Je li moguće da trudnice obavljaju postupak depilacije

Žene u bilo kojem razdoblju svog života nastoje postići savršenstvo, a vrijeme trudnoće nije iznimka. Je li moguće da trudnice rade depilaciju? Ovo pitanje interesira mnoge od fer spolnog odnosa, jer tijekom trudnoće, zbog aktivacije hormona, dlačica počinje intenzivnije rasti. Razdoblje čekanja bebe je vrijeme koje zahtijeva poštivanje određenih pravila. Da biste shvatili da li je moguće napraviti depilaciju tijekom trudnoće, morate znati koje vrste uklanjanja dlaka postoje i kako mogu utjecati na žensko tijelo.

Vrste depilacije

Depilacija je uklanjanje vidljivog dijela kose iznad kože, a sama žarulja kose nije oštećena i ostaje ispod kože. Ovaj proces je bezbolan, ali učinak depilacije traje samo nekoliko dana, jer je netaknuta žarulja za kosu vrlo brzo raste.

Depilacija se može podijeliti na sljedeće vrste:

 1. Brijanje je najjednostavniji, najjeftiniji i najbrži tip, ali ima određene nijanse. Tijekom postupka, možete se izrezati, infekcija može ući u ranu, a upalni proces počinje, razne nadražaje kože se ne isključuju. Ovi neugodni učinci brijanja mogu se lako svesti na minimum. Prije postupka, kožu treba isparavati i nanijeti posebni gel ili kremu na nju. Tijekom trudnoće, brijanje viška kose, kao vrsta depilacije, nije kontraindicirana, a pripremna faza će omogućiti da ovaj proces bude mekši i ugodniji.
 2. Depilacija pomoću posebnih kreme. Koža nije ozlijeđena, postupak je potpuno bezbolan, ali uporaba bilo koje kreme može izazvati alergijsku reakciju. Ako je vrlo jaka, to može utjecati na tijek trudnoće, jer će krema biti nanesena na velike površine kože. Alergija se može pojaviti tijekom trudnoće čak i na poznatom kremi, pa prije depilacije, osobito u području bikini, trebate ga staviti na mali dio kože i pogledati reakciju tijela. Ako se tijekom dana ne pojavi crvenilo, svrbež ili edem, tada se krema može koristiti, a ova metoda depilacije neće oštetiti zdravlje budućeg djeteta. Također morate znati da mnoge depilatorne kreme imaju vrlo snažne i oštre mirise pa ih je bolje nanositi na dobro prozračenom prostoru, a nakon postupka neće biti suvišno hodati na svježem zraku.

Vrste uklanjanja dlaka

Epilacija se razlikuje od depilacije potpunim uklanjanjem folikula dlake iz potkožnih slojeva. Postupak je vrlo bolan, ali učinak bistre kože može se diviti nekoliko tjedana.

Epilacija je podijeljena na sljedeće vrste:

 1. Elektroliza je proces u kojem se tanka električna igla umetne u svaki folikul dlake, uništavajući osnovu kose ispuštanjem električne struje. Postupak je bolan, nakon njegovog provođenja moguće je da na koži nastaju male ožiljke i infekcija površine. Čak i ako je žena koristila ovu metodu uklanjanja dlaka više od jednom prije trudnoće, a bol je bio minimalan, tada bol može biti mnogo jači dok nosi bebu. Ispuštanje električne struje, čak i ako je vrlo maleno, može nepovoljno utjecati na tijek trudnoće i zdravlje nerođenog djeteta, stoga je elektroliza tijekom trudnoće kontraindicirana i taj se postupak ne preporučuje.
 2. Lasersko uklanjanje dlačica - s ovim tipom uklanjanja, žarulja za kosu uništava se usmjerenim efektom lasera. U posebno osjetljivim područjima, često u bikinijskom području, mogući su opekotini, pa se postupak obavlja uz obvezno primjenu lijekova protiv bolova. Ovaj se postupak nedavno pojavio u svijetu kozmetologije, učinak laserskog zračenja na fetus nije proučavan, tako da trudnice trebaju biti upozorene na moguće posljedice. Koristeći ovu metodu uklanjanja dlaka je bolje odgoditi do bebe.
 3. Fotosepilacija - učinak na krvne žile koji dospijevaju u žarulju kose s bljeskom svjetlosti, zbog čega se ishrana korijena dlake zaustavlja i umre. Sindrom boli ovisi o karakteristikama svakog organizma: netko ne osjeća ništa kad se radi o fotoepilaciji, a netko se osjeća vrlo bolno. Kod izvođenja ove vrste postupka, koža je izložena ozbiljnom toplinskom zračenju, stoga je moguća pojava pigmentiranih mrlja i opeklina na koži. Fotosepilacija se ne preporuča za trudnice.
 4. Epilacija voskom - uklanjanje dlaka uz pomoć posebnih smola, bolna senzacija u isto vrijeme prilično su jaka i mogu negativno utjecati na budućnost bebe. Također tijekom oštećenja ozljede kose mogu uzrokovati ozljede kože, mogu biti zaražene. Osim toga, potpuno uklanjanje dlaka u bikinijskom području pridonosi pogoršanju sluznice kože i može dovesti do razvoja mnogih bolesti, budući da mikrobi mogu lako ući u tijelo. Waxing nije zabranjen tijekom trudnoće, ali izbor ovog postupka ne preporučuje stručnjaci.

Tijekom trudnoće žena treba biti opreznija za njeno zdravlje i pokušati izbjeći moguće ozljede i infekcije.

Ako dlačice na tijelu uzrokuju neku nelagodu trudnoj ženi, onda je sasvim moguće da ih se oslobode kroz depilaciju.

Nije kontraindicirana tijekom trudnoće i najsigurniji je način uklanjanja dlaka dok čeka bebu.

Epilacija tijekom trudnoće: je li moguće ili ne?

Trudnoća je poseban uvjet žene. Buduća majka pokušava izbjeći sve što može naškoditi zdravlju bebe ili ugroziti samu trudnoću. Nije slučajno da se pitanje mogućnosti epilacije tijekom trudnoće snažno raspravlja od ginekologa. Mišljenje stručnjaka o ovom pitanju, kao i preporuke za provođenje postupaka za uklanjanje dlačica, saznat ćete iz ovog članka.

Želja za lijepim i lijepim izgledom posebno je dobra kada žena čeka rođenje djeteta. Ginekolozi su godinama zabranili bilo kakvu manipulaciju njihovom pojavom tijekom trudnoće. Bilo je nemoguće obojiti kosu, perm i niz drugih postupaka. Ti zabrana još uvijek imaju dobre razloge.

Često proizvodi za njegu sadrže kemijske elemente koji mogu uzrokovati alergije ili toksemija. Stoga trudnice mogu koristiti samo one proizvode za njegu koji ne uzrokuju komplikacije i nuspojave.

Ovaj pristup je osobito relevantan za ponašanje uklanjanja dlačica tijekom trudnoće.

Koliko je dugo moguće?

Epilacija je uklanjanje neželjenih dlaka na tijelu na različite načine. Postupak je dizajniran da ukloni ne samo kosu, već i korijene, što osigurava odsutnost vegetacije za dovoljno dugo razdoblje.

Liječnici i ginekolozi dugo su primijetili neka obilježja procesa koji se javljaju u tijelu buduće majke:

 • povećani rast kose povezan s hormonskim promjenama kod žena;
 • povećana osjetljivost na bol;
 • pojava varikoznih vena i oticanje nogu;
 • slabljenje općeg imuniteta.

Svi ti čimbenici čine iznimno opreznim uklanjanjem dlačica u trudnica.

