučenje tijekom četvrtog doba dobro se sjećalo. Po mom mišljenju, lijekovi protiv boli nisu pomogli mnogo, ili je moć bila ispod, budući da je zadnji postupak obavio druga djevojka.

  Želim ići naprijed i reći da sam mjesec i pol nakon zadnjeg petog postupka došao na 6. sjednicu, koja je provedena na drugoj opremi koja mi nije donijela malo boli. O tome ću napisati više na kraju pregleda.

  Nakon prve sesije, pauza je bila 3 tjedna, a sve su sljedeće sesije učinjene s pauzom od 4 tjedna. Između sjednica odlučio sam da ne brijem kosu jer je bilo zanimljivo promatrati rast kose (bez obzira na to da li se stopa rasta mijenja ili ne), a želio sam vidjeti i sam proces gubitka kose. Mogao bih priuštiti da malo "rastu", jer je izvana bila hladna izvora, a prije kratkih rukava i kupaćih kostima i dalje je postojao postupak 3. Primijetio sam da se kosa koju je laser utjecala malo usporila. Zato mi je bilo lako utvrditi koje će se pasti, jer su bile kraće u usporedbi s kosom koja laserski ne utječe. Osobno, u mom slučaju, kosu koja je utjecala laser mogla bi se lako izvaditi pincetom nakon 5 dana, samo su izašli s minimalnim pincetama i nije bilo potrebe da se napravi bilo koji napor da to učini. Negdje sam pročitao da se to ne može učiniti, ali još uvijek nisam primijetio negativni učinak. Ne preporučuje se depilacija voska između sesija laserskog uklanjanja dlaka, jer ovaj proces sprječava laserski utjecaj na folikul dlake. Ovaj efekt se odvija točno preko dlake, pa će stlačivanje / depilacija kose spriječiti uklanjanje dlačica od proizvodnje bilo kakvog rezultata.

  Međutim, znajući ovu činjenicu, i dalje sam ukazala vosak između sjednica laserskog uklanjanja dlaka, budući da sam poznavao značajke ponovnog pojavljivanja kose. Umjesto da pukotine izvadim ispuštene dlake jednu po jednu, uklonio sam ih odmah s živim. Počeo sam se posušivati ​​nakon treće sjednice laserskog uklanjanja dlaka, kada je preostala kosa znatno nataložila i postala tanji. Nakon trećeg sesije, čekao sam oko 5-7 dana da se kosa poslije brijanja posveti, zatim se depilacija voska, koja me ostavila još 3 tjedna da folikuli u potpunosti oporavim na sljedeću sesiju, uoči koje sam obrijao željeno područje. Eksperimenti s voskom između sesija, čini mi se, nisu utjecali na ukupni rezultat. Neću savjetovati i osigurati da depilacija ne utječe na rezultat, budući da je čisto individualna. Mogu vam preporučiti depiliranje depiliranja samo ako ste 100% sigurni da će svi folikuli koji nisu pod utjecajem lasera obnovljeni, a vaša kosa će se vratiti na sljedeću sesiju.

  Nakon 5 postupaka, zaključio sam da bi oko 10 postupaka pružilo idealan rezultat. Moja kosa je postala mnogo manja (osobito u pubičnoj zoni) i postali su mnogo slabiji, ali ipak nisu posve nestali. U zoni dubokih bikinija iu središnjem dijelu aksilarne zone, kosa ostaje najviše (ali, ponavljam, tanko). Isto tako, učinak laserskog uklanjanja dlaka na debljinu i debljinu preostale kose dala mi je priliku da se kod kuće učinim vosak depilacija dubokih bikinija i pazuha, što je apsolutno nerealno s izvornom strukturom kose koja je izgledala slično žici.

  U nastavku se želim sakriti u citatu s rezultatima napretka u bikinijskom prostoru za one koji su zainteresirani da jasno vide rezultat. Fotografija aksilarne zone, nažalost, nije, ali rezultat je bio otprilike isti kao na fotografiji s bikini.

  Ovaj učinak nije postignut apsolutno ništa, i sigurno znam da se nikada neću vratiti na britvu.

  Dakle, želim se vratiti na spomenuti 6. postupak na novoj opremi. Današnji postupak pretvorio je sve moje ideje o laserskom uklanjanju dlačica. Krenuo sam na sesiju, volio bih snimiti, u drugim stvarima, kao ovaj put. Kad sam ušao u ured, zatražio sam resetiranje moći, budući da mi je bilo jako teško izdržati takvu bol. Djevojka se nasmiješila i rekla da više ne mora izdržati, jer su promijenili opremu koja ima puno bolji sustav hlađenja i koji ne uzrokuje bol. Ove su me informacije iznenadile i bio sam skeptičan zbog toga. Budući da sam to sam osobno provjerio i čitala sam mnoge recenzije kako je uklanjanje dlačica s lica bolno. Općenito sam se smjestio vodoravno, stavio na naočale, stisnuo oči, pritisnuo na kauč i zaključao zube u očekivanju bolnog impulsa. Ali nije bilo tamo! Bio sam divlje šokiran i zbunjen - osjetila se samo ugodna toplina. Bez boli, apsolutno ništa. "Pa, sve ne može biti tako bez oblaka, ljepota zahtijeva žrtvu, a učinak boli je značajka laserskog uklanjanja dlaka i njezinog glavnog nedostatka, a sada će početi obrađivati ​​područje bikini i bit će bolno." - pomislio sam. Majstor se preselio u područje bikinija - opet bez boli, čak iu najosjetljivijim točkama, osjećaji su bili, naprotiv, ugodni. Bio sam zadivljen! Usporediti senzacije na opremu prije i poslije - jednostavno se ne vjeruje! Sa sigurnošću mogu reći da sam sretan u to vrijeme želio sam saznati više o novoj opremi koja se pojavila u uredu. No, na žalost, na uređaju nije bilo logotipa niti naziva tvrtke. Ali gospodar nije imao dokumente za opremu pri ruci, ali obećala je saznati točan naziv. Jedino što sam uspio saznati jest da ovaj uređaj kombinira sustav za lasersko i fotoepiliranje (hibridno). Također je naučila da koristi diodni laser i da valna duljina u ovom uređaju nije 800 nm, kao u prethodnom, ali 1000 nm, što omogućuje da snop prodrijeti dublje i proces više kose. On je doista vrlo moćan, bljeskovi zasja na cijelom uredu. Nesretno je da ne poznajem tvrtku, ali pokušat ću otkriti i ažurirati ovu recenziju.

  Iz vlastitog iskustva, zaključio sam da odgovor na pitanje "boli ili ne boli" ostaje nejasan i potpuno ovisi o opremi. Dakle, naručite probne sesije (u mnogim salonima, prva probna sesija je besplatna ili na dobar popust) i potražite svoj idealni stroj za uklanjanje dlačica, jer ljepotu glatke kože više ne zahtijeva žrtvovanje

  Skala boli tijekom laserskog uklanjanja dlaka. Za one koji nisu pokušali, važno je znati!

  Dr. Elizabeth Tanzi i dermatolog iz Londona, Kim Nichols, otkrili su da osjećamo bol u različitim dijelovima tijela tijekom laserskog uklanjanja dlaka. Stoga, za svakoga tko se želi riješiti neželjenih dlaka, napravio je posebnu "mjeru boli" na sustavu s deset točaka, gdje je 10 najviši pokazatelj neugodnih osjeta.

  Zona: lice

  Razina boli: 2 do 8

  Da, nema ni jedne znamenke, a sve zato što unaprijed možete primijeniti anestetičku kremu koja će negirati nelagodu tijekom laserskog uklanjanja dlaka. "Najviše bolno područje na licu je područje iznad gornje usne", kaže Elizabeth. - Ovdje je koža vrlo tanka i krhka. Svaka bljesak osjeća kao klik. I ovo je vrlo slično mučenju. Ali pogledaj ga s druge strane - tako da ćete se zauvijek osloboditi svojih brkova. "

  Zona: ispod pazuha

  Razina boli: 9

  Možda je to jedno od najtočnijih područja, budući da je koža ovdje vrlo tanka i nježna. Ali, prema Elizabeth, svi ti neugodni osjećaji trebali bi biti iskusni, jer tada nećete morati s njim popiti brijač na godišnjem odmoru i brinuti se za dlakave pazuha.