Naravno, trudnice ne bi trebale napustiti potpunu skrb. To se posebno odnosi na područje bikinija. Tijekom trudnoće, uklanjanje dlačica iz intimnih mjesta je stvar ne samo ljepote i njegu, nego i osobnu higijenu.

Ginekolozi ukazuju da mogućnost provođenja postupka bez nuspojava varira u različitim gestacijskim fazama.

Već je rečeno da mnoge trudnice žešće osjećaju bol. Bol može uzrokovati ton maternice i ugroziti samu trudnoću. To je posebno opasno u prvih 12 tjedana trudnoće. Stoga, u ranoj fazi ne smije se koristiti uklanjanje dlaka. Ako i dalje trebate ukloniti suvišnu kosu, koristite nježniji način depilacije.

Drugi trimestar je bolje vrijeme za manipulaciju. Tijekom tih razdoblja žena postaje manje osjetljiva na bol i postupci se mogu izvesti kako bi se uklonila nepotrebna vegetacija.

Moguće je i epilaciju iu kasnijim razdobljima, naravno, biti pažljiva i odabrati štedljive metode.

Kada ne možete?

Postoje stroge kontraindikacije za postupke uklanjanja dlaka za trudnice. To uključuje:

 • nadraženost kože i oštećenja na području liječenja;
 • alergijske reakcije, uključujući komponente korištene u pripravcima za manipulaciju;
 • herpes u akutnoj fazi;
 • zarazne bolesti;
 • dijabetes melitus;
 • mentalnih poremećaja i stresa;
 • toksemija;
 • pronalaženje maternice u tonu i prijetnja pobačajem.

U tim je slučajevima manipulacija strogo zabranjena. Buduća majka mora zapamtiti da time što krši tu zabranu, prijeti životu i zdravlju njezine bebe.

Sigurne načine

Dakle, pitanje: "Je li moguće napraviti epilaciju tijekom trudnoće?" Mnogi ginekolozi daju pozitivan odgovor. No, nisu prikladne za sve buduće majke. Razmotrite najsigurnije od njih:

Bioepilyatsiya. To je postupak uklanjanja viška vegetacije pomoću voska, karamela (shugging), fitokemije. Postupak je prilično bolan, pa se ne smije primjenjivati ​​u ranoj fazi. Najpopularnije uklanjanje dlačica s voskom. Ova metoda dugoročno daje stabilan rezultat.

Žena ne mora ponavljati manipulacije nekoliko mjeseci. Tijekom trudnoće, depilacija je prikladna za drugi i treći trimestar. Pomoću nje možete se riješiti dlačica na nogama, rukama, u pazuhu.

Uz veliku vegetaciju, postupak je vrlo bolan. Vosak treba koristiti s pažnjom za bikinijsku površinu. U slučaju preosjetljivosti na bol, vrijedi odbiti korištenje voska na ovom području.

Manipulacija je kontraindicirana za varikozne vene. Epilacija uz pomoć karamela ili fito smole može zamijeniti vosak, jer mnogi žene smatraju manje bolnim.

Epilator. Uređaj za samostalno uklanjanje neželjenih biljaka na tijelu. Među prednostima ove metode je dostupnost postupka. Može se izvoditi samostalno kod kuće.

Za trudnice ova metoda je opasna jer uzrokuje prilično snažnu bol. Stoga se ne može koristiti pri prijetnji pobačaja ili lošeg osjećanja. Također nije prikladno za izradu epilacije trudnice u bikinijskoj zoni.

Metode koje nisu prikladne za trudnice

 • Elektroliza. Jedan od najučinkovitijih načina uklanjanja viška vegetacije. Folikuli kose su uništeni slabim ispuštanjem električne struje. Pomoćni učinak daje upotrebu visoke temperature i alkalija. Sve to vam omogućuje da se dugo riješite kose. Postupak je strogo zabranjen za trudnice. Razlog - bol i dugo trajanje, kao i učinci električne struje, koji mogu prekinuti dijete;
 • Lasersko uklanjanje dlaka također je kontraindicirano za trudnice. Iako postoje mišljenja da je lasersko uklanjanje dlaka dopušteno tijekom trudnoće, ako istodobno posvetite posebnu pažnju. Uz relativnu bezbolnost metode, predstavlja opasnost za majku i fetus. Uništavanje folikula dlake postiže se izlaganjem laserskoj zraci visoke temperature. To može uzrokovati opekline i stres u žena sa svim posljedičnim negativnim posljedicama.
 • Epilacije. Nova metoda koja se temelji na uništenju folikula uz pomoć bljeskalice i sprečavanju njihovog daljnjeg rasta. Nije prikladno za trudnice jer se praktično ne proučava. Njezini učinci na majku i fetus nisu poznati.

depilacija

Uklanjanje dlačica s britvom ili posebnim kremama. Ova metoda je najblaža i nema kontraindikacije za trudnice. Prednosti depilacije uključuju: bezbolost i dostupnost, bez nuspojava i prijetnji bebi.

To se može obaviti u bilo kojem razdoblju trudnoće. Obratite se neugodnosti postupka: brzom ponovnom rastu obrijane dlake, iritacije u bikinijskom području.

Kako bi se smanjili neugodni učinci, potrebno je toplo tuširanje prije brijanja, koristiti posebne ženske strojeve i umirujuće kreme. Još jedan koristan savjet: prije uporabe kreme za depiliranje ili omekšavajućeg sredstva za vlaženje, testirajte se na alergijsku reakciju. To će pomoći u izbjegavanju neugodnih posljedica postupka.

Je li manipulacija trudna?

Vrijeme kada je trudnoća smatrana državom sličnom bolesti, odavno je bila stvar prošlosti. Trenutačno, buduće majke vode aktivan stil života, igraju se, vode brigu o sebi. Pitanja poput kozmetičkih postupaka, "sindroma gnijezda u trudnica", sport i fitnes široko se raspravljaju od strane stručnjaka i trudnica.

Dakle, je li moguće ukloniti dlačice tijekom trudnoće? Naravno da radim. Ali pristupiti ovom postupku mudro i pažljivo. Uostalom, brigu o vašem zdravlju i sigurnosti bebe glavna je briga majke. Blagosloviti!

Mogu li ukloniti dlačice tijekom trudnoće?

Zanimljiv položaj žene uzrokuje niz pitanja, ne samo u prehrani, već iu samozastupljenosti. Često pitanje za trudnice je da li je moguće napraviti epilaciju tijekom trudnoće. Stručnjaci kažu da ova odredba nije protu-dokaz, no važno je slijediti nekoliko pravila. Na primjer, da biste izvršili postupak isključivo u čistim uvjetima, nije važno, kod kuće ili u specijaliziranom salonu, upotrebljavati jednokratni pribor (rukavice, britva, lopatice) i sterilne naprave. Čiste sobe i alati primjenjuju se ne samo na trudnice i dojenje, već i za sve djevojke koje odlučuju o postupku uklanjanja dlaka.

Tijekom trudnoće, osjetljivost i osjetljivost općenito se povećava, općenito, a svaki događaj pretvara u nešto posebno, stav se mijenja u "poštovanje", a pristup postaje nevjerojatno ozbiljan. Govoreći o epilaciji trudnica, važno je uzeti u obzir njihovu psiho-emocionalnu državu i voditi brigu o ugodnoj klimi u kozmetičkom uredu. Ako se trudnica usredotoči na samoepilaciju i misli o tome je li sigurna za zdravlje bebe i sebe, odgovorimo - apsolutno, ako slijedite pravila čistoće i provodite postupak prema svim standardima.

Kako ukloniti kosu?