  Zona: bikini linija

  Razina boli: 8

  Ako ste ikada koristili vosak da biste dobili osloboditi od neželjenih dlaka u području bikini, onda lasersko uklanjanje dlaka nije strašno za vas! "Jedini nedostatak je da je nemoguće postići savršeno glatku kožu u jednom trenutku", rekla je Elizabeth. - Lasersko uklanjanje dlaka, za razliku od voska, ne završava odmah nakon postupka. Morate završiti cijeli tečaj (najmanje šest sesija). "

  Zona: noge

  Razina boli: 6-7

  Noge - relativno bezbolno područje za lasersko uklanjanje dlaka. "U pravilu, tijekom postupka osjećate blago škakljanje kože", Elizabeth dijeli. "Dakle, nema ničega što bi trebalo podnijeti."

  Zona: trbuh

  Razina boli: 4

  Čudno, ali činjenica je da ćete jedva osjetiti ništa na trbušnoj liniji. "Ovo područje za laserski tretman je prilično mala, a možda čak nemate vremena za oporavak, budući da je postupak već završen", kaže dr. Nichols.

  Zona: ruke

  Razina boli: 3

  "Osjećaji tijekom laserskog uklanjanja dlačica bit će slični gumama koje klikaju na kožu", kaže Nichols. "Bol će biti minimalna pa se ne treba brinuti."

  Zona: povratak

  Razina boli: 8

  Ako imate rast kose na leđima, budite spremni za bol! "Kako biste nekako smanjili nelagodu tijekom postupka, savjetujem vam da koristite anestetičku kremu", preporučuje dr. Nichols. "Ako ga primjenjujete unaprijed, razina boli na leđima će biti 2, maksimum 4."

  Pa, sad spremni za uklanjanje dlačica?

  Lasersko uklanjanje dlaka boli ili ne

  Koje se metode nisu pokušale boriti s pravim seksom s vegetacijom na tijelu, ali još uvijek nisu pronašli savršeni način za uklanjanje dlaka.

  Gotovo svaka metoda ima svoje nedostatke - bol, neučinkovitost, peckanje i pojavu opeklina. Uklanjanje laserom nije iznimka, a kao da kozmetičari nisu govorili o bezbolnosti, neće biti moguće izbjeći neugodne senzacije.

  Lasersko uklanjanje dlaka boli ili ne

  Lasersko uklanjanje dlaka dugo ostaje najpopularnija i "bezbolna" metoda uklanjanja vegetacije. Većina djevojaka ima dovoljno osam postupaka kako bi se potpuno riješili tjelesne kose. Korištenje bilo kojeg hormonskog ili endokrinog problema može smanjiti rezultat. O svim nijansama treba upozoriti stručnjaka.

  Kada usporedimo lasersko uklanjanje dlaka s drugim vrstama - njegova učinkovitost će biti znatno veća. Neugodna senzacija, a to će biti niža nego kod elektrolize. Većina žena odbacuje lijekove protiv boli. Iako svaki salon može ponuditi vrhnje "Emla". Takva pozitivna predviđanja čine žene sretnim i idu na sesiju.

  Pokušajmo shvatiti hoće li boli lasersko uklanjanje dlaka i je li doista bezbolno. Ako odlučite napraviti epilaciju preko gornje usne, pazuha i bikini - problematično je učiniti bez anestetika. U tim zonama, najtanja kože i može uzrokovati i gori i oštru bol. Na ostalim mjestima pojavit će se lagani trnci, što je sasvim moguće podnijeti.

  Što je tvrđa kosa, to je teže ukloniti. Nemojte se oslanjati na "senzacije" prijatelja kada su uklonili kosu s određenih područja. S niskim pragom boli i tamne boje vegetacije - bit će bolno ukloniti kosu čak i na nogama. Za smanjenje nelagode može se koristiti anestetička krema. No, u ovom slučaju, ne možete biti 100% sigurni da će funkcionirati. Mnoge žene su alergične na sastojke Emle ili krem ​​ne radi uopće.

  Neke žene samostalno primjenjuju anestetičku kremu ili lidokainski sprej za nekoliko sati kod kuće, nakon čega omataju površinu prianjajući film i držite ga nekoliko sati. Nakon ovog postupka, proces epilacije neće biti tako bolan. Lasersko uklanjanje dlaka je bolno, posebno za ljude osjetljive kože. Ne biste trebali pokušati samozatajno lidokain - može doći do alergijske reakcije.

  Mnogi se pitaju ako boli nakon laserske epilacije iu vrijeme. Odgovor ovisi o karakteristikama vaše kože i pragu boli. Bez obzira na to koliko je tužno - većina žena doživljava vrlo neugodne osjete. Nakon samog postupka, Panthenol će se morati aplicirati na kožu kako bi se smanjila bol i iritacija.

  Smiruje kožu 3-4 tjedna

  Ova metoda uklanjanja dlaka još nije bila! Samo je razmazite.

  Lasersko uklanjanje dlaka boli

  Uklanja li se lasersko uklanjanje dlaka? Ovo pitanje je jedan od prvih koji se savjetuje s kozmetičarom. Ako "legende" dugo govore o učinkovitosti ovog postupka, a na mreži možete pronaći mnogo pozitivnih recenzija i učinkovitih fotografija, tada je bol ili bezbolnost laserskog uklanjanja dlaka još uvijek upitna. Doubting i ne vjerujući recenzije i video postupci su također dostupni.

  Bez boli postoji slaba nelagoda

  Ne vjerujete Internetu? Idite na jedan postupak! Provjerite je li lasersko uklanjanje dlaka bezbolno.

  Jedan postupak će vam dati znanje je li bolno učiniti lasersko uklanjanje dlaka. Možete odabrati jedno područje za "zastrašujuće" putovanje u kliniku, na primjer, sjenčati, tako da govorite, za provođenje eksperimenta.

  Općenito, želim reći da ako mislite logično, nije teško razumjeti da bolni osjećaji jednostavno ne mogu biti u procesu laserskog uklanjanja dlaka.

  Koja je osnova laserskog uklanjanja dlaka? Na svjetlosnoj energiji, na zraku koja može djelovati samo na strukturi u kojoj je melanin, tj. na jezgru i korijenu kose;

  laserska zraka je selektivna i djeluje dottedly, tj. daje toplinu vrlo malim područjima, tako da s takvim utjecajem možete osjetiti samo lagano trnce, ništa više;

  kompetentni kozmetičar postavlja uređaj na takav način da klijent ne može ništa osjetiti tijekom postupka (komunikacija s liječnikom je vrlo važna, a vi možete i trebate govoriti svoje osjećaje majstoru, iako iskusni liječnik zna kako postupak bezbolno).

  Laser + cold = bezbolno uklanjanje dlaka

  Ovo je još jedan čimbenik koji govori o bezbolnom postupku laserskog uklanjanja dlaka. Jedini osjećaji tijekom postupka mogu biti trnci i toplina iz laserskog svjetla.

  Svaki uređaj modernog laserskog uklanjanja dlaka opremljen je posebnom mlaznicom za hlađenje zahvaljujući kojoj se postupak provodi uz udobnost. Osim toga, naš studio koristi gel za hlađenje koji se nanosi na obrađenu kožu. Koristimo medicinski gel, koji je klasificiran kao hipoalergenski i bezopasan.

  Naravno, svi ljudi imaju različite pragove boli, različitu osjetljivost, tako da naši majstori uvijek prate pacijentov odgovor. Liječnik može, usput ponaša li se pacijent, utvrditi je li udoban ili ne.

  Dakle, ne ustručavajte se govoriti o svojim osjećajima, gospodar će moći prilagoditi parametre lasera. Naša praksa pokazuje da ne morate podnijeti visoku razinu postavki, diodni laser se bori s dlačicama na različitim frekvencijama. Dlaka će također ostaviti kožu nakon 1-2 tjedna. Od niskih laserskih očitanja učinak će također biti stabilan i trajan.

  Naš studio u Moskvi nudi najnoviju generaciju laserskih uklanjanja dlaka po povoljnim cijenama.