Brijanje je najlakši, bezbolan i najbrži način da se riješite kose, ali ne i najdulje.

Brijanje odabiru žene sa strahom od boli prije depilacije i onima koji su doživjeli proširene vene, kao i kod ozbiljnih problema s nogama vene, nije naznačeno waxing.

Vrijedno je raditi uklanjanje dlaka tijekom trudnoće jer:

 • Tijekom trudnoće, kosa počinje rasti brže - to uzrokuje nelagodu čak iu svakodnevnom životu, vidite. Česti brijanje nije opcija. To dovodi do stanjivanja kože i iritacije, tako da uklanjanje dlaka će biti odličan način iz "dlakave" položaj.
 • Povećana osjetljivost kože dovodi do iritacije, osobito nakon brijanja.
 • Žena se počinje intenzivnije znojiti, kosa zadržava vlagu i znoj, te djeluje kao povoljno okruženje za razvoj bakterija i pojavu neugodnog mirisa.
 • Kada je trbuščić prerastao dovoljno, samorastanje može postati pravi problem, a ponekad se koža ne smije izbjeći. Onda je vrijeme da otiđete u salon dokazanom gospodaru (barem prijateljima).
 • Da zadrži atraktivnost ispred supruga.

Opcije za uklanjanje dlačica u različito vrijeme

Počnimo s kontraindikacijama: laserska i epilacijska epilacija nisu namijenjena trudnicama i ženama koje planiraju trudnoću i aktivno rade na njemu. Liječnici još nisu proučavali učinke ovih metoda na zdravlje budućeg djeteta, stoga ih jednostavno isključite s popisa.

 • Depilacija. To je metoda površinskog uklanjanja dlačica s britvom ili posebnom vrhom. Ovdje borba je s tijelom kose, koja je odsječena ili otopljena, ali odrasta već sljedeći dan (ako se koristi britva). Depilatorna krema uklanja kosu oko 7-10 dana, ali ne uvijek ovaj postupak je ugodan za trudnice - tijekom zanimljive situacije (a pogotovo ako je uhvaćen toksemija), miris krema jednostavno iritira ili čak uzrokuje povraćanje.

Ako odaberete depilaciju vrhnja, odaberite proizvod s najmanjom količinom okusa, u jednoj riječi "mirisom".

 • uklanjanje dlaka. Ono se razlikuje po tome što se, kada se provodi, folikul dlake uklanjaju i koža ostaje glatka duže - oko dva tjedna. Bilo koja epilacija je bolna: korijen kose je usko povezan s živčanim završetkom, a kada se žarulja ukloni, osjećamo bol. Nemir može povećati tijekom trudnoće - gotovo svaka žena postaje osjetljivija zbog promjena u hormonskim razinama.

Uklanjanje dlačica od depilacije omogućuje vam da izvodite postupak kod kuće. Zabranjeno je ublažavanje boli, prethodno ohladiti kožu sa komprimiranjem ili koristiti gel za hlađenje, masti i kreme s anestezijskim učinkom su zabranjeni (tvari u kremi mogu lako prodrijeti u placentarnu barijeru i mogu negativno utjecati na zdravlje fetusa).

Neki uređaji prodaju se s rashladnom mlaznicom - omogućuje vam da smanjite bol. Ova vrsta uklanjanja dlaka često je povezana s njihovim rastvaranjem, tako da nakon svakog postupka preporuča se koristiti anti-ingrown krema za kosu i ne zanemariti scrubs. Ova vrsta uklanjanja dlaka pogodna je za žene s prilično visokim pragom boli (pogotovo ako se postupak provodi po prvi put ili nakon dugotrajne pauze), guste kože i sklone rastu kose.

Uklanjanje šećera ili voska uglavnom se izvodi u salonu. Obavezno recite majstoru da čeka dijete kada trbuh još nije vidljiv. On će vas, s druge strane, još više poštovati i ukloniti sve iritantne čimbenike, on će vas zainteresirati za vaše dobro.

Pri planiranju trudnoće, u ranim i kasnim razdobljima, tijekom dojenja možete napraviti epilaciju. Prethodno vrijedi test za alergijske reakcije voska i šećera, jer su potencijalni alergeni, osobito ako je tijekom zanimljive situacije osjetljivost i osjetljivost kože na kozmetičke proizvode postala veća.

Stomatološkim postupcima za skrb o majkama ili uklanjanju dlaka od šećera, električnim ili redovitim uklanjanjem dlaka također nije zabranjeno. Komponente formulacija ne utječu niti na kvalitetu niti na količinu majčinog mlijeka.

Važne točke:

 • Kasnije, bilo koja bol može uzrokovati ton maternice. Važno je govoriti o svim vašim senzacijama majstoru, a posebno kada se želuca hvata i oštra bol (što znači u trbušnom području). Ako je termin 36-40 tjedna, porođaj može početi u svakom trenutku, ali u svakom slučaju ćete imati vremena da dođete u rodilište.
 • Primjena epilacije voska (vruća metoda) kontraindicirana je za varikozne vene i kasne pojave. Vruća masa može izazvati nelagodu ženi.
 • Ako prvi put želite ukloniti dlake, odaberite ranije datum - ne biste trebali nastaviti postupak na 40. tjednu, bolje je to učiniti barem na 20. mjestu.

Koji način odabrati za različita područja na tijelu?

Možete odabrati bilo koji način: epilator, šećer ili vosak. Ali ako vam se proširila vene, trebate se savjetovati s ginekologom i uvijek s flebologom na preporuku prve ili svoje volje.

Vrući vosak zajedno s oštrim trzajnim pokretima nisu korisni za zaražene vene.

bikini

Poželjno je odabrati salon i iskusan majstor, usredotočiti se na klasičnu "panty zonu". Posjetite salon i saznajte koji je majstor radio s trudnicama i kontaktirajte ga. Stručnjak će odabrati optimalni sastav (s minimalnim kemikalijama i maksimalnim prirodnim sastojcima), ugodnu temperaturu voska ili šećera (pripremiti za malo toplinsko tijesto) i pružiti ugodan okoliš u cjelini.

Dugo vremena tijekom epilacije bikini, držite trbuščić rukama - to će vas mirno i dijete smiriti, malo ublažiti bol. Na intimnom mjestu, koža je osobito osjetljiva, možda će majstor predložiti uklanjanje dlačica u panty području i ne dodirujući "duboke" - labia i inter-interglacial područje.

U svakom slučaju, intimno područje za uklanjanje dlaka vrijedi i za vrijeme trudnoće, a bolje je to učiniti prije pojave začeća. Svakim postupkom, kvaliteta vlasi se mijenja - postaju tanji, mekši i savitljiviji, a uklanjanjem ih tijekom trudnoće čini se da je samo sitnica.

Povjerite svoju intimnu zonu samo majstoru medicinskog obrazovanja i radnog iskustva, koji radi u sterilno čistoj sobi, koristi najnovije svježe spojeve. Neka stručnjak za uklanjanje dlaka košta više, ali se slažu da je zdravlje (uključujući psiho-emocionalne) skuplje od nekoliko stotina rubalja. Dugo se vrijeme majstor može odbiti provesti postupak - moguće neiskustvo, nespremnost da preuzme odgovornost, a drugi razlozi mogu uzrokovati kategoriziranu "ne" i to je njegovo pravo.

ispod pazuha

Epilacija ih se ne bi trebala bojati. Odaberite bilo koji način uklanjanja dlaka kod kuće ili u salonu.

Tijekom trudnoće, hormonske promjene, kao rezultat - kosa može početi aktivno ispuniti lice, posebno antene ili dlake na bradi. Možete ih stezati beskrajno pincetom ili se obratiti iskusnom majstoru koji će vam 15-20 minuta spasiti od neugodnih "družina" na vašem licu.

Majstori obično nude vosak ili šećer uklanjanje dlaka - izbor je vaš.

kontraindikacije

Sljedeće vrste epilacije su kontraindicirane za trudnice:

 • Elektroliza. S ovom metodom, žarulja za kosu urušava pod djelovanjem električne struje. Takvi "udarci" nisu sigurni za dijete.
 • Epilacije. Ništa se ne zna o njegovom utjecaju na fetus. Njegova se bitka sastoji od bljeska svjetlosti koja uništava strukturu folikula dlake i brtvi posude (oni hrane hranjive sastojke mikronutrijenata). Kosa gubi izvor energije i pada, a razdoblje oporavka traje od jednog do šest mjeseci.
 • Lasersko uklanjanje dlaka. Također nije testiran na trudnicama i stoga se ne preporučuje. Dno crta je smjer laserskog svjetla na folikulu dlake, koji doslovno "gori".

Među kontraindikacije vrijedne napomene:

 • Kršenje cjelovitosti kože: za rezove, rane, abrazije, opekline, postupak treba odgoditi (na zahvaćenom području);
 • Kada su proširene vene izuzete od uklanjanja dlačica na nogama, savjetujte se s liječnikom o mogućim načinima uklanjanja dlačica s tijela ili lica.
 • Šećerna bolest je ozbiljan razlog zašto će uklanjanje dlaka biti odgođeno. Potrebna je konzultacija s liječnikom.
 • Herpes i druge virusne bolesti koje utječu na područja tijela - razlog za odustajanje od postupka.
 • Alergija. Nemogućnost epilacije na zahvaćenom području, za "čiste" one - odaberite način depilacije vlasi (vosak i šećer - potencijalni alergeni). U svakom slučaju, vrijedi napraviti test za osjetljivost na sastav - nanijeti malo novca na lakat savijanje i procijeniti rezultat nakon 10 minuta.

Kada ne mogu?

Ne preporučuje se provođenje postupka kada je žena u stresnom stanju - to će uzrokovati doslovno paklenu bol tijekom njezina nastupa. Mentalni i živčani poremećaji, bolesti živčanog sustava (na primjer, epilepsija) su razlozi zašto epilacija ne može biti izvedena.

Zabranjeno je stavljanje stroja za uklanjanje voska, šećera i dlaka u bikinijsko područje (i bilo koje drugo, ako je osjetljivost kože previsoka i bilo koja bol se percipira kao mučenje), ako postoji opasnost od pobačaja ili prijevremenog porođaja.

efekti

Bolovi od epilacije utječu na emocionalno stanje majke i budućeg djeteta. Duboko uklanjanje dlačica od bijelog voska ili šećera u intimnom području može dovesti do povećanja tonusa maternice - to može biti prijetnja zdravlju oboje.

Bolje je započeti postupak prije - prije početka trudnoće, tako da se tijelo navikne na bolan osjećaj, koji će svaki put postati tolerantniji. Svaki postupak čini vlasi mekšim i manje gustom i krutom, čak i nakon prvog "dubokog" bikinija, razlika je vidljiva - vlasi gube tamni pigment i rastu sporije.

Recenzije

Na forumima "majke", tema epilacije tijekom trudnoće ne prestaje biti relevantna. Neke buduće mame prakticiraju epilaciju s pisaćim strojem (epilatorom) kod kuće sve do posljednjeg i ne boji se predviđanja liječnika da to može negativno utjecati na bebu. Doista, ukoliko uklanjate dlake cijelo vrijeme i nije važno koja je metoda - epilator, vosak, šećer, a tijekom trudnoće nema rizika (u svom normalnom tijeku).

Prema riječima liječnika, ne pogađaju se prvi put tijekom trudnoće uklanjanje voska ili šećera. Ako ste prethodno prakticirali uklanjanje dlačica sličnom metodom, a zatim nastavite, nema opasnosti.

Liječnici kažu da je epilacija pomoću "vrućih" metoda zabranjena kada je maternica hipertonična i položaj placente je nizak, nepravilno pričvršćena i prijetnja pobačaja posebno. Bilo koja bol utječe na maternicu, može jednostavno početi smanjivati ​​i odbaciti fetus (za kratko razdoblje) ili dovesti do početka rada - dugo. Naravno, na kauču kod kozmetičara tijekom epilacije, malo je vjerojatno da ćete roditi, ali može prouzrokovati ton maternice ili kontrakcije (dugo vremena).

Važno je napomenuti da je tijelo svake žene drugačije, netko nastavlja upotrebljavati epilator ili otići u salon za šokiranje do 40. tjedna, a oni se ni u kom slučaju ne boje ni čak ni bolni. Drugi od pukog spominjanja "uklanjanja dlaka" počeli su mahnito držeći njegov trbuh.

Netko iz majstora napisao je da je nemoguće napraviti duboki bikini tijekom zanimljive situacije - maternica se može početi smanjivati ​​od bolnih impulsa, ali na ženskim forumima lako je pronaći informacije da će mame u budućnosti povjeriti svoje intimno područje majstorima u bilo koje vrijeme, uključujući velike.

Mogu li ukloniti dlačice tijekom trudnoće? U sljedećem videu - odgovor na ovo pitanje.

Mogu li uklanjati dlačice tijekom trudnoće i na koji način

Žene uvijek nastoje ostati lijepe. Dobro njegovan lice i tijelo povećavaju samopoštovanje, poboljšavaju raspoloženje i čine se sigurnijim. No, u očekivanju djeteta mora se suzdržati od nekih uobičajenih postupaka. Je li uklanjanje dlačica dopušteno tijekom trudnoće? Uostalom, ovo je prilično bolan put ka ljepoti, što može negativno utjecati na dobrobit buduće mame.

Koliko je trudnoća dopuštena

Epilacija pomaže da se riješi viška vegetacije na tijelu. Tijekom ovog kozmetičkog postupka, korijen kose je pod utjecajem različitih metoda. Kao posljedica toga, žarulja umre, koja čuva učinak glatke kože nekoliko tjedana ili čak nekoliko mjeseci (ovisno o odabranoj metodi).

Epilacija je vrlo popularna među modernim ženama, uključujući trudnice:

 • pa je lakše promatrati higijenu, što je važno tijekom trudnoće (za tu svrhu, uklanjanje dlačica od bikini);
 • Kada se dijete rodi, zbog hormonalnih promjena, vlasi na tijelu rastu brže, a epilacija sprema buduću majku od potrebe da briju velike dijelove tijela svakih nekoliko dana.

No uklanjanje dlačica (u salonu ili kod kuće) ima svoje osobine za svaki trimestar:

 1. U ranim fazama postoji intenzivna formacija svih najvažnijih sustava i organa fetusa. Rizik spontanog pobačaja u tom razdoblju je izuzetno visok - može uzrokovati stres, uključujući bol, od uklanjanja dlaka. Bolni sindrom izaziva ton i kontrakcije maternice.
 2. Drugo tromjesečje smatra se povoljnim za postupak uklanjanja dlaka na tijelu, u području bikini i na nogama. Fetus je već dobro uspostavljen, a hormonska razina prirodno doprinosi snižavanju pragova boli.
 3. U trećem tromjesečju ne postoji stroga zabrana uklanjanja dlačica. No, rizik od pigmentacije kože značajno se povećava, pa se izbor postupka uklanjanja dlaka treba odgovoriti odgovorno.