  Prijavite se za prvi postupak, ostavite telefon za konzultacije, dođite u naš salon, ostvarite popuste i sudjelujte u promocijama. Naši klijenti ostavljaju samo pozitivne povratne informacije o postupku i našim majstorima.

  Uklanja li se lasersko uklanjanje dlaka?

  Je li ozlijeđen laserskom uklanjanju dlačica?

  Lasersko odstranjivanje dlačica provodi se laserom, laser je alat. Bilo koji alat može biti ozlijeđen, a ne bolan, može se učiniti učinkovito i ne učinkovito. Pored toga, u svakom pacijentu postoji individualna osjetljivost. Imam jednog prijatelja koji spava tijekom liječenja, ali većina bolesnika pozornost na ono što se događa na izložbi u tijeku postupka.

  Činjenica je da ako radimo postupak je apsolutno bezbolan, najvjerojatnije to nije vrlo učinkovita, jer je naš glavni cilj je uništiti tijelo. Folikul dlake je organ. Bezbolno uništavanje tijela nije moguće. Naš glavni zadatak je odabrati parametre tako da se gori kosa zagrijava do 70 stupnjeva. Kako bi se jasno vidjelo, temperatura od 70 stupnjeva je u vodi u hladnjaku. Da, laserski učinak traje 3.000 ms, ali čak i ako kapljice tople vode je nemoguće ne osjetiti ništa, pogotovo ako se dogodi u koži.

  Naravno, postoje područja koja su osjetljivija na bol i postoje područja manje osjetljiva. Nitko ne kaže da su osjećaji slični nečemu što oni nose sa željezom ili izli kipuće vode. Ne, u većini slučajeva, osjeća se kao gumeni pop. To je sve, ništa više. S obzirom da imamo dva hlađenje studio - je konstantan protok hladnog zraka i korištenje plinske kreagana koji može napraviti laser kosa uklanjanje postupak kao udoban i prijenosni.

  U svakom slučaju, ako netko misli da je postupak bolan, a postupak je toliko mali da se može tolerirati 30 minuta 1 put u dva mjeseca, 5-6 puta u mom životu, da se osjećaju glatkoću čitav svoj život nogu. Uostalom, to je vrijedno toga, slažete se!

  Postupak laserskog uklanjanja dlaka, na primjer, noge na koljeno i donju nogu u našem salonu traje oko 20-30 minuta.

  Bol tijekom laserskog uklanjanja dlaka: mit ili oštra stvarnost?

  Uklanjanje viška kose je važan aspekt života djevojaka brige za sebe, jasno je da se svaki od njih želi riješiti ih jednom zauvijek. Razumijemo, učinkovito uklanjanje dlačica - je li bolno ili nije? Kako je sesija i koliko im je potrebno? Kako se ta metoda treba tretirati na sve?

  Kako laserski rad

  Suština postupka je jednostavna: majstor koristi poseban alat u obliku pištolja, koji usmjerava zraku koja prodire kroz kožu na žarulju kose. On je snažno zagrijava, zašto se srušila. Tako se obrađuje čitava površina, iz koje je potrebno ukloniti nepotrebnu "vegetaciju". Treba podrazumijevati da tamnija kosa lakše uklanja jer tamni pigment aktivnije apsorbira svjetlost i zagrijava.

  U prosjeku je oko 10-15% kose potpuno uklonjeno odjednom. Da bi koža bila glatka, morate ponoviti sesiju od 7 do 10 puta, ali se događa da možete ukloniti sve što vam je potrebno 4-5 puta, na primjer, u pazuhnoj zoni. Prije nego što postupite, mnogi su zainteresirani za pitanje je li to boli. Razmotrit ćemo ove i druge nedostatke i prednosti ove metode.

  Pro i kontra laserskog postupka

  1. Potpuno uklanja debelu tamnu kosu za dobro ili dugo. Čak i ako se rast nekih elemenata ponovo pokrene nakon nekoliko godina, bit će dovoljna jedna sesija kako bi ih uklonili kako bi održali rezultat.
  2. S pravim postavkama ne šteti koži, ne ostavlja ožiljke ili ožiljke.
  3. Sjednice nisu na štetu zdravlja.
  4. Potrebno je malo vremena i omogućava vam obraditi svu željenu površinu, na primjer, cijelu nogu.
  5. Nije tako bolno kao i postupci pod kojima se provodi depilacija ili depilacija šećera.
  1. Ne uklanja bijelu, sijedu i tamnu kosu zbog nedostatka željenog tamnog pigmenta.
  2. Nije prikladno za žene s tamnom kožom, osobito ljeti, kada je kosa izgorjela.
  3. To je prilično skupo i trebate mnogo postupaka za dobar rezultat.