Kada epilacija nije dopuštena

Postoje ograničenja u kojima ne možete ukloniti dlačice tijekom trudnoće:

 • prisutnost trudnih bolesti kože;
 • dijabetes melitus;
 • herpesa;
 • kardiovaskularne patologije;
 • ožiljci i ožiljci na mjestu planiranog liječenja;
 • venska bolest;
 • ton maternice ili prijetnja pobačajem;
 • hipertenzija;
 • mentalni poremećaji.

U takvim slučajevima, kada postoji hitna potreba za uklanjanjem višak kose, buduća mama je bolja od depilacije, tj. Pomoću redovite brijanja.

Sigurne metode za uklanjanje dlačica za trudnice

Kada se dijete rodi, tijelo prolazi značajne promjene, osiguravajući vitalnu aktivnost dvaju bića. Zbog promijenjenih hormonskih podloga povećava se rast kose. Postaju tamni, tvrdi i gusti, pogoršavaju izgled. Teško ih je ukloniti zbog zaobljenog trbuha, posebno kada se radi o nogama i bikinijskom području.

Da biste to učinili, preporučljivo je koristiti usluge profesionalnih salona koji mogu pružiti "klijentu u zanimljivom položaju" razne metode za uklanjanje dlaka:

 • lasersko uklanjanje dlačica;
 • Lasersko uklanjanje dlaka;
 • bioepilation (ili waxing);
 • shugaring.

Lasersko uklanjanje dlaka

Ovo je učinkovita i bezbolna manipulacija. U procesu uklanjanja dlaka, laserska zraka djeluje na žarulju i zagrijava. Folikuli umiru, a male rupe koje ostaju na njima postupno se iscjeljuju. Dlake na ovoj stranici se više ne pojavljuju. Glavni nedostatak laserskog uklanjanja dlaka je visoki trošak usluga.

Suzdržati od ove metode imat će vlasnici plave kose. Zagrijavanje žarulje s naknadnim uklanjanjem vegetacije uspješno prolazi samo na tamnoj kosi i poštenoj koži. Neki liječnici ne preporučuju lasersku epilaciju pacijentima i smatraju ga provokativnim pobačajem. Ali drugi, naprotiv, uvjereni su da je to apsolutno siguran postupak koji na bilo koji način ne utječe na trudnoću.

Bioepilation (waxing)

Jeftin, učinkovit i brz postupak uklanjanja. Na problematično područje nanosi se rastopljeni vosak s drvenom špatulom. Malo naslona je postavljen na vrh i čeka se da se ohladi. Zatim, s oštrim pokretom, salon se skida zajedno s voskom i dlačicama. Duljina vlasi ne smije biti veća od 5 mm. Nekoliko dana prije planiranog postupka morate obrijati kosu običnom britvom.

Postupak uklanjanja prilično je bolan i ima neke kontraindikacije:

 • varikozne vene - čitajte o trombofiliji tijekom trudnoće;
 • alergije;
 • naljepnice, pigmentne mrlje na planiranom mjestu liječenja;
 • visoka osjetljivost na bol.

Ako se ranije žena nije pokušala posušiti, ne biste trebali eksperimentirati s trudnoćom. Bolje je pronaći drugi, nježniji način.

Fotoepilacija

Poput laserskog uklanjanja dlaka, ova metoda uklanjanja dlaka je kontroverzna tijekom trudnoće. Učinak fotoepilacije je svjetlo koje oštećuje posude oko folikula. Postupno žarulja umre zbog nedostatka hranjivih tvari. Stare dlake pada, ali ništa ne raste na svoje mjesto.

Ova usluga u salonima ljepote počela je relativno nedavno pružati. Nitko ne može reći o utjecaju procesa na trudnice ili potpunu sigurnost, budući da nisu provedene posebne studije.

Shugaring

Ova metoda djelovanja je slično depiliranju. Razlika u materijalima koji se koriste u postupku. Obično je šećer, med ili karamel. Ova metoda može ukloniti dlake u svim zonama, uključujući i bikini zonu.

Mjesec dana nakon postupka, buduća mama će uživati ​​u baršunastoj i glatkoj koži. Ali ovdje postoje negativne točke - moguće alergijske reakcije na materijale i bolno uklanjanje.

depilacija

Ono se razlikuje od uobičajene epilacije u tome što kod obrade žarulje ne umre, već se samo uklanjaju gornje vlasi. Postupak se može izvesti s posebnim krema, voskom i epilacijskim sredstvom za kućanstvo. Ali posljednje dvije metode su izuzetno bolne i nepoželjne tijekom trudnoće, pogotovo kada morate obaviti liječenje na intimnom mjestu.

Prednosti depilacije:

 • pristupačnost;
 • jednostavnost;
 • sigurnost;
 • nema posebnih vještina potrebnih za obradu.

Trudnice iz neželjenih biljaka na tijelu bolje je riješiti se britva. Ne treba puno vremena, je jeftino i relativno sigurno. Osim toga, nema kontraindikacija za ovu vrstu depilacije. Važno je pažljivo koristiti brijač za brijanje kako biste izbjegli ozljede i ozljede kože.

Waxing tijekom trudnoće

Veliki nedostatak depilacije je brza pojava čekinja i aktivni rast novih vlasi. Nakon postupka, krema ili gel za hlađenje pomoći će izbjeći iritaciju. To će ublažiti upalu, liječiti mikro rane, ublažiti kožu i spriječiti osip.

Da biste uklonili dlake na nogama ili u drugom problemu, trudnica može koristiti kremu za depiliranje. Koža nije ozlijeđena, a kosa se uklanja što je brže. Glavna stvar prije korištenja odabranog krema za testiranje alergijske reakcije. Da biste to učinili, malu količinu kreme se nanosi na zavojnicu. Ako nakon 10 minuta na koži nema crvenila, tada se pomoću uputa možete sigurno nastaviti s postupkom.

Kao što je zabranjeno uklanjanje dlaka

Gotovo sve vrste uklanjanja dlaka su iznimno bolne. Možete izbjeći nelagodu i nelagodu zamjenom postupka redovitim brijanje. Osim toga, stresna situacija i bol mogu izazvati povećanje krvnog tlaka u trudnica, što je prijetnja trudnoći.

Što više boli izabrani način uklanjanja dlaka, to prije mora biti napušten. Tijelo trudne žene vrlo je osjetljivo na bol i oštro će reagirati, čak i ako je žena već upoznata s ovim postupkom. Morate ukloniti najočitijih i nepoželjnih dlačica (na primjer, iznad gornje usne). Sve ostalo može se obrijati ili epilirati nakon što se dijete rodi.

Morat ćete odbiti takve metode uklanjanja:

 1. Neželjeno je provesti vosak za uklanjanje dlaka i kućni epilator. Oba postupka uzrokuju teške boli. Posebno je opasno ako žena samostalno provede postupak. Osim toga, upute za epilaciju ukazuju da je trudnoća jedna od kontraindikacija njegove uporabe.
 2. Elektroliza je učinak na korijen kose električnim pražnjenjem. Kao rezultat toga, folikul dlake zauvijek umire. Električna struja se isporučuje kroz tanku sterilnu iglu umetnutu u kanal za kosu do samog folikula. Postoje mnoge vrste elektrolize, ali nitko od njih ne može provoditi trudne i dojilje majke.

Mjere opreza i savjeti za trudnice

Za obavljanje epilacije ili ne, trudnica odlučuje. Pa, ako prije nego što posjetite kozmetički salon, ona će se posavjetovati sa svojim liječnikom. Ako nema kontraindikacija i negativnih čimbenika, treba razmotriti sljedeće:

 • pokušajte ne koristiti kremu za depiliranje s parfemima i bojama, kako ne bi uzrokovali alergije. Kremu se ne može dugo zadržati na tijelu, inače će se njezine aktivne komponente usisati u krv;
 • odabrati metodu bezbolnog uklanjanja, budući da hormon stresa nastao tijekom obrade ima negativan učinak na fetus;
 • da biste isključili eventualnu prisutnost problema s kožom, trebate se posavjetovati s dermatologom prije odlaska u kozmetički salon;
 • lasersko odstranjivanje dlačica i fotoepilacija za trudnice ne izvode se u području bikinija i abdomena;
 • nakon postupka, tretirana područja moraju biti obrisana farmacijskim vodikovim peroksidom - to će znatno usporiti rast budućih vlasi;
 • Ako se vlasi na bilo kojem dijelu tijela pojave tijekom trudnoće, trebali biste pričekati isporuku. Zatim će nestati bez vanjske intervencije.

Bez straha, bez straha od trudnoće, možete koristiti samo depilaciju. Preostale metode izazivaju sumnju u borbi protiv nepoželjne vegetacije. Tu, buduća mama treba odlučiti za sebe što je važnije - ljepotu i glatkoću kože ili zdravi tijek trudnoće.

Više samopouzdanja znojenje:

Epilacija tijekom trudnoće

Ljeti, pitanje uklanjanja neželjenih dlačica na tijelu postaje osobito relevantno. No, svi stari pokušaji i testovi ne odgovaraju budućim majkama.

Tijekom trudnoće može se povećati rast kose u svim dijelovima tijela, što često iznenađuje trudnici. Razlog tome je najčešće prirodne promjene hormonalnih razina, ali ponekad prekomjerni rast povezan je s problemima koji su se pojavili tijekom trudnoće. Stoga, ako primijetite prekomjerno rast kose, korisno je konzultirati se s ginekologom koji vam vodi trudnoću.

Prvo, zbog hormonalnih promjena koje se javljaju u tijelu buduće majke, koža često postaje suha i osjetljiva, što nameće ograničenja na niz postupaka za uklanjanje dlaka.

Drugo, zbog iste hormonske promjene, prag boli za većinu trudnica značajno je smanjen (tj. Postaje osjetljiviji na bol). To vam omogućuje da koristite samo najbezbolnije metode i primijenite ih vrlo rijetko.

Treće, neke trudnice, posebno u kasnoj trudnoći, pate od varikoznih vena, što je kontraindikacija za većinu metoda epilacije. Osim toga, smanjeni imunitet, koji je karakterističan za mnoge žene u tom razdoblju, čini vrlo opreznim uklanjanje dlačica, jer je u nekim slučajevima oštećenje i infekcija kože moguće.

Strogo govoreći, sve su metode uklanjanja dlačica podijeljene u dvije velike skupine: metode depilacije (dio kose koji se diže iznad kože uklanja, a folikul ostaje u dubini kože) i metode epilacije (kosa se uklanja zajedno s folikulom). Depilacija je manje traumatska i gotovo bezbolna, ali rezultat se održava mnogo kraće nego nakon epilacije, što omogućuje izraženije i trajnije rezultate, ali njegova primjena je ograničena.

Depilacija tijekom trudnoće

S britvom. Ovo je jednostavna, pristupačna i gotovo bezbolna metoda depilacije. Većina trudnica to preferira. Nedostatak uključuje brz rast kose nakon postupka (u prosjeku 2-3 dana prije pojave novih vlasi), rizik od oštećenja kože (ogrebotine, rezove) i pojave iritacije na površini. Osim toga, u posljednjim mjesecima trudnoće zbog jako povišenog trbuha, trudnica će biti prilično teško sami se brijati. Da biste smanjili rizik od rezova i iritacije nakon ovog postupka, nemojte zaboraviti na proizvode za brijanje koji su posebno namijenjeni ženama: omekšavaju kožu i pridonose ugodnijem i mekom presjeku oštrice. Osim toga, prvo treba uzeti toplu kadu ili tuš, nježno masažu kožu s pilingom. Također pridonosi sigurnijem uklanjanju dlačica i pomaže u izbjegavanju oštećenja kože. Dlaka brijanja je potrebna samo tijekom njihovog rasta. Moguće je da vam je potrebno više vremena za obavljanje postupka, a rezultat neće biti savršen, ali je rizik od ozljeda vaše kože i uvođenja infekcije minimalan.

Depilatory kreme. Depilatorirajuće kreme često se preporučuju za trudnice zbog njihove jednostavnosti korištenja, niske traume i bezbolnosti. Kreme uključuju kemijske komponente koje uništavaju protein strukturu kose. Kao rezultat toga, lako se uklanjaju s kože s strugalom ili lopaticom. Međutim, sve takve kreme imaju oštar i neugodan miris, što može dovesti do mučnine, vrtoglavice, glavobolje itd. Stoga je bolje provesti postupak u dobro prozračenom prostoru i odmah ga zaustaviti kada se pojavi negativna reakcija. Osim toga, iako je kemijski sastav kreme i siguran za majku i fetus, ali može izazvati iritaciju i druge alergijske reakcije na koži. Prije nego što koristite ovaj alat, trebali biste provjeriti reakciju na nju, nakon nanošenja male količine krema (oko veličine graška) na savijeni lakat. Nakon 15-20 minuta, potrebno je procijeniti rezultat. Ako ne postoje negativni učinci na kožu (mjehurići, osip, crvenilo), možete sigurno koristiti kremu. Istina, učinkovitost depilatornih kreme je niska i usporediva s rezultatom nakon brijanja.

Epilacija tijekom trudnoće

Epilatori. Načelo rada kućnih epilacija temelji se na mehaničkom čupanju kose. Štoviše, folikul dlake se djelomično uklanjaju ili oštećuju, pa je učinak postupka izdržljiviji nego kod brijanja i pomoću depilatornih kreme. Osim toga, uređaj se može koristiti kod kuće, vrlo je prikladan i jednostavan za korištenje. Međutim, nedostaci ove metode uklanjanja dlaka često nadmašuju prednosti, posebno u trudnica. Korištenje depilatorija je vrlo bolno, i budući da je prag boli za trudnice često spušten, za njih ova značajka može biti značajan problem. Kako bi se smanjili bolni osjećaji u epilatorima, često postoje ugrađene mlaznice s hlađenjem i masiranjem, ali možete saznati samo koliko je to prikladno za vas pokušavajući određeni uređaj u praksi. Osim toga, jedan od najčešćih problema uporabe epilacijskog sredstva je nakupljanje kose. Kako bi se ova negativna točka minimizirala, potrebno je nanijeti nježne pilingove, kiselinske pilinge i posebne kreme koji sprječavaju rast kose. Međutim, čak i ove mjere ponekad ne daju željeni rezultat i nije uvijek moguće izbjeći pojavu urastajućih vlasi i, kao posljedicu, razvoj upale. Korištenje ove metode uklanjanja dlaka može se preporučiti samo trudnicama s prilično gustom kožom, bez sklonosti nakupljanju kose i visokim pragom boli.

bioepilyatsiya

Metode bio-epilacije uključuju načine uklanjanja neželjenih dlačica korištenjem voska, karamela, otopljenog šećera (šokiranje), kao i fito-smole. Sve ove metode su vrlo slične, ali vjeruje se da karamel uklanja kosu nježno, bez izazivanja iritacije. Osim toga, topiv je u vodi, a vosak nije, što čini postupak za uklanjanje višak radnog materijala prikladnijim. Fitosmola također ima svoje prednosti: ne zahtijeva grijanje i lako se primjenjuje, osim toga, prikladno je koristiti za dizajn bikinija. Ipak, žene najčešće uklanjaju kosu toplim i vrućim voskom. To je prirodni pčelinji vosak, ponekad s dodacima za vlaženje, omekšavanje kože, uklanjanje iritacije (alge, azulene, prirodna ulja).