  Prije nego što odete na tečaj, potrebno je testirati na koži. Nepravilne postavke mogu uzrokovati ozbiljne ozljede kože.

  Kako je postupak?

  Lasersko odstranjivanje dlačica provodi se kako slijedi:

  1. Koža na željenom području se očisti i osuši, ako je potrebno.
  2. Bezbolno lasersko uklanjanje dlaka zahtijeva primjenu posebnog gela ili krema s lokalnim anestetikom.
  3. Majstor usmjerava svjetlosnu zraku na područje koje treba liječiti i ima određeno vrijeme.
  4. Žarulja za kosu urušava se ispod kože.
  5. Ureðaj je preureðen na sljedeæu stranicu i tako nastavlja sve dok se ne obradi sva potrebna zona.

  Je li postupak bolan?

  Odgovor na pitanje je li bolno učiniti lasersko uklanjanje dlaka ovisi o nekoliko čimbenika:

  1. Mjesto postupka. Na primjer, u bikinijskoj zoni, postoji vrlo osjetljiva koža i teška kosa, tako da izloženost može biti bolna.
  2. Prag osjetljivosti. Svaka osoba osjeća bol na različite načine, što znači da isti postupak može izgledati besmisleno za nekoga, ali za nekoga mučenja.
  3. Koristite ili zanemarite ubojice boli.

  Pronalaženje što je to - lasersko uklanjanje dlaka, bez obzira na to boli li se, trebate obratiti pažnju na kvalitetu posla i povratne informacije od čarobnjaka. Mnogo toga ovisi o tome: postavite ispravne postavke, pažljivo obradite cijelu zonu, razvijte odgovarajući tečaj. Ova metoda uklanjanja nepotrebne vegetacije djelotvorna je i sigurna, pod uvjetom da sve to obavlja stručnjak.

  Je li moguće trajno ukloniti kosu?

  • Je li pokušao sve moguće načine uklanjanja dlačica?
  • Zbog prekomjerne vegetacije osjećate se nesigurno, a ne lijepo.
  • Strahovali ste se čekanja za sljedećim pogubljenjem, prisjećajući se da ćete morati izdržati ponovno.
  • I što je najvažnije - učinak traje samo nekoliko dana.

  A sada odgovorite na pitanje: to vam odgovara? Je li moguće podnijeti ovo? Koliko novaca ste već "iscurili" nedjelotvornim sredstvima i postupcima? Tako je - vrijeme je da se zaustaviš s njima! Slažete li se? Zato smo odlučili objaviti priču o našem pretplatniku Alini Borodini u kojoj vrlo detaljno govori kako je riješila problem pretjerane vegetacije za 1 dan zauvijek! Pročitajte više >>

  Lasersko uklanjanje dlaka boli

  Lasersko uklanjanje dlaka smatra se najlakšim i najpouzdanijim načinom uklanjanja neželjenih dlačica. Metoda laserskog uklanjanja dlaka je selektivno uništavanje folikula dlake, što dovodi do prestanka rasta kose. Trenutno Laser Cosmetology i centar za uklanjanje dlaka "LaserOK" nude razne laserske sustave za uklanjanje dlaka. Nadalje, svaki se sustav razlikuje u smislu učinkovitosti, sigurnosti i trajanja. Laserska jedinica, koja se koristi u našem centru, opremljena je najmodernijim, optimalnim sustavom kontrole pomoću računala, što omogućuje izvršavanje neophodnih postupaka za uklanjanje neželjenih dlačica sa svim potrebnim sigurnosnim mjerama.

  Cijene za laserske tretmane za uklanjanje dlaka lica:

  Kako rasti obrve: pravila brige, učinkovite recepte, savjete i recenzije

  Grill električni britva Braun serije 7 760cc-4