Topli vosak nalazi se u posebnim ulošcima. Prvo, treba ga lagano zagrijati (približno na 37-40 ° C), a nakon što masa postane tekućom, nanosi se na kožu u smjeru rasta dlake, na vrh se stavlja traka papira ili tkanine, a zatim se oštrim pokretom uklanja u suprotnom smjeru, Vrući vosak se prodaje u posudama i zagrijava na temperaturu od 45-55 ° C. Pogodno je koristiti ih na osjetljivim područjima (aksijalna područja, područje bikinija), pažljivo i manje bolno uklanja kosu od toplog voska. Popularnost ovih metoda je zbog njihove brzine i učinkovitosti. Doista, s ovom metodom uklanjanja dlaka, folikuli dlake su oštećeni i koža ostaje glatka dugo (do 3-4 tjedna). Nedostaci se mogu smatrati relativnom boli i rizikom od urušene kose. Osim toga, postupak se ne smije izvoditi u područjima gdje postoje vene s varikozom. Metoda se može preporučiti onim ženama koje su ga koristile prije trudnoće i uvjerene su da je takva mogućnost za njih.

Da bi se produžio učinak depilacije ili epilacije, često se koriste različiti gelovi, kreme i losioni koji usporavaju rast kose. Sastav ovih lijekova uključuje posebne kemikalije koje inhibiraju funkciju folikula. Uz redovitu upotrebu ovih alata možete zadržati glatku kožu dugo vremena. Međutim, trudnice, prije korištenja alata, potrebno je testirati preosjetljivost, kako bi se spriječila pojava nadraživanja kože i drugih alergijskih reakcija.

Druge metode uklanjanja dlačica za trudnice ne preporučuju se zbog nedovoljnog poznavanja učinaka određene tehnike ili zbog potencijalne štete za majku i dijete.

Elektroliza. Metoda se temelji na uništenju folikula dlake pomoću električne struje: elektroda je umetnuta u svaku od njih i primijenjeno je malo pražnjenje. Tehnika je vrlo učinkovita, iako bezbolna i dugotrajna. Međutim, uporaba električne struje kontraindicirana je kod nošenja bebe.

Epilacije. Ovo je uništavanje folikula dlake intenzivnim bljeskom svjetlosti. Pigment koji se nalazi u kosi apsorbira energiju svjetlosti, a dolazi do koagulacije (brtvljenja) posuda koje okružuju folikul, koji, bez primanja prehrane, umre. Postupak je kontraindiciran kod trudnica zbog nedostatka podataka o sigurnosti majke i djeteta nakon njega.

Lasersko uklanjanje dlaka. Laserska zraka utječe na folikul dlake i zagrijava do određene temperature, nakon čega ona umre. Postupak je vrlo učinkovit, ali njegova primjena je ograničena: kontraindicirana je za trudnice zbog mogućeg negativnog utjecaja na tijek trudnoće.

Mnoge metode uklanjanja dlaka su vrlo učinkovite i poznate modernim ženama. Međutim, liječnici obično preporučuju budućim mama da neko vrijeme napuste novu hardversku kozmetiku i okrenu se starim dokazanim sredstvima: brijanje, depilatorne kreme i, u nedostatku kontraindikacija, uporabu kućnih epilacija i tehnika bioepiliranja.

Struktura kose

Svaka kosa sastoji se od vidljivog dijela - štap - i nevidljivog, uronjenog u korijen kože. U donjem dijelu korijena je izvor života kose - mala papila prožeta živcima i krvnim žilama, kroz koje se hrani i održava kosa. Cijeli korijen dlake je zatvoren u folikule kose - folikul.

Postoje uvjeti u kojima se preporučuje odbiti sve vrste uklanjanja dlačica. To uključuje:

 • kršenje integriteta kože na mjestu epilacije;
 • alergijske reakcije na komponente korištene za postupak uklanjanja dlaka;
 • dijabetes melitus;
 • pogoršanje bolesti herpesa ili druge kožne bolesti;
 • virusne zarazne bolesti;
 • mentalni poremećaji;
 • stresnog stanja trudnice.

Epilacija trudna: možete, ako pažljivo

Prvo razjasnimo što mislite pod "uklanjanjem dlaka". Postoje dva postupka s sličnim imenima - epilacija i depilacija. Obje su usmjerene na uništavanje neželjenih dlaka na tijelu. Ali postoji razlika: depilacija uključuje uklanjanje dijela kose koju vidimo (iznad kože), a epilacija omogućuje uklanjanje korijena kose. Depilacija je bezbolna, a proces epilacije ponekad uzrokuje nelagodu. Rezultat depilacije je primjetan za nekoliko dana, ali povlačenjem kosa iz korijena možete uživati ​​u djelovanju nekoliko tjedana. Dakle, možete učiniti uklanjanje dlaka trudne ili ne? Da bismo odgovorili na ovo pitanje, smatramo najpopularnijim metodama za uklanjanje dlaka i depilaciju domova i salona i kako oni mogu utjecati na buduće majčino tijelo.

PROFESIONALNA ELECTROEPILATION - postupak koji se obavlja samo u salonu ljepote. Bit elektrolize je da se u svakom folikulu dlake umetne tanka igličasta elektroda, koja djeluje na električnoj struji, na kraju uništava korijen dlake. Bol osjetila ovisi o individualnim karakteristikama organizma. Među nedostacima ove metode pojavljuju se ožiljci, infekcija kože. Čak i ako obično niste ozlijeđeni, tijekom trudnoće treba oduzeti izlete u salon za ovaj postupak: elektropilacija je kontraindicirana za trudnice i dojilje.

LASER EPILATION također podrazumijeva uništavanje folikula dlake. U ovom slučaju samo laser djeluje. U posebno osjetljivim područjima kože, moguće je blagi osjećaj opeklina, pa se, primjerice, bikini područje često epileira samo nakon primjene posebnog anestetika. Postupak se počeo primjenjivati ​​ne tako davno, pa stoga njegov učinak na tijelo još nije proučen. Usput, lasersko uklanjanje dlaka ima puno kontraindikacija. Na primjer, laserska epilacija u području bikini bolje je ne biti izvedena s upalom jajnika, kandidijazom, erozijom vrata maternice, prvog dana menstruacije itd. Zabrana laserske epilacije u slučaju trudnoće nije kategorizirana (kao što je ekcema ili epilepsije), i relativno. To znači da prije postupka morate dobiti dopuštenje od svog ginekologa. Međutim, najvjerojatnije, u salonu, koji je cijenjen njegovim ugledom, trudnica će i dalje biti odbijena laser lasersko uklanjanje dlaka. I oni će biti u pravu.

PHOTOEPILATION je učinak bljeska svjetlosti na plovila koja se nalaze u blizini žarulje kose. Kao rezultat toga, vlasi prestaju hraniti, a nakon nekog vremena pada. Stupanj boli u ovom postupku je drugačiji i ovisi o pojedinačnom pragu boli - netko osjeća gotovo ništa, a za nekoga je nelagodnost vrlo primjetna. Da biste dobili osloboditi od svih kose i dobiti potpuno glatku kožu, morate redovito, svaka 3-4 tjedna, doći do postupka. Nakon nekog vremena (može proći godinu dana za nekoga, za nekoga više) kosa na tretiranom području prestaje rasti. Kod fotoepilacije, koža je podvrgnuta traumatskom toplinskom zračenju. A ako je postupak proveden u suprotnosti s potrebnim standardima, moguće je pojaviti opekline i pigmentne mrlje. Fotoepilacija je kontraindicirana za trudnice. Dakle, ako nemate vremena za završetak fotosepilacije prije trudnoće, morat ćete to učiniti nakon što rodite i završite s hranjenjem djeteta.

Epilacija voska uzrokuje bol. Dlaka u ovom slučaju uklanja se posebnom smolom. Bol koja dolazi u trudnici može imati utjecaja na dijete. Iako se postupak smatra sigurnim, koža može biti ozlijeđena i zaražena. Tijekom ove epilacije možete dobiti opekotinu ili, na primjer, folikulitis (upala folikula dlake). Osim toga, objavljen je i razočaravajući stručni zaključak u jednom od časopisa o dermatologiji. Zaključili su da se depilacija bikinija može povezati s povećanim rizikom od prijenosa venskih bolesti. Uklanjanje dlačica uzrokuje manjak kožne sluznice, što dopušta virusima da uđu u tijelo gotovo neometano, na primjer, pomoću alata za epilaciju ili izravno od kozmetičara. Među najčešćim virusima koji se prenose na ovaj način, bakterije su pronađene u Staphylococcus aureus, streptococcus i Pseudomonas aeruginosa. Dakle, waxing za trudnice, iako nije zabranjeno, snažno je obeshrabren.

Šljunak je najjednostavnija i najjeftinija opcija. Naravno, on također ima svoje osobitosti. Tijekom brijanja možete slučajno rezati, moguće je da nadraženost kože može izazvati osip kože. No ti se učinci mogu svesti na minimum. Vodite se prije nego što podignete brijač za brijanje. Tijekom postupaka s vodom, koža će ispariti, otvorit će se pore. Na kožu nanesite poseban ulje ili krema za brijanje. Takva priprema učinit će postupak mekom i sigurnom. Naravno, to nije pitanje korištenja tuđeg brusnog pribora: to je iz polja elementarnih pravila osobne higijene. Općenito, unatoč nekim neugodnostima i nedostacima, brijanje kao metoda depilacije tijekom trudnoće uvelike koristi sve ostale načine uklanjanja kose u sigurnosti.

KREMA ZA DEPILACIJU - korištenje posebnog krema za uklanjanje dlaka je apsolutno bezbolno. Ali ova metoda depilacije ima svoj nedostatak: kozmetika često uzrokuje alergijsku reakciju. Ona, pak, može utjecati na tijek trudnoće. Stoga, možete koristiti vrhnje, ali s oprezom. Čak i ako ste prije trudnoće uspješno koristili određenu marku kreme, nakon što ste saznali za vaš zanimljiv položaj, svakako provjerite dan prije postupka. Obratite se malom području kože. Ako se unutar 24 sata ne pojavi crvenilo, svrbež ili oticanje - krema je sigurna. Ovaj test je također potreban ako namjeravate koristiti kremu u bikinijskom području. Doista, tijekom trudnoće hormoni mijenjaju, a prethodno poznata sredstva mogu dati neočekivane reakcije. Mnoge trudnice mogu biti zbunjene oštrim mirisom pilinga. U ovom slučaju možete upotrijebiti masku za gaze. Također je korisno pažljivo proučiti upute za uporabu krema - da li proizvođači mogu koristiti kremu tijekom trudnoće.

Moshkov Andrey Alexandrovich, ginekolog:

Svaka žena želi biti lijepa i dobro njegovana, posebno u razdoblju čekanja djeteta. Dakle, pitanje što znači da se riješite neželjenih dlaka tijekom trudnoće je prilično prirodno. Osim toga, prema našim medicinskim pravilima, pri prijmu na tablicu za isporuku, bikini područje žene treba depilirati. A ako sama žena nije unaprijed brinula o tome, morat će to učiniti u hitnom odjelu u bolnici.

Odluka o tome kakvu vrstu odlaganja kose preferira, u konačnici ostaje za ženu. Činjenica je da na ovoj temi nisu provedene posebne studije, a naš je savjet samo savjetodavni. Ali moje mišljenje je ovo: depilacija - da, epilacija - br. Ovo se odnosi na cijelo razdoblje trudnoće. Osobito bih savjetovao izbjegavati metode uklanjanja dlačica tijekom prvog tromjesečja, kada se formiraju samo unutarnji organi. U ovom trenutku, bolje je voditi brigu o svemu što može nepovoljno utjecati na majku i dijete, trebali biste izbjegavati bilo kakve manipulacije povezane s boli.

Brojne studije na području dermatologije omogućile su stručnjacima da zaključe da epilacija bikinija može biti povezana s povećanim rizikom od ugovaranja spolno prenosivih bolesti.

Rezultati istraživanja dermatologa pokazuju da uklanjanje dlačica uzrokuje nedostatak kožne sluznice, što dopušta virusima da uđu u tijelo gotovo neometano. Među najčešćim virusima koji se prenose na ovaj način, bakterije su pronađene u Staphylococcus aureus, streptococcus i Pseudomonas aeruginosa. Oni se mogu prenijeti preko alata koji se koriste za uklanjanje dlaka i izravno od osobe koja to izvodi.

Osim toga, kao rezultat depilacije, iako se postupak smatra sigurnim, koža može biti ozlijeđena, njegova struktura je poremećena. To zauzvrat može dovesti do folikulitisa - infekcije folikula dlake, kao i razvoja tumora.

U tom smislu, stručnjaci inzistiraju da se praksa upozorenja ljudi koji žele ukloniti bikini o mogućim rizicima uvedena u kozmetičke salone. To je osobito istinito bikini uklanjanje dlaka trudna.

Očito, epilacija tijekom trudnoće nije sigurna. Dok dijete čeka, bolje je ograničiti depilaciju, i bolje je odabrati potonu između depilatorne kreme i brijača. Sve ostalo, čak i najnaprednije načine da bolje odlaze za kasnije.

Isto vrijedi i za pitanje da li trudnice mogu napraviti bikini uklanjanje dlaka. Naravno, moguće je, ali ne depilacija, već depilacija. To jest, tijekom trudnoće, bolje je ograničiti mehaničko uklanjanje dlaka, bilo gdje. Primjena kreme za uklanjanje dlačica bikini trudna bi trebala biti samo ako ste apsolutno sigurni u nedostatku neželjenih reakcija.

Koji su kozmetički postupci kontraindicirani za trudnice?
Očekujući dijete, svaka žena počinje biti više poštovanja prema svom zdravlju, prehrani i načinu života. Kozmetički proizvodi također su pod nadzorom. Uz pomoć stručnjaka za ljepotu odlučili smo saznati kakve proizvode i postupke ljepote trebaju nadopuniti naš arsenal i tko će neko vrijeme ostaviti popis favorita. Pročitajte više

Kako zadržati ljepotu tijela u trudnoći
Možda, nikada u vanjskom izgledu žene, takve dramatične i brze promjene ne doživljavaju kao tijekom trudnoće. Dan za danom, zrcalo iznenađuje iznenađenja za trudnice. Kako to učiniti tako da su oni samo ugodni? Pročitajte više

Donje rublje kompresije za trudnice: kako odabrati
Različite manifestacije varikoznih vena u određenoj mjeri moraju se suočiti s više od polovice trudnih majki. Da biste to izbjegli, zatražite pomoć od stručnjaka koji će vam pomoći da pronađete pravi rublje za kompresiju koja može vratiti bivšu lakoću na noge. Pročitajte više

Što učiniti s uronjenom kosom u bikinijskom području

Bijela vinska linija